Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Atlanta
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2567
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re:

Viesti Kirjoittaja Atlanta » La Joulu 29, 2012 4:10 pm

Yökiitäjä kirjoitti:
vasikka kirjoitti:Tuntuu, että kohtuullisen tavallisia kavereita olivat ainakin osa soppaan osallistuneista pojista. Kun tuollaiseen juoneen lupautuu mukaan on vähänkuin ajaisi kokoajan jyrkkenevässä alamäessä kispalla, jossa ei ole jarruja. Olikohan kaikki alunperin tajunneet, miten vakavissaan Österman oli suunnitelmiensa toteuttamisen kanssa?
Ainakaan ampujana toiminut ei oman kertomansa mukaan uskonut että tarkoitus oli todella surmata, hän oli käsittänyt että he aikovat vain uhkailla ampumisella.

Olen ymmärtänyt niin että Österman nautti sosiaalista arvostusta kaveripiirin keskuudessa ja oli painostamalla saanut muut suostumaan mukaan suunnitelmaan. Nuoret asuivat hyvämaineisella omakotialueella, mutta naapureiden mielestä Österman varsinkin oli jo pidemmän ajan ollut varsinainen häirikkönuori. Ei ollut niin vakavia tekosia että olisi saanut tuomioita, mutta toistuvaa pienempien kiusaamista ja pieniä vahingontekoja naapurustossa.

Tapaus herätti niin suurta huomiota, koska aikaisemmin uskottiin että raakoihin väkivaltarikoksiin syyllistyvät ovat huonoista perheoloista. Eli siis rikkinäisestä kodista missä oli alkoholismia, väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Nyt kun tekijät olivatkin hyvätuloisista perheistä, oltiin ihan ymmällään.
Kyllä varakkaissa ja ns. hyvissäkin perheissä esiintyy alkoholismia, väkivaltaa ja hyväksikäyttöä.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.

joey
Fitz ratkaisee
Viestit: 6830
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella v.2001

Viesti Kirjoittaja joey » La Joulu 29, 2012 7:33 pm

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Nythän elinkautisen minimituomio alle 21-vuotiaalle on 10 vuotta (normaalisti 12) ja tuomio on noinkin lähellä minimiä. Tämä on minusta kummallista, koska uhreja oli kaksi ja teko oli poikkeuksellisen suunnitelmallinen.

Mikä olisi tuomio, jos uhreja olisi ollut vain yksi?
Todennäköisesti tuomio olisi ollut täsmälleen sama, sillä Suomessa annetaan murhista ryhmäalennusta. Johanssonin Late tunnusti kaksi murhaa vuonna 2008 elinkautista jo istuessaan, joten vuonna 2009 oikeus sitten katsoi, ettei miestä voida tuomita elinkautiseen elinkautisen päälle. Siispä Johansson kalastelee jo appensa kanssa lomillaan, käy sosiologian pääsykokeissa yliopistolla ja saattaa päästä pian avovankilaan. Olisikohan mahdollista missään toisessa maassa kolme vuotta kahden murhan tunnustamisen jälkeen?

Lisäksi mietin, että eikö hovioikeus ehdonalaispäätöstä miettiessään painota aina teon jälkeistä aikaa ja tuomitun soveltumista normaalielämään, eikä niinkään enää itse tekoa? Eli sikäli teon poikkeuksellisella suunnitelmallisuudella ei olisi enää niin suurta merkitystä vapauttamispäätöstä punnittaessa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12820
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella v.2001

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Heinä 21, 2013 8:28 pm

HS ennusti tuomioiden pituuksia 15. helmikuuta 2003 julkaistussa uutisessaan:

Murhatuomiot pysyivät Heinojen murhajutussa

Päätekijä istuu monta vuotta pitempään kuin kolme muuta

Valittaminen hovioikeuteen ei tuonut tekijöiden toivomaa lievennystä pitkiin tuomioihin Heinon pariskunnan murhaoikeudenkäynnissä.

Kouvolan hovioikeus ei muuttanut lainkaan Riihimäen käräjäoikeuden langettamaa tuomiota, jossa neljä nuorta espoolaismiestä tuomittiin 12-13 vuoden vankeusrangaistuksiin ja elinkautiseen. Myös hovioikeus piti murhina tapahtumia kesämökillä Lopella elokuussa 2001.

Tapahtumien puinti oikeussaleissa on nyt mitä ilmeisimmin ohi. Korkein oikeus myöntää kitsaasti valituslupia, ja hankalaa on arvioida, mikä juridinen seikka tässä tapauksessa veisi sen käsittelyyn.

Niinpä tällä hetkellä on selvää ainakin se, että nelikko istuu vankilassa vuosia.

Liipaisinta painanut Saku Pyry Salo, 18, sai kolmentoista vuoden tuomion, pariskunnan tulilinjalle kävelyttänyt Jani Petteri Pesola, 19, kaksitoista vuotta kuten myös Sampsa Valtteri Mäntylä, 19, joka ehdotti ruumiiden upottamista mereen ja seisoi vieressä, kun Salo ampui viimeisen laukauksen.

Pääsääntöisesti ensikertalaiset istuvat tuomiostaan puolet. Nelikko on ollut vangittuna elokuusta 2001, joten Pesola ja Mäntylä vapautuvat todennäköisesti aikaisintaan elokuussa 2007 ja Salo puoli vuotta myöhemmin.

Täysin eri tilanne on murhien pääorganisaattorilla Markus Aarre Walter Östermanilla, 20, joka oli tekoaikaan ainoa täysi-ikäinen. Täysi-ikäisyys toi hänelle murhista elinkautisen, joten nykyisen armahduskäytännön mukaan hän vapautuu istuttuaan ehkä noin neljätoista vuotta eli noin vuonna 2015.

Tosin hänen vapautumisensa ennustaminen on huomattavasti vaikeampaa kuin määrämittaiset tuomiot saaneen kolmikon. Vapautumisesta päättää tasavallan presidentti armahdusanomuksen jälkeen.

Kouvolan hovioikeus uskoi tapahtumien kulkeneen kolmikon kertomin tavoin. Sen sijaan Östermanin tarinoille oikeus ei antanut painoa.

Österman sanoi muun muassa, ettei Martti ja Elise Heinoa ollut tarkoitus tappaa, heitä piti ainoastaan kiristää. Oikeuden mukaan Österman oli surmaamisidean alkuunpanija. Hän varmisti myös väijytyksen onnistumisen ja osallistui teon salaamiseen aktiivisesti. Salon osuus tekijänä oli myös täysin selvä, samoin se, että teot oli suunniteltu yhdessä ja etukäteen.

Mitään sellaista seikkaa ei löytynyt, joka osoittaisi, että Salo, Mäntylä tai Pesola eivät nuoren ikänsä vuoksi tai muusta syystä olisi voineet vetäytyä suunnitellusta teosta ennen Lopelle lähtöä tai Lopella.

"Kysymyksessä olevia henkirikoksia ei ole tehty hetkellisessä kiihtymystilassa tai painostuksen alaisena vaan asiasta oli puhuttu ja tekoa oli valmisteltu pari viikkoa. Jokaisella vastaajalla oli ollut mahdollisuus miettiä ja harkita, mihin oli ryhtymässä", oikeus totesi.

Nelikko joutuu maksamaan Elise ja Martti Heinon vanhemmille sekä Martti Heinon pojalle kullekin yli 6700 euron korvaukset henkisistä kärsimyksistä.


Alleviivaukset DL.

HS ennusti Östermanin kohdalla väärin. Ei tullut 14:ää vuotta täyteen, vaan 12 riitti. Jostain syystä. Veikkaan, että ikä, tuolloin 18, oli yksi vaikutin. Kuitenkin hän päätti kahden ihmisen murhasta.

Nyt jo/vasta 3-kymppisen Östermanin aamukammassa piikit harvenevat ja 26. tai 27. elokuuta ne loppuvat tyystin. Vapaus koittaa. Mutta millainen elämä häntä odottaa? Kolme kaverusta ovat nyt entisiä kavereita. Asua pitäisi jossain ja tehdä työtä. Viimeksimainitun saaminen on muutenkin hankalaa, vaikka työvoimasta on kuulemma kauhea pula. Ehkä opiskelemaan jonnekin, kuten tappaja Otto Martikainen naurettavan lyhyen tuomionsa jälkeen. On toki eri juttu lusia 4 vuotta kuin 12. Lehtitiedon mukaan Österman sopeutui vankilaelämään huonosti ja katkeroitui kavereilleen sekä oikeuslaitokselle.
- Hän ei kait koskaan ymmärtänyt miksi sai ek:n, koska ei ollut mukana surmaamassa, eikä mukamas tiennyt että heidät tullaan murhaamaan.

Se maailma mikä Östermanilla oli vuonna 2001 on erilainen. Hänellä oli Audi A3, ja siitäkin on sen jälkeen tullut jo kaksi uutta korimallia. On siinä taas tavoitetta kerrakseen. Kännykkäkauppa sellaisena mitä se oli vuonna 2001 Martti Heinon kanssa ei toimi enää vuonna 2013. Asianajaja Aarno Arvela on jo kuollut. Niin se vaan aika rientää.

Suomen lakien mukaan Österman teki rikoksen ja Suomen lakien mukaan hän on myös kohta sovittanut sen.
Liitteet
Markus Österman.jpg
Markus Österman.jpg (140.93 KiB) Katsottu 23219 kertaa
Elise ja Martti Heino.png
Elise ja Martti Heino.png (30.5 KiB) Katsottu 23219 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

salamaseepravalas
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Marras 20, 2012 3:35 pm

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella v.2001

Viesti Kirjoittaja salamaseepravalas » Ma Heinä 22, 2013 2:19 pm

Luin vaihteeksi ketjua eteenpäin ja joku mainitsi Östermanin vaihtaneen nimensä. Heräsi uteliaisuus, että mikähän nikita hänestä sittemmin tuli :D vielä jos pian vapautuu...

Tarantula
Alibin kestotilaaja
Viestit: 339
Liittynyt: To Heinä 04, 2013 6:06 pm

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja Tarantula » Ti Heinä 23, 2013 5:51 pm

^ Joku besserwisser väittää suomikaksnelosessa että Markus ei ole vaihtanut nimeään. On tämän kirjoituksen mukaan avovankilassa Suomenlinnassa ja käy opiskelemassa.

salamaseepravalas
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Marras 20, 2012 3:35 pm

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja salamaseepravalas » Ke Heinä 31, 2013 10:42 am

Oliko tarkkaa paikkaa tiedossa, missä murha tapahtui?

Parize
Alokas
Viestit: 14
Liittynyt: Su Tammi 13, 2013 6:40 pm

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja Parize » Pe Elo 30, 2013 8:59 am

Tänään ilmeisesti pitäisi tämän jampan päästä ulos. Toivottavasti elämä rullaa tästä lähtien niin, ettei tarvitse takaisin mennä.

mielikki
Matlock
Viestit: 767
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 10:55 pm
Paikkakunta: mars

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja mielikki » Pe Elo 30, 2013 11:36 am

Jos on tehnyt kaksi murhaa,ei elämä koskaan rullaa normaalisti.On päätetty kaksi elämää,se on omallatunnolla aina.Tai vaikka ei omaatuntoa olisikaan,niin ihmiset muistaa aina.
Jossain se tulee aina vastaan,haet töitä ja kun niitä saat,työkamut kyllä tietää tempauksesi,ennenpitkään.
Elämä on!

Pata
Parranpäristäjä
Viestit: 70
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 10:48 pm

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja Pata » To Huhti 24, 2014 9:52 am

Edellisen sivun nimenvaihtospekulointiin liittyen, Reetu oli juuri äsken Radio Rockilla haastateltavana ja tätäkin aihetta sivuttiin. Reetun mukaan kaikki ovat nimensä vaihtaneet, sanoi myös että ovat muuttaneet eri puolille Suomea.

Hilla77
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: La Heinä 19, 2014 1:27 am

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja Hilla77 » La Heinä 19, 2014 4:21 pm

Pata kirjoitti:Edellisen sivun nimenvaihtospekulointiin liittyen, Reetu oli juuri äsken Radio Rockilla haastateltavana ja tätäkin aihetta sivuttiin. Reetun mukaan kaikki ovat nimensä vaihtaneet, sanoi myös että ovat muuttaneet eri puolille Suomea.
Kyllä ainakin ampuja asuu pääkaupunki seudulla, ihan omalla nimellään ja on kihloissa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12820
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Syys 06, 2014 6:58 pm

Jo vain tuli viimeinkin luettua kirja "Totuus Heinojen murhista". Aihe on mielenkiintoinen, kirja osin sekava ja esim. vuosilukuvirheet (kirjan mukaan ruumiit löydettiin vuonna 2003) vievät uskottavuutta. Valokuvat heikkotasoisia. Mutta siis toki paljon hyvääkin oli, mm. kerrontaa uhrien elämästä, millainen mies Martti Heino oli - kova yrittämään, vaikka ei aina onnistunutkaan. Siivousbisneksestä kännykkäbisnekseen.

Eilen ja toissapäivänä tuli 13 vuotta kun ruumiit löydettiin.

Österman nauttii nyt vapaudestaan - johon hän kiivaasti halusi mm. tammikuussa 2003 - mutta voimmeko jo unohtaa tuon pitkän ja kuuman kesän viimeisen viikonlopun:

Espoolainen pariskunta kadoksissa

Riihimäen poliisi on aloittanut etsinnät espoolaisen pariskunnan löytämiseksi. Kadoksissa ovat Martti Heino ja hänen puolisonsa Elise Heino. Heinot on havaittu viimeksi...
hs arkisto

27.8.2001

Ei, emme voi, emme pysty, emmekä halua. Martti Heino oli kuollessaan 49-vuotias. Niitä - ehkä kovastikin odotettuja - 50-vuotispäiviä ei koskaan tullut. Elise Heino (os. Aitta) oli kuollessaan 35-vuotias. Heidät siunattiin haudan lepoon Turun Ylösnousemuksen kappelissa perjantaina 5.10.2001. Kirjan mukaan "tilaisuus oli vaatimaton ja koruton. Läsnä lähimmät omaiset ja ystävät".

Heinojen murhaaja: Olen jo rangaistukseni kärsinyt

Heinojen murhien pääsuunnittelijana pidetty Markus Österman jatkoi eilen uhmakasta käytöstään kolmipäiväisen hovioikeuskäsittelyn päätteeksi.
20-vuotias Österman ilmoitti asianajajansa suulla, että "on rangaistuksensa kärsinyt" ja vaati, että hänet olisi pitänyt laskea hovioikeudesta suoraan vapauteen.
-Nämä viimeiset kaksi kuukautta ja erityisesti kaksi viikkoa ovat olleet henkisesti hyvin raskaita itselleni ja perheelleni. Ratkaisu tulee vaikuttamaan loppuelämääni. Toivon, että teette oikeudenmukaisen ratkaisun, kahdesta murhasta elinkautiseen tuomittu Österman vetosi.
Vain yksi Heinojen murhista tuomittu poika pyysi tekoaan anteeksi ja kertoi katuvansa tekojaan paljon.

IS

Tiedä sitten tuliko Österman koskaan ymmärtämään, että miksi hänet ylipäätään tuomittiin? Ikään kuin kaiki olisi ollut jotain peliä - ja peli olisi ollut tuolloin game over ja kun ei enää huvita, niin voi lähteä kotiin.
16.1.2003

Sen mitä tänne on kirjoitettu, että jotta Österman olisi lusinut Sörkassa, mutta aivan aluksi meni - kuin myös kirjan mukaan - Vantaan vankilaan. Muut siis Jokelaan.

Heinojen surmaajat ahtaisiin oloihin

Kovat linnatuomiot saaneet Heinojen pariskunnan murhaajat viettävät seuraavat vuodet ahtaissa oloissa.
Elinkautiseen vankeusrangaistukseen kahdesta murhasta toissa päivänä tuomittu 19-vuotias Markus Österman passitettiin Helsingin tutkintavankilaan eli nykyiseen Vantaan vankilaan. 13 ja 12 vuoden rangaistuksiin tuomitut 17-vuotiaat Saku Salo, Sampsa Mäntylä ja Jani Pesola lukevat tiilenpäitä Jokelan vankilassa.
Jokelan vankilassa lapsenkasvoiset tuomitut saavat kavereikseen lähinnä huumausaine- ja henkirikoksiin sekaantuneita rikollisia, joita on vankilan asukeista enemmistö. Jokelassa on 31 yhden hengen selliä, joista moniin on jouduttu tilapulan vuoksi majoittamaan kaksi vankia.

IS
28.6.2002

Gradu aiheesta
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Spurgumies
Poliisikoira Rex
Viestit: 564
Liittynyt: Ti Elo 28, 2012 10:13 pm

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja Spurgumies » Su Syys 07, 2014 11:29 am

Jokos nämä jannut ovat laskettu vapaaksi :?: odottamaan siviilirangaistuksen alkamista..?

Colicco
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 158
Liittynyt: Ke Heinä 16, 2014 6:14 pm

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja Colicco » Su Syys 07, 2014 11:50 am

Spurgumies kirjoitti:Jokos nämä jannut ovat laskettu vapaaksi :?: odottamaan siviilirangaistuksen alkamista..?
Alle 21 vuotiaana saadut 12 ja 13 vuotta,niistähän on vapauduttu joku 8 vuotta sitten (1/3 kiinni). ja Ek kundi tais pari vuotta sitten vapautua.

Eipä ole suoomessa ikinä' "rangaistu" murhamiehiä sivilissä,ei ainakaan Alibeissa ole ollut sellaisia tekoa noin 20 vuoteen,että joku oli joutunut aiemman murhan takia väkivaltaiseen pitelyyn, mitä olen lukenut niitä.
'Samaa lätinää vuodesta toiseen foorumeilla,mutta ikinä ei tapahdu yhtään mitään.Pedofiilitkin saa suomessa seikkailla ilman huolen päivää vaikka foorumeilla on ties mitä uhkailuja laitettu,tiedetään autot,osoitteet ym. ykskään ei uskalla mennä edes sanomaan mitään.
Netissä huudetaan päämärkänä,vastaan tulevat niin vaihdetaan kadun toiselle puolelle vaikka se olis 160cm/50 kilonen pedofiililapsentappaja.
Jukka Lindhol ja mikä se Harri oli joka tappoi ja raiskaili? Ja lukuisat muut istuvat pubeilla siviilissä ja kavereita löytyy aina,mitän ei tapahdu ikinä.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12820
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Syys 07, 2014 1:17 pm

Spurgumies kirjoitti:Jokos nämä jannut ovat laskettu vapaaksi :?: odottamaan siviilirangaistuksen alkamista..?
Siellähän se pari kolme sivua aiemmin lukee, että siviiliin ovat päässeet!!

Lainsäätäjien ja siis yhteiskunnan mukaan he ovat tehneet rikoksen ja saman lain mukaan he ovat nyt sovittaneet sen. Teko ei unohdu ja on osa suomalaista rikoshistoriaa, ollen samalla osoitus joidenkin ihmisten pohjattomasta ahneudesta ja typeryydestä.
Colicco kirjoitti:Eipä ole suoomessa ikinä' "rangaistu" murhamiehiä sivilissä,ei ainakaan Alibeissa ole ollut sellaisia tekoa noin 20 vuoteen,että joku oli joutunut aiemman murhan takia väkivaltaiseen pitelyyn, mitä olen lukenut niitä.
'Samaa lätinää vuodesta toiseen foorumeilla,mutta ikinä ei tapahdu yhtään mitään.Pedofiilitkin saa suomessa seikkailla ilman huolen päivää vaikka foorumeilla on ties mitä uhkailuja laitettu,tiedetään autot,osoitteet ym. ykskään ei uskalla mennä edes sanomaan mitään.
Netissä huudetaan päämärkänä,vastaan tulevat niin vaihdetaan kadun toiselle puolelle vaikka se olis 160cm/50 kilonen pedofiililapsentappaja.
Jukka Lindhol ja mikä se Harri oli joka tappoi ja raiskaili? Ja lukuisat muut istuvat pubeilla siviilissä ja kavereita löytyy aina,mitän ei tapahdu ikinä.
Lienee kuitenkin parempi vaihtoehto, että yhteiskunta hoitaa rangaistukset. Suomi ei kuitenkaan ole mikään punakaarti, jossa mielivaltaisesti teloitetaan tai pahoinpidellään joku jonka luullaan tehneen jotain. Moinen menettely johtaa anarkiaan.
- Vaikka tosin usein tuntuukin siltä, että rangaistus ei ole ollut riittävä ja tekijä on pilannut jonkun tai joidenkin ihmisten elämän teoillaan. Ehkä tekijöitä pelätään ja/tai kunnioitetaan? Tai ei haluta itse lähteä suorittamaan tuomiotaan tai maksaa korvauksia jollekin vapautuneelle linnahörhölle.
- Millainen kansa, sellaiset lainsäätäjät.

On toki ikävää kun tiedetään rosvojen kiertävän asuinalueita tiedustelumielessä ja heistä tehdään ilmoitus, jonka poliisi vaan kirjaa ylös, mutta ei ehdi/vaivaudu paikalle koska ei ole resursseja. Ehkä jonkinlaiset kodinturvajoukot olisivat tarpeen, mutta siinä saa helposti itse syytteen rasismista, vapaudenriistosta tai pahoinpitelystä.

No, nyt lipsuttiin jo kauas pois aiheesta. Heinojen murhat ovat aihe ja siinä pitäisi pysymän. Oli jo kirjoitettukin, että tekijöiden vanhemmat joutuivat ns kuseen oikeudenkäyntikulujen ja maineen menetysten vuoksi. Lienee ollut kova isku, vaikkapa Sampsa Mäntylän ukille, jolta pojat lainasivat venettä "kalassa käydäkseen".
- Mäntylä oli pojista ensimmäinen, joka murtui kuulusteluissa.

Kirjassa oli myös tragikoominen episodi, jonka mukaan Österman sekä Pesola menivät lentoasemalle kun kiinnijääminen alkoi vaikuttaa varmalta. He kysyivät lentolipun hintoja "ihan mihin vaan ja pelkkä menolippu". "Saksaan maksaa 2000 markkaa ja Ranskaan liki saman verran" kertoi virkailija. Pojat tuskailivat, että "ei meillä ole niin paljon rahaa".
- Jos olisivat jonnekin päässeet, niin miten kuvittelivat elämän sitten sujuvan vieraassa maassa - ilman rahaa?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

anneli1
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 719
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 12:30 pm

Re: Elise ja Martti Heinon murha Lopella 24.8.2001

Viesti Kirjoittaja anneli1 » Ke Marras 12, 2014 3:37 am

Millä nimillä nämä tappajahauet esiintyvät nykyään? Tuo Österman varsinkin, vaihtoiko hän myös nimensä. Tämä ihan siksi että tietäisi varoa tuollaisia tyyppejä.

En ihan usko, että narsistisen viehättävä Ö. olisi tuosta vaan saanut peräti kolme nulikkaa toimimaan tahtonsa mukaan vain antamalla donan (1000 FIM) ja siten pojat valtaansa. Kyllä siinä on noilla klopeilla itselläänkin osuutta asiaan. Eli nykynimet esiin. Murha ei vanhene koskaan!!

Vastaa Viestiin