Mies surmasi vaimonsa Espoossa 2013 - puukotti miestä Helsingin Oodissa 2020

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Cielo
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: La Heinä 19, 2014 6:11 pm

Re: Helsinki: Uudessa Oodi-kirjastossa törkeä ryöstö

Viesti Kirjoittaja Cielo »

Sverdlov kirjoitti:
Ma Helmi 17, 2020 2:17 pm
Sanatarkasti en sitä meluamista muista mutta eikö tästä suulista pitänytkin saada jokin monikäyttöhalli ja pyrkiä nimenomaan pois vanhasta tunkkaisesta kirjastoatmosfääristä jossa vain luetaan ja ollaan hiljaa. Mielestäni visiointi on onnistunut.
Viimeksi kun itse asiasta luin, oli tekeillä kaupunkilaisten olohuone. Kuvissa välähteli Fibonaccin kierreportaikko, arkkitehtoninen ihme, pelit, vehkeet ja mitä vielä. Viskettä ja vilinää tuntuisi riittävän urbaaneissa olohuoneissa.

Omat kirjastomuistot ovat rauhallisempia. Varsinkin lapsuuden kirjastossa narisi satunnaisesti lattialauta askelten alla, kahisivat kääntelyssä kirjojen sivut ja noin muuten hiljaisuutta rikkoi vain leimasimen ääni lainaustiskillä. Tuli viihdyttyä niissä tiloissa pidempäänkin. Olihan se lumojen maailma, hyllymetreittäin täynnä ihmeitä, elämyksiä ja seikkailuja. Niin, ja tietokirjoja vapaasti ahmittavaksi.

Nyt niiltä hyllyiltä on kaiketi siirrytty suorempaan toimintaan. Onkohan Oodissa kameravalvontaa? Turvatarkastukset voisivat olla paikallaan myös.
Kenen korkeat jumalat keinuunsa ottavat
kerta,
eivät ne häntä yhdessä kohden pidä,
he heittävät häntä
välillä taivaan ja maan — E. Leino

aivoriihi
Jane Marple
Viestit: 1054
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Helsinki: Uudessa Oodi-kirjastossa törkeä ryöstö

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

Tama Oodin veski on unisexi laitos. Aivan hirvee. Kavin kerran, never again!
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3558
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Helsinki: Uudessa Oodi-kirjastossa törkeä ryöstö

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Oodin törkeästä ryöstöstä epäilty pariskunta ilmoittautui itse poliisille – epäillyt nelikymppisiä

JULKAISTU 2 TUNTIA SITTEN (PÄIVITETTY 2 TUNTIA SITTEN)

Poliisi on ottanut kiinni keskustakirjasto Oodin törkeästä ryöstöstä epäillyn pariskunnan.

Rikostarkastaja Jari Illukka Helsingin poliisista kertoo, että noin 40-vuotiaat mies ja nainen ilmoittautuivat itse poliisille.

– Heidän henkilöllisyytensä selvisi meille eilen. Etsimme heitä tietyistä paikoista, ja kun he tulivat tästä tietoiseksi, tulivat he oma-aloitteisesti poliisiasemalle tänään, Illukka kertoo MTV Uutisille.

Yksi joutui puukotuksessa sairaalaan
Tekoa tutkitaan törkeänä ryöstönä. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin yksityiskohtia, esimerkiksi sitä, tunsiko pariskunta uhriaan tai liittyivätkö huumeet tapahtumiin. Tapauksen uutisoinnin yhteydessä on noussut esiin, että huumeidenkäyttäjät ovat ottaneet kirjaston wc-tiloja käyttöönsä.

Aiempien mediatietojen mukaan epäilty rikos tapahtui Oodin kellarikerroksen WC-tiloissa. Illukka ei vahvistanut tarkkaa tapahtumapaikkaa STT:lle.

Poliisi kertoi maanantaina, että Oodin tiloissa tapahtui sunnuntaina noin kello 15.30 henkilöiden välinen välienselvittely, jossa yhtä ihmistä puukotettiin. Henkilö sai tilanteessa vammoja ja päätyi sairaalahoitoon, mutta hänen tilansa ei ole poliisin mukaan hengenvaarallinen.

Kirjaston työntekijä kertoi MTV Uutisille, että välikohtaus sattui kirjaston alakerran WC-tiloissa. Työntekijän mukaan tilanne oli hyvin nopeasti ohitse. Myös poliisit saapuivat paikalle parissa minuutissa.

STT kertoo, että törkeästä ryöstöstä voidaan tuomita enintään kymmenen vuotta vankeutta ja vähimmäisrangaistuskin on kaksi vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että "lievästäkään" törkeästä ryöstöstä ei välttämättä selviä ehdollisella vankeudella, sillä enintään kahden vuoden vankeusrangaistus voidaan määrätä ehdolliseksi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/juu ... yt/7731372

Ghost hunting
Adrian Monk
Viestit: 2950
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Helsinki: Uudessa Oodi-kirjastossa törkeä ryöstö

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Hyvä juttu, että nyt kävi näin kun itse ilmottautivat. Rikolliset tehkää kaikki samoin.

Avatar
WpwfLzpqM9srCxs
Nikke Knakkertton
Viestit: 177
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 8:27 pm
Paikkakunta: Karvahaara

Re: Helsinki: Uudessa Oodi-kirjastossa törkeä ryöstö

Viesti Kirjoittaja WpwfLzpqM9srCxs »

Huhujen mukaan juttu tapahtui aika kaukana kirjastosta, ja tarkoituksena voinee hyvinkin ollut olla tappo tai murha, ja pariskunta monipäisempi kuin vain kaksi. Toki ryöstökin on ehkä ollut riittävä saalis, tiedä sitä sitten. Kiire kai on aika yleinen riesa, jos amatöörit on asialla. Jos on yritykseksi jäänyt, niin sitten varmasti seuraa jotain jatkoa.
// Lihan kanssa ei kannata hosua //

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13485
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsinki: Uudessa Oodi-kirjastossa törkeä ryöstö

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kirjasto Oodin puukotuksesta syytteet – kaksikon epäillään ryöstäneen huumeita, myös uhria epäillään rikoksesta

Helsingin keskustakirjasto Oodissa helmikuussa tapahtuneesta puukotuksesta on nostettu syytteet.

Tapaukseen liittyen kahta henkilöä syytetään törkeästä ryöstöstä. Toinen henkilöistä on syytettynä myös tapon yrityksestä.

Ryöstöstä syytetyt ovat noin 40-vuotias mies ja nainen. He tulivat itse oma-aloitteisesti poliisiasemalle tultuaan tietoiseksi poliisin etsivän heitä rikoksesta epäiltyinä.

Myös kirjastossa tapahtuneen välikohtauksen uhria syytetään rikoksesta. Häntä vastaan on nostettu syyte huumausainerikoksesta.

Henkilöt pääosin kiistävät syyllisyytensä rikoksiin. Asiaa tullaan puimaan toukokuussa Helsingin käräjäoikeudessa.
mtvuutiset.fi
21.04.2020 10:45

Hyvä että edes tästä uutisoidaan myös teon jälkeen. Näitä tapon yrityksiä ynnä törkeitä pahoinpitelyistä on aikasmoinen määrä, joista meedia ei vaivaudu kertomaan kuin sen ensimmäisen uutisen. Toki tässä tämä "helsinkiläisten olohuone" tekopaikkana järkytti monia syvästi. Turvallisuuden tunne järkkyi. Moni kysyykin aiheellisesti; uskaltaako kirjastossa enää käydä?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

rumilus
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Helsinki: Uudessa Oodi-kirjastossa törkeä ryöstö ja tapon yritys

Viesti Kirjoittaja rumilus »

Oodin kirjastopuukotus: Pariskunta sai syytteet veriteosta vessassa – miehellä aiempi tuomio taposta

Helsingin käräjäoikeudessa on luettu tänään syytteet kahdelle henkilölle Oodin kirjastopuukotuksesta.

Syytteisiin johtaneet teot tapahtuivat Helsingissä Oodi-kirjaston inva-wc:ssä helmikuun 16. päivä.

70-luvulla syntynyt mies ja vuonna 90-luvulla syntynyt nainen ovat saaneet syytteen törkeästä ja ryöstöstä. Miestä syytetään lisäksi tapon yrityksestä. Uhri oli 90-luvulla syntynyt mies.

Syytteistä ilmenee, että syytetyt ovat kertomansa mukaan olleet ainakin tekoaikaan parisuhteessa.

Syytteen mukaan mies ja nainen varastivat asianomistajan hallusta 5 milligrammaa Subutex-lääkevalmistetta sekä lompakon, jossa oli pankkikortti, henkilöllisyystodistus ja käteistä rahaa 70 euroa.
(...)
Syyttäjän mukaan ryöstö on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska sen on tehnyt kaksi henkilöä yhdessä, käytetty väkivalta on ollut voimakasta ja mahdollisesti hengenvaarallista. Lisäksi käytetyt uhkaukset ovat olleet vakavia, koska uhri on uhattu tappaa.

Syytteen mukaan mies 70-luvulla syntynyt mies yritti tappaa 90-luvulla syntyneen miehen lyömällä tätä ensin puukolla vasempaan jalkaan ja sen jälkeen suuntaamalla puukolla useita lyöntejä kohti ylävartaloa tärkeiden sisäelinten alueelle.

Uhri onnistui kuitenkin väistämään lyönnit. Uhri sai vedettyä wc-tilan hälytysnarusta, jolloin vartijat saivat hälytyksen. Tilanne keskeytyi, kun vartijat tulivat paikalle
(..)
Syytteestä ilmenee, että tapon yrityksestä syytetty mies on tuomittu vuonna 2014 muun muassa vuonna 2013 tehdystä taposta 9 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Hän on vapautunut ehdonalaiseen vapauteen 6.9.2018., ja koeajan viimeinen päivä olisi ollut 5.9. 2021. Syyttäjä vaatii, että jäännösrangaistus on määrättävä kokonaan täytäntöön pantavaksi.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kuutta vuotta vankeutta.

Naiselle syyttäjä vaatii vähintään kolmen vuoden vankeusrangaistusta.
(..)
Asianomistajana jutussa oleva mies sai itsekin syytteen huumausainerikoksesta, koska hänellä oli hallussaan Subutexia ja Ksalol-tabletteja. Hänelle syyttäjä vaatii sakkorangaistusta. Mies myöntää syytteen.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7672 ... 47b3f52ee3

Clarence
Martin Beck
Viestit: 838
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Re: Helsinki: Uudessa Oodi-kirjastossa törkeä ryöstö ja tapon yritys

Viesti Kirjoittaja Clarence »

Ryöstöstä epäillylle miehelle tehdään vaarallisuusarvio. Vasta tapon istunut ja nyt tämä, niin eiköhän se osoita vaarallisuutta. Mies on 44 vuotias, nainen 25 vuotias. Joillakin nuorilla naisilla on viehtymys "pahoihin poikiin", eikä tämä ikäerojuttu ole harvinaisuus. Naiset lie kaipaavat säpinää elämään, nyt sitä on saanut. Jos miestä ei todeta vaaralliseksi, täytyy takana olla todella hyvä syy.

Jos uhri ei olisi saanut hälytettyä apua, olisi todennäköisesti tulossa murhaoikeudenkäynti. Naiset puhuvat naisen eurosta ja muusta tasa-arvosta. Kuitenkin niin kauan mitä itse muistan rikoksen saralta, naiset ovat saaneet pienemmän tuomion. Myös nainen käytti väkivaltaa. Jokainen väkivaltaa tehnyt nainen on jossain elämänsä vaiheessa kokenut itse väkivaltaa.

Avatar
Villeri
Javier Pena
Viestit: 1729
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Helsinki: Uudessa Oodi-kirjastossa törkeä ryöstö ja tapon yritys

Viesti Kirjoittaja Villeri »

aivoriihi kirjoitti:
Ti Helmi 18, 2020 8:14 pm
Tama Oodin veski on unisexi laitos. Aivan hirvee. Kavin kerran, never again!
Kyllähän se helpottaa sakilaisten parveilua, etteivät vessapiilot ole sukupuolirajoitteisia. Mutta jossain on 0,01 % sukupuolestaan epävarma vähemmistö, niin näin nyt vain on toimittava. Valitettavasti humanisteilta on jäänyt huomaamatta, että palvoessaan toista lempivähemmistöään, seksuaalisesti poikkeavia, he sulkevat toisen lempivähemmistönsä, muslimit, pois.

Oodista on myös annettu puoltavia lausuntoja romanikerjäläisten tilojen valtaamiselle. Valitettavasti nämä onnettomat kerjäläiset ovat myös pillerikauppiaita, varkaita ja osa ihmiskauppaa.

Muistuu mieleen, miten nämä onnettomat romanikerjäläiset vaativat kirjaston asiakkailta maksua Kirjasto 10: n asiakaskoneiden käytöstä! Humanistien humaaniratkaisu oli tietysti asiakaskoneiden poistaminen.

Mitä kovempaa maailmaa koettaa halata sitä varmemmin se vie lompakon takataskusta.

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8815
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Helsinki: Uudessa Oodi-kirjastossa törkeä ryöstö ja tapon yritys

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Lopputalvi ja kevät olleet hyvin surullista aikaa Helsingin ja sitä myötä koko Suomen kulttuurieliitille. Koronan vaikutukset kaikille kovin rakkaisiin kansallisooppera- ja -baletti -instituutioihin on ollut murskaavia. Hyvä, ettei ketään kuitenkaan irtisanota sieltä niin tärkeistä töistä toisin kuin muualla!

Alkusävelet kurjuudelle ennen kirjastojen säpittämistä loi kuitenkin tämä pula-ajan Bonnie ja Glyde -sekopariskunta, joka hyökkäsi helsinkiläisten olohuoneen pyhimpään, unisex-vessaan, ja melkein tappoivat ihmisen. Taisipa tosiaan tapaus olla taas esimerkki sellaisesta, missä ulkopuolinen apu, ripeys ja ammattitaito, määrittivät rikosnimikkeen, kun se olisi muuten ollut paljon karumpi?

Tämänkin tapauksen valossa näyttää sille, että Oodin sotureille olisi tuolla tilausta, mutta mitähän siihen sanoisi kulttuurilautakunta? Ja saattaisipa opetusministeri-neitokaisellakin olla asiaan sanottavaa. Varmaa on se, että näillä uutisilla ei saada kansaa parveilemaan kirjastoihin ja koronavirusta leviämään, kuten hallitus haluaisi. Kirjastoon mentäessä tulisi mielestäni olla turvallinen olo ja väkivallan ja verenroiskeidenkin pysyä mielellään kirjojen sisällä, kun ei lukemista hakiessaan saa kuitenkaan mielellään edes aseistautua.

Tietty voihan se olla, että moderni vasemmisto haluaakin järjestää meille yllätyksenomaisia popup -performanssiesityksiä myös kirjastojen vessoissa? Ovathan ne paremmat ihmiset ja paremman kulttuurin väet hyväksyneet ja jopa ylistäneet paljon erikoisempiakin performansseja, kuten vaikkapa tapaus professori Teemu Mäki osoittaa. Hän on ainakin hienoine performansseineen oikea vasemmistoliiton lempipoju, tehnyt Arhinmäen Paavolle kampanjatauluja ja paljon muuta, vaikka me sivistymättömät emme häntä osaakaan kunnioittaa.
viewtopic.php?t=1573&start=870#p454881 (Teemu ja Paavon vaalitaulu)
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Avatar
Kalle-Ville
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1345
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Mies surmasi vaimonsa Espoossa 2013 - puukotti miestä Helsingin Oodissa 2020

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Tällaiset taustat Oodin puukottajalla, tappoi aiemmin vaimonsa Olarissa. HS:n jutussa linkki alkuperäiseen epäiltyyn vaimon tappoon, muttei siitä myöhemmin saatuun tuomioon.

Oodin puukotuksesta epäillyllä on mittava rikoshistoria – tappoi vaimonsa omassa kodissaan Espoossa

Myös miehen 2012 tekemässä ryöstössä heilui puukko.

Oodin wc-tiloissa tapahtui puukotus sunnuntaina 16. helmikuuta.

HELSINGIN keskustakirjasto Oodin wc-tiloissa tehdystä tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä syytetyllä 44-vuotiaalla miehellä on mittava rikoshistoria.

Hänet on tuomittu muun muassa pahoinpitelystä, ryöstöstä, ampuma-aserikoksesta ja taposta.

Syksyllä 2013 mies tappoi Espoossa vaimonsa. Tuolloin mies teki henkirikoksen pariskunnan yhteisessä kodissa pistämällä vaimoaan kaulaan keittiöveitsellä. Vain muutama päivä ennen tappoa mies oli kuristanut puolisoaan.

MIEHEN rikoshistoriasta löytyy myös muun muassa ampuma-aserikos ja ryöstö. Joulukuussa 2012 miehen Espoossa sijaitsevan kodin makuuhuoneen lipaston laatikosta löytyi ladattu katkaistu yksipiippuinen haulikko. Haulikkoon sopivia patruunoita löytyi lisää pahvilaatikosta keittiön kaapista.

Ryöstöön mies syyllistyi espoolaisessa yksityisasunnossa lokakuussa 2012. Hän meni asuntoon vaimonsa kanssa etsimään vaimosta kuvattua videomateriaalia. Mies oli tilanteessa uhannut asunnossa asuvaa henkilöä puukolla. Hän oli myös sanallisesti uhannut hengen lähtemisellä ja pahoinpidellyt asunnossa asuvaa miestä, jolle tuli tilanteessa viilto ranteeseen. Mieheltä vietiin ryöstössä pankkikortti, avaimet, puhelin ja sata euroa rahaa.

Mies oli syyskuussa 2018 vapautunut ehdonalaiseen vapauteen yhdeksän vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistuksesta, joka on sisältänyt muun muassa syyskuussa 2013 tehdyn tapon. Koeajan viimeinen päivä on syyskuun alkupuolella 2021.

KÄRÄJÄOIKEUS päätti viime perjantaina antamassaan välituomiossa määrätä tapon yrityksestä sekä törkeästä ryöstöstä syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Miehelle tehdään myös vaarallisuusarvio.

Käräjäoikeus katsoo jo välituomiossa näytöllisesti selvitetyksi, että syytetty puukotti uhria Oodin kellarikerroksen WC-tiloissa sunnuntaina 16. helmikuuta. Siihen, oliko kyseessä tapon yritys ja minkälainen rangaistusseuraamus määrätään, käräjäoikeus ottaa kantaa vasta varsinaisessa tuomiossa.

Syyttäjä on vaatinut miehelle toistuvien väkivaltarikoksien vuoksi yhdistelmärangaistusta, jossa ehdottoman vankeuden osuuden tulee olla vähintään kuusi vuotta.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006514049.html

Julkaistu: 16:03

Oikeudenkäynnit|Oodin wc-tiloissa tehdystä tapon yrityksestä syytetty mies määrättiin mielentilatutkimukseen
15.5. 13:54
Oikeudenkäynnit|Oodin wc-tiloissa tehdystä tapon yrityksestä syytetylle miehelle vaaditaan vaarallisuuden ja mielentilan tutkimista – oli ehdonalaisessa taposta
4.5. 15:26
Miehen epäillään tappaneen vaimonsa Espoon Olarissa
24.9.2013 2:00"
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.

J74
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Huhti 28, 2020 2:59 pm

Re: Mies surmasi vaimonsa Espoossa 2013 - puukotti miestä Helsingin Oodissa 2020

Viesti Kirjoittaja J74 »

Tekijän tiedot saa ilmaiseksi oikeus.fi sivulla käräjäoikeuksien yhteystiedot. Sähköpostilla tulee helposti.

Avatar
Kalle-Ville
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1345
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Mies surmasi vaimonsa Espoossa 2013 - puukotti miestä Helsingin Oodissa 2020

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

J74 kirjoitti:
Pe Touko 22, 2020 1:09 pm
Tekijän tiedot saa ilmaiseksi oikeus.fi sivulla käräjäoikeuksien yhteystiedot. Sähköpostilla tulee helposti.
Kyllä, mutta kenenkään ei pitäisi tällaisissa tapauksissa joutua tuolla tavoin tietoja hankkimaan vaan vastuullisten toimittajien olisi ideologoistaan huolimatta noudatettava sitä ammattietiikkaa kuin muutkin toimittajat, että tällaisten nimet julkaistaan tuomion ylittäessä kaksi vuotta!
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13485
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies surmasi vaimonsa Espoossa 2013 - puukotti miestä Helsingin Oodissa 2020

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mies ja nainen puukottivat huumekauppiasta keskustakirjasto Oodin invavessassa – Kaksikko tuomittiin vankeuteen

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen tapon yrityksestä.

HELSINGIN käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona vankeuteen miehen ja naisen, jotka puukottivat miestä Helsingin keskustakirjasto Oodissa tämän vuoden helmikuussa. Käräjäoikeuden mukaan molemmat syyllistyivät törkeään ryöstöön. Puukotus tapahtui kirjaston invavessaan sovitun huumekaupan yhteydessä.

* Mies ja hänen avopuolisonsa puukottivat kumpikin huumekauppiasta.
* Mies löi uhria reiteen ja nainen selkään.

Subutexiä myymässä ollut mies onnistui vetämään invavessan hätänarusta, minkä jälkeen paikalle tulivat vartijat. Pariskunta onnistui hämäämään vartijoita sanomalla joutuneensa hyökkäyksen uhriksi ja pääsi livahtamaan pois paikalta. Heidät saatiin kiinni myöhemmin.

Käräjäoikeus tuomitsi Katja Sofia Mäkisen, 26, kolmen vuoden vankeuteen törkeästä ryöstöstä ja Mika Kristian Salmen, 44, neljän vuoden vankeuteen samasta rikoksesta. Syyttäjä vaati Salmelle rangaistusta myös tapon yrityksestä, mutta tämän syytteen oikeus hylkäsi.

MIELENTILATUTKIMUKSEN perusteella Salmi oli rikosta tehdessään täydessä ymmärryksessä. Hänelle tehtiin myös vaarallisuusarviointi, jonka mukaan häntä on syytä pitää erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.

* Vaarallisuuden vuoksi Salmi tuomittiin niin sanottuun yhdistelmärangaistukseen.
* Tämä merkitsee, että rangaistus on suoritettava kokonaan vankilassa.

Salmella on aiempaa vakavaa rikostaustaa: vuonna 2014 hänet tuomittiin vaimonsa taposta lähes kymmenen vuoden vankeuteen. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen syyskuussa 2018. Keskiviikkona langetettuun vankeustuomioon sisältyy jäännösrangaistus tästä aiemmasta rikoksesta.

Tuomioista on mahdollista valittaa hovioikeuteen.
Koko uutinen täällä: Helsingin Sanomat
16.12.2020 14:40
...on syytä pitää erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.
Mutta niin sitä vain oli vapaaksi päästetty ja muina miehinä mm. helsinkiläisten uudessa olohuoneessa asioitiin.

Tässä linkissä tuo Espoon tapaus: viewtopic.php?t=15597

Hohhoijaa; jos olisi istunut sen 10 vuotta, niin Oodi-case olisi jäänyt tekemättä, mutta koska ihmisoikeudet, niin puolikkaalla pääsi.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4894
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Mies surmasi vaimonsa Espoossa 2013 - puukotti miestä Helsingin Oodissa 2020

Viesti Kirjoittaja poikani »

Istuu vaimon taposta neljä vuotta ja silti löytyy uusi, nuori nainen kainaloon. Kuinka tyhmiä voivat ihmiset olla?

Miksi muuten tällä roskaväellä pitää olla toisena nimenään jokin ulkomaalaiselta kalskahtava? Ei käy Marjatta Kinnunen, vaan pitää olla Marjatta Alexandra Kinnunen. Vähän sellaista räppärimeininkiä, kun yritetään olla menestyviä tai fiinejä nimen myötä.
????? ?? ??????.

Vastaa Viestiin