Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
erämaaetsivä
Jack Bauer
Viestit: 954
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

Tokkaukko:
Puhelin ollu toisella korvalla,onhan noita miltä puuttuu puolipäätä ja vieläki vittuilee mm. Esa Rano.
Sinä et vissiin ole ollu paljon kenenkään kans tekemisissä jos et ole tämmösiä ihmisiä nähny joita on ammuttu päähä tai muuten puuttuu osa pääkallosta ja kundi vaan höpöttää että vituttaa tämmönen?
Ranoa lyötiin kirveellä päähän ja siitä tuo kolo päässä. Nykyään vainaa, kuoli takaraivoon ammuttuna, pienikaliperisella aseella. Siis ei vittuile enää.

Dallapee
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Huhti 19, 2021 11:16 pm

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Dallapee »

Totaldusk kirjoitti:
To Huhti 22, 2021 4:01 pm
nom de plume kirjoitti:
Ti Huhti 20, 2021 12:37 am
Naisesta en tiedä, mutta MA:n läheinen sanonut, että Markusta ammuttu päähän.
no ei kyllä saatana ole ammuttu päähän kun on ampumisen jälkeen soittanut hätäkeskukseenkin ja osannut antaa hyvät tiedot tapahtuneesta ja ilmeisesti vuotanut kuiviin. Aina täällä löytyy näitä paskanjauhajia

MA:ta ammuttu 2 kertaa. Eka rappukäytävässä joka ei tappanut, meni asuntoonsa karkuun ja piilotti siellä olleet 2 henkilöä vaatekasan alle. Ampuja tuli sisään tosiaankin ampumalla oven rikki ja tämän jälkeen MA sai uudelleen haulikosta ja suoraan päähän. Myös tämä ammuttu nainen sai yhden laukauksen suoraan naamaan. Tämä on fakta.

nom de plume
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Huhti 19, 2021 5:38 pm

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja nom de plume »

Totaldusk kirjoitti:
To Huhti 22, 2021 4:01 pm
nom de plume kirjoitti:
Ti Huhti 20, 2021 12:37 am
Naisesta en tiedä, mutta MA:n läheinen sanonut, että Markusta ammuttu päähän.
no ei kyllä saatana ole ammuttu päähän kun on ampumisen jälkeen soittanut hätäkeskukseenkin ja osannut antaa hyvät tiedot tapahtuneesta ja ilmeisesti vuotanut kuiviin. Aina täällä löytyy näitä paskanjauhajia

Enhän sanonutkaan, että olisi päähän ampumisen jälkeen soittanut häkeen, vaan spekuloin että ammuttu kerran, johon ei kuollut, soittanut häkeen ja sen jälkeen ammuttu uudelleen. Enkä missään kohtaa väittänyt mitään faktaksi, joten se siitä paskanjauhannastakin. 😄
Luetun ymmärtäminen??

On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9150
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Voih, turrilauman kunniaa on nyt syvästi loukattu, kun mielenvikaiselta vaikuttanut lohikäärmepersoona syöksi vain hieman tulikepistään tulta pupujen ja ihmisten päälle. Murhasta epäillyn on kuitenkin kerrottu olleen ajatteleva ja syvästi tunteva humanisti, ei mikään väkivaltainen ja paha lohikärmes*.
Turri voi olla sivupersoona tai fetisistinen seksileikki – Sexpo-säätiö: Välttäkää niiden häpäisemistä, joille se on seksuaalista
Turreiluna tunnettuun alakulttuuriin saattaa liittyä seksuaalisia sävyjä, mutta siinä ei ole mitään tuomittavaa, sanoo Sexpon toiminnanjohtaja.
TEKSTI
Meri Eskola


Julkaistu: 23.4.2021
Turun henkirikokseen yhdistetyssä alakultturin lajissa, jota kutsutaan suomeksi turreiluksi, voi olla harrastajalleen seksuaalisia sävyjäkin. Siinäkään ei ole mitään tuomittavaa, sanoo Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja, filosofi-seksologi Tommi Paalanen.
Turriharrastusta on hyvin monenlaista. Osalle harrastajista turri on rooli tai alter ego, eli toinen minä, osalle se on puolestaan fetisistinen seksileikki, eli seksuaalinen mielihalu kohdistuu johonkin tiettyyn kohteeseen, kuten turriasuun ja -rooliin.
Paalasen mukaan ihmisillä on erilaisia tasoja esimerkiksi turriharrastuksen rooleissa tai seksuaalisuudessa. Joillekin turrihahmo on toinen persoonallisuus, eli erittäin syvä rooli, toisille eläinhahmoksi eläytyminen on vain kevyttä leikkiä.
– Sama kuvio pätee seksuaalisuuden suhteen: joillekin turriudessa ei ole mitään seksuaalista, toisille se on voimakkaasti seksuaalista, ja joillekin turriroolissa voi olla seksuaalisuutta, mutta se ei ole pääasia.
Seksuaalisuuden ja ihmissuhte"Jos painija murhaa jonkun, ei painia aleta pohtia sairaana harrastuksena, jolla on jokin rooli murhassa."
TOMMI PAALANEN, SEXPO-SÄÄTIÖiden asiantuntijatyössä toimiva toiminnanjohtaja Paalanen muistuttaa, ettei mikään turreiluunkaan liittyvistä rooleista sinänsä ole ”perverssi”, sairaana pidetty.
Myös fetissiturreilu on täysin ok, ja harjoittajilleen kiihottavaa sekä merkityksellistä. Jos turreilu ei ole itselle seksuaalista, sen voi aina sanoa, mutta suosittelen välttämään niiden ihmisten väheksymistä tai häpäisemistä, joille se on seksuaalista. Jokainen tyylillään.
Paalanen muistuttaa lopuksi, ettei muitakaan harrastuksia automaattisesti niputeta rikosten syyksi.
Jos painija murhaa jonkun, ei painia aleta pohtia "sairaana harrastuksena", jolla on jokin rooli murhassa. Murha ei aiheudu harrastuksesta, vaan harrastus on ennemmin sivuseikka. Murhan taustalla on lähes aina ihan muut syyt.
https://www.apu.fi/artikkelit/turri-voi ... en-fetissi
Olipa hyvä, että turreseksin asiantuntija, seksologi Paalanen vetäisi selitteensä loppuun useimmille maahanmuutosta tutun ns. "KIN-selityksen" (mutta raiskaa ja tappaa ne suomalaisetkin) kertomalla, ettei urheiluakaan aleta pitää sairaana harrastuksena, kun urheilija murhaa. On noinkin, mutta mahtaako tämä seksihenkilö Paalanen ymmärtää sitä, että urheilija urheilee ihan omana persoonanaan, eikä larppaile harrastaessaan ja muutenkin vapaa-aikanaan karva-asun sisällä ottaen sopivissa paikoissa aina kankea hännän alle? Eikä jaa twitterissä satoja painitrikoisiin pukeutuneita henkilöitä piirustuksissa. Painijalle paini on joko tärkeä harrastus tai aniharvoille työ, mutta ei se heilläkään ole ainoa asia elämässä, mikä tuottaa heille iloa. Ilo tulee urheilijoille yleensä aina montaa muutakin väylää pitkin.

Jos turri on jollekin tärkeä sivupersoona, on syytä olla hänestä huolissaan. Toki, jos henkilöä kiinnostaa vaikkapa homoseksi karvaselän kanssa, niin turrikulttuurin karvapukuun pukeutuneet miehet avaavat karvaselkien rakastajille upouusia onkaloita ja täten suosittelen sitä heille vahvasti. Näiltä myös nuoret tyttölapset voivat saada näkökulmia, aivoja ja montaa muuta asiaa avartavia kokemuksia, mutta sitten ei kannata alkaa itkemään massiivista someitkua, jos karvasetä hyppää selkään kuin elukka, eikä edes kiitä kyydeistä, vaan korkeintaan jättää ryppyisen kakskymppisen sinne kaninkoloon kun näytös kanien välisestä karvaisesta kanssakäynnistä on ohi.

Suhteiden karvaiset kokemukset ja eritteidenhajuisten karvapukujen jälkipyykit furryturripiireissä hoidetaan paitsi nettikiusaamalla, myös haulikolla ja puukolla henkiä riistämällä. Ihan elukkamaista menoa siis ja täydet RISPECTIT harrastuneisuudesta!

*) tuleeko lohikäärme muuten siitä, kun käärme panee lohen tiineeksi vai miten? Peppuseksi ainakin viehätti murhaajaa, joten ei itse ollut halukas lisääntymään tai ei tiennyt keinoja suvun- ja lajinjatkamiseen?)
Jossain on pikkutyttö jonka äiti on horostrippari, iskä cracknisti, joka tunnusti tytön omakseen vasta stripparin ja oikeuden pakottaessa. Tytön pappa taas on lastennuuhkija, joka pussaa omia lastenlapsiaan suulle ja hän on myös USAN presidentti.

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5215
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja damfin »

Tuo kouvolan asetakavarikko viewtopic.php?f=20&t=25907 kyllä voisi hyvinkin liittyä tähän tapaukseen, täällähän jo aiemmin joku sittemmin pois potkittu lateli aika tarkasti osuvia tietoja jotka mielikuvitukseksi tulkittiin ja kertoi että haulikko oli peräisin tekijän vaarilta... ja kyllähän tuo eläköitynyt asemestari ikänsä puolesta hyvinkin voisi olla tämän tekijän vaari.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

digitikka
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 107
Liittynyt: Ma Elo 29, 2011 10:30 pm

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja digitikka »

Turun Sanomat 28.4.2021

” Lounais-Suomen poliisi lupaa kertoa torstaina viimeisimmät käänteet Turun Pernossa pääsiäisenä tapahtuneista surmista. Poliisi järjestää tapauksesta tiedotustilaisuuden, joka on suunnattu median edustajille. Turun Sanomat on paikalla ja raportoi uusimmat tiedot verkossa tuoreeltaan.

Pernon surmatyöt tapahtuivat huhtikuun alussa. Kaksi nuorta sai surmansa luodeista ja yksi loukkaantui vakavasti saatuaan puukosta. Teosta epäillään 27-vuotiasta miestä, jonka poliisi löysi tekojen jälkeen paikalta. Hän istuu parhaillaan tutkintavankeudessa ja on myöntänyt teot pääpiirteittään.

Verityö on poikkeuksellisuutensa vuoksi herättänyt paljon mediahuomiota. Julkisuudessa on spekuloitu muun muassa sillä, että sekä epäilty että uhrit olivat ilmeisesti ns. turreharrastajia, eli pukeutuvat eläinhahmoiksi. Lisähuhuja jutun ympärillä on luonut myös se, että virolaislehtien mukaan epäilty iski asuntoon, jossa oli tapahtumahetkellä myös korkea-arvoisen virolaisen sotilashenkilön puoliso.”
Eteenpäin! Sano Mummo lumessa

UusiPrometeus
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Pe Tammi 27, 2017 12:18 pm

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja UusiPrometeus »

Vaikka en uskokaan että turreus on tässä määrittävämpi tekijä kuin miessukupuoli yhdistettynä syrjäytyneisyyteen, niin en voi olla linkkaamatta tätä uutista: 15.4. tapahtui Yhdysvalloissa myös turrin/bronyn tekemä murha. Tämä oli kaiken päälle vielä natsi, että ponit varmaan vielä vähemmän ilmeisesti selittävä tekijä :D

https://www.rollingstone.com/culture/cu ... 5apdXnQzVs

Hankkija
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:06 pm
Paikkakunta: Riukulehto

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Hankkija »

Turun Pernon tapauksen motiivi on useiden seikkojen summa

Poliisilla on selkeä käsitys pääsiäislauantain tapahtumista Turun Pernossa, missä kaksi henkilöä sai surmansa ja kolmas uhri vakavia vammoja. Murhista ja murhan yrityksistä epäillään 27-vuotiasta miestä.

Esitutkinnan perusteella tekojen taustalla ei ole selvää yksittäistä motiivia.

– Teot ovat olleet monien yksittäisten tapahtumien ja seikkojen summa, kuvailee tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kristiina Kontio.

Kyse on epäillyn yksityiselämään liittyvistä arkaluonteisista asioista, joita poliisi ei henkilön yksityisyyden suojan takia kommentoi julkisuudessa.

Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi seikkoja, jotka viittaisivat siihen, että tekojen motiivi liittyisi mustasukkaisuuteen. Epäilty tekijä ja henkirikoksen uhriksi joutunut 27-vuotias mies olivat poliisin tiedon mukaan kavereita.

Taustalla miesten välinen erimielisyys
Epäilty saapui tapaamaan kaveriaan Pernon kaupunginosaan aamuyöllä 3. huhtikuuta. Taustalla oli edellisenä päivänä miesten välille syntynyt erimielisyys, joka oli pikkuhiljaa muuttunut riidaksi.

Epäilty ampui uhria ensimmäisen kerran kerrostalon pihalla. Mies sai luodista osuman mutta pääsi pakenemaan ampujaa asuntoon taloon sisälle.

Talossa asuvat 25-vuotias nainen ja 29-vuotias mies tulivat äänien johdattelemina tapahtumapaikalle ja joutuivat sivullisina väkivallan kohteeksi. Epäilty ampui naisen talon edessä, minkä jälkeen hän vahingoitti teräaseella miestä.

Seuraavaksi epäilty siirtyi sisälle asuntoon ja ampui aiemmin aseella vahingoittamansa 27-vuotiaan miehen.

– Asunnossa piiloutuneina olleet 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen ovat mahdollisesti olleet vaarassa. Esitutkinnan perusteella voidaan katsoa, että he ovat voineet joutua tilanteessa henkirikoksen kohteeksi, Kontio sanoo.

Ammuttuaan asunnossa olleen miehen, epäilty poistui asunnosta samaa reittiä. Poliisi otti hänet kiinni kerrostalon ulkopuolella, missä tämä luopui ampuma-aseesta ja teräaseesta. Epäillyllä ei ollut lupaa hallussa olevaan aseeseen.

Esitutkinta etenee aikataulussa
Epäilty oli tapahtumahetkellä päihtynyt. Huumausaineiden käytön seurauksena häntä epäillään ainakin rattijuopumuksesta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehen 6.4. todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

Kontion mukaan tapauksen esitutkinta on edennyt hyvin.

– Kyseessä on laaja asiakokonaisuus, mutta etenemme aikataulussa, hän arvioi.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 1. heinäkuuta.
https://poliisi.fi/-/turun-pernon-tapau ... ojen-summa
29.4.2021 10.00

Bird
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Su Marras 15, 2020 10:40 pm

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Bird »

En pysty ymmärtämään minkälainen ihminen menee omasta kodistaan varta vasten paikalle, mistä on kuulunut ampumisen ääniä ja mahdollisesti riitelyn ääniä sitä ennen. Ei ole itsesuojeluvaistoa nimeksikään ja ammutuksi ja puukotetuksihan siinä tuli. Ihan turhia kuolemia.

Ghost hunting
Jessica Fletcher
Viestit: 3358
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Erimielisyydet alkoivat surmaa edellisenä päivänä, sitten jo ollaan aseen kanssa pihalla ja hommattu asekkin, mitähän nää vetää oikein?

BigDane
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: La Joulu 29, 2018 11:42 pm

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja BigDane »

Ghost hunting kirjoitti:
To Huhti 29, 2021 10:39 am
Erimielisyydet alkoivat surmaa edellisenä päivänä, sitten jo ollaan aseen kanssa pihalla ja hommattu asekkin, mitähän nää vetää oikein?
Jänikset ainakin syö omaa paskaansa vitamiinien takia (keskimäärin joka kolmannen papanan), sitä en vielä tiiä, mitä lohikäärmeet vetää :roll:

Avatar
Tarkastaja Levisi
Javier Pena
Viestit: 1881
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Selviä intohimo- tai mustasukkaisuusmurhan piirteitähän tässä tapauksessa, kun jantteri on ajanut Kouvolasta Turkuun saakka kaveriaan surmaamaan. Olisiko raivopäissään lähtenyt Kouvolasta joskus iltapäivällä lähtenyt Turkuun ajamaan ja sitten perille päästessään ilmoittanut kaverilleen, että on pihalla odottelemassa. Melkoisen raivon vallassa on ollut kun on myös sivullisia surmannut sekä yrittänyt surmata. Pelkällä 'pimeällä hetkellä' surmatöitä on turha puolustella, kun tappoaseet on olleet valmiiksi mukana,
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

B€st
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2020 9:58 am

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja B€st »

Ghost hunting kirjoitti:
To Huhti 29, 2021 10:39 am
Erimielisyydet alkoivat surmaa edellisenä päivänä, sitten jo ollaan aseen kanssa pihalla ja hommattu asekkin, mitähän nää vetää oikein?
minähän kirjoitin heti tapauksen tapahduttua, että huumehissa oltu, mutta täällä yritettiin todistella, ettei se olisi mahdollista. No kuinka ollakaan, huumeissahan hän sinne lähti ja sen takia häntä epäillään rattijuopumuksestakin.

Ghost hunting
Jessica Fletcher
Viestit: 3358
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Sehän oli päivänsäteen ja menninkäisenselvää huumeiden kiskominen ja siitä johtuvaa velan perintää, ainakin itelle se oli selvä asia. Nykyään menee pienestäkin summasta :shock:
Kaikenlaista hyssyttelyä ollut, ettei saa selkokiellä puhua.

Avatar
Kaketus
Nikke Knakkertton
Viestit: 162
Liittynyt: Su Elo 01, 2010 9:11 pm

Re: Turku, Perno: Kaksi henkilöä surmattu - tutkitaan murhina ja kolmena murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Kaketus »

Samaa olen itsekin miettinyt,kertoi osatotuutta heittäen satua sekaan,ehkä sai jostain viranomaistietoa.
Tällainen pimeä asekauppias sopisi hyvin kuvaan,onko vain tuttu pappa vai sukua on eri juttu...

damfin kirjoitti:
Su Huhti 25, 2021 4:52 pm
Tuo kouvolan asetakavarikko viewtopic.php?f=20&t=25907 kyllä voisi hyvinkin liittyä tähän tapaukseen, täällähän jo aiemmin joku sittemmin pois potkittu lateli aika tarkasti osuvia tietoja jotka mielikuvitukseksi tulkittiin ja kertoi että haulikko oli peräisin tekijän vaarilta... ja kyllähän tuo eläköitynyt asemestari ikänsä puolesta hyvinkin voisi olla tämän tekijän vaari.

Vastaa Viestiin