Martti Kaunismäen surma Ilmajoella v. 2001

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Harza
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Loka 28, 2007 3:27 pm

Martti Kaunismäen surma Ilmajoella v. 2001

Viesti Kirjoittaja Harza »

"Ilmajoen Nopankylässä erakoituneena omassa talossaan asunut 72-vuotias Martti Kaunismäki joutui henkirikoksen uhriksi 15.-17.8.2001. Kaunismäki löydettiin kuolleena asunnostaan aamupäivällä 17.8.2001 postinkantajan havaintojen perusteella. Kuolema oli aiheutunut ulkoisen väkivallan seurauksena. Kaunismäki oli nähty elossa viimeksi 15.8.2001 illalla. Sen jälkeen hänestä ei ole tehty havaintoja ennen ruumiin löytymistä."

Juttuhan loppujen lopuksi selvisi "vahingossa" DNA-rekisterin osumalla, vaikka tutkimukset kestivätkin muutaman vuoden. En kuitenkaan muista tarkemmin miten juttu päättyi. Tuomittu kuitenkin muistaakseni oli vieraspaikkakuntalainen vähemmistöryhmän edustaja...

Poliisi julkaisema kuva Kaunismäestä:
http://www.poliisi.fi/poliisi/bulletin. ... Format=jpg


Täällä kuvia erakon pihapiiristä:
http://picasaweb.google.com/Petroskoi80 ... paIlmajoki
http://picasaweb.google.com/Raucom/Erakko
Viimeksi muokannut Harza, Ke Marras 14, 2007 10:37 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4527
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Jos tämä on se juttu, jossa tupakannatsa paljasti tekijät ja tappo oli turha, koska uhrilla ei ollutkaan rahaa, niin täällä on aiheesta kirjoitettu ennenkin.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13620
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tavallaan tämän osion aloittaja, Harza, on oikeassa. Jostain syystä tämä juttu:

Erakkosurma oli mielenkiintoinen tapaus ja aihetta käsiteltiin Poliiisi-tv:ssä useaankin otteeseen - jos nyt rikosuhripäivystyksen ja Viron AIDS-tilanteen lomassa ehtivät kertoa...

Vuosien 2006 tai 2007 PPK kirjassa on tästä tapauksesta sangen kattava artikkeli.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13620
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Erakkosurmaa käsitteleviä Alibeja en arkistostani löytänyt, joten täytyy tyytyä (toistaiseksi) vain HS arkiston tietoihin ja omiin muistikuviin.

Tapaus lähti etenemään erakon talon uunista löydetyn tupakantumpin avulla. Siitä otettu DNA-näyte ei kuitenkaan heti löytänyt omistajaa, vaan vasta vajaan neljän vuoden kuluttua yhden tekijöistä jäätyä kiinni jostain muusta rötöksestä ja hänestä otetun DNA-näytteen avulla. Tätä ennen oli lähiseudun asukkailta otettu vapaaehtoisia DNA-näytettitä. Yhtä laajaa DNA-näytekeruuta oli ollut Suomessa aiemmin vain Eveliina Lappalaisen surman tutkimusten yhteydessä.

Näin paikkakunnan ulkopuolisena voi vaan kuvitella, mikä epäilyjen varjo lankesi kylän ja lähiseudun asukkaiden päälle. Ehkä joku jopa epäili naapuriaan tms.

Maanantaina 25.4.2005 Seinäjoen käräjäoikeus määräsi vangittavaksi kolme miestä epäiltynä erakon surmaan. Epäillyt olivat tekohetkellä 40-44 vuotiaita.

Keskiviikkona 23.11.2005 erakkosurmassa annettiin tuomiot: Ruoveteläinen Tenho Allan Hedman tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä ryöstöstä ja taposta kahdeksaksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Töysäläinen Harri Tapio Naukkarinen sai samoista rikoksista 10 vuotta vankeutta. Oikeus katsoi Naukkarisen käyttäneen eniten väkivaltaa vanhuksen kuolemaan johtaneessa pahoinpitelyssä. Töysäläinen Petteri Ensio Taurikorpi sai yhdeksän vuoden vankeustuomion. Hän oli kolmikosta se, joka oli käynyt erakon talolla aikaisemmin kaupittelemassa miehelle vaatteita ja kertonut sitten rikoskumppaneilleen, että metsässä asuvalla miehellä saattaa olla mökissään paljon rahaa.

Taurikorven ehdotuksesta miehet sitten lähtivät erakon mökille 15.8.2001. Varustuksena heillä oli jäätuura ja rengasrauta. Kun erakko avasi mökkinsä oven, miehet kaatoivat hänet maahan saman tien ja aloittivat pahoinpitelyn. Erakko raahattiin mökkiin, jossa Naukkarinen jatkoi tämän hakkaamista. Viimein erakko kuoli. Rahaa ei mökistä löytynyt.

Tuomitut kiistivät syyllistyneensä tappoon ja heillä ei omien sanojensa mukaan ollut aikomustakaan hengenriistoon. Oikeus kuitenkin katsoi pahoinpitelyn kestäneen kauan ja olleen raakaa. Tuomituilla on tilillään myös aiempia väkivaltarikoksia.

PPK-kirjasta muistinvaraisesti, että jollakin kolmikosta oli tuolloin Nissan Cedric -merkkinen auto, joka oli jättänyt pohjakosketuksen jäljet sivutielle lähelle erakon asuntoa. Auto oli muistaakseni jopa myyty melko pian surman jälkeen uudelle onnelliselle omistajalle…

Surmassa käytettyjä vaatteita tms/yms. oli poltettu jonkin metsäautotien päässä ja vielä neljän vuoden kuluttua tuosta nuotiojänteestä poliisi pystyi tunnistamaan joitakin esineiden jäänteitä. Samalla löytyi nuotion lähelle metsikköön heitetty rengasrauta.

Surmaajat haaveilivat rahasta mutta saivatkin usean vuoden tuomiot. Äkkirikastumisen halu ja se mammona mitä kaikkea voi kuvitelluilla rahoilla ostaa sai aikaan tapahtumaketjun, jossa ei ollut voittajia. Erakon ainoana haaveena lienee ollut elää rauhassa mökissään.

Onkohan tuo tupakantumpin uunin heittänyt lopettanut tupakoinnin, vapaudelle ja terveydelle vaarallisena…? Toisaalta – jos hän ei olisi tuon erakkosurman jälkeen tehnyt mitään laitonta vaan elänyt ns. ihmisiksi, niin olisiko tapaus vielä ns. avoin?

Yritän vielä etsiä jotain oleellista tapaukseen liittyvää.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

hopo-66
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 9:05 pm
Paikkakunta: ilmajoki

Viesti Kirjoittaja hopo-66 »

ilmajoki lehdessä oli joskus juttua tuosta erakosta,ja olen itsekkin hänen kanssa aikoinaan jutustellut,harmiton ukkohan hän oli ja hieman "yksinkertainen" halusi tosiaan vain olla omissá oloissaan ketään häiritsemästä,hän oli lähtöisin muistaakseni kurikasta ja jossain vaiheessa tie vei tuonne nopankylään.kerron lisää kun muistan jotain.mutta eikös tuon jutun/lehden voi tilata ilmajoki lehden arkistosta?

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4527
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Ja muistelen lukeneeni, että vanhus itsekin antoi ymmärtää omistavansa paljon rahaa. Ihan yksinkertaisuuttaan, ja saattoi jopa olla että hän kuvitteli itsensä varakkaaksi, koska ei oikein ymmärtänyt rahan arvoa.
Patjasta oli ainakin etsitty rahoja...

Kyllä näiden ryöväreiden täytyy olla myöskin tyhmiä omalla tavallaan. :wink:
Joku kertoi muualla(?) yhdestä näistä tekijöistä, että tiesi miehen, eikä olisi voinut uskoa tästä tällaista.. Eli joillakin ei ilmeisesti omatunto paina.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

hopo-66
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 9:05 pm
Paikkakunta: ilmajoki

Viesti Kirjoittaja hopo-66 »

rahasta sen verran että hänellä oli uskottu mies (postinkantaja) joka toi hänelle jotain ruokia ja tupakkia,hoiteli ilmeisesti jotain muutakin asioita.erakko luuli kuitteja rahaksi siksi hän niillä ilmeisesti vähän leuhkikin...

Geissimummo
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 4:03 pm

Viesti Kirjoittaja Geissimummo »

Tämä juttu kosketti kovasti aikoinaan. Seurasin mm. lehdistä aktiivisesti jutun selviämistä. Kamalaa, miten rahanhimo sekoittaa ihmisen pään. Käydä vanhan miehen päälle vain sen takia, että kuvittelivat hänen omistavan suuren omaisuuden. Olisivat edes selvittäneet ensin, onko huhussa mitään perää.

Sääli on sairautta, mutta tuo erakkoparan saunarakennus... :( Ja muutenkin hänen pihapiirinsä. Kovasti oli nähnyt vaivaa varastorakennusten ym. pitämiseen.
Kauneinkaan uni ei kestä heräämistä.

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3313
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Alibista nro 11/2005 vielä tästä Nopankylän erakkosurmasta:

24.10.2005 oikeussaleissa monta kertaa ennenkin syytettyjen penkeillä istuneet Tenho Allan Hedman, Harri Tapio Nukarinen ja Petteri Ensio Taurikorpi saivat syyttäjältä syytteen murhasta ja törkeän ryöstön yrityksestä sekä törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Seuraamuskannanotossaan syyttäjä vaati miesten tuomitsemista elinkautiseen vankeuteen.

Oikeudenkäynti on herättänyt huomiota laajalti Pohjanmaalla, sillä syyte koskee noin neljä vuotta pimeänä ollutta ja mieliä kuohuttanutta Nopankylän erakkosurmaa. Vaatimattomissa oloissa kissojensa kanssa asunut Martti Kaunismäki oli kuollessaan 72-v.

Kaunismäki oli asunut kunnan omistamassa mökissä yli 20 vuotta. Hän oli lähes täysin muusta maailmasta eristäytynyt ja ihmisiä kartellut mies. Hänen mökkiinsä ei vierailla ollut asiaa. Pihapiirissään hän liikuskeli kissojaan hoidellen. Paikkakuntalaiset eivät häirinneet hänen elämäänsä. Ruoka vietiin viime vuosina Kaunismäelle kotiin.

16.8.2001 teki paikkakunnan postinkantaja murheellisen löydön. Postimies havaitsi, että Kaunismäen asumuksen ulko-ovi oli auki. Se oli outoa, sillä tavallisesti mies ei vahingossakaan jättänyt ovea avoimeksi. Postimies kurkisti asuntoon ja koki järkytyksen. Sisällä oli MK:n ruumis, josta oli nähtävissä väkivallan merkit.
Poliisi aloitti normaalin rikostutkinnan, mutta mikään tutkintalinja ei vienyt kohti nopeaa ratkaisua. Huhut sensijaan kulkivat; puhuttiin omalaatuisesta erakosta, jolla oli ollut mökissä suuri summa rahaa. Joku väitti hänen voittaneen lotossa, toinen saaneen perinnön. Kolmas kertoi säästöistä.

Lehdessä julkaistiin kuvia katetusta peräkärrystä, jonka uskottiin liittyvän rikokseen. Suhteellisen läheltä tapahtumapaikkaa varastettiin surmayönä tukeva peräkärry nimeltä Isoreissari. Kärry on kookas, mutta sitä kykenee vetämään tavallisella henkilöautolla. Tuo linja ei tuonut ratkaisua.
Poliisi suoritti useiden henkilöiden kohdalla puhutteluja ja tarkistuksia, joitakin otettiin asian tiimoilta kiinni kuulusteluja varten. Turhaan.

Rikoskomisario Esa Uusi-Kakkurin käynnistämä tutkintaprojekti liittyi dna-näytteiden ottamiseen. Kaikkiaan lähetettiin tutkittavaksi yli 200 näytettä. Rikospaikalta löytyneitä näytteitä verrattiin muualta otettuihin. Näytteet pyrittiin ottamaan kaikilta Kaunismäen kanssa tekemisissä olleilta henkilöiltä. Näytteet otettiin poskitikkumenetelmällä suun limakalvosta, koska henkilöt suostuivat tähän vapaaehtoisesti. Pakkokeinoin näyte voidaan ottaa verestä.

Syyttäjän mukaan Hedman, Nukarinen ja Taurikorpi olivat yhdessä ja yksissä tuumin tunkeutuneet MK:n asuntonaan käyttämän mökin pihapiiriin ja sisälle mökkiin, varustautuneina henkilöön kohdistuvaan väkivaltaan soveltuvilla välineillä.

Taurikorpi oli käynyt mökillä aiemmin kaksi kertaa tutustumassa elinoloihin ja tapoihin. Hän oli kertonut Hedmanille ja Nukariselle tietävänsä metsässä asuvan vanhan miehen, jolla saattaisi mökissään olla runsaasti käteistä rahaa ja ehdottanut heille rahojen anastusta. Kolmikko oli yhdessä jäätuuralla, rengasraudalla, pampulla ja näppylähanskoilla varustautuneena ajanut Kaunismäen mökin läheisyydessä olevalle peltoaukeamalle odottamaan liikenteen hiljentymistä. Tämän jälkeen he olivat siirtyneet tarkkailemaan mökkiä lähempää ja kiertäneet metsän kautta mökin takaa sen pihapiiriin. Kun he saivat Kaunismäen avaamaan oven, he kävivät välittömästi tämän kimppuun, pahoinpitelivät nyrkein, potkien ja mukaansa varaamillaan välineillä. Kaunismäen menetettyä tajuntansa he olivat raahanneet hänet sisälle mökkiin, jossa Hedman ja Taurikorpi olivat ryhtyneet etsimään rahaa ja muuta omaisuutta. Nukarinen oli jatkanut lattialle raahatun K:n pahoinpitelyä nyrkeillä lyöden ja polvillaan tai jaloillaan rintakehää survoen. MK:n lähtö oli pitkitettyä tuskaa ottaen huomioon sen pitkän ajallisen keston ja huomattavia tuskia ja kipuja aiheuttaneen tekotavan.
Kaunismäki oli henkisesti 7-8 vuotiaan lapsen tasolla, joten rikosta voidaan pitää törkeänä.
Ajoittain vanhus oli ollut tajuton ja ajoittain tajuissaan. Rahaa ei ollut löytynyt sen enempää kuin keneltä tahansa köyhältä eläkeläiseltä.

Oikeudessa kaksi vähemmistökansalaista piti yhtä ja miehet yrittivät vierittää syyn Harri Nukarisen niskoille. Kaikki kiistivät murhan. Kun kaksi syytettyä katsoi Nukarisen olevan päätekijä ja yksin vastuussa vakavista seurauksista, pisti Nukarisen avustaja Jaakko Tuutti astetta paremmaksi.
-Päämieheni kiistää kotirauhan rikkomisen. Hän meni taloon ostamaan viinaa, joten hänellä oli oikeutettu asia. Päämieheni ei tarkoittanut käyttää väkivaltaa; hän joutui tappeluun Kaunismäen kanssa jne jne.
-----------
Muistan myös itse, että tupakantumppi johti oikeille jäljille. Tässä jutussa siitä vain ei ollut mainintaa.

Geissimummo
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 4:03 pm

Ilmajoen erakkosurma.

Viesti Kirjoittaja Geissimummo »

Huomenna MTV3 esittää klo 21.00:
Ratkaiseva isku (K15)

Erakko-Martti. Ilmajoen Nopankylä järkyttyi elokuussa 2001, kun erakkona elänyt Martti löydettiin raa'asti surmattuna mökistään. Henkirikos pysyi selvittämättömänä neljä vuotta, kunnes mökistä löydetystä tupakan tumpista saatu DNA paljasti yhden tappajista. Ohjelmassa esitetään ennennäkemätöntä poliisin videomateriaalia, jossa tappaja palaa rikospaikalle kertomaan oman versionsa tapahtumista. Katsojat pääsevät tutustumaan myös KRP:n rikostekniseen laboratorioon. Ohjelma sisältää kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille.

Telkku.com
Suosittelen siis, että katsotte ohjelman, jos aihe vielä kiinnostaa (tummennus minun).
Kauneinkaan uni ei kestä heräämistä.

limee
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Ke Maalis 02, 2011 11:36 pm

Re: Ilmajoen erakkosurma

Viesti Kirjoittaja limee »

^Meni tietysti ihan ohi koko ohjelma. Onko kenelläkään tietoa näkeekö ko. ohjelmaa mahdollisesti netistä? MTV3 katsomosta en löytänyt ainakaan..

Todella inhottava ja surullinen juttu. Sääliksi käy aina kun rikokset kohdistuvat puolustuskyvyttömiin eli lapsiin, vanhuksiin tai eläimiin. Toinen on vielä ollut yksinkertainen erakko ja halunnut vain elää rauhassa ja sitten jotkut m*lkut tunkeutuvat hänen kotiinsa ja pahoinpitelevät julmasti. Pistää oikeasti vihaksi ja tulee todella surku kun ajattelen tuon vanhusparan elämää ja viimeisiä hetkiä :(

Kisu
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Maalis 15, 2011 3:57 am

Re: Ilmajoen erakkosurma

Viesti Kirjoittaja Kisu »

Ilmajoen Lions Clubin historiikista löytyy symppis maininta vuosien takaa:

Klubimme ensimmäinen työaktiviteetti kaudella 1986-87

S.J.:n presidenttikaudella heräsi ajatus tempauksesta nopankyläläisen "erakon" Martti Kaunismäen asunto-olojen parantamiseksi.

Martti asui Nopankylän sivualueella metsässä hyvin alkeellisissa olosuhteissa ja kaiken lisäksi hän oli luonteeltaan ja tavoiltaan erikoinen mies, joka ei päästänyt alueelleen ja mökkiinsä kuin harvan ja valitun.

Otettuamme yhteyttä kuntaan järjestyi kunnostettavaksemme vanha työmaaparakki.

HS-talolla Valtiontien varressa olevassa hallissa 20.-21.12.86 veljet kunnostivat parakin perinpohjin A.S.:n johdolla. Parakki maalattiin sisällä vaaleaksi ja päältä punaiseksi ja lämmityslaitteeksi hommasimme hyvän kamiinan.

Keväällä parakki siirrettiin Martin asuntorötiskön viereen ja viimeisteltiin isännän läsnäollessa asumiskuntoon. Taisi Martti tarjota meille pystyttäjille kahvitkin.

Viikkojen ja kuukausien myötä kantautui tieto, ettei Martti ollutkaan muuttanut asumaan uuteen, puhtaaseen ja lämpimään asuntoon,vaan asusteli sinnikkäästi vanhassa haisevassa mökissään. Martti piti parakkia vain varastonaan ja taisivat kissat ja koirakin sitä käyttää.

Meille leijonaveljille jäi kaikesta huolimatta tempauksesta mukavat yhteiset muistot siitä, että saimme tehdä konkreettisesti jotakin käsillämme lähimmäisemme auttamiseksi.

Joitakin vuosia sitten Martti Kaunismäen maallinen taival päättyi traagisesti ja tapausta ei ole saatu tähän päivään mennessä selvitetyksi, mutta kunnostamamme parakki taitaa seistä siellä metsässä vielä kertomassa omaa historiaansa ohikulkijoille.


http://www.lions.fi/district107-f/Ilmaj ... toria.html

muoks: Lyhensin jutussa esiintyneet nimet, kun täällä vissiin sellainen tapa?

SimppeliUkko
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: To Syys 05, 2013 4:53 am

Re:

Viesti Kirjoittaja SimppeliUkko »

Doctor Lecter kirjoitti:Tavallaan tämän osion aloittaja, Harza, on oikeassa. Jostain syystä tämä juttu:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=372

on Kadonneet -osaston alaisuudessa ja sinnehän se ei missään tapauksessa kuulu. Nyt ylläpidon pitäisikin ryhtyä välittömiin toimiin näiden kahden artikkelin - alkuperäisen aloituksen ja Harzan kirjoitusten yhdistämiseksi ja jutun siirtämiseksi henkirikokset kotimaa -osastoon.

Erakkosurma oli mielenkiintoinen tapaus ja aihetta käsiteltiin Poliiisi-tv:ssä useaankin otteeseen - jos nyt rikosuhripäivystyksen ja Viron AIDS-tilanteen lomassa ehtivät kertoa...

Vuosien 2006 tai 2007 PPK kirjassa on tästä tapauksesta sangen kattava artikkeli.

EDIT: Lukitsin vanhemman ketjun eli jatketaan keskustelua tassa ketjussa. - RAID
Osallistunpa omalla vaatimattomalla panoksellani tähän, tuolta löydät ko. PPK:n artikkelin kuvina:
http://imageshack.us/g/1/10304983/
ja tuolta saman pdf:nä (10 sivua):
http://www54.zippyshare.com/v/53637424/file.html

Oli ylimääräistä aikaa...

PS. Jos joku kaipaa jotain tiettyä PPK:n juttua niin saatanpa sen pyydettäessä toimittaa luettavaksi kunhan kerrot minkä vuoden kirjassa se on.

SimppeliUkko
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: To Syys 05, 2013 4:53 am

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja SimppeliUkko »

SimppeliUkko kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:Tavallaan tämän osion aloittaja, Harza, on oikeassa. Jostain syystä tämä juttu:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=372

on Kadonneet -osaston alaisuudessa ja sinnehän se ei missään tapauksessa kuulu. Nyt ylläpidon pitäisikin ryhtyä välittömiin toimiin näiden kahden artikkelin - alkuperäisen aloituksen ja Harzan kirjoitusten yhdistämiseksi ja jutun siirtämiseksi henkirikokset kotimaa -osastoon.

Erakkosurma oli mielenkiintoinen tapaus ja aihetta käsiteltiin Poliiisi-tv:ssä useaankin otteeseen - jos nyt rikosuhripäivystyksen ja Viron AIDS-tilanteen lomassa ehtivät kertoa...

Vuosien 2006 tai 2007 PPK kirjassa on tästä tapauksesta sangen kattava artikkeli.

EDIT: Lukitsin vanhemman ketjun eli jatketaan keskustelua tassa ketjussa. - RAID
Osallistunpa omalla vaatimattomalla panoksellani tähän, tuolta löydät ko. PPK:n artikkelin kuvina.. Enpäs osallistukkaan.

Thelea
Martin Beck
Viestit: 841
Liittynyt: Ke Marras 23, 2011 1:22 pm

Re: Martti Kaunismäen surma Ilmajoella v. 2001

Viesti Kirjoittaja Thelea »

Asuin tuolloin lähellä Nopankylää, ja olin käynyt erakkoa tapaamassakin. Epäluuloinen, mutta lämpeni hieman kun tunnisti mukanani olleen sukulaiseni, joka oli jollain lailla hänen kaverinsa, ja joka muuten oli hyvin järkyttynyt murhasta.

Oli tosiaan ihan harmittoman oloinen, ja ihan varaton, huhuista huolimatta. Ja joo, postinkantaja vei hänelle sossun (tjsp) maksamat tavarat, käsittääkseni erakolla ei ollut yhtään rahaa. Oliko edes tilillään? Lempinimikin hänellä kylillä oli, ei vain juuri nyt muistu mieleen.
"Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end." - Maxine (kertoi isänsä sanoneen näin), Amyn lailla.

Vastaa Viestiin