Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
On Anoi Kaa
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 10161
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

"Syyttäjän mukaan teko on ollut raaka ja julma"
En kiistä syyttäjän arviota tässä, mutta arviot(mielipiteet) henkirikoksien raakuudesta ja julmuudesta heittelevät enemmän kuin helpon tiedonvälityksen sekä koulutusmahdollisuuksien aikakautena voisi olettaa.

Samalta syyttäjältä samassa yhteydessä tämä aiemminkin esillä ollut kuvaus:
"Siinä on käytetty sekä fyysistä väkivaltaa että teräasetta." Lie tarkoittanut puukotuksen tms lisäksi uhria kuristetun tai ilman mitään astaloa pahoinpidellyn lyömällä tai potkimalla? Ihme kieltä ammattilaiselta.
"Lääketiede on kehittynyt sitä vauhtia, ettei enää ole juuri terveitä ihmisiä jäljellä."
- Aldous Huxley

Roly
Sabrina Duncan
Viestit: 351
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 1:05 pm

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Roly »

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005111253.html
Hammaslääkäriäitinsä murhaamisesta syytetty poika ilmaantui alastomana Helsingin Hernesaaren rannassa sijaitsevan ravintola Löylyn ovelle 5. kesäkuuta viime vuonna kello 1.40. Hän meni sisään päästyään ravintolan wc-tiloihin. Pojan tulo tallentui ravintolan valvontakameraan.
Ravintolan henkilökunta ei saanut alastomaan mieheen kontaktia. Mies ei tiennyt omaa nimeään. Miehelle tilattiin ambulanssi kymmentä minuuttia myöhemmin ja mies toimitettiin Haartmanin sairaalaan.
Poika kertoi omatoimisesti kohtaamilleen poliiseille tappaneensa äitinsä. Tekohetkellä äiti oli nukkumassa, kun poika hyökkäsi hänen kimppuunsa.
Henkirikoksen jälkeen poika käveli telakkarantaan ja lähti vaatteet päällä uimaan. Uintimatkalla hän kertomansa mukaan riisui vaatteensa mereen.
– Sitten otin kiinni jostakin puisesta tolpasta, joka roikkui narun varassa. Siinä vedessä riisuin kaikki vaatteeni. Vaatteet jäivät mereen, poika kertoi kuulusteluissa.
Uituaan jonkin matkaa poika nousi Munkkisaaren laiturin sivuilla olevia tikkaita ylös. Pojan mukaan hänen tarkoituksensa oli surmata itsensä hukuttautumalla, mutta uintimatkan aikana hän luopui ajatuksesta.

Avatar
LauraPalmer
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: To Joulu 25, 2008 7:11 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja LauraPalmer »

Surullista tekstiä tyttären facebookista:
" write this with a heavy heart... My mother, (en nyt julkaise nimeä) , passed away at home the night between Saturday and Sunday. Due to this fact the police are investigating the case and all details regarding my mother have been and will be kept away for now."

ja tutut kommentoineet päivitykseen mm:
"(tyttären ja pojan eli tappajan nimet) so sorry to hear about your mother. It is hard to believe. Thinking of you with love and sadness."

Surullista, ei voi muutakaan sanoa...

JackSparrow
Hetty Wainthropp
Viestit: 463
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2012 11:47 am
Paikkakunta: Pori

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja JackSparrow »

Iltalehdestä:

"Kuinka varakkaan perheen pojasta tuli surmaaja? - huumeidenkäyttö alkoi jo 14-vuotiaana

Poliisin esitutkintamateriaalista piirtyy kuva kansainvälisen perheen hiljaisesta skeittaripojasta, joka koulun sijaan uppoutui huumeiden ja tietokonepelien maailmaan. Samana päivänä, kun pojan olisi pitänyt valmistua ylioppilaaksi, hän surmasi äitinsä raa"asti veitsellä.

Kesäisenä aamuyönä kello 03.42 poliisi sai hälytyksen Helsingin keskustassa sijaitsevaan arvoasuntoon Lönnrotinkadulle.

Oli 5. kesäkuuta 2016. Perheen tytär soitti hätäkeskukseen löydettyään kotoaan äitinsä kurkku viillettynä auki.

Jo hätäpuhelussa paljastui karmivia enteitä: ovet olivat lukossa tyttären tullessa kotiin, veli on kateissa.

Paikalle tulleille poliiseille paljastuu nopeasti järkyttävän veriteon olleen perhetragedia, jossa 19-vuotias poika on surmannut äitinsä raa'asti veitsellä.

Sekavanoloinen poika löydettiin Haartmanin sairaalasta. Hän myönsi tekonsa hänet kiinniottaneille poliiseille.

Koulu ei kiinnostanut

Poliisin esitutkintamateriaalista piirtyy kuva varakkaan perheen pojasta, jota ei juurikaan koulunkäynti kiinnostanut.

Sisko kertoi poliisille, että hänen veljensä oli aina vähän hiljaisempi, "tyypillinen skeittaripoika".

- Keskiarvot olivat viitosen paikkeilla, ysillä hän sai nostettua niitä seiskaan. Koulu meni kohtalaisesti isän kuolemaan asti, sisko kuvailee.

Perheen äiti ja kaksi lasta kohtasivat pysäyttävän tragedian, kun perheen isä kuoli tammikuussa 2015 äkilliseen sairauteen. Kuolema tuli järkytyksenä.

Oikeudessa poika kertoi väliensä isänsä kanssa olleen etäiset, sillä isä oli poissa paljon.

Hän oli arvostettu matemaatikko, joka vietti puolet vuodesta Yhdysvalloissa. Isä oli työskennellyt floridalaisessa yliopistossa viimeiset 20 vuotta eli koko pojan elämän ajan.

Oikeudessa poika kertoi isän kuoleman olevan hänelle edelleen rankkaa.

Vuosia huumeidenkäyttöä

Jo ennen isän kuolemaa poika oli aloittanut säännöllisen huumeiden käytön. Ensimmäisen kerran hän kokeili kannabista 14-vuotiaana.

- Koulukaverit käyttivät kannabista ja ostin sitä heiltä. Nuorempana en käyttänyt kannabista kovin usein, ehkä kerran kuussa. Käyttö lisääntyi hieman 15-vuotiaana, poika kertoi poliisille myöhemmin.

Talvella 2014-2015 hän alkoi käyttää kannabista päivittäin. Rahaa hän kertoi saaneensa isältään.

Kesän 2015 lopulla hän alkoi kiinnostua muistakin huumeista. Mukaan tulivat LSD ja sienet. Hän osti huumeet netistä ja ne tulivat postissa.

Parhaimmillaan huumeisiin meni 600 euroa kuussa. Kannabista hän osti katukaupasta, siihen meni suurin osa rahasta.

Ainakin sisko ja paras ystävä tiesivät pojan huumeidenkäytöstä. Sisko yritti kieltää veljeään käyttämästä huumeita.

- En kertonut äidille tästä, koska äiti oli jo heikkona isän kuolemasta. Huolestuttavinta oli se, että hän oli ruvennut käyttämään myös kovempia huumeita, sisko kertoi poliisille.

Siskolle veli oli kertonut käyttävänsä vain sieniä ja LSD:tä.

- Olen kuitenkin ollut kuulemassa, kun hän kavereilleen on kertonut ylpeänä mitä kaikkea hän on käyttänyt. Silloin minulle selvisi hänen käyttäneen myös piriä, ekstaasia, happoa.

Kansainvälinen perhe
Perheen äiti oli arvostettu erikoishammaslääkäri, jonka väitöskirjan osajulkaisuihin viitataan edelleen ahkerasti.

Vuonna 2013 äiti vietti 60-vuotisjuhliaan. Sen kunniaksi Hammaslääkärilehti julkaisi äidistä syntymäpäivähaastattelun.

Artikkelissa naisen perhettä kuvaillaan kansainväliseksi. Perheen äiti itse oli syntynyt Suomessa, mutta hänen taustansa on Turkissa.

Äiti puhui turkin lisäksi äidinkielenään ruotsia. Myös perheen lapset olivat ruotsinkielisiä, mutta puhuivat myös sujuvasti suomea.

Haastattelussa äiti kertoi miehensä asuneen osittain Floridassa jo 18 vuoden ajan. Tuolloin myös perheen tytär oli tuolloin muuttanut Floridaan opiskelemaan. Artikkelissa Floridaa luonnehditaankin perheen toiseksi kodiksi.

Äitiä puolestaan kuvaillaan työlleen omistautuneeksi ihmiseksi. Vapaa-aikanaan hän usein luki tutkimuksia sekä harrasti ahkerasti golfia. Hän oli myös aktiivisesti mukana ruotsinkielisessä hammaslääkäriyhteisössä.

Oikeudessa poika kertoi, että teinivuosina suhde äitiin oli viileä. Äiti epäili poikaansa huumeiden käytöstä ja poika valehteli, ettei käyttänyt.

- Minulla oli huumeiden käytön jälkeen punaiset silmät ja haisin savulta, mikä sai äidin epäilemään huumeiden käyttöä. Aina silloin tällöin riitelimme tästä asiasta, mutta kiistin aina asian, poika kertoo.

Käytös muuttui

Ennen joulua 2015 perheen tytär muutti takaisin Suomeen Yhdysvalloista. Sisko ei ollut nähnyt veljeään puoleen vuoteen ja hänestä veli oli muuttunut paljon.

- Ennen hän oli monta tuntia tietokoneella. Nyt hän oli petrannut, alkanut liikkua, petrannut syömisissä, laihtunut aika paljon eikä enää pelannut niin paljon. Hän oli alkanut tekemään pitkiä pyöräretkiä, sisko kertoi.

Siskon mukaan veli vietti todella paljon aikaa kavereidensa kanssa. Siskon mukaan myös kaverit käyttivät huumeita tai ainakaan eivät vastustaneet veljen käyttämistä.

Sisko kertoi olleensa läheinen veljensä kanssa ja veljen luottaneen häneen enemmän kuin heidän äitiinsä. Hän kertoi poliisille myös saaneensa usein paljon enemmän huomiota kuin veljensä.

- Olen puhunut veljellenikin tästä asiasta. Hän oli samaa mieltä kanssani. Hän tiesi kyllä, ettei se ollut minun syyni, sisko kertoi poliisille.

Pari kuukautta ennen surmaa perhe kävi vakavaa keskustelua äidin ja veljen väleistä.

- Keskustelu koski sitä, että (veli) ei auttanut kotona, ei siivonnut jälkiään, ainoa mitä teki, oli koiran ulos vieminen. Hän ei koskaan tiennyt mitä hän tekisi isona, koulu ei motivoinut häntä. Äiti aina kyseli näistä ja oli huolissaan, sisko kertoo.

Äidin tapa esittää huolensa kuitenkin sai molemmat lapset ärsyyntymään.

- Äidin sosiaaliset taidot eivät olleet hirveän huomaavaisia, äiti keskusteli turhan negatiivisella sävyllä. Puhuin siitä kyllä veljelle ja kerroin, että äiti kyllä välittää eikä meinannut mitään pahaa.

Viimeisten viikkojen aikana pojan ja äidin välit kuitenkin paranivat. Vielä kaksi päivää ennen surmaa äiti ja poika keskustelivat uudelleen vakavasti. Tällä kertaa sävy oli toinen.

Poika tunnusti huumeiden käytön, mutta kertoi lopettaneensa kolme viikkoa aiemmin. Äiti ei tuominnut häntä ja poika oli iloinen, että sai kerrottua asiasta.

- Meillä meni hyvin ja keskusteltiin kaikesta. Hän suhtautui niin hyvin kuin vain pysty, poika selitti oikeudessa.

Myös sisko tuli kotiin sattumalta keskustelun päättyessä. Hän kuuli äidin sanovan "kiitos kun puhuit". Veli puolestaan sanoi äidilleen "kiitos kun kuuntelit".

Piti valmistua

Viimeisen viikon ajan ennen surmaa poika oli tavallista hiljaisempi. Siskon mukaan veli oli koko viikon myös superinnokas liikkumaan.

Lauantaina 4. kesäkuuta koko perhe osallistui yhdessä tuttavaperheen ylioppilasjuhliin.

- Normaalisti hän otti aina juhlissa paljon kakkua ja tarjottavia. Outoa juhlissa oli se, että nyt hän ei ottanut yhtään mitään syötävää, ainoastaan minulta jääneen puoli lasia samppanjaa. Kyselin monta kertaa häneltä, onko hän kunnossa ja onko varma, ettei hän ota kakkua, sisko kertoo.

Myöhemmin illalla sisko ja veli menivät Kaivopuistoon tapaamaan kavereitaan. Myös kaikki puistossa olleet huomasivat veljen olevan hiljainen ja poissaoleva.

Puistossa veli pyysi siskoaan testaamaan paria päivää aiemmin Tallinnasta ostamaansa tainnutusasetta häneen, mutta sisko kieltäytyi.

- Veljeni olisi alun alkaen pitänyt tulla ylioppilaaksi myös tänä keväänä, mutta niin ei tapahtunutkaan, koska hänellä ei ollut riittävästi tunteja. Tämä kävi ilmi jo viime vuonna, mutta uutena tietona tänä vuonna tuli, että hän ei pääsisi kirjoittamaan vielä syksylläkään. Oletimme, että hänen outo käyttäytyminen johtui ehkä tästä asiasta, sisko kertoo.

Vahvat harhat

Kolme viikkoa ennen surmaa poika lopetti huumeidenkäytön.

- Koin, ettei se mee siitä mihinkään, menee vaan enemmän paskaks, poika perusteli oikeudessa.

Noin viikko huumeiden lopettamisen jälkeen poika alkoi kuvitella kommunikoivansa kuolleen isänsä kanssa elektronisten laitteiden välityksellä.

- Minulla oli surutyö kesken isäni kuoleman osalta. Olin päättänyt mennä käymään isän haudalla. Sitten tietokone sekosi siten, että näppäimet eivät tehneet niitä juttuja, mitä niiden olisi pitänyt tehdä, vaan jotain ihan muuta. Kun yritin kirjoittaa tekstiä, kone kirjoitti jotain symboleita.

Poika kertoi uskoneensa, että isä yritti auttaa häntä.

- Uskon edelleen, että isä tai joku korkeampi voima aiheutti tämän, poika totesi poliisikuulusteluissa vielä kolme kuukautta surman jälkeen.

Kaksi päivää ennen tekoa poika meni Tallinnan-päiväristeilylle parhaan ystävänsä kanssa. Matkan aikana poika käyttäytyi oudosti.

Hän alkoi kuvitella itse vaikuttaneensa matkan aikana tapahtuneisiin "outoihin" sattumiin.

- Joku oli unohtanut laivan hissiin Skyr-rahkapurkin. Sitä hän ihmetteli paluumatkalla varmaan jonkun 10 minuuttia. Hän kyseli miksi se oli siellä juuri kun hän oli alkanut pitämään siitä rahkasta, ystävä kertoi poliisille.

Matrix-elokuva

Muutama päivä ennen surmaa poika alkoi uskoa, että hänet on valittu pelastamaan maailma. Hän uskoi, että hänellä ja hänen äidillään on yliluonnollisia voimia.

Hän kuvitteli olevansa The Matrix -elokuvassa.

- Mä uskoin, että mä olin Mr. Smith ja mutsi oli Oraakkeli ja koin silleen, että se koko Matrix-leffa oli ennustus musta ja mutsista.

Vielä vain reilua tuntia ennen surmaa poika meni kävelylle äitinsä kanssa ja yritti kertoa äidilleen "uskomuksistaan".

- Sitten tajusin, että äidillä oli kännykkä ja että joku voisi kuunnella meitä kännykän kautta tietyllä ohjelmalla. Uskoin, että joku oli äidin kännykän kautta kuullut meidän supervoimista ja tulisi hakemaan meitä.

- Tajuttuani tämän ymmärsin, että olin tyrinyt. Tajusin, että minun pitää tappaa itseni. Koska kuitenkin uskoin äidillänikin olevan supervoimia, niin ajattelin, että he tulevat hakemaan äidin. Tajusin, että minun olisi tapettava äiti ensin ja sen jälkeen itseni.

Valmistautuessaan tehtävään poika kertoi kuunnelleensa "raivomusiikkia" eli Ill Niño -yhtyeen kappaletta Cleansing. Hän haki keittiöstä veitsen, "jolla on hyvä tappaa".

Poika kertoi poliisille seisoneensa äidin sängyn vieressä ehkä minuutin ennen kuin viilsi tätä niskaan. Äiti heräsi ja kysyi pojaltaan, mitä tämä tekee.

Äidin noustua seisomaan sängylle poika kertoi ajatelleensa, että hän ei voi viiltää äitinsä kaulaa, sillä hän on hereillä.

Tämän jälkeen hän löi äitiään useita kertoja kasvoihin nyrkillä, minkä seurauksena äidin nenä murtui ja hän vajosi tajuttomuuteen.

- En halunnut tehdä tätä äidille, mutta uskoin, että minun oli pakko. Otin veitsen ja viilsin äidin kurkkua. Tein syviä viiltoja 15-20 kappaletta, poika kertoi poliiseille.

Poika on kertonut itkeneensä koko teon ajan.

Kurkkuun tehtyjen viiltojen seurauksena kaulan rakenteet olivat poikkileikkautuneet selkärankaan asti. Lisäksi äidin hartian soliskuopasta löytyi 10 erillistä veitsellä tehtyä pistohaavaa.

Kello 00.25 poika päivitti Facebookiin tekstin: "I was the cleanser, now I'm just a psycho. The fire burns me inside. Forgive me".

Aamyöllä puoli neljän maissa tytär saapui juhlimasta kotiin ja löysi äitinsä kuolleena sängystään. Hätäkeskus hälytti poliisit paikalle.

Kello 04.15 veli otettiin kiinni Haartmanin sairaalasta. Hänet oli löydetty Hernesaaressa sijaitsevan ravintolan vessasta alasti. Ravintolan ovimies oli hälyttänyt psykoosissa olleelle miehelle ambulanssin.

Poika oli lähtenyt uimaan Telakkarannasta ajatukseen itsensä hukuttaminen. Hän riisui vaatteet uidessaan meressä. Uinnin aikana hän kuitenkin päätti, ettei hän halunnutkaan kuolla hukuttautumalla.

Syyntakeeton

Keskiviikkona iltapäivällä Helsingin käräjäoikeudessa äitinsä murhasta syytetty 20-vuotias mies vilkuilee oikeussalissa hänen taaksensa sijaitseville penkeille valuvaa yleisöä. Kapeat silmät punertavat.

Hän on pukeutunut harmaaseen huppariin ja tummanharmaisiin housuihin. Hiukset ovat lyhyet. Ääni on kumea ja matala ja hän vastaa lyhyin lausein.

Sisko saapui myös oikeuteen asianomistajana. Hän vaatii veljeltään 15 000 euron kärsimyskorvauksia.

Tytär perusteli vaatimuksiaan sillä, että äiti oli hänelle hyvin läheinen henkilö. He asuivat yhdessä samassa asunnossa, äiti oli päivittäin läsnä tyttärensä elämässä ja huolehti tästä taloudellisesti.

- Hän on jäänyt käytännössä yksin ja ilman lähiomaisia, tyttären asianajaja totesi.

Oikeussalissa sisarukset eivät juurikaan katsoneet toisiaan. Ennen kuin veli vietiin pois poliisin saattelemana, he kuitenkin keskustelivat käytävällä lyhyesti.

Oikeudessa veli kertoi harhoistaan ja toisti useaan otteeseen, kuinka sekaisin hän oli.

- Se oli ihan v***n hullua oikeesti, hän totesi.

Mielentilatutkimuksessa pojan on todettu olleen syyntakeettomassa tilassa. Puolustuksen mukaan poika oli mielisairaudesta aiheutuneessa psykoosissa surman tehdessään.

Syyntakeettomuuden on arvioitu alkaneen kaksi viikkoa ennen surmaa.

Syyttäjä Yrjö Reenilä vaatii, että pojan syyksi on luettava murha ja huumausainerikos, mutta katsoo, että hänet on jätettävä tuomitsematta rangaistukseen syyntakeettomuuden vuoksi.

Oikeus antaa ratkaisunsa asiassa 10. maaliskuuta."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2017030 ... 5_uu.shtml

Huh, tulipa pitkä postaus, mutta aika surullinen tarina.
Syntyminen on vain kuoleman odotusta

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1141
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Tuohon viimeiseen lainaukseen ei tullut kuvia mukaan.
Täytyy sanoa, että kuvia katsoessa ei tule ekana mieleen varakas ja kansainvälinen perhe. Huhhuh!
Että jos huushollissa Auer&Lahti oli melkoinen hässäkkä niin ei tää jää paljoa puuttumaan.
Kolme aikuista ihmistä asunut tuolla.
Ja ihan sen vuoksi tämä kommentointi, että usein tän näkösistä kämpistä on vedetty monenlaisia johtopäätöksiä.
Varmaan on keskitytty niihin kulttuurielämyksiin ja korkeatasoisiin julkaisuihin, mutta siivoojaa ei oo katsottu aiheelliseksi palkata.
Ei tuollainen ympäristö ainakaan mielenterveyttä edistä.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

Jukka Siintonen
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 6:36 pm

Runopojasta ja maailmankansalaisesta --> äidinsurmaajaksi

Viesti Kirjoittaja Jukka Siintonen »

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201703032200079815

04.03.2017 klo 7:35

kylpyhuonekuva.jpg
kylpyhuonekuva.jpg (81.86 KiB) Katsottu 902 kertaa
Surman jälkeen poika kertoi käyneensä pesemässä päänsä ennen poistumista kotoa. Verissä olleen yläruumiinsa hän peitti takilla. (POLIISI)

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 14318
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:Tuohon viimeiseen lainaukseen ei tullut kuvia mukaan.
Täytyy sanoa, että kuvia katsoessa ei tule ekana mieleen varakas ja kansainvälinen perhe.
Otetaan muutama kuva ko. artikkelista:
Perheen kodista löytyi useita verisiä jalanjälkiä muun muassa olohuoneesta. (POLIISI)
Perheen kodista löytyi useita verisiä jalanjälkiä muun muassa olohuoneesta. (POLIISI)
hmlmurha.jpg (28.1 KiB) Katsottu 5719 kertaa
Perheen äiti nukkui asunnon ruokailuhuoneessa, jossa hänet surmattiin. Lapsilla oli omat huoneet. (POLIISI)
Perheen äiti nukkui asunnon ruokailuhuoneessa, jossa hänet surmattiin. Lapsilla oli omat huoneet. (POLIISI)
hmlmurha1.jpg (87.91 KiB) Katsottu 5719 kertaa
Kirjan välistä löytyi LSD-lappuja ja sienirouhetta, joka koostui psilosiinistä sekä psilosybiinistä. (POLIISI)
Kirjan välistä löytyi LSD-lappuja ja sienirouhetta, joka koostui psilosiinistä sekä psilosybiinistä. (POLIISI)
hmlmurha2.jpg (119.13 KiB) Katsottu 5719 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Paa
Jane Marple
Viestit: 1009
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:19 pm

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Paa »

Kieltämättä kaaosmainen huusholli. Eniten ihmettelen mainintaa äidin nukkumisesta ruokailuhuoneessa. No voihan sitä kukin tehdä ruokailuhuoneellaan mitä lystää, mutta luulisi varakkaalla perheellä olevan mahdollisuus muuttaa kämppään, jossa kaikilla on selkeä oma tila. Mutta kun tekijällä on päässä vikaa, niin ei siinä paljon auta siisti kämppä, raha tai arvostettu asema.
Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. (Snl.27:19)

URSA
Angus MacGyver
Viestit: 6599
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ei tuo asunto niin mahdottoman kaoottiselta näytä. Pahvilaatikot ja matkalaukku (tyttären?) on ehkä olleet vielä purkamatta tai matkalla varastoon, ja lattiat näyttävät puhtailta lukuunottamatta verisiä jalanjälkiä. Poikahan ei osallistunut kotitöihin, vaan arvatenkin ainoastaan sotki asuntoa. Ruokailuhuone näyttää niin tilavalta, että olisi ollut tuhlausta käyttää sitä pelkkänä ruokailutilana, etenkin jos asunnossa asui vakituisesti 2-3 henkilöä. (Ymmärsin tyttären palanneen ulkomailta opiskelemasta, joten asunnossa oli asunut vähän aiemmin pitkään vain äiti ja poika kahdestaan.) Vähän konmaritusta, tai aikuisen pojan siivousapua, ja asunto olisi ollut siisti.

Tuolla toisessa ketjussa pohditaan, olisiko tällä äidinmurhaajalla osuutta toisen nuorukaisen katoamiseen ja hukkumiseen murhayönä samalla alueella. http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 35#p805930

Syskon S
Jack Bauer
Viestit: 964
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Minä sanoisin, ettei ole yhteyttä. Poika on pystynyt kertomaan yksityiskohtaisesti tuon illan ja yön tapahtumista ja tunnusti äitinsä murhan. Miksi hän olisi jättänyt kertomatta merkittävän osan illan kulusta? Hän on ollut kuitenkin huonossa henkisessä jamassa, enkä usko, että hän olisi jaksanut siinä järkeillä, että saisi lyhyemmän tuomion, jos salaisi toisen murhan. Ennemminkin luulisi, että olisi kertonut kaiken saadakseen jäsenneltyä asioita sekavassa päässään.

Avatar
UglyBetty
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Ke Loka 29, 2014 2:03 am
Paikkakunta: Cloud Cuckoo Land

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja UglyBetty »

URSA kirjoitti:Ei tuo asunto niin mahdottoman kaoottiselta näytä. Pahvilaatikot ja matkalaukku (tyttären?) on ehkä olleet vielä purkamatta tai matkalla varastoon, ja lattiat näyttävät puhtailta lukuunottamatta verisiä jalanjälkiä. Poikahan ei osallistunut kotitöihin, vaan arvatenkin ainoastaan sotki asuntoa. Ruokailuhuone näyttää niin tilavalta, että olisi ollut tuhlausta käyttää sitä pelkkänä ruokailutilana, etenkin jos asunnossa asui vakituisesti 2-3 henkilöä. (Ymmärsin tyttären palanneen ulkomailta opiskelemasta, joten asunnossa oli asunut vähän aiemmin pitkään vain äiti ja poika kahdestaan.) Vähän konmaritusta, tai aikuisen pojan siivousapua, ja asunto olisi ollut siisti.

Tuolla toisessa ketjussa pohditaan, olisiko tällä äidinmurhaajalla osuutta toisen nuorukaisen katoamiseen ja hukkumiseen murhayönä samalla alueella. http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 35#p805930
Samaa mieltä.
Onhan tuolla muutama laatikko ja jonkin verran tavaraa pöydillä, mutta paljon pahempiakin kaaoksia on nähty.
Tuollaiselta se näyttää, kun sisustus ei ole mitään pelkkää valkoharmaata massaa.
Kuviollinen verho, vanha lamppu, tauluja,valokuvia, tavaraa pöydillä.
Nuo muutama tavara lattialla ja ehkä jotain muutakin sotkun tapaista saattaa olla pojan ihan viime hetkillä sinne viskaamaa, ei jokapäiväinen tapa.
No, pianon päälle ei itselläni ole tapana mitään kasata, mutta ei tuo nyt vielä vakavaa ole.

Eikä muuten ole todellakaan eka kerta kun nämä poliisin ottamat kuvat ihmetyttää mua:
Millä hiton vehkeellä nuo kuvat on otettu kun kuvanlaatu (tai siis sen puuttuminen) vaikuttaa eniten siihen että koko kämppä näyttää suttuiselta?!
Eihän noissa kuvissa edes näe yksityiskohtia :shock:
Jollain mun yli 10v vanhalla kamerakännylläkin sais parempia kuvia.
Ja tämä ei siis todellakaan ole eka kerta kun olen tätä kummastellut.
Käyttääkö poliisit itsekin myöhemmin tutkinnassa tosiaan näin epäselviä kuvia vai mitä varten tällaisia on olemassa :roll:

URSA
Angus MacGyver
Viestit: 6599
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ihmettelen kuinka luotettavana ja yksityiskohtaisena niin vakavasti psykoosissa olleen henkilön kertomusta voi pitää. Poika on kertonut sen minkä muistaa ja mitä pitää nyt jälkikäteen todellisina tapahtumina. Ravintolan wcstä murhayönä löytyessään hän ei muistanut edes omaa nimeään.

Erikoinen yhteensattuma, että tämä poika yritti itsemurhaa samassa kanavassa josta samaan aikaan kadonneen nuoren miehen ruumis myöhemmin löytyi.

Syskon S
Jack Bauer
Viestit: 964
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

URSA kirjoitti:Ihmettelen kuinka luotettavana ja yksityiskohtaisena niin vakavasti psykoosissa olleen henkilön kertomusta voi pitää. Poika on kertonut sen minkä muistaa ja mitä pitää nyt jälkikäteen todellisina tapahtumina. Ravintolan wcstä murhayönä löytyessään hän ei muistanut edes omaa nimeään.
Jonkinlainen selviäminen eli tilan kohentuminen tuossa toki on täytynyt tapahtua, kun ensin ei muista/pysty sanomaan omaa nimeäänkään, mutta sen jälkeen pystyy kertomaan tapahtumat. Ahdistus oli varmaan huipussaan heti murhan ja itsemurhayrityksen jälkeen, kun poika mitä ilmeisimmin tiedosti mitä oli tehnyt. Vainoharhaisuus ja psykoosi eivät ollenkaan välttämättä vie ihmiseltä muistia. Osa psykoottisista ihmisistä osaa myös erottaa, mikä on totta ja mikä ei eli voivat kuulla tai nähdä harhoja, mutta logiikka toimii kuitenkin ja tajuavat harhat harhoiksi. Tuosta syystä osaavat itsd hakeutua hoitoon. Tässäkin oli aivan hilkulla, ettei poika olisi puhunut vainoharhaisuudestaan äidilleen. Tosi traaginen tapaus :cry:

Kujakatti
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Joulu 10, 2014 1:08 pm

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Kujakatti »

URSA kirjoitti:Ihmettelen kuinka luotettavana ja yksityiskohtaisena niin vakavasti psykoosissa olleen henkilön kertomusta voi pitää. Poika on kertonut sen minkä muistaa ja mitä pitää nyt jälkikäteen todellisina tapahtumina. Ravintolan wcstä murhayönä löytyessään hän ei muistanut edes omaa nimeään.

Erikoinen yhteensattuma, että tämä poika yritti itsemurhaa samassa kanavassa josta samaan aikaan kadonneen nuoren miehen ruumis myöhemmin löytyi.
Todella mielenkiintoinen yhteensattuma. Ettei olisi ohimennessään tuupannut Emilin mereen.

Porter-tuoppi
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: La Maalis 04, 2017 7:05 pm

Re: Poika tappoi äitinsä Helsingin keskustassa

Viesti Kirjoittaja Porter-tuoppi »

Sisäinen stalkkerini heräsi tätä tapausta lukiessa. Voiko turkkilainen nainen saada kaksi blondia lasta vai olivatko adoptiolapsia? Tapauksen kannaltahan sillä ei ole väliä. Tytär on kuitenkin käytännössä menettänyt perheensä vuodessa.

Vastaa Viestiin