Ex-urheilija tappoi ex-avopuolisonsa. Äänekoski 4.5.2015

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

sine qua non

Ex-urheilija tappoi ex-avopuolisonsa. Äänekoski 4.5.2015

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Ti Touko 05, 2015 1:06 pm

Mies pahoinpiteli vakavasti ex-avopuolisoansa Äänekosken Suolahdessa eilen. Nainen kuoli saamiinsa vammoihin eilen illalla sairaalassa, ja tekoa tutkitaan nyt tappona. Alla Keskisuomalaisen uutiset aiheesta eilisestä tähän päivään.
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/poli ... [b]Poliisi vaitonainen operaatiosta – Yksi otettu kiinni[/b]
4.5.2015 11:39 (4.5.2015 17:05)

Maanantaiaamuna Äänekoskella Suolahden Mutapohjassa oli poliisioperaatio, jossa yksi mies otettiin kiinni. Tapahtumapaikalla oli poliisipartioita sekä ambulanssi, eikä tapauksesta tiedotettu pariin tuntiin mitään tilanteen ollessa kriittisimmillään.

Operaation päätyttyä poliisi kertoi, että paikanpäältä otettiin perheväkivallan seurauksena kiinni yksi mies rikosperusteisesti. Uhrin tai uhrien tilasta ei ole tietoa.

Poliisi on vielä vaitonainen tapauksen yksityiskohdista.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/suol ... ta/2038245
Suolahden uhri edelleen sairaalassa – poliisi vaikenee tekotavasta
4.5.2015 16:22 (4.5.2015 17:29)

Suolahden maanantaiaamun poliisioperaatiossa Mutapohjan asuinalueella otettiin kiinni väkivaltainen paikkakuntalainen mies. Pahoinpitelyn uhrina oli nainen, joka kuljetettiin ambulanssilla Jyväskylään keskussairaalaan.

Poliisi ei ole vielä päässyt jututtamaan naista, sillä tätä hoidetaan edelleen. Mies ja nainen eivät olleet pariskunta, mutta olivat olleet aiemmin läheisiä tuttuja keskenään.

Tutkinnanjohtaja, komisario Reima Rossi Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että tutkinnallisista syistä tapauksesta ei tiedoteta tässä vaiheessa tarkemmin.
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/mies ... sa/2038624
Mies yritti tappaa naisen Äänekoskella
10:29 (11:01)

Poliisi jatkaa maanantaina Äänekosken Suolahdella tapahtuneen tapon yrityksen tutkintaa.

Väkivallanteon seurauksena poliisi on ottanut kiinni hieman alle 50-vuotiaan miehen.

Uhrina ollut hieman nuorempi nainen on sairaalahoidossa.
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/ex-m ... sa/2038737
Ex-mies kävi naisen kimppuun kotipihassa – Uhri kuoli sairaalassa
12:09 (12:22)

Suolahden väkivallanteon uhri kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa maanantaina illalla. 45-vuotiaan suolahtelaisnaisen entinen avopuoliso vahingoitti naista tämän kotipihalla Suolahden Mutapohjassa saman päivän aamuna. Poliisi tutkii tekoa tappona.

Tekijä ilmoitti teostaan hätäkeskukseen ja poliisit ottivat 47-vuotiaan miehen kiinni verekseltään tapahtumapaikalta. Nainen kuljetettiin hoitoon Keski-Suomen keskussairaalaan.

Poliisi ei kerro tarkemmin väkivaltaisesta teosta, koska tapauksen tutkinta on kesken. Tekijä oli tullut paikalle polkupyörällä. Teolla ei tiettävästi ole silminnäkijöitä.

Tekijän vangitsemisesta päätetään torstaina.
Muoks. Suolahdessa (vai Suolahdella, molempia kirjoitusasuja näytetään viljeltävän) on vissiin soista juomavettä vai mikä selittää, mutta vappuna siellä näkyy olleen toinenkin vakava väkivallanteko: mies on puukottanut samassa kerrostalossa asunutta naapuriaan, uhri toipuu vammoistaan sairaalassa (käteen osui ilmeisesti "vain" onneksi). Tapon yrityksenä tutkitaan.

Doctor Crimine
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: La Syys 10, 2011 5:12 am

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja Doctor Crimine » Ti Touko 05, 2015 5:12 pm

sine qua non kirjoitti: Muoks. Suolahdessa (vai Suolahdella, molempia kirjoitusasuja näytetään viljeltävän) on vissiin soista juomavettä vai mikä selittää, mutta vappuna siellä näkyy olleen toinenkin vakava väkivallanteko: mies on puukottanut samassa kerrostalossa asunutta naapuriaan, uhri toipuu vammoistaan sairaalassa (käteen osui ilmeisesti "vain" onneksi). Tapon yrityksenä tutkitaan.
Ikävä tapaus, jossa varmaan mustasukkaisuus vaikuttimena.

Suolahdessa on oikea muoto vaikka pääkaupunkiseudun toimittajat eivät sitä tunnu tietävän ja viljelevät vääriä sanamuotoja. Aivan kuten Laukaassa eikä Laukaalla.
All the great things are simple, and many can be expressed in a single word: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.

Winston Churchill

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2139
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » Ke Touko 06, 2015 12:39 am

Suolahti on noin mututuntumalta ja mulle tuttuna paikkana ollut varmaan aina yksi Suomen väkivaltaisimmista paikoista suhteessa asukaslukuun. Tuntuu tämän tästä sen verran sattuvan ja tapahtuvan niillä nurkilla.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Pikkufisu
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 191
Liittynyt: Ma Syys 09, 2013 7:37 am

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja Pikkufisu » Ke Touko 06, 2015 5:45 pm

Onpa äijällä ollu missio! Pistää vihaksi tollaset naisten hakkaajat!
onkohan ollu kättä pidempää mukana vai ihan paljain käsin on tappanut...
oikolukeminen... hmm ei jaksa! :D

sine qua non

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Pe Touko 08, 2015 10:54 am

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/ex-p ... in/2040492
Ex-puolisonsa kuoliaaksi pahoinpidellyt vangittiin
7.5.2015 13:30 (7.5.2015 14:26)

Suolahdessa maanantaina entisen avovaimonsa kuoliaaksi pahoinpidellyt 47-vuotias mies vangittiin tänään torstaina todennäköisin syin epäiltynä taposta.

Syyte miestä vastaan on nostettava viimeistään elokuun 18. päivä. Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä ja epäillyn kuulusteluja.

Pahoinpitely tapahtui 45-vuotiaan suolahtelaisen naisen kotipihalla maanantaiaamuna. Mies oli tullut paikan päälle polkupyörällä ja ilmoitti itse teostaan hätäkeskukseen. Poliisit ottivat miehen kiinni tapahtumapaikalta. Vakavasti loukkaantunut nainen kuljetettiin hoitoon Keski-Suomen keskussairaalaan. Hän menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa maanantaina illalla.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6812
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Pe Touko 08, 2015 11:25 am

Tapahtuma paikanpäällä on varmasti ollut julma ja törkeä uhria kohtaan. Ei kuitenkaan herätä mitään tunnereaktiota kenessäkään palstalaisessa, kuten Seinäjoen tapaus.
Kovin on valikoiva ihmisen tunne-elämä.
Kun uhri ei heti kuollut, niin kaiketi tulevat käräjät annostelee tuomion törkeästä pahonipitelystä ja kuoleman tuottamuksesta. Tai jos lätkäsevät tuomion taposta niin hovioikeus kiirehtii apuun ja muuttaa tuomion.
Täällä tänään, missä huomenna?

EnkelienLapsi
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Loka 27, 2014 9:25 pm

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja EnkelienLapsi » Pe Touko 08, 2015 12:03 pm

Kyllä täällä ainakin kirpaisee. Etenkin näin äitienpäivän alla, kun useampaan kertaan aikoinaan omaa äitiä hälytettiin katsomaan kun oli taas ambulanssiin päätynyt miesystävänsä toimesta. Ei vaan kauheasti ole enempää kommentoitavaa, kun case vaikuttaa varsin selvältä ja eikä ole edes kauhean tavatontakaan :cry: Ajatuksissani lähetän lämpimän osanottoni uhrin läheisille.
Elämässä se on yleensä pikemmin "sekä... että" kuin "joko... tai"

Doctor Crimine
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: La Syys 10, 2011 5:12 am

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja Doctor Crimine » Pe Touko 08, 2015 1:53 pm

EnkelienLapsi kirjoitti:Kyllä täällä ainakin kirpaisee. Etenkin näin äitienpäivän alla, kun useampaan kertaan aikoinaan omaa äitiä hälytettiin katsomaan kun oli taas ambulanssiin päätynyt miesystävänsä toimesta. Ei vaan kauheasti ole enempää kommentoitavaa, kun case vaikuttaa varsin selvältä ja eikä ole edes kauhean tavatontakaan :cry: Ajatuksissani lähetän lämpimän osanottoni uhrin läheisille.
Samoin kirpaisee täälläkin. Tapahtuma tulee sen verran "lähelle" että on tuota tullut mietittyä. Mutta tässä jutussa ei ole paljon epäselvyyksiä eikä spekuloitavaa, on ns. liian tavallinen case murheellisten laulujen Suomessa.

Mietin sitä että jäikö heiltä kenties yhteisiä lapsia tai äidiltä pieniä lapsia? Ja kuinkahan kauan erosta on. Se on selkeesti ollut katkera ero ja miehen mustasukkaisuus, omistushalu ja ongelmat riistäytyivät tällä kertaa käsistä :(

Eniten lapset säälittää, jos niitä jäi kaipaamaan.
All the great things are simple, and many can be expressed in a single word: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.

Winston Churchill

EnkelienLapsi
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Loka 27, 2014 9:25 pm

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja EnkelienLapsi » Pe Touko 08, 2015 10:46 pm

Doctor Crimine kirjoitti:Mietin sitä että jäikö heiltä kenties yhteisiä lapsia tai äidiltä pieniä lapsia? Ja kuinkahan kauan erosta on. Se on selkeesti ollut katkera ero ja miehen mustasukkaisuus, omistushalu ja ongelmat riistäytyivät tällä kertaa käsistä :(

Eniten lapset säälittää, jos niitä jäi kaipaamaan.
Niinpä, tälläkin kertaa mustasukkaisuus, omistushalu ja ongelmat riistäytyivät käsistä. Syvä huokaus. Uutisoinnin tyylistä päättelisin ettei yhteisiä lapsia ainakaan, mutta varmahan ei voi olla... Yleensä kuitenkin jossain kohtaa uutisointia mainitaan, jos uhria jäisivät kaipaamaan lapsi/lapset. Toki tämä case on jäänyt S-joen teinitapon uutisoinnin jalkoihin, joten varma ei voi olla että kaikki tiedot on mediassa julki tuotu :?

Mielenkiintoinen kysymys kyllä tuo kuinka kauan erosta oli ehtinyt kulua.
Elämässä se on yleensä pikemmin "sekä... että" kuin "joko... tai"

trape
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Touko 07, 2015 11:51 pm

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja trape » La Touko 09, 2015 2:56 pm

Nyt on pakko jo ottaa osaa keskusteluun! Kysymyksessä ei ole mustasukkaisuus! Ihminen kun ajetaan tarpeeksi ahtaalle niin kaikki palikat eivät ole silloin kohdallaan. Tekohan ei ole hyväksyttävissä millään muotoa.Tässä tapauksessa lapsi menetti sekä isän,että äidin.

LadyLou
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 207
Liittynyt: To Helmi 28, 2013 10:17 am

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja LadyLou » Ti Touko 12, 2015 6:29 am

Mikään ahtaalle ajaminen ei oikeuta riistämään toiselta henkeä. Minä olen menettänyt lapseni, ollut alkoholisti hakkaajan kanssa vuosikaudet mutta silti en ota keneltäkään henkeä.

EnkelienLapsi
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Loka 27, 2014 9:25 pm

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja EnkelienLapsi » Ti Touko 12, 2015 4:57 pm

trape kirjoitti:Nyt on pakko jo ottaa osaa keskusteluun! Kysymyksessä ei ole mustasukkaisuus! Ihminen kun ajetaan tarpeeksi ahtaalle niin kaikki palikat eivät ole silloin kohdallaan. Tekohan ei ole hyväksyttävissä millään muotoa.Tässä tapauksessa lapsi menetti sekä isän,että äidin.
Anteeksi maalaisuuteni, mutta miksi juuri nyt oli pakko ottaa osaa keskuteluun? Eikö mustasukkaisuus ole sinun mielestäsi osa murhamotiivia? Mikä se sitten omasta mielestäsi on?

Lauseesi "Ihminen kun ajetaan tarpeeksi ahtaalle niin kaikki eivät ole silloin kohdallaan" ei ole mielestäni ymmärrettävä. Jos haluat keskustella aiheesta tässä ketjussa, niin selventäisitkö ajatustasi, kiitos :)

Kuka on väittänyt (ainakaan tässä keskustelussa) että tapahtunut tappo/surma/murha (miksikä se sitten syyteharkinnassa vahvistuukaan...) olisi hyväksyttävissä?

Mistä on peräisin tieto kuolleelle olleesta lapsesta?

PS. Jos haluat oikeasti ottaa osaa keskusteluun, niin voisitko edes yrittää keskustella etkä vain julistaa omia näkemyksiäsi? Keskustelun kuuluu näet olla vastavuoroista...
Elämässä se on yleensä pikemmin "sekä... että" kuin "joko... tai"

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6812
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ti Touko 12, 2015 5:17 pm

trape kirjoitti:Nyt on pakko jo ottaa osaa keskusteluun! Kysymyksessä ei ole mustasukkaisuus! Ihminen kun ajetaan tarpeeksi ahtaalle niin kaikki palikat eivät ole silloin kohdallaan. Tekohan ei ole hyväksyttävissä millään muotoa.Tässä tapauksessa lapsi menetti sekä isän,että äidin.

Voisitko vähän avata meille tuota ahtaalle ajamista jotenkin? Siinä varmasti kaikki ovat samaa mieltä että tappajalla ei todellakaan ole tai ollut palikat kohdallaan.
Perustuuko mielestäsi ahtaalle ajaminen siihen että nainen erosi?
Eikö uhrilla olisi mielestäsi ollut oikeutta ottaa eroa vai miten?
Lapsihan ei menettänyt fyysisesti isäänsä vaan äitinsä jonka isä tappoi/murhasi.
Täällä tänään, missä huomenna?

EnkelienLapsi
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Loka 27, 2014 9:25 pm

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja EnkelienLapsi » Ti Touko 12, 2015 5:20 pm

LadyLou kirjoitti:Mikään ahtaalle ajaminen ei oikeuta riistämään toiselta henkeä. Minä olen menettänyt lapseni, ollut alkoholisti hakkaajan kanssa vuosikaudet mutta silti en ota keneltäkään henkeä.
Pahoitteluni kokemistasi asioista. Suurin osa meistä ihmisistä ei ota keneltäkään henkeä. Mielenkiintoista mielestäni on se ketkä ja missä olosuhteissa siihen ratkaisuun päätyvät.

Mitä paremmin tiedämme millainen ihminen ja miksi valitsee tappamisen ratkaisuksi johonkin tilanteeseen, sitä useammin toivottavasti pystymme estämään tappoja/surmia/murhia. Jotkut tietenkin vain nauttivat tappamisesta tai sen mukanaan tuomista asioista ja jotenkin meidän muiden pitäisi pystyä heidänkin osuuttaan ihmiskunnasta vähentämään. Ihan vain suojellaksemme itseämme/toisiamme.

Itse uskoisin voivani tappaa tietyissä olosuhteissa, mutta toivon koko sydämestäni etten koskaan joudu sellaiseen tilanteeseen ja testaamaan tätä teoriaa. Vaikka uskonkin, että meillä ihmisillä ei ole oikeutta tuomita ketään kuolemaan (ei tappamalla eikä oikeudessa), niin kyllähän se silti tiettyjen rikollisten kohdalla tuntuu houkuttelevalta vaihtoehdolta. En siis ole hyvä ihminen, koska tietyissä tapauksissa minä ainakin toivoisin voivani ottaa tietyiltä ihmisiltä hengen. Noh, onneksi en ole sellaisessa asemassa elämässä että voisin toisten elämistä juurikaan päättää :P
Elämässä se on yleensä pikemmin "sekä... että" kuin "joko... tai"

mikko1979
Alibin kestotilaaja
Viestit: 300
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2011 5:09 pm

Re: Mies tappoi naisen Suolahdessa 4.5.15

Viesti Kirjoittaja mikko1979 » Pe Kesä 12, 2015 5:33 pm

Doctor Crimine kirjoitti:
sine qua non kirjoitti: Muoks. Suolahdessa (vai Suolahdella, molempia kirjoitusasuja näytetään viljeltävän) on vissiin soista juomavettä vai mikä selittää, mutta vappuna siellä näkyy olleen toinenkin vakava väkivallanteko: mies on puukottanut samassa kerrostalossa asunutta naapuriaan, uhri toipuu vammoistaan sairaalassa (käteen osui ilmeisesti "vain" onneksi). Tapon yrityksenä tutkitaan.
Ikävä tapaus, jossa varmaan mustasukkaisuus vaikuttimena.

Suolahdessa on oikea muoto vaikka pääkaupunkiseudun toimittajat eivät sitä tunnu tietävän ja viljelevät vääriä sanamuotoja. Aivan kuten Laukaassa eikä Laukaalla.
Laitetaan tähän, koska koskee tuota kerrostalossa tapahtunutta puukotusta

Mies kyllästyi metelöintiin – puukotti naapuriaan rappukäytävässä

Vappuaattona kerrostalon rappukäytävässä Äänekosken Suolahdessa miestä puukottanut on tuomittu ehdottomaan vankeuteen.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 55-vuotiaan suolahtelaisen Asmo Kalervo Liimataisen törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen 2,5 vuodeksi. Hänet määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna. Korvauksia mies määrättiin maksamaan puukottamalleen miehelle yhteensä runsaat 6 000 euroa.

Tuomittu puukotti porraskäytävässä talonyhtiön saunaan menossa ollutta uhria käteen siten, että 10 senttimetrin pituinen Mora-puukon terä lävisti tämän hauislihaksen. Haava vaati ompeleita.

Teon taustalla olivat naapureiden väliset erimielisyydet. Tuomittu oli kertomansa mukaan ollut jo pidempään tympääntynyt naapurinsa meluisaan ja häiritsevään elämään. Hän itse syyllistyi puukotukseen selvin päin.

Vastaa Viestiin