8-vuotiaan Eerikan murha, Helsinki 2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

siruke
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 25, 2012 3:38 pm

Siruke

Viesti Kirjoittaja siruke » Pe Loka 05, 2012 3:02 pm

Mitä merkitystä on hapensaannilla, jos hengitystiet suljetaan mistä hapen pitäisi virrata. Siksi tämä 'päälaki' juttu on täysin paskaa..selittelyä.

Kaikkein karmivinta tässä on se ETTÄ NIMENOMAAN TOUKO ITSE teippasi lapsensa suun ja sieraimet ja myöhemmin vielä lapsen pään kiinni vuoteen runkoon kun lapsi valitti. Tämä on jotenkin niin kammottavaa...lapsi varmaan valitti kipuja kun edelliset mustelmat eivät vielä olleet parantuneet ja nyrkkiä tuli lisää mahaan. Sirpan tekemänä tämän hengitysteiden tukkimisen olisin enemmän ymmärtänyt..tyttöhän oli hänelle yhdentekevä..jonkun muun kakara, jota sai nöyryyttää mutta että Touko, oma isä niittaa lapsensa lopullisen kuoleman näin julmalla tavalla..ahdistaa kyllä tällainen pahuus.

Tätä lopullista 'tukkimista' ei voi edes Toukon vanhemmat selittää pois kun tuntuvat niin puollustelevan isää. Alunperin PsykoSirpahan nämä kuritustoimenpiteet ideoi ja keksi 'varastamiset' ynm. syyksi kuritukselle. Mutta miksi Touko lähti näin mukaan ja vielä omaehtoisesti rankensi kidutusta..missä olivat isän vaistot..rakkaus lastaan kohtaan kun kerran hänet halusi pitää.

Tätä emme varmaan koskaan saa tietää.

Tässä voi hyvinkin käydä niin, että Touko tuomitaan elinkautiseen, mutta yllyttäjä ja ideoija PsykoSirpa pääsee vähemmällä..hänhän ei ratkaisevia viimeisiä teippejä laittanut.

Toivottavasti näin ei tule käymään vaan kumpikin saasta saa elinkautisen ja joutuvat normaaliin vankilaan, missä kaksikko saa 'epävirallisen rangaistuksensa' vankitovereiltaan joka päivä ja ehkä siinä tuomion lopulla laitetaan sitten ne 'viimeiset teipit' naamaan.

LAWoman
Sledge Hammer
Viestit: 1605
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja LAWoman » Pe Loka 05, 2012 3:28 pm

Sairasta, ihan järkyttävän sairasta, ei tasan mene onnen lahjat tässä maassakaan. Voi jumalavita, tuollasia sitten vielä vapaalla jalalla... Saas kuulkaas nähdä mitkä tuomiot sieltä tulee, mistä näistä koskaan tietää.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4495
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Pe Loka 05, 2012 4:21 pm

Veikkaan kyllä että molemmille tulee elinkautinen.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

Willow
Parranpäristäjä
Viestit: 96
Liittynyt: To Heinä 12, 2012 5:03 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Willow » Pe Loka 05, 2012 6:30 pm

vandt kirjoitti:Mikä tuossa "päälaen kautta happea" -teoriassa on teidän niin saatanan vaikea tajuta, vai tahallanneko tajuatte väärin? Ei varmasti edes T. Tarkki(sluokkalainen) ole kuvitellut ihmisen hengittävän päänahastaan, saati sitten tämä sentään astetta älykkäämmän oloinen Sirpa, vaan että päälaen kohdalla oli paketissa aukko, ja ajattelivat (ainakin mukamas), että sitä kautta saa happea paketin sisälle, ja Eerika sitä sitten nenällä ja suulla hengittelee.
Herneet pois nenästä. Mä lähinnä ihmettelen, että miten ne edes kehtaa väittää luulleensa tollaista. Mut toisaalta, onhan ne kehdannu kiduttaa 8vuotiasta, joten mitäpä ne ei kehtais.

pikasso
Magnum
Viestit: 1415
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 12:16 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja pikasso » Pe Loka 05, 2012 7:59 pm

Paljon ennemmin mä haluaisin tietää miksi, kuin sen että katson kuvia poliisin ja rikollisen yhteistyössä rekonsturointia kuvin ja sanoin. Miksi?

mummo59
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 202
Liittynyt: To Loka 04, 2012 10:38 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja mummo59 » La Loka 06, 2012 3:51 pm

Onko TT:n äitä kuulusteltu. Olisi mielenkiintoista lukea se kuulustelupöytäkirja.

jamppa
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1345
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja jamppa » La Loka 06, 2012 5:19 pm

Luinpa tässä ajankuluksi viitisen viimeistä sivua ja silmiin pisti eräiden nimimerkkien vimma syyllistää naapureita myöskin tässä tapauksessa. siruke varsinkin oli sitä mieltä, että kun yhteydenotot ls:ään eivät ole tuottaneet tulosta niin olis pitäny henkilökohtaisesti puuttua tilanteeseen, ilmeisestikkin fyysisesti. Tuolla kirjoitettiin myös että sanktioina tälläisestä olisi ollut vain muutama päiväsakko, joo päiväsakoillahan siitä olisi varmasti selvinnytkin, mutta lisäksi olisi tullut oikeudenkäynti kulut+muut korvaukset jotka sitten olisivatkin olleet tuhansia euroja ja tämän seurauksena mahdollisesti omaisuuden/ luottotietojen menetys ja siitä seuranneet ongelmat. Tämänkaltainen toiminta ei varmastikkaan edes olisi lopettanut pariskunnan kasvatusmetodeita. Mielestäni täysin turhaa syyllistää naapureita sen kummemmin.

Hauskaa luettavaa oli näiden muutamien nimimerkkien uho siitä miten he olisivat asian hoitaneet ja naapurit olivat täysiä tissiposkia soitellessaan pelkästään vaan ls:ään.

Kirjoituksissa myös kritisoitiin lastensuojelun ulkoistamista/yksityistämistä, niin tässäpä teille pieni vinkki. Perustakaa yksityinen lastensuojelu organisaatio joka päivystää 24/7 puhelimitse ja joka tarvittaessa puuttuu asioihin pikaisesti. Kirjoitustenne perusteella teillä on "kettutyttö" aktivismiin tarvittavia voimavaroja, niin ei pitäisi olla ongelmia puuttua suoralla toiminnalla tämänkaltaisiin ongelmiin. Tämä kaiken lisäksi ei tarvitsisi hirveitä resurssejakaan pyöriäkseen, pesäpallomailat tai vastaavat mitä kukin sitten pitääkään parhaana "työvälineena" eivät vaadi suuria investointeja. Toiminta varmasti on helppo laajentaa koko suomen kattavaksi organisaatioksi, samanhenkisiä ihmisiä varmasti löytyy joita eivät muutamat päiväsakot pelota. Tämä ratkaisumalli kirjoitustenne perusteella jopa säästäisi veromarkkoja joista olette myös huolissanne, koska sain sellaisen käsityksen että näin kun asiat fyysisesti hoidellaan niin ne loppuu.

Kirjoitukseni ei ole mitenkään tarkoitus vähätellä tätä tapausta, vituttaa vaan lukea tollasia "minä kun olisin ollu naapurissa niin näin ei olisi käyny" ja tiedetään miten asiat saadaan hoidettua. Menkää ja tehkää yllä mainitun kaltainen organisaatio joka hoitaa lastensuojelulliset asiat kuntoon, ne tässä mun mielestäni on kussu ja kunnolla.
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.

elisa44
Parranpäristäjä
Viestit: 88
Liittynyt: La Elo 20, 2011 9:04 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja elisa44 » La Loka 06, 2012 6:10 pm

No, teilläpäin hommat hoidetaan kuin Puotilassa. Meilläpäin, ja monen muunkin täällä kirjoittavan kotikulmilla, lapsista huolehditaan vähän eri tavalla. Soitto poliisille maksaa jotain senttejä, hätänumero on ilmainen. Rikosilmoituksen teko maksaa bussilipun/muutaman bensalitran hinnan. Siis meilläpäin olisi soitettu poliisille vaikka joka päivä ja jokainen olisi suoltanut rikosilmoituksen. Luulisin, että Eerika olisi elossa jos olisi asuntu meidän nurkilla.

Destiny
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2517
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Destiny » La Loka 06, 2012 6:41 pm

Kuten jo aiemmin olen kirjoittanut,ei auta poliisillekaan soittelu,kokeiltu on.
Poliisi ilmoittaa lastensuojeluun,eli taas ollaan lähtöruudussa.

Ihan saatte vapaasti yrittää,mutta huudelkaa vasta sitten,kun olette itse kokeilleet ja todenneet toimivaksi.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

elisa44
Parranpäristäjä
Viestit: 88
Liittynyt: La Elo 20, 2011 9:04 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja elisa44 » La Loka 06, 2012 7:09 pm

En tiedä miten tää Helsingissä toimii mutta ainakin meilläpäin poliisi tulee paikalle kun soittaa perheväkivallasta. On kokeiltu ja toimii täällä hyvin.

Juliet Jones
Hercule Poirot
Viestit: 2086
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones » La Loka 06, 2012 9:54 pm

Luulin, että tästä uutisesta olisi huudettu käsilläolevassa ketjussa tänään, mutta ei. No, toivottavasti tämän postaukseni jälkeen. Juttu lainattu IS-paperista 6.10.2012.
Aluehallintovirasto puuttui Helsingin lastensuojelun ongelmiin jo ennen 8-vuotiaan surmaa.

Etelä- Suomen avi puuttui jo keväällä kovalla kädellä ongelmiin, joita se oli havainnut Helsingin lastensuojelussa. Avin selvityksissä oli käynyt ilmi, että lastensuojelussa rikottiin yhä toistuvasti lakia määräaikoja ylittämällä, vaikka avi oli jo aiemmin huomauttanut asiasta. Avi antoi lopulta 26.4. 2012 tiukan ukaasin: Helsingin sosiaalilautakunnan on hoidettava asia kuntoon lokakuun loppuun mennessä tai avi asettaa kaupungille uhkasakon.
Avi oli penännyt selitystä ylityksille jo tammikuussa. Tilanne oli siis jo päättäjien tiedossa paljon ennen toukokuussa tapahtunutta 8-vuotiaan tytön julmaa surmaa, joka nosti lastensuojelun ongelmat julkiseen keskusteluun. Poliisi tutkii, syyllistyikö lastensuojelu virkarikokseen tytön tapauksessa. Tyttöä ei otettu pois hänet surmanneiden isän ja äitipuolen luota.
Ja selvityksen tuloksista tarkemmin:
Avin selvitysten luvut ovat karuja. Vuoden 2011 lopulla Helsingissä lastensuojeluilmoituksista joka viides jäi käsittelemättä laissa asetetussa seitsemän päivän määräajassa.
Lastensuojelutarpeen arvioinneista joka neljäs viivästyi laissa säädetystä kolmen kuukauden määräajasta.
Taustalla oli huutava resurssipula (jota sos.johtaja Paavo "design" Voutilaisen mukaan ei ollut 8-vuotiaan surman tiimoilta haastateltuna). Yhtä avohuollon sosiaalityöntekijää kohden oli arviolta 68 asiakasperhettä, kun suositus on 30.
Työntekijöistä päteviä oli vain 64 prosenttia.
Nyt älköön kukaan sinisilmäisesti sossun horjumattomaan lastensuojelutaitoon uskova tulko tähän lässyttämään siitä, kuinka pätevää porukkaa meillä on vastaamassa viattomien, avuttomien lasten suojelusta. Tilanne ei ole aivan yhtä paha kaikkialla maassa, vaikka Paavo "design" Voutilainen väittikin sossu Hki:n omaavan maan parhaat resurssit.. tilanne on jossakin vielä pahempi, ja vain hyvällä onnella ollaan muualla saatu lasten henkiä säästymään. Toisaalta jossakin päin maata on niitä täyden ammattitaidon omaavia, inhimillisesti ihmisiin suhtautuvia sosiaalityöntekijöitä, jotka käyttävät työaikansa siihen mihin kuuluukin: lastensuojeluun.

Olin alun pitäen sitä mieltä (uutisointiin nojaten), että tässä on kämmätty tosi pahasti. Vilja Eerika Tarkki kuoli isänsä ja tämän naisystävän käsien kautta sossu Hki:n aktiivisella myötävaikutuksella.

Helsinkiläisten kannattaisi nyt seurata sitäkin keitä istuu sosiaalilautakunnassa heidän kaupungissaan, ja vaikuttaa aktiivisesti omalla äänestyskäyttäytymisellään siihen, että porukka vaihtuu. Nykyisten istujien kausi on 2009- 2012. Joukossa mm. rahakkaiden juontokeikkojen perässä ilkeän uutisoinnin mukaan juokseva Jaana Pelkonen. Kokoomus ja vihreät johtavat jäsenistöedustuksellaan suurimpina. Tässä vielä nimet:

http://www.hel.fi/hki/Sosv/fi/hallinto/ ... teystiedot

Juliet Jones
Hercule Poirot
Viestit: 2086
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones » La Loka 06, 2012 9:57 pm

Lisään tähän vielä, että myös kuusi muuta kuntaa sai vastaavan määräyksen laittaa lastensuojelu kuntoon: Hämeenlinna, Lapinjärvi, Loviisa, Kotka, Raasepori ja Hanko.

Destiny
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2517
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Destiny » Su Loka 07, 2012 12:52 pm

elisa44 kirjoitti:En tiedä miten tää Helsingissä toimii mutta ainakin meilläpäin poliisi tulee paikalle kun soittaa perheväkivallasta. On kokeiltu ja toimii täällä hyvin.
No,millä tavalla he sielläpäin puuttuvat tilanteeseen? Kyllä poliisi täälläkin paikalle tulee ja toteaa tilanteen.Sen jälkeen ottavat yhteyttä lastensuojeluun,viikonloppuna päivystävään sellaiseen,jos tilanne paha,joka sitten arkena siirtää asian oman alueen sossuun.Asiaa pyöritetään viranomaiselta toiselle ja käytännössä kukaan ei auta lapsia.
Tietämässäni tapauksessa poliisi kävi paikalla hälytettäessä,he soittivat päivystävään sossuun,joka kävi seuraavana päivänä toteamassa tilanteen.Kun sossu lähti,meno jatkui samanlaisena.Kyllä jokainen oletti,että lapset olisi otettu pois,tilanne niin paha heille,mutta ei.Mitään ei tapahtunut.Sukulaiset sitten osti edes jotain päällepantavaa.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

Maybrick
Sherlock Holmes
Viestit: 3877
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Maybrick » Su Loka 07, 2012 1:17 pm

Helsinkiläisten kannattaisi nyt seurata sitäkin keitä istuu sosiaalilautakunnassa heidän kaupungissaan, ja vaikuttaa aktiivisesti omalla äänestyskäyttäytymisellään siihen, että porukka vaihtuu. Nykyisten istujien kausi on 2009- 2012. Joukossa mm. rahakkaiden juontokeikkojen perässä ilkeän uutisoinnin mukaan juokseva Jaana Pelkonen. Kokoomus ja vihreät johtavat jäsenistöedustuksellaan suurimpina. Tässä vielä nimet:

http://www.hel.fi/hki/Sosv/fi/hallinto/ ... teystiedot
Kiitos Juliet Jones tästä, vilkaiskaa hyvät kanssaminfolaiset tämä ja tehkää johtopäätökset!
Nothing is quite what it seems

Avatar
Marokon Kauhu
Columbo
Viestit: 2284
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Su Loka 07, 2012 7:25 pm

Vastasin tonne toiseen ketjuun, minne poliittinen vuodatus paremmin sopii:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 24#p508924
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Vastaa Viestiin