Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Lennox
Neuvoja-Jack
Viestit: 279
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Viesti Kirjoittaja Lennox » Su Huhti 29, 2007 11:58 pm

Tästä aiheesta on vaikeaa löytää puolueetonta tekstiä, mutta ohessa kuitenkin kaksi kattavinta tapausta käsittelevää artikkelia.


15-VUOTIAAN KOULUTYTÖN SURMA SUUTUTTI KOKO SUOMEN
Teksti: Pentti Eerikäinen

Ensin lehdissä oli vain pieni uutinen henkirikoksesta. Seuraavina päivinä rävähtivät lööppeihin jättiotsikot muukalaisesta, joka oli surmannut nuoren koulutytön. Otsikoista nousi esiin ensin tyrmistys, suru, viha, katkeruus. Vieläkään ei oikein tajuta, mitä Tampereella tapahtui 10.11.1995. Sinä perjantaina Tuuli Ikonen, 15, päätti lähteä koulun jälkeen Tampereen Aitolahdesta Koskikeskukseen tapaamaan kavereitaan.

Tuuli ei ollut mitään jenginuoria tai asuntolähiöiden häiriköitä. Hän kuului seurakuntanuoriin ja olisi seuraavana kesänä mennyt rippileirille isoseksi. Koulussa Tuuli oli luokkansa huippuja, sillä keskiarvot olivat olleet reilusti yli yhdeksän, eikä hänen vanhemmillaan ollut pelkoa tyttärensä joutumisesta huonoille teille tai kaupungille yökausiksi jäämisestä.

Kello 19.40 Tuuli nousi kaverinsa kanssa bussiin, jolla lähti kohti kotiaan. Kaveri jäi aikaisemmalle pysäkille kuin Tuuli. Sitä 15-vuotias tyttö ei tiennyt, että hänen pari vuotta nuorempi sisarensa oli kulkenut vähän aikaisemmin samaa reittiä kotiin päin.

Maalliseen kotiinsa Tuuli ei koskaan päässyt.

Aitovuorentiellä hänen kimppuunsa syöksyi tumma mies. Tuuli yritti rimpuilla kaikin voimin vastaan, mutta hyökkääjä sai raahatuksi hänet tiensivuun. Hänellä oli puukko ja hän löi. Monta kertaa. Mielipuolisesti. Harkitusti...

Tampere suri

Paikalle osui auto, jonka valokiiloihin puukkomies joutui. Hän säntäsi pakoon, minkä vuoksi autoilija kiiruhti katsomaan, mitä oli tapahtunut.

Hälytys tapahtui nopeasti. Ambulanssi ja poliisi olivat pian paikalla, mutta Tuulin elämää ei voitu enää pelastaa.

Poliisi lähti suurin joukoin takaa-ajoon. Tytön surmaaja ei saanut kadota yöhön. Neljän tunnin jäljityksen aikana tuli yksi uhri lisää, kun takaa-ajava poliisikoira syöksyi tietä ylittäessään auton alle ja kuoli.

Mies saatiin kiinni ja vietiin poliisin suojiin Tampereelle.

Seuraavan päivän lehtiin ehti pieni uutinen Tampereella tapahtuneesta henkirikoksesta.

Isot otsikot räjähtivät ihmisten silmille vasta sunnuntaina ja maanantaina. Pian ne muuttuivat nimiksi, osoitteiksi, luokkakaveriksi, ystäväksi, tuttavaksi. Suruksi ja suuttumukseksi. Itkuksi ja ikäväksi.

Suru-uutinen tavoitti Tuulin vanhemmat pikkujoulujuhlasta.

Isänpäivä oli sunnuntaina. Tuulin pöydällä oli valmiiksi tehty isänpäivän kortti. Se jäi antamatta. Jäljellä oli vain suuri suru. Kaikkein kovin, mikä isää ja äitiä, sisarta ja veljeä voi koskaan kohdata.

Suru ja suuttumus levisi Tampereelle ja pian koko Suomeen.

Erityisen voimakkaasti se kosketti Tuulin koulua, jossa kuolema vieraili jo toisen kerran kahden vuoden sisällä. Edellinenkin uhri oli nuori tyttö, jonka häiriintynyt poika surmasi.

- Niin kaunis on maa, niin kirkas on taivas, lauloivat itkevät koulukaverit Tuulin muistojuhlassa.

Kuin Kyllikki Saari... Tuuli Ikosen julma kohtalo takertui lehtien etusivuille poikkeuksellisen tiukasti. Surmapaikasta tuli tamperelaisten vaelluskohde ja hiljentymispaikka. Kynttilät paloivat lumihangessa viikkokausia Tuulin rippikuvan vieressä.

Tampereella järjestettyyn hengelliseen muistojuhlaan kokoontui yli 5000 ihmistä.

Vanhempien mieliin palasi Suomen tunnetuin rikostapaus, Kyllikki Saaren surma. Ihmiset muistavat Kyllikin rippikuvan ja surmayön, jolloin uskonnollismielinen tyttö surmattiin kotimatkallaan.

Tänä aikana on poikkeuksellista, että tuhannet ja taas tuhannet ihmiset lähtevät liikkeelle ilmaisemaan suuttumuksensa ja surunsa.

Tuulin vanhemmat tulivat avoimesti julkisuuteen. He näyttivät surunsa julkisesti. He tuomitsivat teon ja tekijän. He kyselivät: - Miksi? Miksi? Miksi?

Silti he eivät halunneet lietsoa vihaa. Siksi he eivät vaatineet kostoa samalla mitalla. - Tuulin hautajaiset olivat kauniit, sanoi Tuulin isä ajankohtaisen kakkosen suorassa lähetyksessä.

- Tuulin on nyt hyvä olla. Lepää rauhassa lapseni.

Tuuli Ikosen siunaustilaisuudessa jokainen isä ja äiti tajusivat, millainen onnettomuus Ulla ja Kari Ikosta oli kohdannut.

Abdikarir Osman Hussein

Tampereen poliisivankilassa lojui lavitsallaan Somalian kansalainen Abdikarir Osman Hussein (26).

Hän oli autuaallisen tietämätön siitä, millaisen myrkyn oli Tampereelle ja koko Suomelle kylvänyt.

Toisaalta kesti jonkun aikaa ennen kuin Suomi tiesi, millainen mustan marraskuun mies tämä herra Hussein on: 19.11.1993 Abdikarir Osaman Hussein raiskasi puukolla uhaten 13-vuotiaan tamperelaistytön!

Nyt Abdikarir Osman Husseinin epäillään surmanneen 15-vuotiaan Tuuli Ikosen.

Kaksi tyttöä, kaksi lasta, mutta yksi ja sama mies!

Silti tämä mies on itsekin isä. Hänellä on kaunis suomalainen vaimo ja kaksi pientä lasta.

Suuri kysymys on tiedotusvälineissä ollut: miksi tätä somalia ei karkotettu ensimmäisen rikoksen sovituksen jälkeen?

Häntä ei voitu karkottaa. Hänellä oli suomalainen vaimo ja kaksi lasta. Hänellä ei ollut pakolaisstatusta, vaan hän oli saanut oleskeluluvan ns. humanitäärisistä syistä. Korkein hallinto-oikeus olisi luultavasti kumonnut karkotuspäätöksen.

Suomeen herra Hussein saapui somalien suuressa aallossa Venäjän kautta. Tammikuussa 1993 hän avioitui suomalaisnaisen kanssa. Ensimmäinen lapsi syntyi samana vuonna.

Pariskunta asui Tampereen Hervannassa Y-säätiön omistamassa kolmen huoneen ja keittiön käsittävässä huoneistossa. Työtä hänellä ei ollut, joten yhteiskunta piti perheestä huolen.

13.tammikuuta 1994 Hussein tuomittiin 13-vuotiaan tytön väkisinmakaamisesta ja lapseen kohdistuneesta haureudesta 2 vuoden ja 10 kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Hän vapautui syksyllä 1995 ja surmasi kahden kuukauden kuluttua Tuuli Ikosen.

Lennox
Neuvoja-Jack
Viestit: 279
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Lennox » Su Huhti 29, 2007 11:59 pm

Tamperelaistytön raa'asta murhasta syytetty somali:
"KUULIN KIRKAISUN JA MENIN AUTTAMAAN..."

Viisitoistavuotiaan Tuuli Ikosen murhaa on käsitelty Tampereen käräjäoikeudessa neljä kertaa. Syytetty somalimies, 21-vuotias Abdigadir Osman HUSSEIN vakuuttaa syyttömyyttään, mutta on kaiken varalta halunnut mielentilatutkimukseen. Jutun käsittely jatkuu myöhemmin keväällä.

Abdigadir Osman Hussein kertoo joutuneensa surmapaikalle aivan sattumalta. Hänen oli pitänyt ajaa kaupunkiliikenteen bussilla numero 18 reitin päätepysäkille ja soittaa siellä olevasta puhelinkioskista Somaliaan. Juuri tuosta kolikkopuhelimesta kun on kaikkein edullisinta soittaa Afrikkaan.

Erehdyksessä somali oli kuitenkin astunut bussiin numero 28; laitureita pysäkkien välillä on tosin kolme kappaletta. Ennen pitkää mies huomasi ajelevansa tuntemattomilla seuduilla ja jäi pois autosta. Pian tämän jälkeen hän kuuli kirkaisun ja lähti rientämään ääntä kohden.

MIES JOUTUI SHOKKIIN

Hussein ohitti paikalta poispäin juoksevan miehen ja saapui verisen tytön luo. "Mikä hätänä? Rauhoitu!", hän yritti auttaa uhria. Tyttö takertui mieheen apua pyytäen, mutta Husseinin tehtäväksi jäi enää vain laskea tajuntansa menettävä Tuuli Ikonen maahan. Samassa Hussein huomasi lähestyvän auton valot, järkyttyi tilanteesta ja ryntäsi metsään. Jatkoa hän ei oikein muista.

Neljän tunnin kuluttua poliisien koirapartio löysi Husseinin noin kolmen kilometrin päästä murhapaikalta. Mies oli maassa polvillaan, kädet niskan takana. Hänen pakonsa oli päättynyt eivätkä poliisit kohdanneet enää vastarintaa. Koirapoliisin todistuksen mukaan sekä tapahtumapaikalla että metsässä oli ainoastaan murhasta syytetyn kenkiin sopivia jälkiä.

AVAINTODISTAJA NÄKI KAMPPAILUN

Lennonjohtaja Lauri Mäkelä poistui työpaikaltaan perjantaina, 10. marraskuuta kello 20.06. Hän näki autostaan noin sadan metrin päästä painiottelun. Lähemmäksi päästessään Mäkelä tajusi miehen iskevän tyttöä ylävartaloon sokean raivon vallassa. Viimeiseen asti tyttö yritti käsillään torjua hyökkäystä.

Mäkelä ehti ajaa autonsa aivan muutaman metrin päähän kaksikosta, ennen kuin puukotukseen keskittynyt pahoinpitelijä älysi paeta metsään. Uhri syöksyi auton luo ja huusi avaamaan oven, mutta luhistui jo samassa maahan. Pian paikalle tuli muitakin tuskanhuudon kuulleita; he hälyttivät Aitolahteen ambulanssin ja poliisit.

Tuuli Maria Ikosta oli ensin viilletty ja pistetty teräaseella seitsemän kertaa kaulan ja kasvojen alueelle. Edelleen häntä oli lyöty teräaseella rintakehän molemmille puolille. Vasenta keuhkoa vahingoittanut raivoisa isku lävisti toisen kylkiluun ja puhkaisi keuhkovaltimon. Sairaalaan tuotaessa Tuuli oli jo kuollut.

SYYTTÄJÄ PITI NÄYTTÖÄ RIITTÄVÄNÄ

Tampereen puhelinosuuskunnan mukaan Husseinin mainitsemasta puhelinkioskista ei olla vuonna 1995 soitettu Somaliaan kertaakaan. Syytetty väitti maanmiestensä näin tekevän. Husseinin antama puhelinnumero sijaitsee sekin USA:ssa, Georgian osavaltiossa.

Murhapäivänä Hussein oli ostanut Tampereelta puukon ja kaksi ruuvitalttaa. Mihin ne päivän aikana joutuivat, hän ei osaa sanoa. Syytetyn toinen hansikas löytyi järven jäältä. Miten se oli sinne kulkeutunut, sitä hän ei tiedä. Toinen hansikas löytyi murhapaikalta ja niissä molemmissa oli runsaasti viiltojälkiä.

Kukaan paikalla liikkuneista sivullisista ei nähnyt pakenevaa miestä, jonka Hussein väitti kohdanneensa saapuessaan uhrin luo. Myös ajallisesti Husseinin kertomus riitelee todistajanlausuntojen kanssa.

Ruumiinavauksen suorittaneen oikeuslääkäri Matti Jäntin mielestä viiltojäljet voisivat hyvin viitata siihen, että uhria oli ensin yritetty valmistella raiskauskuntoon. Yllätetyksi tullut mies iskikin sitten teräaseensa kahvaa myöten tytön rintakehään. Jäljet täsmäävät myös Husseinin ostaman puukon kanssa.

Rikosteknisen laboratorion tutkimukset osoittavat, että Husseinin vaatteista löytyneet veriroiskeet ovat Tuuli Ikosen verta; todennäköisyys samanlaisen DNA-yhdistelmän esiintymiseen on 3/100 000.

KUNNON KANSALAINEN HUSSEIN

Murhasta syytetyn avustaja, oikeustieteen lisensiaatti Vesa Laukkanen pitää järkähtämättä päämiehensä puolta. Hänen mielestään ei ole olemassa riittävästi näyttöä tuomita Osman Hussein henkirikoksesta.

Laukkanen vakuutti päämiehensä olevan kunnollinen mies. Husseinilla on kotona vaimo ja kaksi lasta sekä kallis tietokone ohjelmineen. Hän suhtautuu opiskeluunsa kunnianhimoisesti ja on harras muslimi. Tosin tämä pakolainen sattui pari vuotta sitten puukolla uhaten raiskaamaan 13-vuotiaan tytön, mutta muuten kukaan ei voi sanoa miehen käyttäytyneen väkivaltaisesti. Hän ei myöskään juo eikä tupakoi.

Vakuuttavasta ansioluettelosta huolimatta Laukkanen pyysi kaiken varalta päämiehelleen mielentilatutkimusta. Syyttäjänä toiminut kaupunginviskaali Esa Aho lausui julki jokaisen huulilla pyörineen kysymyksen: Eikö syytetty tällä myönnä syyllisyytensä?

(lähde tuntematon, lainattu suomi24.fi:n keskustelupalstalta)

Herkkis
Wallander
Viestit: 1116
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 3:07 pm

Viesti Kirjoittaja Herkkis » Ma Huhti 30, 2007 2:56 pm

Siis mitä vittua äijä saa 1.5 vuotta 13-vuotiaan raiskaamisesta? Ja sitten tappaa taas? Mitenhän pitkän kakun nyt sai, ainakin 5 vuotta!
I am an African!

Alice Oz
Alibin satunnaislukija
Viestit: 143
Liittynyt: La Huhti 21, 2007 8:54 pm

Viesti Kirjoittaja Alice Oz » Ma Huhti 30, 2007 11:09 pm

Jostain muistan lukeneeni, että tämän skeidan olisivat vanginvartiat pahoinpidelleet. Mahtaako pitää paikkaansa?

kahvitar
Wallander
Viestit: 1025
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Viesti Kirjoittaja kahvitar » Ti Touko 08, 2007 12:49 pm

Lukekaapa Wikipedian keskustelua aiheesta:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu ... an_Hussein

Olisiko kenelläkään jotain lähdettä laittaa Wikipedian sivulle, niin ei tarvitsisi enää tuon kalamiehen väittää tapahtunutta "nettilegendaksi". Uskomatonta, että joku aikuinen ei tätä tapahtumaa muista, sen verran paljon tästä on ollut uutisissa ja lehdissä ja hyvin usein vielä vuosienkin päästä. Tuulin vanhemmat ovat myös esiintyneet julkisuudessa.

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4495
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ti Touko 08, 2007 2:26 pm

Jätkä lienee niin nuori, että oli 1995 ihan kersa, eikä lukenut lehtiä. Muutenkin olen huomannut, että kehäkolmosen sisäpuolelta katsottuna kaikki suomen muut uutiset ovat aika vähäpätöisiä... 8)
Paitsi täällä murhainfossa, jossa mielestäni keskustellaan tasa-arvoisesti ja hyvässä hengessä. :D
Aamulehden arkistoista löytyy varmasti tietoa, kyseinen lehti kirjoitti aiheesta kattavasti aikoinaan. :idea:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

villivadelma
Wallander
Viestit: 1088
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma » La Touko 12, 2007 3:19 pm

Mieleeni muistuu kuva Tuulista...Tytöllä oli pitkät, ruskeat hiukset... :oops:

Tumppi
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Touko 11, 2007 1:59 pm

Viesti Kirjoittaja Tumppi » Ti Touko 29, 2007 12:04 am

Tuomio oli sentään oikea, elinkautinen. Tuskin linnassa ainakaan on tollaisella kaverilla kivaa; musta, lapsentappaja ja lapsenraiskaaja, varmasti koko porukan halveksituin ja aivan syystäkin. Jos kävelisi vastaan ja tunnistaisin voisin ottaa itsekin "vaparin". Nyt vain täytyy toivoa ettei ikinä vapaudu. Ja kun sen joku maailmanparantaja kuitenkin ulos päästää niin karkotusta samantien ja ikuinen maahantulokielto päälle. Tuskin edes omat lapset tuollaista "isää" jäävät kaipaamaan. Itse en haluaisi edes kusta sellaisen haudalle.

Geepo
Alibin satunnaislukija
Viestit: 113
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 6:36 pm

Viesti Kirjoittaja Geepo » Ti Touko 29, 2007 8:17 am

Kyllä sen joku soskun tätskä vielä sieltä pelastaa...miten suomalainen nainen edes voi haluta miehekseen niin erikulttuurisen muslimimiehen?!varmaan maksettu ja järkätty homma tuo avioliitto.Miksei Suomi karkoita samantien pienemmästäkin lakia rikkovasta teosta näitä maahanmuuttajia (etenkin pakolaisia,joista suuri osa on vielä elintasosellaisia)?!Ihan kuin ei olis omastakin takaa rikollisia hyysättävänä vankiloissa..
Mitenkähän siinä Ruandan kansanmurhassa mukana olleen tyypinkin kanssa käy..
Heikot itkevät
Vahvat nauravat
Viisaat hymyilevät

Penttimutikainen
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 4:06 pm

Viesti Kirjoittaja Penttimutikainen » To Touko 31, 2007 2:02 am

Siinä taas nähdään mitä hyvää ne ulkomaalaiset täällä taas aiheuttavat. nostavat sossusta kunnon kansalaisten veroilla maksetut sossurahat, ostavat niillä puukon ja tappavat ja raiskaavat meidän lapsiamme. Lisäksi bonusta kansantaloudelle tulee vielä se noin - 100€/päivä kertaa monta vankivuotta.
Se on vähän niinku heittelis rahoja kaivoon ja toivoisi ihmettä

EDIT: muutettu muutamia sanoja - RAID

Bombay
Watson
Viestit: 2891
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay » To Touko 31, 2007 8:46 am

Penttimutikainen kirjoitti:Siinä taas nähdään mitä hyvää ne ulkomaalaiset täällä taas aiheuttavat. nostavat sossusta kunnon kansalaisten veroilla maksetut sossurahat, ostavat niillä puukon ja tappavat ja raiskaavat meidän lapsiamme. Lisäksi bonusta kansantaloudelle tulee vielä se noin - 100€/päivä kertaa monta vankivuotta.
Se on vähän niinku heittelis rahoja kaivoon ja toivoisi ihmettä

EDIT: muutettu muutamia sanoja - RAID
Tässä ainakin tuli yhdessä viestissä kerralla esille kaikki stereotypiat, vielä kun että "ne vie meitin naiset" niin bueno.

Penttimutikainen
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 4:06 pm

Viesti Kirjoittaja Penttimutikainen » To Touko 31, 2007 10:01 pm

No tottahan se on.
Vertaappa maahanmuuttajien tekemiä rikoksia verrattuna suomalaiseen väestöön.
Ja suuri osa maahanmuuttajista käyttää hyväkseen sosiaalitukia.
Kotikaupunkiini saapui pari vuotta sitten kymmeniä pakolaisia kaverini asuinalueelle ja sen jälkeen siellä on ollu entistä rauhattomampaa, ilkivaltaa ym. yhdenkään en ole nähneen olleen töissä.

Herkkis
Wallander
Viestit: 1116
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 3:07 pm

Viesti Kirjoittaja Herkkis » To Touko 31, 2007 10:10 pm

Minun paras veikkaus on että juuri ne Africasta sotaa yms paenneet nuoret miehet huliganisoivat ylettömästi eivätkä heidän rikoksensa millään tapaa kuvaa tavallista pakolaista/maahanmuuttajaa/opiskelijaa.

Se on harmi että juuri puolueettomia tarinoita on vaikea löytää. Joko ollaan puolesta tai vastaan. :x
I am an African!

Tumppi
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Touko 11, 2007 1:59 pm

Viesti Kirjoittaja Tumppi » Pe Kesä 01, 2007 6:41 pm

Kyllä ulkomaalaiset tekevät enemmän rikoksia, mutta ei se aina ole niin yksioikoista. Ei ole kovin helppoa saada työtä suomesta, kun ei puhu sanaakaan suomea ja huonoa englantia. Suuri osa kyllä haluaisi töihin, mutta on kova paikka tulla lääkärinä suomeen ja joutua siivoamaan vessoja, kun et muuhunkaan homman pääse. Alussa tukeminen onkin ihan ok, mutta sen eteen pitäisi opiskella maan tapoja, kieltä, ammattia yms. eikä vain maata kotona. Toki kaikkia tuen väärinkäyttäjiä pitäisi rangaista, sillä minä en halua antaa senttiäkään veroeuroistani yhdellekkään sosiaalipummille, olkoon sitten mistä vain kotoisin. Myös pakolaisten asuttaminen yhdelle alueelle isoissa kaupingissa luo sinne ongelmia, koska he eivät saa kosketusta valtaväestöön ja nuoret alkavat sitten jengiytyä omiin porukoihinsa. Kun suuri osa alueella asuvista on ulkomaalaisia, niin alkaa muodostumaan näitä "pikku Somalioita". Liikaa vastakkainasettelua. Maahanmuuttajien kotiutuksessa onkin suurin vika, sillä kyllä suurin osa heistä on ihan kunnollisia alkujaan. Jos sinä lähtisit vieraaseen maahan pakoon sotaa ja kaikki kannettaisiin suunnilleen kotiovelle, niin ottaisitko vastaan. Liika ymmärtäminen on kuitenkin perseestä. Alussa pitäisi tehdä pelisäännöt selviksi, ja kertoa että jos ei näitä noudata, niin saa äkkilähdön takaisin. Samaa pätee vakaviin rikoksiin syyllistyneisiin. Takaisin sinne mistä tulikin, ihan sama onko sota vai ei, maassa maan tavalla. Ja ikuinen maahantulokielto kaupan päälle.

CHG
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Touko 14, 2007 4:04 pm

Viesti Kirjoittaja CHG » Pe Kesä 01, 2007 11:37 pm

Herkkis kirjoitti:Minun paras veikkaus on että juuri ne Africasta sotaa yms paenneet nuoret miehet huliganisoivat ylettömästi
Miksi muuten nämä nimenomaan pakenevat sotaa, ja otetaan Suomeen pakolaisina? Mielestäni kannattaisi ennemmin suosia naisia ja lapsia; on nimittäin melko todennäköistä että osa noista 'nuorista miehistä' on vain sisällissodassa häviölle joutuneen puolen taistelijoita, jotka eivät välttämättä nykyisen tai entisen käytöksensä puolesta mitenkään eroa niistä tällä hetkellä johdolla olevista.

Vastaa Viestiin