Ylöjärvellä 9.7. pahoinpidelty 62-v mies kuoli 17.7. - törkeä kuolemantuottamus

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6812
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Ylöjärvellä 9.7. pahoinpidelty 62-v mies kuoli 17.7. - törkeä kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » La Loka 12, 2019 10:41 pm

Ei nyt vielä paskota housuihin, hovin kierros on vielä katsomatta, ja sehän muuten tulee.
Täällä tänään, missä huomenna?

Avatar
ajanpatina
Sammakkoprofessori
Viestit: 408
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Ylöjärvellä 9.7. pahoinpidelty 62-v mies kuoli 17.7. - törkeä kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » Su Loka 13, 2019 1:58 am

multsi kirjoitti:
La Loka 12, 2019 2:33 pm
Ehkäpä se syy on kuitenkin enemmän lainsäätäjässä kuin lainsoveltajassa...
Samaa ammattikuntaa on lainsäätäjät, kuten -soveltajatkin. :roll:
Löyhä on moraali, kuten oikeustajukin kummallakin. Mutta yhtään ei niillä omaatuontoa rassaa, kun vetävät isoja palkkioita ja pääsääntöisesti tuomiot ovat oikeusmurhia. 8)
Kaikella on aikansa.

Avatar
ajanpatina
Sammakkoprofessori
Viestit: 408
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Ylöjärvellä 9.7. pahoinpidelty 62-v mies kuoli 17.7. - törkeä kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » Su Loka 13, 2019 1:59 am

kakkosurpo kirjoitti:
La Loka 12, 2019 10:41 pm
Ei nyt vielä paskota housuihin, hovin kierros on vielä katsomatta, ja sehän muuten tulee.
Niin tosiaan, "ALE-HALLI" kierros on vielä käymäti. :mrgreen:
Kaikella on aikansa.

JosefMengele

Re: Ylöjärvellä 9.7. pahoinpidelty 62-v mies kuoli 17.7. - törkeä kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » Su Loka 13, 2019 5:19 pm

Pappi löysi kotiportiltaan Ylöjärveltä tajuttomaksi hakatun miehen, joka kuoli pian


”Mies katseli minua pahasti”, perusteli törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta tuomittu mies tekoaan.

PIRKANMAAN käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan Samuel Miika Albert Ahon kolmeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Aho pahoinpiteli 61-vuotiaan miehen tajuttomaksi heinäkuussa Ylöjärvellä. Uhri menehtyi tajuihinsa tulematta viikko myöhemmin.

Syyttäjä haki miehelle tuomiota ensisijaisesti taposta. Käräjäoikeuden mukaan asiassa ei kuitenkaan tullut näytetyksi, että mies olisi pitänyt uhrin kuolemaa tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena.

Rikos tapahtui tiistai-iltana 9. heinäkuuta. Aho oli käymässä Ylöjärven Kauraslammella isänsä luona ja nauttinut tämän kanssa alkoholia. Miesten välille syntyi riitaa, ja Aho meni ulos tupakalle. Uhri käveli samaan aikaan talon ohi.

Kuolemaan johtaneella pahoinpitelyllä ei ole silminnäkijöitä. Esitutkinnassa Aho kuvasi tapahtumia ja tekonsa syitä itse.

– Olin aikalailla keskellä takapihaa ja siitä paikalta näin leikatun aidan yli, kun mies käveli Kaurasmäentiellä. Sitten siinä tuli katsekontaktia ja pientä möykkäämistä molemmin puolin. Mies katseli minua pahasti, ja kysyin häneltä, mikä on ongelma. Hän tiuskaisi minulle jotain takaisin, ja lähdin miehen perään, koska en kuullut, mitä hän minulle tiuskaisi, Aho kertoi.

Sukkasillaan ollut Aho tavoitti miehen muutaman kymmenen metrin päässä.

– Hän kääntyessään huitaisi minua kädellään ja huusi ”mitä v-ttua”. Hän todennäköisesti säikähti, kun otin häntä hartioista kiinni. Tämän jälkeen aloin lyödä häntä.

Syytteen mukaan Aho löi uhriaan nyrkillä useita kertoja päähän ja mahdollisesti kerran rintakehään. Lopuksi Aho jätti uhrinsa makaamaan maahan tajuttomana.

– Käänsin miehen vasemmalle kyljelleen ja katsoin, että happi kulkee, kuten armeijassa on opetettu. Mies näytti siltä, että hän ehkä vähän virkoaa. Menin sitten isäni luokse ja sanoin hänelle, että tempaisin miestä turpaan, Aho kertasi tapahtumia.

UHRI menehtyi pään vammoihin sairaalassa 17. heinäkuuta. Väkivallan seurauksena uhri sai muun muassa aivovaurion, kovan aivokalvon alaisen verenvuodon ja useita murtumia kalloon ja kasvojen luihin.

Henkitoreissaan kadulla maanneen miehen huomasi ensimmäisenä kohdalla asunut Ylöjärven seurakunnan pappi. Hän muistaa, että televisiosta tuli Sång i Skanssen -ohjelma, joten kello oli tuolloin jo yhdeksän illalla.

– Menin keittiöön laittamaan vaimolleni teetä ja tuolloin havaitsin keittiön ikkunasta, että joku makaa meidän portilla, pappi kertoi esitutkinnassa.

– Vaimoni on ammatiltaan lääkäri ja hän totesi miehen tilanteen. Ensimmäinen mielikuvani oli, että miten joku voi kaatua näin.

Seuraavaksi paikalle tuli Ahon isä, joka oli hätääntynyt poikansa kertomuksesta. Pappi tunnisti miehen.

– Tunnen perheen työni puolesta ja tiedän, että ainakin nuorena Samuelilla oli sellainen tappelijan maine.

Kun ambulanssi vei uhrin hoitoon, pappi saatteli Ahon isän tämän kotipihalle. Pian sen jälkeen Samuel Aho syytti isäänsä vasikaksi ja pahoinpiteli hänet talon sisällä. Isä sai useita ruhjeita, hänen korvastaan vuosi verta ja hän lisäksi menetti hetkeksi tajuntansa.

Pappi: ”Tuhovoima asuu meissä kaikissa”
Kohtalokkaasti pahoinpidellyn miehen kotiportiltaan löytänyt pappi kertoo tapauksen vaikuttaneen häneen voimakkaasti. IS:n haastattelema pappi kertoo heränneensä elämän realiteetteihin uudella tavalla.

– Ei kukaan täällä iäisyyttä notku. Kuolema on ihmisen luonnollinen osa, pappi muistuttaa.

Ajatukset kotiportilla, tajuttoman miehen vierellä, muistuttivat voimattomuudesta.

– Syyllistin itseäni siitä, etten voinut suojella ohikulkevaa ihmistä. Avuttomuuden tunne tuli yllätyksenä. En ensin tiedostanut rikosta. Ajattelin vain, että mies on kaatunut.

– Sitä vaan mielessään siunaili kaveria, että kaikki päättyisi hyvin.

Mielessä on jälkeenpäin pyörinyt myös se, mikä sitten on lopulta hyvin.

– Se, että tulee tajuihinsa, mutta elämä onkin pilalla? Vai onko parempi päästä iankaikkiseen elämään? Oliko tämä Jumalan suunnitelma, pappi pohtii.

Elämän arvaamattomuus nousi tapauksen myötä pintaan. Pappi kertoo saapuneensa itse juuri ulkomaanmatkalta.

– Jokaisen pitää varautua siihen, että on joskus itse samassa tilanteessa kuin tämä mies. Elämä pitää ottaa tosissaan ja elää täysillä. Olin itse torstaina kahdesti lentokoneessa ja mietin, että kone voi koska tahansa pudota alas.

Kotikulmilla sattunut henkirikos ei ole nostanut papin uskoa ihmisen hyvyyteen.

– Ihminen ei ole hyvä kapistus. Tuhovoima asuu meissä kaikissa, toisissa se vain ottaa enemmän vallan. Mutta jokaisessa meistä on myös jotain hienoa.

– Viime aikoina on suitsutettu kamalasti ihmiskeskeistä maailmaa. Turha sitä on suitsuttaa: ei ihminen ole tämän kummempi. Enemmän kaipaan nöyryyttä ja Jumalan kunnioitusta, pappi kertoo IS:lle.

Juttua korjattu 13.10. kello 15.30: Toisin kuin jutussa alun perin väitettiin, Samuel Aho tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta, ei taposta. Syyttäjä oli hakenut hänelle tuomiota taposta, mutta käräjäoikeuden mukaan asiassa ei tullut näytetyksi, että mies olisi pitänyt uhrin kuolemaa tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena.

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 70404.html

Vastaa Viestiin