Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
poliisienrikokset
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Huhti 14, 2021 11:48 am

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja poliisienrikokset »

Varoitus rankasta sisällöstä, tämä tulee toistaiseksi vain tänne. Saa silti jakaa!jos haluatte jakaa minun kirjoituksen myös mukana muistakaa painaa sitä sisällytä alkuperäinen teksti nappulaa jaossa.

Keissi: Lahden putkapahoinpitely

Painotan että tämä on mielipidekirjoitus, en puolustele enkä syytä ketään vaan kirjoitan ajatuksia aiheesta. En suosi mitään mediaa, laitoin YLE:n uutisoinnin tähän linkkiin koska se oli heti alkuun niin upeasti kirjoitettu ja kaksi tärkeää uutista.
Ennen kuin luette tekstiäni eteenpäin, lukekaa hyvin tarkasti nämä molemmat uutiset aiheesta ja jos pystytte, katsokaa video pariinkin kertaan analyysin lukemisen jälkeen uudelleen niin tajuatte mistä on kyse.

Itse uutinen
https://yle.fi/uutiset/3-11526056

Sekä jäätävän upea analyysi aiheesta
https://yle.fi/uutiset/3-11514341

Asiaan
Tämä kaikki vaan vahvistaa sitä, mistä puhun blogissani. Poliisien tekemistä rikoksista, joita peitellään viimeiseen saakka. Pahimmillaan valehtelemalla kuulemisissa ja tuomioistuimissa. Todella moni rikos jää juuri siksi paljastumatta, että siellä käytetään osaamista, jotta saada asiat näyttämään hyvälle poliisin osalta.

Lainaus uutisesta:
"Erikoissyyttäjä Tapio Mäkinen kommentoi salaamispäätöstään Helsingin Sanomissa (siirryt toiseen palveluun): ”On varsin vakiintunut käytäntö, että putkavideot salataan esitutkinta-aineistosta tämäntyyppisissä tapauksissa”.

Osa on ihmetellyt ja väittänyt ettei poliisi tee raakuuksia. Voi herranpieksut, jos vetää sinisen haalarin päälle ,muuttuuko silloin sadisti humanistiksi tai toisinperin? Ei se ihmistä tai ihmisen luonnettaja asennetta muuta. Ei ainakaan pitäisi, laissakin lukee että poliisin täytyy myös vapaa-ajalla käyttäytyä asiallisesti. Haalari ainoastaan antaa henkilölle oikeusturvan ja juridisen koskemattomuuden sekä laitoksen turvan, että jos tällaista tapahtuu kollegoita suojellaan loppuun saakka.

Monesti on kuullut varsinkin idässä kommentteja "Tulkaa vittu kokeilemaan ilman noita huoranpukuja niin katotaan kuka tässä on mies" Pahoittelen kieltä, mutta termit ovat niitä joita esim haalarista käytetään kun poliisia vihataan pahimpana vihollisena. Olen vuosien varrella seurannut sivusta kiinniottoja, joita idässä on tapahtunut ja on siellä voimaa käytetty naurettavalla tavalla. Tulen jossain vaiheessa kertomaan erittäin kovan jutun, jossa itse sain patukasta varmuudeksi. Edelleenkään en ole itse poliisille katkera, se on oikeastaan ainoa kerta kun itse olen saanut poliisilta "koulutusta". Tilanteessa kuitenkin pelastin yhden ihmishengen, jota paikalle tullut karhu ei voinut tietää siinä vielä. Siitä joskus myöhemmin.
Tuomio tästä Lahden jutusta oli naurettavaa luettavaa. Toivon todella että siinä annetaan valitustiet korkeimpaan oikeuteen saakka ja mahdollisesti voidaan juttu pistää Euroopan ihmisoikeus tuomioistuimeen. Tämä tapaus on todella raju, moni ei ehkä tajua miten isosta jutusta on kyse kun puhutaan poliisien tekemistä rikoksista, joka on kameralle talllentunut.

Omina aikoina näki että fiksut poliisit jotka toivat agressiivisia pokia laittoivat pokan koppiin raudoissa ja menivät juomaan kahvit ja sitten kysymään ovelta, että joko oot rauhoittunut että saadaan sulta raudat pois. Olen itsekin niin toiminut ja oikeastaan aina on raudat annettu pienen tauon jälkeen rauhallisesti saatu pois. Siinä kiinniotettua pyydetään menemään kontilleen maahan ja toinen poliisi varmistaa käden joka on jo otettu raudoista irti. Tämä opetettiin silloin jo poliisikoulussa. Jos siinä vielä kiinniotettu päätti yrittää, mentiin juomaan uudet kahvit ja viimeistään silloin kyllä alkoi olla yhteistyö halua. Varsinkin isommalla miehellä kun raudat on käsissä se on kaikkea muuta kuin mukava tunne. Tässä miehellä oli ainakin uutisen mukaan raudat sekä käsissä, että jaloissa. Täytyy olla melkoinen kamppailulajien ammattilainen että siinä voi enää tehdä mitään.
Miksi näin raaka teko jäi lähes vaille huomiota? Tässä uhria jouduttiin elvyttämään poliisien tekojen jälkeen! Moni moistaa varmasti huomattavasti "kevyemmän" teon, josta on jo päälle 10 vuotta aikaa Pasilasta jossa tekijöinä oli pari henkilöä ja tallentui nauhoille. Siitä nousi silloin kaamea meteli joka kesti pitkään. En vähättele mitenkään sitä tekoa, nyt kirjoitan puhdasta mielipidekirjoitusta. Entä jos tämä Lahden juttu olisi tallentunut nauhalle ja tekijät olisivat olleet ulkomaalaistaustaisia? Millainen haloo hommasta olisi tullut? Poliisin tekemänä tällainen teko ja toiminta on paljon vakavempi teko kuin kenenkään muun tekemänä. Tätä voi jokainen kohdallaan miettiä.

Tässä tapauksessa itse laskin kameralla näyvän 10 sinipukusta henkilöä, pari heistä oli ovella siten että jalat näkyivät mutta takuulla näkivät teon. Uhrilla oli käsi- ja jalkaraudat, eli tässä ei todellakaan ole kyse voimankäytöstä. Sitä tämä tapaus ei ole nähnytkään tai sitten kansa on täysin turvattomassa tilassa jos tuollainen määrä kohtalaisen isokokoisia miespoliiseja ei pärjää yhdelle raudoissa makaavalle miehelle. Toisin sanoen karmea määrä poliisin väkeä, olkoon sitten poliisivartijoita tai poliiseja, molemmilla on samat vastuut kun kopilla ollaan.
Eniten pelkään tätä: Minulle on tullut satoja viestejä joissa lähes sama sanoma kaikissa, että upeeta, että joku uskaltaa lähteä viimein taistelemaan "sisältä" poliisia vastaan tai tuomaan julki näitä tekoja. Lähes kaikissa on lukenut myös jollain tavoin että luotto poliisiin on niin mennyt että toivon pilkahdus on tullut takaisin, jos blogini jutut tai ihmisten kertomat tapaukset saisivat oikeutta. Turhautuminen on paistanut lähes kaikissa viesteissä, varsinkin niissä jotka ovat menneet toimittajille jatkotutkintaan.

Se että tällainen uutinen sai huomattavasti vähemmän julkisuutta, kuin blogini ulostulo on surullista. Todella surullista. Se kertoo joko siitä, että kansa alkaa todellakin olemaan niin kyllästynyt poliisin toimintaan tai turtunut siihen että aina poliisi selviää jotenkin tai tutkii itsensä teoista pois.
En usko siihen vaihtoehtoon, että kansa hyväksyisi mitenkään tällaista toimintaa. Tuskin kukaan haluaa meille poliisia missä saatat saada turpaan sen vuoksi että, teet inhimillisen mokan tai muistutat henkilöä, jota poliisi juuri sillä hetkellä etsii. Oli sitten kyseessä millainen tekijä tahansa, niin tämä toiminta on täysin vastaavanlaista kuin jenkkipoliisien touhut pahimmillaan. Jos uhri olisi tuossa kuollut, miten olisi kansa reagoinut? Olisiko meillä ollut uusi Rodney King tapaus, vaikka rasismista tässä ei ollut kyse, mutta olisiko kansa noussut kaduille osoittamaan mieltään?
Toivottavasti olisi, jo tämä olisi mielestäni riittänyt siihen että oltaisiin tehty mielenosoitus poliisiväkivaltaa vastaan.

Lainaus suoraan Ylen uutisesta

"Myös Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen toivoo, ettei tapaus horjuta kansalaisten luottamusta poliisiin.
– On onneton yhteensattuma, että tämä on tapahtunut samaan aikaan Yhdysvaltain tapahtumien kanssa niin, että joku voi vetää niille yhtäläisyysmerkin. Tätä tapausta, eikä poliisin toimintaa Suomessa yleensä voi verrata Yhdysvaltoihin, painottaa Seppänen.
– Joskus tapahtuu vahinkoja ja joskus ylilyöntejä. Voimankäyttötilanteissa joudutaan reagoimaan ihmisten toimintaan ja ne voivat olla yllätyksellisiä. Tavoite on tietenkin, ettei ketään satu."

Toivottavasti tämä tapaus nousee vielä lujaa pöydälle, kun nostan sen blogiini pian. Karmeaa on, että tosiaa tuollainen määrä poliisin henkilöstöä osallistui tähän. Laskin itse videolta 10 sinisiin pukeutunutta henkilöä (korjatkaa jos olen väärässä) Kukaan ei ole varmaan niin tyhmä, että ajattelisi että noh kaikki muut laitoksella varmasti ovat täysin erilaisia. Näkyy siinä ylikonstaapelinkin natsat videolla yhtenä aktiivisena osapuolena, eli toisin sanoen miesten lähiesimies ja varmaankin samalla myös kenttäjohtaja on ollut osallisena. Noh ne ovat asioita jotka ovat yksityiskohtia, mutta mm yksi syy miksi en uskaltanut ilmoittaa aikanaan esimiehelle tapahtumista.

Saattaa hyvinkin olla että tuolla taustalla seisoo kaksi vastaavanlaista tapausta kuin minä, jotka eivät haluneet osallistua tekoon. Tosin, eipä tuohon koppiin olisi mahtunut enää yhtään enempää.

Surullista uutisissa on juuri ne todistusten puutteet yms. Jos olisin aikaan joutunut kuulusteluun työkavereiden teoista saatika oikeuteen en olisi siellä todellakaan valehdellut. Se on tekona jo todella rangaistava rikos. Mutta kuten sanottu, niin työyhteisön paine, varsinkin tällaisen jälkeen takuulla on uhkailtu että turvat pysyy kiinni. Olihan tallenteen saaminen mediaankin työn takana. Mikään ei edelleenkään ole mustavalkoista. Hienoa että mediat seuraavat näitä.

Ne jotka jaksavat vielä kerran lukea uutiset, jotka linkkasin alkuun ja katsoa videon kirjotukseni jälkeen, uskon että homma aukeaa vielä enemmän.
Todella surullista.


YT JoakimLindholm

Hermione
Javier Pena
Viestit: 1788
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Lahden putkapahoinpitelystä on pitkä keskustelu täällä:

viewtopic.php?f=11&t=27555

Itse olen esittänyt samoja huomioita, kuin mitä toit esille, eli miten tuollainen väkivalta ja ihmisen saattaminen kliinisesti kuolleeksi voi olla mahdollista, kun toimitusta töllöttää lähes tusinan verran ihmisiä joilla jokaisella olisi ollut velvollisuus (ei pelkästään mahdollisuus) puuttua ja keskeyttää hengenvaarallinen toiminta jo siinä vaiheessa, kun nyrkki heilui.

Itse toivon todella, että että kaikki tuossa tilanteessa väärän todistuksen antaneet tuomitaan.
Kirjaviisas loitsumestari

Avatar
poikani
Watson itse
Viestit: 5555
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja poikani »

poliisienrikokset kirjoitti:
To Huhti 15, 2021 9:47 am
Olisi mielenkiintoista täällä seurata järkeviä kommentteja ja mitä ajattelette aiheesta ja kirjoituksestani, joka on nimenomaan mielipide kirjoitus hyvin vakavasta aiheesta.
Tervehdys. Tiedän Helsingistä ja naapurikaupungeista useampia melko törkeitä ja hyvinkin törkeitä poliisien tekosia, joista kaksi menisi helposti iltapäivälehtien lööppeihin. Itselleni poliisi ei ole ehkä yhtä poikkeusta lukuunottamatta tehnyt mitään ilkeyksiä, vaikka joskus olisi melkein ollut aihettakin. On ihan selvää, että poliisi kohtelee eri ihmistyyppejä ja -ryhmiä aivan eri tavalla.

Täytyy esimerkkisi myötä miettiä, voisiko asioita nostaa anonyymisti esille. Mitään tuomioita niistä ei voi tulla, koska en muista esimerkiksi päivämääriä, enkä poliisien tarkkoja tuntomerkkejä.
????? ?? ??????.

poliisienrikokset
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Huhti 14, 2021 11:48 am

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja poliisienrikokset »

poikani kirjoitti:
To Huhti 15, 2021 2:40 pm
poliisienrikokset kirjoitti:
To Huhti 15, 2021 9:47 am
Olisi mielenkiintoista täällä seurata järkeviä kommentteja ja mitä ajattelette aiheesta ja kirjoituksestani, joka on nimenomaan mielipide kirjoitus hyvin vakavasta aiheesta.
Tervehdys. Tiedän Helsingistä ja naapurikaupungeista useampia melko törkeitä ja hyvinkin törkeitä poliisien tekosia, joista kaksi menisi helposti iltapäivälehtien lööppeihin. Itselleni poliisi ei ole ehkä yhtä poikkeusta lukuunottamatta tehnyt mitään ilkeyksiä, vaikka joskus olisi melkein ollut aihettakin. On ihan selvää, että poliisi kohtelee eri ihmistyyppejä ja -ryhmiä aivan eri tavalla.

Täytyy esimerkkisi myötä miettiä, voisiko asioita nostaa anonyymisti esille. Mitään tuomioita niistä ei voi tulla, koska en muista esimerkiksi päivämääriä, enkä poliisien tarkkoja tuntomerkkejä.
Hei, olen painottanut blogissa että jokaisella jutulla on merkitys. Laita mulle mahdollisimman tarkka kuvaus asioista mi muistat blogissa mainittuun mailiin. En lähde tässä laittamaan sillä kuten tiedätte mihinkään ei voi luottaa. Mallit löytyy blogin contact osiosta ja etusivulta. Saatan juttusi toimittajille jotka perkaavat juttuja juuri läpi todella isolla kädellä. Sen verran sanon että sinne voit laittaa nimen ja puhnron että se näyttää ensinnäkin aidommalta ja toimittajat voivat soitella sinulle ja kysellä lisää. Nämä toimittajat olen valikoinut erittäin tarkkaan ja paljon kertoo jo se että olen heille uskoutunut asioista, joita en ole edes blogissa kirjoittanut. Olen heitä useasti tavannut ja heidän isoin intressi tällä hetkellä on saada juttuja mahdollisimman laajalti Suomesta.

Se jos toimittajien jutut eivät mene tutkintaan joihin he keksivät tai löytävät perusteita, ei kestä tällä hetkellä päivänvaloa.

Vannon että blogiin lähetetyistä viesteistä ei yksikään päädy muualle tässä vaiheessa. Jos esitutkintaa aloitetaan siinä vaiheessa kaikilta kysytään erikseen lupa.

Yt Joakim Lindholm

Kuten sanoin aiemmin olkaa varovaisia kaiken kanssa huijareita on liikkeellä nyt jo tajuton määrä. Multa voi tarkistaa itseltä asioita esim blogin mailin kautta tai FB joka on avoin ja löytyy kyllä helposti.

Sen verran voin sanoa että isoja juttuja on tulossa mutta se toki kaikki ottaa aikaa kun he etsit todistajia yms. Tosissaan asiassa ollaan liikkeellä ja blogin pohjalta tullaan näkemään Suomessa täysin poikkeuksellisen suurta uutisointia lähi viikkoina.

Koskee myös muita jos haluatte että jutut menevät tutkintaan niin viestiä blogin kautta. Ymmärrän että moni vielä epäilee tässä vaiheessa ja isoin pommi vasta kytee aiheen tiimoilta kun isoimmat mediat uutisoivat minut sinä minä olen esiintynyt ja miehenä joka oikeasti on sillä asialla jonka olen maininnut.

Yt Joakim Lindholm

Kahvakuula
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Syys 29, 2020 3:17 pm

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja Kahvakuula »

Onhan niitä videoitakin levinnyt viime vuosina kun poliisimies uhkailee/käyttää asemaansa väärin. Tuomioitakin niistä on jaettu?

Varmasti on paljon sellaisia tapauksia, että ei ole sitä videota tai ääninauhaa esittää todisteeksi ja sitten ne asiat jäävät siihen.

Toki poliisit nykypäivänä tiedostavat, että mahdollisuus kuvattavaksi tulemiselle on, ja näin ehkä osaavat hillitä takaraivossa pauhaavaa tunnemyrskyä.

Avatar
PiikkiSika
Axel Foley
Viestit: 2003
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

^^....viesteistä ei yksikään päädy muualle tässä vaiheessa. Jos esitutkintaa aloitetaan siinä vaiheessa kaikilta kysytään erikseen lupa.
Että ihan lupa kysytään :?: Mahtaa olla hyvät suhteet syyttäjiin ku näin...

poliisienrikokset
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Huhti 14, 2021 11:48 am

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja poliisienrikokset »

PiikkiSika kirjoitti:
Pe Huhti 16, 2021 5:14 am
^^....viesteistä ei yksikään päädy muualle tässä vaiheessa. Jos esitutkintaa aloitetaan siinä vaiheessa kaikilta kysytään erikseen lupa.
Että ihan lupa kysytään :?: Mahtaa olla hyvät suhteet syyttäjiin ku näin...
Tajusit varmaan, että ihan kohteliaisussystä kysyn juuri asianomistajilta, että onko ok että asia viedään esitutkintaan. Erikseen sitten ne tapaukset, joissa syyttäjä voi sellaisen määrätä joko yleisen edun tai sen perusteella, että rikos on sen tarpeeksi vakava. Ei syyttäjältä olla todellakaan kyselemässä lupaa..

Esimerkkinä vaikka jos on kertonut että oma mies, joka on poliisi olisi näpistänyt jotakin, on parempi kysyä vaimolta lupaa että laitetaanko juttu tutkintaan kuin tehdä se vain ilmoittamatta, jolloin voi kotiolot mennä helvetilliseksi sen vuoksi.

Avatar
PiikkiSika
Axel Foley
Viestit: 2003
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Hyvä homma että rikoksista joutuvat vastuuseen.
Täyttä tuubaa puolestaan moiset lupaukset - aika erikoinen tilanne jos kymmenien tai satojen todistajien kertomukset jätetään tutkimatta "koska Joakkimi lupasi"... tut siinä mielipiteitä ja lupia keltään kysellä siinä vaiheessa :mrgreen:
#hyvä_niin

Avatar
poikani
Watson itse
Viestit: 5555
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja poikani »

PiikkiSika kirjoitti:
Pe Huhti 16, 2021 5:14 am
^^....viesteistä ei yksikään päädy muualle tässä vaiheessa. Jos esitutkintaa aloitetaan siinä vaiheessa kaikilta kysytään erikseen lupa.
Että ihan lupa kysytään :?: Mahtaa olla hyvät suhteet syyttäjiin ku näin...
Miten kuvittelet, että tieto menisi syyttäjälle? Mietipä vähän ennen kuin kirjoitat tänne moisia neronleimauksia.
????? ?? ??????.

Infoaja
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Marras 03, 2020 2:36 pm

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja Infoaja »

poliisienrikokset kirjoitti:
Pe Huhti 16, 2021 6:07 am
PiikkiSika kirjoitti:
Pe Huhti 16, 2021 5:14 am
^^....viesteistä ei yksikään päädy muualle tässä vaiheessa. Jos esitutkintaa aloitetaan siinä vaiheessa kaikilta kysytään erikseen lupa.
Että ihan lupa kysytään :?: Mahtaa olla hyvät suhteet syyttäjiin ku näin...
Tajusit varmaan, että ihan kohteliaisussystä kysyn juuri asianomistajilta, että onko ok että asia viedään esitutkintaan. Erikseen sitten ne tapaukset, joissa syyttäjä voi sellaisen määrätä joko yleisen edun tai sen perusteella, että rikos on sen tarpeeksi vakava. Ei syyttäjältä olla todellakaan kyselemässä lupaa..

Esimerkkinä vaikka jos on kertonut että oma mies, joka on poliisi olisi näpistänyt jotakin, on parempi kysyä vaimolta lupaa että laitetaanko juttu tutkintaan kuin tehdä se vain ilmoittamatta, jolloin voi kotiolot mennä helvetilliseksi sen vuoksi.
Pitäisi ehkä ex-poliisina tietää, että näpistys on asianomistajarikos ja sinä tai tekijän vaimo ei sitä päätä "laitetaanko juttu tutkintaan".

Avatar
poikani
Watson itse
Viestit: 5555
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja poikani »

Infoaja kirjoitti:
Pe Huhti 16, 2021 4:40 pm
Pitäisi ehkä ex-poliisina tietää, että näpistys on asianomistajarikos ja sinä tai tekijän vaimo ei sitä päätä "laitetaanko juttu tutkintaan".
Mitä helvettiä? Eihän kukaan sellaista ole ehdottanutkaan, että blogin pitäjä päättäisi asiasta. Esimerkkitapauksessa tekijän vaimo toki päättää, että viedäänkö juttua eteenpäin. Asianomistaja saa sitä myötä tiedon.
????? ?? ??????.

poliisienrikokset
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Huhti 14, 2021 11:48 am

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja poliisienrikokset »

Infoaja kirjoitti:
Pe Huhti 16, 2021 4:40 pm
poliisienrikokset kirjoitti:
Pe Huhti 16, 2021 6:07 am
PiikkiSika kirjoitti:
Pe Huhti 16, 2021 5:14 am


Että ihan lupa kysytään :?: Mahtaa olla hyvät suhteet syyttäjiin ku näin...
Tajusit varmaan, että ihan kohteliaisussystä kysyn juuri asianomistajilta, että onko ok että asia viedään esitutkintaan. Erikseen sitten ne tapaukset, joissa syyttäjä voi sellaisen määrätä joko yleisen edun tai sen perusteella, että rikos on sen tarpeeksi vakava. Ei syyttäjältä olla todellakaan kyselemässä lupaa..

Esimerkkinä vaikka jos on kertonut että oma mies, joka on poliisi olisi näpistänyt jotakin, on parempi kysyä vaimolta lupaa että laitetaanko juttu tutkintaan kuin tehdä se vain ilmoittamatta, jolloin voi kotiolot mennä helvetilliseksi sen vuoksi.
Pitäisi ehkä ex-poliisina tietää, että näpistys on asianomistajarikos ja sinä tai tekijän vaimo ei sitä päätä "laitetaanko juttu tutkintaan".
Aivan eli siinä kysytään asianomistajalta haluaako viedä jutun eteenpäin on sitten kyseessä kauppias tai tavallinen ihminen. Täytyy muistaa että osa tapauksista on sen verran herkkiä, että osa ihmisistä ei tahdo että nimi tulisi julki yms.

Se että olen luvannut että jokainen tutkitaan on totta. Sen esityön tekevät todella taitavat toimittajat ja ne tapaukset, joissa kyetään näyttämään että juttuun on mahdollista saada todistajia tai todisteita tullaan viemään eteenpäin. Jos blogia on lukenut niin juuri esim tapaukset, joissa poliisi on kirjannut virkavallan väkivaltaisen vastustamisen ja kahden poliisin sana yhtä ihmistä vastaan ja ei ole todistajia ovat juttuja joita on lähes mahdotonta selvitää, ellei toinen poliiseista kerro itse. Mutta paljon on tulossa ja mielenkiintoisia aikoja. Suuri osa epäilijöistä ja kiistäjistä ovat foorumeilla varmaankin juuri poliiseja joilla oma puntti tutisee, kun ei ole tietoa mitä kaikkea olen saanut ihmisiltä. Tietyillä laitoksilla onkin syytä pelätä, mutta kuten tiedätte niistä en voi vielä puhua mitään.

YT Joakim

ässähai
Sabrina Duncan
Viestit: 356
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Kaikille ihmisille muistuttelen tämänkin topicin kohdalla seuraavasta asiasta.

Vaikka poliisissa on tehty virheitä, joita kaikkia ei ilmeisesti ole selvitetty, niin tästä huolimatta on tilanne kentällä ja rikostutkinnassa se, että poliisiin voi luottaa.

HUOM!
Jos tarvitset poliisin apua, älä pelkää soittaa hätäkeskukseen 112. Jos tarvitset poliisin apua, soita 112, niin poliisi tulee paikalle ja auttaa.

Ehkä mietit nettikeskusteluja luettuasi, että et enää uskalla luottaa poliisiin.´On ymmärrettävää, että ensin mietit näin. Minäkin olen joskus miettinyt samaa, mutta sitten olen huomannut, että poliisiin voi luottaa ja poliisi auttaa kaikkia kansalaisia.

Poliisien tekemät virheet ja väärät teot ovat vaikeita asioita, mutta on tärkeää että niistä uskalletaan puhua avoimesti. Kun poliisien tekemiä virheitä ei salata, niin virheet voidaan selvittää. Kun virheet selvitetään, ne eivät enää toistu.

Se, että poliisien virheistä keskustellaan netissä, työpaikoilla, ystävien ja sukulaisten kanssa tarkoittaa sitä, että poliisia ei tarvitse pelätä. Koska poliisia ei tarvitse pelätä, niin silloin uskalletaan puhua avoimesti kaikista vaikeista asioista.

Poliisi osaa auttaa ja poliisi osaa rauhoittaa hankalia tilanteita. Olen tämän tänään kautta rantain havainnut.

Että näin ikkään. Tällainen "pitkä välihuuto" tähän sananvapaudenkin kannalta hyödylliseen keskusteluketjuun.

Avatar
PiikkiSika
Axel Foley
Viestit: 2003
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Nuoruudessa kytät ei paljon väkivaltaa säästelleet, tiedä kuinka nykyisin? Tuleeko turhaantumis tuuppimista nyrkkiä jne..? Toisaalta se tavallaan kuului asiaan, jos tötöilit ja jäit kii, nii voi voi :D Voimankäyttö määräykset tainnu myös muuttua viime vuostuhannelta? Virkaiässä luulis tyyppien olevan ja tuskin tavoistaan päässeet? Toivotaan et tulee esiin jotain muutakin ku näpistelyitä.
#jäin_voitolle

Kalabaliikki
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2021 10:18 pm

Re: Entisen helsinkiläispoliisin paljastusblogi kertoo poliisien sikailusta

Viesti Kirjoittaja Kalabaliikki »

Paljastus blogi ?
Itsensä paljastaja ?
En löytänyt yhtään mitään paljastavaa, ehkäpä se on tarkoituskin.
Huutoäänestys

Vastaa Viestiin