Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

yönkulkija
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Heinä 29, 2014 5:32 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja yönkulkija » Ti Elo 12, 2014 10:27 am

Kuten jo aiemmin pohdin, tämä koko case on outo.

En ota kantaa, voiko ihminen jo syntyessään olla se perinteinen ''itse pahuus'' vai ei. Ihmisillä on niin monia eri näkemyksiä.

Kylmiltään diagnosointi on kyllä kätevin tapa selittää itselleen miksi näin on tapahtunut.

Onko K tahtonut ensimmäisellä surmaamallaan (?) vauvalla odottaa että asiat muuttuisivat. Salannut raskauttaan niin kauan, kunnes sen paljastamiseen olisi hyvä hetki. On kenties puhuttu lapsista, mutta sitten saatukin tietää, ettei sellainen kuvioihin sopisikaan. K jatkaa raskauden salaamista, koska on häpeissään naiiviudestaan. Surmaa (?) lapsensa tämän synnyttyä?

Mutta entäs ne muut?

Onko jokin vinksahtanut niin, että K on aina olettanut vauvan olevan vain palapelin puuttuva palanen. Kun on huomannut, ettei lapsi johonkin kuvioon sovikaan, on päätynyt tähän selvillä olevaan ratkaisuun. Lapsi joko surmattu/kuollut tapaturmaisesti (en vain oikein tähän usko. Ensimmäisen kohdalla vaikka vahingossa syntynyt päävamma olisi melkein uskottavaa.) ja päätynyt säilöön. Mielikuvitus laukaten voisi heittää, ettei K ole pystynyt hävittämään ruumiita pois, koska olisi joko a. peloissaan kiinnijäämisestä, b. ''kiintynyt'' jollain tavalla lapsiinsa, c. hävennyt yksinkertaisesti niin paljon ja pitänyt lapsien ruumiita muistutuksena tekemisistään.

Jotenkin tuntuu, että teoriani siitä, että vauva on vaan se jokin sitomaan elämän langanpätkät toisiinsa. Jokin, jota K ei ole elävän lapsensa jälkeen pystynyt pitämään oikeasti elollisena. Kenties sen takia K ei ole ehkäisyä ehkä harkinnutkaan, koska ei ole edes kokenut sitä, että lapsi olisi oikea ihminen.

Tiedä häntä. :?

cicero
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4192
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja cicero » Ti Elo 12, 2014 11:49 pm

Tämä tapaus ei mun mielestä ole samankaltainen noiden ulkomailla sattuneiden samankaltaisten tapauksien kanssa. Niissä naiset ovat olleet kiinni jäädessään yhteistyöhaluisia ja osanneet selittää asioiden kulun. Tässä Oulun tapauksessa juttu on ihan eri.

Muutenkin aluksi annettiin ymmärtää että vauvat ovat syntyneet suurimmaksi osaksi naisen suhdetta edeltävänä aikana mutta jo nyt tiedetään että kolme niistä on syntynyt viimeisen suhteen aikana. Mun mielestä kaiken muun kanssa yhdessä se muuttaa asiaa. Mitä jos tässä onkin kyseessä paljon mutkikkaampi parisuhdedraama takana. Nainen tuntuu yksinkertaiselta ja helposti ohjattavalta tyypiltä joka janoaa rakkautta hinnalla millä hyvänsä.

Mielenkiintoista nähdä mihin tutkinta vie kun tuloksia aletaan saamaan. Nythän poliisilla ei ole muuta kuin naisen oma kertomus.
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"

J.Maybrick
Columbo
Viestit: 2387
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick » Ke Elo 13, 2014 9:20 am

DNA-testit ovat valmistuneet, mutta niiden tuloksista emme kerro julkisuuteen. Sen sijaan oikeuslääketieteellisten tutkimusten tuloksia odotamme vielä, surmien tutkintaa johtava rikoskomisario Seppo Leinonen Oulun poliisista kertoo.
Kun nyt oletettavasti Oulun poliisit tietävät joitakin isäehdokkaita, heillä mahtaa olla jo muutakin tietoa kuin naisen oma kertomus. Väkisinkin jonkitasoinen mosaiikki alkaa muodostua.
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö

Charlotta
Parranpäristäjä
Viestit: 80
Liittynyt: La Touko 03, 2014 11:43 am
Paikkakunta: Eteläinen Suomi

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Charlotta » Ke Elo 13, 2014 11:24 pm

Onkohan vauvat tapettu välittömästi synnytyksen jälkeen, vai esim vuorokauden kuluttua? Jos myöhemmin, voi olla mahdollista että Kaisa on yrittänyt ensin hetken elämää vauvan kanssa, ja sitten seonnut.
Mutta koska tekoja on noin monta, tulee väkisinkin mieleen niinkin kuvottava asia että hän on alusta asti kokenut mielihyvää tulevasta teosta. Ehkä ensin ajatellut ns"järjellä" (jos tässä asiassa nyt hitustakaan sitä on) että synnyttää lapsen ja antaa tämän elää, mutta synnytyksen koittaessa halunnut kuitenkin suorittaa teon.

Koko rikos on niin käsittämätön, etten ihmettelisi vaikka Kaisa olisi sairaampi kuin uskommekaan.
“I don't mind living in a man's world, as long as I can be a woman in it.”
-Marilyn Monroe

Coolhat
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Elo 20, 2014 5:57 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Coolhat » Ke Elo 20, 2014 11:03 pm

Ensimmäinen viestini tänne, terve vaan kaikille!

Tämä karmaiseva tapaus on kovasti pyörinyt mielessäni ja olen miettinyt erilaisia motiiveja ja syitä tapahtuneelle. Täällä ovat monet ihmetelleet ruumiiden pakastamista, mutta minun mielestäni se on oikeastaan koko jutun ainoa "järkeenkäypä" aspekti.

En nyt ota kantaa naisen seksielämään, ehkäisyn puutteeseen tai edes siihen tappoiko hän lapset, vai syntyivätkö ne kuolleina. Hyppään aikajanalla siihen hetkeen, jolloin nainen istuu kotonaan juuri synnyttämänsä lapsen kuollut ruumis sylissään. Mitä silloin hänen päässään pyörii? Voisi ajatella, että hän on henkisesti ja fyysisesti melko lailla lopussa ja tilanne hyvin outo ja pelottava. Ehkä hän vielä harkitsee ruumiin viemistä viranomaisille. Tai miettii, miten hävittää se, hautaamalla, mereen upottamalla?

Tuollaisena hetkenä varmasti hän kaipaa rauhaa, aikaa miettiä asioita. Silloin ajatus vauvan pakastamisesta on täysin looginen. Tämän jälkeen hän voi kerätä ajatuksiaan ja levätä. Töistä ei auta olla pois, ettei herättäisi epäilyksiä ja muutenkin tilanne on normalisoitava. Menee päivä, pari, mielessä pyörii erilaisia skenaarioita ruumiin hävittämiseksi, mutta mikään ei oikein tunnu varmalta ja turvalliselta ratkaisulta. Entä jos joku näkee tai koira haistaa? Täytyy muistaa, että kaupunkialueella, kerrostalokaksiossa asuvalla ihmisellä ei ole samanlaisia mahdollisuuksia hävittää ruumista kuin jossain syrjäseudun omakotitalossa. Varsinkaan, jos hänellä ei ole autoa käytössään.

Aikaa kuluu ja vähitellen vanha sanonta "poissa silmistä, poissa mielestä" alkaa toteutua. Nainen suunnittelee pitävänsä ruumista kaikessa rauhassa pakastimessa, kunnes sopiva tilaisuus sen hävittämiseen järjestyy. Aika kuluu edelleen ja ajatus ruumiin säilyttämisestä pysyvästi pakastimessa alkaa tuntua hyvältä. Kun sitten tapaus toistuu, uuden ruumiin laittaminen pakastimeen vanhan seuraksi tuntuu täysin luontevalta ratkaisulta. If it works, don´t fix it.

Toki taustalla voi olla jotain häiriintynyttä äidinvaistoa tai muuta psykologista tarvetta pitää kalmoja lähellään. Mutta nähdäkseni pakastusoperaation taustalla voivat olla myös täysin rationaaliset syyt.

daemons1982
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 206
Liittynyt: To Syys 20, 2012 7:05 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja daemons1982 » To Elo 21, 2014 10:03 am

Kaunis nainenkin voi olla siis murhaaja ja helkkarin tyhmä?

Kat_Revolver
Alibin kestotilaaja
Viestit: 322
Liittynyt: Su Joulu 02, 2012 11:32 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Kat_Revolver » Pe Elo 22, 2014 7:24 pm

Iltalehti.fi kirjoitti: Poliisi yhä ymmällään: Vauvasurman motiivi voi jäädä paljastumatta
Perjantai 22.8.2014 klo 18.55
Oulun vauvasurmat menevät syyteharkintaan jo mahdollisesti syyskuussa.

Harvinaislaatuinen rikos Oulussa alkoi selvitä kesäkuun alussa.

Oulun poliisi on yhä ymmällään Suomea alkukesällä kohahduttaneesta Oulun vauvasurmasta, missä äitiä epäillään vastasyntyneiden viiden lapsensa surmasta ja ruumiiden piilottelusta ja pakastoimisesta.

Vauvojen surmista epäilty äiti on ollut kesäkuun alusta asti vangittuna. Juttu on menossa syyttäjälle heti, kun oikeuslääketieteellisten ruumiinavausten tulokset ovat valmistuneet ja poliisi on saanut kuultua kaikki asiaan liittyvät. Ruumiinavaukset kertovat mahdollisesti vauvojen kuolinsyyn, kuolinajan ja vainajien iän.

Lasten isien dna-testit ovat myös valmistuneet.

- Epäiltyä on kuultu kerran heinäkuussa. Motiivi hänen tekoihinsa on vielä epäselvä, emme tiedä sitä. Voi olla, että se jää selvittämättä. Syyttäjälle toivon jutun siirtyvän syyskuussa, kun olemme ensin saaneet patologien lausunnot ja kaikki kuulemiset. DNA-testien mukaan isäehdokkaita on useita, alle 10 kuitenkin, tutkintaa johtava rikoskomisario Seppo Leinonen Oulun poliisista kertoo.

Hän ei suostu kertomaan, missä vankilassa epäilty on.

Traaginen ja kansainvälisestikin huomiota herättänyt mystinen rikosvyyhti paljastui kesäkuun alussa Oulussa, kun taloyhtiön kellarista kantautui ruumiiden löyhkä. Vuorossa ollut poliisipartio tarkasti kellarin asukkaiden pyynnöstä ja teki karmean löydön: vauvojen ruumiit olivat kellarikopissa.

Epäilty ilmoittautui poliisille jo taloyhtiön pihassa ja kertoi osittain tapahtumista sekä synnyttäneensä kotioloissa lapset ja piilotelleensa raskaudet. Vastasyntyneet kuolleet vauvat hän myösi pakastaneesa kotipakastimeen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082 ... 5_uu.shtml
Muovipussi päähän ja ruumis suohon.

villivadelma
Wallander
Viestit: 1088
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja villivadelma » Pe Elo 22, 2014 7:58 pm

Kat_Revolver kirjoitti:
Iltalehti.fi kirjoitti: Poliisi yhä ymmällään: Vauvasurman motiivi voi jäädä paljastumatta
Perjantai 22.8.2014 klo 18.55
Oulun vauvasurmat menevät syyteharkintaan jo mahdollisesti syyskuussa.

Harvinaislaatuinen rikos Oulussa alkoi selvitä kesäkuun alussa.

Oulun poliisi on yhä ymmällään Suomea alkukesällä kohahduttaneesta Oulun vauvasurmasta, missä äitiä epäillään vastasyntyneiden viiden lapsensa surmasta ja ruumiiden piilottelusta ja pakastoimisesta.

Vauvojen surmista epäilty äiti on ollut kesäkuun alusta asti vangittuna. Juttu on menossa syyttäjälle heti, kun oikeuslääketieteellisten ruumiinavausten tulokset ovat valmistuneet ja poliisi on saanut kuultua kaikki asiaan liittyvät. Ruumiinavaukset kertovat mahdollisesti vauvojen kuolinsyyn, kuolinajan ja vainajien iän.

Lasten isien dna-testit ovat myös valmistuneet.

- Epäiltyä on kuultu kerran heinäkuussa. Motiivi hänen tekoihinsa on vielä epäselvä, emme tiedä sitä. Voi olla, että se jää selvittämättä. Syyttäjälle toivon jutun siirtyvän syyskuussa, kun olemme ensin saaneet patologien lausunnot ja kaikki kuulemiset. DNA-testien mukaan isäehdokkaita on useita, alle 10 kuitenkin, tutkintaa johtava rikoskomisario Seppo Leinonen Oulun poliisista kertoo.

Hän ei suostu kertomaan, missä vankilassa epäilty on.

Traaginen ja kansainvälisestikin huomiota herättänyt mystinen rikosvyyhti paljastui kesäkuun alussa Oulussa, kun taloyhtiön kellarista kantautui ruumiiden löyhkä. Vuorossa ollut poliisipartio tarkasti kellarin asukkaiden pyynnöstä ja teki karmean löydön: vauvojen ruumiit olivat kellarikopissa.

Epäilty ilmoittautui poliisille jo taloyhtiön pihassa ja kertoi osittain tapahtumista sekä synnyttäneensä kotioloissa lapset ja piilotelleensa raskaudet. Vastasyntyneet kuolleet vauvat hän myösi pakastaneesa kotipakastimeen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082 ... 5_uu.shtml
Kannattaskohan kuulustella enemmän kuin kerran kuussa??? Saattas se motiivikin sieltä pikkuhiljaa löytyä. Kunnon piinapenkkiin tuommoset, saatana!

gettiz
Alibin satunnaislukija
Viestit: 129
Liittynyt: To Loka 29, 2009 1:32 pm
Paikkakunta: Under the sea

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja gettiz » Su Syys 07, 2014 5:15 pm

Hoplaa kirjoitti: tuo epäillyn viimeinen fb-päivitys (alla), eiköhän oo hyvinkin tiedetty mitä on tehty ja kuinka tulee käymään, sama mitä nyt sanoo poliisille tmv.. :twisted:

"Mikä vielä voi mennä pieleen.. Nyt jos tippuu lusikka lattialle niin siitä itkusta ei tuu loppua.."
Höpöhöpö. Minusta tässä nyt tulkitaan sellaisia joita ei ole. Kuka tahansa perheenäiti on joskus noin väsynyt, eikä me kaikki pakastella lapsiamme.
Kyä näi o!

gettiz
Alibin satunnaislukija
Viestit: 129
Liittynyt: To Loka 29, 2009 1:32 pm
Paikkakunta: Under the sea

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja gettiz » Su Syys 07, 2014 5:19 pm

J.Maybrick kirjoitti:
Leinonen ei kuitenkaan halua lähteä arvailemaan puuttuvien lausuntojen ja tulosten aikataulua.

- Elättelemme toiveita siitä, että saisimme syyskuussa asian pakettiin.
Mustaa huumoria, mutta eikös tämä paketeista lähtenytkin?Onko missään vielä kerrottu, onko useammalla lapsella sama isä?
Kyä näi o!

Koti-Columbo
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 229
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 8:28 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Koti-Columbo » Ma Syys 08, 2014 12:47 pm

Vakava persoonallisuushäiriö melkoisella varmuudella tämän asian/tapahtumien takana.

J.Maybrick
Columbo
Viestit: 2387
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick » Ma Syys 08, 2014 9:59 pm

DNA-testien mukaan isäehdokkaita on useita, alle 10 kuitenkin, tutkintaa johtava rikoskomisario Seppo Leinonen Oulun poliisista kertoo.
Minusta tässä on jotain kummallista.

Kaikki on suhteellista: kerran ihmettelin, kun eräs tuntemani perhe pakasti talvisaikaan kuolleen koiransa kodin "ruoka"pakastimeen , koska sitä ei saanut jään ja roudan takia kuopattua. No, kai se vielä menee... :roll:
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö

gettiz
Alibin satunnaislukija
Viestit: 129
Liittynyt: To Loka 29, 2009 1:32 pm
Paikkakunta: Under the sea

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja gettiz » Ke Syys 10, 2014 6:39 pm

J.Maybrick kirjoitti:kerran ihmettelin, kun eräs tuntemani perhe pakasti talvisaikaan kuolleen koiransa kodin "ruoka"pakastimeen , koska sitä ei saanut jään ja roudan takia kuopattua. No, kai se vielä menee... :roll:
Eläinharrastuspiireissä on melko tavallista että sieltä samasta pakastimesta voi löytyä ne perheelle tarkoitetut ikean lihapullat, noutajalle harjoitteluun tarkoitetut linnunraadot, koirien barffiruuat ja vaikka käärmeelle sapuskaksi kuolleita hiiriä/rottia. En ihmettele siis tuollaisia... (En toki vertaa kuolleita elukoita vauvoihin!)
Kyä näi o!

Nimof
Alibin satunnaislukija
Viestit: 137
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2012 6:46 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Nimof » Su Syys 14, 2014 12:19 pm

gettiz kirjoitti: Eläinharrastuspiireissä on melko tavallista että sieltä samasta pakastimesta voi löytyä ne perheelle tarkoitetut ikean lihapullat, noutajalle harjoitteluun tarkoitetut linnunraadot, koirien barffiruuat ja vaikka käärmeelle sapuskaksi kuolleita hiiriä/rottia. En ihmettele siis tuollaisia... (En toki vertaa kuolleita elukoita vauvoihin!)
Tuollainen meidän pakastin. Raakaa lihaa koirille, kuolleita rottia käärmeille, ja on ollut undulaattejakin pakastimessa hautausta odottamassa.

Olivatkohan vauvatkin odottamassa hautaamista. Vai eikö hän osannut tehdä niille mitään, kunhan sai käsistään pois? En usko, että mitää selitystä koskaan löytyykään. Ihmetyttää, miksi hän antoi rikkoutuneen pakastimen vain olla niin että haju paljasti kaiken. Olihan hän ennenkin koskenut vauvoihin ja siirtänyt paikasta toiseen.

Tuntuu siltä, että hän ajelehti omassa elämässään kuin ulkopuolisena, asioiden hoitaminen, päättäminen, tekeminen tuntuivat ylivoimaisilta, ja hän tunsi ehkä selviävänsä parhaiten jättämällä kaiken sikseen, antamalla olla vain.

Vestigia terrent

Hoplaa
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2014 10:01 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Hoplaa » To Syys 25, 2014 2:28 pm

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulun ... yy/676733/

Oulun vauvakuolemien tutkinta viivästyy

Oulun vauvakuolemien poliisitutkinta viivästyy. Tutkinnanjohtajan mukaan syynä on se, etteivät loppulausunnot ehdi valmistua aiemmin sovittuun päivämäärään mennessä. Uusi takaraja syytteen nostamiselle on marraskuun loppupuolella.

Poliisi tiedottaa aiheesta lisää, kun tutkinta saadaan päätökseen. Sen aikana on varmistunut, että kuolleina löydetyt viisi vauvaa olisivat olleet elinkelpoisia. Lasten äitiä epäillään viidestä taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Tapaus paljastui kesäkuun alussa, kun vauvojen ruumiit löydettiin oululaisen kerrostalon kellarivarastosta.

Vastaa Viestiin