Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Oppenheimer
Neuvoja-Jack
Viestit: 272
Liittynyt: To Syys 26, 2013 5:27 pm

Re: Raiskaajamurhaaja Hussein pääsemässä vapaaksi

Viesti Kirjoittaja Oppenheimer »

Saa nähdä pääseekö Ulvilan raiskaajamurhaaja vapaaksi vai jatkuuko istuminen.

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8983
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Tuuli Ikonen (15v. koulutyton surma)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Puhelinkortti kirjoitti:
viola riviniana kirjoitti:Kyllä luulisi, että lehtien toimittajat pitävät silmällä näitä elinkautisvankien vapautumisia, eli asiasta olisi uutisoitu. Oletettavasti on edelleen vankilassa ja toivottavasti pysyykin, ei tuollaista rikollista saa päästää ikinä vapaaksi.
Toimittajat vaikenevat mielellään kun on mamu kyseessä. Kantasuomalaisen tekemisistä
ja vapautumisista uutisoidaan paljon herkemmin.
Mun mielestä vapautuminen oli Ilta-Sanomien pääotsikossa tänään? ? Mut varmaan kantasuomalaisen vapautumisesta olisi tehty erikoisnumero.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Hussein päästettiin kesäkuussa 2005 kolmen tunnin vartioimattomalle lomalle, jonka aikana hän käytti seksuaalisesti hyväksi 4-vuotiasta lasta.

Abdigadir Osman Hussein (s. 1973 tai 1974) on somalialaissyntyinen elinkautisvanki, joka istuu tuomiotaan Suomessa Vaasan vankilassa.Hussein on tuomittu murhasta, raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Abdigadir Hussein sai ensimmäisen tuomionsa 1993, jolloin hän puukolla uhaten raiskasi Tampereella 13-vuotiaan tytön. Hänet tuomittiin väkisinmakaamisesta ja lapseen kohdistuneesta haureudesta 2 vuodeksi 10 kuukaudeksi vankeusrangaistukseen.
Hussein vapautui syksyllä 1995. Vapautumisesta ehti kulua kaksi kuukautta kun Hussein murhasi 10. marraskuuta 1995 tamperelaisen 15-vuotiaan Tuuli Maria Ikosen Tampereen Aitovuorentiellä,[4] silpoen Ikosen veitsellä[3]. DNA-tutkimus ja rikospaikalla tehdyt tutkimukset osoittivat oikeuden mielestä syyllisyyden. Tampereen käräjäoikeus tuomitsi Husseinin keväällä 1996 murhasta elinkautiseen vankeuteen todistajanlausunnon perusteella. Mielentilatutkimuksen mukaan Hussein toimi täydessä ymmärryksessä. Tuomion aikoihin Husseinilla oli suomalainen vaimo ja kaksi lasta.
Hussein kiisti käräjäoikeudessa loppuun asti syyllisyytensä. Tästä huolimatta Hussein myönsi Turun hovioikeudessa asian, mutta vetosi olleensa rikoksentekohetkellä täyttä ymmärrystä vailla. Hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut Tampereen käräjäoikeuden päätöstä miltään osin.
Hussein päästettiin kesäkuussa 2005 kolmen tunnin vartioimattomalle lomalle, jonka aikana hän käytti seksuaalisesti hyväksi 4-vuotiasta lasta. Hussein tuomittiin Tampereen käräjäoikeudessa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä 1 vuodeksi 3 kuukaudeksi vankeuteen. Hänet määrättiin maksamaan uhrille henkisistä kärsimyksistä 3 500 euroa sekä kivusta ja särystä 700 euroa.
Ikosen murhan aikaan Hussein ei ollut poliisin antamien tietojen mukaan Suomen kansalainen. Hän tuli Suomeen vuonna 1990 Neuvostoliiton kautta ja oli oleskellut Suomessa pakolaisstatuksella.

http://abdigadir-osman-hussein.blogspot.fi/

Paljonko on tapauksia joista ei ole saatu kiinni, läheskään kaikki raiskatut eivät tee ilmoitusta?
Vastuu vapauttamisesta kuuluu, kenelle? Alan ymmärtää Brasilian...........

rane
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 226
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 5:17 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Raiskaajamurhaaja Hussein pääsemässä vapaaksi

Viesti Kirjoittaja rane »

Tuo hussein on taparikollinen, taparaiskaaja! :shock:
-Ja lasketaan vapauteen, ei helevata! Toivottavasti seuraava uhri olisi jonkun noista asioista päättävän vaimo tai lapsi... :evil:
Suurinta suvaitsemattomuutta esiintyy siellä, missä omasta mielestä ollaan kaikista suvaitsevaisimpia.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Raiskaajamurhaaja Hussein pääsemässä vapaaksi

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Miksi nämä ihmiset mielestäsi ansaitsevat raiskauksen tai kuoleman?

jerkku
Alibin satunnaislukija
Viestit: 142
Liittynyt: To Elo 25, 2011 12:10 pm

Re: Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Viesti Kirjoittaja jerkku »

Voi vittu.. muumilaaksosta taas kajahtaa. Itseäni lämmitti erityisesti kohta:" Hovioikeuden mukaan miehen selviytymistä vankilan ulkopuolella tukee miehen ”sosiaalinen verkosto”".

Tuo verkosto ilmeisesti hommais Jammu Siltavuorellekin pronssipatsaan ylevälle paikalle jos Jammu vaan ois ollu Somali.

lammas1
Ran-tan-plan
Viestit: 380
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Viesti Kirjoittaja lammas1 »

Helsingin hovioikeuden tuomarit ovat vastuussa kun jotain tapahtuu. Vai pitääkö mennä kyttämään tuona päivänä vankilan ovelle ja kertoa husseinille, mitä mieltä hänestä ollaan. Täysin idioottimaista päästä tollanen vapauteen

joona.linna
Neuvoja-Jack
Viestit: 259
Liittynyt: Ti Kesä 11, 2013 6:53 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja joona.linna »

Istuskelin kaffellea tänään kun viereisessä pöydässä nainen pläräs puhelintaan ja luki ääneen Husseinin vapautuspäätöstä seuralaiselleen!

Persujen Hanna Mäntylä sai kuulla eilisessä a-talkissa arvosteluja kuinka persut ratsastaa maahanmuuttopolitiikalla,suurinpana päälle puhujana oli vihreiden Ville Niinistö, jota vaivasi persujen menestys vaaleissa.Tämän puoliapinan jälkeläisen vapautus olisi pitänyt kertoa ennen vaaleja eikä jälkeen!
Itselleni tuli täysin puskista Husseinin sekaantuminen 4-vuotiaseen lapseen vankila lomallaan, ei vit.. neljä vuotias!
Lennox kirjoitti:


KUNNON KANSALAINEN HUSSEIN

Murhasta syytetyn avustaja, oikeustieteen lisensiaatti Vesa Laukkanen pitää järkähtämättä päämiehensä puolta. Hänen mielestään ei ole olemassa riittävästi näyttöä tuomita Osman Hussein henkirikoksesta.

Laukkanen vakuutti päämiehensä olevan kunnollinen mies. Husseinilla on kotona vaimo ja kaksi lasta sekä kallis tietokone ohjelmineen. Hän suhtautuu opiskeluunsa kunnianhimoisesti ja on harras muslimi. Tosin tämä pakolainen sattui pari vuotta sitten puukolla uhaten raiskaamaan 13-vuotiaan tytön, mutta muuten kukaan ei voi sanoa miehen käyttäytyneen väkivaltaisesti. Hän ei myöskään juo eikä tupakoi.

Vakuuttavasta ansioluettelosta huolimatta Laukkanen pyysi kaiken varalta päämiehelleen mielentilatutkimusta. Syyttäjänä toiminut kaupunginviskaali Esa Aho lausui julki jokaisen huulilla pyörineen kysymyksen: Eikö syytetty tällä myönnä syyllisyytensä?

(lähde tuntematon, lainattu suomi24.fi:n keskustelupalstalta)
On siinä ollut pokkaa Laukkasella puhua Tuulin vanhempien edessä!
Vainajat eivät vaikene

Joutsenlaulu
Alibin kestotilaaja
Viestit: 302
Liittynyt: Ke Marras 14, 2012 11:07 pm

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja Joutsenlaulu »

joona.linna kirjoitti: On siinä ollut pokkaa Laukkasella puhua Tuulin vanhempien edessä!
Hänellä on velvollisuus puolustaa päämiestään. Ei pidä paheksua sen takia.

Vaimo ja lapset tuskin Husseinia ovat kotiin kaivanneet...

Avatar
humma
Neuvoja-Jack
Viestit: 265
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2011 12:22 am

Re: Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Viesti Kirjoittaja humma »

Kuulemma Facebookin Äitylit -ryhmässä kirjoittelee tämän herran tytär. Ikävä kyllä en ole saanut kuvakaappauksia tai suoria copypasteja kys. ryhmästä, ja jäseneksi minua ei huolita. Mutta, referaatin sain, tytär ja muu perhe vastustaa vapautusta, Hussein on uhannut tappaa tyttärensä, kun on mennyt valitsemaan eri uskonnon ja tekemään vielä lapsen jonkun muun kuin muslimin kanssa. Että varsin hurmaava herrasmies.

Yritän kaivella jostain tarkemmat kommentit, mutten ole vielä saanut ketään mahdollista ryhmäläistä agentikseni.

PerryMason
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 56
Liittynyt: La Marras 10, 2012 1:03 pm

Re: Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Viesti Kirjoittaja PerryMason »

Tämä arvoisa herra Hussein on kyllä paras mahdollinen mainos kuolemanrangaistuksen puolesta. Jossain Teksasissa tämä apina olisi viety piikille jo 15 vuotta sitten ja maailma olisi vähän parempi paikka.

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Raiskaajamurhaaja Hussein pääsemässä vapaaksi

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Kuva

Vanhaa kuvaa. Pitäisi päivitetty kuva miehestä julkaista uutislähetyksissä jotta tietäisivät ihmiset varoa kun tämä murhaaja päästetään etsimään raiskattavaa ja murhattavaa uhria.

Appelsin: Kenelle yhteiskunta on enemmän velkaa: rikoksen kohteeksi joutuneille lapsille vai rikoksentekijälle?


Ulla Appelsin

Suomalaiseen yhteiskuntajärjestyksen kuuluu ajatus siitä, että ihmisellä, pahimmalla murhamiehelläkin, on mahdollisuus parantaa tapansa. Se on hyvä ja kannatettava periaate. Suomalainen järjestelmä on humaani: sen ytimessä on kaunis ajatus, että ihminen voi muuttua. Emmekö me kaikki pohjimmiltamme usko siihen? Paitsi yksilön, myös järjestelmän kannalta on järkevää antaa ihmiselle uusi tilaisuus: jos rikoksentekijästä tuleekin kunnollinen veronmaksaja, myös yhteiskunta voittaa.

Mutta on hyvä kysymys, kuinka monta kertaa yhteiskunnalla on velvollisuus se uusi mahdollisuus antaa.

Tämä tuli mieleen, kun hovioikeus päätti laskea vapaaksi murhamiehen, joka raa’asti hyökkäsi viattoman nuoren tytön kimppuun kadulla syksyllä 1995. Isänpäivälahjaa ostamassa ollut 15-vuotias tyttö kuoli matkalla sairaalaan.

Tätä rikosta ennen sama mies oli jo tuomittu 13-vuotiaan lapsen raiskaamisesta. Murhatuomiota kärsiessään kyseinen mies puolestaan käytti törkeästi seksuaalisesti hyväkseen alle kouluikäistä pientä lasta – vankilomalla.

Mies on istunut elinkautistuomiota 19,5 vuotta. Hovioikeuden mielestä vangittuna pitämiselle ei enää ole perusteita, koska mies on ollut vankilassa jo niin pitkään. Oikeus korostaa myös, että miehellä on ”sosiaalinen verkosto” vankilan ulkopuolella, hän opiskelee, eikä hänellä ole ”päihdeongelmaa”. Jaahas. Eli jos tappajalla on kavereita eikä hän ole juoppo, hän pääsee helpommalla. Kiintoisa näkemys. Mikä ero uhrin kannalta mahtaa olla siinä, onko hänet raiskannut opiskeleva absolutisti vai kirjoja vieroksuva alkoholisti?

Mutta vakavin kysymys on, missä vaiheessa yhteiskunnan on alettava ajatella enemmän uhreja kuin tekijää. Milloin tekijä on menettänyt yhteiskunnan silmissä luottamuksen niin pahoin, ettei hänelle yksinkertaisesti enää anneta sitä uutta mahdollisuutta? Onko tapauksia, joissa elinkautisen pitäisi aidosti olla elinkautinen?

Tässä tapauksessa tekijä on käynyt kolmen eri lapsen kimppuun. Kolmen eri lapsen. Kolmella eri kerralla. Yhdeltä uhreistaan hän on riistänyt elämän, kahdelle muulle jättänyt elinikäiset traumat. Kuinka monta kertaa yhteiskunnan velvollisuus on antaa anteeksi ja päästää vapauteen? Kuka siitä on oikeasti valmis ottamaan vastuun, jos tämä tekijä uusii rikoksensa? Miksi oikeus antaa jälleen kerran – vastoin Rikosseuraamuslaitoksen nimenomaista kantaa – vastuun tekijälle itselleen, vaikka hän on tuota vastuuta käyttänyt väärin murhatuomionsa jälkeenkin yhteiskunnan myöntämällä vankilomalla? Kenelle yhteiskunta on enemmän velkaa: noille kolmelle lapselle vai rikoksentekijälle?

Kalinka Holmes
Alibin satunnaislukija
Viestit: 116
Liittynyt: To Loka 30, 2014 9:15 pm

Re: Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Viesti Kirjoittaja Kalinka Holmes »

En kertakaikkiaan voi ymmärtää vapautuspäätöstä. Eikö jollakin kansalaisadressilla tätä hyypiötä saisi lähetettyä takaisin Afrikkaan? Kuka tuomari tämän päätöksen on tehnyt?

Joutsenlaulu
Alibin kestotilaaja
Viestit: 302
Liittynyt: Ke Marras 14, 2012 11:07 pm

Re: Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Viesti Kirjoittaja Joutsenlaulu »

Vai laitetaanko Hussein vapauduttuaan tahdon vastaiseen hoitoon? Jammuhan ei koskaan päässyt vapaaksi.

Jos tämä oikeasti pääsee vapaalle niin poliisi laittaa sen tarkkailuun. Eihän se tosin mitään välttämättä estä.

sine qua non

Re: Tuuli Ikonen, 15v. surma, Tampere 10.11.1995

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Kalinka Holmes kirjoitti: Eikö jollakin kansalaisadressilla tätä hyypiötä saisi lähetettyä takaisin Afrikkaan?
Jos on totta, että Hussein ei ollut Suomen kansalainen vuonna 1995 murhaan syyllistyessään, niin tuskinpa hän on kansalaisuutta sen jälkeenkään saanut (ei ainakaan pitäisi olla). Karkotukselle ei tässä tapauksessa pitäisi olla mitään järjellistä estettä, jos vain karkotuspaikka löytyy, varsinkin jos tiedot siitä, että Hussein on uhkaillut perheenjäseniään, pitävät paikkansa (Husseinin oleskeluvan tarvetta ei voida mitenkään uskottavasti perustella sillä, että hänellä on tänne "perhesiteitä", jos Hussein on antanut tappouhkauksia lapselleen ja perhe suorastaan vastustaa Husseinin vapautumista.)

Muutenkin hovin väite siitä, että Husseinilla olisi "sosiaalinen verkosto" tukemassa vankilassa pääsyn jälkeen, on kyllä hyvin erikoinen, vaimo ja lapset eivät siihen ilmeisesti ainakaan kuulu. Onko vankilan ulkopuolella joku uskonveljien porukka odottamassa vai asuvatko esimerkiksi Husseinin vanhemmat tai sisarukset Suomessa?

Vastaa Viestiin