Staffan Sevónin murha Sipoossa 23.7.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
sörsse
Martin Beck
Viestit: 790
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Millaisia ne Suomen puolustusvoimien taikaviitat nykyisin on, mistä atomipommin jäänteet sun muut laskeumat rapsutellaan kuusenhavuilla vain pois.
Kuva
kyllä tuosta pitäs erottaa onko nainen vai mies alla

thumbsup
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: La Huhti 28, 2018 11:33 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja thumbsup »

sörsse kirjoitti: kyllä tuosta pitäs erottaa onko nainen vai mies alla
Pienellä vaivannäöllä ei välttämättä. Mutta riippuu tietysti ruumiinrakenteestakin.

Anneli Rastas
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 8:23 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Anneli Rastas »

Ulvilan huppumies ilmeisesti jatkaa edelleen aktiivisena.

Avatar
kuusnepa
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: La Touko 19, 2018 1:04 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja kuusnepa »

Kuolemannaakka kirjoitti:Olikohan edellisenä päivänä tai aamulla satanut rankasti lähistöllä tai jossain päin? Jospa viitan kanssa oli yövytty jossain?
Jos kelpuuttaa hieman alle 20km päässä olevan Helsinki-Vantaan sääaseman tiedot, niin lähimmät sadepäivät ovat olleet edeltävä lauantai 21.7. ja seuraava tiistai 24.7. Murhapäivänä eli maanantaina 23.7. oli 'vähän pilvistä' ja 26°C. Ei pisaraakaan vettä. Lähteenä Freemeteo. Näemmä sateitakin oli ollut ja oli tulossa – sadeviitta on toki voinut olla mökkireissulle lähteneellä marjankerääjällä pakattuna. Tyypillä kävi huono tuuri kun tekopäivä oli poutainen ja joutui liikkumaan vähintäänkin epäilyttävässä asusteessa. Jos olisi ollut sadepäivä, asu olisi ollut kerrassaan täydellinen (sää, roiskeet, tunnistamattomuus).
Kliina kirjoitti:Entä jos joku lähistöllä asuva henkilö oli kävellen marjastamassa? Mukana on voinut hyvin olla ihan pieni astia. Voisi kuitenkin olettaa, että joku tunnistaisi itsensä tästä ja ottaisi yhteyttä poliisiin mikäli puhtaat jauhot pussissa.
En usko että viittahenkilö on satunnainen marjastaja, vaan osallinen rikokseen. Varsinkaan, jos tällä alla olevalla silminnäkijähavainnolla tarkoitetaan viittahenkilöä.
IS 30.07.2018 kirjoitti:Minkkinen vahvistaa, että poliisi on saanut ilmoituksen silminnäkijähavainnosta, jonka mukaan joku on seisoskellut epäillyn rikospaikan portin edustalla maanantaina illalla.
'Seisoskelu' viittaisi pidempiaikaiseen tapahtumaan, eikä marjaämpärin kanssa paikasta A paikkaan B siirtymiseltä. Tuon portin edustalla ei marjoja mielestäni kasva, 100% varma en ole.
thumbsup kirjoitti:Pienellä vaivannäöllä ei välttämättä. Mutta riippuu tietysti ruumiinrakenteestakin.
Samaa mieltä. Jos naisella on yhtään muotoja, uskon että sukupuolen tunnistaisi. Btw, itse en päästäisi ketään tuollaiseen pukeutunutta tuntematonta henkilöä talooni, ottaen huomioon 26°C lämpötilan. Aivan liian outoa. Ostamaan tori.fi:ssä ollutta 800e taittopyörää – ehkä pihaan asti. Jos pyrkijä olisi ollut perhetuttu, niin olisin varmaan päästänyt sisälle ja kyseenalaistanut asuvalinnan vasta sisällä (kun on ollut liian myöhäistä?). Asunnon sisältähän ruumis löytyi. Tuntemattoman on mielestäni täytynyt tulla aitojen poikki, ehkä ikkunasta tai mahdollisesta takaovesta.
Saaris kirjoitti:Mielenkiintoista että joku kävi naapurin avoimella ikkunalla surmaa edeltävänä sunnuntaina. Koska kuuli puhetta, tyyppejä on ollut vähintään kaksi. Millähän kielellä puhuivat? Jos liikkeellä ovat olleet samat tyypit, sadeviittahenkilö on saattanut vahtia portilla kun toinen on mennyt ryöstöaikeissa taloon.
Samaa olen miettinyt. Olen myös miettinyt tapahtuiko tätä naapurin tapausta ollenkaan, vai oliko vain tarve päästä Iltapuluun. Tämä naapuri kertoo myös asuvansa rivitalossa, mutta niitä ei tuon uhrin talon välittömässä läheisyydessä ole. Korjatkaa jos olen väärässä. Näin sulkisin pois murhakeikan jossa oltaisiin tultu ensin väärään osoitteeseen. SS:n tapaus vaikuttaa tavallaan huolellisesti tehdyltä henkirikokselta ja tämä naapurin tapaus huumehörhöjen toilailulta - tai sitten molemmat tapaukset ovat pieleen menneitä murtokeikkoja. Tekisi mieli sanoa että tapahtumat eivät liity toisiinsa, tuleehan tuosta ajallisesti kuitenkin yli 36 tuntia eroa henkirikoksen tapahtuma-aikaan. Toisaalta Söderkullassa sattuu mitään murtoyrityksiä saatika murhia niin harvoin, että voi olla samat tyypit asialla. Voisin myös yhtyä ajatukseen, että poliisin etsimä viittahenkilö on ollut tarkkailija (seisoskellut, seurannut tuleeko poliisi yms.) kun toinen henkilö tekee likaista työtä.

Spekulaatiota on niin helppo heittää näin niukoilla poliisin tiedotteilla. Sitä varten kai tämä minfo on :?:

Jos paikkaa on kytätty etukäteen, tuon viereisen tontin reunalla, kevyen liikenteen väylän toisella puolella on muutamakin kelpo piilopaikka. Porttia vastapäätä on iso puu jonka oksat ulottuvat matalalle, sekä sen vieressä heinikko jossa on jopa sopiva kaivonrengas istuskelua varten. Ei ihan niin suojaisa, mutta yöllä täysin toimiva. Ainoat miinukset näissä oikeastaan on, että ulkoiletut koirat voisivat paljastaa tiiraajan, sillä tuo kevyen liikenteen väylä menee kohtalaisen läheltä ja paikkaan ei pääse metsien tms. kautta, sinne on hypättävä yleiseltä tieltä. Tuon mainitsemani kaivon alueella on selvästi käyty, heinää on tamppautunut koko kaivoa ympäröivältä alueelta. Uskon että poliisi on tutkinut alueen.

Leski
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2018 1:20 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Leski »

Hyvää viittaspekua on esitetty. Yksi ryhmä, jotka käyttää sadeviittaa, on puutarhatyöntekijät. Joskaan en usko, että hekään tuollaisella kelillä...

Tutkintanimikettä "murha" jäin myös miettimään. Jos kämpästä olisi kadonnut jotain niin eikö tutkintanimikkeistä sitten pitäisi löytyä jotain tyyliin "törkeä ryöstö" tms? Ei pelkästään tuo murha. Jollen nyt väärin muista niin alunperinhän tutkittiin tappona. Jostain syystä tutkintanimike on muuttunut kovemmaksi ilman, että mikään siinä(kään) viittaisi omaisuusrikokseen. Viisaammat korjatkoon tämän, jos olen ihan hakoteillä.

Greta
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Su Heinä 22, 2018 11:56 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Greta »

Veikkaan että kyseessä on nainen joka olisi ilman sadeviittaa tunnistettu alueella. Siihen viittaa sekin että hän on päässyt taloon sisälle. Onko kenties ollut suhde miehen kanssa aiemmin? Tai halunnut suhteeseen miehen kanssa. Tuskinpa mies on ihan rennosti avannut ovea tuntemattomalle hupputyypille mutta säädön naamioitumisen syyn on tajunnut.

Sadeviitan tarve voi selittyä silläkin että sen alle on voinut piilottaa isommankin tekovälineen. Silloin kyseeseen voi tulla kumpi vaan, mies tai nainen. Tosin mies ehkä valkkaisi sporttikassin jossa kantaa pesäpallomailaa tai miekkaa 8)

Mutta oudolta tuntuu että mies päästäisi sisään sadeviittaisen tuntemattoman ihmisen. Haiskahtaa enempi siltä että mies on jopa osannut odottaa kävijää.

Ihraponnari
Sofia Karppi
Viestit: 402
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 8:09 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Ihraponnari »

pidätys!

Rouhia
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: To Loka 15, 2015 3:56 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Rouhia »

Tuli vaan mieleen voisko liittyä eläkeläiseen joka menetti rahansa sijoituksissaan. Casestahan tuli oikeiden päätös hiljattain.

Saaris
Nikke Knakkertton
Viestit: 191
Liittynyt: La Helmi 06, 2016 12:21 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Saaris »

En löytänyt pidätyksestä missään mainintaa. Voisitko Ihraponnari kertoa lähteesi?

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2604
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Ihfaponnari taitaa asua melko lähellä tuolla, sisäpiiritietoa? Kerro vähän uteliaille äläkä kiusaa :wink:

Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1508
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Matlock »

Sadeviitta on tuolla säällä käsittämätön valinta ellei ole jonkinlainen naamioitumistarkoitus. Tosin en ymmärrä miksei naamioidu vaikka leveälierisellä helle hatulla tai jollain muulla käytännöllisemmällä tavalla.

Kyseisellä henkilöllä on ollut varsin tukala olo ja varmasti herättänyt huomiota, jos joku on hänet nähnyt.
Pasilan mies.

Köster
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 3:20 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Köster »

Rouhia kirjoitti:Tuli vaan mieleen voisko liittyä eläkeläiseen joka menetti rahansa sijoituksissaan. Casestahan tuli oikeiden päätös hiljattain.
Ei liittynyt uhrin työhistoriaan ne sijoitustoiminnat mitenkään. Olisi huti.
“Luoti kummankin kohtaa, ja paikalle jää vain kaiken turhuus ilmaan väreilemään, vain kaiken turhuus tuon voi ymmärtää” – eput -

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4723
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ihraponnari kirjoitti:pidätys!
Jätä kokonaan kommentoimatta, jos et tuon parempaan pysty.

Pistäpä lähteitä väitteellesi.
????? ?? ??????.

poepporoo
Jane Marple
Viestit: 1023
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Voihan tekijä voinut olla ihan talon sisätiloissa odottamassa, että uhri kotiutuu? Missään ei mielestäni ole lukenut uhrin tuon maanantain liikkeistä enempää..onko ollut töissä vai lomalla jne.? Jotenkin tuntuisi hassulta, että varsinkaan portin pielessä seistäisiin "näytillä" valoisaan aikaan pahat mielessä, kuten viittasankari?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

wonderland
Harjunpää
Viestit: 316
Liittynyt: To Joulu 05, 2013 2:57 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja wonderland »

Joitakin sivuja taaksepäin oli se viesti, missä huomautettiin, miten paljon uhrista oli infoa netissä. Pelkästään Tori-ilmoituksesta selvisi nimi ja asuinalue. Kelmi on voinut huomata torin ilmoituksen, jossa kaupattiin 800 euron pyörää, siis vähän arvokkaampaa pyörää. Kun kelmi on googlettanut nimellä, on selvinnyt, että varakkaampi mies voisi olla kyseessä. Sitten vaan on lähdetty kiristys- tai ryöstöpuuhiin. Taikka jollakin narsistipsykolla näistä tiedoista on mennyt kuppi nurin ja käynyt purkamassa oman kaunan, kateutensa sekä äärettömän vihansa ihmiseen, jolla on mennyt paremmin.
" Heikoin lenkki, hänen sydämensä, petti. Se oli ajan kysymys." - Laiho oikeudessa

Vastaa Viestiin