Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Mero
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 27, 2020 4:59 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja Mero »

"Olet oikeassa. Noiden järjestöjen mukaan tässä oli väärinsukupuolitettu."
Oliko? Kaiken sen tiedon perusteella ja nettikäyttäytymisen perusteella mitä on ollut niin kyseinen uhri on ollut "trans". Myynyt itseään miehenä naisen vaatteissa mutta ei ole tehnyt elettäkään ollakseen nainen muuten. Tottakai tuo olisi asiakkaat karkoittanut. Onko silloin transyhteisön reaktio enemmänkin vaatteista kiinni vai ihmisen omasta halusta?

Uhrihan myi itseään ihan julkisesti netissä miehenä naisen vaatteissa. Ja jos hän on ollut lapsesta asti nainen miehen vartalossa niin miksi hän ei ollut tehnyt mitään sen eteen muuta kuin käyttänyt vaatteita? No looginen vastaus on että Homoyhteisö ei olisi maksanut hänelle jos hän olisi ollut nainen.

Oliko hän siis trans? vai transuksi pukeutunut aikuisviihdetaiteilija?

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 844
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Pakkohoitoon lähti tekijä avopuolison puukotuksesta.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007869893.html
VUONNA 1991 syntynyt mies on tuomittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syyntakeettomana tehdystä taposta.

Käräjäoikeus päätti näin ollen jättää miehen rangaistukseen tuomitsematta. Sen sijaan hänet määrätään tahdosta riippumattomaan psykiatriseen sairaalahoitoon.


Kyseessä oli kesäkuussa 2020 tapahtunut henkirikos. Mies surmasi avopuolisonsa, 26-vuotiaan transnaisen, heidän yhteisessä asunnossaan Vantaan Hakunilassa.

Rikos nousi aikoinaan suureen julkisuuteen etenkin siksi, koska poliisi tiedotti uhrin olleen mies. Transjärjestöjen mukaan uhri oli kuitenkin transnainen, vaikka hänen juridinen sukupuolensa oli mies.

KÄRÄJÄOIKEUS kertoo ratkaisussaan, että mielentilatutkimuksen mukaan mies ymmärsi tekonsa tosiasiallisen luonteen, sen lainvastaisuuden ja seuraukset.

Psykoosisairaus kuitenkin heikensi ratkaisevasti hänen kykyään säädellä omaa käyttäytymistään.

Mielentilalausunnon mukaan miehellä on ollut psykoosioireita jo useita vuosia, mutta hänen toimintakykynsä on ollut verrattain hyvä.

Miehen tila kuitenkin heikentyi muutaman kuukauden kestäneen parisuhteen aikana, kun stressi lisäsi psykoottista oireilua. Pariskunta riiteli kärkevästi ja miehen yöunet olivat vähentyneet. Hän käytti huumeita säännöllisesti ja oli huolissaan taloudellisesta tilanteestaan.

Psykoosioireet ilmenivät muun muassa siten, että mies kuuli ääniä. Miehellä on diagnosoitu määrittämätön skitsofrenia ja estynyt persoonallisuus. Teon aikaan hänen on arvioitu olleen vakava-asteisesti masentunut.

HENKIRIKOSTA edelsi pariskunnan raju riita, jonka aikana myös uhri käyttäytyi väkivaltaisesti.

Miehen mukaan hän kuuli silloin äänen, joka käski puukottamaan uhria. Käräjäoikeudenkin mukaan tämä ääniharha motivoi miehen henkirikokseen ja hänen kykynsä arvioida ympäröivää todellisuutta heikentyi.

Mies otti keittiöveitsen ja löi uhriaan kahdesti selkään ja uhrin käännyttyä ympäri vielä kerran kaulaan. Iskut olivat niin syviä, että uhri kuoli vain minuuteissa.

Henkirikoksen jälkeen mies kirjoitti jäähyväiskirjeen ja pakeni Vantaalta kesämökille Pohjois-Savoon. Siellä hän keitti ensin kahvit ja päätti sen jälkeen soittaa hätäkeskukseen.

– Mä tota, ööh, tapoin ihmisen, kertoi mies hätäkeskuspäivystäjälle.

Pitkän puhelun aikana hätäkeskuspäivystäjä suostutteli miehen kertomaan nimensä ja olinpaikkansa.


Jo hätäpuhelun aikana poliisin partiot lähtivät tarkastamaan miehen ilmoittamaa osoitetta Vantaalla. Poliisi pääsi sisään huoltomiehen avaimilla, ja he löysivät uhrin olohuoneen lattialta kuolleena.

Yllätyshyökkäyksestä kertoi, ettei uhrilla ollut minkäänlaisia torjuntavammoja. Uhri ei ollut ennättänyt puolustautua mitenkään.

HÄTÄPUHELUN aikana mies hyppäsi Volvoonsa ja lähti ajamaan mökiltä pois. Loppujen lopuksi poliisin piti pysäyttää hänen autonsa piikkimatolla. Kiinni otettaessa mies ei tehnyt vastarintaa.

Mies tunnusti jo ensimmäisessä kuulustelussa surmanneensa avopuolisonsa. Hänen mukaansa riitely oli alkanut siitä, kun uhri oli valittanut hänelle liian vähäisestä liikunnan harrastamisesta.

– Ei minun olisi pitänyt tehdä mitä tein, mutta sitä ei saa nyt tekemättömäksi, sanoi mies poliisin kuulustelussa.

Mero
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 27, 2020 4:59 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja Mero »

Niko Albert Isotupa

Vastaa Viestiin