Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Heinä 13, 2012 2:01 pm

Tammelasta, tuosta Kanta-Hämeen viljavasta pitäjästä kotoisin oleva Anja ei ollut saanut parhaita mahdollisia eväitä henkiseen elämään. Ehkä juuri siksi hän oli hyväuskoinen ja niin pyyteetön. Mutta halu elää ja juhlia oli hänelläkin, joten tansseihin teki mieli. Tapaamaan muita ikäisiään. Parikymppisenä hän oli – jos ei nyt seurustellut – niin tavannut monta miestä, joidenka kanssa oli tullut vietettyä yö jos toinenkin.

Niinhän siinä sitten kävi, että 20-vuotiaana Anja alkoi odottaa lasta. Huhtikuussa 1980 syntyi hänelle tyttö, joka sai kasteessa nimen Kaija Anneli. Isää ei tytölle ollut tiedossa. Joku se niistä miehistä oli, mutta kun vaan tietäisi että kuka.
- Neljälle miehelle tehtiin isyystesti, mutta jostain syystä siinäkään ei asia varmistunut.

Eräs miehistä oli Anjan jo vuodesta 1977 tuntema Juhani Mikael Perkiömäki.
Muutaman vuoden tauon jälkeen otti Perkiömäki yhteyttä Anjaan. Elettiin vuoden 1982 loppuvaiheita. Anja asui lapsensa kanssa kahdestaan, mutta nyt tuli elämään seurustelusuhde, joka johti avoliittoon, sillä Juhani Perkiömäki ja Anja sekä pieni Kaija Anneli muuttivat asumaan yhteiseen kotiin.

Anja oli nyt onnellinen. Olihan hänellä nyt perhe. Isäpuoli, 28-vuotias mittaustyöntekijä Juhani Perkiömäki, saattoi jopa kuvitella, että Kaija Anneli voi hyvinkin olla hänen tekosiaan. Eihän niistä ollut lukua pitänyt. Perkiömäki oli kiivasluontoinen mies. Hänet oli tuomittu aikoinaan tapon yrityksestä, joka tosin Turun hovioikeudessa oli muuttunut hätävarjelun liioitteluksi. Ehdonalaiseen vapauteen hän oli päässyt 4.7.1982 ollen nyt vapaa mies. Hän ei käyttänyt alkkoholia juuri lainkaan, mutta jostain syystä hermostui tavattomasti jos ja kun asiat eivät menneet mielensä mukaan.

Kaija Anneli ja Anja-äitinsä asuivat aiemmin Anjan kotitalossa ja siellä pieni lapsi sai mummoltaan rakkautta ja huolenpitoa – juuri sitä mitä lapsi tarvitsee. Elämä oli tyyntä sekä rauhaisaa. Mutta uudessa kodissa kaikki oli käyvän toisin.

Juhani Perkiömäki oli ankara ”isä”. Pieni tyttö sai sen tuntea nahoissaan, sillä jos hän oli vähänkin tottelematon tai kiukutteli, niin auta armias; Juhanin leveä nahkavyö viuhui taajaan. Erityisen taajaan se viuhui jos tyttö teki tarpeensa housuihinsa. Juhani ei voinut sietää moista, sillä hänen mielestään tuon ikäisen – 2 vuoden 10 kuukauden – pitäisi osata käydä potalla ihan itse. Pieni Kaija oli tällaisen kurituksen jälkeen takamus ja reidet mustana. Ja eräänkin kerran kulki otsa sinisenä viikon, kun Juhani oli katsonut asiakseen kurittaa ”holtitonta” lasta.
- Äiti Anja ei uskaltanut puuttua tilanteeseen, vaan alistui osaansa.

Maaliskuun 1983 alussa, tarkemmin sanoen 9. maaliskuuta, perhe muutti asumaan Forssaan – tuohon jurojen ihmisten synkkään kaupunkiin, joka tuolloin vietti viimeisiä hyviä taloudellisia vuosiaan. Kodiksi tuli kaupungin omistama kaksio osoitteessa Paavolankatu 18 F.

Kotia ehdittiin uudessa asunnossa leikkiä runsas viikko, kun keskiviikkona 16. maaliskuuta Juhani Perkiömäki loikoili sängyllään kuunnellen samalla hänelle niin rakkaasta nauhuristaan mieluistaan musiikkia. Anja-äiti oli leiponut kääretortun ja Kaija Anneli touhusi omia leikkejään. Tyttöä alkoi kuitenkin kiinnostaa Juhanin nauhuri, ja niinpä hän lähestyi sitä varoen. Perkiömäki kielsi tyttöä koskemasta kalliiseen nauhuriinsa. Eikä Kaija koskenutkaan, katseli vain. Onnettomuudekseen Kaija kuitenkin kaatui - ei nauhurin päälle vaan viereen – mutta siitäkös ”isä” kiivastui. Sen sijaan että olisi lohduttanut hätääntynyttä tyttöä, hän hyökkäsi tytön kimppuun heittäen Kaijan kuin räsynuken pitkin lattiaa tytön lyöden liukunsa päätteeksi päänsä jakkaraan. Eihän se Perkiömäelle riittänyt, vaan nosti Kaija kainaloista yli puolen metrin korkeuteen ja alkoi lyömään tämän päätä lattiaan. Ensin yhden, sitten toisen ja lopulta kolmannen kerran. Lopuksi hän vielä potkaisi tyttöä rajusti takapuoleen. Pahoinpitelyn jälkeen tyttö jäi makaamaan tajuttomana lattialle.

Anja-äiti katseli pahoinpitelyä kauhistuneena, mutta ei uskaltanut mennä väliin, eikä myöskään uskaltanut soittaa apua. Perkiömäki sanoi, että jos soitat, niin hän lyö heti. Äiti ei voinut muuta kuin kantaa pienen tyttönsä sänkyyn ja katsella sydän verta vuotaen miten tämä teki kuolemaa.

Elettiin jo perjantaita 18. maaliskuuta. Kun tytön silmät eivät enää liikkuneet antoi Perkiömäki äidille luvan soittaa ambulanssin. Sitä ennen Kaija oli maannut sängyssään kaksi vuorokautta oman onnensa nojassa. Perkiömäki ei välittänyt ja äiti ei uskaltanut edelleenkään auttaa. Tyttöä yritettiin elvyttää, mutta hän ei enää reagoinut mihinkään. Lounais-Suomen aluesairaalassa tyttö todettiin kuolleeksi. Elämänsä oli päättynyt julmalla tavalla.

Äiti noudatti Perkiömäen ohjeita ja kertoi, että tyttö oli kaatunut kotonaan kun hän ja ”isä” olivat asioilla. Sairaalassa kuitenkin nähtiin mitä oikeasti oli tapahtunut ja niinpä äiti murtui ja kertoi, että Perkiömäki oli hakannut Kaijan kuoliaaksi. Ruumiinavaus paljasti kuolinsyyksi kallonmurtuman, kovan aivokalvon alaisen verenvuodon ja näistä johtuvan rajun keuhkokuumeen.

Molemmat – sekä äiti että Perkiömäki pidätettiin jo sairaalassa. Kuulusteluissa Perkiömäki pysyi kertomuksessaan; Kaija putosi jostain tai kaatui.
- Myöhemmin Tammelan kihlakunnanoikeudessa Perkiömäki tunnusti tekonsa.

Sekä Perkiömäki että Anja passitettiin mielentilatutkimukseen.

Tapaus tuli esille Tammelan kihlakunnanoikeudessa 24. tammikuuta 1984. Anja-äitiä syytettiin heitteillepanosta, mutta hänet oli mtt:ssa todettu ymmärrystä vailla olevaksi ja jätettiin näin ollen rankaisuun tuomitsematta.

Juhani Perkiömäki todettiin alentuneesti syyntakeiseksi ja hän sai syytteet törkeästä pahoinpitelystä ajalta tammikuu 1983 – 9.3.1983, pahoinpitelystä 9.-13.3, törkeästä pahoinpitelystä 11.3. sekä taposta 16.3.

Kuva
Lapsensurmaaja Juhani Perkiömäki.

Tuomiot yhdistettynä Juhani Perkiömäki sai vankeutta 8 vuotta 10 kuukautta. Tapon osuus tuomiosta oli kahdeksan vuotta.

Perkiömäki on nyt 57-vuotias ja elää yhä. Samannimisiä on muitakin, joten malttia nyt siihen kaimojen syyllistämiseen.

Tekonsa on kyllä ollut äärimmäisen törkeä ja siitä tulee mieleen Nivala 1995, jolloin satunnaistuttu tappoi pikkutytön ottamalla tätä jaloista kiinni ja lyömällä päätä lattiaan. Puukottamisen lisäksi. Tämä tekijä sentään älysi surmata itsensä parin vuoden vankilassaolon jälkeen, mihin taas Perkiömäki ei kyennyt.
- Valitettavasti!

Lähteet Nykyposti 6/1983, alioikeuden päätös tuomiolauselmineen.

Veikkaanpa että jos vastaava tapaus tehtäisiin nyt, niin tekijä lähtisi suorittamaan elinkautista. Mutta tuolloin elettiin aikaa, jolloin hyvinkin moni surmaaja oli varttihullu ja tuomiot sen mukaisia.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

villivadelma
Wallander
Viestit: 1088
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja villivadelma » Pe Heinä 13, 2012 2:19 pm

Voi vittujen kevät!!

Nyt saatana esille vain kaikki tiedot ihmissaastoista; missä asuvat, mitä tekevät jne.
Minua ainakin kiinnostaa, etteivät naapurissa asu.
En anna minkäänlaista armoa tämmösille tapauksille.

Mikä on naisen koko nimi?

Nooruska
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4188
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Nooruska » Pe Heinä 13, 2012 10:01 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Tapaus tuli esille Tammelan kihlakunnanoikeudessa 24. tammikuuta 1984. Anja-äitiä syytettiin heitteillepanosta, mutta hänet oli mtt:ssa todettu ymmärrystä vailla olevaksi ja jätettiin näin ollen rankaisuun tuomitsematta.
Minulle tuli hieman yllätyksenä tämä "täyttä ymmärrystä vailla oleva". Luin tuota tekstiä ja mulle jäi siitä käsitys, että Anja oli hyväksyntää hakeva hölmö, mutta näitä nyt näkyy tasaisesti nykyään muutenkin. Eli sitä haluaisin kysellä, että osaako kukaan selventää miten se tässä tapauksessa tuli niinkuin ilmi? Siis oliko pahasti mielenvikainen, normaalia huomattavasti alempi äo? Vai...?
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

agito
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: Su Kesä 17, 2012 5:14 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja agito » La Heinä 14, 2012 3:09 am

Kyllä pistää vihaksi tuollaiset saastat. Ei helvetti sentään. Ei tuota raukkamaisempaa tekoa ole enään olemassa. Ei tuollaista voi aivan täsijärkinen ihminen tehdä, eikä tässä tapaukessa todellakaan puhuta täysijärkisestä yksilöstä. Toivottavasti tuolla äijällä ei ole omia lapsia. Koskaan.

Mäki
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 49
Liittynyt: Su Heinä 24, 2011 11:09 pm

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Mäki » Ti Heinä 17, 2012 11:56 am

Muistan tapauksen herättäneen kauhun tunteita, kun hyvin nuorena siitä luin sukulaistädin luona Alibista. Kyseisestä Perkiönmäestä tiedän sen verran, että nuoruutensa viettänyt Jokioisilla. Muistaakseni sisarusparvessa oli kaikkiaan kolme lasta. Yksi veli, Olavi on psyykkisesti sairas, käsittääkseni aikoinaan ollut Niuvassakin jonkin ampumatapauksen vuoksi. Olisiko ollut sama ampumatapaus johon tuo Juhanikin on sekaantunut, en tiedä. Kyläläiset puhuivat, että perheen isä ollut aikoinaan äkkipikainen ja häijy, liekö mielisairautta jo siinäkin sukupolvessa? No, joka tapauksessa tämä Juhani ilmestyi Forssan katukuvaan 90 - luvun lopulla takaisin. Ilmeisesti tuolloin vapautui vankilasta? Alkuun ainakin työskenteli siivousfirmassa, joka hoiti paikallisen teurastamon teollisuussiivousta.

Tuon Anjan kohtalo ei ole korviini saakka kantautunut, liekö hänkin Jokioisten tyttöjä? Ja miten on kohtalostaan selvinnyt. Heikkolahjaiseksihan häntä tuossa jutussa kuvataan. Surullista, niin äärettömän surullista.

Edit: kylläpä luin alkuperäisen jutun hätäisesti. Vapautunut siis vankilasta jo paljon ennenmmin katukuvaan palaamista. Hämärä muistikuva puheista, että olisi tullut Ruotsista. Mutta huhut on huhuja, eikä niihin niin ole luottamista...

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja vasikka » Su Syys 16, 2012 11:09 am

Onpas karmaiseva tapaus tämäkin ja ihmeen vähälle huomiolle jäänyt, kun en moisesta ollut ennen kuullutkaan. Tokihan aikaakin on jo kulunut. Aika vähäiseksi on jäänyt mielestäni tuomiokin suhteessa siihen, että oli aikaisempaakin taustaa ja rikos kohdistunut pieneen lapseen.

Rusty
Ran-tan-plan
Viestit: 364
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:46 pm

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Rusty » La Helmi 23, 2013 12:11 am

villivadelma kirjoitti:Voi vittujen kevät!!

Nyt saatana esille vain kaikki tiedot ihmissaastoista; missä asuvat, mitä tekevät jne.
Minua ainakin kiinnostaa, etteivät naapurissa asu.
En anna minkäänlaista armoa tämmösille tapauksille.

Mikä on naisen koko nimi?
Huokaus näitä mielenterveysongelmaisia. Vaikka teko on raaka ja järjetön, niin mitä ihmettä liikkuu henkilön päässä joka lähtee etsimään lähes 30-vuotta sitten rangaistuksensa kärsinyttä henkilöä ja häiritsemään hänen elämää?

Samuli
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 653
Liittynyt: To Marras 22, 2012 11:43 pm

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Samuli » La Helmi 23, 2013 12:36 am

Rusty kirjoitti:
villivadelma kirjoitti:Voi vittujen kevät!!

Nyt saatana esille vain kaikki tiedot ihmissaastoista; missä asuvat, mitä tekevät jne.
Minua ainakin kiinnostaa, etteivät naapurissa asu.
En anna minkäänlaista armoa tämmösille tapauksille.

Mikä on naisen koko nimi?
Huokaus näitä mielenterveysongelmaisia. Vaikka teko on raaka ja järjetön, niin mitä ihmettä liikkuu henkilön päässä joka lähtee etsimään lähes 30-vuotta sitten rangaistuksensa kärsinyttä henkilöä ja häiritsemään hänen elämää?
Rusty, ihmisarvo. Se on niilläkin, jotka joku vastaava saasta on tappanut aikoinaan - vai onko sinusta tuohon aikaan ollut ihmishenki arvottomampi kuin nykyään? Ja jos on, niin millä perusteilla?

Minua ei paljoa tavalliset tapot tai murhat hetkauta, aikuisten kesken. Tappakoot toisiaan jos sen parhaaksi näkevät. Mutta lapsiin kohdistuvina en niitä siedä, sama millä vuosikymmenellä ovat tapahtuneet.

Minua ei tuon äijän nykyinen sijainti kiinnosta. Toki jos sen tietäisin, niin mieluusti myös minä kävisin ehkä hieman... keskustelemassa...

Avatar
Kaizer Sose
Tarkastaja Morse
Viestit: 952
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose » La Helmi 23, 2013 1:04 am

Ihmetyyttää että miten tollainen alkulima voi olla vapaana tollasen jälkeen ku Niuvaankin on pienemmästäkin laitettu ihmisiä loppuiäkseen.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

Rusty
Ran-tan-plan
Viestit: 364
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:46 pm

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Rusty » La Helmi 23, 2013 1:11 am

Samuli kirjoitti:
Rusty kirjoitti:
villivadelma kirjoitti:Voi vittujen kevät!!

Nyt saatana esille vain kaikki tiedot ihmissaastoista; missä asuvat, mitä tekevät jne.
Minua ainakin kiinnostaa, etteivät naapurissa asu.
En anna minkäänlaista armoa tämmösille tapauksille.

Mikä on naisen koko nimi?
Huokaus näitä mielenterveysongelmaisia. Vaikka teko on raaka ja järjetön, niin mitä ihmettä liikkuu henkilön päässä joka lähtee etsimään lähes 30-vuotta sitten rangaistuksensa kärsinyttä henkilöä ja häiritsemään hänen elämää?
Rusty, ihmisarvo. Se on niilläkin, jotka joku vastaava saasta on tappanut aikoinaan - vai onko sinusta tuohon aikaan ollut ihmishenki arvottomampi kuin nykyään? Ja jos on, niin millä perusteilla?

Minua ei paljoa tavalliset tapot tai murhat hetkauta, aikuisten kesken. Tappakoot toisiaan jos sen parhaaksi näkevät. Mutta lapsiin kohdistuvina en niitä siedä, sama millä vuosikymmenellä ovat tapahtuneet.

Minua ei tuon äijän nykyinen sijainti kiinnosta. Toki jos sen tietäisin, niin mieluusti myös minä kävisin ehkä hieman... keskustelemassa...
Meillä Suomessa rangaistuksen antaa oikeuslaitos. Tekijä sai rangaistuksen, hän kärsi sen, ja nyt hän on vapaa joten miten ihmisarvo liittyy tähän tapaukseen. Ihmisarvo on ihan kaikilla, vauvasta vanhuksiin eikä ihmisarvo kasva tai vähene henkilön iästä riippuen. Jos lähdetään ihmisarvon nimissä hakkaamaan vapautuneita vankeja niin silloin yhteiskunnasta tulee sellainen villi länsi ettei täällä ole kenelläkään enää kivaa. Keskustellahan aina saa, mutta jos keskustelu muuttuu fyysiseksi rankaisemiseksi, niin silloin itse olet syyllistynyt rikokseen ja ansaitset rangaistuksen. Jos minä puolestani tietäisin tämän tekijän sijainnin, niin minulla ei olisi hänelle mitään asiaa enkä lähestyisi häntä.

Samuli
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 653
Liittynyt: To Marras 22, 2012 11:43 pm

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Samuli » La Helmi 23, 2013 1:41 am

No niin Rusty, ihan asiaa puhut, pakko myöntää. Joskus vaan tuntuu, ettei nuo oikeuslaitoksen langettamat rangaistukset ole ihan riittäviä - mutta ehkä näiden asioiden pohtiminen kuuluisi johonkin toiseen ketjuun kuin tähän.

En vaan voi sille mitään, että pistää vihaksi ja suhtaudun ehkä turhan tunnepitoisesti tähän(kin) juttuun. Itsellä kun on saman ikäinen tytär, se vaikeuttanee subjektiivista ajattelutapaa :(

Jenkkilästä jos en muuta kaipaa niin sitä rangaistuskäytäntöä sitten ainakin.

ta1984
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: To Maalis 07, 2013 10:49 am

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja ta1984 » Pe Maalis 08, 2013 11:49 pm

http://www.youtube.com/watch?v=wgQxQDKYMg0
onkohan linkissä oleva henkilö jotain sukua tälle tekijälle..sukunimi ja asuinpaikka näyttäs ainakin täsmäävän..

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6831
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » La Maalis 09, 2013 12:11 am

^^Tossa sen ilmoituksessahan on jopa puhelinnumerokin, pirauttamaan siihen ja kysyä siltä. Voi samalla kysyä onks Jussia näkynyt.
Täällä tänään, missä huomenna?

Slash
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Marras 14, 2012 6:56 pm

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Slash » Pe Syys 20, 2013 3:08 pm

Olavi on kyllä kunnostautunut tässä kumppanin etsinnässä. Vaatimaton kaveri;

http://3.bp.blogspot.com/-3wPW9VgGDXM/U ... aYvgmX.jpg

mielikki
Matlock
Viestit: 767
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 10:55 pm
Paikkakunta: mars

Re: Forssa 1983: Kaksivuotias tyttö hakattiin kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja mielikki » Pe Syys 20, 2013 6:32 pm

^Tuo ukko on mielisairas!!
Jää kyllä naiset saamatta tuolla ukolla,ei niin epätoivoista naista ole!!!

Vastaa Viestiin