Ulkomaalainen raiskaajana

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15454
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Ulkomaalainen raiskaajana

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vaikka aiheesta ei olisi korrektia edes keskustella, niin otan kuitenkin esille joitain tapauksia, joissa on uutisoitu ulkomaalaisen tekemästä raiskauksesta.
-Alkupalana saamme seksivalistusta a´la Norge ja välipaloina pontevasti hedelmäisiä tilastoja. Jälkiruokana sulatellaan kirpeän happamasti virkamiehen lausuntoa.

Kommentoin tarpeen mukaan. Jos kommenttini ei miellytä, niin so what! Minä kommentoin vaikka Kiinan keisarin kanssa enkä tarvitse siihen kenenkään lupaa.
– Nuo mahdolliset kommentit aina ao. uutisen lopussa.

Norjan ulkomaalaisille halutaan seksivalistusta
Norjassa asuville ulkomaalaisille on järjestettävä kursseja skandinaavisista seksuaalitavoista, ehdottaa norjalainen pakolaisjärjestö. Uimarannoilla yläosattomissa uimapuvuissa aurinkoa palvovat norjalaisnaiset houkuttelevat järjestön mukaan väkivaltaisuuksiin pakolaismiehiä, jotka ovat tottuneet täysin erilaiseen käytökseen ja moraalikäsitykseen.
"On selvää, että hunnutettuihin naisiin tottunut muslimi villiintyy hiekkarantojen paljaasta rintamassasta. Siksi on korkea aika järjestää aiheesta valistuskursseja", vaatii Norjan pakolaisjärjestön edustaja Annette Thommesen.
Myös Norjan pakolaistiedotuksesta vastaava ulkomaalaishallitus kannattaa tiedotuksen laajentamista käytännön asioista seksuaaliseen kanssakäymiseen ja norjalaisiin käytöstapoihin.
Lähtökohtana sukupuolikurssien järjestämiselle on ulkomaalaisten suuri osuus väkivalta- ja muissa rikostilastoissa.
Norjan pakolaisongelmien syynä ovat Thommesenin mukaan kulttuurierot. Siksi tulisi mahdollisimman pian järjestää tilaisuuksia, joissa selitetään norjalaisten elintapoja ja moraalikäsityksiä.
Norjaan asettuneet pakolaiset pitävät pakolaisjärjestöjen lausuntoja loukkaavina, ja yksittäiset henkilöt ovat haastamassa Thommeseniä oikeuteen kunnianloukkauksesta.
Rikostilastot puoltavat pakolaisjärjestön käsityksiä, sillä viime vuonna tehdyistä väkivaltarikoksista 15 prosenttia oli ulkomaalaisten tekemiä. Toisaalta ulkomaalaisten osuus koko Norjan väestöstä on vain 3,3 prosenttia.
Oslon poliisin tilastojen mukaan ulkomaalaiset ovat syyllisiä 70 prosenttiin tammi-kesäkuun aikana ilmoitetuista raiskauksista.
HS 23.7.1990

DL: Onkohan arabimaissa työssä oleville suomalaismiehille järjestetty esim. Saudi-Arabian maahanmuuttoviraston toimesta valistuskursseja, miten tulee menetellä kun näkee hunnutetun naisen, sillä onhan selvää, että bikineissä kulkeviin naisiin tottunut kristitty villiintyy nähdessään savimajan keittiössä hunnutettuna häärivän naisen.

Ulkomaalainen vangittiin epäiltynä useista raiskauksista Helsingissä
Useista raiskauksista ja pahoinpitelyistä epäilty 26-vuotias ulkomainen mies vangittiin Helsingin raastuvanoikeudessa keskiviikkona. Toistaiseksi poliisi on saanut vahvistuksen kahdeksalle raiskaukselle. Tapauksia uskotaan olevan enemmänkin. Mies otti naisia kyytiinsä yleensä viikonloppuisin ravintoloiden ulkopuolelta. Hän lupasi ajaa kyyditettävät kotiin, mutta ajoikin Viikin metsään. Raiskauksen lisäksi mies oli pahoinpidellyt naisia. Poliisi on löytänyt rikospaikalta koruja, jotka eivät kuulu ilmoituksen tehneille naisille. Miestä epäilläänkin ainakin kymmenestä raiskauksesta. Sujuvasti englantia puhunut mies työskentelee Suomessa. Hän liikkui metallinharmaalla Honda Civic -merkkisellä henkilöautolla. Poliisi pääsi miehen jäljille auton tuntomerkkien avulla.
HS 9.8.1990

DL: Tästä kähmystä on oma osio: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=10416

Ruotsi tutki siirtolaisten rikollisuutta
Ruotsiin muuttaneet vierasmaalaiset syyllistyvät rikoksiin useammin kuin ruotsalaiset. Heidän tilillään on enemmän varsinkin törkeitä rikoksia kuten murhia, tappoja, ryöstöjä ja raiskauksia. Tämä käy ilmi valtiollisen väkivaltaa tutkineen toimikunnan selvityksestä.
Toimikunta ehdottaa nyt, että maahanmuuttajien suorittamista rikoksista ja niiden taustoista tehdään erikseen tutkimus mahdollisimman pian.
"Voimme ryhtyä ponnekkaammin toimiin vasta kun meillä on tarkoituksenmukaiset tilastotiedot ja tiedämme enemmän ulkomaalaisten rikollisuuden syistä", kirjoittaa toimikunta mietinnössään.
HS 27.11.1990

DL: Artikkelissa ei erikseen mainittu mistä maista ovat tulleet nuo mainittuihin tekoihin syyllistyneet. Todennäköisesti he ovat kuitenkin suomalaisia ja syynä valtava kulttuuriero mikä maiden välillä on ja raiskauksiin on varmaan syynä se, että suomalainen mies on vaan villiintynyt nähdessään yläosattomissa olleita naisia, sillä kotimaassaan he ovat tottuneet vain huivipäisiin mummoihin.

Poliisi etsii Helsingissä raiskauksista epäiltyjä
Helsingin rikospoliisi pyytää yleisön apua selvittääkseen kahden naisen väkisinmakaamisen Kaisaniemenrannassa Helsingissä sunnuntain vastaisena yönä. Poliisin mukaan raiskaajat ovat ulkomaalaisia ja liikkuivat seurueessa, jossa oli ainakin viisi miestä. He kävelivät juuri ennen raiskauksia Pitkälläsillalla keskustan suuntaan. Yksi väkisinmakaajista on noin 30-vuotias, 170-175-senttinen ja hoikka. Hänen hiuksensa ovat tummat ja laineikkaat. Yllään miehellä oli tumma pusakka ja suorat housut. Seurueeseen kuului myös 40-50-vuotias, lyhyt ja tukeva mies. Hänellä on pyöreät kasvot ja paksut viikset. Miehet puhuivat huonosti suomea.
HS 7.2.1991

DL: Ehkä miehet puhuivat tahallaan huonoa suomea, jotta heistä välittyisi kuva ulkomaalaisina?

Raiskauksista epäilty vangittiin
Helsingin raastuvanoikeus vangitsi keskiviikkona 28-vuotiaan ulkomaalaisen miehen, jonka epäillään syyllistyneen ainakin kahteen raiskaukseen. Helsingissä asuvaa miestä epäillään viime joulukuussa ja nyt maaliskuussa tapahtuneista väkivallanteoista.
Poliisi epäilee, että miehellä saattaa olla tilillään parin viime vuoden ajalta myös muita vastaavanlaisia tekoja. Hän on mm. saattanut houkutella uhrejaan Maunulassa olevalle asunnolleen.
HS 14.3.1991

DL: Tässä naiset ovat varmasti käsittäneet väärin. Mies on todennäköisesti halunnut esitellä perhealbuminsa valokuvia ja rasistiset sekä kielitaidottomat naiset ovat ymmärtäneet asian niin, että mies haluaa raiskata heidät.

Marketta Silmälä on vapaaehtoisesti pahoinpideltyjen apuna
"Parin vuoden sisällä on tullut useita tapauksia, joissa suomalaista naista hakkaa ulkomaalainen aviomies. Naiset ovat alistettuja ja mies käyttää heitä hyväkseen ja hakkaa. Sieltä mistä ne miehet tulee, se on ihan tavallista."
HS 21.7.1992


Raiskauksesta epäilty pidätettiin Kuopiossa
Kuopion keskustassa 22-vuotiaan naisen raiskannut mies on saatu kiinni. Poliisi pidätti syylliseksi epäiltynä noin 30-vuotiaan ulkomaalaisen, joka on asunut jo useita vuosia Kuopiossa ja työskennellyt muun muassa kokkina.
Pidätettäessä mies kiisti syyllisyytensä. Hänet pidätettiin uhrin antamien tuntomerkkien ja useiden vihjeiden perusteella.
HS 1.12.1992


Nainen raiskattiin Kontulan metsikössä
Helsinkiläinen nainen raiskattiin keskiviikkoiltana Kontulan ostoskeskuksen lähellä olevassa metsikössä kymmenen ja puoli yhdentoista välisenä aikana. Nainen oli matkalla Kontulan metroasemalle. Metsikössä naisen seuraan ilmaantui kolme miestä, joista yksi mustaihoinen ulkomaalainen ja kaksi suomalaista. Mustaihoinen mies oli ottanut naista takaa kiinni hartioista ja kaatanut tämän maahan. Hän oli hakannut naista kasvoihin, kuristanut kurkusta ja raiskannut tämän.
Kaksi muuta miestä seurasi tapahtumaa sivummalta osallistumatta siihen.
Nainen oli huitonut ohikulkeville ja yrittänyt pysäyttää heitä. Eräs mies oli havainnut naisen Kontulankaaren ja Kaarikujan risteyksessä ja hälyttänyt paikalle poliisit. Mustaihoinen mies oli noin 40-vuotias, 170-senttinen ja kiharatukkainen. Hänellä oli yllään ruskea pikkutakki.
HS 7.10.1994

DL: Ehkä nuo kaksi suomalaista ovat pakottaneet mustaihoisen raiskaamaan ja hakkaamaan. Niin sen täytyy olla. Ovat vaan opettaneet mustaihoiselle suomalaista kulttuuria ja kansanperinnettä. Meillähän väkivaltaisuus on geeneissä ja asukkaat sisäsiittoisia.

Mutta kuinka asia eteni…
Somalimies pidätetty Kontulan raiskauksesta Tuomio voimassa edellisestä raiskauksesta
Helsingin rikospoliisi on pidättänyt Helsingissä asuvan somalin epäiltynä 5. lokakuuta Kontulassa tapahtuneeseen väkisinmakaamiseen. Mies pahoinpiteli naista muun muassa lyömällä ja kuristamalla. Vuonna 1958 syntynyt, Itä-Helsingissä asuva somalimies tuomittiin viime vuonna vastaavanlaisesta raiskauksesta vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hän on siis koetusajalla.
HS 15.10.1994


Tukholmassa poliisin tilastoimien raiskausten määrä on noin kaksi kertaa suurempi kuin Helsingissä.
"Ruotsissa on ulkomaalaisia hillittömästi enemmän, eikä heidän integroimisensa yhteiskuntaan ole ehkä onnistunut niin hyvin kuin halutaan väittää", sanoo tutkimusjohtaja Aromaa. "Ulkomaalaisten osuus Tukholman väkisinmakaamisluvuista on tavattoman iso." sanoo rikoskomisario Mailis Sandberg Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä
HS 31.12.1994

DL: Niin, Suomestahan muutti Ruotsiin väkeä – tosin töihin, mutta kuitenkin – etenkin 1960- ja 1970-luvulla. Integrointi ei heidän kohdallaan ole ilmeisestikään onnistunut.

Suomalaistyttö raiskattiin ruotsinlautalla Kolme ulkomaalaista pidätettyTukholman poliisi on pidättänyt kolme miestä, joiden epäillään raiskanneen 15-vuotiaan suomalaisen tytön matkustajalautta Viking Mariellalla sunnuntain vastaisena yönä. Helsingin ja Tukholman väliä kulkevan lautan henkilökunta hälytti poliisin Tukholman satamaan sunnuntaiaamuna, kun tyttö kertoi heille joutuneensa miesjoukon raiskaamaksi kello kolmen ja neljän välillä. Matkustajien pääsy lautalta satamaan myöhästyi hieman, sillä poliisi antoi tytön tunnistaa poistujien jonosta neljä miestä. Ulkomaalaiset, noin 30-vuotiaat miehet asuvat Ruotsissa.
Yksi miehistä vapautettiin tytön kertomuksen perusteella, ja kolme on pidätetty tutkimusten ajaksi. He kiistävät syytökset. Edellisen kerran Tukholman poliisi selvitteli raiskaustapausta Mariellalla huhtikuun lopussa. Rikostarkastaja Sune Tillströmin mukaan Tukholman poliisin tietoon tulee ruotsinlautoilta ehkä 6-8 raiskausta vuodessa
HS 12.6.1995

DL: Ovat varmaan toisen polven suomalaissiirtolaisia? Ovat kokeneet rasismia, jengiytyneet, polttaneet autoja ja lopulta siirtyneet raiskauksiin.

Poliisi todisti perjantaina tilastojen avulla, että Tampereella asuvat ulkomaalaiset eivät ole järjestyksenpidon ongelma
Poliisi kirjaa vuosittain kaupungissa noin 24000 rikosta, joista esimerkiksi viime vuonna 489 kappaletta eli pari prosenttia oli ulkomaalaisten tekemiä.
"Viikko sitten tapahtunut Tuuli Ikosen surma on yksittäistapaus, eikä sitä pidä yleistää. On valitettavaa, että sen heittämä ikävä varjo lankeaa kaikkien värillisten päälle", sanoo ylikomisario Matti Sippola.
Poliisi on huolestunut myös siitä, että viidestä tuoreimmasta Tampereen seudulla tehdystä pankkiryöstöstä kolme on ns. lähituristien tekemiä.
Tänä vuonna ulkomaalaisten tekemät rikokset lisääntyvät noin kymmenen prosenttia. Määrä jää silti vain muutamiin prosentteihin kaikista rikoksista.
Ainoa poikkeus löytyy viime vuoden tilastoissa väkisinmakaamisten kohdalla. Tampereella paljastui 16 raiskausta, joista joka neljänteen syyllistyi ulkomaalainen.
HS 18.11.1995

DL: Tampereella pitäisi tuon tiedon perusteella olla 25 prosenttia ulkomaalaisia. Syylliset ovat todennäköisesti entisiä suomalaisia, jotka ovat muuttaneet ulkomaille ja luopuneet Suomen kansalaisuudesta ja saaneet jonkun muun maan kansalaisuuden ja tulleet nyt raiskaamaan. Raiskaushalu on ollut jäänne geeni- ja kulttuuriperimästä, jota asuminen edes esim. Sudanissa ei ollut saanut loppumaan ja vaikka tekijä oli saanut Khartumissa hyvää hoitoa noihin ahdistuksiinsa

Tampereella tapahtuneen koulutyttösurman aika-arviot menevät ristiinOikeuslääkäri Matti Jäntin arvion valossa tamperelaisen koulutytön murhasta syytetyn Osman Abdigadir Husseinin selonteko tapahtumien kulusta ei voi pitää paikkaansa.
Jäntin mukaan marraskuussa surmattu Tuuli Ikonen menetti tajuntansa todennäköisesti muutamissa kymmenissä sekunneissa sen jälkeen, kun lähes kymmensenttinen pisto katkaisi hänen keuhkovaltimonsa. Hän ei ole voinut olla tajuissaan minuuttikaupalla.
Hussein on kertonut, että hän kuuli tytön huudon ja lähti juoksemaan tapahtumapaikalle. Vastaan juoksi tuntematon mies, joka Husseinin mielestä oli etsitty pahoinpitelijä. Pahoinpidelty tyttö riensi Husseinia vastaan. Hussein sanoo tytön pyytäneen häneltä apua minuutin, parin ajan ja lyyhistyneen maahan Husseinin otteesta vasta sen jälkeen, kun silminnäkijän auto lähestyi tapahtumapaikkaa ja Hussein pakeni.
Silminnäkijä taas on kertonut nähneensä, miten tyttöä pahoinpideltiin, kun hän oli vielä pystyssä ja tajuissaan. Oikeuslääkärin mukaan tyttöä on todennäköisesti ensin viillelty, mitä vastaan hän on yrittänyt puolustautua. Lääkäri sanoi oikeudessa ajatelleensa, että kyse oli teräaseen turvin tehdystä raiskauksen yrityksestä. Sekä syyttäjä että Ikosen perheen oikeudenkäyntiavustaja esittelivät hankkimiaan puukkoja syytetylle, joka on kertonut ostaneensa surmapäivän aamuna puukon ja kaksi ruuvimeisseliä. Ne ovat kuitenkin kadonneet. Syytetty ei muista tarkkaan, millaisen puukon hän osti. Se oli kuitenkin suunnilleen saman kokoinen ja mallinen kuin ne puukot, joita hänelle näytettiin oikeudessa. Syyttäjä kertoi DNA-tutkimuksen osoittaneen, että syytetyn vaatetuksesta löytyneet tahrat ovat melko varmasti Tuuli Ikosen verta. Tilastojen mukaan sadasta tuhannesta ihmisestä vain kahden muun DNA voisi olla samanlainen.
Oikeus lykkäsi jutun jälleen syyttäjän pyynnöstä tammikuun 16. päivään.
HS 3.1.1996.

DL: Omituista, ettei tuota avunpyyntöä uskottu, sillä Hussein oli kuitenkin kotoisin Somaliasta, joka on laajalti tunnettu asukkaidensa rauhanomaisesta rinnakkaiselosta ja auttamishaluistaan. On suorastaan törkeää piittaamattomuutta, ettei tuota tekijää edes yritetty tavoittaa ja koska Suomen rasistinen oikeus halusi syyllisen, niin se tuomitsi viattoman ohikulkijan. Pahoinpidelty tyttökin suorastaan riensi (vammoistaan huolimatta) Husseinia vastaan. Varmaan tiesi tämä somaliksi ja tiesi täten saavansa parasta mahdollista apua.

Ulkomaalaista syytetään helposti
Helsinkiläinen asianajaja Aarno Arvelan mukaan tällä hetkellä suurin yksittäinen ongelmaryhmä ovat somalit, koska hyviä somalian kielen tulkkeja ei ole. Parannusta on odotettavissa vasta, kun somalien omasta keskuudesta kasvaa päteviä tulkkeja. Arvelan mielestä tuomioistuimen pitäisi tavalla tai toisella turvata se, että vierasmaalainenkin saa asiansa ymmärretyksi.
"Toisaalta on kyllä lohduttoman vaikeaa ajatella, että meillä olisi jossain varasto harvinaisten kielten tulkkeja. Heitä ei yksinkertaisesti ole olemassa." Suomen rangaistuksia
pidetään lievinä. Arvelan mukaan ulkomaalainen on harvoin järkyttynyt tuomionsa kovuudesta.
"Kyllä se on päinvastoin niin, että meidän rangaistustasoamme pidetään lievänä."
Omassa maassaan linnassa istunut tuntee ainakin pääsevänsä täällä vähällä. Suomessa häntä kohdellaan ensikertalaisena, joten hän saa usein vankeusrangaistuksensa ehdollisena.
"Tietysti on Suomenkin etujen mukaista, että hänet tuomitaan ehdolliseen ja lähetetään kotimaahansa", Arvela huomauttaa. Ulkomaalaiset vetoavat tuomioistuimessa usein kulttuuriinsa selittäessään rikoksiaan. Eräs useista raiskauksista syytetty vierasmaalainen vähätteli tekojaan, koska hänen kotimaassaan "miehen jonkinasteinen väkivaltainen käyttäytyminen naista kohtaan on jopa hyväksyttävää". Arvela suhtautuu hyvin epäillen kulttuuritaustaan liittyviin puolusteluihin.
"On tietysti kulttuureita, joissa suhtaudutaan väljemmin väkivaltaan kuin meillä. Hyvin harvoin voi kuitenkaan aidosti ajatella, että tämä ihminen olisi omassa maassaan selvinnyt tästä käyttäytymisestä ilman mitään rangaistusta. . . tai sitten mennään joihinkin arabimaihin, joissa naisella ei ole arvoa", Arvela toteaa.
Naistulkkia ei hyväksytty
Joskus tuomioistuimet joutuvat ratkaisemaan ulkomaalaisten yllättäviltä tuntuvia vaateita. Eräs vierasmaalaisten syytettyjen ryhmä ilmoitti tuomioistuimelle, ettei se hyväksy paikalle hankittua naista tulkikseen, koska heidän maassaan naisen kuuluu pitää suunsa kiinni.
Käräjätuomari Kirsti Ahola Lohjan käräjäoikeudessa ei lämpene tällaisille vaatimuksille, vaan Suomessa toimitaan Suomen pelisäännöillä. Aholan mielestä kulttuurierot tulevat joskus näkyviin kaukaisten syytettyjen kanssa. Silloinkin hänen mielestään vedotaan helpommin uskontoon kuin muuhun kulttuuritaustaan. Aholan mielestä ulkomaalaiset eivät saa samasta rikoksesta ankarampaa rangaistusta kuin suomalaiset. "Voin kyllä kirkkain silmin sanoa, ettei meillä tunneta ulkomaalaislisää", hän painottaa.
HS 17.3.1996


Amerikkalaisen miehen epäillään tartuttaneen HI-viruksen useisiin suomalaisnaisiin
Amerikkalaisen miehen epäillään tartuttaneen HI-viruksen useisiin suomalaisiin naisiin. 35-vuotiaalle Steven Thomasille luetaan torstaina Helsingin käräjäoikeudessa syyte tapon yrityksestä. Käräjäoikeus vangitsi miehen kuukausi sitten.
Poliisin mukaan mies on ollut suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä useiden naisten kanssa. Osa heistä on saanut hiv-tartunnan. Poliisi ei halua tässä vaiheessa tarkentaa, kuinka moni nainen on saanut viruksen. Mustaihoinen Thomas sai vuosikymmenen alussa tietää olevansa HI-viruksen kantaja. Tällöin hän sai myös selkeät ohjeet, miten pitäisi toimia, jottei tauti tarttuisi muihin ihmisiin, kertoo jutun tutkija, rikoskomisario Terho Mäki Helsingin rikospoliisin väkivaltatoimistosta. Vielä ei ole selvinnyt, koska Thomas on itse saanut tartunnan. Miehestä tehty
monta rikosilmoitusta Jutun tutkinta lähti liikkeelle, kun useat naiset tekivät miehestä rikosilmoituksen. Tutkinnassa selvisi, että miehellä on ollut lukuisia lyhytaikaisia naissuhteita. Hän ei ole poliisin mukaan pyrkinyt salaamaan henkilöllisyyttään, vaan rikosilmoituksen tehneet naiset pystyivät kertomaan hänen nimensä. Thomas on asunut Suomessa yli viisi vuotta, ja hän on ollut naimisissa suomalaisen naisen kanssa. Hänellä on kaksi alaikäistä lasta. Ravintola-alalla ja rakennusmiehenä työskennellyt mies on aiemmin tuomittu muun muassa. pahoinpitelyistä.
Helsingin rikospoliisi pyytää yhteydenottoa kaikilta naisilta, jotka ovat olleet suojaamattomassa sukupuolikontaktissa Thomasin kanssa.
Vuonna 1993 Helsingin hovioikeus tuomitsi ugandalaisen miehen 11 vuodeksi 6 kuukaudeksi vankeuteen useiden naisten raiskauksesta. Hänen katsottiin syyllistyneen raiskausten lisäksi tapon yrityksiin, koska hän tiesi olevansa hiv-positiivinen. Kukaan uhreista ei saanut HI-virusta, mutta mies tartutti yhteen naiseen hepatiitti-B:n. Raiskaukset tapahtuivat 1991-92.
HS 9.1.1997

DL. Tuo ugandalainen oli nimeltään John Karara. Moni nainen muistaa hänet varmasti koko ikänsä...
----------

Mutta poiketaan välillä länsinaapurissa…
Ruotsissa raiskauksesta tuomitulle somalimiehelle katsottiin lieventäväksi asianhaaraksi se, että hänen kulttuurissaan teko olisi ollut sallittu.
HS 18.7.1997


Pakolaispolitiikasta puhuttava rakentavasti
Raimo Ilaskiven kirjoitus "Tutkitaan rasismin syitä - ei seurausilmiöitä" (HS 25.1.) käsitteli vaarallisen populistisesti Suomessa esiintyvää rasismia. Kirjoitus vahvisti erilaisuuteen ja muukalaisuuteen kielteisesti suhtautuvien ihmisten rasistisia asenteita.
On myös täysin edesvastuutonta väittää, että kaikki somalit haluavat elää sosiaaliturvan varassa. Somalien työttömyysaste on tällä hetkellä erittäin korkea. Yksi keskeinen syy vaikeaan työllisyystilanteeseen on suomalaisten ennakkoluulo ulkomaalaisia kohtaan. Tämä tilanne ei nopeasti korjaannu, elleivät keskeiset mielipidevaikuttajat mm. poliitikot tue suvaitsevaisuuden lisäämiseen tähtäävää työtä.
Ilaskiven ajatusmaailmassa näyttää kaikki vieras olevan sairasta, rikollista ja tuomittavaa. Ulkomaalaiset eivät kuitenkaan syyllisty yhtään sen useammin rikoksiin Suomessa kuin kantaväestökään. Me emme myöskään ota holtittomasti ulkomaalaisia vastaan maahamme, vaan pääsääntöisesti taustat tutkitaan tarkkaan.
On erittäin tärkeää, että Suomen pakolais- ja maahanmuuttopolitiikasta keskustellaan avoimesti ja rakentavassa hengessä. Suvaitsemattomuus on usein puhdasta tietämättömyyttä, ja tietämättömyyttä vastaan voi taistella vain tiedolla. Suomen pakolais- ja maahanmuuttopolitiikasta saa tietoa mm. "Hallittu maahanmuutto ja tehokas kotoutuminen" -mietinnöstä.
JAN-ERIK ENESTAM sisäasiainministeri
HS 31.1.1998

DL: Tuolloinen Lipposen I hallituksen sisäministeri on suorastaan valehdellut julkisesti kaunistellessaan rikostilastoja. Toki suvaitsemattomuus voi olla tietämättömyyttä, mutta usein tuo suvaitsevaisuus on sinisilmäisyyttä. Realismi ei ole rasismia.

Espoon poliisi pidätti seksuaalirikoksesta epäillyn miehen
Espoon poliisin väkivaltarikosyksikkö on pidättänyt 1967 syntyneen, ulkomaalaisen miehen, jonka epäillään syyllistyneen Karakalliossa toukokuun alussa tapahtuneeseen seksuaalirikokseen. Epäilty tavoitettiin Vantaalta yleisövihjeiden perusteella.
Väkivallanteko sattui 8. toukokuuta Espoon Karakalliossa. Espoolainen nainen oli poistunut miehen mukana Myyrmäessä sijaitsevan ostoskeskuksen ravintolasta ja ajanut sen jälkeen taksilla naisen asuntoon Karakallioon. Asunnossa mies oli tehnyt naiselle seksuaalista väkivaltaa. Mies oli poistunut paikalta sen jälkeen, kun nainen oli päässyt pakenemaan naapuriin.
HS 21.5.1998


Nainen raiskattiin Porissa
Vuonna 1977 syntynyt nainen raiskattiin Porissa maanantain vastaisena yönä. Väkisinmakaaminen tapahtui noin kello 3 Kokemäenjoen pohjoisrannalla Pormestarinluotoon johtavan pyörätien läheisyydessä. Porin poliisi on ottanut kiinni tekoon syylliseksi epäiltynä ulkomaalaisen miehen.
Poliisin mukaan nainen sai raiskauksen yhteydessä lieviä fyysisiä vammoja. Poliisin käsityksen mukaan myös raiskauksesta epäilty joutui samana yönä pahoinpidellyksi. Poliisi toivoo raiskauksen havainneita ottamaan yhteyttä.
HS 17.6.1998

DL: Tuo ulkomaalainen oli varmaan ruotsalainen.

Raiskaaja iski sairaalaan Belgiassa
Naispotilas raiskattiin sunnuntaiaamuna brysseliläisessä sairaalassa, kun lääkäriksi pukeutunut mies tunkeutui hänen huoneeseensa. Tapaus oli jo viides samanlainen Belgiassa tänä vuonna. Kaikkien raiskausten tekijäksi epäillään nuorta, ulkomaalaisen näköistä miestä, joka pidätettiin jo kertaalleen tammikuussa hänen raiskattuaan 72-vuotiaan naisen, mutta jouduttiin laskemaan vapaalle näytön puutteessa. (Reuters)
HS 23.9.1998

DL: Ulkomaalaisen näköinen… perunanenä, vaalea olemus, siniset silmät, hengitys haisi HK:n siniseltä…

Nuorisojengiä epäillään 12-vuotiaan tytön raiskauksesta
Alaikäisistä ulkomaalaisista koostuvaa rikollisjengiä epäillään 12-vuotiaan tytön raiskauksesta Tampereella. Rikosilmoituksen mukaan tyttöä uhattiin teräaseella. Poliisi tutkii asiaa. Samainen jengi on viime keväästä lähtien uhkaillut, ryöstellyt ja varastellut ikäisiltään nuorilta Tampereen keskustassa. Jengiin kuuluu ainakin viisi nuorta, joista pari on 15-vuotiaita ja loput nuorempia. Yksi heistä on virolainen, muut poliisin mukaan Jugoslavian kansalaisia.
HS 24.9.1998


Poliisi etsii koulutytön raiskaajaa koko maassa
Keskiviikkona kahdeksanvuotiaan tytön raiskannutta miestä etsitään koko maasta. Poliisi on kuitenkin vaitonainen tutkimuksista. Tekopaikaksi on torstain tutkimuksissa varmistunut valtatie 12:lta Iittiin kääntyvältä tieltä erkaneva sorapintainen Säyhteen tie. Valtatien läheisyydestä huolimatta paikka on rikoskomisario Esko Heinosen mukaan syrjäinen. Tekopaikka on noin 15 kilometrin päässä tytön koulutiestä. Raiskaaja pakotti tytön autoonsa tämän koulumatkalla ja jätti tytön teon jälkeen Uuteenkylään. Mies pakeni Kouvolan suuntaan. Heinosen mukaan raiskattu tyttö on kotihoidossa. "Hän voi olosuhteisiin nähden hyvin. Kyllä me olemme häntä kuulleet", Heinonen myöntää. Heinosen mukaan raiskaajaa etsitään kautta maan. Poliisi sai tiedon tapahtumasta pari tuntia tapahtuman jälkeen, joten miehellä on melkoinen etumatka. Heinonen on vaitonainen tutkimuksista. "Joitakin asioita on varmistunut, mutta mitään ratkaisevaa ei ole saatu selville. Raiskaajan tuntomerkit ovat tiedossa kaikilla rajanylityspaikoilla." Vieraan korotuksen perusteella ulkomaalaiseksi epäilty mies saattaa Lahden poliisin mukaan olla myös suomalainen. Poliisi etsii 20-30-vuotiasta tummahiuksista, keskikokoista miestä, jolla on ohuet viikset. Tekohetkellä miehellä oli yllään tummat housut. Hän liikkui valkoisella neliovisella, konttiperäisellä henkilöautolla, jossa on tumma sisäverhoilu.
Tietoja tai havaintoja tekijästä tai tapahtumasta pyydetään soittamaan Lahden rikospoliisille puhelinnumeroihin 03-8584 201 tai 03-8583 120.
HS 9.4.1999

DL: Tämä tapaus on edelleen selvitämättä ja keskustelua siitä on osoitteessa... http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=757

Miehen epäillään raiskanneen kaksi naista Lahdessa
Lahdessa tapahtui viikonvaihteessa kaksi raiskausta. Poliisi epäilee molempien tekijäksi samaa miestä. Raiskaukset tapahtuivat uhrien kodeissa yöllä, ensimmäinen Liipolassa lauantaina, toinen Möysässä sunnuntaina. Sinisellä maastopyörällä liikkunut mies seurasi uhriaan, ryhtyi juttelemaan ja liittyi seuraan sekä lopulta väkivalloin tuli uhrin mukana asuntoon. Toista uhria hän uhkasi veitsellä. Mies on 17-20-vuotias, urheilullinen, 165-175 senttinen, hyvin hoikka, kyömynenäinen ja hänellä mahdollisesti on tumma tukka ja pienet viikset. Vasemmassa olkavarressa on arpi. Poliisi epäilee häntä ulkomaalaiseksi. Asiasta tietäviä pyydetään soittamaan Lahden poliisiin, puh. 03-8584201 tai 8583120. (STT)
HS 18.5.1999


Kaksi miestä raiskasi naisen Hakaniemessä
Kaksi miestä raiskasi naisen Helsingin Hakaniemessä lauantain vastaisena yönä. Nainen oli lähtenyt kävelemään Hakaniemessä olevasta ravintolasta noin kello neljän aikaan yöllä kohti rautatieasemaa.
Siltasaarenkadun Maxi-tavaratalon kohdalla naisen seuraan lyöttäytyi kaksi ulkomaalaista miestä. Miehet kävivät naiseen käsiksi ja veivät hänet väkisin tavaratalon vieressä sijaitsevan talon portaaseen, jonka alatasanteella he raiskasivat naisen. Uhria myös pahoinpideltiin.
Kadulla kamppaillessaan nainen oli huutanut apua, ja poliisi uskoo ainakin kahden vastaan tulleen naisen nähneen tapauksen. Tekijät olivat keskenään puhuneet arabiaa. Molemmat miehet olivat iältään noin 20-30-vuotiaita ja noin 170-180 senttiä pitkiä.
Toinen miehistä on hoikka ja urheilullinen, hänellä oli mustat, erittäin lyhyet ja kiharat hiukset. Yllään hänellä oli mustat farmarihousut ja punavalkoruudullinen paitapusero.
Toinen miehistä on ruumiinrakenteeltaan laiha, myös hänellä on mustat hiukset. Miehellä oli yllään kirkkaan vihreä huppari ja farmarihousut.
HS 8.8.1999

DL: Tekijät ovat varmasti olleet kuitenkin suomalaisia, jotka ovat opiskelleet arabiaa voidakseen hämätä uhriaan ja vierittääkseen syyn viattomien ylle.

Miksi aids leviää Afrikassa?
"Afrikassa HI-viruksen uskotaan katoavan, jos sairastunut on yhdynnässä hyvin nuoren tytön, jopa lapsen kanssa. Antropologien mukaan tällainen myytti voi elää vain kulttuurissa, jossa on perinteisesti hyväksytty sukupuolisuhteet alaikäisten kanssa."
Mikä on vienyt naiselta "oikeuden päättää omasta ruumiistaan"? Kulttuuri? Eivätkö naiset kuulu kulttuuriin? Veisivätkö he itse itseltään vapaaehtoisesti moisen hienon oikeuden?
Jos "länsimaisella terveyskasvatuksella ei ole kulttuurista pohjaa" Afrikassa, onko se todellakin "nuorten tyttöjen alistuvan seksuaalikäyttäytymisen" vika? Vai pikemminkin alistajien? Helsingin Sanomien taannoisessa kirjoituksessa ("Ugandassa raiskaus on tavallista. Catherine Othieno ei enää muista, kuinka usein hänet on raiskattu." HS 14.1.1998 ) siteerattiin tutkimusta, jonka mukaan joka neljäs ugandalainen koulutyttö on raiskattu. Jos väite on lähelläkään totuutta, on syytä puhua "miesten raiskaavasta seksuaalikäyttäytymisestä" eikä "nuorten tyttöjen alistuvasta seksuaalikäyttäytymisestä"
HS 14.10.1999

DL: Tuota mainiota oppia miten AIDS-virus saadaan katoamaan voisi soveltaa myös Suomessa, sillä vieraista kulttuureista pitää metsäläisten ottaa esimerkkiä jos aiomme kansainvälistyä. Tosin ainakin minun on jotensakin vaikea uskoa, että moisilla uskomuksilla varsutetuista ihmisistä tulisi Suomeen mainioita hoitajia ja muita ikuisen työvoimapulan paikkaajia. Saatan toki olla väärässäkin...

Raiskaus selvisi DNA:n avulla
Espoon poliisi on selvittänyt DNA-rekisterin avulla raiskausrikoksen, joka tapahtui Espoon keskuksessa viime syksynä. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen tämäntyyppinen rikos, jonka selvittämisessä DNA:lla on ollut merkittävä osuus. Rikos tapahtui syyskuun puolivälissä yöllä, kun sen uhri oli palaamassa ravintolasta. Tämän vuoden tammikuussa ulkomaalainen mies jäi kiinni raiskauksen yrityksestä Espoon keskuksessa. Hän oli houkutellut ravintolasta palaamassa olevan naisen työpaikalleen. Rikoksen tutkinnan yhteydessä mieheltä otettiin verinäyte DNA-rekisteröintiä varten. Kun näytettä myöhemmin vertailtiin uhreista otettuihin näytteisiin, selvisi myös syyskuinen raiskausrikos, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Kaski.
Raiskauksesta epäilty mies on vangittu.
Poliisi sai oikeudet rekisteröidä DNA-näytteitä eli geneettisiä sormenjälkiä heinäkuussa 1997. Sitä ennenkin poliisi oli käyttänyt DNA:ta rikosten tutkinnassa, mutta näytteitä ei saanut rekisteröidä.
Rekisteriin on kertynyt 1500 ihmisen DNA-tunniste. DNA voidaan määrittää hyvinkin pienestä näytteestä kuten syljestä, verestä, hiuksesta tai spermasta.
Lain mukaan rekisteriin saa merkitä henkilöt, joita epäillään vakavista rikoksista kuten raiskauksesta, lapseen sekaantumisesta, henkirikoksesta tai törkeistä ryöstöistä.
HS 12.4.2000

DL: Ehkä mies halusi vain näyttää missä hän on töissä ja nainen käsitti väärin?

Raiskaajakolmikolle hovissa kaksi ja puoli vuotta linnaa
Nuoren naisen raiskaus toi kahden ja puolen vuoden linnareissun kolmelle miehelle.
Helsingin hovioikeus tuomitsi Gazmen Colakun, Bekim Stoliqin ja Hüseyin Uykunin ehdottomaan vankeuteen heinäkuussa 1998 Vantaalla tehdystä väkisinmakaamisesta ja määräsi miehet välittömästi vangittaviksi. Tuomio muuttui hovioikeudessa varsin ratkaisevasti, sillä Vantaan käräjäoikeus hylkäsi viime joulukuussa vantaalaisen Gazmenin ja helsinkiläisen Uykunin syytteet ja tuomitsi helsinkiläisen Stoliqin väkisinmakaamisesta vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hovioikeuden antamaa rangaistusta korotti suunnitelmallisuus ja se, että siihen osallistui useita miehiä. Hovioikeus määräsi miehet yhdessä myös maksamaan uhrilleen kivusta ja särystä 7000 markkaa ja henkisestä kärsimyksestä 40000 markkaa. Lisäksi he joutuvat maksamaan uhrinsa oikeudenkäyntikulut, yli 30000 markkaa.
Alle 30-vuotiaille miehille oli myönnetty turvapaikka Suomesta. Uhri, hieman nuorempi opiskelija, sen sijaan oli saanut Suomen kansalaisuuden. Miehet ottivat hennon ja huonovointisen naisen mukaansa aamuyöstä Helsingin rautatieaseman lähellä olevasta ravintolasta, työnsivät autoon ja veivät kerrostaloasuntoon Vantaalle. Siellä he pakottivat naisen sängylle, repivät tämän vaatteet, löivät kasvoihin ja painoivat käden tämän suun eteen. Kaksi miehistä raiskasi naisen, kun muut pitivät kiinni. Nainen lukitsi itsensä vessaan, mutta miehet saivat oven auki ja yksi heistä kaatoi naisen lattialle ja raiskasi tämän vielä kerran. Naiselle aiheutui ruhjeita ja haavoja. Tämän jälkeen nainen oli saatettu hissille ja häntä oli kehotettu olemaan tekemättä mitään typerää. Nainen oli kertonut tapahtuneesta naapurille ja pyytänyt soittamaan poliisit paikalle.
HS 29.9.2000

DL: Suomi otti vastaan, antoi turvan, majoitti, ruokki ja vaatetti. Siinä kiitos kaikesta! Ehkä se oli vain osa sitä loppumatonta velanmaksua, jota me kiltisti suoritamme kun niin kovasti ammoin heitä riistimme.

Hovioikeus alensi raiskatun korvauksia
Helsingin hovioikeus on tuominnut kreikkalaisen Feizoula Alin, 33, kolmeksi vuodeksi kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen raiskauksesta. Ali määrättiin lisäksi korvaamaan uhrilleen henkisestä kärsimyksestä 35000 markkaa sekä kivusta ja särystä 5000 markkaa.
Käräjäjäoikeuden tuomitsevat korvaukset olivat 50000 markkaa ja 10000 markkaa. Hovioikeus otti huomioon yleisen oikeuskäytännön ja sen, ettei henkisestä kärsimyksestä ollut esitetty lääketieteellistä selvitystä. Näin korvauksia alennettiin. Feizoula Ali oli raiskatessaan ehdonalaisessa vapaudessa. Hänet on aiemminkin tuomittu väkisinmakaamisesta ja väkivaltarikoksista. Oikeus piti rikoksen uusimista osoituksena piittaamattomuudesta lain käskyjä ja kieltoja kohtaan ja sovelsi rangaistukseen koventamisperustetta.
Rikoksensa Ali teki maaliskuun alussa Helsingissä. Hän oli tavannut uhrinsa ravintolassa, mennyt naisen luo ja pahoinpidellyt, kun tämä ei ollut suostunut sukupuoliyhteyteen. Väkivaltaa käyttäen Ali pakotti naisen seksiin ja uhkasi tappaa, jos uhri kertoisi asiasta poliisille.
Vaikka Ali on syyllistynyt Suomessa jo useisiin rikoksiin, häntä ei ole karkotettu maasta, koska hänellä on täällä lapsia.
Ulkomaalaislain mukaan maasta voidaan karkottaa ulkomaalainen, joka on syyllistynyt rikokseen, josta on säädetty vähintään vuoden vankeusrangaistus, tai joka on toistuvasti syyllistynyt rikoksiin. HS 20.12.2000


Ulkomaalaisten väkivaltarikosten määrä noussut hiemanUlkomaalaistaustaisten henkilöiden tekemiksi epäiltyjen väkivaltarikosten määrä nousi hienoisesti toissa vuonna, kertoo sisäministeriön poliisiosastolla loppuvuodesta valmistunut selvitys.
Väkivaltarikoksesta epäillyt ulkomaalaiset Suomessa 1999 -selvityksestä käy ilmi, että toissa vuonna poliisi kirjasi 1536 väkivaltarikoksiin liittyvää rikostapahtumaa, joissa epäillyn kansalaisuus tai syntymämaa oli muu kuin Suomi.
Luku oli 1501 vuonna 1998, jolloin selvitys tehtiin ensi kertaa.
Yleisin rikosnimike oli pahoinpitely, joita poliisi kirjasi määrästä vajaat puolet eli 820 tapausta. Toiseksi eniten oli lieviä pahoinpitelyjä: niitä oli 387 tapausta. Ryöstöjä oli 95, törkeitä pahoinpitelyitä 40 ja raiskauksia 33.
Helsingissä sattui yli kolmannes kaikista poliisin tietoon tulleista ulkomaalaisten väkivaltarikoksista. Kaikkein suurin nousu oli ulkomaalaistaustaisten tekemissä ryöstöissä. Viime vuonna niitä oli 95, kun luku toissavuonna oli 69. Ryöstöistä kaksi kolmasosaa tehtiin juuri Helsingissä ja suurimman osan ryöstöistä tekivät alaikäiset, selvitys toteaa.
Väkivaltarikosten uhreista neljännes oli ulkomaalaisia, loput suomalaisia. Epäillyistä puolestaan ylivoimaisesti eniten oli Somalian, toiseksi eniten Venäjän ja kolmanneksi Ruotsin kansalaisia.
Somalialaisten ohi tilastossa menevät Suomen kansalaisuuden saaneet ulkomaalaistaustaiset henkilöt. Ruotsalaisten suurta osuutta selittävät Ruotsin-laivoilla sattuneet ruotsalaisten keskinäiset kähinät. Selvityksessä tutkittiin myös väkivaltarikosten motiiveja. Lähes puoleen rikoksista ei motiivia löytynyt, noin viidennekseen syyksi merkittiin lähisuhdeväkivalta ja noin kuudennekseen taloudelliset syyt. Rasismi oli syynä kuudessa tapauksessa, ja seksuaalimotiivi oli vajaassa viidessä prosentissa rikostapauksista. Selvityksessä todetaan, että tyypillisin väkivaltarikos on pahoinpitely ravintolassa tai ravintolaillan jälkeen. Tyypillisesti uhri, epäilty tai molemmat ovat humalassa.
Selvityksessä neuvotaan myös, että seksuaalirikosten uhrit voisivat välttyä monelta rikokselta, jos osaisivat varoa puolituttuja kyydin tarjoajia. Aineisto otettiin poliisin rikosilmoitusjärjestelmästä.
HS 4.1.2001


Useita raiskauksia selvittämättä
Helsingin rikospoliisilla on parhaillaan tutkittavana useita nuorten tyttöjen ja naisten raiskauksia. Erityisen huolestuttavana poliisi pitää sitä, että yhä useampi rikos on tapahtunut ulkona maastossa. Näissä tapauksissa uhri ja rikoksentekijä ovat useimmiten toisilleen vieraita. Tämä puolestaan vaikeuttaa juttujen selvittämistä.
Raiskausjutuissa myös alkoholi on usein mukana kuvassa. Poliisi painottaa sitä, kuinka tärkeää on itsestä ja kaverista huolehtiminen seksuaalirikosten yhteydessä.
Rikospoliisista painotetaan, että varsinkin liiallista alkoholin käyttöä tulisi välttää, mutta rikoksentekijä on kuitenkin aina yksin vastuussa teostaan.
Kaikkiaan Helsingissä on huhtikuun puolivälin jälkeen tapahtunut kuusi sellaista raiskaustapausta, jota ei ole vielä kyetty selvittämään. Noin 30-vuotias ulkomaalainen, 170-175 senttiä pitkä ja hoikkavartaloinen mies raiskasi Lauttasaaressa Kiviaidankadulla torstain ja perjantain välisenä yönä 12.-13. huhtikuuta nuoren naisen. Talin ulkoilualueella tapahtui tiistaina 17. huhtikuuta raiskaus, jossa ulkomaalainen, tummaihoinen mies raahasi uhrinsa metsään kello 20.30. Raiskaaja oli noin 30-vuotias ja 180 senttiä pitkä. Kaivopuistossa nuori nainen joutui raiskatuksi vappuyönä puolenyön aikaan. Rikoksen tekijä puhui huonosti suomea. Nuori nainen joutui kahden ulkomaalaisen miehen raiskaamaksi vappuyön aamutunneilla Kaisaniemen puistossa. Toinen miehistä oli arviolta 18-19-vuotias ja puhui hyvin suomea. Toinen miehistä oli lihavampi. 30-vuotias nainen raiskattiin puolestaan keskiviikkona 2. toukokuuta aamuyöstä Vesalassa Varhelantie 6:ta vastapäätä sijaitsevassa puistossa. Tässäkin tapauksessa raiskaaja oli tummaihoinen ulkomaalainen. Helsingin rikospoliisi pyytää yleisön apua raiskausten selvittämiseksi. Puhelinnumero on virka-aikana 1895356 ja muulloin 1894240.
HS 4.5.2001


Suomalainen turisti raiskattiin Kyproksessa
Neljä kyproslaista nuorta miestä on pidätetty epäiltyinä 18-vuotiaan suomalaisen naisturistin raiskauksesta, uutistoimisto AFP kertoi sunnuntaina. Kyproslaiset miehet olivat siepanneet suomalaisturistin avopakettiautoon Ayia Napan lomakeskuksessa. Naisen miesystävä hälytti poliisit, jotka löysivät auton Ayia Napan keskustasta. Takaa-ajon jälkeen poliisit saivat auton kiinni ja vapauttivat tytön.
HS 14.5.2001

DL: Outoa! Muuallakin raiskataan kuin Suomessa, vaikka vain suomalaisilla on kuuleman mukaan geeniperimää moiseen. Ehkä miehet ovat kuitenkin suomalaista syntyperää...?

Rikollisuuden taso pysynyt tilastojen mukaan ennallaan
Tilastoitu rikollisuus oli Suomessa vuonna 2000 suureksi osaksi edellisen vuoden tasolla…
Ulkomaalaisia epäillyistä oli vuonna 2000 viitisen prosenttia. Määrä kasvoi edellisvuodesta peräti viidenneksen. Samalla kasvoi ulkomaalaisten suhteellinen osuus poliisin tietoon tulleista epäillyistä.
Jo joka toinen vuonna 2000 rikoksesta epäilty ulkomaalainen asui muualla kuin Suomessa. Suurimmat kansallisuusryhmät olivat venäläiset, virolaiset ja ruotsalaiset.
Ulkomaalaisten tekemistä rikoksista kaksi kolmesta oli liikennerikoksia tai varkauksia. Suhteellisesti ulkomaalaiset olivat kuitenkin yleisimmin epäiltyinä raiskauksesta, alkoholirikoksesta ja ryöstöstä.
Vankien päivittäinen keskiluku oli toissa vuonna 2855. Se tarkoittaa 68:aa vankia väestön sataatuhatta 15 vuotta täyttänyttä henkeä kohti. Vankiluku on kahden viime vuoden aikana kohonnut peräti 14 prosenttia. Tämän vuoden alussa vankeja oli 3135. Voimakkaimmin on kasvanut tutkintavankien ja ulkomaalaisten vankien osuus. Viime vuonna näissä ryhmissä oli kasvua 25-30 prosenttia.
HS 15.1.2002


Työnantaja sai vankeutta alaisensa raiskauksesta
Helsingin hovioikeus on tuominnut alaisensa raiskanneen miehen 1 vuodeksi 6 kuukaudeksi vankeuteen. Helsinkiläinen 31-vuotias pizzeriayrittäjä raiskasi alaisensa Vantaalla helmikuussa 2000 saatettuaan naisen tiedottomaksi vodkapaukun sekaan liuotetulla aineella.
Nainen oli työskennellyt pizzeriassa vajaan kuukauden, kun turkkilaissyntyinen työnantaja pyysi häntä lähtemään mukaan vakuutusyhtiöön tulkiksi. Kun vakuutusasiat oli hoidettu, mies pyysi alaistaan kotiinsa kahville. Mies tarjosi asunnossa naiselle vodkacolaa, johon nainen pyysi lisäämään vettä. Kun nainen oli juonut paukun, hän sammui. Hän muistaa välähdyksen, jossa työnantaja on hänen päällään sängyllä yhdynnässä ja hän itkee. Seuraava muistikuva on, kun hän herää kotinsa sohvalta ulkovaatteet päällään. Hän ei tiedä, miten on päässyt kotiin.
Yöllä nainen alkoi oksennella, ja oksennuksen joukossa oli valkoista jauhetta. Olo oli niin huono, että hän lähti ambulanssilla sairaalaan. Sekä naisen että hänen avomiehensä mukaan kyse ei ollut humalasta tai krapulasta, vaan jostain aivan muusta.
Mies kiisti raiskauksen. Miehen mukaan asunnolla juotiin, tanssittiin ja harrastettiin seksiä hyvässä yhteisymmärryksessä. Miehen mielestä naisen piti ymmärtää, että koska mies on ulkomaalainen, asuntoon mennään seksin vuoksi. Vantaan käräjäoikeus totesi, että asiassa on kyse siitä, kumman kertomus on uskottavampi. Juuri muuta näyttöä ei ole, sillä esimerkiksi naisen oksennuksesta ei ehditty saada näytettä.
Oikeuden mielestä naisen kertomus oli uskottava. Hänen kertomustaan tukevat monet yksityiskohdat, ja lisäksi nainen kertoi heti samana yönä ja seuraavana päivänä useille ihmisille, että työnantaja oli raiskannut hänet. Käräjäoikeus totesi, ettei asiassa ole ilmennyt mitään sellaista, jonka vuoksi nainen valehtelisi työnantajastaan. Kaikkien todistajien mukaan naisella meni työpaikassaan hyvin sekä työn että ihmissuhteiden puolesta. Nainen ei enää tapauksen jälkeen mennyt töihin. Oikeus katsoi, ettei nainen ollut itse juonut itseään humalaan, vaan työnantaja oli saattanut hänet sekavaan tilaan. Siten kyseessä oli raiskaus eikä lievemmin rangaistava seksuaalinen hyväksikäyttö.
Helsingin hovioikeus piti asiassa suullisen käsittelyn ja päätyi asiassa samaan lopputulokseen kuin käräjäoikeus. Oikeuden mukaan teon vakavuus ja yleinen lainkuuliaisuus vaativat, että miehen puolentoista vuoden vankeusrangaistus on ehdoton, vaikka mies oli ensikertalainen. Mies määrättiin myös maksamaan naiselle 2500 euron korvaukset henkisistä kärsimyksistä.
HS 5.6.2002

DL: Meidän (suomalaisten) pitää siis ymmärtää, että jos ulkomaalainen pyytää asuntoon, niin sinne mennään seksin vuoksi. Tämä asia pitää ottaa jo ala-asteen opetusohjelmaan, ettei synny lisää näitä kiusallisia väärinkäsityksiä. Otan itsekin tuosta opikseni ja varon pyytämästä pizzantuojaa asuntooni, sillä hän saattaa saada sen käsityksen, että hän tulee sinne seksin vuoksi.

Vankeutta raiskauksesta ja lapsen hyväksikäytöstä
Raahen käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona ulkomaalaisen miehen vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Molemmat tapaukset sattuivat viime keväänä Raahen seudulla.
Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan asianomistajalle kivusta ja särystä 500 euroa ja henkisestä kärsimyksestä 7500 euroa. Oikeus teki päätöksensä suljetuin ovin. Myös asiakirjat julistettiin salaisiksi. Tuomioon lisättiin myös vahingonteko, joka oli tapahtunut tämän kuun alussa. Mies oli rikkonut Raahen poliisivankilassa ikkunoita yrittäessään karata sieltä.
Mies määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna, vaikka hän oli saanut jo aikaisemmin karkottamispäätöksen Suomesta.
HS 18.7.2002


Tampereen poliisi kaipaa apua raiskauksen selvittämiseksi
Tampereen poliisi pyytää yleisöltä apua raiskauksen ja pahoinpitelyn selvittämiseksi. Molempiin rikoksiin epäillään syylliseksi ulkomaalaissyntyistä miestä, joka on pidätettynä. Tampereella sattui viime viikolla kaksi naisiin kohdistunutta väkivallantekoa, joista toista tutkitaan pahoinpitelynä ja toista raiskauksena ja vapauden riistona. Molemmat naiset ovat kohdanneet rikoksista epäillyn miehen aamuyöllä rautatieaseman läheisyydessä ja jatkaneet matkaa miehen asunnolle, noin 500 metrin päähän asemasta Tammelantorin lähettyville.
Poliisi pyytää muita mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä. Pidätetty mies on noin 40-vuotias, hoikka ja silmälasipäinen. Poliisi uskoo hänen olevan kotoisin Lähi-idästä tai Pohjois-Afrikasta.
HS 10.6.2003


Hovioikeus muutti ehdolliseksi rangaistuksen raiskauksen yrityksestä
Itä-Suomen hovioikeus on muuttanut 33-vuotiaalle miehelle tuomitun vankeusrangaistuksen raiskauksen yrityksestä ehdolliseksi. Lievennystä perusteltiin muun muassa miehen maksettavaksi tuomituilla huomattavan suurilla korvauksilla. Kontiolahden vastaanottokeskuksessa asuva, ulkomaalaistaustainen mies lähti marraskuussa 2002 Joensuussa seuraamaan tuntematonta naista. Hän hyökkäsi naisen päälle, raahasi tämän läheiseen pensaikkoon ja yritti raiskata tämän.
Mies esti naisen avunhuudot tukkimalla kädellään tämän suun. Nainen kuitenkin pääsi huutamaan apua, kun mies sotkeutui kännykän hands free -johtoihin. Ohikulkija huomasi tilanteen, jolloin raiskausta yrittänyt mies pakeni paikalta.
Mies ei kiistänyt tekoa, mutta hän ei omien sanojensa mukaan muista paljon mitään humalansa takia. Hän myönsi tehneensä väärin, mutta ei muistanut, oliko hänen tarkoituksensa raiskata vai ainoastaan pahoinpidellä.
Joensuun käräjäoikeuden mukaan ei jäänyt epäselvyyttä siitä, etteikö miehen tarkoitus ollut raiskata. Mies oli jo laskenut omia housujaan alas ja yritti riisua naisen päällysvaatteita.
Nainen koki tapahtuman erittäin traumaattisena, ja hän joutui hakemana psykologista apua selvitäkseen tilanteesta. Pelkästään terapiakuluja naiselle arvioitiin tulevan noin 2400 euroa.
Käräjäoikeus tuomitsi miehen 1 vuoden 2 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Oikeuden mukaan rikoksen vakavuus ja miehen syyllisyys edellyttävät ehdotonta vankeutta.
Mies määrättiin korvaamaan naiselle henkisistä kärsimyksistä 6000 euroa sekä kivusta ja särystä 600 euroa. Hovioikeus piti päätöksen muuten voimassa, mutta rangaistuksen se muutti ehdolliseksi.
Hovioikeuden mukaan teon vakavuus ja miehen syyllisyys puoltaisivat ehdotonta vankeutta, mutta toisaalta miestä ei ole aiemmin rikoksesta rekisteröity. Lisäksi ehdollista rangaistusta puolsi hovioikeuden mukaan se, että mies velvoitetaan suorittamaan naiselle hänen taloudellisiin oloihinsa nähden huomauttavat vahingonkorvaukset.
Lain mukaan oikeus voi rangaistusta mitatessaan ottaa "kohtuuden mukaan" huomioon tekijälle aiheutuneen muun seurauksen, joka yhdessä rangaistuksen kanssa johtaisi rikoksen laatuun nähden kohtuuttomaan tulokseen.
HS 18.9.2003


Mies sai vankeutta nuoren tytön raiskauksesta
Espoon käräjäoikeus on tuominnut 39-vuotiaan miehen ehdottomaan vankeusrangaistukseen nuoren tytön raiskaamisesta. Vietnamilaissyntyinen mies sai vuoden ja kaksi kuukautta vankeutta.
Teko tapahtui miehen hallinnassa olleessa asunnossa Espoossa puolitoista vuotta sitten. Uhri oli silloin 16-vuotias. Mies määrättiin maksamaan uhrille 3500 markan korvaukset rikoksen aiheuttamista henkisistä kärsimyksistä. Uhrin suojelemiseksi juttu käsiteltiin suljetuin ovin. Kaikki asiakirjat määrättiin salaisiksi viideksi vuodeksi.
HS 24.9.2003

DL: Kuten muistamme, niin vuonna 1990 Turussa vietnamilaiset syyllistyivät 11-vuotiaan joukkoraiskaukseenn. Tästä on olemassa minfossa oma osio. Etteivät ne kaikki raiskaajat siis suomalaisia näemmä olekaan…

"Kunniarikoksia" ilmoitettiin viime vuonna poliisille viisiVuonna 2002 poliisille ilmoitettiin viisi maahanmuuttajanaiseen kohdistunutta rikosta, jossa rikoksen motiivi oli perheen kunnian suojelu. Näistä kaksi oli pahoinpitelyjä, kolme laittomia uhkauksia. Kolmessa tapauksessa rikoksesta epäilty oli tytön isä ja yhdessä tapauksessa veli. Yhdessä tapauksessa rikoksesta epäiltiin äitiä.
Tiedot ilmenevät sisäministeriön Maahanmuuttajanaisiin kohdistuva väkivalta -selvityksestä, jossa käytiin läpi poliisin rikosilmoitusjärjestelmään 2002 tehtyjä rikosilmoituksia.
Selvityksen mukaan maahanmuuttajanaisiin kohdistui 53 seksuaalirikosta. Näistä yleisin oli raiskaus; niitä ilmoitettiin poliisille 19.
Poliisin tietoon tuli 360 rikosilmoitusta maahanmuuttajanaisiin kohdistuneesta läheissuhdeväkivallasta. Suurin osa ilmoituksista koski pahoinpitelyä tai lievää pahoinpitelyä. Lukuisat naiset olivat joutuneet rikoksen kohteeksi monta kertaa.
Näistä rikoksista suurin osa, 306, oli parisuhdeväkivaltaa eli tekijäksi epäiltiin nykyistä tai entistä puolisoa. Epäillyistä miehistä suurin osa, noin 55 prosenttia, oli itsekin maahanmuuttajia.
Aiemmin tehty kyselytutkimus on paljastanut, että maahanmuuttajanaiset hakeutuvat turvakotiin 8,5 kertaa useammin kuin suomaissyntyiset naiset. Toisen selvityksen mukaan esimerkiksi Espoon turvakodeissa joka viides nainen oli maahanmuuttaja. Maahanmuuttajanaiset ovatkin sisäministeriön selvityksen mukaan parisuhdeväkivallan kohteina erityisen haavoittuvassa asemassa. Heillä ei ole välttämättä tietoa oikeuksistaan tai yhteiskunnan tarjoamista palveluista. Myös kielitaidon puute voi olla este avun hakemiselle.
HS 23.12.2003


Raiskauksesta epäilty ulkomaalainen vangittiinEspoon käräjäoikeus vangitsi perjantaina ulkomaalaisen miehen epäiltynä kesällä 2001 tapahtuneesta suomalaisen naisen raiskauksesta. Mies otettiin kiinni helmikuun alkupuolella Saksassa kansainvälisen pidätysmääräyksen perusteella ja noudettiin Suomeen torstai-iltana.
Espoon rikospoliisi on aloittanut miehen kuulustelut. Rikoskomisario Jukka Kasken mukaan rikoksen selviämistä ovat auttaneet dna-tutkimukset. Vangittu kuului puolalaiseen urheilujoukkueeseen. Eräät joukkueen jäsenet tapasivat helsinkiläisessä ravintolassa 21-vuotiaan naisen ja siirtyivät Espoon Otaniemeen, jossa nainen raiskattiin.
HS 12.3.2005


Pidetään taukoa...

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15454
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ulkomaalainen raiskaajana

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Nuori nainen raiskattiin keskellä Helsinkiä
Nuori vantaalainen nainen raiskattiin Rautatientorilla Helsingin keskustassa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä noin kello 1.30. Parikymmenvuotias nainen oli poistunut Mikonkadulla sijaitsevasta ravintolasta ja mennyt istumaan Aleksis Kiven patsaan luo. Patsaalla hän oli jutellut noin 20-30-vuotiaan miehen kanssa. Mies oli raahannut naisen patsaan taakse ja raiskannut hänet. Poliisin mukaan raiskauspaikka on suojaisa, koska Aleksis Kiven patsaan ympärillä on pystyssä rakennustyömaan suojaseiniä. Esimerkiksi Mikonkadun puolelta raiskauspaikkaa ei näe juuri lainkaan. Teon jälkeen mies oli poistunut paikalta nopeasti, eikä hänen poistumissuunnastaan ole toistaiseksi tietoa. Mies on 175-180 senttimetriä pitkä, ulkomaalainen, ehkä espanjankielinen.
Hänen hiuksensa ovat tummat ja taaksepäin kammatut, ja keskiviikon vastaisena yönä hänellä oli yllään musta pusero ja farkut.
HS 21.4.2005


Nainen yritettiin raiskata Helsingin Malmilla
Hiukan alle kolmekymppinen nainen yritettiin raiskata lauantaina aamuyöllä Helsingin Malmilla. Nainen oli kävelemässä ystäviensä luota kotiin, kun ilmeisesti ulkomaalainen mies hyökkäsi hänen kimppuunsa. Mies löi naista takaapäin Latokartanontiellä Ala-Malmin koulun lähistöllä. Naisen vastarinnan vuoksi miehen teko jäi yritykseksi. Paikalle sattunut taksiautoilija auttoi naisen kotiin.
Raiskausta yrittänyt mies oli 30-40-vuotias ja 160-165-senttinen. Hänellä oli lyhyet, tummat hiukset ja tukeva vartalo. Miehellä oli yllään tummat vaatteet.
HS 22.7.2005

DL: Tuskin tuossa oli kyse raiskauksen yrityksestä. Ehkä mies oli eksynyt ja kysyi neuvoa, tai halusi suojella naista ja saattaa hänet turvallisesti kotiin.

Varjoja paratiisissa: raportti Australiasta
Kutsu tappeluun kävi tekstiviesteillä: "Kaikki tosi australialaiset. Tulkaa sunnuntaina Cronullan rannalle katsomaan, kun aussit hakkaavat libanonilaisia ja mutakuonoja..."
Ja kutsu kuultiin. Sydneyn uimarannalle kokoontui viitisentuhatta valkoista. Suuri osa seurasi sivusta, kun satojen nuorten joukko kävi libanonilaissiirtolaisten kimppuun.
Joulukuun uutiskuvat rähinästä olivat rumaa katsottavaa. Känniset nuoret miehet kietoutuivat Australian lippuihin, lauloivat kansallislaulua ja kävivät kiinni kehen tahansa tummaihoiseen. Toisilla oli päällä T-paita, jossa profeetta Muhammed julistettiin homoksi ja koirannussijaksi.
Huiviin pukeutunut musliminainen uhattiin tappaa. Häntä auttaneita ambulanssimiehiä ja poliiseja paiskottiin pulloilla. Sivullisia puukotettiin ja pahoinpideltiin. Poliisi takavarikoi polttopulloja, aseita, räjähteitä ja rasistista materiaaliakin. Rannalla jakoivat lehtisiään niin äärioikeistopuolue kuin uusnatsitkin.

Kuinka tässä näin pääsi käymään?
Vielä loka-marraskuussa australialaisetkin olivat seuranneet viestimistä Ranskan rotumellakoita. He toistelivat omahyväisesti, että yhtenäisen ranskalaisen kulttuurin malli on epäonnistunut. Maahanmuuttajat sopeutuvat kuulemma paljon paremmin Australiaan, jonne muuttavat vain ne, joita tarvitaan. Jo kahdensadan vuoden ajan Australia onkin ollut miljoonille siirtolaisille paratiisi. Kaukaisella mantereella on ollut tilaa, maata, luonnonvaroja ja töitä, mukava ilmasto, vakaa demokratia ja huikean kaunis luonto. Australialaiset itse kuvaavat maataan leppoisaksi ja ennen kaikkea reiluksi paikaksi, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia…

Vaikka libanonilaiset ovat enimmäkseen muslimeja, mellakat eivät johtuneet uskonnosta. Nuoret libanonilaismiehet nimittäin ammentavat oppinsa yhtä lailla rap-muusikko 50 Centiltä kuin profeetta Muhammedilta. Läntisen Sydneyn asuinalueilla nuorten libanonilaismiesten jengit ajelevat viritetyillä autoilla rap-musiikki ikkunoista raikuen. Lihaksikkaat kollit tiukoissa hihattomissa paidoissa pelottavat monia australialaisia - etenkin sen jälkeen, kun libanonilaisten ja pakistanilaisten jengejä tuomittiin pari vuotta sitten raaoista joukkoraiskauksista.
Kaikki uhrit olivat valkoisia. Oikeudessa yksi syytetyistä sanoi, ettei kristityn tytön raiskaus ole rikos. Sydneyssä asuva kovan linjan muslimisaarnaaja Faiz Mohammed oli sitä mieltä, että naisten paljastavat vaatteet johtavat raiskauksiin.
Ei ollutkaan sattuma, että joulukuinen tappelu alkoi juuri uimarannalla. Nuoret valkoiset naiset ovat kertoneet australialaislehdille, että libanonilaismiehet ovat rannalla ahdistelleet heitä: tehneet ehdotuksia, ahdistelleet, uhkailleet.
HS 8.1.2006


Oulun raiskauksesta epäillään 4-6:ta ulkomaalaista
Poliisi jäljittää ulkomaalaista miesjoukkoa, jota epäillään joukkoraiskauksesta Oulun ydinkeskustassa. Oulun poliisi on saanut yleisöltä muutamia vihjeitä Otto Karhin puistossa eli Letkunpuistossa perjantain ja lauantain välisenä yönä liikkuneesta 4-6 miehen ryhmästä. "Epäillyt ovat ulkomaalaisia, mutta eivät mustaihoisia", sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Luolavirta. Joukkoraiskausta ei kukaan ole kertonut nähneensä. "Sitä täällä taksiasemalla on ihmetelty, sillä puisto on nykyisin hyvin valaistu ja avoin", sanoo taksiautoilija Eero Karjalainen. Hän on kerännyt kyytiläisiä Otto Karhin puiston tolpalla jo 20 vuotta. Taksiasemalta on näköyhteys linja-autopysäkkien katosten takana olevaan pensaikkoon, jossa raiskaus tapahtui. Puistoa siistittiin ja avarrettiin muutama vuosi sitten. Vanhoja puita kaadettiin ja pensaita harvennettiin. Lähistöllä on myös grillikioski, jossa oli ruuhka yöllä juuri kello kolmen ja neljän välillä. Edellinen joukkoraiskaus sattui kesällä 2005, jolloin kolme afrikkalaista miestä raiskasi 31-vuotiaan naisen ravintolaillan jälkeen oululaisessa asunnossa. Miehet tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen.
Tällä kertaa tuntematon miesjoukko huuteli puiston viereistä Isokatua kävelleelle 26-vuotiaalle naiselle. "Tekotapa oli oululaisittain poikkeuksellinen. Naista iskettiin takaapäin päähän ja hän menetti tajuntansa", Luolavirta kertoo. Nainen tuli myöhemmin tajuihinsa puiston pensaikossa. Hänellä oli vammoja eri puolilla kehoa ja hän oli havainnut tulleensa raiskatuksi. Hän hälytti itse ambulanssin. "Raiskaajat ovat voineet seistä kehässä naisen ympärillä, jolloin täältä taksista ei ole havaittu mitään poikkeavaa", sanoo taksiautoilija Esko Hekanaho. Hän on autoillut Oulun levottomimmalta taksiasemalta vuodesta 1969. "Tämä on hyvin häiriöherkkä paikka, sillä puistoa ympäröi neljä suosittua ravintolaa. Riehuntaa ja nyrkkitappeluita syntyy öisin sekä nakkikioskin jonossa että taksijonossa, jos joku ohittaa jonon. Oulu ei ole silti muuttunut väkivaltaisemmaksi", Hekanaho kertoo. Hän ihmettelee, miksi levottomaan puistoon ei ole saatu riittävästi valvontakameroita. Puistossa on kameroita, mutta ne eivät kata koko puistoa. Poliisi ei ole löytänyt raiskausta valvontanauhoilta.
HS 19.12.2006


Nuori nainen raiskattiin taas puistossa Oulussa
Uhri oli 17-vuotias nainen, joka joutui lauantain vastaisena yönä Heinätorin puistossa neljän miehen seurueen pysäyttämäksi.
Yksi miehistä raiskasi naisen, ja muu seurue piteli hänestä kiinni. Raiskaaja ja seurueen muut jäsenet olivat vielä lauantaina löytymättä. Seurueeseen kuuluneet miehet olivat noin 25-30-vuotiaita, ja he olivat tummissa vaatteissa. Miehet puhuivat ulkomaan kieltä. Raiskaaja on uhrin mukaan noin 175 sentin pituinen, hänellä on tumma lyhyt tukka, teräväpiirteinen nenä sekä silmän lähellä iso luomi. Oulun rikospoliisilla on selvittämättä kaksi edellistä raiskausta kaupungin ulkoalueilla viime kuukausilta. 18-vuotias nainen raiskattiin tammikuussa kevyen liikenteen väylällä. Joulukuussa lyötiin 26-vuotias nainen tajuttomaksi ja raiskattiin Otto Karhin puistossa. Myös tällöin naisen kimppuun kävi 4-6:n mahdollisesti ulkomaalaisen miehen joukko.
HS 4.3.2007

DL: Poliisi-tv http://www.youtube.com/watch?v=NnvlfT4Bp2A kohdasta 1:30 eteenpäin.

Otetaan tähän väliin sompanssin näkemys aiheesta:
"Kukaan ei tule Suomeen mennäkseen vankilaan"
Artikkeli sai alkunsa siitä kun Helsingin Sanomat kertoi, että ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina Helsingin poliisin väkivaltarikostilastoissa.
Keravan vankilan koululuokassa istuu pian vapautuva mies. Nelikymppinen, Somaliassa syntynyt Ali on ensi kuussa kärsinyt reilun vuoden mittaisen tuomion rahan ryöstämisestä.
Vankeus ei ole hänelle ensimmäinen. Aikaisemmat tuomiot ovat tulleet virkavallan vastustamisesta ja pahoinpitelyistä.
Ali muutti Suomeen 1990 parikymppisenä Somalian sotaa pakoon. Lama-Suomi ei ottanut turvapaikanhakijoita lämmöllä vastaan. Rasismia Ali sanoo kokeneensa ensimmäisen kerran jo vastaanottokeskuksessa Itä-Suomessa.
"Taksikuski osoitti meitä ja sanoi: kun nämä tulevat tänne, Suomi menee konkurssiin", Ali kertoo.
Hän myöntää syyllisyytensä varkauksiin ja virkavallan vastustamiseen. "Monessa olen tehnyt virheitä. Mutta en halua koko elämääni varastaa. Hävettää, että olen täällä." "Kukaan ei tule Suomeen mennäkseen vankilaan. On todella loukkaavaa sanoa, että kaikki ulkomaalaiset tekevät rikoksia. Jokainen on yksilö." Ali epäilee saaneensa kovempia tuomioita kuin syntyperäiset suomalaiset. "Luotan poliisiin 99-prosenttisesti. Suurin osa heistä tekee rehellistä työtä. Mutta jotkut antavat tuomionsa heti kun näkevät." Alin mukaan monet somalialaissyntyiset eivät ilmoita poliisille heihin kohdistuneista rikoksista. Ensimmäisen vankilatuomion aikana hän kertoo tulleensa seitsemän kertaa pahoinpidellyksi. "Vankilassa olen oppinut, ettei vanki tarkoita tyhmää. Usein viisaampia ovat ne, jotka ovat joutuneet elämään vaikean elämän." Kymmenisen vuotta sitten, ennen rikostuomiotaan, Ali eli omien sanojensa mukaan Suomessa olonsa parasta aikaa. Hän työskenteli vajaan vuoden vanhainkodissa työllistämistuella. "Vanhukset kertoivat paljon tarinoita ja kysyivät, 'saanko koskettaa sun hiuksia'." "Vanhemmilla ihmisillä on paljon tietoa. Heitä pitää kunnioittaa." Ali meni naimisiin suomalaisen naisen kanssa ja sai lapsia. Avioliitto päättyi eroon. Lapset asuvat sijaiskodissa äidin päihde- ja mielenterveysongelmien takia. Rikostensa taustalla Ali näkee Suomessa koetun elämän ongelmat. "Mahdollisuudet otettiin pois", hän kuvailee. "Suomessa laki ei takaa maahanmuuttajille tulevaisuutta." Kun pysyvää oleskelulupaa ei myönnetty, töitä oli vaikea saada. Siitäkin huolimatta, että Ali oli opetellut suomen kielen.
Asunnoton hän kertoo olleensa noin kymmenen vuotta. "Joskus menin moskeijaan nukkumaan."
Haastattelun aikana Ali toistaa useasti, miten huolissaan hän on somalitaustaisten maahanmuuttajien lapsista ja nuorista. Syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tilanteeseen pitäisi hänen mielestään puuttua jo kouluiässä. Alin mukaan somalialaisten joukossa on myös niitä, jotka eivät halua olla tekemisissä suomalaisten kanssa. "Heidän pitäisi uskoa, ettei kukaan ryöstä heidän kulttuuriaan tai uskontoaan. Meidän pitää kunnioittaa suomalaisia." Seksuaalirikoksista pitäisi Alin mielestä antaa kovia tuomioita. "On eri asia ryöstää toisen lompakko kuin toisen vartalo. Ei ole sellaista kulttuuria, jossa raiskaus olisi oikein. Uhri voi kärsiä siitä koko elämänsä."
HS 11.2.2008

DL: Afrikassa hän siis ei kokenut rasismia? vaikka jo eri heimoon kuuluminen voi olla syynä surmatuksi tulemiseen.
Kyllä joku tulee ihan joutuakseen vankilaan, sillä taannoin on uutisoitu, miten suomalaisessa vankilassa pääsee hyville tienesteille ja olot ovat jopa paremmat kuin kotimaan hotelleissa.
Kuka on sanonut, että kaikki ulkomaalaiset tekevät rikoksia. Miksi hän ei tuonut faktaa tähän väitteeseen?
Ali syyttää oikeusjärjestelmäämme rasistiseksi.
Kenelle Suomessa laki takaa tulevaisuuden?

Ruoskintaa vai itseruoskintaa?
Noin puolet katuryöstöjen tekijöistä kuuluu Helsingissä etnisiin vähemmistöihin, erityisen usein he ovat somaleja tai romaneja. Pääkaupungin raiskauksista 40 prosentissa epäilty on ollut taustaltaan ulkomaalainen. Maahanmuuttajien rikollisuuden taustalla on usein huono-osaisuus, kertoo tutkija.
Tässä muutama poiminta viime viikkojen uutisista.
Mikä tätä maata tai tänne tulijoita oikein riivaa? Yksi tapa vastata on kansallinen itseruoskinta. Syy on meissä suomalaisissa; virallinen ja joka kansalaisen oma epävirallinen kotouttamisohjelma ei vain toimi. Se ei auta maahanmuuttajia sopeutumaan tähän monella tavoin kylmään, kummalliseen ja vieraskauhuiseen maahan. Toinen vastaus on tulijoiden ruoskinta, muukalaisviha. Moni tarttuu ruoskaan, jos ei nyt ihan konkreettisesti niin ainakin kuvaannollisesti ajaakseen "pahan" pois keskeltämme. Kuuluhan jo alkeellisimpiinkin käytössääntöihin, että vieraat ovat kohteliaita, sävyisiä ja kunnioittavat isäntäväkeään. Ja miten ovat tulijoiden omat kotiutumisohjelmat, joilla he aktiivisesti hakevat paikkaansa yhteiskunnassa. Onko sellaisia ja miten ne toimivat? Vai olisiko silläkin puolella syytä itseruoskintaan? Vai ollaanko koko asiassa vain turhan hätäisiä, parantaisiko aika nämäkin haavat? Vastausta en tiedä, olen yhtä ymmällä kuin romanialaisten kerjäläisten kanssa: inhimillisyys vaatisi yhtä, järki tolkuttaa ihan toista. Olen myös yrittänyt miettiä, missä maassa maahanmuutosta ei ole syntynyt myös kärsimysnäytelmää. Ruotsi oireilee, samoin Norja, Tanska, Saksa, Ranska, Britannia, Hollanti... Jääkö listalta vain Monaco?
HS 18.3.2008


Oikeus vangitsi nuoren miehen epäiltynä raiskauksesta
Turun käräjäoikeus on vanginnut nuoren miehen epäiltynä kuukauden takaisesta raiskauksesta. Lisäksi toista miestä epäillään osallisuudesta tapahtumiin.
Nuori nainen raiskattiin 17. toukokuuta Turussa. Hän otti aamuyöllä taksin keskustasta Nättinummen kaupunginosaan. Samaan kyytiin tuli kaksi naiselle tuntematonta ulkomaalaista miestä. Nättinummessa kaikki jäivät taksista pois samassa paikassa. Nainen lähti kohti kotiaan, jolloin toinen miehistä kävi häneen kiinni ja raiskasi hänet Rautalankadun varrella sijaitsevalla parkkipaikalla. Teon jälkeen miehet poistuivat paikalta. Poliisin esitutkinnassa miehet on tunnistettu. Molemmat ovat syntyneet 1980-luvulla ja kotoisin Etelä-Euroopasta.
HS 14.6.2008


Numeroiden lukua
Kun jokin asia ilmaistaan numeroin, kannattaa olla tarkkana. Numeroilla voi kertoa ja jättää kertomatta. Osmo Soininvaara kirjoitti kolumnissaan. (Vihreä lanka 28.11.2008) ulkomaalaisväestön kontolle laitetuista kauheuksista. Ulkomaalaisten tekemistä rikoksista ei ole aikaisemmin ollut tilastotietoja, mutta nyt ne on julkaistu. Soininvaaran mielestä näin on hyvä, koska nyt väärä tieto voidaan torjua oikealla.
Soininvaaran esimerkki oli huhu, että valtaosa raiskauksista olisi somalien tekemiä. "Koko maassa vuonna 2007 poliisin tietoon tulleista yli 700 raiskauksesta kuusi todettiin somalien tekemiksi".
Vilkaisin pikapäin kolumnista käytyä nettikeskustelua. Soininvaara sai pyyhkeitä paristakin asiasta.
Hän antoi väärän vertailuluvun noille kuudelle tapaukselle. Selvitettyjä raiskauksia, joiden tekijän kansalaisuus on tilastoitu, oli alle 400. Ja vaikka kuusi on siihenkin verrattuna häviävän pieni luku, muuttuu se suureksi, jos sen suhteuttaa somalien määrään Suomessa.
Kiinnostuin, vaihdoin taskulaskimeen tuoreet paristot ja avasin Tilastokeskuksen sivut (http://www.stat.fi/tup/tilastotietokannat). Mitähän numerot kertoisivat?
Koska yksi lumeton talvi ei vielä ilmastonmuutosta tee, tarkastelin kymmenen viime vuoden selvitettyjä rikoksia.
Ensin katsoin, ketä raiskauksista oli tuomittu. Miehiä, iältään 18-49. Niinpä laskin, paljonko tuon ikäisiä, eri maiden kansalaisiin kuuluvia miehiä Suomessa asuu. Luku saa toimia väestöosuutena, johon rikosnumeroita verrataan.
Vähiten kuhunkin rikostyyppiin syyllistynyt kansalaisuus saa vertailuluvun 1, jolloin muiden numero kertoo, kuinka moninkertainen niiden väestöosuuteen suhteutettu rikollisuus vertailukansalaisuuteen nähden on. Vertailussa on kuusi kansalaisuutta ja viisi rikostyyppiä. Ruotsalaiset, virolaiset ja venäläiset piti jättää syrjään, koska heitä liikkuu Suomessa sadoin tuhansin turisteina.
Me suomalaiset pääsemme vertailukansalaisuudeksi raiskauksissa ja pahoinpitelyissä. Eniten raiskauksia on tilastoitu Irakin kansalaisille. Heidän suhdelukunsa on 19, ja muillakin luku on korkea, sillä kakkosena olevilla vietnamilaisilla on raiskauksia 11-kertaisesti suomalaisiin verrattuna. Pahoinpitelyissä pahimpia ovat olleet somalit ja irakilaiset. Ryöstöihin kirjattiin vähiten turkkilaisia ja eniten somaleja hurjalla suhdeluvulla 42. Henkirikoksia tilastoitiin vähiten turkkilaisille, vietnamilaisille ja muinaisen Jugoslavian kansalaisille. Irakilainen ja somali merkittiin henkirikoksen tekijäksi vain hieman useammin kuin suomalainen. Huumausainerikoksia oli vähiten turkkilaisilla ja eniten vietnamilaisilla. Jälkimmäisten vertailuluku oli 12, suomalaisten 4.
En väitä, että tuossa on koko totuus. On lukuisia asioita, joiden mukaan ottaminen todennäköisesti tasoittaisi numeroita. Pari asiaa näistäkin numeroista voinee päätellä. Kansalaisuuksien välillä on suuria eroja. Ja suomalainen ei aina ole paras.
-Kirjoittaja on Kuopion yliopiston sosiaalitutkimuksen menetelmien professori
HS 30.12.2008


Ja huuhdellaan välipala alas pohdinnalla, että...
Syrjäytyminen on pahan alku ja juuri
Suomi on selvinnyt vähällä ulkomaalaisten tekemässä rikollisuudessa, koska Suomi on jäänyt maahanmuuttovirtojen ulkopuolelle. Siksi ulkomaalaisten määräkin on huomattavasti pienempi kuin vaikka Ruotsissa ja Norjassa. "Suomessa ilmi tullut ulkomaalaisten rikollisuus on suhteellisen lievää lukuun ottamatta huumausaineiden salakuljetusta. Ruotsissa on ollut toistuvia rahakuljetusryöstöjä, joissa on takana ulkomaalaisia ammattirikollisia", sanoo erikoissuunnittelija Hannu Niemi Oikeuspoliittisesta tutkimuslaitoksesta. Pari vuotta sitten ihmetyttivät nuorten somalimiesten tekemät ryöstöt Helsingissä. "Ryöstöaalto saatiin kuriin poliisin ja somaliyhteisön yhteistyöllä, mikä kertoo siitä, että se oli ihan toisenlaista toimintaa kuin Oslon mafiatyyppisillä rikollisjengeillä. Sitä ei saataisi kuriin isän nuhteilla."
Syy vähäiseen rikollisuuteen on, että syrjäytymisvaarassa olevia ulkomaalaisia on vähän.
Ulkomaalaisten tekemiä rikoksia on tutkittu, mutta paljon on vielä tutkimattakin. Tuorein tilasto kertoo, että ulkomaalaiset syyllistyvät rikoksiin väestöosuuteensa nähden vuosittain 1,3-1,5 kertaa enemmän kuin suomalaiset. Kansa myös pitää ulkomaalaisia alttiimpina syyllistymään rikoksiin.
"Se pitää paikkansa ja ei pidä paikkaansa", Niemi sanoo. "Totta on, että poliisin tietoon tulleissa rikoksissa he syyllistyvät enemmän tai ovat epäiltyinä, mutta se on pintatietoa. Tietoja pitäisi verrata esimerkiksi alueittain, ryhmittäin ja rikostyypeittäin." Niinpä samaan ulkomaalaisten ryhmään luetaan esimerkiksi turistit ja turvapaikanhakijat. Rikollisuuden kannalta työperäinen maahanmuutto ei ole niin ongelmallista kuin muu maahanmuutto. "Ulkomaalaiset syyllistyvät pääosin samanlaisiin rikoksiin kuin suomalaiset, ja siitä puolet on liikennerikoksia. Joistain muista maista kuitenkin tiedetään, että maahanmuuttajien syrjäytyminen ja asutuksen gettoutuminen voivat johtaa pahoihin ongelmiin." Eniten kansalaisia kuohuttaa väkivaltarikollisuus, kuten ryöstöt. Erityisesti tuntuu kuohuttavan tapaus, jossa yhdistyvät tummaihoinen mies ja raiskattu suomalainen nainen. Lukuja on: vuosina 2005-2007 poliisin tietoon tulleista raiskausrikoksista epäiltiin Suomessa asuvaa ulkomaan kansalaista tai Suomen kansalaisuuden saanutta ulkomailla syntynyttä lähes viidenneksessä tapauksista. Se on hurjasti enemmän kuin heidän osuutensa väestöstä.
Tyypillisiä ryhmiä ovat virolaiset, Ruotsissa syntyneet Suomen kansalaiset, Suomessa asuvat irakilaiset, somalit, turkkilaiset ja iranilaiset. Mutta: Niemi muistuttaa, että raiskauksista vain pieni osa tulee poliisin tietoon.
Suurin osa raiskauksista tapahtuu tuttujen kesken. Ulkomaalaistaustaiset taas syyllistyvät todennäköisemmin raiskauksiin, joissa uhri on tuntematon ja joista varmuudella tulee poliisiasia.
"Ei ole tarkoitus kiistää tai mitätöidä ulkomaalaisten osuutta ja väittää, ettei mitään kulttuurillista tekijää ole taustalla. Varmaan on, mutta se tuskin selittää näihin rikoksiin epäiltyjen Viron ja Ruotsin kansalaisten suurta osuutta." Entä mitä jos Suomessa asuvien alle 25-vuotiaiden Afrikasta ja Lähi-idästä tulleiden, ei työn perässä muuttavien miesten osuus kaksinkertaistuisi?
"Kyllä se varmaan aiheuttaisi ongelmia. Vaarana on, että syntyy ulkomaalaisten gettoja."
HS 22.1.2009

DL: Mutta meillä Suomessa ei tule olemaan sellaisia ongelmia kuin on muualla Euroopassa ns. pakolaisten kesken. Ministeri Astrid Thors, sanoi, että olemme löytäneet kipupisteen, jolla nuo ongelmat voitetaan. Itse epäilen tuota vahvasti ja tuo sana kipupiste tarkoittaa todennäköisesti kahta sanaa: lisää rahaa!!

Syyttäjä ei valita automaattisesti urheilijoiden raiskaustuomioista

http://www.esaimaa.fi/f/3/32/panorama_Etsa_7951930.jpg
Raiskaajaneekerit & Jalkapalloilijat Lawrence Atkinson, Joe Nairn ja Brandon Horn saapumassa oikeudenistuntoon Imatralla lokakuun puolivälissä.

Kihlakunnansyyttäjä Markku Ahonen ei tee automaatiovalitusta kolmen yhdysvaltalaisen ammattijalkapalloilijan saamista raiskaustuomioista.
Rajaritareissa elokuun alkuun saakka pelanneet Lawrence Atkinson Joe Nairn tuomittiin raiskauksesta ja Brandon Horn avunannosta kahteen raiskaukseen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä maksamaan korvauksia kahdelle alle 20-vuotiaalle naiselle yhteensä 9 000 euroa.
Jutun syyttäjänä Ahonen vaati miehille tuomiota törkeästä raiskauksesta. Teon törkeän muodosta tuomitaan kaikissa tapauksissa ehdottomaan vankeuteen.
Päätösten perustelujen ja oikeuskäytännön lisäksi Ahonen sanoo selvittävänsä ennen jatkotoimia jutun kansainvälisen ulottuvuuden.
Valitusmyllyä ei kannata lähteä pyörittämään, jos ei ole syytä olettaa maasta poistuneiden miesten tulevan hovioikeuden istunnon suulliseen käsittelyyn.
- Suomessa ei voida tuomita ketään vankeuteen poissaolevana, Markku Ahonen muistuttaa.
Syyttäjä aikoo lähipäivinä selvittää Suomen ja USA:n väliset sopimukset henkilöiden luovuttamisesta toiseen sopimusmaahan oikeudenkäyntiä varten.
Lappeenrannan käräjäoikeus käsitteli jalkapalloilijoiden oikeusjutun lokakuun puolivälissä. Välipäätöksellään oikeus vapautti tuolloin tutkintavankeudessa kaksi ja puoli kuukautta olleet pelaajat. Syytetyt poistuivat maasta seuraavana päivänä.
Oikeuden välipäätös ennakoi syytetyille ehdollista tuomiota.
Oikeuden puheenjohtajan Terhi Anttilan tekemä tiedote salassa pidettävästä jutusta perustelee myös rangaistuksen mittaamista.
Raiskauksen minimirangaistus on yksi vuosi vankeutta. Törkeän raiskauksen minimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Korkeintaan kahden vuoden vankeusrangaistus voidaan määrätä ehdollisena.
– Käräjäoikeus totesi, että raiskaus rikoksena on sellainen, että ensikertalaisellekin voidaan tuomita ehdoton vankeusrangaistus. Kuitenkin päädyttiin ehdolliseen vankeuteen erityisesti huomioon ottaen pitkähkö tutkintavankeusaika.


Ja taas kansankotiin, tuohon länsinaapuriin…
Ruotsissa raiskataan kuin viimeistä päivää
Ruotsin poliisi rekisteröi yhtä paljon raiskaustapauksia kuin Afrikan eteläosassa sijaitsevissa maissa. Asia selviää YK:n vuoden 2008 tilastoista. Eesti Ekspress lehden artikkeli toteaa; ”on paradoksaalista, että Euroopan maiden poliisien rekisteröimien raiskaustapausten määrä on verrattavissa kyseisten maiden demokratian- ja sananvapauden kehittymisen, kuten myös muslimiyhteisön koon kanssa.”
Politseis registreeritud vägistamisjuhtumid 1 000 000 elaniku kohta (2008, ÜRO)
532 - Rootsi
263 – Belgia
241 – Inglismaa
223 - Põhja-Iirimaa
216 – Island
198 - Norra
172 - Soome
Raiskauksia ja väkivaltarikoksia Ruotsissa tutkinut lakinainen Ann Christine Hjelm huomasi, että 85% Ruotsissa tuomituista raiskaajista oli ulkomailla syntyneitä, tai maahanmuuttajien poikia.
Ruotsissa raiskaajat ovat kotoisin etenkin Algeriasta, Marokosta, Libyasta, Tunisiasta ja muista muslimimaista.
29.9.2010 http://turunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi ... an-luokkaa


Espoolaisasuntoon tunkeutunut mies ei tuntenut uhriaan
Espoolaiseen kerrostaloasuntoon syyskuussa tunkeutunut mies ei entuudestaan tuntenut teräaseella pahoinpitelemäänsä naista. Nainen joutui myös seksuaalirikoksen uhriksi.
Pian teon jälkeen järjestyspoliisi sai miehen kiinni yleisöhavaintojen avulla.
Ulkomaalainen mies on tullut turistina Suomeen 2009 kesäkuun alkupuolella. Tekohetkellä hän oli luvatta maassa.
Espoon käräjäoikeus vangitsi miehen tapon yrityksestä, törkeästä raiskauksesta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.
On mahdollista, että epäilty on ahdistellut seksuaalisesti naisia ainakin Espoon alueella.
HS 30.9.2009

DL: Ehkä kyseessä on ollut vain väärinkäsitys? Me suomalaiset kun olemme sellaista jöröä metsäkansaa, emmekä hallitse ulkomaisia kieliä, niin ehkäpä tämä nainen luuli, että ulkomaalaismies on kuin suomalaiset miehet ja yrittää raiskata, vaikka ehkä ulkomaalaismies vain halusi auttaa kodin siivouksessa tai ehkä hän oli eksynyt ja kysyi tietä, jolloin nainen sai neuroottisen kohtauksen ja ylireagoi.

Ohessa tuon ”espoolaismiehen” rasistinen tuomio:
Mattoveitsellä aseistautunut raiskaaja sai 5,5 vuoden tuomionEspoolaismies on tuomittu viideksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion ennallaan.
Syyttäjän mukaan 29-vuotias Wael Manduri tunkeutui itselleen vieraan naisen kotiin Espoossa syksyllä 2009. Hän kävi naisen kimppuun ja pahoinpiteli ja raiskasi tämän. Miehellä oli mukanaan kymmensenttinen mattoveitsi, jolla hän muun muassa viilsi uhrinsa kaulaa.
Lisäksi hän yritti kuristaa naista ja löi tätä vedenkeittimellä päähän niin, että keitin hajosi ja päähän tuli haava.
Syyttäjä vaati rangaistusta myös tapon yrityksestä, mutta se hylättiin.
Manduri oli tekohetkellä syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa. Hän joutuu maksamaan kärsimyskorvauksia 18 700 euroa henkisestä kärsimyksestä sekä vammoista.
18.2.2011

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseu ... n_tuomion/

Mieskaksikko ryösti ja raiskasi prostituoidun
Kaksi ulkomaalaistaustaista miestä ryösti sunnuntaina 20. syyskuuta Malminkadun asunnossa aseella uhaten ulkomaalaisen prostituoidun. Lisäksi miehet raiskasivat naisen. Lopuksi nainen vielä sidottiin, ettei hän pääsisi pakoon. Miehet saatiin kiinni. Helsingin käräjäoikeus vangitsi heidät syyskuun lopulla epäiltyinä todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä ryöstöstä.
Jutussa on vangittu myös kolmas, myöhemmin kiinni saatu mies.
Alle kolmikymppiset miehet olivat jo aikaisemmin pyrkineet turhaan toiseen asuntoon, ja yrittivät vielä kolmanteenkin asuntoon pari päivää myöhemmin. Poliisin mukaan tekoja voi olla enemmänkin. Vastaavia rikoksia tehtiin poliisin mukaan Helsingissä myös heinäkuussa. Tekoihin epäiltynä vangittiin silloin kaksi ulkomaalaista, jotka syksyllä tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kolmen vuoden vankeusrangaistukseen.
HS 15.10.2009


Tässä heistä lisää: Prostituoidun raiskanneet ja ryöstäneet vuosiksi vankilaan
Prostituoidun raiskanneet ja ryöstäneet Kamaran Bahjad Muhamadin ja Nihad Zainilabidin Shukurin tuomittiin neljäksi vuodeksi vankilaan. Ulkona odotellut Hazar Fayah Guanron sai kaksi vuotta vankeutta ryöstöstä. Miehet ovat syntyneet 1980-luvulla.
Rikokset tehtiin syyskuun lopulla Malminkadulla Helsingin Kampissa.
Yksi miehistä tilasi ajan prostituoidulle ja jäi vartioon kadulle. Kaksi muuta miestä paineli sisälle asuntoon ja vei väkivallalla uhaten uhrilta rahaa sekä matkapuhelimen.
Ennen poistumistaan miehet raiskasivat naisen. Miehet joutuvat maksamaan naiselle 10000 euroa kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta.
HS 26.11.2009


Sveitsi hyväksyi lain ulkomaisten rikollisten karkotuksesta
Sveitsi hyväksyi sunnuntaina lakiesityksen, jonka mukaan tiettyihin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkotettaisiin maasta automaattisesti. Kansanäänestyksen tulosten mukaan lakia kannatti 53 prosenttia kansalaisista. Esityksen takana oli äärioikeistolainen sveitsiläinen kansanpuolue SVP. Viime vuonna Sveitsi hyväksyi puolueen ehdotuksesta minareettien rakennuskiellon. Tuomioistuimet voivat jo nykyään määrätä ulkomaalaisen rikollisen karkotettavaksi. Lakiesitys muuttaa tilannetta siten, että raiskaukseen tai väkivaltaan syyllistynyt karkotetaan automaattisesti. Sen sijaan erillinen esitys rikkaiden minimiverosta kaatui. Äänestäjien enemmistö eli 58,5 prosenttia vastusti sosialistipuolueen ehdotusta, että rikkaat joutuisivat maksamaan koko maassa 22 prosentin tuloveroa.
HS 29.11.2010

DL: Jostain syystä Sveitsissä tuollainen lakiesitys meni läpi – siis hyväksyttiin. Pitäisiköhän suomalaisten harkita nyt sveitsiläisten tervehtimiskieltoa tuon ilmiselvästi rasistisen lain takia?

Siivoojan raiskannut tunnusti
Syyttäjä vaatii kovaa tuomiota harvinaisen röyhkeästä raiskauksesta.
32-vuotias mies tunnusti Helsingin käräjäoikeudessa harvinaisen röyhkeän raiskauksen, jonka uhriksi joutui ruokakaupan siivooja työpaikallaan. Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta törkeästä raiskauksesta, törkeästä vapaudenriistosta, törkeän ryöstön yrityksestä ja lievästä petoksesta. Mies myönsi kaikki syytteet oikeiksi. Raiskaus tapahtui viime lokakuussa. Veitsellä ja köydellä varustautunut mies hiipi Helsingissä sijaitsevan elintarvikeliikkeen pukuhuoneeseen liikkeen sulkeuduttua. Uhriksi joutunut nainen oli pukuhuoneessa juuri työt lopetettuaan. Pitkäteräisellä veitsellä uhaten mies vaati häneltä seksiä. Mies sitoi naisen, uhkasi tappaa ja pakotti useita kertoja yhdyntään.
Syyttäjän mukaan raiskaus ja vapaudenriisto kestivät kaikkinensa noin kolme tuntia. Uhri pelkäsi henkensä edestä.
Mies myös yritti ryöstää kaupan kassakaapin. Pohjakassalaatikosta hän sai 5 605 euroa, mutta ne jäivät liikkeeseen, kun hän kohtasi kesken kaiken hälytyksen saaneen vartijan.
Syyttäjän mukaan teko oli suunnitelmallinen, sillä mies oli varannut itselleen lentoliput ulkomaille etukäteen. Hän jäi kiinni, koska jätti maksamatta taksin, jolla hän pakeni.
Taksikuski soitti poliisille, joka otti raiskaajan kiinni viisi tuntia teon jälkeen ennen kuin hän ehti paeta ulkomaille. Syytetty myönsi teot, mutta kiisti suunnitelmallisuuden muun kuin ryöstön yrityksen osalta. Syyttäjä vaatii miehelle 8-10 vuoden vankeutta. Liberialaissyntyinen mies on aiemmin asunut Espoossa, mutta ilmoitti nykyiseksi osoitteekseen "Imatran pakolaisleirin". Toistaiseksi hän on vangittuna.
IS 18.1.2011

DL: Tässä on erikoista se, että mies oli tullut Suomeen pakolaisena, mutta nyt pyrki kiireellä samaan maanosaan takaisin mistä oli paennut. Vie ajatukset siihen, että Irakista ja Somaliasta paenneet käyvät kuuleman mukaan lomalla kotimaassaan…

Lahdessa asuva hiv-mies raiskasi 16-vuotiaan
31-vuotias mies raiskasi marraskuun alussa Lahden keskustan lähettyvillä 16-vuotiaan tytön, joka oli menossa kaupasta kotiin. Mies pakotti tytön kerrostalon sisäpihalle. Raiskaus tapahtui ilta-aikaan. Tekijällä on hiv-sairaus. Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Sudanista kotoisin olevan Barnaba Feter Wor Gonyn raiskauksesta ja törkeän pahoinpitelyn yrityksestä kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Pahoinpitelytuomio määrättiin, koska raiskauksessa oli myös vakavan sairauden tarttumisen uhka. Lahdessa asuva mies määrättiin maksamaan vahingonkorvausta tytölle kivusta, särystä ja kärsimyksestä yhteensä yli 15 000 euroa. Muutamaa päivää myöhemmin mies syyllistyi virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen ja pahoinpitelyyn. Mies oli tappelemassa Vesijärvenkadulla toisen miehen kanssa. Mies vastusteli häntä rauhoittaneita poliiseja väkivaltaisesti. Pahoinpitelemälleen poliisille mies joutuu maksamaan korvausta kivusta, särystä ja kärsimyksestä yhteensä 3 000 euroa. Poliisi joutui lääkitykseen hiv-tartuntavaaran takia.
Mies on ollut vangittuna marraskuun puolivälistä lähtien ja oikeus määräsi hänet pidettäväksi edelleen vangittuna.
8.2.2011 http://www.ess.fi/?article=313747


Tähän väliin pienimuotoinen ja helpohko laskutehtävä. Kuinka monta raiskausta näistä yllämainituista olisi Suomessa jäänyt tekemättä jos näitä tekijöitä ei olisi kuunaan Suomeen tullut/vastaanotettu/tuotu/salakuljetettu tms.? Taskulaskinta saa käyttää. Tulos on varmaa sama kun jos laskettaisiin, että kuinka moni näistä uhreista ei olisi joutunut raiskatuksi, jos näitä työvoimapulan paikkaajia ei olisi Suomeen tullut?

Vaikka tämä viimeinen tapaus, sudanilainen hiv pos, ei todennäköisesti liity tähän Pyhään Asiaan – perheidenyhdistämisiin - niin tämän Lahdessa tehdyn tapauksen yhteydessä olen kirjoittanut eräälle foorumille mm. näin:

Ja sitten meillä on riesana vielä tämä koppava hurri; Eva Biaudet. Suvaitseva pakkoruotsittaja, joka valittiin pätevämpien ohi vähemmistövaltuutetuksi. Hänen kohdallaan korkeakoulututkinnon puuttuminen ei haitannut...

Mitä mahtoikaan tämä elitistinen akka sanoa tähän "perheiden yhdistämiseen":

Keskipohjanmaa: Biaudet ei kiristäisi turvapaikanhaun perhe-ehtoja
Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet ei halua kiristää ehtoja, joiden perusteella oleskeluluvan saanut turvapaikanhakija saa tuoda perheensä Suomeen, kirjoittaa Keskipohjanmaa.

"Suomi ei voi luopua nykyisistä velvoitteistaan. Perheiden yhdistäminen on osa pakettia", sanoi Kokkolan Sällskapsklubbenilla keskiviikkona vieraillut Biaudet.

Ehtojen tiukentaminen voisi tarkoittaa muun muassa sitä, että Suomi vaatisi perheenkokoajalta asianmukaista asuntoa, pitkää oleskelua ja riittävää toimeentuloa. Vasta tämän jälkeen perheen voisi saada uuteen kotimaahan.

Biaudetin mukaan pitkän oleskelun vaatimuksesta voisi koitua ongelmia.

"Mitä pitempään lapsi joutuu olemaan ilman omia vanhempiaan, sitä suuremmaksi kasvaa hyväksikäytön riski. Nyt ongelmana on, että perheen yhdistäminen voi kestää liian kauan, jopa kaksi vuotta", Biaudet pohtii.

Eduskunnan hallintovaliokunta sai keskiviikkona valmiiksi oma-aloitteisesti laatimansa lausunnon, jossa epäillään, että perheiden yhdistämiseen liittyvät säännökset ovat liian houkuttelevat verrattuna muihin Pohjoismaihin. Lausunnon taakse tulivat keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajat.

Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämishakemuksia on tällä hetkellä jonossa noin 9 000. Valtaosa on somalialaisten hakemuksia.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/K ... 5263685826


"Suomi ei voi luopua nykyisistä velvoitteistaan. Perheiden yhdistäminen on osa pakettia". Että osa mitä vitun pakettia!! ?? Onko meillä jokin historiallinen velvoite asuttaa ja elättää neekereitä. Eikö se riitä, että kannetaan saavikaupalla rahaa Afrikkaan ja järjestetään jotain vitun nenäpäiviä, joilla taas kerjätään rahaa rahaa ja rahaa, että neekerit jaksavat tapella, lisääntyä ja muuttaa Suomeen. Sitäkö tämä helvetin kusipää Biaudet haluaa? Täysin vastuuntunnoton Suomensyöjä. Maanpetturi jos kuka.

"Biaudetin mukaan pitkän oleskelun vaatimuksesta voisi koitua ongelmia". Tanskassa niitä ei koidu, koska siellä osataan vaatia, jotain muutakin kuin verovaroilla elämistä. Ja jos neekerille koituu ongelmia, niin so what? Herra antoi, herra otti, tyydy siihen hottentotti. On siinä saatana ämmällä homma! Olla työkseen huolissaan siitä, että somaleita ei saada Suomeen tarpeeksi nopeasti!

On suorastaan huutava vääryys, että näitä vähemmistöjä syleilevä ja haaliva henkilö ei itse joudu kokemaan monikulttuurisuutta esim. perseraiskauksen muodossa!

Tarkoitan ylläolevalla virkkeellä sitä, että miksi mm. 16-vuotiaan lahtelaistytön kohtalo oli maksaa siitä, että Eva Biaudet haluaa Suomeen aina vaan lisää ja lisää neekereitä. Eikö tällöin ole oikein, että myös Eva Biaudet saisi nauttia monikulttuurisesta Suomesta?

Kotiosoitteensa on Yrjönkatu 12-14 B 13, 00100 Helsinki

Kuka on Eva Biaudet? Kas siitä seuraavassa:
Eva Rita Katarina Biaudet (s. 27. helmikuuta 1961 Helsinki) on vähemmistövaltuutettu. Hän on entinen RKP:n kansanedustaja ja ministeri sekä Etyj:n ihmiskaupan vastainen erityisedustaja. Biaudet oli kansanedustajana vuosina 1991–2006. Hän oli Lipposen II hallituksessa peruspalveluministerinä 15. huhtikuuta 1999 – 13. huhtikuuta 2000 ja 19. huhtikuuta 2002 – 16. huhtikuuta 2003. Biaudet oli Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen 1989–1996 ja RKP:n varapuheenjohtaja 1990–1994. Vuonna 2006 hänen tilalleen eduskuntaan tuli Jörn Donner. Biaudet on oikeustieteen ylioppilas. Hän on opiskellut oikeustiedettä Helsingin yliopistossa.
- Biaudet tuki vuoden 2006 presidentinvaalien toisella kierroksella Tarja Halosta.
Biaudet valittiin 2010 erivapaudella vähemmistövaltuutetuksi viiden vuoden määräajaksi. Häneltä puuttuu virkaan vaadittava loppututkinto, mutta esittelijän, kansliapäällikkö Ritva Viljasen mukaan hänen kokemuksensa ja pätevyytensä ovat riittäviä. Valinta herätti loppututkinnon puutteen vuoksi etukäteen runsaasti keskustelua. Valinnasta teki kantelun oikeuskanslerille muiden muassa. Pakolaisneuvonta ry:n lakimies Husein Muhammed, mutta kantelut hylättiin. Biaudet'lla on neljä lasta: Amanda (s. 1991), Julia (s. 1991), David (s. 1992), Simon (s. 2000).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Eva_Biaudet

http://www.vahemmistovaltuutettu.fi/ on osoite, jossa voi käydä katsomassa, että siellä on (ainakin) 12 ihmistä, jotka nauttivat verovaroistamme maksettua palkkaa. Suomalaisten syyllistämisestä kaikin mahdollisin keinoin saa jopa rahaa...

Uutinen vielä tuosta aikoinaan kohua herättäneestä tapauksesta:

Yle: Selvitys Somalian kasvattilapsista tehty

Yle Uutisten mukaan Maahanmuuttovirasto on toimittanut vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet'lle selvityksen Somalian kasvattilapsihakemuksista. Selvityksen mukaan Suomeen tulleet somalialaiset kasvattilapset eivät ole joutuneet ihmiskaupan uhreiksi.
Biaudet on tyytyväinen saamaansa seikkaperäiseen selvitykseen, jonka mukaan hakijoita kuullaan jo ulkomailla ja hakemuksia pyritään tutkimaan siten, että mahdolliset ihmiskaupan uhrit tunnistettaisiin. Maahanmuuttovirasto uskoo, että se on pystynyt ehkäisemään ennalta useita epäiltyjä väärinkäytöksiä perusteellisesti tehtyjen perhesidekuulemisten avulla. Kasvattilasten kysymys lähti liikkelle Helsingin Sanomien jutusta, jonka mukaan sisäministeriössä epäillään vilppiä kasvattilapsihakemuksissa.
- Helsingin Sanomien jutussa kerrottiin kasvattilasten olevan valtaosin tyttöjä. Nyt tehdyn selvityksen mukaan sukupuolijakauma kuitenkin menee tasan: puolet ovat tyttöjä ja puolet poikia.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/101385- ... ista-tehty


Kuinkahan suureksi nämä hyysärit kuvittelevat Suomen kansantalouden, kun meidän pitää jatkuvasti ja ever olla huolissaan, ottaa vastaan, elättää, rahoittaa, lainoittaa ja osallistua? Ja tämä kaikki miksi?

Toki 25 vuoden kuluttua, jolloin suomalaiset ovat vähemmistönä omassa maassaan, niin silloin saattaa vähemmistövaltuutetusta olla jotain hyötyä suomalaisillekin... Sitä päivää en tosin enää onneksi ole näkemässä.

Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Re: Ulkomaalainen raiskaajana

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

Doctor Lecter kirjoitti:[[Tähän väliin pienimuotoinen ja helpohko laskutehtävä. Kuinka monta raiskausta näistä yllämainituista olisi Suomessa jäänyt tekemättä jos näitä tekijöitä ei olisi kuunaan Suomeen tullut/vastaanotettu/tuotu/salakuljetettu tms.? Taskulaskinta saa käyttää. Tulos on varmaa sama kun jos laskettaisiin, että kuinka moni näistä uhreista ei olisi joutunut raiskatuksi, jos näitä työvoimapulan paikkaajia ei olisi Suomeen tullut?
Näissä kahdessa viestissäsi tuli esille noin 30 ulkomaalaistaustaista/ulkomaalaista raiskaajaa tai epäiltyä raiskaajaa suunnilleen viimeisen 20 vuoden ajalta. Ulkomaalaisia tai ulkomaalsitaustaisia tuona aikana on varmaan ollut täällä melko paljon. Harmi, ettei noita noin 30 osattu seuloa pois siitä hieman suuremmasta joukosta...
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15454
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ulkomaalainen raiskaajana

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Marsalkka kirjoitti:Näissä kahdessa viestissäsi tuli esille noin 30 ulkomaalaistaustaista/ulkomaalaista raiskaajaa tai epäiltyä raiskaajaa suunnilleen viimeisen 20 vuoden ajalta. Ulkomaalaisia tai ulkomaalaistaustaisia tuona aikana on varmaan ollut täällä melko paljon. Harmi, ettei noita noin 30 osattu seuloa pois siitä hieman suuremmasta joukosta...
Ja ikävä kyllä ne eivät olleet siinä kaikki. Vain ne, jotka muutaman minuutin etsinnällä suht kivuttomasti löytyivät. Tuo seulonta on aika mahdoton tehtävä, mutta kiinnijäätyään saama ankara sanktio; karkoitus, monen vuoden vankilatuomio tai jotain voisivat toimia ehken jonkinlaisena pelotteena. Heitä, joilla on Suomen passi ei voida karkoittaa, joten jäljelle jää vain tuo vankilatuomio tai jotain.

Tästä...

Raiskausvyyhti saattaa laajentua
Poliisi on saanut useita yhteydenottoja torstaina julkisuuteen tulleeseen sarjaraiskaustapaukseen liittyen. Poliisi tutkii kolmea tämän ja viime vuoden aikana Tampereella tapahtunutta raiskausta, joista on vangittuna vuonna 1975 syntynyt, Suomessa pysyvästi asuva gambialaismies.

Poliisi epäilee, että mies on syyllistynyt myös muihin raiskauksiin, joten poliisi on pyytänyt vastaavanlaisten tekojen kohteeksi joutuneita naisia ottamaan yhteyttä poliisiin. Poliisi on kuitenkin toistaiseksi vaitonainen saamiensa ilmoitustensa yksityiskohdista.


...on aloitettu jo oma osionsa, mutta kuuluu myös tänne.

Miten surullista, että hänkin, tänne henkensä hädässä paennut on valinnut väkivallan ja nöyryyttämisen tien.
-Ehkä hän on joutunut uudessa kotimaassaan kiusatuksi ja omassa kulttuurissaan vastapuolen naispuolisten raiskaus poistaa pahan olon ja sitä sen jälkeen tuntee ikään kuin hyvittäneensä itselleen. Mene ja tiedä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Re: Ulkomaalainen raiskaajana

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

Doctor Lecter kirjoitti:Tuo seulonta on aika mahdoton tehtävä,
Näin minäkin arvioisin.
mutta kiinnijäätyään saama ankara sanktio;
Juuri näin. Ja tosiaan ylipäätään seksuaalirikollisille.
karkoitus,
Kyllä.
Heitä, joilla on Suomen passi ei voida karkoittaa,
Tätäkin asiaa pitäisi ehkä voida muuttaa. Jos aikuinen on saanut Suomen passin, niin pitäisi silti voida karkoittaa takaisin alkuperäiseen maahan, jos ei osaa käyttäytyä täällä kunnolla. SUomessa syntyneet ovat eri asia.
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.

otus
Axel Foley
Viestit: 2344
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Re: Ulkomaalainen raiskaajana

Viesti Kirjoittaja otus »

Myös Suomessa syntyneille raiskareille menolippu huishelvettiin täältä.
Kotimaiset raiskaajat, hyväksikäyttäjät ja muut pedofiilit liukuhihnalle ja lämpövoimaloiden polttoaineeksi, minä voin valvoa prosessia vapaaehtoisesti.
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15454
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ulkomaalainen raiskaajana

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Helsingin väkivaltarikosyksikkö tutkii Huopalahden asemalla Helsingissä tapahtunutta raiskausta. Uhri on yli 20-vuotias nainen, ja poliisin mukaan teko oli keskeytynyt sivullisen väliintuloon. Teko tapahtui 5. maaliskuuta 2011 kello 01:30 aikaan.

Poliisi pyytää yleisön apua tekijä tavoittamiseksi. Tekijä puhui muutaman lauseen suomea, mutta pääosin englantia. Tekijä on normaalivartaloinen n.170-175 cm pitkä mustaihoinen mies. Tapahtuma-aikaan tekijällä oli päässään jonkinlainen harmaa pipo, harmaa puolipitkä takki, paksu musta kaulaliina ja farkut.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000387311.html

Julkaistu: 24.3.2011 15:58

huopalahden tapaus.jpg
huopalahden tapaus.jpg (46.42 KiB) Katsottu 8412 kertaa
Rikastaja liikkeellä. Naiset ja lapset sisätiloihin.

Onkohan hän turvapaikan hakija? Jos on, niin nyt sitten vuorostaan joku muu joutuu hakemaan turvaa kun hän on täällä tänään...

Kuva oli pudonnut. Palautettu. Lisätty uutisen julkaispvm sekä vaihdettu linkki.
-NILS-
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

otus
Axel Foley
Viestit: 2344
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Re: Ulkomaalainen raiskaajana

Viesti Kirjoittaja otus »

Doctor Lecter kirjoitti:

Rikastaja liikkeellä. Naiset ja lapset sisätiloihin.

Onkohan hän turvapaikan hakija? Jos on, niin nyt sitten vuorostaan joku muu joutuu hakemaan turvaa kun hän on täällä tänään...


Pika Profilointi:
Varmaankin on vasta turvapaikanhakija asteella, koska ei ole ihan viimeisemmän muodin mukaiset (ja tietty sossun kustantamat) kledjut päällä. Tai sitten on kaivanut uff:ista ryysyt hämäykseksi raiskausreissuja varten..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Dormeator
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: To Syys 03, 2009 7:18 pm
Paikkakunta: Korpi

Re: Ulkomaalainen raiskaajana

Viesti Kirjoittaja Dormeator »

Ruotsissa eivät enää lapset voi turvallisesti mennä uimahalliin.
Tässä pakkoloiskersat yritti joukkoraiskausta.

http://www.friatider.se/11-aring-gruppv ... -pa-badhus

taavetti
Jessica Fletcher
Viestit: 3482
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Ulkomaalainen raiskaajana

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Kuules, tuosta on ollut jo ketju, jossa uutinen todettiin vahvasti liioittelluksi.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=10398
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

Johan Kaptens
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Su Tammi 04, 2009 10:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

Raiskaukset Suomessa: ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmään”

Viesti Kirjoittaja Johan Kaptens »

Raiskaukset Suomessa – ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmään”

Julkaistu: 17:35

Joka neljäs raiskausrikoksesta tuomittu henkilö on ulkomaalaistaustainen. Oikeusministeriö selvittää, miksi.

Raiskausrikokset ja kansallisuus

Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos selvitti tuomittujen henkilöiden kansalaisuuden päättelemällä. Tuomioistuinten rekisteri ei pidä sisällään tietoa tuomitun kansalaisuudesta, joten kansallistausta pääteltiin nimen ja henkilötunnuksen perusteella. Yhdessä tapauksessa tutkijat eivät kyenneet päättelemään tuomitun taustaa.

Pakottaminen sukupuoliyhteyteen 5 muun maan kansallisuutta 30 tapauksessa, yhteensä 17 prosenttia.

Raiskaus 30 / 87, 34 %

Törkeä raiskaus 13 / 32, 41 %

Yhteensä 48 / 261, 24 %

Suomalainen seksuaalirikosten lainsäädäntö tulee tutkia ja pohtia uudelleen, haluaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.). Myös ulkomaalaistaustaisten henkilöiden korkea osuus raiskausrikostuomioissa tutkitaan.

Henriksson on valmis selvittämään raiskausrikosten tunnusmerkistön muuttamista niin, että raiskausteon sukupuoliyhteyteen pakottaminen ja pakottamisen aikana käytetty väkivalta irrotettaisiin toisistaan.

Esimerkiksi rikosoikeuden professori Terttu Utriainen on arvostellut suomalaista oikeuskäytäntöä, jossa raiskausrikosten vakavuutta arvioidaan käytetyn väkivallan perusteella. Utriaisen mukaan raiskauksen lisäksi tekijä pitäisi tuomita pahoinpitelystä, mikäli sitä ilmenee pakotetussa sukupuoliyhteydessä.

Oikeusministeri Henriksson ei kuitenkaan anna suoraa vastausta siihen, tulisiko väkivalta ja pakottaminen erottaa toisistaan. Viime kesänä voimaan astui laki, jonka mukaan avuttomassa tilassa olevan henkilön makaaminen on raiskausrikos, ei hyväksikäyttö.

Uusi laki käänsi raiskausrikostilastot kovaan kasvuun.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen (Optula) tänään julkaistussa selvityksessä kerrotaan, että raiskauksen aikana käytetyllä väkivallalla on merkittävä rooli siinä, kuinka ankaraan rangaistukseen tekijä tuomitaan. Vähäinen väkivallan määrä kävi joissain tapauksissa jopa lieventävänä asianhaarana.

"Ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikokset ehkä huomataan, ilmoitetaan ja tuomitaan helpommin."

Ulkomaalaistaustaisten yliedustus

Optulan tutkimus keskittyi vuosina 2006-2009 oikeudessa käsiteltyihin raiskausrikoksiin. Tuona aikana Suomessa tuomittiin yhteensä 262 raiskaajaa. Tuomioita annettiin pakottamisesta sukupuoliyhteyteen, raiskauksesta tai törkeästä raiskauksesta.

Kaikista raiskausrikoksista joka neljännellä tuomitulla oli tausta ulkomailla: joko jonkin muun maan kansalaisuus tai kaksoiskansalaisuus.

Perusmuotoisen raiskauksen tekijöistä ulkomaalaistaustaisia oli 30 henkeä eli 34 prosenttia tuomituista. Törkeästä raiskauksesta tuomituista 13 henkeä eli 41 prosenttia oli ulkomaalaistaustaisia.

Sukupuoliyhteyteen pakottamisesta tuomittiin tutkittuina vuosina 5 ulkomaalaistaustaista eli 17 prosenttia tuomituista.

Tutkimuksen tehnyt Optulan ylijohtaja Tapio Lappi-Seppälä huomauttaa, että aineisto on suhteellisen pieni. Pienuudesta huolimatta aineisto näyttää selvän vinouman ulkomaalaisten osuudessa tuomituista. Syy ei ole tällä hetkellä selvä.

- Sattumalle täytyy jättää mahdollisuus. Ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikokset ehkä huomataan, ilmoitetaan ja tuomitaan helpommin, Optulan Lappi-Seppälä arveli.

Toistaiseksi ulkomaalaisten osuutta raiskausrikostuomioissa ei ole selvitetty kunnolla. Syitä tai syytä ei siis tiedetä. Oikeusministeriö ja Optula ovat jo käynnistäneet tutkimuksen asiasta.

- Luvut pistävät silmään. Kotouttamisen puolelta on selvitettävä, olisiko siellä tekemistä, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi keskiviikkona.
"Suomenruotsalainen, saamelainen ja romanikulttuuri
ovat vuosisatoja olleet osa suomalaista monikulttuurisuutta."

Johan Kaptens
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Su Tammi 04, 2009 10:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Raiskaukset Suomessa – ”Ulkomaalaisten osuus pistää silm

Viesti Kirjoittaja Johan Kaptens »

Poliisi saa harvoin raiskaajan kiinni

Yli puolet kaikista seksuaalirikoksista jää selviämättä, jos syyllisten paljastaminen on kiinni pelkästä poliisitutkinnasta. Niiden selvittämisprosentti jäi 44,6:een vuosina 2000–2012.

Raiskausten ja sukupuoliyhteyteen pakottamisten selvittämisprosentti oli vain 32. Kaksi kolmesta raiskauksesta jää siis ratkeamatta, jos poliisi joutuu itse selvittämään tekijän.

Kun mukaan laskee tapaukset, joissa tekijän henkilöys oli tutkinnan alusta lähtien poliisin tiedossa, raiskausten ja sukupuoliyhteyteen pakottamisten selvittämisprosentti nousi 70:een.

Lähes joka toinen lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö jää selviämättä, jos hyväksikäyttäjän henkilöys ei ole selvillä rikosilmoitusta kirjattaessa. Selvitysprosentti oli 56,5.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ei ole tyytyväinen poliisin kykyyn selvittää seksuaalirikoksia.

"Tavoitteena pitäisi olla, että selvästi suurempi osa seksuaalirikoksista selviää. Meillä ei ole kuitenkaan minkäänlaisia mahdollisuuksia parantaa selvittämisprosenttia nykyisillä voimavaroilla."
"Suomenruotsalainen, saamelainen ja romanikulttuuri
ovat vuosisatoja olleet osa suomalaista monikulttuurisuutta."

Johan Kaptens
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Su Tammi 04, 2009 10:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Raiskaukset Suomessa – ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmään”

Viesti Kirjoittaja Johan Kaptens »

Yli puolet Helsingin ja Espoon raiskauksista on maahanmuuttajien tekemiä. Pian on tilanne sama koko maassa.

Poliisi saa harvoin raiskaajan kiinni, yli puolet kaikista raiskauksista jää selvittämättä. Meillä ei ole kuitenkaan minkäänlaisia mahdollisuuksia parantaa selvittämisprosenttia nykyisillä voimavaroilla sanoo poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

Suomen turvallisuusviranomaisten alasajo tapahtuu Tarjan ja Jutan johdolla.

Ruotsin Malmössä maahanmuuttajien rikollisjengit hallitsevat jo kaupunkia.

Onko Tampere menetetty naisrikosten tekijöille ?

Kuka vastaa Suomen naisten turvallisuudesta ?

Tuleeko esimerkiksi Tampereelle perustaa vapaaehtoisia turvajoukkoja vastaamaan naisten turvallisuudesta ?
"Suomenruotsalainen, saamelainen ja romanikulttuuri
ovat vuosisatoja olleet osa suomalaista monikulttuurisuutta."

Avatar
Marokon Kauhu
Jessica Fletcher
Viestit: 3221
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Raiskaukset Suomessa – ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmään”

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Asiasta on näköjään ihan tuoretta tutkimustietoa: Somalitaustaiset eivät sitten olekaan se kaikkein pahin ryhmä vaan Irakilaiset. Islamilaisesta maasta toki hekin.
AL: Joka kolmas raiskaaja ulkomaalainen
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012042 ... 2_uu.shtml
Tutkijan mukaan on ulkomaalaisryhmiä, jotka suhtautuvat naisiin eri tavoin kuin muut.
Joka kolmas raiskauksesta tuomittu on ulkomaalainen, kertoo keskiviikon Aamulehti. Vuosina 2006-2009 34 prosenttia raiskauksesta tuomittuja oli ulkomaalaistaustaisia.

Lehti kertoo rikosten keskittyvän tiettyihin ulkomaalaisryhmiin. Tilastokeskuksen mukaan etenkin Lähi-idästä kotoisin olevat nuoret miehet syyllistyvät raiskauksiin. Synkimmät tilastot löytyvät irakilaisten kohdalta: viime vuonna irakilaisia epäiltiin 31 raiskauksesta, mikä on 5 prosenttia kaikista raiskauksista. Suomen väestöstä irakilaisia on noin 0,1 prosenttia.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoissuunnittelijan Hannu Niemen mukaan on ulkomaalaisryhmiä, joiden suhtautuminen naisiin ja raiskauksiin on toisenlaista.

- Heidän kotimaassaan naista, joka kulkee lyhyessä mekossa vähän humalassa pidetään hieman toisenlaisena naisena kuin Suomessa.

Niemi on myös sitä mieltä, ettei raiskaustilastoista saisi vaieta.

-Tätä (tilastoa) ei ole mitään syytä peitellä. Tosiasiat kannattaa tunnistaa ja yrittää niiden pohjalta rakentaa, Niemi sanoo Aamulehdessä.

Lähde: Aamulehti

IL
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annetiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

hannu2hanhi
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 1:01 pm

Re: Raiskaukset Suomessa – ”Ulkomaalaisten osuus pistää silmään”

Viesti Kirjoittaja hannu2hanhi »

Hyvä, että tuo perustuu Tilastokeskuksen tietoon. Kun riippumaton tutkimuslaitos osoitta faktana sen, miten paljon ulkomaalaiset raiskaavat, vihervasemmistokin sen helpommin uskoo.
-hannu hanhen apunikki (aika näyttää, onko lopullinen)

Vastaa Viestiin