Ampumavälikohtaus Porvoossa 2010 - "Porvoon mäkkärisurmat".

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

MissHolmes
Agentti Scully
Viestit: 8866
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja MissHolmes » To Heinä 08, 2010 10:23 pm

No jaa...kuluisiko sitten sen enempää kuin nykyisellä tavalla....


oli sorry vähän ot, mutta...
Nuotio & Äreät Tiput

Piskooppi
Alibin kestotilaaja
Viestit: 315
Liittynyt: Ma Touko 24, 2010 8:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Piskooppi » To Heinä 08, 2010 10:43 pm

Traagista ja kovin sattumanvaraista... - elämä on.

CNN amerikkalaiset keskustelijat eivät ymmärrä Suomen elinkautistuomioita. Heillä taitaa vankilat olla pullollaan ihmisiä, ja silti murhia tapahtuu joka päivä.

Aika paljon amerikkaa tähän tapaukseen liittyy: MacDonalds hampurilaisravintolan autokaista, amerikkalainen avoauto, "silmitön ammuskelu" ja ylipäätään ampuma-aseella tehty kolmoismurha. Kenties jotain etnisiä ristiriitoja.

Mutta onko kaikki sitten yhteiskunnan syytä? Ja pitääkö Porvoo julistaa Suomen villiksi länneksi? Pitääkö aseet joko kokonaan kieltää tai sitten sallia niiden hallussapito itsepuolustustarkoitukseen?

Ainakin suojakänni riittää Suomessa perusteeksi tuomion alentamiseksi. Ei ollut taaskaan täydessä ymmärryksessä kun murhasi. Kukapa on?
En ole puolesta tai vastaan tässä asiassa, päinvastoin.

AlanWake
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 33
Liittynyt: To Tammi 07, 2010 12:55 am

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja AlanWake » To Heinä 08, 2010 10:55 pm

pahis kirjoitti:Jos ei pian aleta tutkia murha nimikkeellä niin tää paskavaltio on osoittanut jälleen paskamaisuutensa!!

Miettikää oikein, ekan ampumisen voi selittää pikaistumisella, mutta että 1,5 minuuttia kestää tää homma... eli on aikaa harkita, ja harkinta toimii niin että tyyppi teloittaa kaveriaan auttamassa olevat miehet ilman mitään kiirettä!!! Tollanen sairas elukka pitäis kiduttaa hengiltä välittömästi, toivon sydämeni pohjasta että joku kostaa riittävää raakuutta käyttäen tän!!!
IL[/i]
Korjatkaa jos olen väärässä. On olemassa (ainakin Helsingin käräjäoikeudessa) 5min:n sääntö, tuossa tappo/murha väännössä.
Ystäväni tapettiin Merihaassa samana yönä kun oli Jakomäki/Mikkeli panttivanki-draama käynnissä. Ystäväni istui alarapussa tyttöystävänsä kanssa kun rappuun tuli samassa rapussa asuva mies ja rupesi vittuilemaan maleksimisesta. Ystäväni nousi ylös ja alkoi kärhämä. Mies meni kotiin ja soitti poliiseille (kuulin tämän HäKen nauhoista oikeudessa) ja ilmoitti menevänsä tappamaan ystäväni, johon päivystäjä ilmoitti kaikkien autojen olevan J-mäki-Mikkeli akselilla. Sitten mies etsi veitsen ja lähti takaisin hissiin ja alas. Ystäväni tyttöystävä oli menossa samaan aikaan hissillä 3.kerrokseen mutta hissi menikin ylös asti (8.kerros) ja mies tuli hissiin veitsen kanssa, ja ilmoitti tekevänsä ystävästäni selvää. Tyttö pysäytti hissin kaksi kertaa "stop" napista ja yritti estää kunnes hissi tuli alas ja mies löi heti ystävääni, muistaakseni 8 kertaa. Siinä vaiheessa tyttö pääsi ylös omaan kerrokseen ja soitti HäKeen ja kertoi tapahtuman. Lähin poliisi oli Karhupuistossa ja oli paikalla alle 2min.
Oikeudessa laskettiin nauhoilta aikaa ja todettiin:Oli tappo ja tuomio muistaakseni 6v ja ensikertalaisena siis 3v. Kaiken huippu oli että mies sai vastata vapaalta jalalta ja asui siis samassa rapussa kuin ystäväni täti ja tyttöystävä.
Pari kertaa otimme huikkaa siellä ennen tuomiota ja oli varmaan ihan hyvä ettei hemmo osunut samaan hissiin? :)
Eli vaikka soitat ja kerrot tekemisistäsi niin ei näköjään mene murhana. :(
R.I.P Jokke

Mariacka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5089
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Mariacka » To Heinä 08, 2010 10:55 pm

Piskooppi kirjoitti:Ainakin suojakänni riittää Suomessa perusteeksi tuomion alentamiseksi. Ei ollut taaskaan täydessä ymmärryksessä kun murhasi. Kukapa on?
Ei kai? Itse aiheutettu ja vapaaehtoisesti hankittu päihtymys ei johda tuomion alentamiseen yksinään.

Piskooppi
Alibin kestotilaaja
Viestit: 315
Liittynyt: Ma Touko 24, 2010 8:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Piskooppi » To Heinä 08, 2010 11:10 pm

Mariacka kirjoitti:
Piskooppi kirjoitti:Ainakin suojakänni riittää Suomessa perusteeksi tuomion alentamiseksi. Ei ollut taaskaan täydessä ymmärryksessä kun murhasi. Kukapa on?
Ei kai? Itse aiheutettu ja vapaaehtoisesti hankittu päihtymys ei johda tuomion alentamiseen yksinään.
Rikoslain 3 luvun 4 §:n 2 momentin mukaan tekijä on syyntakeeton muun muassa silloin, kun hän ei tekohetkellä kykene tajunnan häiriön vuoksi ymmärtämään tekonsa tosiasiallista luonnetta tai oikeudenvastaisuutta taikka hänen kykynsä säädellä käyttäytymistään on sellaisesta syystä ratkaisevasti heikentynyt. Tekijä on 3 momentin mukaan alentuneesti syyntakeinen, jos hänen edellä kuvattu kykynsä on tekohetkellä merkittävästi alentunut. Pykälän 4 momentin mukaan päihtymystä tai muuta tilapäistä tajunnan häiriötä, johon tekijä on saattanut itsensä, ei oteta syyntakeisuusarvioinnissa huomioon, ellei siihen ole erityisen painavia syitä. http://www.oikeus.fi/tulostus/36095.htm
Pykälät ja käytäntö ovatkin sitten eri asioita. Uskoisin, että puolustus vetoaa vankilasta vapautumisen aiheuttamaan ahdistuneisuuteen sekä erityisesti alkoholin aiheuttamaan tilapäiseen mielenhäiriöön ja muistikatkokseen. Raskauttavaksi seikaksi voi nousta puolestaan se, että uhrit ammuttiin kuitenkin suht tarkoilla laukauksilla. Poliisin mukaan laukauksia oli vain kolme ja ne ammuttiin kahden minuutin aikana. Eli niin sekaisin ampuja ei ole ollut, että se olisi vaikuttanut tähtäilyyn ja muuhun motoriikkaan.
En ole puolesta tai vastaan tässä asiassa, päinvastoin.

Mopoterroristi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi » To Heinä 08, 2010 11:31 pm

madda kirjoitti:Mopoterrosristi

Vertasin noita kahta asiaa eli rahaa pidetään arvokkaampana kuin ihmishenkiä ns. tuomioden suhteen. Velallinen kärsii 15 vuotta mutta elinkautinen vain 12- 13 vuotta. Etkö ymmärrä vertausta? Ei minulla ole ulosottovelkoja mutta tiedän monia keillä on ja erinäisistä syistä. Joillekin on kaatunut takauslaina niskaan ja sitähän sitten makselet. Joiltakin menee yritys konkurssiin ja siinä olet. Mielestäni olisi oikein että rikoksen tekijä joutuu maksumieheksi rikoksen tehtyään mutta kuinka usein näin käy? Kyllä valitettavan monen rötöstelijän rikokset maksaa valtionkonttori koska tekijät ovat varattomia. Oikeudenkäynnit ja avustajat myös yhteiskunnan piikkiin. Sen verran olen ollut tekemisissä lakipykälien kanssa.

Lisäys: Kyllä poliisin henki on arvokkaampi kuin ns. luonnollisen henkilön. Väärinhän se on mutta näin se valittevasti menee.
No eihän pidetä, muuta kuin sinun mielikuvituksessasi. Eihän tuollaista vankila vs ulosottovelka vertausta voi normaalijärjellä tehdä.On ihan eriasia olla vankilassa vapautensa menettäneenä 15 vuotta, kuin ulosottovelkaisena 15 vuotta vapaana ihmisenä, ainoana taakkana että velat pitäisi maksaa 8) Jokaiselle jää suojaosuus ulosoton jälkeen käyttöön, takausvelallinen tms. voi hakeutua velkasaneeraukseen ja vapautua veloistaan 5 vuodessa, jos velkoihin on liittynyt rikos velkasaneeraukseen ei pääse esim-kirjanpitorikos tai muu talousrikos ym. mikä on aivan oikein. Pitäähän nyt herranen aika ihmisellä olla joku vastuu itsestään ja siitä mitä tekee, kukaan ei pakota tekemään velkaa, jos takaa lainan jokainen normaaliälyinen ihminen tajuaa että jos velkaa ei makseta, takaaja maksaa velan, siitä nimi takaaja tuleekin. Jos yritystä ei osaa kannattavasti hoitaa, ei sitä varten aleta mitää ylisuuria lainoja tekemään, vaan lopetetaan yritystoiminta ja aletaan katsella sellaista elinkeinoa missä pärjätään jne. Et edelleenkään tajua että siellä toisellapuolella on joku joka antaa sitä rahaa, tavaraa tms. lainaksi ja pitää kai hänekin oikeutensa saada perittyä velka taata. Ja siitä ulosottovelasta tosiaan pääsee maksamalla sen pois vaikka heti ensimmäisenä ulosmittauspäivänä, vankeusrangaistuksesta ei pääse ennen pois ennen kuin tuomio on lain edellyttämällä tavalla suoritettu.

Tai ajatellaan että joku rattijuoppo tai kaahari ajaa omaisesi yli, saa yhteiskuntapalvelua tai pienen linnatuomion ja hänelle määrätään korvauksia. Olisiko sinusta oikeudenmukaista ettei näitä korvauksia haettaisi takaisin tältä surmaajalta sitä 20 vuotta, vaan parin vuoden kuluttua pistettäisiin se veronmaksajien piikkiin lopullisesti?
Syntyneet räyhäämään

Cassandra
Wallander
Viestit: 1115
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Cassandra » Pe Heinä 09, 2010 12:29 am

Mopoterroristi kirjoitti:Tai ajatellaan että joku rattijuoppo tai kaahari ajaa omaisesi yli, saa yhteiskuntapalvelua tai pienen linnatuomion ja hänelle määrätään korvauksia. Olisiko sinusta oikeudenmukaista ettei näitä korvauksia haettaisi takaisin tältä surmaajalta sitä 20 vuotta, vaan parin vuoden kuluttua pistettäisiin se veronmaksajien piikkiin lopullisesti?
Sulla tuntuu nyt pointti menevän ohi... Eiköhän madda toivoisi, että kaahari saa kunnon tuomion teostaan. Raha ei omaista tuo takaisin, ja tekijä kärsii pikkutuomion ja jatkaa elämäänsä. Onko susta oikeasti kohtuullista, että ihminen, joka on tappanut mitä todennäköisimmin jo kaksi ihmistä, ja lahtaa pikkuriidan päätteeksi kolme lisää kulkee muutaman vuoden päästä vapaana?

Mopoterroristi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi » Pe Heinä 09, 2010 12:54 am

Cassandra kirjoitti:
Mopoterroristi kirjoitti:Tai ajatellaan että joku rattijuoppo tai kaahari ajaa omaisesi yli, saa yhteiskuntapalvelua tai pienen linnatuomion ja hänelle määrätään korvauksia. Olisiko sinusta oikeudenmukaista ettei näitä korvauksia haettaisi takaisin tältä surmaajalta sitä 20 vuotta, vaan parin vuoden kuluttua pistettäisiin se veronmaksajien piikkiin lopullisesti?
Sulla tuntuu nyt pointti menevän ohi... Eiköhän madda toivoisi, että kaahari saa kunnon tuomion teostaan. Raha ei omaista tuo takaisin, ja tekijä kärsii pikkutuomion ja jatkaa elämäänsä. Onko susta oikeasti kohtuullista, että ihminen, joka on tappanut mitä todennäköisimmin jo kaksi ihmistä, ja lahtaa pikkuriidan päätteeksi kolme lisää kulkee muutaman vuoden päästä vapaana?

Kyllä se on joku muu jolla menee pointit ohi,madda vertailee ulosottovelkaisuutta vankeusrangaistukseen ja väittää että nämä ovat kaksi samaa asiaa, madda on sitä mieltä itse asiassa ,että raha ja mammona ovat hänelle tai hänen näille tuttavilleen yhtä tärkeitä asioita kuin vapaus, toisin sanoen heille olisi sama asia olla vapautensa menettäneen vankilassa kuin A)Olla ottamatta velkaa jonka joutuu maksamaan takaisin B) kun ei kykene maksamaan velkojaan ja näitä peritään sitten ulosottoteitse, tämä on maddan mielestä yhtä kamalaa kuin olla vankilassa.

Lisäksi madda väittää että rahaa arvostetaan enemmän kuin ihmishenkeä, näinhän ei ole, katsokaa niitä tuomioita mitä jaetaan tapoista ja murhista ja verratkaa niitä näihin tuomioihin mitä saa kun varastaa miljoonia tai satojatuhansia. Yhdestäkään talousrikoksesta ei taidettu jakaa elinkautistuomiota, eikä toisaalta monikaan tappo-tai murhatuomion saanut ole tainnut vapautua muutamassa vuodessa (muutamalla tarkoitetaan yleensä kielenkäytössä kolmea, parilla kahta jne.) Tämä Ålerlundinkin jökotti kaltereiden takana yli 12 vuotta ja hän tosiaan tappoi yhden ei kahta ihmistä tuohon edelliseen tuomioonsa, sitä oliko hän tappanut jo ennen tuota elinkautistuomiota, en tiedä?

Ja siksi toisekseen, minähän ihan lähiaikoina kirjoitin tähän ketjuun, että rangaistuksia pitäisi koventaa kautta linjan Suomessa lähemmäs Eurooppalaista tasoa. Ja kolmannekseen ei auta vaikka lakiin lisätään korkeampia maksimirangaistuksia, tuomioistuinten pitäisi myös tuomita sieltä skaalan yläpäästä, eikä alapäästä, kuten nykyään tapahtuu.


Ja Cassandra eihän se rangaistuskaan tuo omaista takaisin, ei uhri herää henkiin tai muutu liikuntakyvyttömästä rullatuolipotilaasta reippaaksi juoksijaksi, vaikka tekijää rangaistaisiin kuinka ja kuinka pitkään tahansa. Kyse olikin siitä että olisiko oikeudenmukaista että tälläinen henkilö vapautettaisiin korvausvastuusta ja siirretäisiin tekijälle kuuluva korvausvastuu meidän kaikkien maksettavaksi ilman että häneltä yritettäisiin periä näitä korvauksia sitä max.20 vuotta, ei kuulosta kovin oikeudenmukaiselta!
Syntyneet räyhäämään

Cassandra
Wallander
Viestit: 1115
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Cassandra » Pe Heinä 09, 2010 1:13 am

Jotenkin ei edes kummastuta, ettet sä edelleenkään tajunnut :) Tuskinpa edes haluat ymmärtää muiden näkökulmia...

Mopoterroristi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi » Pe Heinä 09, 2010 1:19 am

Cassandra kirjoitti:Jotenkin ei edes kummastuta, ettet sä edelleenkään tajunnut :) Tuskinpa edes haluat ymmärtää muiden näkökulmia...

Juu ihan sitä samaa sinulle, lukisit edes toisten viestejä ennenkuin kommetoit. Mitä minä en ole mielestäsi ymmärtänyt maddan viestissä ja siihen vastatessani? Vai onko se sinusta ihan tyhmää ja mälsää, etten ole samaa mieltä kuin sinä ja vieläpä esitin esimerkein ja perusteluin miksi :mrgreen: Kerro nyt.
Syntyneet räyhäämään

Mopoterroristi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi » Pe Heinä 09, 2010 1:32 am

madda kirjoitti:Mopoterrosristi

Vertasin noita kahta asiaa eli rahaa pidetään arvokkaampana kuin ihmishenkiä ns. tuomioden suhteen. Velallinen kärsii 15 vuotta mutta elinkautinen vain 12- 13 vuotta. Etkö ymmärrä vertausta? Ei minulla ole ulosottovelkoja mutta tiedän monia keillä on ja erinäisistä syistä. Joillekin on kaatunut takauslaina niskaan ja sitähän sitten makselet. Joiltakin menee yritys konkurssiin ja siinä olet. Mielestäni olisi oikein että rikoksen tekijä joutuu maksumieheksi rikoksen tehtyään mutta kuinka usein näin käy? Kyllä valitettavan monen rötöstelijän rikokset maksaa valtionkonttori koska tekijät ovat varattomia. Oikeudenkäynnit ja avustajat myös yhteiskunnan piikkiin. Sen verran olen ollut tekemisissä lakipykälien kanssa.

Lisäys: Kyllä poliisin henki on arvokkaampi kuin ns. luonnollisen henkilön. Väärinhän se on mutta näin se valittevasti menee.

Ensin Madda kitisee että velkoja voidaan ulosmitata 15v (rikoksessa tuomittuja 20v), sitten hän kirjoittaa: " Kyllä valitettavan monen rötöstelijän rikokset maksaa valtionkonttori koska tekijät ovat varattomia. Oikeudenkäynnit ja avustajat myös yhteiskunnan piikkiin. Sen verran olen ollut tekemisissä lakipykälien kanssa."

No helekutti taas sitä RAUTALANKAA: juuri näitä valtionkonttorin maksamia korvauksiahan ULOSMITATAAN korvauksiin määrätyltä!!!! :mrgreen: Siis Madda pitäsikö näistä " monen rötöstöstelijä" valtionkontorista uhrille ja omaisille maksettuja varoja olla perimättä rikoksen tekijältä vai ei, päätä jo :mrgreen: Vaikka tämä rötöstelijä olisi "pallo jalassa" näiden ulosottovelkojen kanssa sen 15-20 vuotta :mrgreen:

Ei perskattirallaa, alan olla jo mykistynyt näiden yksien kanssa :mrgreen: :mrgreen:
Syntyneet räyhäämään

Cassandra
Wallander
Viestit: 1115
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Cassandra » Pe Heinä 09, 2010 1:38 am

En mä viitsi tuhlata enempää aikaani selittääkseni asiaa toisen puolesta ihmiselle, joka ei halua nähdä kuin oman kantansa. Hoitakoon madda itse homman, jos katsoo tarpeelliseksi. Kunhan nyt taivuttelin iltapuhteiksi pienen pätkän rautakankea.

synkempi hautajaisvieras
Matlock
Viestit: 805
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 4:08 am

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja synkempi hautajaisvieras » Pe Heinä 09, 2010 1:43 am

.Se nyt ainakin on varmaa että kun mopoterroristi lähtee toitottamasta ja jankkaamasta (ketä nuo mielipiteensä edes kiinnostavat) ja keskusteluja sabotoimasta niin keskustelun taso nousee huomattavasti. Jälleen yksi jonka kommentit voi skipata mitään menettämättä.


.
.

kaukana poissa


.

Mopoterroristi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi » Pe Heinä 09, 2010 1:44 am

Cassandra kirjoitti:En mä viitsi tuhlata enempää aikaani selittääkseni asiaa toisen puolesta ihmiselle, joka ei halua nähdä kuin oman kantansa. Hoitakoon madda itse homman, jos katsoo tarpeelliseksi. Kunhan nyt taivuttelin iltapuhteiksi pienen pätkän rautakankea.
Et toki taivuttanut yhtään mitää koska vaikka ehkä olet lukutaitoinen, niin et ilmiselvästi ymmärrä lukemaasi. No ei kai kaikkea voi osata, meitä on moneksi tässä maailmassa :mrgreen: On kuitenkin varsin ikävää keskustelupalstalla, jos toinen ei kykene argumentoimaan väitteitään vaan vastailee onlinereina: et tajuu mistään mitää, oot tyhmä yms. esittämättä yhtään perustelua mielipiteelleen. Sellainen on ehkä sopivaa apukoulun välitunnilla, mutta keskutelupalstalla sen tuoma lisäarvo on puhdas 0.
Syntyneet räyhäämään

Mopoterroristi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Ampumavälikohtaus Porvoossa, kaksi kuollutta

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi » Pe Heinä 09, 2010 1:45 am

synkempi hautajaisvieras kirjoitti:.Se nyt ainakin on varmaa että kun mopoterroristi lähtee toitottamasta ja jankkaamasta (ketä nuo mielipiteensä edes kiinnostavat) ja keskusteluja sabotoimasta niin keskustelun taso nousee huomattavasti. Jälleen yksi jonka kommentit voi skipata mitään menettämättä.


.
Miksi ihmeessä et skippaa :mrgreen:
Syntyneet räyhäämään

Vastaa Viestiin