Sonkajärvi; mies "hapetettiin" hengiltä - törkeä kuolemantuottamus

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

kusiainen
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 165
Liittynyt: Ke Syys 27, 2017 6:58 pm

Re: Poliisi tutkii murhaa Sonkajärvellä

Viesti Kirjoittaja kusiainen » To Marras 29, 2018 4:38 pm

Onkohan tässä tämä parivaljakko?
Liitteet
Niko ja Mia
Niko ja Mia
iisalmi_tappo.jpg (117.94 KiB) Katsottu 4551 kertaa

Avatar
Tackleberry
Columbo
Viestit: 2473
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Poliisi tutkii murhaa Sonkajärvellä

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » To Marras 29, 2018 4:48 pm

Yllättäen taas leijonapaitaa ja -korua tyrkkää näillä elämämkoululaisilla. Taitaa vielä muija olla se skrodempi osapuoli.
persut kirjoitti:Raiskauksista vaahtoaminen on tekopyhää ja moralistista
Kardemumma kirjoitti:Et kai tosissasi usko sen mielisairaan rouvan saaneen enemmän ääniä kuin Trumpin joka pääsi valtaan?

Sniffaaja
Scooby Doo
Viestit: 612
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Re: Poliisi tutkii murhaa Sonkajärvellä

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja » To Marras 29, 2018 7:36 pm

Tackleberry kirjoitti:Yllättäen taas leijonapaitaa ja -korua tyrkkää näillä elämämkoululaisilla. Taitaa vielä muija olla se skrodempi osapuoli.
Suuni meni vienoon hymyyn kommentistasi. Olen itsekin laittanut merkille suomileijonakorun, kaljupäisyyden, "asenne" t-paitojen käyttämisen, taskuveitsen kantamisen klipsillä fakkujen etutaskussa, KO jet -merkkisen saksalaisen OC-kaasusumuttimen kantamisen pilottitakin povitaskussa, Laaja kirjo erilaisia diagnooseja F -alkuisina, kämmenselkiin ja sormiin otettuja tatuointeja, Pitbull ja Rottweiler -koirien omistaminen ja paljon massiivisemman naisoletetunystävän.

Tältä Sonkajärven tappajalta puuttuu selvästi gynekomastia, joka on poikkeuksellista elämänkoululaisten keskuudessa.
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.

NtiEtsivä1
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Marras 26, 2018 11:20 pm

Re: Poliisi tutkii murhaa Sonkajärvellä

Viesti Kirjoittaja NtiEtsivä1 » To Marras 29, 2018 7:59 pm

Teillä on varmaan epäiltyjen lupa heidän kuviensa jakamiseen? Muussa tapauksessahan se on rikos josta voi seurata sakkoja tai 2v vankeutta...

Sniffaaja
Scooby Doo
Viestit: 612
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Re: Poliisi tutkii murhaa Sonkajärvellä

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja » To Marras 29, 2018 8:09 pm

NtiEtsivä1 kirjoitti:Teillä on varmaan epäiltyjen lupa heidän kuviensa jakamiseen? Muussa tapauksessahan se on rikos josta voi seurata sakkoja tai 2v vankeutta...
Sosiaalisessa mediassa jaettu kuva on julkaisuvapaa. Yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittäminen (ei koske sosiaalisessa mediassa julkaistun kuvan) on rikosteknisesti sellainen, josta käytännössä voisi tulla sakkoja tai maksimissaan 2 vuotta vankeutta.

Henkirikoksesta epäillyn kuvaa voi huoletta jakaa.
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.

NtiEtsivä1
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Marras 26, 2018 11:20 pm

Re: Poliisi tutkii murhaa Sonkajärvellä

Viesti Kirjoittaja NtiEtsivä1 » To Marras 29, 2018 11:14 pm

Ei se kyllä aivan noin mene. Rikokseen syyllistyminen tai rikoksesta epäiltynä oleminen kun ei kumoa yksityisyyden suojaa. Syytetyn kuvaa saa julkaista ainoastaan siihen tarkoitukseen, jos julkaisun perusteena on saada epäilty mahdollisimman nopeasti kiinni ja silloinkin sen julkaisee poliisi. Ei kaikki facebookissa jaettu ole vapaaseen, muiden ihmisten jakamiseen sallittua materiaalia, varsinkin jos henkilö/henkilöt kuvassa on selvästi tunnistettavissa ja jakamisen tarkoitus on saada kuvan ihmiselle/ihmisille yleistä halveksuntaa tai tuottaa kärsimystä. Kannattaa ottaa oikeasti näistä asioista selvää ennen kuin päättömästi jakaa kaikkea jos ei itse halua vaikeuksiin virkavallan kanssa. Epäiltyä/epäiltyjä henkilöitä en halua puolustella tai tapahtunutta rikosta mitenkään vähätellä, mutta olisi hyvä muistaa että sekä epäillyillä että uhrilla on myös läheisiä ja tällaiset mauttomat kuvien levittelyt on omiaan tuomaan myös lisää kärsimystä heille.

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6284
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Poliisi tutkii murhaa Sonkajärvellä

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Pe Marras 30, 2018 12:44 am

Ei kaikki facebookissa jaettu ole vapaaseen, muiden ihmisten jakamiseen sallittua materiaalia, varsinkin jos henkilö/henkilöt kuvassa on selvästi tunnistettavissa ja jakamisen tarkoitus on saada kuvan ihmiselle/ihmisille yleistä halveksuntaa tai tuottaa kärsimystä
Tämän takia facebookissa on se julkinen ja yksityinen vaihtoehto käytössä. :lol:
Säälittävä slouganisi "musiikkia korvilleni" on saavuttanut jo lakikorkeutensa siinä paskakasassa, jota sinä kuvittelet elämäksi.

RL11/6

ZakkFakk
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 44
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2014 2:15 pm

Re: Poliisi tutkii murhaa Sonkajärvellä

Viesti Kirjoittaja ZakkFakk » Pe Marras 30, 2018 3:48 am

Kelaa käy sääliksi; muut tekee duunia jotta nämä saavat täyttä ylläpitoa, elämäntilanteesta riippumatta. Oli sitten vankilaa/sairaalaa. Peruskoulun kutosen keskiarvon jälkeen ei tainnu LVI -opinnot poikia töitä.

Dirk Gently
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 44
Liittynyt: To Joulu 14, 2017 11:07 pm

Re: Poliisi tutkii murhaa Sonkajärvellä

Viesti Kirjoittaja Dirk Gently » To Huhti 04, 2019 4:17 pm

Tähän juttuun oli näköjään tuomiot pärähtänyt.

Niko N. reilut 6 vuotta linnaa (päätekijä)
Aki T. reilut 2 vuotta linnaa
Mia N. reilut 2 vuotta linnaa

Tuomiot tuli törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä ryöstöstä sekä ainakin mieshenkilöiden osalta myös rattijuopumuksista. Niko N. oli tosiaan koevapaudessa tapahtuman aikaan sekä jutun päätekijä.

Kyseessä oli ollut siis pahoinpitely, jonka jälkeen uhri oli jätetty selälleen makaamaan. Oli tukehtunut sitten jälkikäteen. Lisäksi tekijöiden mukaan oli tarttunut myös ainakin televisio ja muuta rojua.

Pahoittelen, etten muista tarkemmin. Ehdin vilkaista Iisalmen Sanomia nopeasti ohimennen paikallisella huoltoasemalla ja tämä pisti silmään. Jos joku voisi kopsata tänne tuon jutun tämän päivän lehdestä?
Sielun pitkä pimeä teehetki.

Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Poliisi tutkii murhaa Sonkajärvellä

Viesti Kirjoittaja Crombie » Ti Loka 08, 2019 10:43 am

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/29f2 ... c1cd6498f4

08.10.2019 klo 8:02

Iisalmen saksitappaja jätti uuden uhrinsa tajuttomana kuolemaan – 5 vuotta ja 8 kuukautta vankeutta

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut iisalmelaisen Niko Juhani Niskasen törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta pitkään vankeusrangaistukseen.
Niskanen hakkasi, potki ja kuristi tajuttomaksi sonkajärveläisen miehen.
Uhrinsa hän jätti kuorsaamaan hankalaan asentoon sänkyä vasten.
Sonkajärveläinen löytyi kahta päivää myöhemmin tukehtuneena verisestä asunnostaan.

Rikos sattui viime marraskuussa uhrin kotona Sonkajärvellä. Niko Juhani Niskanen oli lähtenyt vaimonsa Mia Marika Niskasen, 35, ja Aki Petteri Tapanisen, 29, kanssa autolla yhteisen tutun luokse.

Autoa ajoi eräs 21-vuotias nainen, jota ei kuitenkaan tuomittu törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta kuten muuta seuruetta.

Sonkajärveläinen oli mahdollisesti puhelimessa antanut luvan tulla kotiinsa. Tästä huolimatta Niskanen kävi hänen kimppuunsa, löi, potki ja kuristi.

Uhrin tuuperruttua lattialle Mia Niskanen anasti farkkujen takataskusta hänen lompakkonsa. Myös taulutelevisio ja tietokone lähtivät vieraiden matkaan.

Kolmikko väitti jättäneensä uhrinsa ”nukkumaan” tai ”kuorsaamaan”.

Vaimo kertoi ”hapettamisesta”
Uni oli kuitenkin lopullinen. Sonkajärveläinen tukehtui hengiltä.

Asunnon isäntä löydettiin kuolleena kahta päivää myöhemmin. Vainaja istui selkä vasten sänkyä, pää rintaan vastan painuneena. Ympärillä oli paljon hyytynyttä verta.

Ruumiinavauksessa paljastui, että vainaja oli nauttinut kannabista ja oli ollut kuollessaan myös lievästi alkoholista päihtynyt. Oikeuslääkäri ei osannut varmaksi sanoa, kumpi aiheutti kuolemaan johtaneen tukehtumisen, kannabis vaiko väkivalta.

Vainajaan oli kohdistettu tylppää väkivaltaa pään seudulle.

Samoin paikalla olleen Niko Niskasen puolison mukaan Niko oli ”hapettanut” heidän yhteisen tuttunsa. Tuo hapettaminen tarkoitti käytännössä niskalenkkiotteella kuristamista, mitä oli kestänyt parikymmentä sekuntia.

”Ei ollut tarkoitus tappaa”
Pohjois-Savon käräjäoikeus ja nyt myös Itä-Suomen hovioikeus katsovat että pahoinpidelty uhri oli jätetty heitteille avuttomaan tilaansa.

On myös mahdollisista, että kolmikko olisi heti tajunnut miehen menehtyneen. He menivät myöhemmin baariin. Tuon ravintolan työntekijä todisti oikeudessa kuulleensa seurueen suunnalta miehen huudahduksen: ”Ei minun ollut tarkoitus sitä tappaa!”.

Ravintolatyöntekijä ei osannut sanoa varmaksi kuka lauseen sanoi.

Syytetyt myönsivät asunnossa olon ja anastuksen. He kuitenkin kiistivät käräjäoikeudessa rikosten yksituumaisuuden, vähättelivät väkivaltaa sekä tekojen suunnitelmallisuutta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus toteaa, että kolmikko toteutti ryöstön yksissä tuumin. Yhdessä he myös jättivät uhrin kuolemaan.

Eniten väkivaltaa käytti Niko Niskanen.

Jäännösrangaistus päälle
Mia Niskanen sai helmikuussa käräjäoikeudelta sai kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistuksen törkeästä ryöstöstä, tärkeästä kuolemantuottamuksesta ja maksuvälinepetoksesta.

Aki Tapanisen vankeusrangaistus on kaksi kuukautta Mia Niskasen rangaistusta pidempi. Tapaninen tuomittiin samojen tekojen lisäksi myös rattijuopumuksesta.

Niko Niskanen sai käräjäoikeudelta kuuden vuoden ja neljän kuukauden pituisen vankeusrangaistuksen.

Hänen rangaistustaan kiristi muihin verrattuna paitsi hänen käyttämänsä väkivalta että myös vanhan vankeusrangaistuksen jäännösrangaistus, jota käräjäoikeus määräsi pantavaksi toimeen kaksi vuotta ja viisi kuukautta.

Yli kymmenen vuotta saksitaposta
Niko Niskanen tappoi vuonna 2013 keski-ikäisen miehen. Tuo veriteko sattui Iisalmessa. Niskanen käytti teossa apunaan saksia.

Niskanen sai tuolloin 10 vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen istuttuaan puolet tuomiostaan eli vain seitsemän kuukautta ennen uutta rikosta.

Vanhan vankeusrangaistuksen koeaika oli siis vasta alkupuolella, kun Niskanen syyllistyi uusiin törkeisiin rikoksiin.

Hovioikeus lyhensi rangaistusta
Niko Niskanen valitti pitkästä tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen. Hän katsoi syyllistyneensä törkeän kuolemantuottamuksen sijasta vain perusmuotoiseen kuolemantuottamukseen.

Lisäksi jäännösrangaistuksen vaikutus uuteen tuomioon oli valituksen mukaan liian suuri.

Hovioikeus oli yhtä mieltä käräjäoikeuden kanssa. kuolemantuottamuksen törkeydestä. Uhrin jättäminen sijoilleen osoitti tekijässään sekä välinpitämättömyyttä että piittaamattomuutta.

Sitä vastoin hovioikeus mittasi uudelleen jäännösrangaistuksen pituuden ja näin tehdessään lyhensi Niskasen rangaistuksen viiden vuoden ja 10 kuukauden pituiseksi.

Hovin päätöksellä Niskanen tulee pitää edelleen vangittuna.
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.

Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Sonkajärvi; mies "hapetettiin" hengiltä - törkeä kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja Crombie » La Tammi 04, 2020 8:44 pm

Mia Niskanen vapautuu ensi viikolla ja on tulossa Iisalmeen. Kuulema uskoon tullut.
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.

Vastaa Viestiin