Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
JammuSetä
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1394
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Kylläpä sunniva saatiin provosoitua esiin.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13485
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tätä on nyt pari vuotta veivattu ja eilen saimme tietää, että tapaus vaikuttaa myös suojelupoliisin päällikön valintaan. Mutta se sylttytehdas mihin jäljet johtavat on....

SDP!

Lukekaapa uutinen:
IL:n tiedot: Antti Pelttari jatkamassa Suojelupoliisin johdossa, tapahtumat Turkissa pudottivat SDP:n suosikin

Hallitus on nimittämässä Pelttarin jatkokaudelle jo tammikuussa. Ankaran suurlähetystön viisumisotku pudotti SDP:n suosikin Päivi Kairamon kisasta.

Iltalehden hallituslähteistä saamien tietojen mukaan Antti Pelttari jatkaa Suojelupoliisin johdossa. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) on tarkoitus tuoda esityksensä Pelttarin nimityksestä valtioneuvoston yleisistunnon päätettäväksi ensi viikolla tai viimeistään tammikuun viimeisellä viikolla.
...

Oikeustieteen kandidaatti Pelttari nimitettiin vuonna 2005 kansainvälisten asioiden yksikön ylijohtajaksi sisäministeriöön. Vuodesta 2011 lähtien hän on työskennellyt Supon päällikkönä: ensin Ilkka Salmen viransijaisena ja vuodesta 2016 alkaen viiden vuoden määräaikaiseen virkaan nimitettynä päällikkönä.
...

Tutkinta viisumikaupasta
Pääministeripuolue SDP olisi halunnut Supon johtoon demarin. Pääministeri Sanna Marinin (sd) ehdokas tehtävään oli demaritaustainen suurlähettiläs Päivi Kairamo, jonka joulukuussa ensin Iltalehti ja myöhemin vielä Helsingin Sanomat kertoivat olevan vahvoilla tehtävään. Ilta-Sanomat puolestaan kertoi viikko sitten nimityskuvion palanneen lähtöruutuunsa ja Pelttarin olevan vahvoilla jatkoon.

Ongelmaksi Kairamon nimityksessä kuitenkin nousi, IL:n eri puolueista saamien tietojen mukaan, hänen toimintansa suurlähettiläänä Turkissa. Poliisi on jo parin vuoden ajan tutkinut Suomen Ankaran suurlähetystössä viisumikauppaa. Epäilyn mukaan lähetystössä olisi myönnetty jopa satoja Schengen-viisumeita väärin perustein ainakin vuodesta 2014 lähtien.

Päivi Kairamo oli osan epäillystä tekoajasta - vuodesta 2016 vuoteen 2019 - suurlähettiläänä Ankarassa. Iltalehden muun muassa ulkoministeriölähteistä saamien tietojen mukaan hänellä oli huomiota herättävän läheiset välit Turkista palkattuun suurlähetystön autonkuljettajaan. Autonkuljettaja vangittiin sittemmin viisumikauppatutkinnassa epäiltynä.

Tapahtumien paljastuttua viranomaisille ulkoministeriössä heräsi huoli, oliko suurlähettiläs toiminut tehtävänsä vaatimusten mukaisesti. Asiaa on selvitetty niin poliisissa kuin ministeriössäkin. Poliisi ei ole nähnyt syytä epäillä Kairamoa rikoksesta. Ulkoministeriössä tehtiin omia selvityksiä vuonna 2019, mutta silloinen ulkoministeri Timo Soini (sin) ei pitänyt tarpeellisena aloittaa virkamiesoikeudellisia toimia asiassa.

Sisäinen likapyykki
Asiaa koskevat ministeriön asiakirjat on Iltalehden lähteiden mukaan salattu keskeneräiseen poliisitutkintaan vedoten. Iltalehden tavoittama Kairamo ei halunnut kommentoida asiaa nimitysprosessin ja esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi.

Likapyykki on siis pesty korkeintaan sisäisesti. Nyt siitä tuli Kairamolle rasite Supon johtajakisassa, oli se reilua tai ei. Toivoa sopii jo Kairamon oman oikeusturvan vuoksi, että poliisitutkinnan valmistuessa tietoa tehdyistä selvityksistä saadaan myös julkisuuteen.

Turkista alkuvuodesta 2019 palannut Kairamo toimii tällä hetkellä terrorisminvastaisen yhteistyön suurlähettiläänä, joten myös yleisöllä on oikeus tietää, oliko Kairamo Turkissa tehtäviensä tasalla.
Koko uutinen täällä: Iltalehti
11.1.2021 20:38

alleviivaus dl
...huomiota herättävän läheiset välit Turkista palkattuun suurlähetystön autonkuljettajaan.
Jaahas, mitä se sitten tarkoittaakaan...

Presidentti Tarja Halonen (sd) nimitti Päivi Kairamon (tuolloin Kairamo-Hella) presidentin kanslian päälliköksi vuonna 2009. Päivi Kairamon isä Aimo Kairamo oli tunnettu journalisti, Demari-lehden päätoimittaja ja kolumnisti. Päivi Kairamon tuolloinen aviopuoliso oli Demarin poliittinen toimittaja.

Turkin suurlähettilään (palkkio)viran hoitamisen Päivi Kairamo aloitti 1.9.2016. Puoluekannaltaan Kairamo on sosialidemokraatti.

Piiri pieni pyörii, demarit siinä hyörii...
Ulkoministeriössä tehtiin omia selvityksiä vuonna 2019, mutta silloinen ulkoministeri Timo Soini (sin) ei pitänyt tarpeellisena aloittaa virkamiesoikeudellisia toimia asiassa.
Miksi Soini ei katsonut aiheelliseksi aloittaa toimia? Jokin sopimus puolin ja toisin demareiden kanssa, vai oliko tarkoitus olla sopuisa?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

canis lupus
Neuvoja-Jack
Viestit: 503
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Turkista alkuvuodesta 2019 palannut Kairamo toimii tällä hetkellä terrorisminvastaisen yhteistyön suurlähettiläänä, joten myös yleisöllä on oikeus tietää, oliko Kairamo Turkissa tehtäviensä tasalla.
Eikös nyt pitäisi miettiä lähinnä sitä, kuinka hyvin (tai sillai "sopivasti hyvin") hän on nykyisten tehtäviensä tasalla? Palkan kuitenkin tuostakin duunista maksaa veronmaksajat, ja jotenkin demokratiaan kuuluisi se, että ne jotka lystin maksavat edes jotenkin tietäisivät mistä lystistä maksavat?

hutkivajournalisti
Theo Kojak
Viestit: 1108
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

Autonkuljettaja toimi siis Kairamon rattopoikana ja Kairamo avusti joko tietäen tai tietämättään seksileluaan laittoman maahantulon järjestämisessä. Tuollainen Supon johtaksi. Jepulis jee.
sikakoira kirjoitti:
To Tammi 23, 2020 12:04 am
Saattaapa olla että viranomaiset hieman vähättelevät noita koronan tartuntalukuja

KARJU!!
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: Su Loka 15, 2017 5:51 pm

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja KARJU!! »

Päivi Kairamo toimi autonkuljettajan "patjana", näin ollen n"ss" virkansa, Supon päälliköyden suhteen :D :D :D :D :D

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4894
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Laiton maahantulon järjestäminen Ankaran-suurlähetystössämme

Viesti Kirjoittaja poikani »

Oma iho Päivin ihoa vasten on kyllä jo sinällään aikamoinen rangaistus maamme pilaamisesta, mutta toivottavasti sällille tulee silti vielä lisäsanktioita.
????? ?? ??????.

Vastaa Viestiin