1970-luvun 70 henkirikosta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
murha.infon tiimi
Parranpäristäjä
Viestit: 93
Liittynyt: Ti Tammi 31, 2017 6:32 pm

1970-luvun 70 henkirikosta

Viesti Kirjoittaja murha.infon tiimi » Su Syys 06, 2020 9:39 pm

Etusivulla on jälleen uusi kartta. Eriväristen "täppien" alla on uutinen, tai uutisia valituista tapauksista.
Take one for the team!

Avatar
paccasucco
Lovejoy
Viestit: 1657
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: 1970-luvun seitsemänkymmentä henkirikosta

Viesti Kirjoittaja paccasucco » Ma Syys 07, 2020 1:02 am

<3 Kiitos taas jälleen kerran koko ajan loistavaa työtä tekevälle murha.infon "karhukoplalle".

Katsoin nopealla silmäyksellä oman nykyisen asuinpaikkakuntani ja sen lähialueiden henkirikostapauksia.Tarkempi tutustuminen aiheeseen vie varmaankin useamman kuukauden.

Jo aikaisemmin olin kiinnittänyt huomiota Imatran raiskaussurmaan 1979(olin lukenut siitä jostain aikakauslehdestä tai kuullut muualta), ja ihmetellyt sen lähes täydellistä uutispimentoa mm. Etelä-Saimaassa.

Jos kyseinen rikos olisi tapahtunut vaikkapa 1930- luvulla, syylliseksi todettu olisi kyläläisten toimesta välittömästi yritetty lynkata.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 1970-luvun seitsemänkymmentä henkirikosta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Syys 07, 2020 10:19 am

paccasucco kirjoitti:
Ma Syys 07, 2020 1:02 am
Jo aikaisemmin olin kiinnittänyt huomiota Imatran raiskaussurmaan 1979(olin lukenut siitä jostain aikakauslehdestä tai kuullut muualta), ja ihmetellyt sen lähes täydellistä uutispimentoa mm. Etelä-Saimaassa.

Jos kyseinen rikos olisi tapahtunut vaikkapa 1930- luvulla, syylliseksi todettu olisi kyläläisten toimesta välittömästi yritetty lynkata.
Tästä surmasta tosiaan on ollut juttua jossakin aikakauslehdessä, Seura, Nykyposti tms. Tekijän "CV" on melkoisen murheellinen ja vaikka 70-luvulla elettiin sen kuuluisan humaanin kriminaalipolitiikan aikaa, niin "kaikkien ihmisoikeuksien vastaisesti " oli mahdollisuus eristää tekijä pakkolaitokseen erittäin vaarallisena henkilönä. Eipäs muuten ollut ensmäne kerta kun itseään paikallislehtenä kehuva lehti jättää oman alueen uutiset vähemmälle ja keskittyy voivottelemaan kaukaisten maiden kipupisteitä. Sama meno jatkuu edelleen.
- Sitten näissä paikallislehdissä ihmetellään laskevia tilaus- ja lukijamääriä.

Miehen ammattinimike "lävistäjä", kertoo, että hän on ollut aikaansa edellä. Eikös näitä lävistäjiä alkanut olla enemmän vasta 2000-luvulla, jolloin jokainen ihminen halusi korostaa persoonallisuuttaan - ja kaikki halusivat reikiä ihoonsa. Ollakseen samanlaisia.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

mikko1979
Alibin kestotilaaja
Viestit: 319
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2011 5:09 pm

Re: 1970-luvun 70 henkirikosta

Viesti Kirjoittaja mikko1979 » La Syys 12, 2020 12:00 am

1970-luvulla tapahtui Äänekosken alueella yhteensä neljä henkirikosta, joista peräti kolme samana vuonna 1979. Ensimmäinen henkirikos tapahtui vuosikymmenen alussa ampumalla ja lopuista kolmesta henkirikoksesta kaksi tehtiin puukottamalla ja kolmas pahoinpitelemällä.

joona.linna
Neuvoja-Jack
Viestit: 259
Liittynyt: Ti Kesä 11, 2013 6:53 pm

Re: 1970-luvun 70 henkirikosta

Viesti Kirjoittaja joona.linna » Ma Syys 14, 2020 5:10 pm

Kiitokset karhukoplalle/tiimille aloituksesta.Mielenkiinto heräsi ns.Pietersaaren tarjoilijansurma, jolla Keskipohjanmaa lehti syys-joulukuussa nimitti vuonna 1976.

Pietarsaaren käräjäoikeudessa käsiteltiin Laura Ronkaisen (os.Seppänen) seksuaalirikosta kaikkiaan neljä kertaa,en löytänyt lopullista tuomiota, kun tekijä halusi mielentilatutkimukseen ja viimeinen oikeuskäsittely jäi näin löytyämättä.Kuka rikosdekkari saa tiedon niin pläjäyttää tänne.Syyttäjä vaati tekoa murhasta/seksuaalirikoksesta, joka noin maalaisjärjellä olisi paikallaan....kun taasen puolustus vetosi pahoinpitelyyn, joka aiheutti Ronkaisen kuoleman.

Tekijä oli Kruunupyyläinen (Kronoby) sirkkelisahan omistaja Stig Göran "Jööran" Kangas,
joka ei ollut "ens kertaa pappia kyydissä" Vaasan läänivankila oli tullut tutuksi samankaltaisen teon uusinnasta.

Entinen tarjoilija Laura Ronkainen ja Jööran olivat tavanneet paikallisessa juottolassa.Parin oli poistuttava ko.kapakasta pois, koska "Jööranille"oli kielletty tarjoilu liiallisen humaltumisen takia.Matkalla käytiin ystävän luona, josta matka jatkui Laura Ronkaisen asunnolle.Jööran oli hankkinut lisää alkomahoolia matkalla asunnolle.Jööran tehosti pökkyrä oloaan napsimalla viinaksien seassa lääkkeitä.Aamun varhaisina tunteina Kronobyyn pöllin käsitelijä ei ilmeisesti saanut sitä mitä halusi ja tästä raivostuen iski voimalla Laura Ronkaisen emättimeen virvoitusjuoma pullon, joka oli aiheutanut hengenvaaraliseen vamman.Kivun ja apuhuutojen takia sahuri tukki käpälänsä Ronkaisen suun eteen tukehduttamalla uhrinsa ja aiheuttaen Laura Ronkaisen kuoleman.

Laura Ronkainen oli päässyt Huutoniemensairaalan Pietarsaaren osastosta vko;n loppu vapaalle ja kun ei ilmestynyt takaisin maananaina häntä ruvettiin etsimään ja näin surma paljastui.

Päläräsin keltaisia kepareita syys-joulukuun ajalta,aikamoinen rikosaalto osui Pietarsaaren seudulle tuolloin olympia vuoden syksyyn mm.Luodossa(Larsmo) lestojen rauhan kehdossa Fagernäsissä kylässä tunkeutui Pietarsaarelainen nuorimies 73-vuotiaan eläkeellä olevan poliisikonstaapeli Edgar Nystedin asuntoon pistoolin kanssa ja ampui Nystediä kolmesti.Tekijä oli 24-vuotias ja perheellinen sekä pankkiryöstäjä nimeltään Peter Gustafsson. Joka pakeni Rådmanin kouluun pistoolin kanssa.Piiritys tilanne kesti läpi yön.

(Lähde Keskipohjanmaa lehti syys-jouluk.-76)
Vainajat eivät vaikene

Vastaa Viestiin