Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Ande
Jack Bauer
Viestit: 973
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Miten saa sikiön kuolemaan ja synnytyksen alkamaan?

Viesti Kirjoittaja Ande »

Anteeksi jos jankkaan, mutta toivoisin edelleen jotain uutta ja oikeaa tietoa sikiön kuolemaan ja synnytyksen aikaansaamiseen.

Ei taida auttaa persilja eikä papaia, eikä moni muukaan. Vai miten selitätte sen, että esimerkiksi Kiinassa tapetaan jos syntyneitä lapsia, jos olisi joku keino päästä niistä eroon aiemmin, siis muu kuin tavanomainen abortti? Luin juuri kirjan Kiinan kadonneista tyttäristä, ja menee siellä poikiakin, jos lapsia on useampia.

Minä en todella tiedä, millä keinolla synnytyksen voi käynnistää ennen aikojaan, eikä mulla ole kokemusta kuin kahdesta yrityksestä. Ei auttanut kalvojen puhkaisukaan, joka oli toiseksi viimeinen keino. Viimeinen oli sektio eikä muuten naurattanut, kun vielä leikkaussalistakin kärrättiin pois vaikka oli jo aika sovittu ja kaikki valmiina.

Vatsavaivat - vaikka sitten jäätelönsyönnillä hankittu - voi vaikuttaa, vai miksi ne synnärillä tapaavat antaa jonkun ulostusaineen, siis alakautta? Risiiniöljyä on kai käytetty, mutta eikö siihen liity kohdun repeämisen riski, eikä varmaan ole mitenkään miellyttävä kokemus ilman sitäkään. Kaisalla ei ilmeisesti ole ollut synnytyksissä mitään vaikeuksia, kun ei ole tarvinnut mitään jälkihoitoa. Moni tälläkin hetkellä yliaikaisen tai muusta syystä käynnistymättömän synnytyksen kanssa tuskaileva varmaan mielellään tietäisi, millä tavalla synnytyksen voi aloittaa alkamaan siten, että kukaan ei saa siitä tietää eikä huomaa.

Kaisa taitaa olla poikkeuksellisen "hyvä" synnyttäjä, kun mitään mainittavaa ongelmaa ei ole ollut. Vai onko nykyisissä laitossynnytyksissä jotain todella pahasti pielessä, kun niissä synnyttäneiden ei aina kestä edes istua useampaan päivään?

Lasten iät on myös mielenkiintoinen kysymys. Luulisi koon perusteella pystyvän päättelemään vaikka ensi silmäyksellä, onko lapsi todennäköisesti täysiaikainen vai alle 26 viikkoa. Noin puoli metriä pitkä vauva on todennäköisesti erittäin lähellä täysiaikaista, mutta 40-senttinen voi olla joko poikkeuksellisen pienikokoinen täysiaikainen, tai erikoisen iso 26-viikkoinen.

Osku
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: To Kesä 02, 2011 11:46 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Osku »

Onko missään ollut puhetta, että onko tekijän työsuhteet ollut vakituisia vai onko tehnyt määräaikasia työsuhteita ja ollut keikkalaisena. Se selittäs hiukan sitä miksi ei ole jäänyt äitiyslomalle jne.

SatuinVaanHuomaamaan
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Kesä 09, 2014 6:53 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja SatuinVaanHuomaamaan »

Jos joku ei ole jaksanut kahlata koko ketjua läpi, niin ei ole paljoa menettänyt. Erilaisia teorioita tapahtumista, suurin osa pielessä.

Synnytyksistä ihan pientä faktaa. Sairaalasynnytyksissä on valitettavan yleistä, että tehdään useita toimenpiteitä joista yksi yleinen on etenkin ensisynnyttäjille episiotomia eli välilihan leikkaus. Silloin ei välttämättä istuta moneen viikkoonkaan synnytyksen jälkeen. Myös mahdolliset puudutukset usein myös hidastavat ja pitkittävät synnytystä ja vaikuttavat sekä äidin että vauvan virkeyteen synnytysten jälkeen. Tutkitusti luomusynnytyksistä äiti toipuu nopeammin. Kaisa on synnyttänyt kotioloissa todennäköisesti melko luomuna ainakin ilman lääketieteellisiä toimenpiteitä, joten on tästä syystä ilmeisesti ollut paremmassa kunnossa kun välilihaankaan ei ole koskettu. Olen itse synnyttänyt kolme lasta luomuna, eikä synnytyksen jälkeen ollut päällisin puolin havaittavissa mitään merkkejä synnytyksestä eikä ollut istumisen kanssakaan ongelmia, kun välilihaan ei koskettu (pyynnöstäni).

Pointtini on, että synnytyksestä selviydyttyään on helppoa salata, että on synnyttänyt. Ei se jälkivuotokaan ole monilla huomattavaa, itselläni oli vähempää kuin kuukautisten aikana. Olen ilmeisesti ollut ns. helppo synnyttäjä, vaikka kipu oli kovimmillaan ponnistusvaiheessa (ja moni sanoo toisin, että supistukset olivat vaikeimmat ja ponnistusvaihe helppo. Ehkä Kaisa oli helppo ponnistajakin). Ensimmäisten synnytysten jälkeen synnytykset sujuvat yleensä vielä helpommin ja nopeammin. Ei ole kovinkaan hankalaa selvittää etukäteen synnytyksestä teoriatietoa, jota Kaisalla on varmasti ollut tiedossaan kun on synnytyksistä kotioloissa selvinnyt. Esim. itselleni tuli ensimmäisellä kertaa yllätyksenä, että istukkakin pitää synnyttää vauvan jälkeen mutta jos on lukenut teoriaa, tämän tietää. Ihan googlettamalla löytää reilusti tietoa kotisynnytyksistä. Ensimmäisen kokemuksen jälkeen ovat tainneet mennä melko rutiinilla häneltä. Tämä synnyttäminen kotioloissa ei ole tässä jutussa siis suinkaan suurin ihmettelyn aihe. Minulla herää kysymyksiä ja selityksiä näiltä osin:

- oliko tämä esikoispoika (?) ensimmäinen synnytys? Tätä tietoa en ole uutisista löytänyt.

- puhelinliittymä on varmaan ollut luottotietojen menettämisen vuoksi lapsen isovanhempien nimissä, sillä ilman luottotietoja ei saa ilman takuumaksua tavallista puhelinliittymää, nykyään tosin on tarjolla prepaid-liittymiä ja ns. tavallisia liittymiä, joitten lasku maksetaan etukäteen, mutta näistä monikaan ei ole tietoinen. Onko joku palstalta selvittänyt jotain muuta kautta sen, että lapsi on ollut kirjoilla isovanhempiensa luona? Pelkkä puhelinliittymän osoite ei sitä todista.

- mikä Kaisan motiivi on ollut synnyttää lapset abortin sijaan? Jos ei ole hakeutunut neuvolaan tai muutoinkaan terveydenhuollon piiriin, se viittaa siihen että hän on suunnitellut synnyttävänsä lapset salaa ja.. no, hankkiutumaan heistä eroon. Jos on päättänyt alunperinkin tappaa vauvat, olisihan se abortti luultavasti ollut helpompi keino. Tässä voi tietysti astua esiin häpeän tunne, ei huolehdi ehkäisystä eikä halua lasta ja "julkiselta" häpeältä säästyy hankkiutumalla itse lapsista eroon.

- ehkäisyn hankinnassa on voinut olla juurikin nämä ongelmat eli jos ei ole alunperin sitä hankkinut niin ensimmäisen mahdollisen vauvansurman jälkeen ei ole uskaltanut mennä hankkimaan, koska lääkäri tekisi sisätutkimuksenkin ja siinä nähdään, onko nainen synnyttänyt vai ei.

- laskujen maksamatta jättäminen ei nyt kyllä ihan suoraan ole verrattavissa raskauden salaamiseen ja surmiin. Olin itsekin aikoinaan luottotiedoton ja perintäkirjeet sekä ulosottomiehen posti jäi avaamatta. En nyt kyllä silti ollut potentiaalinen lasten surmaaja. Laskut jäi avaamatta yksinkertaisesti siksi, ettei tuolloin ollut mahdollisuutta hoitaa niitä. Toki tällaiset ongelmat kasautuneena voivat tuoda riskitekijöitä muillakin elämän osa-alueilla

- on hyvinkin mahdollista, että naisen raskaus etenee vaikka reiluun puoliväliin ettei hän huomaa sitä. Mutta viimeistään sitten, kun sen huomaa "normaalisti" hakeudutaan sinne neuvolaan ja terveydenhoidon piiriin

- läheisiä on ihan turha syyttää siitä, miten eivät ole huomanneet raskauksia tai synnytyksiä. Ne on helppo piilottaa. Ei ehkä kaikilla, mutta ei se mahdotontakaan ole. Itse sain paidan alle piiloon vatsan vielä 8. kuukaudella. Tuttavat tiesivät raskaudesta ja huomasivat, että olen hieman tukevampi ja jos eivät olisi tietäneet, olisivat varmaan luulleet juurikin hieman lihoneeksi. Tuntemattomat eivät tuolloin huomanneet raskautta. Raskauden viimeiset viikot on helppoa olla omissa oloissaan, varmaan moni muukin joutuu katsomaan välillä kalenterista milloin ehtii tavata ystäviään tai sitten on niitä "selkäkipuja" tms.

- Vaikka Kaisan raskauksista on tietänyt jotkut kaverit/ystävät, niin keskenmenosta kertominen on sellainen juttu, että ei ihmiset lähde tenttaamaan yksityiskohtia että kävitkö sairaalassa ja milloin, mitä tehtiin jne. Tai jos kysyisivät, niin se riittää kun vastaa vaan että kävin sairaalassa. Miettikääs, alatteko itse yleensä kyseenalaista kaverienne tai tuttavienne keskenmenoja tai sairaalakäyntejä?

- ketjussa oli spekulointia raskauksien kieltämisestä, mutta siitähän ei ilmeisestikään ole kysymys kun Kaisa on ainakin toisista raskauksista kertonut ja laittanut sitten keskenmenojen piikkiin. Ilmeisesti on hyvin ollut tietoinen siitä, milloin on tai ei ole raskaana.

- jos (ja todennäköisesti kun) Kaisa on työskennellyt eri paikoissa keikkatyöntekijänä/määräaikaisena, ei työnantaja(t) ole myöskään joutuneet miettimään äitiyslomia tms. En halua tehdä suoria vertauksia keneenkään toiseen tai itseeni, mutta sanon silti että itsekin tein keikkatöitä pari viikkoa ennen laskettua aikaa eikä työnantajaa näin ollen koskenut äitiyslomalle jäämiseni mitenkään

- jos Kaisa olisi halunnut varmistaa, että lapset syntyvät ja säilyvät hengissä, hän olisi toisinakin kertoina soittanut ambulanssin ja hakeutunut terveydenhoidon piiriin. Se tässä ihmetyttääkin, että mikä on ollut motiivina kerta toisensa jälkeen olla raskaana ja hankkiutua lapsesta eroon synnytyksen jälkeen

- mielenterveysongelmat ovat hyvin monimuotoisia. Vapaalla jalalla kulkee paljonkin ihmisiä, hyvissä ammateissakin, joista ei huomata onko narsisti tai psykopaatti. Ei siis ole laisinkaan ihmetyksen aihe, jos tuttavat eivät ole näitä merkkejä huomanneet

Voimme spekuloida, mutta kukaan ei pelkkien lehtitietojen perusteella voi tietää minkälaisia mielenterveysongelmia juuri tällä henkilöllä on ollut. Se mitä itse pidän todennäköisenä tässä on se, että Kaisa on onnistunut sulkemaan pois mielestään nämä synnytykset ja koska niistä ei kukaan muu ole tietänyt, on sen vuoksi kyennyt elämään kaksoiselämää. Miettikääpäs nyt, kaksoiselämää elää arkisesti hyvin moni ihminen esim. parisuhteessa, vaikka samaan aikaan pettää minkä kerkeää.

Luultavasti Kaisalla tämä tilanne on kuitenkin muuttunut kuormittavaksi. Ilmassa on ollut avioeron mahdollisuutta ja se, miksi on jättänyt haisevat säkit kellarikomeroon johtuu todennäköisesti siitä, että on ollut niin lopen uupunut tilanteeseen ettei ole yksinkertaisesti kyennyt viemään niitä paketteja edes roskikseen. Jos hän olisi vienyt ne roskikseen, tämä juttu ei olisi kenellekään edes selvinnyt. Ei kai ruumiskoirat arkisesti tee tarkastuksia kaatopaikalle? Ehkä tämän uutisen myötä olisi tarpeen tehdäkin.

Ihmisten uupumus on sellainen asia, jota ei kovin hyvin ymmärretä yhteiskunnassamme. Esim. tuo laskujen avaamatta jättäminen ja roskiin heittäminen on varsin yleistä luottotietonsa menettäneillä. Uupunutta ihmistä myös uuvuttaa yhteiskuntajärjestelmä, kun ei ole voimia oikein arjessakaan niin ei ole voimia selvittää yhteiskunnan tarjoamia tukiverkostojakaan.

Näitä uutisia ja ihmisiä ei pitäisi missään nimessä lakaista maton alle ja sulkea tuomion myötä loppuelämäkseen pois silmistä. Näitä asioita ja ihmisen mieltä pitäisi tutkia tarkoin, rauhassa ajan kanssa juuri siksi, jotta saadaan selville mitkä asiat ovat ajaneet ihmisen tähän tilanteeseen. Tämän vuoksi en kannata kuolemantuomiota yhdellekään rikolliselle, sillä heissä on se tieto, jolla pystyisimme ennaltaehkäisemään vastaavat rikokset tulevaisuudessa. Näillä rikollisilla ei ole kiinnijäätyään enää mitään menetettävää, joten tiedot siitä, miten ja miksi tilanne on päätynyt tähän, on aivan käsillä. Vaatii lujaa ammattitaitoa, jotta se saadaan sieltä selvitettyä. Ei pidä kuolemaantuomita ketään (juu tiedän ettei Suomessa sitä tehdäkään), eikä hylätä tässäkään tilanteessa, sillä kyllä se rikollisen psyykekin vielä käy monenlaisia prosesseja läpi jotka vievät aikaa.

Jokainen meistä on joskus ollut se vastasyntynyt ja viaton vauva. Myös Kaisa. Tarvitsisimme tietoa siitä, missä kohtaa tällaisten henkilöitten elämä on mennyt näille raiteille, että luemme tällaisia uutisia.

Ymmärtäminenhän tarkoittaa, että selvitetään taustallaolevat syyt, oivalletaan miten ne johtavat tiettyihin seurauksiin ja tätä tietoa voidaan sitten käyttää ei-halutun toiminnan ehkäisemiseen, mikä se sitten onkaan, tässä tapauksessa rikokset. Kuinka rikoksia voidaan ehkäistä, ellei ymmärretä niiden syntymekanismia? - lainaus googlesurffailusta-

Hande
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 3:30 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Hande »

puhelinliittymä on varmaan ollut luottotietojen menettämisen vuoksi lapsen isovanhempien nimissä, sillä ilman luottotietoja ei saa ilman takuumaksua tavallista puhelinliittymää, nykyään tosin on tarjolla prepaid-liittymiä ja ns. tavallisia liittymiä, joitten lasku maksetaan etukäteen, mutta näistä monikaan ei ole tietoinen.
Jos katsoin oikein niin perheellä ja isoäidillä dna-pro liittymät eli voineet ottaa joukolla kytkypuhelimet ja sitten tuossa liittymässä kait ilmaista pulinaa liittymien välillä. Eli varmaan prepaidia parempi ratkaisu ollut.

Marita
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2014 7:01 pm

Re: Miten saa sikiön kuolemaan ja synnytyksen alkamaan?

Viesti Kirjoittaja Marita »

Ande kirjoitti:
Vatsavaivat - vaikka sitten jäätelönsyönnillä hankittu - voi vaikuttaa, vai miksi ne synnärillä tapaavat antaa jonkun ulostusaineen, siis alakautta?
.
Minun ensimmäisessä synnytyksessäni kätilö kysyi hieman epäromanttisesti, haluanko peräruiskeen vai tyhjentää suoleni samalla kun ponnistan lasta.
Kaipa se myös helpottaa synnyttäjän oloa.
Ande kirjoitti:.

Kaisa taitaa olla poikkeuksellisen "hyvä" synnyttäjä, kun mitään mainittavaa ongelmaa ei ole ollut. Vai onko nykyisissä laitossynnytyksissä jotain todella pahasti pielessä, kun niissä synnyttäneiden ei aina kestä edes istua useampaan päivään?
Tätäkin mietin, synnyttäneiden osastot ovat täynnä vaappuvasti käveleviä tuoreita äitejä. Minun tuttavapiiriini ei vaan ole sattunut sellaisia tehosynnyttäjiä, että olisivat edes pystyneet salaamaan synnytyksensä. Ei minullakaan ole tullut mitään repeämiä tai tarvittu leikkauksia, mutta se hormonimyllerrys on kyllä vetänyt minut kaikkea muuta kuin toimintakykyiseksi.

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6007
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Loistava aloitusviesti uudella palstalaisella Satuinvaanhumaamaan!

Satuinvaanhuomaamaan kirjoitti:
Voimme spekuloida, mutta kukaan ei pelkkien lehtitietojen perusteella voi tietää minkälaisia mielenterveysongelmia juuri tällä henkilöllä on ollut. Se mitä itse pidän todennäköisenä tässä on se, että Kaisa on onnistunut sulkemaan pois mielestään nämä synnytykset ja koska niistä ei kukaan muu ole tietänyt, on sen vuoksi kyennyt elämään kaksoiselämää. Miettikääpäs nyt, kaksoiselämää elää arkisesti hyvin moni ihminen esim. parisuhteessa, vaikka samaan aikaan pettää minkä kerkeää.
Alussa seurasin aktiivisemmin tätä tapausta ja ihmettelin miten Hannu Lauerma ja erilaiset kollegansa diagnosoivat lehtitietojen perusteella tekijän kärsivän pitkäaikaisesta psyykkisestä häiriöstä/sairaudesta/persoonallisuuden poikkeamasta yms. ja miten ei ihminen mitenkään kykene normaalielämästä selviytymään ja miten psyyke ei kestä. Kiinalaiset kansakuntana kärsivät, kärjistäen sanottuna, pitkäaikaisesta psyykkisestä häiriöstä ja yksilöinä vissiin sitten persoonallisuuden poikkeamasta tai jotakin muuta lanttumaakarihömppää. Joku toi nokkelasti keskusteluun mukaan Elisabeth Fritzelin kohtalon; selvisi psyykkisesti ja fyysisesti useamman lapsen synnytyksestä yksinään. Kotimaisista ihmiskohtaloista kerrotaan mm. kirjassa "Kun ei ollut rahaa tehtiin lapsi", muistaakseni Lehto-nimisen naisen muisteluita kunnankätilövuosista Keski-Pohjanmaalla hamassa muinaisuudessa. Kyllä niitä lapsia on käyty saamassa pirtissä aamu- ja iltalypsyjen välissä.

Tarjoamasi kaksoiselämä eli tuollainen aktiivinen torjunta ja unohtaminen riittää selittämään ilman korkealentoisia medikalisoivia diagnoosejakin tekijän ja kiinalaisten elämää. Uupumus tai masennus, johon niin moni on sairastunut, toimii hyvin selittäjänä sille, ettei hoitanut hajuhaittaa pois kellarista. Mahdollisen saamattomuuden tai masentuneisuuden syynä ei ole mielestäni ollenkaan tarvinnut olla nämä kätketyt vainajat, vaan samanlaiset syyt kuin muillakin.

Mikä sitten on johtanut mielestämme outoon tapaan reagoida ehkäisyyn, raskauteen, terveydenhoitojärjestelmän piiriin osallistumiseen ja synnytykseen, ovat kaikki asioita joihin itse kukin päättää oman kantansa ja toimintatapansa. Minua kiinnostaisi yhä edelleen tietää miten tekijä on aivan synnytyksen jälkeen suhtautunut eloonjääneeseen.
Miehen sormenjälki löytyi valepostipaketista, lisäksi jämsäläisiin valvontakameroihin tallentui tekoaikaan harmaa farmariauto, joka näytti samalta kuin syytetyn omistama. Syytetty oli myös repinyt farmarinsa verhoiluja pois.

näpikäinen
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2014 9:33 am

Re: Miten saa sikiön kuolemaan ja synnytyksen alkamaan?

Viesti Kirjoittaja näpikäinen »

Marita kirjoitti:
Ande kirjoitti:
Vatsavaivat - vaikka sitten jäätelönsyönnillä hankittu - voi vaikuttaa, vai miksi ne synnärillä tapaavat antaa jonkun ulostusaineen, siis alakautta?
.
Minun ensimmäisessä synnytyksessäni kätilö kysyi hieman epäromanttisesti, haluanko peräruiskeen vai tyhjentää suoleni samalla kun ponnistan lasta.
Kaipa se myös helpottaa synnyttäjän oloa.
Ande kirjoitti:.

Kaisa taitaa olla poikkeuksellisen "hyvä" synnyttäjä, kun mitään mainittavaa ongelmaa ei ole ollut. Vai onko nykyisissä laitossynnytyksissä jotain todella pahasti pielessä, kun niissä synnyttäneiden ei aina kestä edes istua useampaan päivään?
Tätäkin mietin, synnyttäneiden osastot ovat täynnä vaappuvasti käveleviä tuoreita äitejä. Minun tuttavapiiriini ei vaan ole sattunut sellaisia tehosynnyttäjiä, että olisivat edes pystyneet salaamaan synnytyksensä. Ei minullakaan ole tullut mitään repeämiä tai tarvittu leikkauksia, mutta se hormonimyllerrys on kyllä vetänyt minut kaikkea muuta kuin toimintakykyiseksi.
Täynnä olen suoli voi hankaloittaa ponnistamista, mutta monilla tyhjenee luonnollisesti ennen kuin synnytys käynnistyy.

Mitä tulee tuohon synnyttämiseen niin omat 3 synnytystä on kestänyt kaikki 3-5,5h, ensimmäisen jälkeen olin kipeä koska leikattiin eppari. Kaksi muuta meni helposti ja istuin normaalisti 30 min synnytyksestä. Ponnistus vaiheet on ollut 4min, 9min ja 20min (ensimmäinen siis pisin ja aina lyhentynyt). Minusta ei siis olisi seuraavana päivänä kahden viimesen synnytyksen jälkeen näkynyt mitään. Raskaus kyllä näkyi, en olisi sitä voinut peittää.

on siis hyvinkin mahdollista että seuraavana päivänä on jo "oma itsensä" ja maidon tuotannon estämiseksi on lääkkeitä.

URSA
Watson itse
Viestit: 5816
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja URSA »

Muistutan, ettei Kaisalle ole vielä tehty mitään diagnoosia. Lauerma ja muut ovat puhuneet julkisuudessa vain yleisellä tasolla seikoista, jotka voisivat selittää tämän tapauksen.

Ja sitten tajunnanvirtaa;
Itse en oikein usko tässä tapauksessa traumaan selityksenä. Olen nähnyt tuosta Kaisasta kuvia, mm. siinä 10 vuotta vanhassa lehtiartikkelissa (linkki keskustelussa aiemmin), ja en vain pysty uskomaan, että tuo henkilö olisi jotenkin traumatisoitunut. Tai sitten hänelle todella on kehittynyt jotain sivupersoonia. Kuvissa näen itsevarman ja ulospäin suuntautuneen naisen, joka ei vaikuta uhrilta.

Tämä on nyt sitten vain spekulointia; entä jos tämä on siitä harvinainen tapaus, että kyse on ihan vain pahuudesta? Jos tuo nainen sai vallantunnetta siitä, että hänen armoillaan oli pieni ihmisen alku, jonka syntymästä kukaan muu ei tiennyt? Hän päätti, saako ihminen elää, vai ei. Ensimmäisessä synnytyksessä muut hälyttivät ambulanssin, ja voin kuvitella lapsen isovanhempien käytännössä päättäneen, että nainen pitää vauvan, ja he auttavat sen hoitamisessa. Muiden vauvojen kohdalla nainen päätti itse, mitä vauvalle tapahtuu. Ja hän myös päätti hankkiutua raskaaksi useita kertoja, ja todennäköisesti miehille, joilla ei ollut mahdollisuutta tietää raskaudesta, tai edes syytä olettaa olevansa tulossa isäksi.

Muuten tuo Kaisan seksielämä ei kuuluisi nettikeskusteluihin, mutta nyt on kyse siitä, että hän hankkiutui raskaaksi monta kertaa, ja vauvat päätyivät pakastimeen. Voin hyvin kuvitella, että koska raskaaksi hankkiutumisia on tapahtunut useiden vuosien ajan, tilanne voi olla osalle isäehdokkaista hyvin vaikea. Entä jos joku heistä elää nykyään vakiintuneessa parisuhteessa, mutta ei pysty saamaan nykyisen kumppanin kanssa lasta, vaikka molemmat toivoisivat lasta? Ja saa nyt tietää, että voisi jo olla lapsen isä, jos lapsen äidiksi ei olisi osunut vauvojen sarjapakastaja? Oliko Kaisan tavoitteena tulla raskaaksi tuntemattomille? Ja Kaisahan oli jokaisen raskauden aikana jo yli 20-vuotias, joten tilannetta ei voi verrata vaikka teiniäitien tilanteeseen.

Yksi mahdollinen selitys sille, että Kaisa käytännössä antautui poliisille, voi olla avioero. Ehkä hän aikoi aiheuttaa aviomiehelle hankaluuksia kostoksi avioerosta, ja niitähän seurasi, koska aviomiestä epäillään/epäiltiin osallisuudesta ainakin yhden vauvan kuolemaan. Eikö avioero astunut voimaan samana päivänä, kun ruumiit löydettiin?

Se valokuva jonkun jätesäkin päällä ei ole välttämättä liittynyt millään tavalla vauvoihin. Naapuri on ehkä nähnyt osan muuttokuormasta, mutta ruumiit ovat olleet muualla. On ihan luonnollista yrittää löytää jotakin inhimillisyyttä vauvojen äidistä, ja tulkita joku valokuva muuttokuorman päällä osoitukseksi äidinrakkaudesta vauvoja kohtaan. Nyt vain ollaan 2010-luvun Suomessa, eikä kenenkään ole enää pakko surmata vauvoja köyhyyden tai häpeän takia, varsinkin jos on jo yksinhuoltaja. Jos ei muuta, vauvat olisi voinut antaa adoptioon.

Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2826
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Hande kirjoitti:
puhelinliittymä on varmaan ollut luottotietojen menettämisen vuoksi lapsen isovanhempien nimissä, sillä ilman luottotietoja ei saa ilman takuumaksua tavallista puhelinliittymää, nykyään tosin on tarjolla prepaid-liittymiä ja ns. tavallisia liittymiä, joitten lasku maksetaan etukäteen, mutta näistä monikaan ei ole tietoinen.
Jos katsoin oikein niin perheellä ja isoäidillä dna-pro liittymät eli voineet ottaa joukolla kytkypuhelimet ja sitten tuossa liittymässä kait ilmaista pulinaa liittymien välillä. Eli varmaan prepaidia parempi ratkaisu ollut.
Tämä puhelinasia ei kuulu tämän rikoksen selvittämiseen millään lailla. Poliisi on pyytänyt, että Kaisan poika ja muut omaiset jätettäisiin rauhaan eikä heidän asioitaan pitäisi revitellä netin keskustelupalstoilla. Ei meille kuulu millaiset puhelinliittymät heillä on tai ei ole. Yrittäkää pysyä asiallisina älkääkä sotkeko tähän heitä, jotka eivät ole syyllisiä - varsinkin tuo 13v poika pitää jättää pois näistä kirjoituksista. Hänellä on muutenkin jo vaikeaa.
Gods made heavy metal.

Thelea
Martin Beck
Viestit: 841
Liittynyt: Ke Marras 23, 2011 1:22 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Thelea »

Ande, aikaisemmin annoin linkin tutkimukseen, jossa raskaudet oli saatu turvallisin kotikonstein keskeytymään. Kato ne konstit sieltä. En lukenut itse tutkimusta niin tarkasti vielä, että mainittiinko siinä raskausviikot.

Tuosta pakastimesta: Olen itse muuttanut aikuisiällä kerran omakotitalosta kerrostaloon. Tavaroiden pakkaus ja lajittelu mukaan otettaviin, kierrätyskeskuskamaan ja roskiin piti tehdä nopeasti, mikä lienee syynä, että tänäkin päivänä on esineitä, joita en muista mihin ne lajiteltiin ja jotka ovat kadoksissa.

Eli kyllä se voi muuton yhteydessä kadota, kun ei oikeasti enää jälkeenpäin muista että mihin se pistettiinkään.
"Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end." - Maxine (kertoi isänsä sanoneen näin), Amyn lailla.

SatuinVaanHuomaamaan
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Kesä 09, 2014 6:53 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja SatuinVaanHuomaamaan »

Jos joku on tässä ketjussa ihan tosissaan ajatellut, että 13-vuotiaalla lapsella on ollut joku vastuu äitinsä tekemisissä, niin unohtakaa koko juttu! Hän on lapsi ja jättäkää hänet rauhaan tämän asian tiimoilta. Luojalle kiitos (nimim. en kuulu kirkkoon) että hän on hengissä ja voi vielä tämän keissin jälkeen, toivottavasti jatkaa elämäänsä selviytyen tästä tuskasta, kun kuitenkin ennemmin tai myöhemmin saa tietää, mitä hänen äitinsä on tehnyt. Rukoilen hänelle (kas, taas kirkosta eronnut) voimia selvitä tästä edes suht täysipäisenä aikuisena tulevaisuuteen.

Sanoin, etten halua verrata toisten elämään, mutta tässä kohtaa en malta olla sitä tekemättä. Olen itse tuossa iässä estänyt isäni tekemän tapon toista henkilöä kohtaan. Tuohon aikaan lööpit eivät huutaneet näitä juttuja ympäriinsä. Tuohon aikaan isäni otti veitsen ja oli lähdössä tappamaan toista miestä. Minä menin ja otin sen veitsen isän kädestä pois ja sanoin, että sinä et tapa ketään. Pistin veitsen takaisin laatikkoon. Siis ei helvetti kenenkään pitäisi 13-vuotiaana käydä läpi tuollaista tilannetta. Mutta ennen kaikkea, kenenkään ei pitäisi joutua tuomituksi sen vuoksi, että on joskus joutunut siihen tilanteeseen. Todennäköisesti tämä lapsi ei ole tiennyt mitään äitinsä touhuista. Antakaa nyt Luojan tähden tämän lapsen olla rauhassa ja koettaa rakentaa tulevaisuutensa ilman syyllistämistä.

Scilla
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 12:22 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Scilla »

^Tässä ketjussa on monta muutakin aika hullua juttua tullut vastaan. Oon kanssa ihmetellyt sitä miten monet täällä on ihmetellyt eikö lapsi ole huomannut äitinsä raskauksia jne. Ja mitä jos onkin? Mitä sitten?
Ei lapsi tässä tapauksessa ole vastuussa yhtään mistään.

Ja sitten on näitä synnytyspiiri-juttuja :shock: . Voi luoja.
Marttakerhon uusi kesäkurssi: Synnytyspiiri "Synnytetään yhdessä luomusti ja sen jälkeen opetellaan pakastamisen niksejä".
Viimeksi muokannut Scilla, To Kesä 12, 2014 1:53 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

AlexKrycek
Harjunpää
Viestit: 346
Liittynyt: Ke Elo 07, 2013 7:29 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja AlexKrycek »

Miss Watson kirjoitti:
Hölökäsen Pölähys kirjoitti:...Jotkut mielipuolet tykkää tappaa prostituoituja, jotkut pummeja, hän omia vauvojaan. Mielestäni tämmöinen suunnitelmallinen neuvolakäynneistä kieltäytyminen tarkoittaa vain sitä, että hän tiesi ettei aikonutkaan pitää yhtään lasta. Tämä elossa oleva poika poloinen lienee sattuman kautta hengissä. Tai onhan se tietenkin helpompi esittää lapsirakasta ja "normaalia", kun on jo yksi lapsi olemassa...
...
Kuten kaikkeen elämässä pitemmän päälle, niin Kaisakin turtui vauvojensa murhaamiseen. Ei saanut enää samanlaista tyydytystä. Loppupeleissä piti saada vähän lisää jännitystä kertomalla raskaudesta julkisesti. "Onnistuisinko silti murhassa jäämättä kiinni? Huomaisiko kukaan kun syötän heille pajunköyttä?"
...
Niin naulan kantaan. Johonkin on vedettävä raja tässä rikollisten ymmärtämisessäkin. Se on loppujen lopuksi ihan se ja sama, mitä ja kuinka pahaa ja kuinka kauan olet kokenut ja kuinka perusteellisesti olet uhriutunut ja traumatisoitunut ja pirstaloitunut persoonaltasi. Kun hankkiudut vanhemmaksi, mikä on meidän yhteiskunnassamme aina kuitenkin tietoinen valinta, koska vaihtoehtoja on, sinulla ei enää ole oikeutta olla sekopäähullulapsentappaja. Hae hyvä ihminen apua. Jos haluat hautoa kovaa kohtaloasi koko elämäsi, älä sitten hanki lapsia. Tässä pätee sellainen "jos otat, et aja, jos ajat et ota" -logiikka. Tähän ei nyt tarvita mitään nyyhkytarinaa siitä, miten pirstaloitunut mieli ei kykene hahmottamaan omaa tilannettaan jne.
Muutenhan kaikille insestin ja/tai perheväkivallan uhreille pitäisi antaa yleinen "vapaudut vankilasta"-kortti kaikista rikoksista loppuelämäkseen.

Varsinkin mikäli tieto ruumispakettien päällä olleista "tageista" eli omasta ylioppilaskuvasta pitää paikkansa, kyseessä on sosiopaatti/narsisti/huomionhakuinen persoonallisuushäiriö, joka taatusti osaa peruspoliisia vedättää kuulusteluissa sopivasti kipuilemalla traumataustastaan.
Olen TÄYSIN samoilla linjoilla minäkin tämän homman kanssa. Alkaa tuleen korvista ulos tuo kaikenmaailman pikku"psykologien" ajatuksenjuoksut ja mitä lennokkaammat/typerimmät ajatuskulut. Kaiken maailman pervessejä ja sekopäitä täällä on ennenkin nähty ja tullaan näkemän, eikä niitä ennenkään ole minkään mielen pirstaloitumisen tai muun vastaavan potaskan takia armahdettu.

Selkeesti tämä on ollut naiselle vain (meidän "normaalien" mielestä) sairas leikki, ajankulua ja jännityksen hakemista. Paskanmarjat sanon millekkään traumoille jotka olisi estänyt esim. KONDOMIN käytön. Hohhoijaa....

Ihmisillä vaan tuntuu olevan tarve saada selitetyksi itselleen asia, jota ei voi omalla sielunmaisemallaan ymmärtää. Voin kertoa teille, että ette tule asiaa sen paremmin ymmärtämään, kuin mitään muutakaan pakkomiellettä, jota teillä itsellänne ei ole - ellei se sitten satu olemaan juuri vauvojen kasvattaminen, tappaminen ja pakastaminen.

Ande
Jack Bauer
Viestit: 973
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Ande »

Thelea kirjoitti:Ande, aikaisemmin annoin linkin tutkimukseen, jossa raskaudet oli saatu turvallisin kotikonstein keskeytymään. Kato ne konstit sieltä. En lukenut itse tutkimusta niin tarkasti vielä, että mainittiinko siinä raskausviikot.
En nyt sitä löytänyt, mutta oliko linkki ulkomaankielinen? Luen kyllä niitä sujuvasti, mutta kun ymmärtämisessä on toivomisenvaraa, voisiko joku tehdä pikareferaatin?
Siis mitkä yrtit, käsikauppalääkkeet tai poppakonstit saavat aikaan ennenaikaisen synnytyksen, vaikka lapsi kuolisi?

Aiemmin mainituista risiiniöljy voisi hyvinkin olla toimiva, mutta vaarallinen. Kuten aiemmin on todettu, ei Kaisalle mitään erityisiä komplikaatioita tullut, kun ei tarvinnut hoitoa vaan synnytykset onnistuivat hyvin.

Tavaraa katoaa ilman muuttoakin, mutta sentään pakastin...

janmu
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Loka 15, 2013 6:13 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja janmu »

Kaikki hullut ei kulje suu auki kuola valuen, itse asiassa ne on vähemmistöä!

Kaisan tapauksessa ei voi muuta oletusta heittää ilmoille kuin että on täysi hullu sekopää!!

Harvinainen, ja erittäin raaka tapaus meidän pienessä maassamme,
tulee jäämään rikoshistorian kirjoihin merkittävänä tapauksena,
vaikkakin tekijää ei rikosoikeudelliseen vastuuseen saadakkaan,
vaan määrätään tahdonvastaiseen hoitoon heittämällä!!

Vastaa Viestiin