Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
taukki
Nikke Knakkertton
Viestit: 185
Liittynyt: Ti Huhti 30, 2013 2:32 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja taukki »

Joo tuli tuo dokumentti eilen kans vahingossa katottua ku soffalla makoilin, ei voi ku ihmetellä että miten kaali tuo jätkä on päästään. Ja ne diakonisen työn ja nuorison ym. paskan vitun tärkeet huuhaan puhujat...Tuo ei valmistu ku työttömäksi.

Kuva

:mrgreen:

jukkasahti
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 11:39 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja jukkasahti »

Tämä manne joutunee vielä ongelmiin.

jukkasahti
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 11:39 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja jukkasahti »

Ymmärtääkseni tämän narsistin varalle on varmasti jotain keksitty.

Pilottipoju
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 9:45 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Pilottipoju »

Uusimmassa Seiskassa (3/2017) osataan kertoa, että Sonny Nyman toimii rap-mentorina itä-helsinkiläisille nuorille. Yllättävä ystävystyminen elinkautisvangin kanssa aiheutti ihmetystä poikien lähipiirissä, mutta poikia ei asia liiemmin häritse, Seiskassa kerrotaan. "Minä ajattelen, että hän on parantanut tapansa ja muuttunut ihminen" tuumaa toinen nuorukaisista.

Herra Elinkautinen on myös kovin huolissaan nuorista tytöistä, joille vanhemmat miehet hakevat alkoholia ja muita päihteitä pientä korvausta vastaan. "Siinähän voisi tapahtua ihan mitä tahansa" Sonny tietää kertoa.

Miten kukaan viitsii antaa tälle rupupaskalle mitään palstatilaa, kysynpä vaan.
It ain't no sin if you crack a few laws now and then, just so long as you don't break any.

JurpÅ
Remington Steele
Viestit: 212
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 5:08 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja JurpÅ »

Tuskin mikää muu "media",ku seiska tota paskiaista noteeraa :mrgreen:

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1240
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Pilottipoju kirjoitti:Herra Elinkautinen on myös kovin huolissaan nuorista tytöistä, joille vanhemmat miehet hakevat alkoholia ja muita päihteitä pientä korvausta vastaan. "Siinähän voisi tapahtua ihan mitä tahansa" Sonny tietää kertoa.
Taitaa vaan puhua kokemuksen syvällä rintaäänellä tosi asiaa..Itsekin pidän vanhempia jotka hakee alaikäiselle lapselle viinaa umpimätinä paskakasoina.

Siinä voi sattua todellakin ihan mitä tahansa.

Jos mä näen jonku aikuisen hakevan alaikäselle viinaa niin käyn läiskimässä hakijaa naamaan niin monesti että se juoksee karkuun. Puliukot kattooki mua pitkään autohallissa missä ne leireilee aina eikä ne oo koskaan enää palatessa siellä "väijyksissä".Siinäkin kun voi sattua mitä vaan.
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13607
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

JurpÅ kirjoitti:Tuskin mikää muu "media",ku seiska tota paskiaista noteeraa
Ainakin Savon Sanomat on noteerannut.
-----------------------
Tie vapauteen on kivetty hyvillä aikomuksilla:

Elinkautinen pääsee vapaaksi elinkautisesta - hovioikeus päätti vapauttaa

Rap-artisti Elinkautinen pääsee vapaaksi elinkautisesta vankeustuomiostaan ensi vuonna. Helsingin hovioikeus päätti perjantaina hyväksyä miehen hakemuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen.

Elinkautinen tuomittiin elinkautiseen vankeuteen nuoren naisen murhasta vuonna 2005. Hän on suorittanut vankeusrangaistustaan lähes 12 vuotta.

Mies murhasi useilla eri teräseilla lyömällä 19-vuotiaan naisen Helsingin Laajasalossa. Kaksikko oli viettänyt sitä ennen iltaa yhdessä ja käyttänyt huumeita. OIkeuden mukaan mies löi naista veitsillä 19 kertaa ja lisäksi myös viilteli.

Mies poistui teon jälkeen paikalta, pyysi naapuria tilaamaan taksin ja lähti kaupungille. Vainaja löydettiin viikkoa myöhemmin.

Vankila-aikanaan mies aloitti rap-artistin uransa. Hän myös perusti D.S.G-nimisen rap-ryhmän, jonka jäsenet kertoivat pyrkivänsä irrottautumaan rikoskierteistä.

Oikeuden mukaan miehen vapauttamista puolsi hänen onnistumisensa vankeusajan opinnoissa ja muissa suunnitelluissa toimissa. Hän opiskeli ensin vankilassa sekä sitten opintoluvalla vankilan ulkopuolisessa koulutuksessa nuoriso-ohjaajaksi.

Miehellä on tiedossa työpaikka ja asunto, mitkä hovioikeuden mukaan puolsivat myös päätöstä hänen vapauttamisestaan.

Myös Rikosseuraamuslaitos puolsi miehen vapauttamista ehdonalaiseen. Hovioikeus kuuli asiassa myös miehen nimeämiä todistajia.

Hovioikeus päätti, että Elinkautinen pääsee ehdonalaiseen vapauteen keväällä 2018. Hovioikeus määräsi hänelle ehdonalaiseen vapauteen kolmen vuoden koeajan.


Savon Sanomat
24.02.2017 13:54
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Tirkkis88
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 3:07 pm
Paikkakunta: Sipoo
Viesti:

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Tirkkis88 »

humulus kirjoitti:
räppäri Nyman.jpg
räppäri Nyman.jpg (28.89 KiB) Katsottu 1245 kertaa
Hieman järkytyin kun tajusin, että hän on tuttavani uusi mies.

Facebookissa tullut eteen tutun profiilissa.

Ei kai siinä, hyvä kun uskaltaa seurustella ihmisen kanssa joka on murhannut naisen.

Itse en kykenisi seurustelemaan murhaajan kanssa, en vaikka olisi kuinka kunnostautunut. En voisi olla miettimättä, että olisiko itse seuraavana listalla.

Kuva oli pudonnut. Palautettu.
-NILS-

Dope Boy
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1439
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Hampaattomia lapsellisia pirinistejä koko sakki.
"If you aim for a king, you better not miss"

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13607
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Sonny Nyman teki 21-vuotiaana huumepäissään kammottavan teon, joka muutti monta elämää pysyvästi: ”Ei ole kulunut päivääkään, etten olisi miettinyt sitä”

Räppärinä tunnettu Sonny Henry Nyman istui vankilassa elinkautisen. Elämäkerrassaan hän kertoo 21-vuotiaana tekemästään henkirikoksesta sekä pohtii, missä kohtaa asiat olisivat voineet mennä toisin.

19 veitseniskua. Syyttäjä kutsui tekoa teurastukseksi. Sekä käräjäoikeus että hovioikeus katsoivat teon murhaksi ja tuomitsivat Nymanin nuoren helsinkiläisnaisen murhasta elinkautiseen vankeuteen vuonna 2005.

Nyt, yli16 vuotta teon jälkeen, Nyman miettii yhä, miksi hän joutui sinä iltana niin silmittömän raivon valtaan.
– Totta kai se kulkee elämässä mukana ja varmasti loppuun asti. Kun koen onnistuvani jossain ja minulle tapahtuu jotain positiivista, tunnen syyllisyyttä semmoisina hetkinäkin. Onko minulla oikeus olla onnellinen kaiken tekemäni jälkeen? Nyman, 36, pohtii MTV Uutisten haastattelussa.

Nymania haastateltiin MTV:n Uutisaamussa perjantaina. Keskustelemassa vankien vapautumisesta oli myös ylilääkäri Alo Jüriloo.

Lapsuus lastenkodeissa
Nyman on taustaltaan romani. Hänen lapsuudessaan 1980-luvulla eronneet romaniäidit joutuivat usein valitsemaan lastensa ja uuden puolison välillä.

Sonny Nyman muistaa olleensa 5-vuotias, kun äiti istutti hänet auton takapenkille ja lähti ajamaan. Poika kyseli monta kertaa, mihin he olivat matkalla, mutta äiti ei kertonut. Hän kertoo kirjassaan, miten auto lopulta kaartoi tuntemattoman talon pihalle.

”Menimme sisään taloon, ja eteisessä äitini antoi minut tuntemattoman miehen syliin. Sitten äiti kääntyi takaisin ovelle ja lähti.”

12-vuotissyntymäpäiväänsä mennessä hän oli ollut 15:ssa eri sijoituspaikassa – eikä kaikissa paikoissa lapsia kohdeltu silkkihansikkain.

Teininä hän alkoi käyttää huumeita ja tehtailla rikoksia kiihtyvään tahtiin. Silti Nyman arvelee, että hän olisi voinut itse valita toisin.
– Lopulta elämäni on ollut vain minun käsissäni.

"Pimahdin täysin"
Itse murhaillasta Nyman kertoo kirjassa yksityiskohtaisesti. Hänellä oli tuolloin allaan jo yksi tuomio vakavasta väkivaltarikoksesta sivullista miestä kohtaan. Tällä kertaa uhrina oli nainen, jota hän lähti saattamaan kotiin.

”Joimme viiniä ja söimme lääkkeitä. Jossain vaiheessa meille tuli riitaa. Se paisui ja paisui, ja yhtäkkiä pimahdin täysin. Kuin musta raivon aalto olisi pyyhkäissyt ylitseni. Surmasin hänet. Kun selvisin raivon vallasta, tajusin, mitä oli tapahtunut, mutta jo silloin oli aivan liian myöhäistä.”

Helsingin Sanomissa julkaistun jutun mukaan Nyman yritti veriteon jälkeen lavastaa tekoa itsemurhaksi muun muassa asettamalla puukon naisen käteen. Hän lähti pakomatkalle, joka kesti noin viikon.

”Pakomatka oli kaiken kaikkiaan hyvin epätodellinen. Toivoin vain koko ajan hartaasti, että kaikki tapahtumat olisivat olleet vain pahaa painajaista.”

Tuomiosta vuonna 2005 kirjoittaneen STT:n jutun mukaan Nyman myönsi oikeudessa tapon, mutta tuomio tuli murhasta teon erityisen raakuuden ja julmuuden vuoksi. Hänet passitettiin Suomen kovimpien rikollisten vankilana tunnettuun Riihimäen vankilaan.

Sairastui vakavasti vankeusaikana
Riihimäen vankila oli kova ja lannistava paikka, se näkyi sekä henkilökunnan suhtautumisessa vankeihin että vankien suhtautumisessa toisiinsa.

Nyman kertoo kirjassa joutuneensa muun muassa tilanteeseen, jossa osaston toinen vanki uhkasi häntä paistinpannulla.

Elinkautisen aikana Nyman sairastui vakavasti. Hän kertoo, ettei häntä päästetty Riihimäen vankilasta sairaalaan saamaan hoitoa, vaikka hänen tilansa oli hengenvaarallinen vuonna 2008. Lopulta tilanne oli niin vakava, että hän päätyi teho-osastolle useiksi päiviksi.

Nyman uskoo, ettei ole ainut vanki, jonka sairauksia ei ole hoidettu. Moni vanki päättää hänen mukaansa kärsiä hiljaisuudessa.
– Ei nousta taisteluun sen vuoksi, että on jo etukäteen arvattu, että se hävitään se. Ettei saada reilua käsittelyä.

Lopulta Nymanilla todettiin useita lihasten toimintaan vaikuttavia kroonisia sairauksia. Diagnooseista vakavin on kirjan mukaan keuhkofibroosi. Sen suhteen Nyman on kirjan mukaan jo jatkoajalla, sillä vuonna 2015 diagnosoidun taudin eliniänennuste on 3-5 vuotta.

Riihimäen vankilan apulaisjohtaja Susanna Schugk-Laulumaa ei ota kantaa yksittäisen vangin väitteisiin, mutta toteaa, että vankilassa on muun muassa oma terveydenhuollon poliklinikka, jossa työskentelee koulutettuja sairaanhoitajia, ja joiden luokse vanki pääsee asiointilomakkeella nopeasti.

Kouluttautui vankilassa
Sairastumisen jälkeen suhtautuminen muun muassa rikollismaailmaan muuttui. Kirjassa hän kuvailee olleensa ennen täysi kusipää, mutta sairastumisen jälkeen alkoi kiinnostaa, miten oman elämänsä voisi saada raiteilleen ja samalla auttaa muita.

Hiljalleen oma elämä alkoi rakentua, toivottomilta tuntuvista lähtökohdista. Hän pääsi lopulta avovankilaan, ensin Keravalle, sitten Suomenlinnaan. Se tuntui lottovoitolta, sillä Suomenlinnassa vangit saavat huomattavasti enemmän vapauksia, joiden avulla voi suunnitella tulevaisuutta ja koevapautta.

Vankeusajan loppupuolella hän alkoi kouluttautua. Lisäksi hän perusti rap-yhtye D.S.G.:n, joka koostui pitkäaikaisvangeista. Hän tuli tunnetuksi räppäri Elinkautisena.

"Musiikillisesti kaikki toimi taianomaisesti, emmekä varmasti kukaan koe samaa enää koskaan. Mikään muu ei sitten toiminutkaan."

Nyman valmistui nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi joulukuussa 2018. Hän on sen jälkeen tehnyt nuorisotyötä sekä luennoinut sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille ja ammattilaisille.

Vapaus koitti 2018
Vuonna 2017 hovioikeus antoi päätöksen: hänen elinkautisensa tulisi kestämään 13 vuotta 2 kuukautta. Vapaus koittaisi huhtikuussa 2018, koevapaus alkaisi puoli vuotta ennen.

Sopeutuminen vankilan ulkopuolelle ei ole ollut aivan mutkatonta. Nyman on muun muassa menettänyt asuntonsa Järvenpäässä maksamattomien vuokrien takia, mistä hän kertoo kirjassaan.

Lisäksi hänen tilillään on kaksi huumerattijuopumusta keväältä 2019. Kyseessä oli molemmilla kerroilla kannabis ja tuomiona sakkorangaistus. Kyse oli Nymanin mukaan hänen sairauteensa liittyvän kivun lääkitsemisestä.

Nyman asuu nykyisin avovaimonsa kanssa Kanariansaarilla Espanjassa.
–Tapahtuneesta on kulunut puolitoista vuotta. Mielestäni tämä ei vie pohjaa siltä työltä, mikä olen tehnyt.

Vuosi sitten hän muutti avovaimonsa kanssa Espanjaan.
– Nyt tilanne sairauden suhteen on hyvä. Ennen Suomesta lähtöäni kävin tiputuksessa kuukausittain saamassa lääkehoitoa. Nyt kun muutin, se lopetettiin, sillä minun ei tietenkään ollut mahdollista lentää niin usein Suomeen. Samalla oli tarkoitus katsoa, että pysyisikö sairaus aisoissa lämpimän ilmaston vuoksi.
– Kyllä me tänne muutettiin ihan jäädäkseen. Tarkoitus on käydä Suomessa pitämässä luentoja, vierailla laitoksissa ja tehdä sitä duunia (luennointia), mutta asua täällä.

Anteeksipyyntö uhrin läheisille
Nyman kertoo miettineensä vankila-aikana, että haluaisi pyytää anteeksi ja kohdata uhrinsa omaiset.

Vapautumisensa jälkeen hän sai yhteydenoton eräästä tuotantoyhtiöstä.
– Oli teossa ohjelma rikoksentekijän ja omaisten kohtaamisesta, mutta minusta olisi ollut väärin, että tv:stä olisi ruvettu soittelemaan johonkin uhrien omaisille.

Vielä kymmenen vuotta sitten kohtaamisia rikoksentekijöiden ja uhrin omaisten kanssa ei juuri järjestetty. Nyt teosta on kulunut liian pitkä aika, että yhteydenotto tuntuisi millään tavalla kohtuulliselta.

Hän toivoo, että anteeksipyyntö välittyisi perjantaina julkaistun kirjan kautta niille, joille se on tarkoitettu.
mtvuutiset.fi
5.9.2020 06:31

Otsikko HS 25.2.2005
Otsikko HS 25.2.2005
Laajasalo_pidätys.jpg (18.29 KiB) Katsottu 922 kertaa
Otsikko ja teksti IS 25.2.2005
Otsikko ja teksti IS 25.2.2005
Laajasalo_uhri.jpg (59.42 KiB) Katsottu 922 kertaa
Otsikko HS 7.6.2005
Otsikko HS 7.6.2005
Laajasalo_oikeuteen.jpg (22.49 KiB) Katsottu 922 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

RL11/6
Martin Beck
Viestit: 778
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Tämä eläkkeensaaja sitten narkkasi asumistuet ja loppuvuokrasumman kattavan perustoimeentulotuen. Kanarialle saa todennäköisesti erilaisia separitukia eläkkeen lisäksi. Todella upeaa maksella veroja, kun niillä elätetään tämmöisiä ylijäämä yksilöitä, joita ei oikeaoppisesti abortoitu. Lisääntyminen tulisi kieltää alhaisen koulutustason omaavilta tukien saajilta. Kuolemantuomio olisi myöskin hyvä jälkiehkäisymenetelmä. Tämäkin jäteläjä olisi perinteisesti hirttämällä jälkiabortoitu heti tuomionluvun jälkeen ja kaikki nämä eläkerahat, asumistuet ja sossumassit jäisi hyödylliseen käyttöön. Nyt ne menee cervezaan, kannabikseen ja muuhun elämänkouluun.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13607
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Hän toivoo, että anteeksipyyntö välittyisi perjantaina julkaistun kirjan kautta niille, joille se on tarkoitettu.
Niih joo se kirja:

Nyman_kirja.jpg
Nyman_kirja.jpg (25.4 KiB) Katsottu 874 kertaa
Nyman_kirja_esipuhe.jpg
Nyman_kirja_esipuhe.jpg (83.03 KiB) Katsottu 874 kertaa
Saatavilla mm. adlibris kautta hintaan 24,80 e.

Rikoskirjallisuudelle on kysyntää koska niitä kustannetaan: Deadline Kustannus / Vera Miettinen.

Ja äänkirjana bookbeat, kuunteluaikaa 6 h 14 min.

Hienoa, että on saanut kirjan aikaiseksi. Laitan lukulistalle kyllä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Calamity Jane
Jane Marple
Viestit: 1087
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Poika puhuu potaskaa, tuon keuhkofibroosian kanssa. Jos on tiputuksessa ollut usein , tuon taudin takia, ei sitä voi enään lopettaa. Se on etenevä sairaus.
Pojalla tainnut olla vaan keuhkoissa, huumeitten jättämiä jälkiä joita sitten tutkittu keuhkofibroosian pois sulkemiseksi, ja siitäkös Nyman on riemastunut ja lisää säälin kerjuuseen.

Kova valehtelemaan ja puolustelee itseään koko ajan. Anteeksi pyyntöä ei halua tehdä uhrin omaisille kasvotusten. Raukka mikä raukka.

Vielä tuosta keuhkofibroosiasta, jos se olisi hänelle todellinen sairaus, ei hän enää kulkisi ilman apuvälineitä. Valehtelija koko ukko.

Dope Boy
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1439
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Silloin Mari vaittisen murhan oikeudenkäynnin aikaan joku liiviukko lupasi lyödä muistaakseni puukon mustalaisen persereikään eli tämän Nymanin. Eikö olisi aika toteuttaa lupaus?
"If you aim for a king, you better not miss"

tokkaukko
Jack Bauer
Viestit: 922
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Calamity Jane kirjoitti:
La Syys 05, 2020 11:19 am
Poika puhuu potaskaa, tuon keuhkofibroosian kanssa. Jos on tiputuksessa ollut usein , tuon taudin takia, ei sitä voi enään lopettaa. Se on etenevä sairaus.
Pojalla tainnut olla vaan keuhkoissa, huumeitten jättämiä jälkiä joita sitten tutkittu keuhkofibroosian pois sulkemiseksi, ja siitäkös Nyman on riemastunut ja lisää säälin kerjuuseen.

Kova valehtelemaan ja puolustelee itseään koko ajan. Anteeksi pyyntöä ei halua tehdä uhrin omaisille kasvotusten. Raukka mikä raukka.

Vielä tuosta keuhkofibroosiasta, jos se olisi hänelle todellinen sairaus, ei hän enää kulkisi ilman apuvälineitä. Valehtelija koko ukko.
Opettelehan sinäkin sisäistämään lukemisesi äläkä mölise taas ennen ku ymmärrät mitä luet.

"Diagnooseista vakavin on kirjan mukaan keuhkofibroosi. Sen suhteen Nyman on kirjan mukaan jo jatkoajalla, sillä vuonna 2015 diagnosoidun taudin eliniänennuste on 3-5 vuotta."

https://www.hengitysliitto.fi/sites/def ... vaelma.pdf

"Sairaus voi myös joskus olla oireeton"
Viimeksi muokannut tokkaukko, La Syys 05, 2020 1:05 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin