28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v naisen - Helsinki, Laajasalo 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 739
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v naisen - Helsinki, Laajasalo 2014

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101 ... 1_uu.shtml

12.10.2014 klo 19:20 (muokattu 12.10.2014 klo 21:38)

Laajasalosta löytyi tuntemattoman naisen ruumis

Laajasalo ruumiin löytöpaikka.jpg
Laajasalo ruumiin löytöpaikka.jpg (59.34 KiB) Katsottu 2622 kertaa
Ruumis löytyi syrjäiseltä alueelta Helsingin Laajasalossa. Kuva IL
Ulkoilija löysi Helsingin Laajasalon vanhasta öljysatamasta, Haakoninlahdelta sunnuntaina kymmenen aikaan naisen ruumiin. Ruumis löytyi noin 10 metrin päässä rantavedestä. Poliisin mukaan nainen on kuollut eilisen illan ja tämän aamun välisenä aikana. Naisen henkilöllisyydestä ei ole toistaiseksi tietoa, sillä hänellä ei ollut mitään asiakirjoja tai omaisuutta mukanaan.

Tutkinnanjohtaja Juha Rautaheimo ei tutkinnallisiin syihin vedoten kerro, oliko naisessa esimerkiksi ulkoisen väkivallan merkkejä.

-En voi avata tuota puolta yhtään. Tässä vaiheessa voin sanoa vain, että rikoksen mahdollisuutta ei voida sulkea pois. Maanantaina saatamme saada vahvistuksia omille ajatuksille, Rautaheimo sanoo.

Poliisilla ei ole toistaiseksi ketään epäiltyä.

-Tärkeintä on selvittää naisen henkilöllisyys. Jos saamme henkilöllisyyden selville, niin sitten asiat lähtevät rullaamaan toisella mallilla.

Vanha öljysatama Laajasalossa on syrjäinen paikka eikä siellä ole asutusta tai muitakaan rakennuksia.

Ulkoisesti suomalaiselta vaikuttava nainen on noin 50-vuotias, vähän alle 160 senttiä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Hänen hieman kiharat hiuksensa ovat vaaleanruskeat ja niissä on harmaata. Oikeassa ranteessa naisella oli hopean värinen ranneketju. Molemmissa nimettömissä sormissa hänellä oli kultasormukset ja korvissa pienet, kultaiset riipukset.

Nainen oli pukeutunut vaaleanpunaiseen, kevyeen toppatakkiin, vaaleanpunaisiin pyjamahousuihin, mustiin, goretex-varsikenkiin. Hänen sinivalkoraidallinen paitansa oli kaulukseton ja edestä napitettu.

Poliisi kaipaa tietoja naisen henkilöllisyydestä ja henkilöitä, joilla on havaintoja naisesta. Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista virka-aikana Helsingin poliisin väkivaltarikostutkintaan, jonka numero on 029 547 5324 ja virka-ajan ulkopuolella Helsingin poliisin johtokeskukseen. Numero on 029 541 7935.
Pyjamahousuissa? Onko tuo nimitys joillekin ulkona käytettäville housuille tyyliin "haaremihousut" vai onko nainen yöpuvun housuissa ollut?

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1146
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

"Nainen oli pukeutunut vaaleanpunaiseen, kevyeen toppatakkiin, vaaleanpunaisiin pyjamahousuihin, mustiin, goretex-varsikenkiin. Hänen sinivalkoraidallinen paitansa oli kaulukseton ja edestä napitettu."


Pyjamahousuihin...? Vaatetus vaikuttaa ihan siltä, kuin yövaatteiden päälle olisi vetäisty takki ja pantu kengät jalkaan mentääkseen pihalle katsomaan kuka siellä on.

Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2563
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Niin, tai lähdetty kävelemään ja katselemaan missä kuppilassa ukko istuu ja lähdetty hakemaan tätä jo kotiin.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.

Koljo
Remington Steele
Viestit: 226
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:54 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Koljo »

Helsingin poliisilaitos

Murhattu nainen Laajasalossa - tunnistusta kaivataan!

Eilen sunnuntaina 12.10.2014 klo 10 Laajasalosta, vanhan öljysataman edustalta merestä löytyi kuollut nainen. Hänen henkilöllisyytensä on edelleen epäselvä. Kuolema on varmistunut henkirikokseksi ja tapausta tutkitaan murhana.
Rikoksen on arvioitu tapahtuneen lauantain 11.10. myöhäisillan ja sunnuntain 12.10 aamuyön välisenä aikana. Vakavan rikoksen tehokkaan selvittämisen vuoksi on ensiarvoisen tärkeää saada mahdollisimman nopeasti selville rikoksen uhrin henkilöllisyys. Tämän vuoksi poliisi on päättänyt julkaista kuvan vainajan kasvoista.
Vainajan tuntomerkit:
- Ikä-arvio 45–55 vuotta, pituus alle 160 cm, vartalo hoikka, vaaleanruskeat olkapäille ulottuvat kiharahkot hiukset, joissa harmaata, oikeassa ranteessa hopeinen ranneketju, molempien käsien nimettömissä sormissa kivelliset kultasormukset ja korvissa pienet kultariipukset
- Vaatetuksena naisella oli löydettäessä vaaleanpunaiset pyjamatyyppiset housut, jaloissa mustat mokkanahkaiset Pomarfin varsikengät, lyhythihainen sinivalkoraitainen napillinen paitapusero ja vaaleanpunainen kevyt toppatakki.
Poliisi kaipaa tietoja naisen henkilöllisyydestä. Oletko tehnyt havaintoja naisen liikkeistä? Havainnoista pyydetään olemaan yhteydessä Helsingin poliisin väkivaltarikostutkintaan, virka-aikana numeroon 0295475324 tai virkasähköpostiin [email protected] ja muuna aikana Helsingin poliisin johtokeskukseen, numeroon 0295417935.
Vian ei tarvitse olla iso, jos se on päässä.

tammikuu
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 94
Liittynyt: Ke Heinä 08, 2009 1:08 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja tammikuu »

Vainaja tunnistettu.

https://www.facebook.com/Helsinginpolii ... 5255622678
Julkaisimme äsken kuvan Laajasalosta löytyneestä naisen ruumiista ja pyysimme tunnistusta. Saimme tunnistuksen välittömästi, joten poistimme vainajan kasvokuvan täältä Facebookista.

hernemaissipaprika
Alibin satunnaislukija
Viestit: 66
Liittynyt: Pe Marras 22, 2013 10:07 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja hernemaissipaprika »

Vaatetuksesta: vaikuttaa tosiaan siltä, että sisällä on oleskeltu ja ulos menty hoitamaan joku nopea asia. Itse en poistuisi kotipihalta yöhousuissa. Voisin kuvitella meneväni korkeintaan roskia viemään tai toimittamaan jonkun muun nopean asian omassa pihapiirissä (naapurilta lainaamaan jotakin, hakemaan postia, lintu on lentänyt ikkunaan ja se pitää lopettaa... mitä kaikkea näitä nyt on). Tietysti voi olla että on pakotettu lähtemään ulos/autoon, on kuitenkin annettu pukea takki ja kengät. Tai sitten toi pyjamahousut on vaan harhaanjohtava nimitys, ja oikeasti kyse on jostain olohousuista/haaremihousuista/pellavahousuista...

Vaikuttaa vakavalta, kun poliisi jo tässä vaiheessa tutkii murhana? Vai tutkiiko ne aina aluksi henkirikoksia sillä nimellä, ja sitten tarvittaessa lievennetään tapoksi? En muista, miten se meni.

Tojo
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Su Loka 27, 2013 6:12 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Tojo »

^

Ei tutki. Ilmeisesti siis jonkinlaista suunnitelmallisuutta on asiassa tullut esille ja/tai erityistä raakuutta. Lisäinfoa odotellessa.
My my my...

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Tuolla harhaanjohtavalla termillä pyjamahousut taidetaan tarkoittaa sellaisia velourisia tai muusta pehmeästä kankaasta tehtyjä oloasun housuja. Sellaisissa kyllä käydään kävelyllä ja asioillakin. Eteenkin jos syystä tai toisesta arvostaa housuja jotka eivät juuri sillä hetkellä purista mistään. Esim. tukevan ruuan päälle tai jos on hiukkasen lihonut.

Minustakin jännä yksityiskohta että jo nyt tutkivat murhana. Ylensähän käytetään neutraaleinta kuviteltavissa olevaa termiä niin pitkään kuin mahdollista. Olisiko vainajan asunnosta tai ruumiinavauksen yhteydessä tehty löytöjä?

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Ihan ekana tulee mieleen asusta, että on käyty pikaseen tupakalla. Joko ennen nukkumaan menoatai aamun ekat sauhut.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

kiusausko
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Su Syys 12, 2010 7:32 am
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja kiusausko »

Veikkaan, että ruumiissa on sellaisia jälkiä, että itsemurha tai esim. pikaistuksissa tehty tappo ei tule kyseeseen. Tuli mullekin mieleen velourpökät, joissa saattaa ihmiset käydä kaupassa jne. yöpuvun housut on kuitenkin toisenlaiset, josko ne sitten kuitenkin olis yöasuun viittaavat, jolloin epätodennäköisempaa, että olis ollut yöllisellä kävelyllä ihan vapaaehtoisesti.
Toi ikähaarukka vielä hämää, kun on tunnistettu, niin varmaan kertovat tarkemman iän piakkoin.
Mä en oo mikään sun henkilökohtainen poliisi. No, lopeta sitten se vitun partiointi.

URSA
Watson itse
Viestit: 5994
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja URSA »

En ole perehtynyt asiaan, mutta voiko murhatutkimus johtua siitä, kun ruumis löytyi merestä? Vaikka surmaa ei olisi suunniteltu etukäteen, ruumista on yritetty piilottaa sinnikkäästi. Ilmeisesti kuolinsyy on todettu jo muuksi kuin hukkumiseksi.

Helsingissä näkee toisinaan ihmisiä pyjamahousuissa julkisilla paikoilla, ties mistä syystä. (Nuoret esim. matkivat japanilaisten tapoja, ja kävelevät jopa Mannerheimintietä pyjamassa.) Kuitenkin tuo asu kuulostaa varsinkin puseron perusteella mukavalta kotiasulta, joka päällä piipahdetaan korkeintaan naapurissa.

kiusausko
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Su Syys 12, 2010 7:32 am
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja kiusausko »

No eihän ruumiin löytyminen merestä tee sitä murhaa, ennemminhän ihmisiä mereen hukkuu ja tippuu omia aikojaan ja vahingossa. Jos olisi yritetty sinnikkäästi piilottaa, niin olis varmaan tehty vähän parempaa työtä, vainaja oli kuitenkin niin hyvässä kunnossa, että tunnistus onnistui noin nopeasti.
Mä en oo mikään sun henkilökohtainen poliisi. No, lopeta sitten se vitun partiointi.

Jane T
Neuvoja-Jack
Viestit: 586
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Jane T »

Atlanta kirjoitti:Niin, tai lähdetty kävelemään ja katselemaan missä kuppilassa ukko istuu ja lähdetty hakemaan tätä jo kotiin.
Laajasalon vanhassa öljysatamassa ei ole kuppiloita, asutusta eikä muitakaan rakennuksia. Lähimpiin kuppiloihin on matkaa sen verran pitkästi, ettei niihin kukaan ihan vaan pikipäitten lähde yökkärin housuissa piipahtelemaan. Samoin on asutuksen laita; ei tupakalle tai roskikselle piipahdettaessa joudu satamaan.
Siispä rantaan on menty tarkoituksella tai uhri on sinne kuskattu. (Oma otaksumani.)

Yllä olevassa jutussakin jo kerrotaan:
Vanha öljysatama Laajasalossa on syrjäinen paikka eikä siellä ole asutusta tai muitakaan rakennuksia.

Kaustinen
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: To Touko 09, 2013 8:23 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Kaustinen »

Asu (melko sillisalaattiyhdistelmä) kuulostaa minun korvaani sellaiselta, että tempaistu päälle jotakin ekaksi käteen sattuvaa. Itseni näen tuollaisissa vaatetuksissa lähinnä koiran pikakusetuksella tai jos pihalta kuuluu jotain, mitä pitää mennä katsomaan, mutta ei ihan ilkosillaan viitsi mennä (jos on ollut jo pedissä).

Vähän tulee mieleen, että onko joku tuttu (ex) soittanut, että olen pihalla, tule juttelemaan ja uhri on ajatellut, että josko nyt käyn, niin pääsee eroonkin. Mennyt autoon juttelemaan ja sitten on käynyt jotain, jonka lopputulos on pahin mahdollinen.

Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2661
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Kaustinen kirjoitti: Vähän tulee mieleen, että onko joku tuttu (ex) soittanut, että olen pihalla, tule juttelemaan ja uhri on ajatellut, että josko nyt käyn, niin pääsee eroonkin. Mennyt autoon juttelemaan ja sitten on käynyt jotain, jonka lopputulos on pahin mahdollinen.
Samat aatokset. Joku soittanut tulevansa piipahtamaan, sovittu että keskustellaan autossa, ja sillä autolla päätynyt joko elossa tai kuolleena vanhaan öljysatamaan.
Tai keskusteltu naisen asunnossa myöhään illalla ja siellä tapahtunut jotain ikävää. Tuskin nainen olisi lähtenyt ilta-ajelulle kuitenkaan pyjamapöksyissä? Tai sitten olisi; tutun kuskin kanssa pieni kierros extempore pimeässä, mitä turhaan kuteita vaihtamaan.
Olisi kiinnostavaa tietää missäpäin nainen asustelee, sieltä saattaisi löytyä silminnäkijöitä. Luultavasti naapurusto onkin jo käyty läpi ensimmäisenä kun henkilöllisyys on selvinnyt.

Jos tässä nyt ei näin varmasti kerrottaisi tapauksen olevan henkirikos, niin olettaisi naisen tarponeen rantaan itse jonkun tunnekuohun vallassa kohtalokkaat aikeet mielessään.
Totuus

Vastaa Viestiin