Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Maisteri
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 7:56 pm

Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002

Viesti Kirjoittaja Maisteri »

Onkos kellään tietoa mitä kuuluu oheisissa linkeissä kerrotun tapauksen ampujalle:

http://www.ts.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0 ... :0:0:0:0:0:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... ?id=478260

Lähinnä kiinnostaisi tietää millaisen tuomion ampuja sai, ja selvisikö teon motiiveista jotain. Muita uutisia aiheesta en googlaamalla löytänyt.

Ja asia kiinnostaa ihan vain siksi, että luulen tunteneeni tekijän joskus kauan kauan sitten... :roll:

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6475
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tässä vastauksia. Ensin Maikkarin uutinen oikeusistunnosta:
MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /04/165377

Mäntsälän ampujaksi epäillylle syyte kahdesta murhasta
22.04.2003 21:42

Orimattilan käräjäoikeudessa on luettu murhasyytteet miehelle, jonka epäillään ampuneen kaksi miestä ravintolan edustalla Mäntsälässä Tapaninpäivän yönä. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Syyttäjän mukaan teko oli vakaasti harkittu, mistä kertoo esimerkiksi haulikon kotoa hakeminen ja uhrien väijyminen tekopaikalla. Surmansa saivat 22- ja 27-vuotiaat mäntsäläläismiehet. Miestä syytetään kahden murhan lisäksi muun muassa vaaran aiheuttamisesta, laittomista uhkauksista ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Syyttäjä Kari Salosen mukaan ampuja aiheutti lukuisille ihmisille vakavan hengenvaaran ammuskellessaan yleisellä paikalla ravintolan uloskäynnin luona. Mies osoitteli aseella myös poliiseja, jolloin häntä jouduttiin ampumaan kahdesti jalkaan.

Murhista epäilty on myöntänyt kuulusteluissa ampuneensa vuosina 1975 ja 1980 syntyneet miehet, mutta hänen motiivinsa on jäänyt hämäräksi. Ampumista edelsi ilmeisesti ravintolassa käyty riita.

(MTV3-STT)
Ampuja oli nimeltään Juha Kalevi Rauti. 14.11.2003 Orimattilan käräjäoikeus tuomitsi hänet täyttä ymmärrystä vailla olevana 14 vuodeksi vankeuteen mm. kahdesta murhasta.

DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1695
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002.

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

ens kertalaisen se on jo siiviilissä tai ihan näinä kuukausina vapautuu
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Maisteri
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 7:56 pm

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002.

Viesti Kirjoittaja Maisteri »

Ystävälliset kiitokset tiedoista. Tuota uutistakaan en näköjään onnistunut löytämään itse...

Annastiina
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 11:26 pm

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002.

Viesti Kirjoittaja Annastiina »

Kyseinen Juha Rauti suvaitsi poistua keskuudestamme eilen su 19.5 -13.

otus
Axel Foley
Viestit: 2346
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002.

Viesti Kirjoittaja otus »

Jätän tämän vain tähän->

Mäntsälän surmien syy skini-paidan tekstissä

Ampuja ehkä erehtyi toisesta uhrista

Tapaninpäivän yönä sattunut kahden nuoren miehen hengen vienyt ampumavälikohtaus Mäntsälässä sai alkunsa tekstistä helsinkiläismiehen paidan rinnuksessa. Paidassa luki Skinheads Helsinki.

Teksti aiheutti aluksi riidan ja tönimistä mäntsäläläisen ravintola Amizzan vessassa, jossa nuorempi paidankantaja ja paikallinen 35-vuotias mies kohtasivat kolmen aikaan yöllä.

Helsinkiläismies kertoi tapahtuneesta pöytäseurueelleen, jossa oli muitakin skinejä. Hän lähti yhden kanssa selvittämään asioita tönijän kanssa.

Syntyi uusi nujakka, jossa paikallismies kaatui. Vahtimestari kehotti tätä poistumaan ravintolasta oman turvallisuutensa vuoksi. Näin mies myös teki, mutta palasi pian ovelle mukanaan katkaistu haulikko.

Tiistaina
Orimattilan käräjäoikeudessa miehelle luettiin syyte muun muassa kahdesta murhasta. Johtava kihlakunnansyyttäjä Kari Salonen vaatii rangaistukseksi elinkautista.

Murhaksi henkirikoksen tekee Salosen mukaan se, että syytetty lähti noutamaan taksilla haulikkoa ja jäi väijymään riitakumppaneitaan ravintolan ulkopuolelle. Siellä hän ampui ensin toista uhria rintaan ja pakoon kääntynyttä selkään.

Miehen puolustuksen mukaan tapahtunut on kaksi tappoa. Mies oli ottanut kahta psyykenlääkettä ja alkoholia samana päivänä ja saanut paniikkihäiriön. Kyse oli paniikinomaisesta, sattumanvaraisesta aggressiivisuudesta.

Tapahtumat etenivät
nopeasti, kun vahtimestari oli ohjannut miehen ulos. Mies nouti taksilla aseensa, kertoi taksinkuljettajalle aikeistaan, kokosi haulikkonsa ja meni ravintolan eteen odottelemaan, että kaksi hänen kanssaan riidellyttä miestä tulisi ulos.

Valomerkki tuli, ja ensin ulos astui skinimies, joka ei ollut osallistunut riitaan. Mies uhkasi tätä aseella ja kehotti painumaan helvettiin.

Mies palasi ravintolan eteiseen ja kertoi, että ulkona on mies haulikon kanssa. Vahtimestari kävi katsomassa, mutta hän ei nähnyt asemiestä.

Hetken kuluttua joukko humalaisia asiakkaita meni ulos, mukana riitaan osallistunut kaksikko pöytäseurueineen.

Ensimmäisen laukauksen uhriksi joutui mies, joka ei ollut ampujan kanssa riidellyt tai puhunut. Hän ei ollut edes istunut skinien pöydässä.

Syyttäjä piti mahdollisena, että ampuja luuli tätä miestä samaksi, jolla oli skinipaita. Lähellä oli useita ihmisiä, jotka joutuivat vaaraan.

Toinen laukaus tuli muutaman sekunnin kuluttua ja osui toisen riitakumppanin selkään.

Teon jälkeen
ampuja poistui rauhallisesti paikalta, soitti vaimolleen ja sanoi joutuneensa "riitaan nutipäiden kanssa" sekä ampuneensa kaksi ihmistä.

Häntä seurasi hetken kolme miestä, mutta he luopuivat siitä, koska mies uhkaili heitäkin.

Tapahtumat eivät päättyneet vielä, sillä miestä lähti tavoittamaan poliisipartio, joka myös joutui hänen haulikkonsa piippujen eteen. Pari kilometriä ravintolasta partio havaitsi miehen pyörätiellä.

Aluksi mies nosti kätensä ylös, mutta kaivoi aseen takin alta. Mies käskettiin maahan, mutta hän käveli piippu omaa leukaansa vasten poliiseja kohti.

Sitten hän laski kaksipiippuisen aseensa poliiseja kohti, jolloin poliisi ampui miestä polveen. Mies pysähtyi vasta seuraavasta reiteen osuneesta laukauksesta. Oikeudessa hän istui pyörätuolissa.

Oikeudenkäynti jatkuu keskiviikkona.
Lähde: HS arkisto https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000004135409.html

Linkki lisätty
-NILS-
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Vergeltungswaffe
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Heinä 17, 2014 10:30 pm

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002.

Viesti Kirjoittaja Vergeltungswaffe »

Olin joulunaikoihin vuonna 2002 lomalla armeijasta ja yleensä vietin lomani naula päässä kotipaikkakunnan baareja kierrellen, mutta jostain syystä olin tuona päivänä jäänyt kotiin.

Ravintolan ovelle ammuttu Jake oli minun hyvä kaveri. Vaikka Jake oli minua pari vuotta vanhempi, niin olimme tunteneet jo ihan pikkupojista lähtien. Jake oli mm. jääkiekkojoukkueen huoltaja jossa pelasin ja hän oli yksi niistä jotka opettivat minut polttamaan tupakkaa.

Hän oli aina kavereidensa puolella ja vaikka minä olin pari vuotta nuorempi, niin sain olla rauhassa kiusaajilta pitkälti hänen ansiostaan. Muistan kuin eilisen päivän mennessäni seiskalle koulussa, niin siellä ei tarvinnut pahemmin pelätä isoja poikia.

Olemme mm. ryypänneet laivalla muutaman kerran ja meidän yhteinen röökikätkö oli yhden kiven alla metsässä. Siihen aikaan sellaiset pidemmät YSL merkkiset röökit oli kova juttu ja kumpikaan ei voinut viedä niitä himaan.

No mistä olinkaan kertomassa?

Olen tässä vuosien varrella miettinyt, että Jake aikoinaan poltti kirkkomaalla olevan jouluseimen, niin voisiko hänen kohtalo olla jonkinlainen Jumalan rangaistus? En tiedä, mutta karmiva juttu. Nyt loppuu mun postailut tänne, koska en halua, että mut tunnistetaan. Oon meinaa noita pyöräpoikiakin sen verran haukkunut, mutta vaikea kuvitella, että kenelläkään niistä olisi älyllisiä lahjoja mua tunnistaa. Runkatkoo linnassa, homoja ku o.

Tässä nyt on vanha linkki, mutta kuitenkin sama asia: http://www.mantsalanuutiset.fi/artikkel ... ttiin-taas

Kirkonmäen seimi on jälleen poltettu ilkivaltaisesti. Seimi paloi torstain ja perjantain välisenä yönä.

Mäntsälän seurakunnasta kerrotaan, että tekijät ovat tallentuneet valvontakameraan ja asia on poliisitutkinnassa.

– Suremme yhdessä seurakuntalaisten kanssa seimen tuhoutumista.

Kaikki seimen hahmot eivät tuhoutuneet palossa.

Seimi rakennetaan jäljellä olevista hahmoista kirkon eteiseen ja sitä voi käydä ihailemassa kirkossa olevien tapahtumien yhteydessä.

Avatar
Medborgare
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Joulu 10, 2012 11:40 pm

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002.

Viesti Kirjoittaja Medborgare »

Käsittääkseni ampuja elelee kunnan elättinä paikkakunnalla vieläkin.

No, kohta kun kapinakyläänkin tulevat esimmäiset matut, ja sinne perustetaan myös Soldiers Of Odin, niin tästä saadaan ensimmäinen ryhmänjohtaja porukkaan.
Maan tavan mukaan asialla ovat nimettömät sankarit, jotka ovat erityisen aktiivisia murha.info -sivustolla ja Iltalehden keskustelusivuilla, jotka ovat suomenkielisen netin surkeimmat likaviemärit.

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/181

siittiö
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Tammi 11, 2016 3:14 pm

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002.

Viesti Kirjoittaja siittiö »

Medborgare kirjoitti:Käsittääkseni ampuja elelee kunnan elättinä paikkakunnalla vieläkin.

No, kohta kun kapinakyläänkin tulevat esimmäiset matut, ja sinne perustetaan myös Soldiers Of Odin, niin tästä saadaan ensimmäinen ryhmänjohtaja porukkaan.
Tuo ampuja taisi kuolla jo pari vuotta sitten mutta sitä ennen eleli kunnan piikkiin.

Avatar
Medborgare
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Joulu 10, 2012 11:40 pm

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002.

Viesti Kirjoittaja Medborgare »

siittiö kirjoitti:
Medborgare kirjoitti:Käsittääkseni ampuja elelee kunnan elättinä paikkakunnalla vieläkin.

No, kohta kun kapinakyläänkin tulevat esimmäiset matut, ja sinne perustetaan myös Soldiers Of Odin, niin tästä saadaan ensimmäinen ryhmänjohtaja porukkaan.
Tuo ampuja taisi kuolla jo pari vuotta sitten mutta sitä ennen eleli kunnan piikkiin.
Olin kuullut toisin, mutta taitaa olla niinkuin tuossa sanot.
Pääpointti oli kuitenkin se että Mäntsälä on niin karu kunta että ampumisen syyksi riittää kun paidassa lukee Helsinki :D
Maan tavan mukaan asialla ovat nimettömät sankarit, jotka ovat erityisen aktiivisia murha.info -sivustolla ja Iltalehden keskustelusivuilla, jotka ovat suomenkielisen netin surkeimmat likaviemärit.

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/181

Tyler Durden
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: La Huhti 16, 2016 2:38 pm

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002.

Viesti Kirjoittaja Tyler Durden »

Medborgare kirjoitti:
siittiö kirjoitti:
Medborgare kirjoitti:Käsittääkseni ampuja elelee kunnan elättinä paikkakunnalla vieläkin.

No, kohta kun kapinakyläänkin tulevat esimmäiset matut, ja sinne perustetaan myös Soldiers Of Odin, niin tästä saadaan ensimmäinen ryhmänjohtaja porukkaan.
Tuo ampuja taisi kuolla jo pari vuotta sitten mutta sitä ennen eleli kunnan piikkiin.
Olin kuullut toisin, mutta taitaa olla niinkuin tuossa sanot.
Pääpointti oli kuitenkin se että Mäntsälä on niin karu kunta että ampumisen syyksi riittää kun paidassa lukee Helsinki :D

Juu,karma kosti! Kuoli auto-onnettomuudessa.

Piiparinen
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Marras 03, 2015 2:04 am

Re: Haulikkosurmat Mäntsälässä ravintolan ovella 2002

Viesti Kirjoittaja Piiparinen »

Asuin mäntsälässä tapahtumien aikaa ja tiesin /tunsin jollain tasolla osalliset tähän.. Ampuja oli nähnyt muutaman kerran ja hänellä oli joskus mökki kaverin naapurissa.. Jossa ammuskeli milloin milläkin aseella kun niitä omien sanojensa mukaan keräili.. Käsittääkseni oli joskus uhkaillut niillä perhettään ja niistä oli poliisille ilmoitettu ja kehoittutte noutamaan pois mutta turhaan..ammuttu jaken pyöri joskus melko lähellä omaa kaveri piiriäni ja hänestä tiedän sen että oli asiallinen kaveri.. Toisenkin ammutun olen nähnyt useasti.. Ikävä asia oli tässä se että tuo taksi kuski joka toi ampujan aseineen paikalle oli toisen ammutun äiti joka ei tiennyt kylläkään mitä oli tapahtumassa.. Ampujasta myös sen verran että hän myös itse pyöri jossain määrin skini aatteen parissa ei tosin samoissa porukoissa kuin ammutut.. Ampujan elämässä lääkkeet ja viina veivät miestä kovasti.. Ja hän kuoli auto onnettomuudessa ajettua lääkkeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena ulos tieltä..kuulin yhdeltä kaverilta että juuri ennen onnettomuutta olisi uhonut kyseiselle kaverille hakevansa aseen kotoo ja ampuvansa kaverini mutta se päättyi kun karma puuttui peliin

Vastaa Viestiin