Hangon suosurma

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12553
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Hangon suosurma

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Elo 27, 2007 12:35 pm

Raaseporin käräjäoikeudessa tuomittiin maaliskuun -98 lopulla murhasta elinkautiseen vankeuteen hankolainen kioskinpitäjä Kurt Henry Holmström, 56. Avunannosta murhaan tuomittiin liki 8 vuodeksi vankeuteen tekijän 41-vuotias maalahtelainen serkku Erik Valdemar Rosendahl. Holmström oli surmannut kioskillaan häiriköineen Esa Holmin ja kätkenyt hänet Santalanjärven suoalueelle. Rosendahl oli avustanut ruumiin kuljetuksessa.

Surmatyö tapahtui Hangossa toukokuussa -97 ja uhri oli nähty elossa viimeksi lauantaina 17.5. Hänestä tehtiin katoamisilmoitus 6.6. ja marjastaja löysi Holmin ruumiin 15.7. Poliisi vangitsi tekijät runsas viikko uhrin löytymisen jälkeen.

Foorumilaisten nykyisen aktiviteetin tuntien kannattaako edes kysyä... onko kenelläkään muita tietoja asiasta, esim. oliko tämä Holm pidempiaikainen riesa Holmströmin kioskilla ja missä päin Hankoa ao. kioski on/oli. Onko tekijä jo armahdettu.

Lähde: HS arkisto.

PS. Jos laitankin tämän jutun vaikka Vapaaseen keskusteluun, niin saattaisin joku jopa lukea... Tuskin muuten :(
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Minney Magia
Scooby Doo
Viestit: 627
Liittynyt: To Elo 16, 2007 9:33 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Minney Magia » Ma Elo 27, 2007 12:48 pm

Noo, kuulemma oli tämä Holm pitkäaikainen "riesa" ollut kyseisellä kioskilla. Ei kyllä oikeuta mielestäni silti häntä tällaiseen tyyliin "poistamaan" maankamaralta. :wink:
Niin, ja tämä oli sitten nimenomaan kuulopuhetta eräältä Hankolaiselta, joten todenperäisyyttä en tiedä!


Doctor Lecter kirjoitti:
PS. Jos laitankin tämän jutun vaikka Vapaaseen keskusteluun, niin saattaisin joku jopa lukea... Tuskin muuten


Älähän nyt....kyllä porukka taas varmaan "heräilee"....olisiko vähän maanantai-aamun syndroomaa vielä :?: :D
Kaikki selviää joskus! Jos jokin ei ole selvinnyt,
kysymyksessä ei olekaan loppu.

Urho

Viesti Kirjoittaja Urho » Ma Elo 27, 2007 2:12 pm

Muistan tapauksen. Olikos vielä nin, että kahdessa kuukaudessa suoeliöt olivat tehneet uhrista lähes pelkän luurangon?

Kysehän oli kai jonkinlaisesta muilutussurmasta kuten siinä yhdessä Kemin tapauksessakin, jossa Kemin vittumaisin mies ja kaikkien portsarien ikuinen riesa pistettiin porukalla kylmäksi. - Uhrit eivät pahemmin saa sympatiaa, mutta tietenkin omankädenoikeus on tuomittavaa. - Ikävää, etteivät nämä tapaukset ole herättäneet enempää keskustelua parantumattomille häiriköille annettavista tuomioista tai poliisin toiminnasta. Voin hyvin kuvitella miltä kiokinpitäjästä on tuntunut, kun on joskus odotellut poliiseja jostain Kemiöstä keikalta. Itse asiassahan poliisit jättävät usein mitään sanomatta menemättä paikan päälle. Kyllähän siinä kansalaisten oama-aloitteisuus kasvaa. Ja toisaalta vartiointiliikkeiden buisness kasvaa.

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4458
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ma Elo 27, 2007 2:15 pm

Täysin OT minulta, mutta katsokaapa YouTubesta Pulttiboisin "Poliisi Juippia varoittamassa" ja "Poliisi hälytykseen lähdössä". :lol:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ma Elo 27, 2007 6:47 pm

Muistan tuon tapauksen. Ei saisi sanoa, mutta sympatiani ovat yrittäjän puolella. Olen pitänyt pikkukauppoja ja voin kertoa, että näistä hörhöhäiriköistä tulee aivan helvetinmoisia riesoja. Hörhöt ovat vapaan lainsäädännön alaisina kaduilla ja kaupoissa pöllimässä kaiken, minkä irti saa. Poliisi tulee sitten puolen tunnin päästä paikalle ja vaikka ihan samaan aikaan eksyisikin, ei voi liberaalin lainsäädännön vuoksi tehdä yhtään mitään. Kyllä mullakin kävi monta kertaa fantasioissa lahdata perushäirikköasiakas, mutta onneksi en näin tehnyt, ei oikein tuo elinkautinen ole koskaan viehättänyt.

Sitten toiseen mainitsemaasi asiaan. Itsestäni voin kertoa, että nyt kesällä ei oikein ole jaksanut kaivella sisällä lehtiä ja kirjoja. Kunhan nyt pimenee ja kylmenee, tulen laittamaan useita mielessäni olevia pitkiä ja isoja aiheita palstalle. Vapaassa keskustelussa käy kuhina, ei se mielestäni kuitenkaan ole ollut muilta osastoilta pois. Hyvä jos pysyy kevyempi keskustelu muualla ja raskas tykistö sitten esim. täällä.

Patricia C. Itämaa
Charlien Enkeli
Viestit: 1898
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Re: Hangon suosurma

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa » Ma Elo 27, 2007 7:05 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
PS. Jos laitankin tämän jutun vaikka Vapaaseen keskusteluun, niin saattaisin joku jopa lukea... Tuskin muuten :(
:lol: No ei tästä ole kyllä minkään maan muistikuvia,joten on varmaan mennyt jotekin ohi tämä tapaus.Ainahan näitä ns.kylähulluja on ollut ja tulee olemaan,harvemmin niitä kukaan sentän tappaa. :roll:
Totuus on tarua ihmeellisempää

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ma Elo 27, 2007 7:11 pm

Kun olisikin kylähullu. Niitäkin aina tulee vakkariasiakkaiksi jupisemaan ja jöpisemään. Ne on harmittomia veitikoita ja piristävät osaltaan päivää, mutta hörhöt ovat asia erikseen. Kun sama liimaletti käy päivästä toiseeen varkaissa, uhkailee naistyöntekijöitä ja rellestää kännissä muita asiakkaita häiriten, alkaa huumorintaju olla koetuksella. Poliisista ei tosiaan ole muuta apua, kun kirjoittamaan hiipparille rikesakko. Hörhö ei tietenkään näitä maksa ja voi jatkaa mielin määrin. Sitten kun vielä tulee illalla tiiliskiveä näyteikkunaan tai töhrimistä, voin vakuuttaa käden tutisevan raivosta ja etsivän teräasetta tai jotain muuta astaloa!

Patricia C. Itämaa
Charlien Enkeli
Viestit: 1898
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa » Ma Elo 27, 2007 7:32 pm

^
Juu,tuo on tietysti asia erikseen :shock:
Totuus on tarua ihmeellisempää

blackwidow

Viesti Kirjoittaja blackwidow » Ma Elo 27, 2007 7:47 pm

[quote="Tampereen Tyttö"]Täysin OT minulta, mutta katsokaapa YouTubesta Pulttiboisin "Poliisi Juippia varoittamassa" ja "Poliisi hälytykseen lähdössä". :lol:[/quote]

nämä on kans aika hyviä :lol:

'Poliisit pommi purkamassa :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=phy_a-Fxf-8

:lol:

ja muissa hommissa

http://www.youtube.com/watch?v=RUrs2xQnMG4

http://www.youtube.com/watch?v=wej1PJLz138

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12553
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Loka 01, 2007 10:19 pm

Suosurman tuomiot sitten lievenivät hovissa murhasta tapoksi. En vaan heti niitä muistanut laittaa sen käräjäoikeuden tuomion perään.

Helsingin hovioikeus tuomitsi 15.4.-99 ns. Hangon suosurmassa päätekijän, Kurt Holmströmin taposta 11 vuodeksi vankeuteen. Avuannosta tappoon tuomitun Erik Rosendahlin vankeus lyheni kahdeksasta vuodesta neljään vuoteen. Toisin kuin Raaseporin käräjäoikeus, hovioikeus ei pitänyt tekoa murhana. Hovioikeuden mukaan surmaa ei ollut tehty vakaasta harkinnasta ja rikoslain tarkoittamalla erityisen raa'alla tai julmalla tavalla. Holmström ampui pakoon yrittänyttä uhria rintaan ja toisen kerran päähän, kun uhri makasi puolustuskyvyttömänä maassa.

Holmström kiisti loppuun saakka olleensa missään tekemisissä surman kanssa. Rosendahl taas tunnusti alun perin tehneensä rikoksen yksin, mutta muutti kertomustaan kymmenkunta päivää myöhemmin ja sanoi Holmströmin olleen ampuja.

Hän oli ottanut syyn niskoilleen, koska Holmström oli niin pyytänyt ja koska hän pelkäsi Holmströmiä.

Lähde HS arkisto.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin