Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014 - Hakunilan perhesurmaaja uhrina

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

matlockb kirjoitti:Tekijä olisi vapautunut melko pian, kirjoitin pari päivää sitten naapurifoorumille jo, että tekijä olisi Vantaan Sanomien uutisen (http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/ ... va-tuomio-–-lyhenee-neljanneksella) mukaan istunut vain neljänneksen tuomiostaa, ei siis edes puolta n. 7 v.). Linkkiä en saa toimimaan mutta oleellinen kerrotaan jo otsikossa: "Hakunilan perhesurmasta kova tuomio – lyhenee neljänneksellä".
Jos oikein laskin nopeasti niin tekijällä olisi ollut istumista jäljellä vielä vajaa 2 vuotta.
Jos tuomio lyhenee neljänneksellä, eli 14 vuodesta jää 75 % istumista, niin eikö se silloin ole 10,5 vuotta?

Tuosta puolet on 5 v 3 kk. Eli ei ihan heti olisi ollut vapautumassa...

EDIT: Tosin en nyt muista koska teot tapahtuivat, taitaa sittenkin olla matlockb oikeassa..
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

teppo
Perry Mason
Viestit: 3571
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja teppo »

Tuomion lyheneminen neljänneksellä on tosiaan eri asia kuin lyheneminen neljännekseen. Tosin lähteenä käytetty Vantaan Sanomatkaan ei ole niitä journalismin kirkkaimpia helmiä. Tuomittu olisi saanut elinkautisen mutta syyntakeisuuden alentumisen takia hänen tuomionsa lyheni neljääntoista vuoteen...

teppo
Perry Mason
Viestit: 3571
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja teppo »

Maikkari kertoo rikoksesta epäiltyjen taustaa. Onko nyt tosiaankin niin, että juuri nämä kaverit ovat sitä vankilahierarkian ylälauteiden porukkaa, joka keskustelijoiden mielessä ansaitsee tunnustuksen ylevinä ja jaloina oikeuden välikappaleina toimimisesta?
Hyvinkään käräjäoikeus vangitsi maanantaina kaksi miestä epäiltynä Riihimäen viime viikkoisesta vankilataposta. Sen sijaan alkuvaiheessa pidätettynä olleita kahta muuta henkilöä ei enää epäillä teosta. Kaksi miestä vangittiin todennäköisin syin epäiltynä.

Rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisista sanoo, että motiivi ei ole vielä täysin selvinnyt. Mitään yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ei ole.

Vangitut ovat Atte Sakari Meriläinen ja Nikki Ilkka Ahvenniemi. Heidän epäillään surmanneen keski-ikäisen miehen vankilan keittiössä.

Vankilatapon uhri istui 14 vuoden tuomiota perheensä murhasta. Mies vältti aikanaan elinkautisen, koska hänet todettiin alentuneesti syyntakeiseksi. Mies tappoi joulukuussa 2011 vaimonsa sekä 8- ja 5-vuotiaat lapsensa Vantaan Hakunilassa.

Nyt vangituilla miehillä on rankkaa rikostaustaa.

Tappoi isäpuolen Forssassa

28-vuotias Atte Sakari Meriläinen tuomittiin 21. heinäkuuta 2011 Forssassa tehdystä taposta. Meriläinen kaatoi 55-vuotiaan miehen lattialle, löi ja potki häntä, hakkasi päätä lattiaan sekä iski 15 cm:n mittaisella keittiöveitsellä useita kertoja vasempaan reiteen, vatsaan ja päähän.

Uhri oli Meriläisen isäpuoli. Tämän reiteen osui neljä teräaseen lyöntiä, vatsaan yhdeksän ja päässä oli viiltohaavoja.

Tapahtumaa edelsi riita. Meriläisen mukaan uhri oli pahoinpidellyt ja nälvinyt Meriläisen äitiä vuosien ajan.

Tekopäivänä asunnossa oli viisi henkeä. Äidille ja isäpuolelle oli tullut riita viinapullosta, jolloin isäpuoli oli lyönyt äitiä.

Meriläinen oli mennyt apuun ja surmasi isäpuolen.

Oikeudessa Meriläinen kertoi isäpuolen pahoinpidelleen äitiä neljän vuoden ajan. Meriläinen oli joutunut siivoamaan äidin hiustuppoja lattialta jatkuvasti.

Oikeus katsoi Meriläisen olleen alentuneesti syyntakeinen. Aiempia rikosrekisterimerkintöjä hänellä ei ollut.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi hänet 6 v 4 kk vankeuteen

Puukotti tuttavansa Laukaassa

Nikki Ilkka Ahvenniemi sai vankeustuomion Laukaassa 23.7.2013 tehdystä taposta. Ensin Ahvenniemi löi miestä nyrkillä ja potki kaatunutta uhria päähän ja vartaloon.

Uhri pääsi asunnon takapihalle, jolloin Ahvenniemi otti hedelmäveitsen ja iski miestä kolmasti kaulaan. Yksi osui kahvaa myöten. Uhri käveli vielä 70 metriä ennen kuin kuoli. Teon jälkeen Ahvenniemi soitti itse hätäkeskukseen.

Mielentilatutkimuksessa Ahvenniemi todettiin syyntakeiseksi. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 36-vuotiaan kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

Ahvenniemi tuomittiin myös 2007 tapon yrityksestä. Maaliskuussa 2007 Ahvenniemi löi tuttavaansa tämän asunnossa Maalahdessa viidesti veitsellä.

Asunnossa oli käytetty alkoholia ja lääkkeitä. Tuttava oli pyytänyt Ahvenniemeä poistumaan, jonka jälkeen Ahvenniemi tarttui veitseen. Tuomio oli tuolloin 4 v 4 kk.

Ahvenniemellä on taustallaan muitakin ehdottomia vankeusrangaistuksia. 2000-luvun alussa hän sai törkeästä pahoinpitelystä 2 v 6 kk Seinäjoella ja hänet on tuomittu vankeuteen myös rattijuopumuksista.

mikaelk

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja mikaelk »

teppo kirjoitti:Maikkari kertoo rikoksesta epäiltyjen taustaa. Onko nyt tosiaankin niin, että juuri nämä kaverit ovat sitä vankilahierarkian ylälauteiden porukkaa, joka keskustelijoiden mielessä ansaitsee tunnustuksen ylevinä ja jaloina oikeuden välikappaleina toimimisesta?
Minä tunnustaisin nuo 3 aika paskasäkeiksi kaikki, mut kyl toi lapsentappaja on pahin. Lapset kuitenkin on sangen viattomia ihmisiä.

URSA
Watson itse
Viestit: 5816
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja URSA »

Täällä ei ole tainnut kukaan kehua noita tappoon syyllistyneitä vankeja. On vain yksinkertaisesti pienempi paha, kun surmattu olikin harkitusti lapsia ja naisen surmannut henkilö, kuin vaikka tavanomainen humalassa hölmöillyt ja tappoon syyllistynyt vanki.

Tuo perhesurmaaja oli epäonnistunut surmien jälkeen itsemurhassa, joten tavallaan lopputulos oli sama kuin hänen alkuperäisessä suunnitelmassaan.

Kat_Revolver
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Su Joulu 02, 2012 11:32 pm

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja Kat_Revolver »

Tässä tällainen ihan mielenkiintoinen blogiteksti, jossa kokoelma kansan kommentteja tapahtuneesta:
SUOMALAISET RIEMASTUIVAT VERITEOSTA: “LASTENTAPPAJA SAI ANSIONSA MUKAAN”

Monet suomalaiset innostuivat kuultuaan, että naisen ja lapsia tappanut mies on surmattu vankilassa. Teko katsottiin oikeudenmukaiseksi ja sen arveltiin säästäneen yhteiskunnan rahoja.

Riihimäen vankilassa tapettiin torstaina mies. Iltasanomien mukaan mies oli tuomittu naisen ja lasten surmaaja. Teosta epäillään neljää muuta vankia. Poliisi tutkii asiaa tappona.

Internetissä kansalaisten riemu repesi välittömästi, kun veriteon uhrin tausta kävi ilmi. Ihmiset ilmaisivat pettymyksensä suomalaiseen oikeusjärjestelmään ja olivat sitä mieltä, että vainaja oli kohdannut oikean rangaistuksen vasta toisten vankien käsissä.

“Periaatteessa kuolemarangaistusta vastaan, mutta nää pedofiilit lastentappajat, ei oikeen tarpeeks pahaa rangaistusta ookkaan.”

“Suomi on toki oikeusvaltio – mutta valitettavasti ainoastaan vankilan muurien sisäpuolella.”

“Ihan sai lastentappaja ansionsa mukaan. Onneksi sentään vankien kesken tuomiot on kohdillaan.”

“Tämä tapaus voi olla pelotteena muillekin jotka suunnittelevat varsinkin lasten surmaamista.”

Osa keskustelijoista oli sitä mieltä, että teosta epäillyt eivät olleet syyllistyneet rikokseen, vaan jätkät ja pojat olivat tehneet yhteiskunnalle palveluksen tappaessaan viisikymppisen vangin. Jotkut halusivat rangaistuksen sijaan antaa tekijöille palkinnon.

“Kuoleman tuomio kaikille jotka ovat surmanneet lapsia, vanhuksia, vammaisia tai kohdelleet heitä väärin.”

”JÄTKÄT TOIMI OIKEIN :)

“Minä en näe näitä muita rikollisia murhaajina, he vain lopettivat mielenvikaisen koiran. Ja hyvä niin!“

“Emme jää kaipaamaan keskuudesta poitunutta lasten & naistan tappajaa. Valtiokiittää ja pojille pari ylimäärästä lounasta päivän teosta.”


Eräiden mieliä kaihersivat verityön yksityiskohdat. Pelkkää kuolemaa ei koettu riittäväksi rangaistukseksi, vaan sen toivottiin olleen hidas ja kivulias.

“Uutisessa ei kerrottu tarkemmin tekotapaa, mutta toivottavasti on ollu tuskallinen….. On ainakin oikeudenmukaisempaa kuin oikeuslaitoksen antamat leikkituomiot……”

“toivottavasti ei päässy hitaasti lähtemään.”


Myös surmatyön taloudelliset vaikutukset nousivat esiin useassa puheenvuorossa. Teon laskeskeltiin säästäneen yhteiskunnan rahoja, ja vankien tappamisen toivottiin leviävän maassamme yleisemmäksikin ilmiöksi.

“Onpahan yksi yhteiskunnan elätti vähemmän :)

“Kaikki loppuelämänsä vankilassa viettävät vois tappaa, mitä turhaan siellä lusmuilevat ja maksavat valtiolle…”


Yhteiskunnan rajallisia resursseja pohdittiin laajemmastakin näkökulmasta: jotkut muistuttivat vankiloista koituvien menojen olevan pois muista palveluista. Eräs keskustelija kiteytti näkemyksensä kansan ajatuksista seuraavasti:

”Monen suomalaisen mielestä on se ja sama, vaikka kaikki vangit tappaisi toisensa. Miksi näitä paapotaan, kun esimerkiksi vanhukset elää kotivankiloissaan osin surkeammissa oloissa.”

Lainaukset on irrotettu eri nettikeskusteluista.

*************

Joidenkin kommenttien perään on laitettu hymiö. Tarkoituksena on ilmeisesti ollut keventää tunnelmaa tai osoittaa tapauksen huvittavan keskustelijaa.

Minua ei naurata.

En jaksa edes kommentoida nyt käytyä keskustelua. Kirjoitin vasta brasilialaisessa vankilassa sattuneesta tapauksesta, jossa parikymmentä vankia raiskasi ja pahoinpiteli raa’asti miehen, joka oli raiskannut ja tappanut puolitoistavuotiaan lapsen. Tuossa päivityksessä esittämäni kommentit pätevät myös tähän kotimaiseen tapaukseen.

*************

Mitä mieltä sinä olet: Oliko veriteko oikeutettu?

http://blogit.kaksplus.fi/isanpikajuna/ ... sa-mukaan/
"Jotkut halusivat rangaistuksen sijaan antaa tekijöille palkinnon." Niin. Että halutaan jaella palkintoja ihmisille, jotka ovat ennen tätäkin tapausta tappaneet? Hienoja suoraselkäisiä miehiä? En ymmärrä.
Tämä Meriläisen tausta laittaa kyllä ajattelemaan, että motiivina olisi ollut juurikin tuo perhesurmaajan teko. Kun kerran Meriläinen oli laittanut äitiään pahoinpidelleen isäpuolensa kylmäksi ja koki sen kenties hyvinkin oikeutetuksi. Miehellä on tapana jaella omankädenoikeutta?

Minä en sure perhesurmaajan kohtaloa, mutta en myöskään tekijöitä alkaisi mihinkään jalustalle nostamaan.
Muovipussi päähän ja ruumis suohon.

parasetamoli
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 5:59 pm

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja parasetamoli »

joo kyllä ovat varmasti hienoja roolimalleja + sankareita kun vähän viinaa alle tai hermostuessaan kaivavat ensimmäisenä puukkoa esille....

taukki
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: Ti Huhti 30, 2013 2:32 pm

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja taukki »

parasetamoli kirjoitti:joo kyllä ovat varmasti hienoja roolimalleja + sankareita kun vähän viinaa alle tai hermostuessaan kaivavat ensimmäisenä puukkoa esille....
Sellanen jenkkityylin vankila missä kaikki on yhteisissä tiloissa, perjantaisin jokaselle pari pulloa viinaa ja puukko. Tietysti voishan nuo pikkurikolliset noiden puukkojunkkarien tieltä suojaan laittaa, ettei nyt ihan syyttömät sivulliset kuolisi.

örkki
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 10:59 am

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja örkki »

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=15302
Onko tämä toinen taposta epäilty.

Avatar
Scruffy
Martin Riggs
Viestit: 646
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 8:19 pm

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja Scruffy »

örkki kirjoitti:http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=15302
Onko tämä toinen taposta epäilty.
Kovin montaa Nikki Ahvenniemeä ei kai ole joten eiköhän.

Tuolla mainitaan että olisi tunnettu muusikkona. Tällaista sitten löytyi.

https://www.finna.fi/Record/viola.1155199

Ja tällaista köyhän miehen Klamydiaa.

http://www.youtube.com/watch?v=BmF6StAo2OA

Korjatkaa jos ei liity mitenkään tekijään tai tapaukseen.
Jail's not so bad. You can make sangria in the toilet. Course, it's shank or be shanked.

Geissimummo
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 4:03 pm

Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja Geissimummo »

Scruffy kirjoitti:Ja tällaista köyhän miehen Klamydiaa.

http://www.youtube.com/watch?v=BmF6StAo2OA

Korjatkaa jos ei liity mitenkään tekijään tai tapaukseen.
Kyllä epäilisin liittyvän, koska "Käyttäjä on poistanut videon. Pahoittelumme."

Miksi tuo video olisi muuten poistettu, tuskin sattumalta ainakaan 8)
Kauneinkaan uni ei kestä heräämistä.

URSA
Watson itse
Viestit: 5816
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja URSA »

Oliko nuo Kaksplussan blogiin kerätyt nettikirjoitukset peräisin Iltalehden keskustelufoorumilta vai Suomi24;n keskusteluista? Blogia pitävä hippi ei kertonut sitä tekstissä.

Tuskin selvinpäin kirjoittavat, pahimman teini-iän ohittaneet nettikirjoittelijat pitävät noita kahta surmaan osallistunutta vankia sankareina. Ne surmaajat ovat saattaneet keksiä jälkikäteen selitellä tekoaan uhrin rikoksilla, todellinen syy on voinut olla joku muu. Mutta onneksi uhriksi osui tuollainen vanki, jota tuskin kukaan kaipaa. Ei ainakaan lapset eikä vaimo.

Avatar
Kaizer Sose
Jack Bauer
Viestit: 961
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Uhri oli saannut kolmesta elinkautisesta 14v! Siis onko aivan sama murhaatko yksi vai viisi niin Suomessa se ei vaikuta elarin pituuteen vai onko mulla mennyt jotain ohi?
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

Kat_Revolver
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Su Joulu 02, 2012 11:32 pm

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja Kat_Revolver »

Kaizer Sose kirjoitti:Uhri oli saannut kolmesta elinkautisesta 14v! Siis onko aivan sama murhaatko yksi vai viisi niin Suomessa se ei vaikuta elarin pituuteen vai onko mulla mennyt jotain ohi?
Kyllä vain, tervetuloa Suomeen. Tapa 3, maksa 1! Eikä saa unohtaa ensikertalaisen alennusta (voi yhdistää muihin tarjouksiin).
Muovipussi päähän ja ruumis suohon.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Vankisurma Riihimäen vankilassa 29.5.2014

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Eihän sillä ollut yhtään elinkautista vaan 14v. vuosituomio.

Älkää viitsikö ihan omianne höpöttää.

Vastaa Viestiin