17-vuotias tyttö poltettiin elävältä, Kokemäki 30.1.2015

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
aga
Axel Foley
Viestit: 2406
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja aga »


Kotimaa 22.6.2015 klo 11:26 | päivitetty 22.6.2015 klo 11:52
Syyttäjä teinitytön raa'asta surmasta: Uhri kuoli savukaasuihin ja palovammoihin

Porilaisen teinitytön surmaoikeudenkäynti on alkanut Satakunnan käräjäoikeudessa. Ulkomaalaistaustainen syytetty kiistää murha- ja raiskaussyytteet.

Porilaisen teinitytön tammikuista surmaa on alettu käsitellä Satakunnan käräjäoikeudessa. Syytteen mukaan ulkomaalaistaustainen mies syyllistyi porilaisen 17-vuotiaan tytön murhaan ja törkeään raiskaukseen.

Syytetty noin 25-vuotias mies, jolla ei ole Suomen kansalaisuutta. Hänellä on oleskelulupa.

Syyttäjä: Mies salasi matkansa

Syytteen mukaan syytetty oli tullut Helsingistä varta vasten Poriin tapaamaan tyttöä. Mies oli yrittänyt saada tyttöä jatkamaan vuodenvaihteessa poikki mennyttä seurustelusuhdetta.

Syytetty oli tullut Poriin lainaamallaan autolla ja hankkinut muun muassa bensaa ja köyttä etukäteen. Syyttäjän mukaan syytetty oli pyrkinyt salaamaan tulonsa Poriin.

Syyttäjä: Murha raa'alla tavalla

Mies oli tavoittanut tytön kesken juoksulenkin. Syyttäjän mukaan tyttö ei ollut tiennyt, että mies oli tulossa Poriin, mutta hän oli kuitenkin suostunut lähtemään syytetyn mukaan.

Mies oli ajanut autolla ensin Kullaalle ja sitten Kokemäelle. Syyttäjän mukaan syytetty oli pahoinpidellyt tyttöä.

Hän oli vienyt tytön Myönteentiellä sijaitsevaan ulkorakennukseen ja sytyttänyt rakennuksen palamaan. Tyttö kuoli syyttäjän mukaan savukaasuihin ja palovammoihin.

Syytetty kiistää

Syytetty kiistää syytteen. Puolustuksen mukaan hänen tarkoituksensa oli tappaa itsensä, ei syytettyä, jos seurustelusuhde ei jatku.

Oikeudenkäynnissä molemmat osapuolet pyysivät ei-julkista käsittelyä, mutta tuomari suostui salaamaan vain osan oikeudenkäynnistä. Muun muassa raiskausasiaa on maanantaina käsitelty suljetuin ovin.


http://yle.fi/uutiset/syyttaja_teinityt ... in/8094195
Viimeksi muokannut aga, Ma Kesä 22, 2015 12:08 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Shakawkaw
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: La Touko 31, 2014 7:00 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Shakawkaw »

Miksi poliisit eivät pysäyttäneet epäiltyä, jos kerran hänen perheensä on ilmoittanut hänestä poliisille, ja vielä soittaneet hätäkeskukseen siinä vaiheessa kun tekijä on ollut matkalla tekemään tekoaan? Miksi uhria ei varoitettu?

Tojo
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Su Loka 27, 2013 6:12 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Tojo »

Iltalehden jutun mukaan tyttö myös poltettiin elävältä:
Syyttäjä: Näin synkät tapahtumat etenivät

22.06.2015 klo 10:33 (muokattu 22.06.2015 klo 10:33)

Syyttäjän mukaan lenkkeilijätytön surman taustalla vaikuttivat mustasukkaisuus ja mahdollisesti myös vaikeudet saada Suomen kansalaisuutta.
Syyttäjän mukaan 17-vuotias uhri oli lopettanut seurustelusuhteen murhasta epäillyn 25-vuotiaan miehen kanssa viime vuodenvaihteessa. Mies olisi halunnut vakavamman suhteen, mennä naimisiin ja perustaa perheen.

Ennen epäillyn jättämistä uhri tutustui netissä toiseen mieheen, jonka kanssa hän oli tavannut Helsingissä juuri ennen epäillyn jättämistä. Epäilty oli saanut tietää uudesta miehestä ja tullut mustasukkaiseksi.

Miehellä ei ole Suomen kansalaisuutta, vaan oleskelulupa. Hänen kansalaisuushakemuksensa on hylätty 2014 alkupuolella.

- Suomalaisen vaimon saaminen olisi tietysti edistänyt asiaa huomattavasti, syyttäjä Kalle Kulmala taustoitti.

Epäilty yritti useita kertoja siskonsa avustuksella saada tytön palaamaan yhteen. Syyttäjän mukaan mies koki, että tyttö oli pettänyt hänet ryhtyessään tapailemaan toista.

Näiden tapahtumien jälkeen epäilty oli saanut ajatuksen uhrin surmaamisesta, syyttäjä katsoo.

Epäilty on ollut hyvin masentunut, mutta puolustuksen selityksiä surmavälineiden hankkimisen liittymisestä itsemurha-aikeisiin syyttäjä pitää epäuskottavana.

- Hän ei ole kuitenkaan tehnyt sitä itsemurhaa, syyttäjä huomautti maanantaina oikeudessa.

Näin tapahtumat etenivät

29. tammikuuta epäilty mies lainasi tuttavaltaan auton lähteäkseen käymään Porissa. Epäillyn perhe oli ollut huolestunut miehestä ja käynyt Malmin poliisiasemalla kertomassa huolensa. Kun he saivat tietää miehen lähteneen autolla kohti Tamperetta, he ilmoittivat asiasta hätäkeskukseen.

Epäilty oli syyttäjän mukaan pyrkinyt salaamaan matkansa tarkoituksen ja määränpään. Uhrilleen hän oli yllätysvieras.

Puolen yön jälkeen 30. tammikuuta mies saapui Poriin. Aamulla hän otti yhteyttä sukulaismieheensä ja pyysi tätä selvittämään uhrin kotiosoitteen.

Päivällä epäilty meni hakemaan huoltoasemalta ja kaupasta seitsemän litraa bensiiniä kanisteriin, köyttä ja taskulampun. Hän kävi myös etukäteen katsomassa, missä tytön koti sijaitsee. Iltapäivällä hän törmäsi autollaan naapuritalon seinään.

Ex-seurustelukumppanin tarkkailusta tietämätön uhri saapui koulusta kotiin. Hän sopi puhelimitse tulevista työvuoroista työnantajansa ja treffeistä uuden seurustelukumppaninsa kanssa. Pari sopi soittelevansa illemmalla uudelleen. Se puhelu ei koskaan toteutunut.

Sattumalta lenkille yksin

Illalla uhrin luona kävi hänen ystävänsä, jonka kanssa oli sovittu yhteisestä juoksulenkistä. Lopulta ystävä ei jaksanutkaan lähteä, joten uhri lähti sinä iltana lenkille yksin.

Epäilty havaitsi 17-vuotiaan tytön juoksemassa muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Hän pysäytti autonsa, meni tytön luo ja polvistui tämän eteen vedoten seurustelun jatkamiseksi. Tyttö kieltäytyi, otti miehen kädestä kiinni ja veti tämän ylös. Ohikulkija todisti tilanteen.

Tämän jälkeen he menivät miehen autoon. Syyttäjän mukaan tätä ei voida pitää merkkinä siitä, että tyttö olisi sittenkin suostunut palaamaan yhteen ja että hän olisi lähtenyt miehen mukaan vapaaehtoisesti.

Mies lähti ajamaan tyttö kyydissään kohti Tamperetta. Kullaan kohdalla iltakahdeksan maissa mies pysäytti autonsa. Samoihin aikoihin uhrin puhelin oli sammutettu. Kotona oli jo kova huoli tytön katoamisesta.

Kullaalla mies ja tyttö alkoivat riidellä, ja riita yltyi väkivaltaiseksi. Molemmille aiheutui vammoja, joista tyttö kärsi huomattavasti vakavammat. Syyttäjän mukaan epäilty löi ja kuristi tyttöä niin, että tämä meni toimintakyvyttömäksi, kääri uhri peiton sisään ja lähti ajamaan kohti Kokemäkeä.

Kuoli liekkeihin

Kokemäellä mies syyttäjän mukaan siirsi uhrinsa toiseen varastorakennuksista, valeli hänet bensiinillä ja sytytti tuleen. Tutkimusten mukaan uhri oli elossa vielä silloin, kun hänet sytytettiin palamaan.

Tämän jälkeen mies poistui paikalta ja ajoi kotiinsa. Syyttäjän mukaan mies pyrki välttämään kiinnijäämisen muun muassa kätkemällä tekoaikana käyttämänsä vaatteet naapurinsa kellarikomeroon.

Syyttäjän mukaan puolustuksen väite siitä, että uhri olisi tehnyt itsemurhan menemällä liekkeihin vapaaehtoisesti on täysin epäuskottava.
.. tätä vähän pelkäsinkin. Pistää kyllä erittäin paljon vihaksi tuollainen sadistinen julmuus.
My my my...

Avatar
Sheriffi McCloud
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: Ma Maalis 16, 2015 3:19 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Sheriffi McCloud »

Syytteissä mainittiin myös törkeä raiskaus.
Liittyykö tähän tapaukseen vain onko kulttuurinrikastaja ehtinyt riehua myös muualla ?
Iltapäivälehdissä on selostettu murhapäivän kulkua, mutta ei ole kerrottu, että missä vaiheessa olisi ehtinyt raiskaamaan.
Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle

Asterix76
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: La Joulu 15, 2012 7:10 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Asterix76 »

hirvoska kirjoitti:Toi puolustusasianajaja on täysi pelle...Onko tuo pelle kuunnellut tota roskaläjää ja sitten vielä suostunut puolustamaan ihan selvässä tapauksessa...
Olisin tiedustellut teiltä enemmän asianajajien tominnasta tietäviltä tahi oikeudenkäynnin lainalaisuuksista noin ylipäätään, että mitä asianajajan sitten kuuluisi tuossa kohtaa sanoa tai millaisen ulostulon järjestää, jos syytetty on koko ajan kieltänyt syyllisyytensä ja antanut tuollaisen tarinan.

Lain mukaan kun tälläiselle "ihmiselle" on se puolustusasianajaja annettava, niin näkisin hänen hoitavan vain työtään, vaikkei se varmaan kovin hääviä ole.
"Vaimoni jalka kun tuli taas kohti kasvojani niin heittolaukauksella ammuin häntä sääreen. Se oli kaunis sääri, siinä rytäkässä se lyhenikin kahdella sentillä." - Urho "Uki" Kukkamaa

kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Pojulla sattui moka kun väitti, että itse meni liekkeihin, poju ei siis tehnyt mitään estääkseen tekoa on siis kuitenkin osasyyllinen ja on vahva näyttö paikalla olosta kun mukamas näki kaiken.
Silti hävitti vaatteita ja pimitti porin reissun. Voi, voi näitä satuilijoita.
Jos on vielä todistettu, että syyllinen sytytti tulipalon, niin sitten on todella heikoilla jäillä.
Viimeksi muokannut kaljaloota, Ma Kesä 22, 2015 12:28 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Hyvähän se on että puolustus on noin epäuskottava.

Asterix76
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: La Joulu 15, 2012 7:10 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Asterix76 »

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Hyvähän se on että puolustus on noin epäuskottava.
Samaa mieltä. Jos tuollaisella ulostulolla on syytetty halunnut lähteä syyttömyyttään todistamaan, niin näkisin oikeuden tässä tapauksessa toteutuvan ilman vaikeuksia.
"Vaimoni jalka kun tuli taas kohti kasvojani niin heittolaukauksella ammuin häntä sääreen. Se oli kaunis sääri, siinä rytäkässä se lyhenikin kahdella sentillä." - Urho "Uki" Kukkamaa

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13615
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

rumilus kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:Onko tämä nyt siis ensimmäinen kunniamurha Suomessa? Tyttö oli kieltäytymisellään loukannut tämän sianpaskan kunniaa.
Kunniamurha on se, kun uhrin suku tappaa tämän oman kunniansa takia, usein ympäristön painostuksen edesauttaessa asiaa. Varmaan me niitäkin tulemme näkemään, mutta tämä ei sellainen ole.
Näinhän se on, mutta emme tiedä mikä on suvun tai kavereiden painostus ollut. Emmekä tule tietämään.

Syytteen mukaan ulkomaalaistaustainen mies syyllistyi porilaisen 17-vuotiaan tytön murhaan ja törkeään raiskaukseen.

Syytetty noin 25-vuotias mies, jolla ei ole Suomen kansalaisuutta. Hänellä on oleskelulupa.

YLE

Semantiikkaa, mutta kyseessä ei ole ulkomaalaistaustainen, vaan ulkomaalainen, afganistanilainen. Jos ko hlöllä olisi Suomen kansalaisuus, niin tällöin hän olisi ulkomaalaistaustainen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

WalkingDisaster
Christopher Lorenzo
Viestit: 1680
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Sheriffi McCloud kirjoitti:Syytteissä mainittiin myös törkeä raiskaus.
Liittyykö tähän tapaukseen vain onko kulttuurinrikastaja ehtinyt riehua myös muualla ?
Iltapäivälehdissä on selostettu murhapäivän kulkua, mutta ei ole kerrottu, että missä vaiheessa olisi ehtinyt raiskaamaan.
Niin, tuolla jo aiemmin mainittiin, että raiskaus käsitellään suljetuin ovin.

Täällä lynkkausmieliala on hiukan kieroontunut, kun asianajajasta puhutaan pahemmin, kuin itse tekijästä. Tekijää tässä kuuluu vihata ja sylkeä, ei henkilöitä, jotka tekevät vain työtään.

Nimimerkki "Porin" saa myös aivan liikaa kuraa niskaansa, kun on kuitenkin ainoa, joka matkan varrella on tuonut julki ihan faktaa tapahtumien kulusta.

rumilus
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja rumilus »

Doctor Lecter kirjoitti:
rumilus kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:Onko tämä nyt siis ensimmäinen kunniamurha Suomessa? Tyttö oli kieltäytymisellään loukannut tämän sianpaskan kunniaa.
Kunniamurha on se, kun uhrin suku tappaa tämän oman kunniansa takia, usein ympäristön painostuksen edesauttaessa asiaa. Varmaan me niitäkin tulemme näkemään, mutta tämä ei sellainen ole.
Näinhän se on, mutta emme tiedä mikä on suvun tai kavereiden painostus ollut. Emmekä tule tietämään.
Vahvensin vielä tuossa sanat 'uhrin suku', jotta tarkoitukseni selvenisi.

peteme
Sofia Karppi
Viestit: 405
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 7:10 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja peteme »

Taktiikkana on nyt varmaan ollut erittäin huono puolustus että saa jäädä Suomeen lusimaan pidemmäksikin aikaa. Elinkautinen tähtäimessä ja istuu siitä puolet ja on ehdollisessa muutaman vuoden täällä vielä.

rumilus
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja rumilus »

peteme kirjoitti:Taktiikkana on nyt varmaan ollut erittäin huono puolustus että saa jäädä Suomeen lusimaan pidemmäksikin aikaa. Elinkautinen tähtäimessä ja istuu siitä puolet ja on ehdollisessa muutaman vuoden täällä vielä.
Elinkautisesta istutaan se vähnintään 12 vuotta. Muuten tässä olisi toki ulkomaalais- ym lakien tiukennuksia haluaville ihanne-esimerkki tapauksesta, jonka ei toivoisi enää vankiloman tai muun verukkeen varjolla kertaakaan kävelevän Suomessa vapaalla jalalla.

poepporoo
Jane Marple
Viestit: 1034
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Sheriffi McCloud kirjoitti:Syytteissä mainittiin myös törkeä raiskaus.
Liittyykö tähän tapaukseen vain onko kulttuurinrikastaja ehtinyt riehua myös muualla ?
Iltapäivälehdissä on selostettu murhapäivän kulkua, mutta ei ole kerrottu, että missä vaiheessa olisi ehtinyt raiskaamaan.
No ei kerrota missä vaiheessa on raiskauksen suorittanut mutta eiköhän siinä pahoinpitelyn "lomassa"? Eiköhän tyttö ole ollut tuon ajan vielä tajuissaankin. Toivottavasti on edes palaessaan ollut tajuton!!
Viimeksi muokannut poepporoo, Ma Kesä 22, 2015 12:49 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 739
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Pori Lenkille lähtenyt teinityttö ei palannut kotiin

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

Olkoon tämä persujen näytön paikka, saadaanko asioihin muutoksia vai röhkiikö Soini vaan Audin takapenkillä Paavia kuunnellen! :!:

Vastaa Viestiin