Henkirikos Tammisaaressa 1994

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Morgan Kane
Lauri Hanhivaara
Viestit: 145
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 8:33 pm

Henkirikos Tammisaaressa 1994

Viesti Kirjoittaja Morgan Kane »

Tammisaaressa oli 80-luvun lopulla ja 90-luvun alkupuolella runsaasti muuttovoittoa etenkin Skogbyn sahan ansiosta. Päälle painava lama-aika kuitenkin johti työttömyyteen ja tästä seurasi päihdeongelman räjähtäminen käsiin.

Asuntopulasta johtuen myös osoitteessa Ystadinkatu 10 sijainnut TVL:n huolto- ja varastorakennus oli kunnostettu kahdeksi asunnoksi, joihin sijoitettiin pitkälle alkoholisoituneet veljekset Pertti ja Jorma Virkkula. Talosta kehittyikin erinäisten ryyppyremmien säännöllinen kohtauspaikka.

Pertti Virkkulalla oli tuolloin ikäisensä naisystävä Tarja Jalonen, jonka kanssa Pertti Virkkula hakeutui runsaan alkoholinkäytön vuoksi Kaskimaan katkaisuasemalle (nyn. Kaskimaan Hoitokoti) hoitoon. Kaskimaalla pariskunta tutustui Michael Hovingiin, jonka kanssa he käyttivät lääkkeitä ja alkoholia palattuaan Tammisaareen.

Kuva

Aika kului, kunnes 28.9.1994 Michael Hovingin sisko Nina Vilander otti yhteyttä poliisiin ja ilmoitti veljensä Michael Hovingin olleen kadoksissa jo kolmatta päivää. Poliisi ei ollut nähnyt aiheelliseksi aloittaa tutkintaa, mutta kun Vilander ja tämän isä tekivät omaa tutkintaa selvisi Michael Hovingin tulleen taksilla Ystadinkatu kymmeneen ja tämän seurassa oltiin nähty Pertti Virkkula. Voimakkaassa humalatilassa tuolloin ollutta Hovingia ei tämän jälkeen oltu nähty toisin kuin Pertti Virkkula, joka oltiin nähty Hovingin asunnolla.

Tässä vaiheessa poliisi otti asian todesta ja päätti ottaa Pertti Virkkulan kiinni ja tutkia Ystadinkadun asunnon, jossa Hoving oltiin viimeksi nähty. Virkkula löytyi sammuneena rautatieaseman läheisyydeltä, mutta humalatilan vuoksi hänestä ei saatu mitään irti.

Poliisi päätti tutkia Ystadinkadun talon kunnolla ja muutaman tunnin etsinnän jälkeen tutkinnanjohtaja avasi takapihalta kellariin vievän oven, jonka eteen oltiin pinottu tusinan verran autonrenkaita. Kun ovi repäistiin auki tulvahti käytävältä vastaan kitkerä haju, jonka alkulähteenä oli eräs kellarikomero.

Tästä komerosta oltiin perunalaarin laudat nostettu paikoiltaan ja pinottu kasaksi. Kasaa katsoessa sieltä pilkisti ihmisen jalka. Lautoja siirtämällä esiin tuli ihmisen vartalo - Michael Hoving oli löytynyt. Vainajan päälle oltiin kaadettu hartsia, jota käytetään lasikuidun kovettamiseen. Vainajan pään ympärillä oli muovipussi ja kaulan ympärillä hyvin kireälle sidottu oranssi nailonköysi.

Kuva

Tutkimuksissa Pertti Virkkulan asunnolta löydettiin reitti ullakolle ja sieltä luukun kautta kellariin ja juuri samaan tilaan mistä vainaja oli löytynyt. Ullakolta löytyi selkeät laahausjäljet Virkkulan asunnolta päin ja matkalta saatiin tallennettua runsaasti Virkkulan jalkineen- ja sormenjälkiä. Myöhemmin selvisi, että Pertti Virkkula oli käynyt samaa reittiä kaatamassa hartsia useampaan kertaan vainajan päälle, jotta haju peittyisi.

Tutkinnanjohtajan kuulustellessa Virkkulaa tämä kertoi kuristaneensa Hovingin ja ymmärtäneensä tämän kuolleen kun se "korahti". Riita oli lähtenyt liikkeelle, kun Hoving ei antanut Virkkulalle rauhoittavia pillereitä, joita tämä tiesi hänellä olevan. Tapettuaan Hovingin söi Virkkula tämän hallussa olleet lääkkeet ja seuraavana päivänä anastamillaan avaimilla meni tapetun asunnolle, jossa meni muutama päivä lääkkeitä nauttien.

Köyden Virkkula oli ottanut pihasta huoltoa odottavasta autosta jo etukäteen ja Hovingin kellon Virkkula oli kätkenyt huonekasvin multiin sellofaanissa. Oikeus ei katsonut kuitenkaan teossa olleen suunnitelmallisuutta, vaan totesi kyseessä olleen tapon.

Pertti Virkkula tuomittiin tästä Michael Hovingin taposta ja muutamasta muusta rikoksesta 12 vuoden vankeusrangaistukseen.

Lähde : Rikospoliisin eläkeläislehti, kesä 2018. Alkuperäinen teksti Yrjö Jansson, tiivistelmä oma.
Viimeksi muokannut Morgan Kane, To Kesä 14, 2018 9:50 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

otus
Axel Foley
Viestit: 2346
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Re: Henkirikos Tammisaaressa 1994

Viesti Kirjoittaja otus »

Onkohan Pertti Virkkula sukua Jari Virkkulalle?, niin on samaa näköä..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Vastaa Viestiin