Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4979
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja poikani »

Poliisi kirjoitti:KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat epäiltyä laittoman maahantulon järjestämistä ja epäiltyjä virkarikoksia Suomen Ankaran-suurlähetystössä

22.01.2019 klo 09.20
Keskusrikospoliisi

Keskusrikospoliisi ja Rajavartiolaitos tutkivat rikoskokonaisuutta, johon epäillään liittyvän törkeää laittoman maahantulon järjestämistä ja törkeää virka-aseman väärinkäyttämistä. Rikosten epäillään tapahtuneen Suomen Ankaran-suurlähetystössä Turkissa.

Tutkinnassa epäiltyinä on kolme edustustossa työskennellyttä, paikalta palkattua henkilöä. Heistä yksi on tapaukseen liittyen vangittuna Suomessa.

Tutkinta kohdistuu epäiltyihin epäselvyyksiin Schengen-viisumien myöntämisissä.

– Epäilyssä on kyse siitä, että viisumihakemuksia varten olisi annettu virheellisiä tietoja ja viisumeita olisi myönnetty väärin perustein. Selvitys kohdistuu satoihin viisumeihin, mutta tämä määrä tarkentuu esitutkinnassa, kertoo tutkinnanjohtaja, yliluutnantti Antti Leskelä Suomenlahden merivartiostosta.

Rajavartiolaitoksen alainen Suomenlahden merivartiosto tutkii kokonaisuudessa epäiltyä laittoman maahantulon järjestämistä ja KRP epäiltyjä virkarikoksia. Rikosepäilyt syntyivät viisumien myöntöprosessin valvonnan ja rajatarkastusten aikana rajavartijoiden tekemien havaintojen yhteydessä.

– Virkarikosten osalta epäillään törkeää virka-aseman väärinkäyttämistä kahden epäillyn osalta. Mahdollisia valvontavastuukysymyksiä selvitetään tarvittaessa myöhemmin, sanoo yleisjohtaja, rikosylikomisario Mika Ihaksinen Keskusrikospoliisista.

Esitutkinta asiassa jatkuu. Syytteennoston määräaika on myöhemmin keväällä. Asian selvittämisessä on tehty tiivistä yhteistyötä ulkoministeriön kanssa.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... ossa_77537

Muokkaus: lisätty kommentit alle.

"Tutkinnassa epäiltyinä on kolme edustustossa työskennellyttä, paikalta palkattua henkilöä. Heistä yksi on tapaukseen liittyen vangittuna Suomessa." Turkkilaisia siis, joista yhden saimme riesaksemme Suomeen. Saavatkohan nuo muut mitään todellista rangaistusta, jos siis paljastuvat syyllisiksi epäilyihin?

"Selvitys kohdistuu satoihin viisumeihin"; miten käy niiden - kenties kymmenien tai satojen - Turkista valheellisin perustein maahamme saapuneiden? Vankeutta? Elinikäinen elatus? Molemmat?
????? ?? ??????.

tötterö
Rico Tubbs
Viestit: 1205
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystöss

Viesti Kirjoittaja tötterö »

Tuleeko tuomio taas ankarimman mukaan?
Ei tule...

rahima
Frank Drebin
Viestit: 381
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 7:37 pm

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystöss

Viesti Kirjoittaja rahima »

Turkissa on pakolaisleirejä, joissa asustaa satoja ellei tuhansia naisia, joiden puolisot ovat turvapaikanhakijoina Suomessa. Lapsia on myös paljon. Perheiden saaminen Suomeen on vaikeaa laillisesti. Tällä hetkellä monilla miehillä on vaimoke Suomessa. Miehet viettävät kaksoiselämää, valehtelua joka suuntaan. Monien miesten tavoitteena on Suomen kansalaisuus, jonka voi saada jopa neljässä vuodessa.Kun on saanut kansalaisuuden perheenyhdistäminen onnistuu laillisesti.
Onkohan nyt kyseessä sellaiset järjestelyt, että nämä naiset ovat hankkimassa viisumia Suomeen mahdollisesti väärennetyn passin turvin. Perillä Suomessa voi asiakirjat heittää menemään ja ilmoittautua turvapaikanhakijaksi. On sellaisiakin tapauksia, että turvapaikanhakijamies on avioitunut Suomessa suomalaisen naisen kanssa. Esteettömyystodistus pitää olla, mutta sen saa rahalla Turkissa ja arabimaissa.Sitten on käynyt niin, että avioliiton solmimisen jälkeen lapset on tilattu Suomeen suomalaisen naisen avustuksella. Lopussa suomalainen vaimo saa lähtöpassit ja oma vaimo tilataan Suomeen.

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4979
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystöss

Viesti Kirjoittaja poikani »

Voisi aluksi estää kaiken maahantulon Turkista, kunnes nämä viisumiepäselvyydet on tutkittu perin pohjin - joskus 2050-luvulla.

En ole ehtinyt nyt seurata uutisia, mutta ovatko johtavat poliitikkomme pöyristyneet näistä epäilyistä? Onko eroja tiedossa, vai millä tavoin he ovat ilmaisseet halunsa kantaa vastuuta?
????? ?? ??????.

JammuSetä
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1394
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystöss

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Onkos Sunniva Drake ollut taas vauhdissa.

Eikös hän ole tällaista järjestellyt ennenkin.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystöss

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Turkin suurlähetystöstä on siis myyty viisumeita niitä ostaneille, työntekijät tehneet tiliä. Tätä on myös saatettu tehdä muissakin suurlähetystöissä, ties kuinka pitkään.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13512
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tämä case on edelleen kesken:
STT:n tiedot: Suomen Ankaran-suurlähetystön viisumikaupan yksi epäilty on ex-autonkuljettaja, kuljettajan erivapaudet herättivät huomiota

Poliisin tutkinta Suomen Ankaran-suurlähetystön epäillystä laittomasta viisumikaupasta on yhä kesken. Rikosepäily tuli julki runsas vuosi sitten.

Yksi laittomasta viisumikaupasta epäilty on STT:n tietojen mukaan suurlähetystön entinen autonkuljettaja, joka ehti työskennellä lähetystössä lähes 10 vuotta. Myös epäilty viisumikauppa jatkui STT:n tietojen mukaan vuosia, ja sitä tutkitaan ainakin vuodesta 2014 alkaen.

Yli vuosi sitten poliisi kertoi käyvänsä läpi satoja Turkin kansalaisille myönnettyjä viisumeita. Epäilyt viisumikaupasta alkoivat Suomen ulkorajalla rajavartijoiden havainnoista.

Paikalta palkattuna työntekijänä Ankaran lähetystössä työskennellyt autonkuljettaja otettiin kiinni ja vangittiin Suomessa vuodenvaihteessa 2018–2019 epäiltynä törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä. Paikalta palkattu tarkoittaa, että henkilö on työsuhteessa suurlähetystöön eikä ulkoministeriöön kuten lähetetyt työntekijät. STT:n tiedossa ei ole, miksi turkkilaismies oli matkustanut Suomeen. Hänet vapautettiin tutkinnanjohtajan määräyksellä maaliskuussa 2019.

Suomen suurlähetystön kolmea paikalta palkattua henkilöä koskeva rikostutkinta on loppuvaiheessa, kertoo tutkinnanjohtaja, yliluutnantti Antti Leskelä Suomenlahden merivartiostosta. Viranomaiset tutkivat muun muassa sitä, miten epäilty laiton viisumikauppa liittyy laajempaan laittoman maahantulon järjestämiseen, jonka takana uskotaan olevan ammattimaista järjestäytynyttä rikollisuutta.
–  Olemme tunnistaneet, että ihmisiä on liikuteltu isoja määriä ammattimaisten laittoman maahantulon järjestämisestä vastuussa olevien organisaatioiden toimesta, Leskelä sanoo.

Kaikki kolme epäiltyä ovat kiistäneet epäillyt rikokset, Leskelä sanoo.

STT ei tavoittanut epäiltyä autonkuljettajaa kommentoimaan asiaa.

Jutussa on lisäksi epäiltyinä kaksi suurlähetystön entistä viisumivirkailijaa. Heitä on tutkittu epäiltyinä törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä, mutta he ovat epäiltyinä myös laittoman maahantulon järjestämisestä. Kaikkien epäiltyjen työsuhde on päättynyt.

Epäillyt ovat Suomen ja Turkin kansalaisia.

"Totta kai pohdimme, miten voisimme toimia paremmin"

Vaikka viisumikauppa jatkui STT:n tietojen mukaan vuosia, ainoa muodollinen selvitysprosessi asiasta on poliisin aloittama esitutkinta.

Ulkoministeriön hallintojohtajana tammikuun loppuun asti toiminut Ari Rouhe sanoo, että kokonaisuutena asiaa on selvitetty paljonkin, mutta ministeriössä ei ole aloitettu omaa muodollista tutkintaprosessia.

Rouhen mukaan asiassa ei ole nousut esille sellaista, joka edellyttäisi muuta kuin prosessien läpikäyntiä.

Onko ulkoministeriön päälliköiden virkavastuuta tai paikalta palkattujen työntekijöiden valvontaa selvitetty sisäisesti?
–  Tietojeni mukaan virkamiehet eivät ole rikosepäilyjen kohteena. Totta kai pohdimme, että miten voisimme paremmin toimia.

Ulkoministeriön konsulipäällikön Pasi Tuomisen mukaan Ankaraan oli suunniteltu viisumien laadunseurantaa ennen viisumikaupan ilmituloa. Siitä kuitenkin luovuttiin, kun esitutkinta alkoi. Tapahtumien jälkeen ulkoministeriössä on myös otettu käyttöön uusi viisumien valvontajärjestelmä, jonka avulla poikkeuksellisten viisumipäätösten seuranta on helpompaa.

Tuominen ei vastaa suoraan kysymykseen sisäisen selvityksen tekemisestä sen jälkeen, kun viisumikauppa tuli julkisuuteen.
–  Olemme muistuttaneet, että mikä on lain mukaan konsulipalveluissa edustuston päällikön rooli, Tuominen sanoo.

Epäillyn viisumikaupan aikana suurlähettiläinä Ankarassa ovat toimineet Nina Vaskunlahti ja Päivi Kairamo, joka työskenteli aiemmin muun muassa presidentti Tarja Halosen kansliapäällikkönä.

Vaskunlahti ei kommentoinut asiaa STT:lle. Myöskään suurlähettiläänä Ankarassa vuodesta 2016 vuoden 2019 helmikuuhun asti toiminut Kairamo ei kommentoinut asiaa kesken olevan tutkinnan vuoksi.

Ulkoministeri Pekka Haavistolla (vihr.) ei ollut lauantaina asiaan uutta kerrottavaa.

"Olemme kuulleet kaikenlaista"

Epäillyn autonkuljettajan erivapaudet herättivät ajoittain suurlähetystössä huomiota.

Hän esimerkiksi osallistui vieraiden vastaanottoon ainakin jonkin aikaa Suomen satavuotisjuhlavuoden vastaanotolla Ankarassa vuonna 2017.

Lisäksi STT:n tietojen mukaan ainakin yhdessä autonkuljettajan ajamassa Suomen diplomaattiautossa oli rekisterikilven yllä kiinnitettynä kyltti, jossa luki kuljettajan oma nimi.

CD-kilvillä varustetuilla diplomaattiautoilla on sekä virallisia että käytännön sanelemia erioikeuksia, ja ne on varattu diplomaattista koskemattomuutta nauttiville ihmisille, kuten suurlähetystöjen diplomaateille.

Ulkoministeriön Rouhen mukaan asia kuulostaa erikoiselta.
–  Ilman muuta, jos tällaisia asioita tulisi esiin, joihin pitäisi puuttua, niihin puututtaisiin. Totta kai olemme kuulleet asian tiimoilta kaikenlaista ja on niistä keskusteltu, mutta en voi kommentoida tällaisia yksityiskohtia, Rouhe sanoo.

Mitä asiasta on keskusteltu?
–  Asianosaisten kanssa on keskusteltu. Yleisellä tasolla keskusteluissa on ollut mukana konsulipuoli, hallintohenkilöstö, turvallisuusjohtajakin, hän sanoo.

Konsulipäällikkö Tuominen sanoo että ei esitutkinnan vuoksi voi kommentoida, valvottiinko paikallisia työntekijöitä riittävästi.
–  En lähde kommentoimaan esitutkinnassa olevia asioita. Jos tämä menee oikeuteen, tämä on oikeudessa ehdottomasti yksi ydinkysymyksistä. En millään muotoa siksi halua lähteä vaikuttamaan esitutkintaan tai mahdolliseen oikeuden harkintaan, Tuominen sanoo.

Pitkän aikavälin toimintaa

Tutkinnan aikana viranomaiset ottivat autonkuljettajan kiinni Suomessa. Tutkinnanjohtaja Leskelä ei vahvista kyseisen epäillyn henkilöllisyyttä, työtehtäviä tai sitä, missä olosuhteissa vangittuna ollut mies otettiin kiinni. Leskelä ei ota kantaa myöskään epäillyn rikoksen tarkkaan tekoaikaan.
–  Ottaen huomioon rikoksen luonne, tekoaika on kohtuullisen pitkä. Selvitetään pitkällä aikavälillä tapahtunutta toimintaa, Leskelä sanoo.

Tutkinta on osa laajempaa kokonaisuutta. Viranomaiset tutkivat viisumin myöntäjien yhteyttä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

–  Eurooppaan tulo edellyttää passia ja viisumia. Näitä asiakirjoja on näille ihmisille tarvittu, jotta he voivat matkustaa. Tähän matkustamiseen ja näiden ihmisten Eurooppaan tuloon epäillään liittyvän tällaista laittoman maahantulon rikollisuutta. Esitutkinnassa selvitetään, mikä on näiden viisumien myöntäjien suhde tähän mainittuun rikollisuuteen, Leskelä kertoo.

Hänen mukaansa tutkinnan aikana pyritään yksilöimään väärin perustein myönnetyt viisumit ja se, keitä näillä viisumeilla on matkustanut.

Vuosi sitten poliisi kertoi, että suurin osa viisumin saaneista lienee turvapaikanhakijoita. Asiaa ei yksilöity sen tarkemmin. Yleisesti Turkista on viime vuosina paettu muun muassa maan hallinnon itsevaltaisten otteiden vuoksi. Paenneiden joukossa on ollut muun muassa sotilasvallankaappausyrityksestä epäillyn uskonnollisen Gülen-liikkeen jäseniä ja Turkin kurdiväestöön kuuluvia. Lisäksi Turkin kautta on kulkenut esimerkiksi Irakin ja Syyrian sotia paenneita ihmisiä.

Esitutkinta valmistunee syksyllä

Tutkinta on jaettu Keskusrikospoliisin (KRP) ja Rajavartiolaitoksen välillä. Rajavartiolaitos tutkii epäiltyä laittoman maahantulon järjestämistä ja KRP taas epäiltyjä virkarikoksia.

KRP:llä tutkinnasta vastaavan rikosylikomisario Mika Ihaksisen mukaan tutkinta jatkuu yhä.
–  Henkilöitä tullaan vielä kuulemaan tutkinnan aikana, ja lopulliset rikosnimikkeet varmistuvat vasta tutkinnan valmistuttua. Nykyisestä (korona)tilanteesta johtuen esitutkinnan valmistuminen siirtyy syksyyn.
Ilkka_Pohjalainen
25.04.2020 18:42 (Päivitetty 25.04.2020 18:42)
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Alex Smith
Roger Murtaugh
Viestit: 873
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystöss

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

JammuSetä kirjoitti:
Ti Tammi 22, 2019 9:37 pm
Onkos Sunniva Drake ollut taas vauhdissa.

Eikös hän ole tällaista järjestellyt ennenkin.
Tämä batiikkinoitahan osuu Espoossa ja autta sotilaskarkureita, on yliopistotutkintoa ja 3 lasta. Jakaa valheitaan ja toimii lain ulkopuolella. Yksi lapsikin on aktivisti.

Vink vink. Joku just kertoi itsestään samaa....

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8889
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

^
Heh! En kyllä hirmu ullattunut olisi, koska kyllähän tämä eräs uudehko nimimerkki on kovin syvällä kultin pyörteissä. :D
Sunniva Drake näkee natseja joka paikassa ja puhuu "perkeleen persuista". En nyt tätä kopioi, kun drake ei välttämättä liity tapaukseen suoraan. Juttu kertoo vaan millä asialla hän omasta mielestään on:
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotima ... -silmille/

Vai että Tavjankin SDP saattaisi linkittyä tähän? En kyllä usko, kun ovat todistaneet olevansa niin suoraselkäisiä ja tarkkoja henkilövalinnoissaan, kuten rikospalstaa seuraavat kyllä tietävät.

Ja tämä tapaus tapahtunut vieläpä islaminuskoisessa maassa, missä jo pelkkä uskonto estää epärehellisyydet Suomea ja meitä suomalaisia veronmaksajia kohtaan. Pahojen kielten keksimä salajuoni, pontimena rassismi ja islamkammo.
Viimeksi muokannut On Anoi Kaa, Ma Loka 19, 2020 4:30 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Gurney
Vic Mackey
Viestit: 1940
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Sunnivahan jakeli väärennettyjä passeja laittomille siirtolaisille Sellon kirjastossa muutama vuosi sitten
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Avatar
meitzi
Adrian Monk
Viestit: 2624
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystöss

Viesti Kirjoittaja meitzi »

JammuSetä kirjoitti:
Ti Tammi 22, 2019 9:37 pm
Onkos Sunniva Drake ollut taas vauhdissa.
Vai kenties haavisto. Silläkin on perinteitä vauhdista.

Niin tai näin, niin eiköhän fiksuinta olisi estää ihan kaikki maahantulo turkista tutkinnan ajaksi, ja sieltä saisi tulla suomeen ainoastaan suomen passin jo valmiiksi omaavat, kunnes saamme tarkalleen selville mistä oli kyse.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Netflixer
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: La Maalis 24, 2018 7:34 pm

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystöss

Viesti Kirjoittaja Netflixer »

meitzi kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:24 pm
JammuSetä kirjoitti:
Ti Tammi 22, 2019 9:37 pm
Onkos Sunniva Drake ollut taas vauhdissa.
Vai kenties haavisto. Silläkin on perinteitä vauhdista.

Niin tai näin, niin eiköhän fiksuinta olisi estää ihan kaikki maahantulo turkista tutkinnan ajaksi, ja sieltä saisi tulla suomeen ainoastaan suomen passin jo valmiiksi omaavat, kunnes saamme tarkalleen selville mistä oli kyse.
Eikös Pekkuli Haavisto juuri Turkin lähetystön kanssa organisoinut terroristiäidit terroristilapsineen Suomeen?
Nergin mielestä ei ole syytä huolestua siitä minkälaisia henkilöitä Suomeen tulee, sillä jokainen henkilö tiedetään. Lisäksi he ovat todellisia aarteita.

BLM Burn Loot Murder

Avatar
meitzi
Adrian Monk
Viestit: 2624
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystöss

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Netflixer kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:37 pm
meitzi kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:24 pm
JammuSetä kirjoitti:
Ti Tammi 22, 2019 9:37 pm
Onkos Sunniva Drake ollut taas vauhdissa.
Vai kenties haavisto. Silläkin on perinteitä vauhdista.

Niin tai näin, niin eiköhän fiksuinta olisi estää ihan kaikki maahantulo turkista tutkinnan ajaksi, ja sieltä saisi tulla suomeen ainoastaan suomen passin jo valmiiksi omaavat, kunnes saamme tarkalleen selville mistä oli kyse.
Eikös Pekkuli Haavisto juuri Turkin lähetystön kanssa organisoinut terroristiäidit terroristilapsineen Suomeen?
Kyllä se (pekkuli) yritti parhaansa mukaan pestä OMAT kätensä puhtaaksi asiasta, ja pistää arkiset tekijät vastuuseen
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Sinikka
Olivia Benson
Viestit: 727
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 12:23 pm

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystöss

Viesti Kirjoittaja Sinikka »

meitzi kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:24 pm
JammuSetä kirjoitti:
Ti Tammi 22, 2019 9:37 pm
Onkos Sunniva Drake ollut taas vauhdissa.
Vai kenties haavisto. Silläkin on perinteitä vauhdista.

Niin tai näin, niin eiköhän fiksuinta olisi estää ihan kaikki maahantulo turkista tutkinnan ajaksi, ja sieltä saisi tulla suomeen ainoastaan suomen passin jo valmiiksi omaavat, kunnes saamme tarkalleen selville mistä oli kyse.
Vai, vai olisiko asia Sunnivan kohdalta näin:

https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_j ... n_(171587)

Suomessa asuville afgaaneille tarjotaan suurlähetystöpalveluja

laakerinena
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: To Loka 01, 2020 1:38 am

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja laakerinena »

Suomessa on yksi vakaimmista pohjista toimia siten, että puolisot tulee maahan 30 vuotta myöhemmin. Kantaväestö pitää raiskata ensin sosiaalimediaalisesti turvalliseksi ja sitten alusta on valmis Ylläh-uskonnilliseen seremoniaan, jossa esimerkiksi kantasuomitammakin on vapaata riistaa.
Halla-aho on uuden Helsingin pormestari.

Vastaa Viestiin