Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Jaarittelija
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 12:15 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Jaarittelija »

Tuollaiset yksittäiset velkasummat ei kerro juurikaan mistään mitään. Alibi jos kertookin Antin olevan 20 000 velkaa ja Sinin olevan velkaa joitain satasia ja kerrotaan Sinin osalta että joitain sairaalalaskuja ja ilmeisesti traficomille jotain? Lienee sairaalassa käyty sairaan lapsen kanssakin ja saattaa siinä helposti sairaalalasku ja ajoneuvovero jäädä maksamatta. Rivien välistä myös päättelen että Antti lienee ottaneen asuintilaansa varten lainaa. Tuskin tuon ikäiselle sen vertaa säästöjä ole kertynyt että ihan velkaa ottamatta voi mitään kämppää ostaa. Sitä en tiedä enkä osaa arvioida minkä arvoisesta kartanosta puhutaan, mutta vaikka olisi 100 000 euron arvoinen ja 20 000 on velkaa. Voidaanko siis samaan hengenvetoon todeta että Antilla oli 100 000 arvoinen sukutila, josta 20 000 euron velkaosuus vielä pankille suorittamatta ja näin ollen teoriassa voisin väittää Antilla olleen 80 000 euron kiinteä velaton omaisuus. Myönnän, summa saattaa poiketa sillä sukutilan arvo on hatusta tempastu.

Ymmärrän toki että sairaasta lapsesta yms sairaalakäynneistä aiheutuu kuluja. Suomessa terveydenhuollon maksukatto on alle 700 ja lääkkeissä alle 600 euroa vuodessa... Niistä nyt ei sen enempää, rahavaikeudet on yleensä ihan itse hankittu. Yleensä siksi kun tiedän olevan tapauksia jossa toisen luottotiedot on mennyt toisen toiminnan takia. En osaa sanoa myöskään arvioida onko turvesuolla konekuskille tarvetta 40h/viikko vai enempi vai vähempi, mutta sen osaan kuitenkin sanoa että itsellä on asuntolainaa maksettavana yli 20 000 euroa ja kuukaudessa lainan lyhennykseen + korkoihin + kuluihin menee alle 250 euroa. Aikaisemmin jo kirjoitin ettei juurikaan ole mitään tietoa onko Antti hankkinut asunnon ennen Sinin tapaamista ja alamäki alkanut heti pian sen jälkeen.

Poliisikin osaa tiedottaa tiedottavansa että mitään ei sittenkään tiedota. Kaikesta päätellen lienee melko mutkikas juttu.

Rahavaikeudet alkaa siitä kun pitkäaikaisesti menot ylittää tulot. Hyvin usein menotkin on itse aiheutettuja. Jos tolleen pystyy Alibissa raottaa ulosottoon menneiden laskujen määrää niin olis sitten samalla julkistanut henkilöillä olevan kiinteän omaisuuden määrää ja omistussuhteita. Toisaalta jotkut on niin huonoja rahan kanssa että ei väliä paljonko tienaa, tuhlaa enemmän ja yrittää syyllistä etsiä muualta ja on sokea omalle toiminnalleen.

Smirre
Olivia Benson
Viestit: 733
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Oliko asunto siis Antin kotipaikka?
JOS se on ollut Antin omistuksessa ennen avioliittoa,ei vaimolla siihen osaa ole.Mutta kuinka olisi siinä tapauksessa,että paikasta on Antti jotain maksanut avioliiton solmimisen jälkeen?Jos on nk "perheen pääasiallinen elättäjä" ja suunnitelmana omilla tuloillaan maksaa mahdollisesti paikan ostamiseen/kunnostamiseen otettu laina.Onko vaimolla silloin laillinen oikeus omaisuuteen?
JOS pariskunta oli eroaikeissa,mutta erimielisyyttä oli siitä,kumpi lähtee.JOS Sini oli sitä mieltä,että HÄN jää asumaan lasten kanssa taloon,ja Antti saa lähteä.
Ja JOS Antti viimein tuumasi,että kyllähän se olet SINÄ joka täältä lähtee!Ja välittömästi!Joko suosilla,tai jalat edellä.Talo on minun ja pysyy!
Sitten purkautui sisällä kyteneet asiat ja raivo.Raivo,joka antaa fyysistä räjähtävää voimaa,ja vie harkintakyvyn.Surma oli ehkä yhteenotossa sattunut vahinko,kun vaimoa laitettiin pihalle.
Spekua tämä.

VastarannanKiiski
Jack Bauer
Viestit: 959
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Smirre kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 10:13 am
Oliko asunto siis Antin kotipaikka?
JOS se on ollut Antin omistuksessa ennen avioliittoa,ei vaimolla siihen osaa ole.
Smirre, jos avioehtoa ei ole, voi erotessa joutua maksamaan puuolisolle tasinkoa, jos omaisuuden määrissä on eroa. Maatilojakin on mennyt myyntiin sen eron takia, kun isäntä ei ole pystynyt maksamaan erossa vaimoaan siitä ulos. Joiltain osin järjestelmä on hemmetin epäreilu ja avioehto kannattaisi avioliittoon mennessä aina solmia. Hyvässä suhteessa oletettavasti pystytään sopimaan asioista ja turvaamaan vaikkapa kotiäidille eläkettä tai muuta turvaa, mutta vältetään onnenonkijoiden kuppaus ja vararikko.
Avioliiton aikana kumpikin omistaa oman omaisuutensa, mutta erotessa sitä tasataan, vähän tilanteen mukaan; varallisuuserot ja avioliiton kesto huomioonottaen.

https://lindblad.fi/tasinko/

Foxie
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: La Elo 07, 2010 8:32 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Foxie »

Jaarittelija kirjoitti:
Su Loka 11, 2020 11:48 pm
Tuollaiset yksittäiset velkasummat ei kerro juurikaan mistään mitään. Alibi jos kertookin Antin olevan 20 000 velkaa ja Sinin olevan velkaa joitain satasia ja kerrotaan Sinin osalta että joitain sairaalalaskuja ja ilmeisesti traficomille jotain?
"Menestyvällä miehellä tai yrityksellä on aina jonkin verran velkaa."
Yksittäiset velkasummat eivät kerro oikeastaan mistään mitään. Olen siinä käsityksessä, että suomalaisten keskimääräinen asuntolaina taitaa olla jopa yli 100.000 euroa. Suurimmalla osalla suomalaisista lienee velkaa. Tässä tapauksessa kyseessä oli maksuhäiriöt.

Alibin jutussa sanottiin, että Sinillä oli perinnässä useita pienempiä laskuja. Perijöinä oli mm. sairaanhoitopiiri ja Trafi. Yksittäiset perinnät olivat vain joidenkin kymppien tai satasten luokkaa. Tämä kertoo vain ja ainoastaan huonosta taloudenhoidosta. Esim. Trafin lasku on erittäin suurella todennäköisyydellä maksamaton ajoneuvovero. Kyseinen vero on kohtuullisen helppo unohtaa. Lasku tulee parikin kuukautta ennen eräpäivää ja se on lisäksi mahdollista maksaa muistaakseni jopa neljässä erässä. Muistaakseni Poliisit-sarjassa Turun poliisit joskus mainitsivat, että he poistavat keskimäärin yhdestä-kahdesta autosta kilvet per työvuoro maksamattoman ajoneuvoveron johdosta. Inhimmillisiä erehdyksiä voi käydä kenelle tahansa, ja lasku voi jäädä maksamatta eräpäivään mennessä. Ajoneuvoveron eräännyttyä auto on välittömästi käyttökiellossa. Seuraavana arkipäivänä ajoneuvovero maksuun, kuitti mukaan ja katsastuskonttorilta kilvet takaisin. No big deal!

Sinin tapauksessa Trafin lasku oli mennyt jo perintään. Toisin sanoen lasku on ollut jo useamman kuukauden maksamatta. En nyt muista varmaksi, mutta useimmiten maksun saajalta pitää tulla useampikin muistutuskirje ennen laskun siirtymistä perintätoimistolle. Tämän jälkeen perintätoimistokin ilmoittaa ensin pariinkin otteeseen, että he ovat saaneet toimeksiannon maksamattomasta laskusta. Laskun siirtymisestä perintätoimiston kautta ulosottoon saattaa vierähtää jopa kuusi kuukautta alkuperäisestä eräpäivästä. Aikaa, mahdollisuuksia ja huomautuksia laskujen asianmukaiseen suorittamiseen annetaan vähintään riittävästi.

Luottokelpoisuus on yksi ihmisen tärkeimmistä yhteiskunnallisista ominaisuuksista. Ilman luottotietoja esim. vuokra-asunnon tai jopa puhelinliittymän hankkiminen vaikeutuu huomattavasti tai tulee jopa mahdottomaksi. Miksi kukaan vapaaehtoisesti menettäisi luottotietojaan pikkusummien takia? Miksi kannattaa päästää joidenkin kymppien tai satasten laskut perintään saakka? Taustalla on oltava myös jotakin muuta. Kenties ongelmia oli jo yleisessä elämänhallinnassa, elämänarvoissa tai kenties luottotiedot oli menneet jo aiemmin? Joku selkeä syy siihen on oltava, jos muuten tervejärkinen, nuori, 25-vuotias henkilö päästää joidenkin kymppien tai satasten yksittäiset laskut ulosottoon ja menettää näin luottokelpoisuutensa.

Antin kohdalla tapaus mutkistuu. Alibin jutun mukaan Antilla oli perinnässä lähes 20.000 euron edestä maksamattomia laskuja. Mistä tuollainen summa voi edes kertyä? Pankit eivät kovin herkästi irtisano koko lainasummaa maksamattomien laskujen takia, vaan perivät vain maksamattomia eriä, korkoja ja kuluja. Jos vaikkapa asuntolainan yksittäinen kuukausierä on 500 euron luokkaa, on maksamattomia eriä pitänyt kertyä yli kolmen vuoden ajan (36 x 500 = 18.000). Asuntolaina peritään yleisesti suoraveloituksena, joten maksusuorituksetkaan eivät ole voineet vain unohtua. Jäännösverovelkakaan tuskin on kyseessä. Summa on sitä luokkaa, että se vastaa normipalkansaajan parin-kolmen vuoden kokonaisveroja. Alibin jutussa olisi todennäköisesti ollut myös maininta, jos Antin velkojana olisi ollut verottaja. Jotain muuta tässä on oltava taustalla.

Kuinka tavallinen pulliainen ilman yritystoimintaa voi edes onnistua saamaan lähes 20.000 euroa ulosottoon alta kolmekymppisenä? Autolaina voisi olla yksi selitys. Rahoitettu auto on kuitenkin rahoitusyhtiön omaisuutta, kunnes viimeinenkin maksuerä on suoritettu. Olettaisin, että rahoitettu omaisuus voitaisiin hakea hyvinkin helposti pois ennemmin kuin odoteltaisiin saataviaan perintätoimiston kautta. Autolaina saattaa kuitenkin olla yksi mahdollisuus. Tosin missään jutussa ei ole tullut ilmi, että Ruohosten pihalla olisi ollut mitään "Santanderin Bemaria". Toinen helpohko selitys noinkin suurelle ulosottosummalle voisi olla vahingonkorvaukset jostain aiemmasta hölmöilystä. Tosin uskon, että Alibin toimittajat todellakin olisivat kaivaneet tällaiset esille, jos asia olisi näin. Asuntolainat, autolainat, yritysluotot tai vahingonkorvaukset voitaneen ottaa pois laskuista?

Jääkö Antin tapauksessa jäljelle oikein muuta järkevää vaihtoehtoa kuin osamaksusopimukset, kulutusluotot ja pikavipit? Nämä ovat käsittääkseni ainoita, jotka luotonantaja voi irtisanoa kertarysäyksellä maksamattomien erien takia. Esim. pankin myöntämää Visaa tai Mastercardia ei taideta kovin herkästi rykäistä kerralla maksuun ja perintään, vaikka se olisikin höylätty tappiin eikä kuukausieriä ole suoritettu. Osamaksusopimuksillakin saa kahdellakymmenellätuhannella ostaa aika monta sohvaryhmää tai melkoisen läjän kodinelektroniikkaa. Lisäksi kuvittelisi, että edes jossain some-kuvissa vilahtaisi edes taustalla joku seinän kokoinen taulu-TV tai rokokoo-kalusteita. Kulutusluotot ja pikavipit vaikuttavat tämänhetkisten tietojen mukaan ainoilta todennäköisiltä vaihtoehdoilta.

Joku aiempi kirjoittaja jo arveli, että kenties Antti on ollut perheen ainoa luottokelpoinen jo pitkään, mutta nyt on siinäkin tullut rajat vastaan. Antin eri tahoilta hommaamat kulutusluotot sekä pikavipit on irtisanottu ja ne ovat siirtyneet perintään. Tämä alkaa kuulostaa erittäin todennäköiseltä vaihtoehdolta. Siihen päälle Sinin ilmoitus kolmannesta raskaudesta, kenties vieläpä Antin tietämättä, on ollut se viimeinen korsi, joka taittoi kamelin selän.

Porfiry
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: To Elo 13, 2020 11:18 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Porfiry »

Foxie kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 4:24 pm
Antin kohdalla tapaus mutkistuu. Alibin jutun mukaan Antilla oli perinnässä lähes 20.000 euron edestä maksamattomia laskuja. Mistä tuollainen summa voi edes kertyä?
Ensimmäisenä tuli tuosta tiedosta mieleen jostain syystä rahapeliongelma ja sen rahoitus. Monesti addiktiot aiheuttavat tuontyyppistä ongelmaa ja rahapelit on aika isossa osassa. Puhdasta spekulaatiota toki.

sarah6719
Harjunpää
Viestit: 293
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2019 3:48 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja sarah6719 »

Tai kaikki kodin hankinnat hankittu miehen pikavipeillä lainoilla ja menot niistä.......... Olisko nainen vaatinut LIIKAA jos itsellä ei ollut mitllä maksaa....Eläinten ylläpito maksaa ja lasten elämät. kaikki maksaa. Se on erikoista ettei siitä tiedoteta ollenkaan.... saisi spekulaatiot vähenemään sekin. Toki kuinka yksityiskohtaisesti tiedotetaan toinen juttu.

VastarannanKiiski
Jack Bauer
Viestit: 959
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

En oikein usko tässä tapauksessa peliongelmaan. Ennemminkin siihen, että menot ovat olleet useamman vuoden ajan suuremmat kuin tulot, on otettu pikavippejä ja lainoja ja maksettu uudella isommalla vanhoja. Siis tavallinen ylivelkaantumistarina.

Jos yhtään pohtii perheen tuloja ja kulurakennetta, Antin on ollut pakko olla perheen pääasiallinen elättäjä; ei Sinin kothoidontuella ja lapsilisiää ihmietä ostellä; niistähän kertyy vain muutamia satasia kuussa. Antin palkkakaan tuskin kummoinen on ollut. Sillä on pitänyt elättää 4 ihmistä ja lauma eläimiä, auton kulut tai kenties kahdenkin, jos Sinilläkin on ollut joku kottero. Vaikka tuohon laskee lisätuloksi nuo velat 20 000 (ja huom niissäkin on varmaan vähintään kolmasosa korkoa) ei summasta jää pelattavaksi.

Silti varmaankin juuri Sini on ollut se lisämenoja järjestävä tyyppi; itsellä tuloja muutama satku ja ehkä koko ajan miehensä "lomapakolla". Naisissa osa on sellaisia, että koko ajan pitää saada kaikkea. Lasten kanssakin homma voi mennä ihan älyttömäksi, kun vaunut on oltava tiettyä kallista merkkiä ja vaatteita ja muita tarvikkeita ostellaan ylenpalttisesti. Ehkä itsellekin ja kodin sisustamiseen jos jonkinlaista riepua ja esinettä. Autokin on voitu joutia vaihtamaan sellaiseen alliin, johon vaunut ja rattaat on helppo tunkea.. Kyllä (toosen) rahaa saa holvattua jos haluaa, varsikin jos syyllistää ja painostaa, etteikö toinen halua satsata perheeseensä..

Uskoisin helpommin peliongelmaan, jos perheen tulot olisivat olleet suuremmat, siis Sinilläkin. Silloin Antti olisi voinut salaa pelata ja velkaantua, mutta noilla tulolaskelmilla hyvä jos nuokaan summat ovat riittäneet ihmisten ja eläinten ruokiin, auton ja asumisen kuluihin. Jos Antin vanhemmat ovat elossa, ei hän taloa ole edes perinyt vaan ostanut heiltä. Siitäkin on voinut olla pankkilainaa, jonka on yrittänyt hoitaa vimeiseen asti.

Smirre
Olivia Benson
Viestit: 733
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Nykylainsäädännön mukaan puolisolla ei ole oikeutta toisen omaisuuteen,joka on hankittu/peritty ennen avioliittoa.Ei ainakaan pari vuotta vanhassa avioliitossa.Täten naiminen rahan takia ei tuo välittömästi hyötyä,jos eroaa vuoden päästä.Laki kaiketi muutettiin juurikin turvaamaan mm rahoja tavoittelevien aviointoisten uhreja.
Eiköhän se näin mene?
En ehdi nyt pykäliä tutkimaan.Mutta mielestäni olen tämän jossain vaiheessa tarkastanut.

Jaarittelija
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 12:15 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Jaarittelija »

Spekuloin vähän lisää. Mikäli kyseessä on sukutila joka on noin vain siirretty Antin omistukseen koituu siitä lahjaveroa. 20 000 euroa lienee verottaja helposti rankasevan lahjaveron muodossa, ehkä varainsiirtoverolta saattaa välttyä mikäli kyseesä oli ensiasunto tarpeeksi nuorena. Tuskin siinä peliongelmaa kerkee järjestää jos 40h viikossa koneen puikoissa ja kotia lopun aikaa 24/7. Ajan puutteesta jossain kirjoitettiin. Voi olla että ansiotyön ja kotityön jälkeen ei aikaa jää pelata. Spekulointia toki, mutta normi jamppa mitään ajattelematta ottaa sukutilan nimiinsä niin kyllä siinä verottaja ainakin kiinnostuu vaikka rahaa ei ole käytetty ollenkaan.

Tällä perustelen että kyllä 20 000euroa piikissä verottajalle on ihan mahdollinen normi jampalle, varsinkin jos ei ole maksanut tilasta markkinahintaa kiinteistökauppojen yhteydessä. Teoria se tämäkin teoria on ja täyttä spekua.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2728
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Smirre kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 7:29 pm
Nykylainsäädännön mukaan puolisolla ei ole oikeutta toisen omaisuuteen,joka on hankittu/peritty ennen avioliittoa.Ei ainakaan pari vuotta vanhassa avioliitossa.Täten naiminen rahan takia ei tuo välittömästi hyötyä,jos eroaa vuoden päästä.Laki kaiketi muutettiin juurikin turvaamaan mm rahoja tavoittelevien aviointoisten uhreja.
Eiköhän se näin mene?
En ehdi nyt pykäliä tutkimaan.Mutta mielestäni olen tämän jossain vaiheessa tarkastanut.
Nykylainsäädännön mukaan puolisolla ei ole oikeutta toisen omaisuuteen,joka on hankittu/peritty ennen avioliittoa.
- Väärin.
Ei ainakaan pari vuotta vanhassa avioliitossa.
- Jos erotaan parin vuoden liiton jälkeen, osituksen sovittelu on mahdollinen, ei kuitenkaan mikään automaattinen seuraus.

Eli tehkää hyvät ihmiset vaan ne avioehtosopimukset, älkääkä kuunnelko tällaisia urbaanilegendoja.
Jaarittelija kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 7:39 pm
Spekuloin vähän lisää. Mikäli kyseessä on sukutila joka on noin vain siirretty Antin omistukseen koituu siitä lahjaveroa. 20 000 euroa lienee verottaja helposti rankasevan lahjaveron muodossa, ehkä varainsiirtoverolta saattaa välttyä mikäli kyseesä oli ensiasunto tarpeeksi nuorena. Tuskin siinä peliongelmaa kerkee järjestää jos 40h viikossa koneen puikoissa ja kotia lopun aikaa 24/7. Ajan puutteesta jossain kirjoitettiin. Voi olla että ansiotyön ja kotityön jälkeen ei aikaa jää pelata. Spekulointia toki, mutta normi jamppa mitään ajattelematta ottaa sukutilan nimiinsä niin kyllä siinä verottaja ainakin kiinnostuu vaikka rahaa ei ole käytetty ollenkaan.

Tällä perustelen että kyllä 20 000euroa piikissä verottajalle on ihan mahdollinen normi jampalle, varsinkin jos ei ole maksanut tilasta markkinahintaa kiinteistökauppojen yhteydessä. Teoria se tämäkin teoria on ja täyttä spekua.
Pitää kyllä olla aika idiootti, jos joku oikeasti ottaa sukutilan nimiinsä ilman että vähän selvittää asioita etukäteen. :lol:

Muutenkin aika sekavaa tämä sun spekus. Mistä tuo 20 000 € vero ilmestyi? Ja eihän sitä varainsiirtoveroa nyt joudu maksamaan, jos saa tilan puhtaasti lahjana.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Netflixer
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: La Maalis 24, 2018 7:34 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Netflixer »

Tackleberry kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 10:51 pm
Muutenkin aika sekavaa tämä sun spekus. Mistä tuo 20 000 € vero ilmestyi? Ja eihän sitä varainsiirtoveroa nyt joudu maksamaan, jos saa tilan puhtaasti lahjana.
Lahjasta ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa mutta kun lahjoittaja, lahjan saaja tai molemmat ovat asuneet lahjoitushetkellä Suomessa ja lahjan arvo on vähintään 5 000 euroa maksettavaksi tulee lahjavero.
Nergin mielestä ei ole syytä huolestua siitä minkälaisia henkilöitä Suomeen tulee, sillä jokainen henkilö tiedetään. Lisäksi he ovat todellisia aarteita.

BLM Burn Loot Murder

Jaarittelija
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 12:15 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Jaarittelija »

Tackleberry kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 10:51 pm

Muutenkin aika sekavaa tämä sun spekus. Mistä tuo 20 000 € vero ilmestyi? Ja eihän sitä varainsiirtoveroa nyt joudu maksamaan, jos saa tilan puhtaasti lahjana.
Sekavaan tapaukseen sekavaa spekua. Mikäli tilalla olisi asunut aikaisemmin Antin isovanhemmat ja todenneet että eivät kykene ikänsä ja kuntonsa takia nurkkia pitämään kunnossa ja halunneet pitää tilan suvussa ja Antti on ollut töissä lähistöllä ja suostunut ottamaan tilan lahjana vastaan niin kyllä verottaja lahjaverolla siitä muistaa. Kirjoitin aikaisemmin jotenkin näin:
Jaarittelija kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 7:39 pm
Mikäli kyseessä on sukutila joka on noin vain siirretty Antin omistukseen koituu siitä lahjaveroa. 20 000 euroa lienee verottaja helposti rankasevan lahjaveron muodossa, ehkä varainsiirtoverolta saattaa välttyä mikäli kyseesä oli ensiasunto tarpeeksi nuorena.
Myönnän että suhteellisen sekavaa kun samassa lauseessa puhutaan lahjaverosta ja varainsiirtoverosta. Olettaisin Antin ikäisellä olevan vanhemmat elossa ja suunnilleen sen ikäiset että ovat urautuneet jollekkin polulle eikä heitä välttämättä kiinnosta asua Kyrön perämettässä. Isovanhemmat voivatkin olla sen ikäisiä että kaipaavat lähemmäs palveluita ja vähemmän lumen kolaamista talvisin ja nurmikon leikkaamista kesäisin. Kovin luonnolliselle kuulostaa Antin muutto kyseiseen torppaan jos kerran töissäkin oli siinä ihan lähellä.

Työn läheisyydestä tuli mieleeni eräs spekulaatio joka on ihan nyt tuulesta temmattu eikä perustu mihinkään. Mitä jos Antilla olisi ollut diesel auto ja Mpö:tä tankannut turvesuolla koneeseen jota ajoi? Ettei vaan olis omaankin tankkiin lipsahtanut? Siitä koituu kyllä helposti maksettavaa reilusti. Kuten sanoin, spekulaatio, mutta yksi tapa hankkia lisää kuluja kun luulee keksineen "halvan" tavan liikkua.

Yksi keino tietty saada hyvä piikki pystyyn on tehdä töitä tuntilaskutuksella vaikka tmi pohjalta ja jättää lakisääteiset maksut maksamatta.

Hyvin sekava tästäkin spekusta tuli. Halusin vain esittää jotain teoriaa peliongelman tai tavallisen pikavippikierteen vastapainoksi mitä täällä on esille nostettu. Mahdollisia nekin vaihtoehdot.

Avatar
Kaizer Sose
Jack Bauer
Viestit: 961
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

VastarannanKiiski kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 6:10 pm
En oikein usko tässä tapauksessa peliongelmaan. Ennemminkin siihne, että menot ovta olleet useamman vuoden ajan suuremmat kuin tulot, on otettu pikavippejä ja lainoja ja maksettu uudella isommalla vanhoja. Siis tavallinen ylivelkaantumistarina.

Miksi et usko että ei voisi olla peliongelma? Ei se mistään ilmi tule mikä tuon velkaantumisen syy olisi. Eikä olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun pelivelat johtaisi surmaan tosin silloin usein lahdataan lapsetkin.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

Basilika
Poliisikoira Rex
Viestit: 250
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 7:52 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Basilika »

Eikös Alibin mukaan Antilla ollu ulosotossa 20 000? Sehän ei jerro yhtään mitään siitä paljonko hänellä oli lainaa vai oliko. Ulosotto voi olla vaikkei olis koskaan lainaa ottanutkaan.

Mutta hassua että tästäkin pitää yrittää vääntää joku sankaritarina jossa Antti on velkaantunut koska taisteli urheasti Talvisodassa ja pelasti orpokodillisen lapsia liekeistä.

Jos hän olisi saanut kiinteistön lahjana, hän olisi sitä vastaan kyllä saanut myös lainan tuolle 20 000 eurolle joten tuo lahjaverotarina on päätön.

VastarannanKiiski
Jack Bauer
Viestit: 959
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Ulosotossa oleva summa kertoo vain niistä veloista ja laskuista, jotka ovat jääneet hoitamatta ja sinne asti päätyneet. Antilla voi olla velkaa paljonkin enemmän tai sitten ei muuta niiden lisäksi.
Antin vanhemnat voisivat olla ikäluokkaa 50-60v, eivät siis ikäloppuja. Eikö mainittu, että he olivat kummankin vanhempien kanssa paljon tekemisissä, joten ehkäpä asuvat kuitenkin edes lähiseudulla.
Tilan tai talonhan voi siirtää jälkikasvulle ennakkoperintönä tai myydä (käypään hintaan, muuten katsotaan osittain lahjaksi). Jos Antilla on sisaruksia, niin eiköhän heillekin jotain kuulu. Ainakin aikoinaan joutui sisaruksillekin maksamaan sisarosuuksia. Voiko ja onko järkevääkään mahdollisia muita rintaperillisiä kokonaan syrjäyttää? Ainakin muhkeat riidat ja välirikot silloin on taattu. Nykykäytännöistä en ole niin perillä.
Voivathan vanhemnatkin haluta tilasta järkevän hinnan, että voivat ostaa muun asunnon vanhuuden päivikseen tai ns nauttia elämästään.
Kaiser soze, perusteluni ovat edellisessä viestissä; perheen tulot ja kulurakenne. Tuskinpa mitään pelattavaa on jäänyt. Enkä jaksa tästä enää kanssasi jauhaa, kun et edes lue/ymmärrä postauksiani, niin keskustelusta ei tule mitään. Perustelin näkemykseni, muttet lue sitä tai esitä omia perustelujasi sitä vastaan.

Vastaa Viestiin