Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2661
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Neiti Lemon kirjoitti:Ehkä mies on erohakemuksen aikanaan jättänyt juuri siksi, että naisen ongelma on nimenomaan pilkahdellut esiin? Jos kaikki olisi ollut niin hyvin, kuin nainen on koittanut esittää, niin tuskin eroon olisi noin nopeaa hakeuduttu.
Jep, tajunnut jo n. vuoden kuluttua mihin paskaan itsensä upotti. Kaikki aiemmat "isukit" häipyi jo hyvissä ajoin.
Joku tässä muijassa ilmeisesti ollut, ettei miehet ole olleet kauheen innostuneita. Vaikka sikiävää ja antavaa sorttia olikin.
Totuus

Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1693
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Arlene »

huikauhistus kirjoitti: Totta kai yhteiskunnallinen tilanne vaikuttaa!
Ainutkaan ihminen ei elä tyhjiössä vain itsensä varassa vaan yhteiskunnassa.

Monilla tuntuu olevan pelottavan mustavalkoinen ajatusmalli:
Onnistuminen on omaa ansiota ja epäonnistuminen omaa syytä.
Ei elämä ole noin yksioikoista!
Olen samaa mieltä. Apua saa (tai sitten ei, tuloista riippuen), MUTTA sitä pitää itse hakea. Mitäs sitten, jos ihminen ei vaan jaksa lähteä sossuun?
Tällaiset ihmiset kuin tämäkin nainen saattaisivat hyötyä perustulosta, mutta kun ei sitä p..rkele päästä edes kokeilemaan.

NiskaLenkki
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:50 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja NiskaLenkki »

DrHouse kirjoitti:Tuolta päivityksistä vähän pistää silmään tämäntyyliset kommentit:

"Tällä perheellä ollu niin huono tuuri nyt viikon, että parempi pojan tuua kunnon toikkari kotiin ja illaksi lottovoitto.." (31.5.2014)

"Ihana kuulla niin monien taistelujen jälkeen koulusta kehuja omasta pienestä.. Kaks puhelua tänään sai sekä äitin että pojan hymyilemään.."

"Ihmeiden aika ei kai sit ookkaan ohi. Poika tuli vapaaehtoisesti kotiin siivoamaan ja ainakaan toistaiseksi ei oo ollu mitään palkkiota vailla.."

"Kaikista lähiaikoina tapahtuneista kommelluksista huolimatta pystyi äiti tyytyväisenä katsomaan todistusta..Fiksu poika, vähän hölmö vaan.."

"En vielä menis tuota poikaa junior master chefiin ilmottaan, mutta pirun hyvää arkiruokaa se osaa kyllä tehdä.."

"Äiti, eiköhän toi ukkonen oo aika kaukana ku ei salamiakaan näy.. Kuka näille lapsille opettaa äidinkieltä..? "

Että tavallaan tekijä on ihan ylpeä omasta pojastaan, mutta rivien välistä jos lukee, niin aina on se MUTTA. Lisäksi on aika typerää laittaa jotain näitä juttuja kommelluksista ja taisteluista täysin julkisina, kun noista kommelluksista ja taisteluista EI OLE KERROTTU Facessa millään tavalla. Tottakai jokaisella lapsella on kommelluksia, miksi pitää erikseen facessa mainostaa että poika on ihan ok, VAIKKA... siis mikä vaikka ? vaikka äiti on psyko murhaaja vissiin...

Enkä minä henk.kohtaisesti ikimaailmassa laittaisi faceen julkiseen tai mihinkään muuhunkaan päivitykseen omasta lapsestani täysin perustelematonta kommenttia "Fiksu poika, vähän hölmö vaan..".

Eikö ole jotenkin ylimielinen asenne äidillä omaa poikaansa kohtaan ?
Ehdottomasti samaa mieltä! Mä olen itse persoonallisuushäiriöisen vanhemman kanssa joutunut kasvamaan ja tuommoinen tyyli on valitettavasti tuttuakin tutumpi. Yhen yhtä kehua tai positiivista sanaa, ei voi sanoa ilman, että seuraavassa lauseessa vähättelee tai mitätöi toista. Tässähän ollaan kuitenkin julkisesti 600 kaverin silmien alla ja "hyvä äiti rooli" täysillä päällä, voin vaan kuvitella, miten siellä neljän seinän sisällä sitten puhutaan.

Charlotta
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Touko 03, 2014 11:43 am
Paikkakunta: Eteläinen Suomi

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Charlotta »

Neiti Lemon kirjoitti:Ehkä mies on erohakemuksen aikanaan jättänyt juuri siksi, että naisen ongelma on nimenomaan pilkahdellut esiin? Jos kaikki olisi ollut niin hyvin, kuin nainen on koittanut esittää, niin tuskin eroon olisi noin nopeaa hakeuduttu.
Varmasti noin. Kavereille ja tutuille on vielä onnistunutkin esittämään normaalia, mitta kotioloissa tietenkin rooli välillä rakoilee.
“I don't mind living in a man's world, as long as I can be a woman in it.”
-Marilyn Monroe

Thelea
Martin Beck
Viestit: 841
Liittynyt: Ke Marras 23, 2011 1:22 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Thelea »

Eräällä palstalla joku jo väitti että hänen kamunsa on poliisissa ja oli kertonut, että kahdessa ruumiissa olisi tukehduttamisen merkkejä.

Taisi keksiä päästään, vai voisiko jo kuukauden verran mädäntyneissä/muumioiduissa ruumiissa näkyä merkkejä tukahduttamisesta jo alustavissa tutkimuksissa? Epäilen. Toisaalta, jos kirjoittajan kamu on poliisi, olisi hän kohta entinen poliisi jos on vuotanut tietoja.
"Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end." - Maxine (kertoi isänsä sanoneen näin), Amyn lailla.

Hellapoliisi
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi »

tasras kirjoitti:Tässä jutussa selitys, jonka itse voisin niellä ja johon tällähetkellä uskon. Tuo dissosiointihan on hyvin tyypillistä esimerkiksi seksuaalisesti hyväksikäytetyille lapsille. Ja raskaushan liittyy seksuaalisuuteen, joten aivan hyvin mieli voi naksahtaa täysin off-asentoon. En siis väitä että häntä olisi seksuaalisesti hyväksikäytetty, mutta joku seksuaalisuuteen liittyvä trauma voisi hyvin laukaista tuollaista.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014060 ... 9_uu.shtml
"Millaisissa tilanteissa äiti voi päätyä surmaamaan oman vastasyntyneensä, oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti Jaana Haapasalo?

- Taustalla on aina vakava, usein lapsuudessa syntynyt, trauma. Usein nämä naiset ovat myös torjuneet raskauden ja synnytys tulee ikään kuin yllätyksenä, joka alkaa "yhtäkkiä" vessanpöntöllä istuessa tai sängyssä maatessa.

- He ovat torjuneet raskauden niin täydellisesti, että siitä puhutaan vaiettuna raskautena.

Miten viidesti?

Voiko vaiettu raskaus tapahtua monta kertaa?

- Se on mahdollista. Tällaisissa tapauksissa kaikki seksuaalisuuden ja raskauden välinen yhteys on usein torjuttu. Koko elämänalue saattaa olla poissa henkilön tietoisuudesta. Puhutaan dissosiaatio-ilmiöstä.

Nainen kertoi synnyttäneensä lapset kotonaan 5-10 vuotta sitten. Hänellä on kuitenkin myös yksi elävä lapsi. Mistä tämä kertoo?

- Se onkin mielenkiintoista, että mitä oikein on tapahtunut. Miksi näissä muissa raskauksissa on käynyt näin? Ovatko tapahtumat liittyneet akuutteihin stressitekijöihin tai onko hänellä ollut jokin elämäntilanne, joka on laukaissut tapahtumat? Joka tapauksessa taustalla on aina vaikeat, traumaattiset kokemukset, Haapasalo toteaa.

Eli kuka tahansa ei kykene tällaiseen?

- Ei.

Tunneside vauvoihin?

Miksi äiti on säilyttänyt vauvojen ruumiit?

- Näkisin, että äidille on syntynyt jonkinlainen tunneside syntyneeseen lapseen. Ehkäpä synnytyksen hetkellä - vaikka hän onkin ehkä ajatellut, että lapset ovat kuolleita - hänelle on voinut tulla olo, ettei hän pysty luopumaan ruumiista.

- Minusta säilyttäminen kertoo siitä, että äidillä on olemassa jonkinlainen tunneside kuolleisiin lapsiinsa. Mutta, eihän sitä varmaan kukaan lopulta oikein osaa selvittää, miksi hän on ruumiit säilyttänyt. Jotenkin ne ovat osa häntä.

Voiko ihminen jatkaa elämäänsä ns. normaalisti tällaisen jälkeen?

- Voi, jos hän on torjunut raskauden täysin.

Voiko tällaisia tapauksia ehkäistä mitenkään?

- Jos yksikään lapsi ei traumatisoituisi vaikeasti ja pystyisi elämään turvallisen lapsuuden, niin sehän se keino olisi, Haapasalo toteaa. "
Jotenkin minusta tuntuu siltä, että tässä ollaan oikeilla jäljillä. En leimaisi naistakaan kovin vapaamieliseksi koska vielä ei tiedetä sitä ovatko nämä kaikki vauvat yhden vaiko useamman isän kanssa tehtyjä.

Minulle tulee mieleen jotenkin syystä tai toisesta parisuhteeseen kykenemättömän miehen kanssa tapailleesta naisesta joka ei ole hankkinut ehkäisyä koska ei ole ollut sitä varmaa ja vakaata suhdetta. Ujoimmat naiset eivät pysty nykymaailmassakaan hakemaan pillereitä vaikka tarvitsivat niitä pelkästään kovien kuukautisvuotojen vuoksi.

Teinille kävi hyvä onni syntymisensä suhteen ja kenties syntymisen jälkeinen sairaalavisiitti teki lapsen syntymän todelliseksi ja julkiseksi vaikka raskaus olisikin viimeiseen asti henkisestikin kielletty. FB:ssa tapahtuneista kuittailuista saa sellaisen kuvan, että kotona on normaalia teinin kanssa tapahtuvaa vääntöä. Voi olla, että nainen on ollut itse liiankin tiukan narun päässä teininä. Sen vuoksi jälkeläisen teinimeininki voi tuntua katkeransuloiselta. 2001-syntyneethän ovat välillä hellyttävän suloisia lapsia ja välillä angstissaan ja uhmassaan tolkuttoman ehdottomia.

Kyllähän nainen halusi varmaan pysyvän ja koko maailmalle näkyvän parisuhteen koska meni kihloihin ja naimisiin aika nopeasti. Kaikki miehet eivät pysty käsittelemään luontevasti naisten kuukautisiin ja raskauteen liittyviä asioita. Niistä asioista on voitu olla puhumatta liitossa.

Nykyään lapsen saamisestakin on tehty Suomessakin melkoista bisnestä ja kulutuksen juhlaa. Mainosmiehet ovat luoneet raskaana olevan kuluttajanaisen. Lehdet tyrkyttävät kuvaa siitä onnellisesta lapsiperheestä jolla ovat pelit sun pensselit ja elämä muutenkin kaikin puolin täydellistä. Joku nuori nainen voi elää tuollaisessa haavemaailmassa. Vauvojen kuolinaikoihin tämä nykyinen bloggaus- ja tavaranpalvontailmiö ei ollut vielä huipussaan. Baby shower-kutsut ovat vasta rantautuneet Suomeen. Todellisuuspaolla voi olla monta eri muotoa.

Toivon, että 2001-syntynyt lapsi jätettäisiin mahdollisimman vähälle rääpimiselle täällä. Hän kärsii taatusti suunnattomasti kaikesta tapahtuneesta ja on nyt jäänyt käytännössä äidittömäksi karmeimmalla mahdollisella tavalla. Toivottavasti nuorella miehenalulla on hyviä ja huolehtivaisia sukulaisia sekä että hän saisi kaiken tarvimansa avun.

Naisen osalta kaikki selviää aikanaan. Hänellekin toivon asianmukaista hoitoa.
Hys hys!

URSA
Watson itse
Viestit: 5824
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja URSA »

Thelea kirjoitti:Eräällä palstalla joku jo väitti että hänen kamunsa on poliisissa ja oli kertonut, että kahdessa ruumiissa olisi tukehduttamisen merkkejä.

Taisi keksiä päästään, vai voisiko jo kuukauden verran mädäntyneissä/muumioiduissa ruumiissa näkyä merkkejä tukahduttamisesta jo alustavissa tutkimuksissa? Epäilen. Toisaalta, jos kirjoittajan kamu on poliisi, olisi hän kohta entinen poliisi jos on vuotanut tietoja.
Jos ruumiilla olisi vielä muovipussi päässä, tai jotakin narua kaulan ympärillä, se olisi sellainen merkki tukehduttamisesta, joka on huomattu jo ruumiit löydettäessä.

En usko poliisien välttämättä kertoneen tapauksesta, mutta jos tuttavat ovat kyselleet heiltä jotakin, reaktiosta voi jo päätellä jotakin. On tuo poliiseillekin hankala tilanne.

Jane T
Neuvoja-Jack
Viestit: 586
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Jane T »

maretto kirjoitti:
Kinsey Malone kirjoitti:
Jane T kirjoitti:Ja, miksi tosiaan tämän miehen asioita ja firmoja linkkaillaan tänne, tai naisen siskon asioita tai ihan kenen muun millään lailla tähän naiseen joskus jotenkin iittyvien ihmisten sen puoliin? Ei kellekään kuulu ulkopuolisten asiat, vaikka hlö olisi joskus ollut jossain jutussa netissä, asiassa mikä ei millään tavalla liity Oulun tapahtumiin.
Jos sattuisi käymään niin, että naisen sisko olisikin mukana koko jutussa ja olisi ollut tietoinen raskauksista, niin en ymmärrä millä tavalla se EI liittyisi naiseen ja tämän tekosiin.
Kyllähän sitä tyhmemmänkin järki alkaa leikkaamaan, jos sisko on hoitajana ja vielä gynekologisella puolella.
Tämä vain yksi kymmenistä teorioista, no hard feelings.
Voihan tuo olla että eivät ole ollleet missään tekemisissä, eivät kaikki perheet kokoonnu sunnuntaipäivällisille ja voihan tuo olla ettei kyseinen ihminen ole edes sisko.
Mistä lie tuo tieto vuotanut ja lienekkö tottakaan
.

Mitä todennäköisemmin totta, että hoitajana toimiva nainen on syytetyn sisko.
Tämä käy ilmi naisen teinipojan FB-profiilista, johon on merkinnyt tädikseen juuri tämän hoitajan.
(Boldaus lainauksessa minun.)

Jestas!
Tuoko tuollainen tonkiminen mitään lisävalaistusta itse puheena olevaan rikokseen? Mielestäni ei.
Antakaaa nyt teinipojan olla ihan rauhassa. Alkaa olla jo mautonta touhua täällä.

poepporoo
Jane Marple
Viestit: 1034
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Ei kenenkään fb-teksteistä voi oikeen mitään totuuksia ja varmaa päätellä. Moni saattaa yrittää olla esim. nokkela ja hauska postauksissaan, siksi ironiaksi tarkoitettu ei avaudu kaikille..varsinkaan täysin ulkopuolisille ihmisille. Turha meidän moralisoida, ettei kaikkea tarvitse ihmisten jakaa itsestään..ei ne "jaot" ole tarkoitettukaan esim. Minfolaisille..

Surullinen tapaus. Toivottavasti nainen pääsee asianmukaiseen hoitoon.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

Hande
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 3:30 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Hande »

Ei kenenkään fb-teksteistä voi oikeen mitään totuuksia ja varmaa päätellä.
Samaa mieltä. Naamataulussa ihmiset koittavat usein esittää muuta kuin todellisuudessa ovat. Voit kerätä satoja kavereita ja kuvitella että olet suosittu. Lataat hienoja kuvia itsestäsi, kaikki ihailee sinua. Hyvä pelikenttä narsistille myös. Jne. Tämän vuoksi fb päivityksien perusteella ihmisen arviointi menee helposti metsään. Voit esittää että elämä hymyilee vaikka tosiasiassa kai on päin h*.

Amy
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Ma Touko 17, 2010 8:40 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Amy »

Thelea kirjoitti:Eräällä palstalla joku jo väitti että hänen kamunsa on poliisissa ja oli kertonut, että kahdessa ruumiissa olisi tukehduttamisen merkkejä.

Taisi keksiä päästään, vai voisiko jo kuukauden verran mädäntyneissä/muumioiduissa ruumiissa näkyä merkkejä tukahduttamisesta jo alustavissa tutkimuksissa? Epäilen. Toisaalta, jos kirjoittajan kamu on poliisi, olisi hän kohta entinen poliisi jos on vuotanut tietoja.
Eikös joku oikeuslääkäri sanonut haastattelussa, että todennäköisesti pystyvät keuhkoista näkemään, onko lapsi hengittänyt syntymän jälkeen? Uskoisin, että tukehtuminenkin on todettavissa jos ruumis ei ole täysin tuhoutunut.

Sen sijaan se on totta, että ammattimainen poliisi ei todellakaan kerro tutkinnan edistymisestä kamuilleen yhtään mitään. Ei ole lupaa kertoa kenellekään ulkopuoliselle, ei myöskään kotona omille perheenjäsenille. En usko, että kukaan poliisi olisi noin tyhmä.

Hande
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 3:30 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Hande »

Eikös joku oikeuslääkäri sanonut haastattelussa, että todennäköisesti pystyvät keuhkoista näkemään, onko lapsi hengittänyt syntymän jälkeen?
Kyllä ja sanoivat myös että todella vaikea jobi oikeuslääkärillä tulee olemaan. Hampaistakin voidaan ilmeisesti jotain päätellä, uskomatonta mutta totta.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/as ... aa/666486/

Avatar
Hovimestari
Martin Beck
Viestit: 750
Liittynyt: To Syys 03, 2009 10:51 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Hovimestari »

URSA kirjoitti:Jos ruumiilla olisi vielä muovipussi päässä, tai jotakin narua kaulan ympärillä, se olisi sellainen merkki tukehduttamisesta, joka on huomattu jo ruumiit löydettäessä.
Vauvojen luuthan ovat myös hyvin pehmeitä, joten ne luultavasti myös tietyistä kohdista murtuvat/taipuvat helposti väkivaltaisessa tukehduttamisessa. Ja koska vauvoja on tukehdutettu kuoliaaksi maailman sivu, lienevät tämmöisen seurauksena tyypilliset muutokset vauvan luustossa asiantuntijalle melko helposti ja nopeasti havaittavissa, vaikka pehmytkudokset olisivatkin jo mätänemistilassa.
You can choose a ready guide in some celestial voice. If you choose not to decide, you still have made a choice! You can choose from phantom fears and kindness that can kill. I will choose a path that's clear; I will choose freewill. -Rush

Zala
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Loka 28, 2009 7:31 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Zala »

Dame Edna kirjoitti:
2. Miksi naista ei autettu? Toimeentulotuessa ulosottovelat otetaan huomioon. Velkajärjestely ja muut toimenpiteet ovat mahdollisia.

2. Oliko nainen niin pettynyt yhteiskuntaan, ettei hakenut apua, vaikka olisi sitä tarvinnut. Jatkuva velkakierre tekee ihmisestä erittäin heikon ja haavoittuvan. Yhteiskuntamme on läpimätä ja tämä on yksi osoitus siitä, että systeemi ei yksinkertaisesti toimi.
Mietin vaan, ettei vaan jaksanut ylittää sitä kynnystä hakea apua. Ainakaan toimeentuloatukea ei tule kukaan tarjoamaan vaan vaatii papereiden täyttämistä ja lähettämistä ja mitä nyt olen päätellyt kaikesta tästä, ei ole aktiivisesti lähtenyt tekemään asioille mitään vaan jotenkin on ollut helpompaa antaa asioiden hiljalleen kasautua isommaksi ongelmaksi.

Toisaalta vaikka olisikin hakenut apua, ehkä on voinut turhauttaa se ajatus, ettei apua ole tarjolla niin kuin useasti saa nähdä ettei yhteiskunnalla ole resursseja mielenterveyspalveluihin. Eihän mikään oikeuta vääriin tekoihin, mutta pahoinvointi yhteiskunnassa on kasvava ongelma, jonka ratkaisemiseen tulisi alkaa oikeasti panostamaan kunnolla.

vähämäyrä
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: La Touko 17, 2014 6:28 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja vähämäyrä »

Luin aikoinaan sen opettaja-jupakan yhteydessä, että turkkilaiset ei välttämättä halua lapsia suomalaisten kanssa, mutta pyrkivät naimisiin. Olen kuullut tapauksesta, jossa kehitti riidan tyhjästä samana päivänä,kun oli saanut suomen kansalaisuuden avioliiton ansiosta ja ilmoitti ottavansa eron. Osaavat hurmata, mutta totuus oli karu. Lähettävät rahaa omilleen.

hkä pakastimestakin

Vastaa Viestiin