Eveliina Lappalaisen surma. Imatra 14.11.2000

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
jamppa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1333
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Viesti Kirjoittaja jamppa »

joey kirjoitti:^ Tuon voimatekijän takia ei mun mielestä ole ollenkaan perusteltua ylipäätään verrata näitä naisten läpsimisiä miehen lyömiseen. En usko että mies kovinkaan usein lyö naista leikillään, kun mies lyö, lyö mies kunnolla.

Siis TÄH? Naisten läpsäisytkös sitten on leikillään tapahtuvia vai olisiko ne kumminkin pikaistuksissaan tehtyjä kumminkin? viestistäsi saa sellaisen kuvan, että leikillään tapahtuva läpsiminen on sitten jees tapahtuu se kumman sukupuolen toimesta tahansa. Ei naisilla mielestäni mitään oikeuksia ole ruveta ketään sen kummemmin läpsimään siinä missä miehilläkään lyömään. On kyllä kummalliset leikit teillä tiedustelijan kanssa kotona jos se dikkailee, kun vetelet sitä avareilla "leikilläs".
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Pointti oli se, että leikillään läpsäiseminen, jossa ei ole voimaa mukana ja joka ei läpsäisyn kohteena olevaa satuta, on mun mielestä hyväksyttävää. Voimalla lyöminen ei ole.

cicero
Michael Knight
Viestit: 4164
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: ...

Viesti Kirjoittaja cicero »

Rusty kirjoitti:
cicero kirjoitti:
ööh kirjoitti:Mitä tarkoitat ettei käytös naisia kohtaan ole asiallista? Mutta olen miettinyt että saattais tositilanteessa tulla näillä lynkkausuhoojilla vellit pöksyyn jos kohtais tämän Martikaisen. Vankila kuitenki rikollisten "korkeakoulu". Ei oo ollu muutako aikaa nostella punttia yms.
jaa, mistäs niin päättelet...kyllä aika moni vankilahemmo on kohdannut väkivaltaa kaltereiden ulkopuolellakin....muutenkin tuollaiset naistenhakkaajat on yhtä syvältä kuin lasten raiskaajat...moni mies lähtee kyllä lynkkausreissulle melko helposti kun kohteena on jommankumman ryhmän edustaja...
Yleensä nämä naisten- ja lastenoikeuksista vaahtoavat ovat itse pahimpia sovinisteja. Väkivalta on väärin, mutta lähes jokainen mies jossain elämänsä vaiheessa lyö naista tai omaa lastaan.
jaahas...vai niin...no juu eipä ole vielä entinen eikä nykyinenkään mies ikinä lyönyt....ei minua eikä lapsia...ja muutama miespuolinen ystävä jotka ovat kyllä livauttaneet avokämmenellä naistenhakkaajaa niin eivät hakkaa kyllä naisia..ja tästä olen kyllä ihan varma..vankilassa olokaan ei tee naisenhakkaajaa kyllä se on joku muu juttu mikä siihen ajaa..

mun mielestä tuollaiset naisten läpsäisyt vois kanssa jättää sillä läpsiminen sinällään jo osoittaa jonkun asteem halveksuntaa ja moni nainen meinaa että on hyväksyttävää että läpsii miehiä...sitten ihmetellään kun yks kaunis kerta tuleekin takaisin ja sitten itketään sitä kun mies hakkaa :roll: vaikka se olisi ollut ihan vaan läpsäisy mieheltäkin....
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"

Avatar
Zodiac
Agentti Scully
Viestit: 676
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 7:58 pm

Viesti Kirjoittaja Zodiac »

Tasa-arvon aikakautena ei ole minusta väliä että hakkaako miehen vai naisen. Naisilla on vain joku fiksaatio tässäkin asiassa...

pekkaeric
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: La Tammi 12, 2008 10:04 pm

Viesti Kirjoittaja pekkaeric »

Itsellänikin alkoi jo ärsyttämään tämä aina ja kaikkialla iltapäivälehdissä oleva Eveliina Lappalaisen kuva.Samoihin aikoihin tosiaan tapahtui Evijärvellä tuon toisen (ulkonäöltään vaatimattomamman ?) tytön surma. En ole tosin lukenut mistään hänen perheensä toistuvia tilityksiä iltapäivälehdille.

ööh
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Marras 19, 2007 2:40 pm

Viesti Kirjoittaja ööh »

Tää on kyllä vähän OT, mutta onko sillä väliä sitten ammutko miehen tai naisen? Siinähän ei voimaa käytetä kuin liipasin vetäisemiseen. Eli olisiko se mitenkään vähemmän raukkamaista ampua naista kuin hakata hengiltä? Jos taas mies ampuu toisen miehen nii kukaan ei puhu siitä kuinka raukkamaista se on vaikka siinä ei aseettomalle jätetä mahdollisuuksia.

KenWalsh
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 8:26 am

Viesti Kirjoittaja KenWalsh »

pekkaeric kirjoitti:Itsellänikin alkoi jo ärsyttämään tämä aina ja kaikkialla iltapäivälehdissä oleva Eveliina Lappalaisen kuva.Samoihin aikoihin tosiaan tapahtui Evijärvellä tuon toisen (ulkonäöltään vaatimattomamman ?) tytön surma. En ole tosin lukenut mistään hänen perheensä toistuvia tilityksiä iltapäivälehdille.
Näissä oli kyllä aivan erilaisista tapauksista kyse. Eveliinan surmaajaa etsittiin pitkään ja epäiltyinä oli monia ihmisiä. Evijärven tytön surmaaja jäi kiinni aika nopeasti, vaikka ei sentään paikan päältä.

Ulkonäöstä tuskin oli kyse. Eveliinahan oli ihan normaalin teinitytön näköinen ja luultavasti hänen kuvansa tuli alun perin lehteen sen takia, että saataisiin ehkä silminnäkijähavaintoja tapahtumapaikan lähistöltä. Evijärven surman jälkeen uhrin kuvan julkaisusta ei olisi ollut mitään hyötyä tapauksen ratkaisuun.

Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1975
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

KenWalsh kirjoitti:
pekkaeric kirjoitti:Itsellänikin alkoi jo ärsyttämään tämä aina ja kaikkialla iltapäivälehdissä oleva Eveliina Lappalaisen kuva.Samoihin aikoihin tosiaan tapahtui Evijärvellä tuon toisen (ulkonäöltään vaatimattomamman ?) tytön surma. En ole tosin lukenut mistään hänen perheensä toistuvia tilityksiä iltapäivälehdille.
Ulkonäöstä tuskin oli kyse.
Median osalta kyllä jaksettiin jauhaa tytön kauneutta ja tiedän ihmisiä, joita se alkoi ärsyttää. Medialla nyt on muutenkin tapana luoda omat kuvansa kaikista asioista, niin hyvässä kuin pahassa (useimmiten jälkimmäinen..).
Ihmettelen usein sitä, miksei selvittämättömiä henkirikoksia nostella ylös silloin tällöin mediassa, vähän kuin muistutettaisiin ihmisiä, että tämäkin juttu on auki. Kun vuodet kuluu, on ehkä rikoksesta tietävän helpompi antaa tietonsa eteenpäin. :?

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13485
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Aariel kirjoitti:Ihmettelen usein sitä, miksei selvittämättömiä henkirikoksia nostella ylös silloin tällöin mediassa, vähän kuin muistutettaisiin ihmisiä, että tämäkin juttu on auki. Kun vuodet kuluu, on ehkä rikoksesta tietävän helpompi antaa tietonsa eteenpäin. :?
Onhan näitä ollut monessakin lehdessä, mm. Iltasanomien viikonvaihteen numeroissa (David Holloway), kuin myös Iltalehdessä. Hyvinkään-Riihimäen seudun Aamuposti kävi läpi "Järvenpään sarjamurhaajan" juttuja vuosi pari sitten. Raisan tapaus ollut esillä, Bodomia jauhetaan...

EDIT: hatara muistikuva, että Eveliinan surmaaja Otto Aleksi Martikainen esitti, kirjoitti tms. surman jälkeen ennen kiinnijäämistään jonkinlaisen esseen, tarinan tms. jossa kohteena tai osallisena johonkin oli vaaleahiuksinen tyttö. Katsoin arkistosta, mutta en löytänyt muistikuvani tueksi mitään asiaa valaisevaa.
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ke Huhti 16, 2008 2:09 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Howler
Axel Foley
Viestit: 2319
Liittynyt: Ti Syys 04, 2007 10:42 am

Viesti Kirjoittaja Howler »

^ Jossain lehdessä, olikohan Seurassa, oli myös nyt uusimmassa (?) numerossa otsikko "Murha ei vanhene koskaan", eli olisiko siinäkin jotain selvittämättömiä tapauksia taas herätelty? En tiedä tarkemmin, koska en lehteä lue, mutta kiinnitin huomiota kun lehtihyllyä tutkin.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13485
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

No löytyihän se:

Kun isä löysi tyttärensä Eveliina Lappalaisen kuolleena ojasta Imatralla marraskuussa 2000, kaupunkiin astui pelko. Mutta surmaaja jatkoi elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hän kirjoitti tutkielman rikosromaanista, jossa uhrina on vaalea tyttö.

HS 10.3.2002

Tämä vielä löytyi... Keskusrikospoliisi sai puhtaat paperit oikeuskanslerinvirastosta muutaman vuoden takaisen imatralaisen koulutytön surman tutkinnasta. Apulaisoikeuskanslerin sijainen Nils Wirtanen katsoo, ettei ilmi ole tullut sellaisia seikkoja, joiden perusteella olisi aihetta epäillä krp:n menetelleen lainvastaisesti esitutkinnan toimittamisessa tai pakkokeinojen käytössä. Krp:n menettelystä oli kannellut tuomitun pojan isä. Isä löysi monenlaisia epäkohtia poliisin toimista...

HS 18.9.-04

Kuulustelija oli kaiketi se suurin syyllinen... Ettäs isäukko kehtasi vielä valittaa moisesta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Howler
Axel Foley
Viestit: 2319
Liittynyt: Ti Syys 04, 2007 10:42 am

Viesti Kirjoittaja Howler »

Doctor Lecter kirjoitti:Tämä vielä löytyi... Keskusrikospoliisi sai puhtaat paperit oikeuskanslerinvirastosta muutaman vuoden takaisen imatralaisen koulutytön surman tutkinnasta. Apulaisoikeuskanslerin sijainen Nils Wirtanen katsoo, ettei ilmi ole tullut sellaisia seikkoja, joiden perusteella olisi aihetta epäillä krp:n menetelleen lainvastaisesti esitutkinnan toimittamisessa tai pakkokeinojen käytössä. Krp:n menettelystä oli kannellut tuomitun pojan isä. Isä löysi monenlaisia epäkohtia poliisin toimista...

HS 18.9.-04
Muistelen kyllä lukeneeni jostain Alibista, että tekijä säikähti kun poliisit kutsuivat hänet uudestaan kuulusteluihin ja tunnusti teon autossa vanhemmilleen ennen poliisiasemalle menoa. Poliisiasemalla vielä tunnusti poliiseille. Jos muistan oikein, niin hmm, että mitä pakkokeinoja? Se, että soitetaan tiukempi puhelu että "Nyt sun on pakko tulla tänne"?

Lizzie B.
Martin Riggs
Viestit: 624
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 12:41 am

Viesti Kirjoittaja Lizzie B. »

Wikipedia kirjoitti:Pakkokeinoja ovat:

Kiinniottaminen, pidättäminen ja vangitseminen
- Jokamiehen kiinniotto-oikeus
- Poliisimiehen kiinniotto-oikeus
- Itseapu rikoksen kautta menetetyn tai muutoin kadotetun irtaimen omaisuuden takaisin hankkimiseksi
Matkustuskielto
Hukkaamiskielto ja vakuustakavarikko
Takavarikko
Paikkaan kohdistuva etsintä
- Kotietsintä
- Paikantarkastus
Henkilöön kohdistuva etsintä
- Henkilöntarkastus
- Henkilönkatsastus
Telekuuntelu, televalvonta ja tekninen tarkkailu
Muut pakkokeinot
- Poistumisen estäminen
- Tutkimuspaikan eristäminen
- Koe nautitun alkoholin tai muun huumaavan aineen toteamiseksi
- Henkilötuntomerkkien ottaminen
- DNA-tunnisteiden määrittäminen ja tallettaminen
- Peitetoiminta ja valeosto
I´m the weirdo in your bedroom
and I can see you in the dark

anneli1
Olivia Benson
Viestit: 714
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 12:30 pm

Viesti Kirjoittaja anneli1 »

Miten tää Otto-poika selvisi noin vähällä tuomiolla, ei mahdu mun ajatusmaailmaani. Noin julman teon tekijä on vaarallinen muille aina, ihan sama, että oli ns nuori teon tehdessään. Väkivaltaan taipuvainen psykopaatti, ei sen kummempi hyysäyksen kohde, eli mentäiskö jo totuuden alkujuurille?

Tämä kirjoitus tarkoittaa sitä, että teko oli murha ja siihen syyllistynyt on tuomittava murhasta, siihen Suomen yleensä rikollisia suosiva lainlainsäändäntökin antaa mahdollisuuden.

Nyt tuomioluvun yhteydessä rallatettiin, ettei teko ollut riittävän pitkäkestoinen aiheuttaneekseen kärsimystä ym. kuka uskoo?

Mitään arvoa sille, että vanhemmat menettivät lapsensa väkivaltaisen häiriytyneen hullun toimesta, ei todellakaan annettu. Olihan tekijä opettajan lapsi, eihän opettajan perhe voi olla ns huono perhe??

Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1975
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

Doctor Lecter kirjoitti:
Aariel kirjoitti:Ihmettelen usein sitä, miksei selvittämättömiä henkirikoksia nostella ylös silloin tällöin mediassa, vähän kuin muistutettaisiin ihmisiä, että tämäkin juttu on auki. Kun vuodet kuluu, on ehkä rikoksesta tietävän helpompi antaa tietonsa eteenpäin. :?
Onhan näitä ollut monessakin lehdessä, mm. Iltasanomien viikonvaihteen numeroissa (David Holloway), kuin myös Iltalehdessä. Hyvinkään-Riihimäen seudun Aamuposti kävi läpi "Järvenpään sarjamurhaajan" juttuja vuosi pari sitten. Raisan tapaus ollut esillä, Bodomia jauhetaan...
Niin, samat on esillä, nämä "kuuluisimmat". Haluaisin esille tuntemattomampia juttuja, niitä nimittäin riittää.

Vastaa Viestiin