Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6427
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Heinä 16, 2019 11:26 am

Heidän tuskansa on suurempaa kuin muiden omaisten, siksi salainen käsittely. Tuo "impulsiivinen teko" on tosiaan melkoista höpönlöpöä (kun tiedetään että halusi olla kahden uhrin kanssa ja haalasi pojan lukkojen taa saadakseen haluamansa muiden häntä häiritsemättä) ja koska oikea motiivi salataan, niin täytyy olettaa, että sai lopulta haluamansa jäätyään pojan kanssa kahden. Olikohan enolla "läheiset välit" uhriin jo vauvasta?
...

Averell
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 236
Liittynyt: Ti Marras 29, 2016 6:02 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Averell » Ti Heinä 16, 2019 11:37 am

Kieltämättä tässä tapauksessa näytää olevan sangen paljon selittelyä ja syiden hakemista.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12093
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Heinä 16, 2019 11:46 am

Mielentilatutkimuksen tulos julki: 7-vuotiaan sukulaispoikansa murhaamisesta jouluaattona Arabianrannassa syytetty mies oli syyntakeeton
Uutinen pohjautuu samaan linkkiin kuin aiemmin kellon ollessa 11:27

Onkohan uhrin ja tekijän lähipiiri - osin samaa porukkaa - milloinkaan huomannut tekijän mielipuolisuutta, vai onko aihe ollut suuri häpeä ja siksi vaiettu? Onko tekijän aiempien rikosten käsittelyiden yhteydessä esim. silloinen aa:nsa pyytänyt mtt:tä?
- Vai onko tämä mielipuolisuus vasta äskettäin puhjennutta, syinä esim. rakenteellisesta syrjinnästä traumatisoituminen ja etniskulttuurillinen ahdistus, kuten anaboliantti tuossa sivua paria aiemmin kiteytti asian oikein hyvin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

aivoriihi
Nikke Knattertton
Viestit: 881
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja aivoriihi » Ti Heinä 16, 2019 12:49 pm

Talla mamulla on noin 20 vuotta pitka rikoshistoria Suomessa: ratteja, ryostoja, varkauksia, napistyksia, pahoinpitelyja, huumejuttuja jne. Ja nyt, lapsen murha. Minka vituran takia ko. yksilo on saanut vapaat kadet tekemaan kaiken taman? :evil: (Retorinen kysymys, tiedan toki vastauksen) :(
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6427
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Heinä 16, 2019 1:47 pm

Kah, etnoeno olikin tullut impulsiivisesti hulluksi parinkymmenen vuoden Suomessa asumisen jälkeen - taaskaan emme onnistuneet kotouttamisessa, meitä tästäkin on syyttäminen. Ei varmasti ole kerrottu tälle miesparalle, ettei täällä parane murhailla sukulaispoikia impulssimotiivilla.

Lecter osui oikeaan, liekkö veti johtopäätöksen poikkeuksellisen pitkästä tutkimuksesta? Ed. sivulta:
Doctor Lecter kirjoitti: Tämän tapauksen käsittely voi olla hyvinkin nopeasti ohi kun mtt julkistetaan ja siinä todetaan, että tekijä oli mieltä ja järkeä vailla.
Ovatkohan vilkaisseet geeneihin? Sieltä voisi löytyä lisävaloa impulssimurhaajan yleiseen olemukseen. Kokonaisuutena tapaus oli musertava - vei uskon edes siihen, että perheenä (tai kuten tässä: Sukuna) maahanmuuttaneet ja yhteiskunnan voimakkaasti tukevat muslimit voisivat elää rauhaisaa eloa ja pitää huolta paitsi omista, myös suomalaisten eläkkeistä ja vanhuksista. Montako moniosaajaa tarvitsee paikkaamaan pelkästään impulssimurhan kulut ja tekijän hoidon? Nyt ilmeisesti on niin, että ei saa miestä edes karkottaa (hoitorupeaman ehkä joskus päättyessä), kun sai Vihreiden puolueväen lisäksi vielä yhden lisäesteen.

En tiedä pitäisikö toivoa L'amourhan sivuamaa intialaista ihmeparantumista, kerran tämäkin on vaikuttanut noilla seuduilla, olisiko siis jotenkin lajityypillinen toipumiskyky se? Hänhän kyllä poistui maasta, mutta lähtikö omasta impulsiivisesta halusta vai muilla motiiveilla?
...

Avatar
ajanpatina
Ran-tan-plan
Viestit: 389
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » Ti Heinä 16, 2019 3:09 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:Heidän tuskansa on suurempaa kuin muiden omaisten, siksi salainen käsittely. Tuo "impulsiivinen teko" on tosiaan melkoista höpönlöpöä (kun tiedetään että halusi olla kahden uhrin kanssa ja haalasi pojan lukkojen taa saadakseen haluamansa muiden häntä häiritsemättä) ja koska oikea motiivi salataan, niin täytyy olettaa, että sai lopulta haluamansa jäätyään pojan kanssa kahden. Olikohan enolla "läheiset välit" uhriin jo vauvasta?
Eikö ole muuten mielenkiintoista, kun me periaatteessa elämme "vapaassa" yhteiskunnassa, jossa on "sananvapaus", ainakin teorettisesti ja yhteiskuntamme on ns. avoin. Silti meidän valtiovalta, virkamieskuntineen on salaisuuksia täynnä, joita verhoaa vaitiolo- ja salassapitovelvollisuudet ja niiden taakse kätketään paljon. Paljon sellaistakin, mitä ei saisi kätkeä. Silti meillä on nimenomaan poliitikkojen, virkamiesten ja terveydenhoitoalan ihmisillä hirveästi vaiettavaa, salaista tietoa. Siihen samaan kuuluu kriminaalien oikeudet, kuinkas sattuikaan. Koko plutoona saman alan yrittäjiä, mutta eri pakettiin käärittynä. :evil:

Tässäkin tapauksessa kohtaavat "salaiset kansiot", salauuksien verhoon kätkien viranomaisten, psykiatrian, turvapaikanhakijat ja rikollisen lapsenmurhaajan toiminnan. Mustasta leivotaan niin valkoista kuin ikinä vain voidaan, valheisiin käärittynä ja salassapitovelvollisuuteen käärittynä. Kieroa ja edesvastuutonta touhua ja mamme viranomaisten taholta omia kansalaisia kohtaan. :cry:

Ei saa julkisuuteen kertoa, että eno yöllä koitti naida pientä sukulaispoikaa, joka keskeytyi perheen naisten mentyä itkevän pojan avuksi, mistä eno otti herneen nenäänsä ja alkoi pahoinpidellä poikaa. Naiset joutuivat poistuun eteiseen, samalla apua hälytyskeskuksesta soittaen. Mutta eno repi pojan asuntoon, sulki oven ja kylmäverisesti murhasi pojan. Murhasi tietoisesti, jottei poika voi kertoa, mitä tapahtuikaan pimeässä makuuhuoneessa. Suvun naiset eivät taas uskalla kertoa, koska musliminaisilla ei ole oikeutta puhua. :shock:

Nyt kaikki kätketään mielentilalausunnon alle ja eno vapautetaan jonkun ajan sisään psykiatrisesta hoidosta kaikessa hiljaisuudessa. Mielenkiintoista on myös, kun tätä enoa tutkittiin 6 kuukautta pöpilässä, kun suomalaisia max 2 kk vastaavissa tapauksissa. Mutta, onhan se sinällään ymmärrettävää, koska tekijä on muslimi, jonka kulttuuriin kuuluvat lasten murhat, poikien raiskaukset ja murhat, joista löytyy englanninkielisiä dokumenttivideoitakin YouTubesta useampikin kappale.
Tässä yhteen videoon linkki, joka kertoo, mistä on kyse ja millainen kulttuuritausta on tämänkin perheen taustalla enoineen.

(Dancing boys full). https://www.youtube.com/watch?v=B7eMUwkKiFY

Pakistan's Hidden Predators (Full Documentary) - Real Stories
https://www.youtube.com/watch?v=NMp2wm0VMUs

Meillä Suomessa valtiovalta, kuten valtamediakin pyrkii salaamaan kaiken, koska maahamme tätä porukkaa imuroidaan jatkuvasti. Sitä tietty sopii ihmetellä, miksi korkeasti lukeneet ihmiset ehdoin tahdoin, tieten tahtoin, pyrkii tuhoamaan Suomen? :?: :shock:
Kaikella on aikansa.

aga
Hercule Poirot
Viestit: 2050
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja aga » To Heinä 18, 2019 1:31 am

ajanpatina kirjoitti:Ei saa julkisuuteen kertoa, että eno yöllä koitti naida pientä sukulaispoikaa, joka keskeytyi perheen naisten mentyä itkevän pojan avuksi, mistä eno otti herneen nenäänsä ja alkoi pahoinpidellä poikaa. Naiset joutuivat poistuun eteiseen, samalla apua hälytyskeskuksesta soittaen. Mutta eno repi pojan asuntoon, sulki oven ja kylmäverisesti murhasi pojan. Murhasi tietoisesti, jottei poika voi kertoa, mitä tapahtuikaan pimeässä makuuhuoneessa. Suvun naiset eivät taas uskalla kertoa, koska musliminaisilla ei ole oikeutta puhua. :shock:
Todella epäasiallista esittää kuvitelmiasi faktana tässä kai muuten asiallisuuteen pyrkivässä keskustelussa. Toivottavasti modetkin seuraa tätä keskustelua.

KZA
Parranpäristäjä
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Touko 12, 2015 8:33 pm
Paikkakunta: Kehä 3 ulkopuolella

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja KZA » To Heinä 18, 2019 9:01 am

No ei kai kukaan noin sekopäistä tekstiä faktana ota! Kyl kaikki tajuaa et se on kirjoittajan omaa öyhötysfantasiaa...
Vaan kukapa meistä tietää mitä siellä oikeasti on tapahtunut...
Suattaaha se olla mut suattaa olla olemattakii...

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2685
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Heinä 18, 2019 8:29 pm

Arabianrannan lapsisurmaaja todettiin syyntakeettomaksi – kokenut psykiatri muistuttaa, ettei syytetty jää ilman seuraamusta: "Saattaa olla rankempi kuin vankilatuomio"

Hannu Lauerma puhui ihmisten aggression tunteesta SuomiAreenassa Porissa

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin tällä viikolla Arabianrannan lapsisurmaa, jossa 37-vuotiasta miestä syytetään 7-vuotiaan siskonpoikansa murhasta. Mies myöntää teon tappona. Oikeus antaa jutussa tuomionsa myöhemmin.

Oikeudenkäynnissä käsiteltiin miehelle tehtyä mielentilatutkimusta, jonka mukaan syytetty eno oli teon tehdessään syyntakeeton eli hän on tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa.

Oikeus päättää aikanaan, syyllistyikö mies murhaan vai tappoon, mutta syyntakeettomana häntä ei tuomita rangaistukseen, vaan todennäköisesti hänet määrätään psykiatriseen sairaalahoitoon.

Tiukasti kuntouttavassa hoidossa
Psykiatrisen vankisairaalan vastaavan ylilääkärin, psykiatri Hannu Lauerman mukaan ihmiset ymmärtävät jo melko yleisesti sen, että syyntakeettomuus ja tuomitsematta jättäminen ei tarkoita sitä, että ihminen jäisi vaille seuraamusta rikoksestaan.

– Jos toteamme jonkun syyntakeettomaksi, niin se ei merkitse suinkaan seurauksettomuutta. Siitä voi seurata se, että asianomainen on tiukasti kuntouttavassa hoidossa muurin takana Niuvanniemen tai Vanhan Vaasan sairaalassa jopa loppuikänsä, Lauerma sanoo.

– Eli fantasia siitä, että oikeuspsykiatrinen arvio johtaisi jonkinlaiseen asian ohittamiseen, ei pidä paikkaansa ja suuri yleisö jo aika hyvin tietää tämän.

Seuraamus voi olla rankempi kuin vankila
Lauerman mukaan välillä ihmiset hämääntyvät luulemaan, että syyntakeettomaksi todetut pääsevät ikään kuin pälkähästä rikoksensa kanssa. Näin ei kuitenkaan ole.

– Aina on muistettava, että tällaisissa tapauksissa, kun henkilö todetaan syyntakeettomaksi, seuraamus saattaa olla tosiasiassa rankempi ja pitkäkestoisempi kuin vankilatuomio olisi.

Lauerman mukaan ilmaisu "jätetään rangaistukseen tuomitsematta" on harhaanjohtava.

– Tässä myös median otsikot johtavat kansalaisia harhaan, mutta toisaalta valistustoiminta on jo ymmärretty aika pitkälle.

Hannu Lauerma osallistui Vihatuimmat suomalaiset-keskusteluun keskiviikkona SuomiAreenassa Porissa.

Harvoin vihanilmaisuja
Lauerma työskentelee itse vakavien rikoksentekijöiden kanssa, sillä hänellä on heitä sekä potilainaan että tutkittavinaan mielentilatutkimuksia tehtäessä. Psykiatrin mukaan yleensä yhteistyö potilaiden ja tutkittavien kanssa sujuu hyvin.

– Heidän taholtaan tulevat vihanilmaisut ovat äärimmäisen harvinaisia. Potilaat ymmärtävät ainakin akuutista psykoosista tai sekavuustilasta toettuaan oikein hyvin sen, että heitä on autettu.

– Arvioitavatkin ymmärtävät, että mielentila-arvioinnin lisäksi toinen tehtävämme on yrittää yhdessä heidän kanssaan löytää keinoja, miten vältetään se, että tutkittava istuu toiset 14 vuotta vankilassa. Useimmat ovat hyvin motivoituneita siihen, Lauerma sanoo.

Alhainen verensokeri voi laukaista vihantunteen
Lauerma osallistui keskiviikkona Porin SuomiAreenassa Vihatuimmat suomalaiset-keskusteluun.

Psykiatrin mukaan aggressio on hyvin syvällä ihmisen luonnossa. Hänen mukaansa vihantunteen tai käyttäytymisen voi laukaista sekin, että ihmisen verensokeri on matalalla.

– Tyypillinen suomalainen henkirikos on tehty humalassa matalin verensokerein sekavassa tilassa. Osa ihmisistä on poikkeuksellisen aggressioherkkiä humalassa.

Lauerma on huomannut työssään myös sen, että ulkomaalaisten rikoksentekijöiden teoista nousee herkemmin kohuja kuin suomalaisten tekijöiden.

– Ulkomaalaisten tekemät rikokset saavat yleensä osakseen enemmän mediahuomiota ja varsinkin enemmän sosiaalisen median huomiota kuin klassinen suomalainen henkirikos.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ara ... io/7483972

Avatar
ajanpatina
Ran-tan-plan
Viestit: 389
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » Pe Heinä 19, 2019 1:48 am

aga kirjoitti:
ajanpatina kirjoitti:Ei saa julkisuuteen kertoa, että eno yöllä koitti naida pientä sukulaispoikaa, joka keskeytyi perheen naisten mentyä itkevän pojan avuksi, mistä eno otti herneen nenäänsä ja alkoi pahoinpidellä poikaa. Naiset joutuivat poistuun eteiseen, samalla apua hälytyskeskuksesta soittaen. Mutta eno repi pojan asuntoon, sulki oven ja kylmäverisesti murhasi pojan. Murhasi tietoisesti, jottei poika voi kertoa, mitä tapahtuikaan pimeässä makuuhuoneessa. Suvun naiset eivät taas uskalla kertoa, koska musliminaisilla ei ole oikeutta puhua. :shock:
Todella epäasiallista esittää kuvitelmiasi faktana tässä kai muuten asiallisuuteen pyrkivässä keskustelussa. Toivottavasti modetkin seuraa tätä keskustelua.
Päätteleppä sinä sitten murhan motiivi? Mitä eno teki nukkuvan pojan makuuhuoneessa keskellä yötä? Päättelyn teko ei ole vaikea, kun edes vähän on perehtynyt muslimimaailman tapoihin, joista löytyy netistä tarinaa ja paljon. :?:
Kaikella on aikansa.

Avatar
PoliisimestariSisu
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 907
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu » Pe Heinä 19, 2019 2:38 am

Kunhan ei tapahdu ihmeparannusta kuten Ior Bockin murhaajalle.
"Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website."
Heti kun mainonta ei häiritse käytettävyyttä.

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2046
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja putsari » Pe Heinä 19, 2019 3:37 am

Kalliiksi on tullut tämäkin kultturin rikastuttaja yhteiskunnallemme. Ei tullut uuden Nokia yhtiön perustajaa tästäkään suvusta. Kaikki suvun jäsenet on taidettu saada jo suomalaisen Kelan siipien suojaan?
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Avatar
TavanTallaaja
Aloitteleva dekkari
Viestit: 529
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja » Pe Heinä 19, 2019 9:22 am

ajanpatina kirjoitti:
aga kirjoitti: Päätteleppä sinä sitten murhan motiivi? Mitä eno teki nukkuvan pojan makuuhuoneessa keskellä yötä? Päättelyn teko ei ole vaikea, kun edes vähän on perehtynyt muslimimaailman tapoihin, joista löytyy netistä tarinaa ja paljon. :?:
Miksi? Kyllä kai sitä tapahtumien kululla voi spekuloida, mutta tuollaisen fantasian esittäminen ikään kuin faktatietona on kyllä vähän erikoista. Se voi tietenkin yhtä hyvin pitää paikkaansa, mutta ei sen todenperäisyyttä mitenkään nosta se, että kenelläkään ei ole esittää parempaa versiota asiasta, etenkin jonka sinä hyväksyisit.

Avatar
ajanpatina
Ran-tan-plan
Viestit: 389
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » Pe Heinä 19, 2019 10:23 am

TavanTallaaja kirjoitti:
ajanpatina kirjoitti:
aga kirjoitti: Päätteleppä sinä sitten murhan motiivi? Mitä eno teki nukkuvan pojan makuuhuoneessa keskellä yötä? Päättelyn teko ei ole vaikea, kun edes vähän on perehtynyt muslimimaailman tapoihin, joista löytyy netistä tarinaa ja paljon. :?:
Miksi? Kyllä kai sitä tapahtumien kululla voi spekuloida, mutta tuollaisen fantasian esittäminen ikään kuin faktatietona on kyllä vähän erikoista. Se voi tietenkin yhtä hyvin pitää paikkaansa, mutta ei sen todenperäisyyttä mitenkään nosta se, että kenelläkään ei ole esittää parempaa versiota asiasta, etenkin jonka sinä hyväksyisit.
Niin meillä on itse kullakin omat tapamme, tyylimme kirjoittaa kommenttejamme. Valitan, jos se ei kaikkia miellytä. Mutta, enpä tiedä ketään missään asiassa, joka miellyttäisi kaikkia. Aina löytyy erimielisiä. :roll:
Kaikella on aikansa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12093
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Heinä 30, 2019 10:29 am

Tänään tuomion saa jo vuosia Suomessa perseillyt ulkomaalaismies. On siis tuomiopäivä:
Oliko seitsemänvuotiaan lapsen puukotus murha? – Arabianrannan henkirikoksesta tänään tuomio

Syyttäjä pitää tekoa murhana, mutta syytetty on katsonut sen olevan tappo.

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa Helsingin Arabianrannan henkirikoksesta. Seitsemänvuotias lapsi kuoli viime jouluaattona kotonaan, kun hänen enonsa puukotti häntä.

Syyttäjä pitää tekoa murhana, mutta syytetty on katsonut sen olevan tappo. Käräjäoikeus käsitteli asiaa aiemmin heinäkuussa suljetuin ovin.

37-vuotias syytetty on todettu mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi, eli hän ei tapahtumahetkellä ymmärtänyt tekonsa seurauksia. Syyntakeeton voidaan tuomita rangaistuksen sijaan psykiatriseen hoitoon.

Tuomio on määrä antaa kello 14.
YLE
30.7.2019 klo 06.37

Tässäkin kyseessä eno - mutta tällä kertaa oikea eno, eikä laajasalolainen laajasalolaiseno. Kumpaakin enoa yhdistää tulkin tarve.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin