Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15670
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Olen tehnyt etusivulle pienimuotoisen koosteen alaikäisten Suomessa tekemistä henkirikoksista. Luettelossa on tällä hetkellä 88 tapausta vuosilta 1964 - 2015. Luettelo ei ole, eikä pyri olemaan täydellinen. Lisäykset, tarkennukset ja korjaukset tervetulleita.

Paikkakunnittain tapaukset ovat uhrimäärien perusteella jakaantuneet seuraavasti:
Helsinki 13
Tampere 8
Kotka 4
Espoo 3
Kouvola 3
Kuopio 3
Oulu 3
Heinola 2
Imatra 2
Jalasjärvi 2
Kajaani 2
Kerava 2
Loppi 2
Nurmes 2
Pori 2
Pulkkila 2
Rauma 2
Tohmajärvi 2
Turku 2
Alavus 1
Eurajoki 1
Evijärvi 1
Hattula 1
Haukipudas 1
Hyvinkää 1
Iisalmi 1
Joensuu 1
Joutseno 1
Kemi 1
Kurikka 1
Kuusankoski 1
Lahti 1
Laitila 1
Loimaa 1
Mikkeli 1
Muhos 1
Nurmijärvi 1
Orimattila 1
Orivesi 1
Paltamo 1
Pieksämäki 1
Pudasjärvi 1
Seinäjoki 1
Siilinjärvi 1
Suomussalmi 1
Tornio 1
Tuusula 1
Vaasa 1
Vammala 1
Vantaa 1
Vehkalahti 1
Vihti 1
Virrat 1

94 kuolonuhria.

Osa paikkakunnista on kuntaliitosten myötä yhdistetty toisiin kuntiin, joten ne huomioiden kuntatilasto olisi toisenlainen. Hyvää Joulua!

Kun lapsi tappaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Null
Avatar
Sajaki
Jane Marple
Viestit: 1003
Liittynyt: Pe Maalis 19, 2010 8:53 pm
Paikkakunta: Left-hand path

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Sajaki »

Suurkiitokset hurjasta vaivannäöstä 8)

Uskomatonta, kuinka moni näistä oli jotenkin päässyt unohtumaan. Esimerkiksi tällainen ei soita mitään kelloja:
17.2.2012 Espoo. 17-vuotias poika surmasi hänelle ennestään tuntemattoman ikätoverinsa omakotitalon alakerrassa Leppävaarassa. Uhri oli yösijan tarpeessa ja poika majoitti hänet kotiinsa. Jossakin vaiheessa heille tuli riitaa mm. uskonnosta ja tilanne eskaloitui, jolloin poika löi toista painonnostotangolla useita kertoja. Tekijä tuomittiin varttihulluna tehdystä taposta 6 vuodeksi vankeuteen.
"Karkea kysymys koko kriminaalipolitiikan historian ajan on ollut, onko rikoksiin syyllistynyt (tai muuten poikkeava) henkilö paha vai hullu."

Avatar
Valoviikate
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1493
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Suuren hatun suurenmoinen hatunnosto täältäkin loistavasta koosteesta, jonka käyn loppuun yöunten jälkeen perusteellisesti, jos Luoja suo. Vaikka lasten ja nuorten tekemät henkirikokset kuuluvat mielenkiinnonkohteideni kärkeen, kotimaiset tarinat ovat yllättävän pitkälti jääneet minulta pimentoon.
Jos joku tietää, miten etenkin näiden historiallisempien tapausten kaverit ovat jatkaneet elämässään, se olisi tietysti mukava kuulla, mutta ymmärrän sen olevan sangen kohtuuton vaatimus. Vain Rauman koulusurmaajasta ovat pikkulinnut laulaneet, että olisi vielä henki pihissyt ja työelämässä mukana oltu. Muistelen hänen kouluaikaisen kaverinsa kertoneen jossain lehdessä, että olivat tavanneet uudestaan nyt aikuisella iällä ja ei oman hyvinvointinsa takia halunnut olla enää yhteydessä surmaajaan, koska tällä oli niin eri käsitys siitä, mitä silloin vuosia sitten tapahtui. Sellainenkin kysymys herää, mikä on keskenkasvuisen suhde omaan rikokseensa, silloin ja varttuneempaana. Ainakin ~ 17.v poika, joka surmasi jokusia vuosia sitten saksilla lievästi kehitysvammaisen pojan, jota oli ennenkin kiusannut, oli oikeudessa aivan häpeämätön, virnuili vain Alibin lehtikuvissa.

Itseltänikin on aikanaan mennyt tuo Leppävaaran tapaus ihan ohi, mihin voinee vaikuttaa se, että tapauksesta ei ole tihkunut paljoakaan tietoa viestimiin, ainakin sellainen käsitys jäi pikaisista nettihauista. Siitä on kuitenkin avattu tämä minfoketju ja Iltalehdessä on aiheesta kerrottu seuraavin sanankääntein:
Abiturientin elämä päättyi väkivaltaisesti kellariin

Perjantai 20.7.2012 klo 13.11 (päivitetty klo 14.24)

Poliisin esitutkintamateriaalin mukaan tapahtumat olisivat johtuneet uskonnollisesta riidasta.
18-vuotias espoolainen abiturientti oli viime helmikuussa juhlimassa penkinpainajaisia Helsingin keskustassa. Abiturientti palasi ystäviensä kanssa Espooseen, mutta ei jatkanut matkaa kotiin, vaan sanoi menevänsä tutun luokse yöksi.

Ilmeisesti yösijan saanti ei kuitenkaan onnistunut, joten abiturientti päätyi pyytämään yösijaa itselleen tuntemattomalta 17-vuotiaalta espoolaiselta.

Parivaljakko meni yhdessä 17-vuotiaan Leppävaarassa sijaitsevaan kotiin. 17-vuotias asui perheensä kanssa samassa talossa, mutta erillisessä kellarihuoneistossa.

Kellarissa nuorukaisille tuli ilmeisesti riitaa uskonnosta. Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan 17-vuotias löi uhria päähän useita kertoja käsipainotangolla.

17-vuotiaan isä saapui kellariin kuullessaan erikoisia ääniä, ja järkyttävä tilanne paljastui hänelle. Mies soitti hätänumeroon ja yritti elvyttää abiturienttia - tuloksetta. Uhri menehtyi paikan päällä saamiinsa vammoihin.

17-vuotias on sanonut poliisikuulusteluissa, että hänen ei ollut tarkoitus tappaa abiturienttia. Syytetty oli tekohetkellä alkoholinvaikutuksen alaisena. Uhrin verestä ei löytynyt alkoholia eikä lääke- tai huumausaineita.

Syyttäjä vaatii abiturientin surmanneelle nuorukaiselle tuomiota nuorena henkilönä tehdystä taposta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lähde: Esitutkintapöytäkirja

Kuva
Surma-aseena käytetty tanko. (POLIISI)

Kuva
Uhri surmattiin omakotitalon kellaritilassa.(POLIISI)

Kuva
Uhrin kengät löytyivät repusta (POLIISI)
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012072 ... 9_uu.shtml
Leppävaarassa 17. helmikuuta surmattu 18-vuotias mies oli somalitaustainen. Taposta epäilty espoolaismies on puolestaan kantasuomalainen. Poliisi myöntää nyt ensimmäistä kertaa tapaukseen osallistuneiden etniset taustat.

– Voin nyt vahvistaa tämän pitävän paikkansa, mutta korostan, että molemmat ovat kuitenkin Suomen kansalaisia, muistuttaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauli Salonen.
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/9551 ... tilannetta
26.5.1976 Tuusula. 15-vuotias tyttö surmasi ikätoverinsa kirveellä uhrin kotona Tuusulan Ruotsinkylässä. Syynä oli tiettävästi rakkaus samaan poikaan.
Jotkut asiat eivät muutu.

Teema myös sivuaa, olisiko vuodelta -08, tapaus, jossa 16-vuotias tyttö "tilasi" murhan äidilleen, mutta siinä äiti jäikin henkiin ja henkirikoksen konkreettista toteuttamista yritti hänen täysi-ikäinen kaverinsa.

Avatar
Blues
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Blues »

Erittäin hieno kokoelma, kiitos siitä!
Monenkin tapauksen kohdalla herää kysymys;"Mitä kuuluu surmaajalle nykyään?"

Ja ihan vain mielenkiinnon vuoksi.
Osassahan tuo tieto on mainittu.
Ja osasta olemme saaneet lukea uudestaan. Minfossakin.

Tuon ikäisenä tuomitut jäävät kuitenkin usein yhteiskunnan jalkoihin; silloin kun normaalisti rakennetaan tulevaisuutta, kärsitäänkin tuomiota.

Ei liene helppoa rakentaa ns.normaalia elämää, jos taustalla on tuomio henkirikoksesta. Olkoon sitten vahingonlaukaus, tai suunnitelmallinen hengenriisto.

Monissa alaikäisten tekemissä henkirikoksissa on tosiaan taustalla ongelmat perhe-elämässä, mutta kaikkiin sitäkään ei voi soveltaa.
Esimerkiksi Pennan Keravalla tekemät henkirikokset eivät ole verrannollisia Rauman koulusurmiin.

Penna oli sijoitettu ja luultavasti oireili muutenkin, kun taas Rauman ampumisessa oli kysymys ns.normaalista perheestä olevasta pojasta, joka päätti lopettaa kiusaamisen. Pojan taustoissa ei liene mitään ongelmia kodin puolelta?

Se, mikä saa alle 15-vuotiaan tappamaan toisen, onkin kysymys, johon vastausta ei varmaan saa.
Turhan paljon näkyy tuossakin listassa näitä ihmisen alkuja, joiden tulisi olla kotona leikkimässä, eikä työntämässä moraa toisen ihmisen keuhkoon.
Surullista luettavaa, mutta totta kuitenkin.
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.

zikzak
Harjunpää
Viestit: 327
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja zikzak »

Kiitos aloittajalle vaivannäöstä. Itselleni tulee vieläkin kylmät väreet tuosta koulujen päättäjäisviikon kaksoistaposta Keravalla, kun toisen tekopaikan vieressä asuin. Keravallahan sattui noina vuosina paljon käsittämättömiä henkirikoksia, joissa uhri, tekijä tai molemmat olivat nuoria.

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Kiitos isosta vaivannäöstä! Hitonmoisen urakan olet Doctor Lecter tehnyt!
Mitä pidemmälle tuota listaa luki, sitä karsaammin kylmäsi millainen määrä nuoria surmaajia hihhuloi tälläkin hetkellä onnellisesti vapaana ja osana yhteiskuntaa. Minuakin kieltämättä kiinnostaa millainen tulevaisuus heitä on odottanut ja moniko on pystynyt elämään tuomion lusimisen jälkeen kaidalla polulla? Paristahan tiedettiin että väkivaltainen on sitten lähtökin ollut jos sitä on ollut elämäkin.

Mutta eihän tässä muuta voi kuin todeta, että halpa on Suomessa ihmishenki. Kyllin nuori surmaaja ei joudu kyllä minkäänlaiseen vastuuseen teostaan. Ainakaan lain silmissä.

Kosminski
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2015 6:40 pm

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Kosminski »

Hatun nosto täältäkin! Hieno listaus Doctor Lecteriltä. Tämän listan kanssa on kiva mennä yliopistonkirjaston mikrofilmiarkistoon ja alkaa käydä läpi vanhoja sanomalehtiä. Nyt tuli joulu meikäläiselle!

Mielenkiinnosta kysyn, mistä ja miten hait juttuja? Teitkö nettihakuja urakalla? Vai onko henkirikoksista joku tietokanta/ arkisto jossain?
"Murder is like potato chips: you can't stop with just one."
― Stephen King

slk
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: La Loka 27, 2012 4:30 pm

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja slk »

Kosminski kirjoitti:Hatun nosto täältäkin! Hieno listaus Doctor Lecteriltä. Tämän listan kanssa on kiva mennä yliopistonkirjaston mikrofilmiarkistoon ja alkaa käydä läpi vanhoja sanomalehtiä. Nyt tuli joulu meikäläiselle!

Mielenkiinnosta kysyn, mistä ja miten hait juttuja? Teitkö nettihakuja urakalla? Vai onko henkirikoksista joku tietokanta/ arkisto jossain?
Katso ensimmäisen viestin linkki :wink:.
"Kaikki on mulkkuja kunnes toisin todistetaan". Frank Zappa

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15670
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kosminski kirjoitti:Tämän listan kanssa on kiva mennä yliopistonkirjaston mikrofilmiarkistoon ja alkaa käydä läpi vanhoja sanomalehtiä.
Hienoa. Juurikin näin pitää toimia, se on ajanvietettä parhaimmillaan. Kahvia termoksessa, mielenkiintoisen aiheen parissa puuhaamista ja ympärillä hiljaisuutta; ei lasten aiheuttamaa infernaalista melua, ei koirien räksytystä, ei mopojen pärinää, ei ämmien kälätystä eikä juoppojen örvellystä. Jos jotakin aiheeseen liittyvää löydät, niin kerro se meillekin.
Kosminski kirjoitti:Mielenkiinnosta kysyn, mistä ja miten hait juttuja? Teitkö nettihakuja urakalla? Vai onko henkirikoksista joku tietokanta/ arkisto jossain?
Olen vuosien saatossa kerännyt rikosaiheista uutisointia sanomalehdistä, niiden mikrofilmeiltä ja rikoslehdistä. Niitä hyödyntämällä löytyi aikas monta ja vuodesta 1990 lähtien - lehdestä riippuen - voi hakea arkistoista eri hakusanoilla. Kuten huomasit, niin monet otsikot ovat vanhoista sanomalehdistä.

Ei vanhoista, 1980 ja vanhemmat tapaukset, netissä juurikaan mitään ole - poikkeuksena kohua herättäneet uutiset, mm. nailon"suikka"murhat jne. Monet tapaukset ovat kuoliaiksi vaietut, niistä on uutisoitu että tälläinen tapahtui ja sitten kun etsii tuomiota, niin eipä löydy mitään uutista - tai sitten en vaan osaa löytää.

Yksi tapaus jäi pois ja lisään sen sinne jahka ennätän.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3308
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Jopas Doctor Lecter on löytänyt runsaasti näitä tapauksia. Tosi hieno listaus. Kova on ollut urakka. Kiitoksia minunkin puolestani.
Kiinnitin erityistä huomiota pariin oudompaan surmaan; kahdessa tapauksessa nuori oli pankkiryöstön yhteydessä surmannut poliisin!
Aika paljon näissä tuntuu olevan myös uhreina alaikäisiä.
En olisi kuitenkaan noin näppituntumalta uskonut, että näitä alaikäisiä henkirikoksen tekijöitä on näinkin paljon.

Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

Hieno listaus, jota oli mielenkiintoista lueskella läpi. Kiitos Doctorille tämän laatimisesta!

Jos joku muuten jaksaisi listata tänne linkkejä, joista pääsisi tapauksia koskeviin minfon keskusteluihin niin se olisi kiva.

Minulla pisti silmään se, että nämä tapaukset ovat vähentyneet vuosien kuluessa ja nyt 2000-luvulla edes joka vuosi ei tapahdu alaikäisen tekemään henkirikosta. Pari vuotta tuossa listassa oli harvinaisen synkkiä, varsinkin vuosi 1989 ja koko 1990-luvun alku. Täytyy myös sanoa, että aselait ovat onneksi tiukentuneet männävuosista - 15-vuotiaalla 9-millinen laillisesti? :shock:

Laajasalon kellarisurmaan liittyen, eikös alaikäinen tekijä vaihtanut sittemmin nimensä ja liittynyt jotenkin liivijengien toimintaan? Ja muistan myös lukeneeni, että uhri ei ollut mikään tuntematon, vaan tekijät tunsivat uhrin mutta se, että hän valikoitui uhriksi väkivallantekoon oli kyllä satunnaista.
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"

Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4937
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Yllättävää että Pulkkilassa näitä on tapahtunut peräti 2. Sen muistinkin että Ojantakaisessa oli tuo ohjaajan surma aikanaan (oliko auto muuten perhekodin auto, muistelin että olisivat pöllineet Pulkkilan keskustasta ulkopuolisen auton? Toki noita autovarkauksia on paikan asukeilta tapahtunut ennenkin, voi olla että sekoitan kaksi tapausta keskenään), mutta tuosta aiemmasta en tiennytkään mitään.

Senpä vuoksi rupesinkin ihan selvittelemään tuota vuoden -78 tapausta ja otin yhteyttä aikalaiseen jonka arvelin tunteneen tekijän. Oikeaan osuin ja sain kuulla hieman taustoja tapahtuneelle. Kyseessä siis tämä tapaus:
25.11.1978 Pulkkila. 16-vuotias poika ampui haulikolla 88-vuotiaan naisen ja haavoitti vaikeasti tämän 54-vuotiasta tytärtä. Poika tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla olevana taposta 4 vuodeksi ja tapon yrityksestä 3 vuodeksi ja tuomiot yhdistettyinä lainlaatijan erikoisen laskuopin mukaan 5 vuodeksi vankeuteen ja maksamaan erinäisiä korvauksia 40 000 markkaa. Poika asui uhriensa naapurissa.
Kävi ilmi, että tekijä (Mikko) oli kotoisin ns. huonosta/köyhemmästä perheestä, minkä johdosta heidän naapurissaan asunut ja sittemmin uhriksi joutunut 88-vuotias ja tämän tytär olivat piikitelleet poikaa, sanomalla mm. että tämän perhe oli syönyt heidän kissansa. Todennäköisesti tätä piikittelyä oli tapahtunut jo aiemminkin, mutta joka tapauksessa tuo oli kai ollut se viimeinen oljenkorsi mikä oli sitten katkaissut kamelin selän ja saanut murrosikäisen tarttumaan aseeseen. Tapahtumien aikaan hän oli ollut yhdeksännellä luokalla, eli vielä peruskoululainen. Sitä en tiedä missä tekijä menee tänä päivänä, sillä myöhemmistä vaiheista en ihmeemmin kysellytkään.

Eli ihan sattumalta ei tämäkään surma tapahtunut, eikä uhriksi osunut täysin ulkopuolinen henkilö.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


pikas.so

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja pikas.so »

Veikattavissa kyllä, että henkirikoksissa nuorien kohdalla on jokin syy tai tunnettuus uhreihin taustalla.
Tämä tapaus: 17.6.1977 Helsinki. 15-vuotias poika osallistui isänsä kanssa miehen surmaamiseen. Ruumista oli yritetty hävittää Kaivotalon jätemyllyssä. Syyttäjä vaati rangaistusta taposta myös pojalle. Tuomio ei tiedossa.

Kaivotalon jätemylly ? Taposta rangaistusta myös pojalle.
En muista tapausta ja siksi ihmettelen. Täyttä lööppitavaraa kuitenkin on täytynyt olla.

Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2014
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Vastaavat kiitokseni! Kaikki ylisanat tuntuvat liian vähäisiltä.

Mahtava työ,Sinulle myös hyvää joulua!

Avatar
Valoviikate
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1493
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Alaikäisten tekemiä henkirikoksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

1964-65 Kuopio. Nailonsukkamurhat
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 1&start=60
7.1.1969 Hattula. 15-vuotias koulukotikarkuri Risto Vahteriskoski surmasi 18-vuotiaan neitosen kuristamalla
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=3403
31.7.1971 Eurajoki. 15-vuotias Paavo Kalevi Suojasto surmasi kirveellä 70-vuotiaan myllärin.
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=1&t=5914
(ei paljon tietoa tapauksesta)
20.7.1980 Helsinki. 16-vuotias poika pahoinpiteli yhdessä täysi-ikäisen kaverinsa kanssa kuoliaaksi 25-vuotiaan miehen.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=147
7/1982 Joutseno. 17-vuotias Kari Parkko puukotti nuorukaisen Pulpin koulun pihamaalle riidan päätteeksi.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=1&t=1370
14.8.1983 Tornio. 17-vuotias, Ruotsin Haaparannassa asuva Jukka Mörsäri oli suorittamassa pankkiryöstöä ja ampui kesken ryöstön sattumalta paikalle tulleen siviiliasuisen 46-vuotiaan poliisimiehen
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=2819
(ketju: poliisisurmat Suomessa)
5.3.1984 Helsinki. 12-vuotias poika surmasi teräaseella samanikäisen pojan Kannelmäessä.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=108
12/1984 Kuusankoski. 15-vuotias poika puukotti naisopettajan maantiedon oppitunnilla.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?p=162891
2.4.1986 Helsinki. 17-vuotias poika surmasi teräaseella yhdessä täysi-ikäisen kaverinsa kanssa 18-vuotiaan nuorukaisen Laajasalossa
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=1476
17.7.1987 Nurmes. 16- ja 17-vuotiaat lohjalaispojat surmasivat 86-vuotiaan yksinasuvan naisen.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=9299
25.1.1989 Rauma. 14-vuotias poika ampui aamulla koululuokassa 14-vuotiaan ja 15-vuotiaan pojan sekä yritti surmata kolmannen pojan, mutta ei onnistunut.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=11196
4.-5.7.1989 Vihti. 17-vuotias tyttö surmasi yhdessä täysi-ikäisen miespuolisen kaverinsa kanssa nelikymppisen miehen Nummelan ”murharinteessä”.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=2741
22.7.1989 Pori. 14-vuotias poika puukotti 18-vuotiaan nuorukaisen Liisankatu 13:n kohdalla.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=12079
20.9.1991 Vehkalahti. 15-vuotias Jani Erfving pahoinpiteli kuoliaaksi yhdessä kahden täysi-ikäisen nuorukaisen kanssa 51-vuotiaan yksinasuvan eläkeläismiehen tämän kodissaan.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=12615
6.6.1992 Kouvola. 17-vuotias Jukka Ahlgren ampui Tokarev -merkkisellä pistoolilla Kauppalankatu 4-6:n kohdalla 23-vuotiaan miehen.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=6490
9.6.1993 Pori. 17-vuotias poika puukotti 59-vuotiaan miehen.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=9561
15.12 1994 Tohmajärvi. 14- ja 16-vuotiaat pojat surmasivat yksinasuvan 79-vuotiaan naisen.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=11650
(ei paljon tietoa tapauksesta)
8.3.1995 Oulu. 16-vuotias poika iski ns. Rambo-veitsellä 13-vuotiasta poikaa nuorisotalo Nukussa.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=10393
7.9.1998 Kotka. 17-vuotias poika surmasi täysi-ikäisen kaverinsa kanssa 14-vuotiaan pojan Kotkan Karhulassa.
¨
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=1021
21.11.1998 Hyvinkää. 17-vuotias tyttö osallistui 23-vuotiaan miehen ns. paloittelumurhaan.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=179
30.4.1999 Turku. 16-vuotias poika puukotti 18-vuotiasta nuorukaista Aurakatu 5:n kohdalla. Kevään abiturientti taisteli puukotuksen jälkeen elämästään viikon verran, kunnes kuoli.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?p=55069
16.12.1999 Kuopio. 15-vuotias poika surmasi 10-vuotiaan veljensä Kuopion Riistavedellä.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=1&t=5111
25.-26.8.2000 Siilinjärvi. 17-vuotias poika surmasi 17-vuotiaan tytön teräaseella. Päihtyneenä tehdyn teon motiivina oli mustasukkaisuus ja seurustelusuhteen päättyminen.
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=14795
Imatra. 15-vuotias poika surmasi pahoinpitelemällä ja lopulta hukuttamalla 14-vuotiaan tytön.
www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=308&start=25
2.-3.6.2001 Kerava. 14- ja 17-vuotiaat pojat surmasivat 57- ja 64-vuotiaat miehet sekä pahoinpitelivät henkihieveriin 75-vuotiaan naisen.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=2219
24.8.2001 Loppi. 16-vuotias ja kaksi 17-vuotiasta poikaa surmasivat yhdessä täysi-ikäisen kaverinsa kanssa 36-vuotiaan naisen ja 49-vuotiaan miehen kesämökin pihapiirissä
www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=199&start=45
2.-3.3.2002 Helsinki. 13-vuotias tyttö ja 15-vuotias poika puukottivat kuoliaaksi 65-vuotiaan miehen Malmin Pikkalankadun bussipysäkillä.
http://www.hejac.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=791
(vaikkei olekaan minfo)
7.4.2002 Helsinki. 17-vuotias poika surmasi teräaseella 15-vuotiaan pojan kotibileissä Pasilassa Palkkatilankadulla.
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=4951
19.8.2002 Pulkkila. 17-vuotias poika surmasi astalolla lyöden ja erittäin voimakasta väkivaltaa käyttäen Ojantakasen perhekodin 36-vuotiaan miespuolisen työntekijän.
www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=1902
29.11.2003 Evijärvi. 16-vuotias poika surmasi pahoinpitelemällä 16-vuotiaan tytön Evijärven nuorisoseuratalon pihapiirissä.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=1044
8/2004 Tampere. 17-vuotias poika tappoi lyömällä ja potkimalla 54-vuotiaan miehen Härmälässä.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=8786
17.1.2006 Kurikka. 13-vuotias poika tappoi astalolla lyöden 9-vuotiaan siskopuolensa Kurikan Panttilassa.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=1819
1.4.2006 Orivesi. 17-vuotias poika tappoi ikätoverinsa teräaseella Hirsilän kaupunginosassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=17948
(ei paljon tietoa)
21.8.2007 Tampere. 17-vuotias poika tunkeutui kolmen täysi-ikäisen kaverinsa kanssa 33- ja 58-vuotiaiden miesten asuttamaan huoneistoon Nekalassa.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... &start=100
23.4.2009 Suomussalmi. 16- ja 17-vuotiaat pojat surmasivat 19-vuotiaan nuorukaisen Pitämän asuntoalueella sijaitsevassa rivitalohuoneistossa. Asunto oli uhrin koti.
www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=7261&start=75
10.3.2011 Heinola. Kaksi 16-vuotiasta poikaa surmasivat 17-vuotiaan pojan Heinolan raviradan maastossa.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=10479
17.2.2012 Espoo. 17-vuotias poika surmasi hänelle ennestään tuntemattoman ikätoverinsa omakotitalon alakerrassa Leppävaarassa. Uhri oli yösijan tarpeessa ja poika majoitti hänet kotiinsa.
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=12382
2.6.2013 Alavus. 17-vuotias poika surmasi yhdessä täysi-ikäisen kaverinsa kanssa 57-vuotiaan miehen. Mies valikoitui uhriksi puolustuskyvyttömyytensä vuoksi ja riita saatiin aikaiseksi polkupyörän omistussuhteista.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=15007
27.10.2014 Vaasa. 16-vuotias poika puukotti 60-vuotiasta miestä Vaasan keskustassa kauppakeskus HS- Centerin kohdalla.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=17679
28.4.2015 Seinäjoki. 15-vuotias tyttö surmasi ikätoverinsa teräaseella Joupin kaupunginosassa sijaitsevassa omakotitalossa.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=18729
25.7.2105 Muhos. Kaksi 17-vuotiasta poikaa surmasivat astaloilla sekä lyömällä ja potkimalla 57-vuotiaan perhekodin yövalvojan.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=18729

Vastaa Viestiin