6-kymppinen mies surmattiin raa´asti Kaarinassa

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13057
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 6-kymppinen mies surmattiin raa´asti Kaarinassa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

”Katsotaan, kun se vuotaa kuiviin” – isäpuolensa 61 veitseniskulla surmannut mies määrättiin mielentilatutkimukseen

28-vuotiasta turkulaismiestä syytetään murhasta.

VARSINAIS-SUOMEN käräjäoikeus on määrännyt mielentilatutkimuksen turkulaismiehelle, jota syytetään isäpuolensa murhasta. Käräjäoikeus antoi perjantaina tapauksen välituomion.

Vuonna 1990 syntynyt mies meni viime vuoden lokakuussa äitinsä ja isäpuolensa asunnolle Kaarinan Piikkiöön ja iski isäpuoltaan 61 kertaa kääntöveitsellä. Isäpuolen kuolinsyy oli isku kaulavaltimoon, joka aiheutti runsaan verenvuodon.

Syytetty pahoinpiteli käyntinsä aikana äitiään heittämällä tämän päin takkaa ja repimällä hiuksista, jonka seurauksena tämä sai muun muassa kylkiluun murtuman.

Käräjäoikeudessa esitettiin todisteena äidin hätäpuhelu sen jälkeen, kun syytetty oli poistunut asunnosta. Äiti ei uskaltanut kertoa puhelun aikana syytetyn nimeä, koska tämä oli uhannut tappaa hänen koko perheensä.

Syytetty oli pitänyt veistä hänen kurkullaan ja sanonut aloittavansa velipuolesta, jolta hän ”leikkaa ensin sukuelimet ja sitten korvat”.

Syytetty varmisti isäpuolen olevan kuollut jäädessään asuntoon puoleksi tunniksi teon jälkeen. Hän oli sanonut äidilleen, että ”istun täällä niin kauan, kunnes tuo psykopaatti kuolee”. Äiti kertoi todistuksensa aikana poikansa sanoneen myös, että ”katsotaan, kun se vuotaa kuiviin” ja ”ei se tuossa enää kauan elä”.

Hätäkeskus sai hälytyksen puoli yhdentoista aikaan illalla. Mies otettiin kiinni ystävänsä asunnolta vielä samana yönä. Käräjäoikeus piti äidin kertomusta uskottavana ja hätäpuhelua syytteen teonkuvausta tukevana.

Kaiken kaikkiaan miehelle luettiin 14 syytettä, joista yksi oli velipuolen pahoinpitely vuonna 2015. Syytetty myönsi teon. Mies on myöntänyt aiheuttaneensa myös henkirikoksen. Puolustuksen mukaan teko oli tappo, joka on rikoksena murhaa lievempi. Syyttäjä on sitä mieltä, että teko oli murha.

Oikeus ottaa vasta miehen mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen kantaa lopullisiin rikosnimikkeisiin. Oikeus ottaa tuolloin esimerkiksi kantaa henkirikoksen harkinnallisuuteen sekä siihen, oliko teko erityisen raa’alla ja julmalla tavalla tehty ja kokonaisuutena törkeä.

Syytetty vastusti mielentilatutkimusta, mutta käräjäoikeus katsoi teon vakavuuden ja toteuttamistavan puoltavan sitä.

Käräjäoikeus antaa ratkaisunsa henkirikoksessa mielentilatutkimuksen jälkeen.
IltaSanomat
29.3. 18:40
...sanonut aloittavansa velipuolesta, jolta hän ”leikkaa ensin sukuelimet ja sitten korvat”.
Taas näitä sukuelintenleikkaaja -murhaajia. Onko Suomeen rantautunut jokin uusi tappamiskulttuuri?

Mutta jokin viihtymättömyys se epäiltyä ajaa näihin tekoihin. Ehkä mtt antaa meille selvyyden mikä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Calamity Jane
Wallander
Viestit: 1039
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: 6-kymppinen mies surmattiin raa´asti Kaarinassa

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Nirkunnarkun kirjoitti:Alibissakin luki että oli ollut haastavat välit isäpuolella ja pojalla. Voihan sen niinkin sanoa, että surmattu oli käyttänyt hyväkseen surmaajaa. Oiskohan F epäillyt, että pikkuveljellä sama kohtalo ja päästänyt isäpuolen päiviltä?


Yleensä nämä psykopaatit/narsistit syyttävät toisia omistakin virheistä. Ovat helposti katkeroituvia. Itsessään nämä ei näe mitään vikaa. Huonot välit ei tietenkään oikeuta murhaan. Olisi julli pysynyt poissa isäpuolensa lähettyviltä jos oli ongelmaiset välit.

Jokeripokeripoks
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Maalis 11, 2019 12:24 pm

Re: 6-kymppinen mies surmattiin raa´asti Kaarinassa

Viesti Kirjoittaja Jokeripokeripoks »

Nirkunnarkun kirjoitti:Alibissakin luki että oli ollut haastavat välit isäpuolella ja pojalla. Voihan sen niinkin sanoa, että surmattu oli käyttänyt hyväkseen surmaajaa. Oiskohan F epäillyt, että pikkuveljellä sama kohtalo ja päästänyt isäpuolen päiviltä?
Voi kuinka oikeassa oletkaan.

Avatar
Tackleberry
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2611
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: 6-kymppinen mies surmattiin raa´asti Kaarinassa

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Jokeripokeripoks kirjoitti:
Nirkunnarkun kirjoitti:Alibissakin luki että oli ollut haastavat välit isäpuolella ja pojalla. Voihan sen niinkin sanoa, että surmattu oli käyttänyt hyväkseen surmaajaa. Oiskohan F epäillyt, että pikkuveljellä sama kohtalo ja päästänyt isäpuolen päiviltä?
Voi kuinka oikeassa oletkaan.
Niinkö? Vai oli huolissaan pikkuveljestä? Oli oikein mennyt asunnolle varmistamaan, että veljellä kaikki hyvin?

Sitten kuitenkin pahoinpitelee veljensä ja äidin mukaan vielä uhkaa tappaa tämän. Taitaa nyt psykopaatti itse selitellä asioita parhain päin.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

L'amourha
Columbo
Viestit: 2342
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: 6-kymppinen mies surmattiin raa´asti Kaarinassa

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Ei ollut tämä veljestään huolissaan.

Äiti rukoili turhaan polvillaan: Hymypatsaan voittanut poika surmasi isäpuolen raakalaismaisesti

Eilen klo 21:57
Turussa lokakuussa 2018 tapahtunut perhesurma on johtanut välituomioon. Tekijää odottaa pitkä vankilatuomio, ellei häntä katsota syyntakeettomaksi.
Turun raaka murhatapaus vaatii mielentilatutkimuksen ennen puukottajan syyllisyyden selvittämistä.
Mies hyökkäsi asunnossaan istuneen isäpuolensa kimppuun ja puukotti tämän raa’asti hengiltä.
Teon todistaneen äidin mukaan puukottaja esitti vielä uhkauksia ja sanoi kiihottuvansa veren hajusta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on antanut välituomion lokakuun 18. päivänä tapahtuneessa henkirikosjutussa, jossa turkulaista miestä syytetään oman isäpuolensa murhasta.

Syyttäjän mukaan mies tunki raivoisana uhrin ja tämän vaimon asuntoon. Vastaaja otti esiin kääntöveitsen ja alkoi puukottaa uhria, kun tämä oli istumassa olohuoneessa. Yhdeksän lyöntiä osui pään alueelle.

Mies jatkoi kuolevan uhrin kimpussa puukottamalla tätä kymmeniä kertoja kylkeen ja selkään. Syyttäjän mukaan kyse on elinkautista vankeusrangaistusta edellyttävästä murhasta: teko oli vakaasti harkittu, se osoitti määrätietoista surmaamispyrkimystä ja aiheutti uhrissa suurta tuskaa.

Käräjäoikeuden mukaan pääkäsittelyssä tuli todistetuksi, että mies toimi, kuten syyttäjä väittää. Vastaaja on nyt mielentilatutkimuksessa. Käräjäoikeus ei vielä välituomiovaiheessa ota kantaa siihen, tuleeko teko lukea murhaksi vai tapoksi.

”Ei se siinä kauan elä”
Oikeus kuuli todistajana muun muassa uhrin vaimoa eli tekijän biologista äitiä, joka oli joutunut todistamaan väkivaltaa vierestä. Puukottaja oli ollut uhrin poikapuoli ja pitkään taipuvainen päihdeongelmiin, aggressiivisuuteen ja rikollisuuteen.

Vaimon mukaan poikapuoli tuli väkisin sisälle ovenavauksen jälkeen. Nainen käveli tekijän perässä olohuoneeseen, jossa surmateko oli käynnissä. Nainen muisteli huutaneensa: ”Älä lyö, älä lyö.”

Mies lopetti puukotuksen. Isäpuoli makasi vatsallaan lattialla. Kun nainen yritti mennä elvyttämään kuolevaa miestä, puukottaja repi häntä hiuksista.

– Älä siinä yritä, ei se siinä kauan elä, kun vedin kaulavaltimon poikki, puukottaja sanoi naisen mukaan.

Nainen kertoo menneensä polvilleen, laittaneensa kädet ristiin ja rukoilleensa puukottajaa lopettamaan. Naisen kertomuksen mukaan poikapuoli sanoi olevansa asunnossa niin kauan, kunnes mies on kuollut.


Irvokas toteamus verestä
Kymmenistä iskuista haavoittunut uhri pyrki vielä nousemaan ylös. Naisen mukaan puukottaja hyökkäsi uudelleen miehen kimppuun ja alkoi takoa tätä puukolla selkään.

Nainen sanoi kuulleensa miehensä viimeisen henkäyksen. Hän kertoi oikeudessa pyytäneensä, että puukottaja tappaisi hänetkin.

Poistuessaan mies sanoi menevänsä ”hyvillä mielin linnaan, hän on hyvä jätkä siellä, kun on tappanut”. Naisen mukaan puukottaja uhkaili häntä pitämään suunsa kiinni poliisitutkinnassa.

– Hän oli huomannut olevansa veressä ja todennut sen haisevan kamalalta ja sitten kiihottavalta, käräjäoikeus siteeraa naista.

– Lähtiessään pois [tekijä] oli toivottanut hauskaa loppuelämää.

Kateutta taustalla?
Henkilötodistelun mukaan puukottaja oli mustasukkainen parin toisesta pojasta. Viha oli alkanut jo murrosiässä. Todistajan mukaan uhri oli ollut aiemmin huolissaan siitä, että vastaaja tulee tappamaan hänet.

Puukottaja kiistää syytteen murhasta. Mies myöntää tapon ja väittää, että tilanne alkoi kärjistyä uhrin aloitteesta.

Puukottaja selittää käytöstään lapsuusiästä asti jatkuneella kiusaamisella. Mies kertoi käräjäoikeudelle, että häntä oli lapsena solvattu esimerkiksi pitkien hiuksien takia. Mies sanoi voittaneensa koulussa hymypoika-patsaan takavuosina. Vastaaja myös väittää, että uhri oli ollut häntä kohtaan väkivaltainen.

Syytetty vastusti mielentilatutkimusta. Käräjäoikeuden mukaan teko on luonteeltaan niin poikkeuksellinen, että syyntakeettomuutta on syytä epäillä.

SOLMU SALMINEN
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/30f5 ... bee2b63b2c
Muoks, lisätty linkki.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
NorthernDarkness
Tarkastaja Morse
Viestit: 962
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: 6-kymppinen mies surmattiin raa´asti Kaarinassa

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Toivoisin että tämä rikos muistettaisiin tulevaisuudessa hymypoika-surmana.Ja EK on ainoa oikea tuomio.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

L'amourha
Columbo
Viestit: 2342
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: 6-kymppinen mies surmattiin raa´asti Kaarinassa

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Elinkautistahan siitä odotetusti annosteltiin.

Lokakuinen ilta sai karmean lopun Kaarinassa – 29-vuotias mies murhasi isäpuolensa 61 veitseniskulla: ”Ei se tuossa enää kauan elä”


Julkaistu: 26.9. 19:47


29-vuotias mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen isäpuolensa murhasta. Oikeuden mukaan katkeruutta lapsuuden tapahtumista ei voitu pitää lieventävänä asianhaarana.
VARSINAIS-SUOMEN käräjäoikeus tuomitsi torstaina 29-vuotiaan Mikael Dan Eric Forsbergin elinkautiseen vankeuteen isäpuolensa murhasta Kaarinassa vuosi sitten lokakuussa.

Mies tuli käymään äitinsä ja isäpuolensa luona yllättäen lokakuisena iltana. Hän meni asunnon olohuoneeseen ja iski siellä istunutta isäpuoltaan mukanaan tuomallaan kääntöveitsellä päähän ja eri puolille kehoa yhteensä 61 kertaa.

Syytteen mukaan mies oli jo lopettanut väkivallan, kun hän huomasi isäpuolen olevan vielä elossa ja yrittävän nousta lattialta. Silloin hän palasi uhrin luokse ja iski tätä vielä lukuisia kertoja selkään kääntöveitsellä. Oikeuden mukaan mies halusi näin varmistaa, että uhri on kuollut.

Lyönti ulompaan kaulalaskimoon aiheutti vaurion, josta seurasi isäpuolen kuolemaan johtanut verenvuoto.

Oikeus totesi, että uhri tarvitsi liikkumiseen apuvälineitä, eikä hänellä ei tämän vuoksi ollut minkäänlaista mahdollisuutta väistää, paeta tai muutoin puolustautua tilanteessa.


Teon aikaan syyntakeinen – ”altis hallitsemattomiin raivonpuuskiin”

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi 29-vuotiaan maaliskuussa mielentilatutkimukseen.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli teon aikaan syyntakeinen, eli ymmärsi tekonsa seuraukset. Lausunnossa hänen todettiin kuitenkin olevan myös altis hallitsemattomiin raivonpuuskiin.

Oikeudessa miehen puolustus kertoi isäpuolen pahoinpidelleen häntä lapsena. Todistajien kertoman mukaan isäpuoli oli ankara kasvattaja ja mies oli kokenut, että häntä oli kohdeltu perheessä eriarvoisesti.

Oikeuden mukaan miehen katkeruus lapsuusajan tapahtumista saattoi selittää hänen käytöstään, muttei antanut aihetta arvioida sitä lievemmin.

– Uhrin ei voida tuossa tilanteessa katsoa antaneen aihetta kysymyksessä olevaan suhteettomaan, kuolemaan johtaneeseen väkivallan käyttöön – teko on kohdistunut liikuntarajoitteeseen ja sen vuoksi lähes puolustuskyvyttömään uhriin tämän omassa kodissa. Teko on toteutettu poikkeuksellisen voimakasta ja raakaa väkivaltaa käyttäen, oikeus totesi tuomiossaan.

Tuomitun äiti kertoi kuulusteluissa, että mies oli saapunut asunnolle yllättäen ennen iltakymmentä. Äidin mukaan mies oli työntynyt ovesta sisään, mennyt suoraan olohuoneeseen, jossa uhri istui selin tulijaan, ja alkanut iskeä tätä saman tien veitsellä.

29-vuotias varmisti isäpuolen olevan kuollut jäädessään asuntoon puoleksi tunniksi teon jälkeen. Hän oli sanonut äidilleen, että ”istun täällä niin kauan, kunnes tuo psykopaatti kuolee”. Äiti kertoi todistuksensa aikana poikansa sanoneen myös, että ”katsotaan, kun se vuotaa kuiviin” ja ”älä siinä yritä, ei se siinä kauan elä, kun vedin kaulavaltimon poikki”.

Mies väitti tilanteen kärjistyneen isäpuolen provosoinnin ja toiminnan takia.

Tuomittiin myös muista rikoksista – heitti äitinsä takkaa päin

Vierailun aikana mies oli oikeuden mukaan väkivaltainen myös äitiään kohtaan. Kun äiti yritti estää häntä tappamasta isäpuolta, hän heitti äitinsä takkaa päin, repi tätä hiuksista ja piti veistä tämän kurkulla.

Käräjäoikeudessa esitettiin todisteena äidin hätäpuhelu sen jälkeen, kun mies oli poistunut asunnosta. Äiti ei uskaltanut kertoa puhelun aikana miehen nimeä, koska tämä oli uhannut tappaa hänen koko perheensä.

Mies oli pitänyt veistä hänen kurkullaan ja sanonut aloittavansa velipuolesta, jolta hän ”leikkaa ensin sukuelimet ja sitten korvat”.

Oikeus katsoi miehen myös aikaisemmin muun muassa pahoinpidelleen ja uhkailleen yhtä velipuoltaan väkivallalla. Lisäksi mies oli vuonna 2017 tunkeutunut äitinsä asuntoon kiipeämällä ikkunasta sisään ja tuhonnut valokuvia.

Murhan lisäksi Mikael Dan Eric Forsberg tuomittiin muun muassa kolmesta pahoinpitelystä, kahdesta kotirauhan rikkomisesta, kolmesta vahingonteosta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Hän myönsi tappaneensa isäpuolensa mutta kiisti murhan. Hän kiisti tehneensä teon vakaasta harkinnasta ja toimineensa erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Hän kiisti myös osan muista syytteistä, muun muassa äitinsä pahoinpitelyn.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
STT–IS
https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006252262.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8278
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 6-kymppinen mies surmattiin raa´asti Kaarinassa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Pe Maalis 01, 2019 3:41 pm
pohjanmaalaisethan on kaikki lestaadiolaisia.
Ansioituneelta akateemiselta murhatutkijalta, jos joltakin, toivoisi sarkasmissakin tarkkuutta. Jussipaita viittaa Etelä-Pohjanmaalle, jos jonnekin, eikä tuo mielisairaus nimeltä lestadiolaisuus ole siellä mitenkään yleistä, vaan Pohjois-Pohjanmaalla (pohjanmaalaisista kun puhe) he lähinnä sikiävät ja ovat siksi ja tietysti Lars Leevin juurien läheisyyden takia yleisiä.
Burn
Loot
Murder

PS. U.S. legacy media did kill itself!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13057
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 6-kymppinen mies surmattiin raa´asti Kaarinassa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Oikeudessa 2019. Kuva IltaSanomat / Anna-Maija Naakka.
Oikeudessa 2019. Kuva IltaSanomat / Anna-Maija Naakka.
Miksu Forsberg.jpg (12.09 KiB) Katsottu 1047 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin