Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Ilpo Larha
Alibin kestotilaaja
Viestit: 331
Liittynyt: Pe Elo 28, 2009 1:35 pm

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja Ilpo Larha » Ti Heinä 24, 2012 9:36 pm

Paperilehdestä luin, että vankeinhoitoviranomaiset olivat sanoneet, että laki antaa mahdollisuuden huomioida sijoituspaikka mikäli vanki karkailee. Tässä yhteydessä vihjailtiin Turusta tai Riihimäeltä löytyvän soveltuva sijoituspaikka tälle karkurille.

Vai pakenisiko sittenkin :lol:

Voi olla, että enää uskoontulo voi auttaa.

jamppa
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1345
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja jamppa » Ti Heinä 24, 2012 9:49 pm

Tervehdys vaan pitkästä aikaa...

Täytyypä hieman hehkuttaa Luukkosen pakoja tässä. kaveri on lähteny kaks kertaa klassisesti hatkaan, eipä oo tainnu ihan vähään aikaan enään kukaan lähteny samoilla konsteilla. Sain viime kesänä olla Oulun talossa samaan aikaan kaverin kanssa ja hienosti otti ritolat, kiipes eka verkkoaitaa pitkin "välimuurille" josta sitten meni pää muurille ja laskeutu hälytyslankaa pitkin alas, nyt sukevalta puikot poikki ja aidan yli on kaverilla ollu tuuria kun ei oo noi langat hälytelly, niiden toimivuudella oltaisiin varmasti voitu estää pidemmät omat lomat. Eiköhän Luukkonen nyt muutamaks vuodeks laiteta bunkkeriin, ihan vaan jo risen julkisivun nostamiseks, on kumminkin hieman noloa et kaveri lähtee kaks kertaa noilla tyyleillä.
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.

Huippuyksilö
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 51
Liittynyt: Ti Elo 04, 2009 3:51 pm

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja Huippuyksilö » Ma Elo 06, 2012 7:59 am

Tohon pakoon vielä, on mies melkoinen taituri, 3kerroksesta yhden kalterin katkaistuaan laskeutunut maahan ja sopivasti vielä satanut siihen aikaan niin ei ilmeisesti sen vuoksi liiketunnistimet havainneet.

Ja sukevalla tiukentui käytännöt huomattavasti, töistä tullessa täytyy nykyisin riisua työkengätkin ja kalteri ratsioita aina sopivassa välissä. Jollakin onnettomalla oli sattunut niin, et joku oli sahannut ties milloin yhden kalterin poikki ja ratsian jälkeen rundiin...
1vrk:den päättelyn jälkeen oli pamput tulleet siihen tulokseen että sahattu jo aikoja sitten ja kaveri asumaan samaan selliin..

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6436
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ke Huhti 10, 2013 12:28 pm

Iisalmen Sanomat kirjoitti:http://www.iisalmensanomat.fi/uutiset/y ... ssa/775866

Harvinaista vankilapakoa puitiin käräjillä Iisalmessa

07:05

Simo Roth

Käräjäoikeuden Iisalmen istuntopaikalla käsiteltiin tiistaina suomalaisittain varsin harvinaista vankilapakoa. Kyse on viime heinäkuussa Sukevan vankilassa tapahtuneesta vangin karkaamisesta, johon syyllistyi kuusamolainen Pekka Luukkonen.

Entisen anoppinsa murhasta elinkautisen vankeusrangaistuksen saanut Luukkonen istui tuomiotaan Sukevan vankilassa. Heinäkuun 14. päivän yönä Luukkonen sahasi sellinsä tuuletusikkunassa olevat kaksi pyöröterästankoa poikki.

Hän pääsi laskeutui kolmannesta kerroksesta kymmenen metrin korkeudesta maahan peräkkäin solmimiensa lakanoiden avulla. Edessä oli vielä korkea piikkilangoilla päällystetty verkkoaita, jonka yli Luukkonen kiipesi.

Elinkautisvangin pako havaittiin vasta aamulla kahdeksan aikaan, joten karkuri sai runsaasti etumatkaa.

Seuraavien viiden päivän ajan karkuri ei poistunut kovinkaan kauas vankilasta.

Varkauteen hänen epäillään syyllistyneen Sonkajärvellä heinäkuun 19. päivänä kun hän murtautui Vankilantien varrella olevaan kuolinpesän omistamaan kesämökkiin. Mökissä karkuri joi muutamia oluita ja saunoi.

Rannasta hän anasti veneen ja souteli seuraavaan mökkikohteeseen. Mökistä hän anasti vaatteita ja ruokaa, poltteli mökissä lämpimikseen halkoja ja jatkoi matkaansa pihavarastosta anastamallaan polkupyörällä.

Syyttäjä pitää mahdollisena, että Luukkonen ajoi polkupyörällä Lapinlahdelle, missä hän anasti auton Horsmanmäentien varressa sijaitsevan talon pihasta. Karkuri suuntasi länsirannikolle.

Heinäkuun 21-23. päivät Luukkonen vietti Salossa serkkunsa luona. Poliisi oli saanut vihjeen, jonka mukaan karkuri saattaisi liikkua Salon seudulla.

Taloja pienessä kylässä tarkistellut poliisipartio tapasikin Luukkosen ja hänen serkkunsa, jotka olivat juuri lähdössä liikkeelle autolla talon pihasta. Karkuri ei kiinniottamistaan vastustellut.

Syyttäjä vaatii Luukkoselle vähintään neljän kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta. Häntä epäillään muun muassa vangin karkaamisesta, kahdesta varkaudesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Asianomistajien korvausvaateet ovat puolisentoista tuhatta euroa.

Serkkupoikaa epäillään rikoksentekijän suojelemisesta. Poliisitutkinnassa häntä epäiltiin vielä vangin laittomana vapauttamisena.

Syyttäjän mukaan karkurin ilmaantuminen serkun kotiin oli niin yllättävää, että serkku voitaisiin jättää myös rangaistukseen tuomitsematta. Olkoonkin, että hän oli tietoinen Luukkosen vankilapaosta.

Luukkosen, joka onnistui parisen vuotta sitten karkaamaan myös Oulun vankilasta, majapaikkana on tällä hetkellä Turun vankila.

taavetti
Sherlock Holmes
Viestit: 3486
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja taavetti » Ti Huhti 23, 2013 1:10 pm

Vankilapako jatkoi elinkautisvangin tuomiota 4,5 kuukaudella

Sinikka Pylkkänen
12:45

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut Sukevan vankilasta heinäkuussa karanneen elinkautisvangin Pekka Luukkosen neljäksi ja puoleksi kuukaudeksi vankeuteen.

34-vuotias Luukkonen tuomittiin vangin karkaamisesta, kahdesta varkaudesta, kahdesta lievästä luvattomasta käytöstä, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Luukkonen karkasi Sukevan vankilasta 14. heinäkuuta. Hän sahasi sellinsä tuuletusikkunan kaltereista kaksi terästankoa poikki, pudottautui alas kolmannesta kerroksesta lakanaköyden avulla ja kiipesi vankilan muurin yli.

Pari päivää myöhemmin Luukkonen murtautui Sonkajärvellä kahteen kesämökkiin, joista hän varasti olutta ja ruokaa ja otti luvatta käyttöönsä veneen ja polkupyörän. Seuraavana päivänä hän varasti Lapinlahdelta auton, jolla ajoi serkkunsa luokse Saloon.

Poliisi tavoitti Luukkosen pari päivää myöhemmin serkun kuljettaman auton kyydistä.

Serkku sai syytteen rikoksentekijän suojelemisesta, mutta käräjäoikeus jätti hänet tuomitsematta. Käräjäoikeuden mukaan serkku ei ollut edistänyt Luukkosen pakoa muulla tavoin kuin antamalla karkurin telttailla pihassaan ja säilyttää pakoautoa piharakennuksessa.

Luukkonen istuu murhasta vuonna 2010 saamaansa elinkautistuomiota nyt Turun vankilassa.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... ta/1319287

On se jännää. Mitenkähän ja milloin tuo tuomio suoritetaan?
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6831
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ti Huhti 23, 2013 1:21 pm

Käytännössä ei koskaan eikä mitenkään. Ulos pääsy on muutenkin vaarallisuus arvion ja armahduksen takana mitä ei ole ihan lähitulevaisuudessa tulossa, eka kerran voi anoa sitä vuonna 2022.
Täällä tänään, missä huomenna?

Bandiitti
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 51
Liittynyt: Ma Touko 12, 2008 1:51 am
Paikkakunta: Pusikko

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja Bandiitti » Ti Huhti 30, 2013 6:59 pm

taavetti kirjoitti:Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut Sukevan vankilasta heinäkuussa karanneen elinkautisvangin Pekka Luukkosen neljäksi ja puoleksi kuukaudeksi vankeuteen.
Late Johansson tunnusti kaksi murhaa, mutta oikeus totesi jo aiemmin saadun elinkautisen riittäväksi seuraamukseksi. Markus Pöngän karkaaminen lisäsi tuomioon vuorokauden (olihan se moninkertainen 40 minuutin karussa olemiseen nähden)...

Niin kuin yleensä joutuu toteamaan, oikeus voi tuomita (tai jättää tuomitsematta) miten tahtoo. Melko ristiriitaisiakin päätökset ovat.
Murha - Tappo - Surma

Avatar
Virdon
Columbo
Viestit: 2375
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja Virdon » Ke Touko 01, 2013 3:12 am

Pidän aika outona että serkku pääsee kokonaan rangaistuksetta että on suojellut karannutta vankia. Vai ei se olekaan karkumatkan riittävää edistämistä majoittaa pihalleen ja suojata ajoneuvo piiloon. Tuolla taktiikallahan voisi näemmä ottaa jonkin sivubisneksen vankikarkureiden majoittajana kunhan ei vaan pakomatkaa liikaa EDISTÄ.

Minnekäs muuten karkulaisen serkku oli pakomatkaa EDISTÄMÄSSÄ jos pakomatka katkesi tämän kyseisen serkun kuljettaman auton kyydistä? Ei sitten varmaan ollut mitenkään merkittävä asia tämä.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Avatar
Blues
Philip Marlowe
Viestit: 1217
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja Blues » Ti Huhti 08, 2014 12:24 pm

Ilta-Sanomat 8.4.2014 kirjoitti:Elinkautisvanki karannut Oulun vankilasta
Julkaistu: 8.4.2014 12:07, päivitetty: 8.4.2014 12:14

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan elinkautisvanki Pekka Luukkonen karkasi tänään Oulun vankilasta noin kello 9 ulkoilun yhteydessä
Hän on karannut aiemmin kahdesti, vuosina 2011 ja 2012. Luukkosella oli karatessaan yllään vankilan työvaatteet, mutta todennäköisesti hän on vaihtanut ne siviilivaatetukseen.

Poliisi on antanut Luukkosesta etsintäkuulutuksen. Luukkonen on tuomittu murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Kuva

KUVA: Poliisi
Pekka Luukkonen karkasi viimeksi vuonna 2012. Pekka Luukkonen karkasi viimeksi vuonna 2012.
Simo Holopainen
Miten vitussa sitä ei saada pysymään kalterien takana?
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.

Yfx
Ran-tan-plan
Viestit: 375
Liittynyt: Ma Helmi 18, 2013 8:05 pm
Paikkakunta: Pjongjang

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja Yfx » Ti Huhti 08, 2014 12:25 pm

Pekan kootut karkumatkat Part III

Eli taas hatkoilla Oulun vankilasta, melkoinen kaveri täytyy sanoa, vankilaviranomaiset voi käydä lämpimänä kun esimiehet haukkuu pystyyn :lol: :lol:

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... en/3149728
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Avatar
hirvoska
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 236
Liittynyt: To Elo 09, 2012 2:55 pm
Paikkakunta: crimeland

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja hirvoska » Ti Huhti 08, 2014 12:45 pm

miksei saada tuotavankia esim riihimäen vankilaan suljetulle osastolle tuon vaarallisuutensa takia...
Hirvoska

Gurney
Charlien Enkeli
Viestit: 1865
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja Gurney » Ti Huhti 08, 2014 12:47 pm

Siis ei ole todellista, taasko tuo on karannut... ja jo toisen kerran Oulun vankilasta. Mitähän pellejä nuo Oulun vankilan vartijat ovat ?

On se kumma, ettei tuota tyyppiä vartioida paremmin, tämä on jo kolmas kerta ! :evil:
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

DollariExpress
Lovejoy
Viestit: 1702
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja DollariExpress » Ti Huhti 08, 2014 1:44 pm

pekka lähtee aina keväällä käymään ulkona.
viimeksi kun se sukevalta lähti niin se treenas ja veti juoksumattoa yhtääkkiä ja ihan eri draivilla kuin kukaan (nosti yleiskuntoa),illalla kuului kakkoskerroksesta nirskuntaa,kaikki ties talossa, että pekka on lähdössä käymään pihalla,joka ikinen vanki tiesi sen.
tätä aktiivista illan/yön nirskuntaa ja hullunkiilto silmissä treenaamista jatkuin sen reilut 2 viikkoa ja aamulla pekka oli poissa :shock: ,joka ilta juoksumatoista toinen oli pekalle varattu ja kovaa se vetikin,lopetti röökinkin valmistelujen alussa että happi kulkee paremmin.

uskon ,että pamputkin ties,että mitä kohta tapahtuu,koska koko talon vajaasta 200 vangista ei varmaankaan moni ollut tietämätön,kaikki merkit ja jopa äänet sen kavalsi.

työpaikoilla puhuttiin jopa talon toisessa päässä olevien vankien kans merkeistä ja se talo on iso,todella iso kooltaan.mm uuden puolen vangit kävelee keskenään pelkkään ruokalaankin 3-5 minuuttia suuntaansa ilman pamppuja käytäviä pitkin. silti talon toisessa päässä,tuolla ruokalan päässä olevalla selliosastolla ja suljetulla oli merkit havaittu jo ennenkuin asiasta puhuttiinkaan toisen pään vankien kans :D
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Meredith
Alibin satunnaislukija
Viestit: 110
Liittynyt: Su Huhti 14, 2013 3:23 pm

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja Meredith » Ti Huhti 08, 2014 2:15 pm

Huomasin heti itekki että tuttu jätkä taas lähteny livohkaan :lol: eikö sitä nyt saada pidettyy aisoissa?
Ei ole mitään kätkettyä, mikä ei tulisi ilmi,
eikä salattua, mikä ei paljastuisi ja tulisi tietoon. Luuk. 8:17

Avatar
Blues
Philip Marlowe
Viestit: 1217
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Pekka Luukkonen surmasi ex-anoppinsa Kuusamossa v. 2010

Viesti Kirjoittaja Blues » Ti Huhti 08, 2014 2:27 pm

Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.

Vastaa Viestiin