Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

H.Moilanen
Aloitteleva dekkari
Viestit: 522
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » La Marras 23, 2019 5:55 pm

Tracker kirjoitti:
La Marras 23, 2019 8:35 am
Uudessa-seelannissa tapahtunut järjetön muslimien kimppuun käyminen hyödyttää ainoastaan muslimeita. He suorastaan toivovat iskuja heitä kohtaan.
Näin saavat sympatiaa osakseen ja maahantuloa (maan valtaamista) helpotetaan.
Juu, ei kannata aseisiin tarttua ellei siihen kutsuta puolustusvoimien kautta. Meillä on läjäpäin paukkuja käyttämättä mm. politiikan ja juridiikan saralla. Katsellaan nyt ensin, mitä tapahtuu näille meidän ikiomille piiloterroristeille, joista moni käyttää tai on käyttänyt nimensä perässä tunnusta "SDP", mutta muitakin 3-4 kirjaimen tunnuksia on havaittu kyseisen gängin käytössä.

H.Moilanen
Aloitteleva dekkari
Viestit: 522
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ke Marras 27, 2019 10:44 pm

Huhujen mukaan huomenna julkaistaan uutinen, jossa Syyrian presidentti Bashar Al-Assad kertoo uutta ISIS-vankeihin liittyen. Syyrian hallinto ja kurdit (SDF) ovat ilmeisesti solmineet jonkinlaisen sopimuksen koskien kurdien hallussa olevien ISIS-vankien oikeuskäsittelyitä. Toistaiseksi epävarmana pitämäni juorun mukaan Syyriassa vangittuina olevat ISIS-vangit tultaisiin tuomitsemaan Syyriassa Syyrian lakien mukaan. Lähinnä kai olisi kyse vangituista miehistä - ainakin alkuvaiheessa.

https://mobile.almasdarnews.com/article ... ria-assad/

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2716
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Marras 27, 2019 10:58 pm

Olispa hienoa, jos näin olisi.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12106
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Joulu 02, 2019 8:45 am

Mystinen operaatio: Pekka Haavisto yritti junailla ”Isis-lapset” salaa Suomeen – kiistää painostaneensa virkamiestä

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vas.) yritti painostaa ulkoministeriön konsulipäällikköä Pasi Tuomista tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirin lapset Suomeen konsulikyydillä. (KUVA: KALLE KOPONEN, LEHTIKUVA, REUTERS)
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vas.) yritti painostaa ulkoministeriön konsulipäällikköä Pasi Tuomista tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirin lapset Suomeen konsulikyydillä. (KUVA: KALLE KOPONEN, LEHTIKUVA, REUTERS)
Pekka_painostaa.jpg (99.33 KiB) Katsottu 1231 kertaa
Ulkoministeri Pekka Haavisto yritti painostaa virkamiestä tekemään päätöksen omissa nimissään.

ULKOMINISTERI Pekka Haavisto (vihr) yritti painostaa ulkoministeriön konsulipäällikköä Pasi Tuomista tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirin lapset Suomeen konsulikyydillä.

Kun Tuominen ilmoitti, ettei ministeri voi sälyttää poliittista vastuuta ”elämän ja kuoleman” kysymyksestä yksittäiselle virkamiehelle, hänet syrjäytettiin.

Ilta-Sanomat kertoi kolme viikkoa sitten, kuinka ulkoministeri Haavisto syrjäytti ilman julkisia tai edes asianomaiselle kerrottuja perusteluita ulkoministeriön konsuliosaston päällikön Tuomisen paikaltaan.

Ulkoministeriössä tapaus on herättänyt ihmetystä, sillä Tuominen on arvostettu virkamies ja diplomaatti, jonka konsulipäällikön virkaa jatkettiin vielä kesäkuussa vuoteen 2022 saakka.

IS:n useista ulkoministeriön lähteistä saamien tietojen mukaan syitä Tuomisen syrjäyttämiseksi oli kaksi: Suomen Venäjän-viisumikäytännön muuttaminen EU:n vaatimusten mukaisiksi ja se, että Tuominen ei toteuttanut Haaviston esitystä suomalaislasten kotiuttamiseksi al-Holin pakolaisleiriltä Syyriasta.

Juuri al-Holin tapauksesta Haavisto sai IS:n tietojen mukaan ”kilarit”, eli hän hermostui ja siirsi Tuomisen pois tehtävistään.

TAPAHTUMASARJA on erikoinen. IS:n tietojen mukaan ulkoministeriössä oli kehitelty ”Operaatio Korpi” -nimellä kulkeva suunnitelma, jonka tarkoituksena oli kotiuttaa al-Holin pakolaisleirissä Syyriassa olevat suomalaislapset syksyllä Suomeen ilman äitejään.

Poliitikot ovat olleet äärimmäisen vaikean asian suhteen kädettömiä. Tiettävästi Haavisto yritti taivutella ulkoministeriön konsulipäällikköä Tuomista siihen, että lapset kotiutettaisiin nopeasti niin sanotulla konsulikyydillä ja Tuominen tekisi päätöksen omissa nimissään.

Kun Tuominen ilmoitti, ettei hän vastuullisena yksittäisenä virkamiehenä voi toteuttaa lakeja ja kansainvälisiä sopimuksia rikkovaa operaatiota, se ei kelvannut Haavistolle, vaan hänen kerrotaan närkästyneen vastarinnasta.

Sen jälkeen Tuominen syrjäytettiin, ja hänen paikalleen etsitään uutta henkilöä.

TIIVISTETTYNÄ kyse oli siitä, että yksittäinen virkamies olisi Haaviston käskytyksen perusteella joutunut yksin kantamaan kotiutuspäätöksestä vastuun, kun poliittista päätöstä ei saatu aikaan.

Haavisto ei antanut myöskään omissa nimissä asiasta minkäänlaista toimeksiantoa.

Kyse olisi ollut suuresta, kohun taatusti synnyttävästä niin sanotusta ”elämän ja kuoleman” päätöksestä.

IS tavoitti Tuomisen perjantaina. Tuominen ei ole kommentoinut syrjäyttämistään mitenkään, ja niukka linja jatkui yhä.

Yrittikö Pekka Haavisto saada teidät ohittamaan al Holin tapauksessa virkamiesvastuunne ja ottamaan kotiuttamispäätöksen omiin nimiinne?
– En kommentoi asiaa millään tavalla, Tuominen kuittasi IS:lle.

TARKOITUKSENA oli siis kotiuttaa vain lapset, ei Isis-naisia, joiden osalta Suomessa on käyty poliittista nokkapokkaa koko syksyn ajan ja joita moni pitää mahdollisena terroriuhkana.

Konsulilain mukaan lapsia ei voi kuitenkaan erottaa äideistään, vaan myös kaikki äidit olisi tullut kotiuttaa samassa yhteydessä.

Asiasta on myös oikeuskanslerin linjaus, jonka hän teki 10. lokakuuta asiasta jätettyjen kanteluiden pohjalta. Jos Tuominen olisi edennyt Haaviston tahdon mukaisesti, hän olisi toiminut vastoin virkamiesvastuutaan.

Oikeuskansleri Tuomas Pöystille tehtiin syksyllä asiasta useita kanteluita.

Niissä arvosteltiin Suomen hallitusta ja pääministeri Antti Rinnettä (sd), ulkoministeri Haavistoa ja sisäministeri Maria Ohisaloa (vihr) sekä ulkoministeriötä siitä, että he eivät ole ryhtyneet Suomen lainsäädännön tai Suomea sitovien kansainvälisten velvoitteiden ja konsulipalvelulain vaatimiin toimenpiteisiin suomalaisten kotiuttamiseksi.

Pöystin mukaan pelkästään lasten kotiuttamiseen liittyy oikeudellisesti vaikeita näkökohtia.

JOS SUOMEN viranomaiset pystyisivät auttamaan pelkästään lapset pois leiriltä, on oikeuskanslerin mukaan kysyttävä, mihin lainsäädäntöön perustuen lapset voitaisiin erottaa huoltajistaan.

Suomen lainsäädännössä huostaanoton edellytyksistä ja menettelytavoista säädetään lastensuojelulaissa.

Oma kysymyksensä on vielä se, millainen painoarvo on leiriolosuhteissa huoltajan mahdollisesti antamalla suostumuksella huostaanottoon.
– Tässä tilanteessa oikeudellisesti selkeä toimintatapa olisi pyrkiä kotiuttamaan sekä lapset että heidän huoltajansa. Kotiuttamisen jälkeen ryhdyttäisiin Suomen lainsäädännön mahdollisesti edellyttämiin toimenpiteisiin, kuten huostaanottoihin, oikeuskansleri totesi.

TOISAALTA Pöystin mukaan sekä leirin vaikeat olosuhteet että aikuisiin liittyvä turvallisuusuhka huomioon ottaen on mahdollista, että Suomen viranomaiset pyrkisivät ”tapauskohtaisen arvion” perusteella kotiuttamaan lapsen hänen elämänsä turvaamiseksi, vaikka huoltajan suostumusta ei saataisikaan.

Tuomisen ja ulkoministeriön osalta kyse on kuitenkin siitä, voidaanko tällainen päätös sälyttää yksittäisen virkamiehen vastuulle, jos oikeuskanslerin linjauksiakin voi tulkita kahteen suuntaan.

Sitä vastuuta Tuominen ei siis suostunut ottamaan.

MITÄ viisumikäytäntöön Venäjän suuntaan tulee, IS:n tietojen mukaan Haavisto esitti tyytymättömyytensä Suomen tiukentuneeseen linjaan ja toivoi joustavampaa käytäntöä.

Suomi noudatti omaa, EU:sta poikkeavaa linjaansa tähän syksyyn saakka. EU-komissio huomautti asiasta, jolloin ulkoministeriö päätti vihdoin muuttaa viisumikäytännön muiden Schengen-maiden linjan mukaisiksi. Tässäkin asiassa Haavisto ja Tuominen joutuivat vastakkain.

Venäläisiltä on syyskuun alusta alkaen vaadittu viisumihakemukseen kahta uutta liitettä: matkustussuunnitelmaa ja todistusta varallisuudesta. Suomi oli ainoa Schengen-maa, joka ei niitä edellyttänyt.

IS:N TIETOJEN mukaan ulkoministerinä puoli vuotta toimineen Haaviston työskentelytavat ovat herättäneet kasvavaa kritiikkiä ministeriössä. Häntä moititaan esimerkiksi käskyttämisestä ja äkkipikaisuudesta, jotkut myös suosikkijärjestelmästä.

UM:n tulehtunutta tilannetta käytiin läpi perjantaina alivaltiosihteeri Pekka Puustisen järjestämässä tilaisuudessa. Tuomisen syrjäyttämisen syytä ei perjantainakaan kerrottu, viitattiin vain ”poliittisiin” tahoihin.

Haavisto ei halua kommentoida yksityiskohtia
ULKOMINISTERI Haavisto ei halua kommentoida konsulipäällikkö Tuomisen syrjäyttämiseen tai al-Holin leirin kotiuttamiskysymyksiin liittyviä yksityiskohtia.
– Meillä itse asiassa kaikissa nimityksissä henkilöt kiertävät. Näitä kiertoja katsotaan myös sen kannalta, että saadaan hallitusohjelman tiettyjä tavoitteita toteutettua. Normaalin rytmin mukaan ihmiset kiertävät.

Mikä on ”Operaatio Korpi”, jossa al-Holin leiriltä oli tarkoitus hakea konsulikyydillä suomalaiset lapset pois ja jättää Isis-vaimot sinne?
– Ei mitään kommenttia al-Holin osalta sen vuoksi… että siellä tietysti normaalit konsulipalvelun säännöt tällaisella alueella pätevät, Suomen kansalaisia pyritään auttamaan.

Mutta mikä oli tämä ”Operaatio Korpi”?
– Siihen ei voi ottaa kantaa. Mihinkään yksittäisiin henkilöihin kohdistuvia suunnitelmia tai muuta kertoa…

Mutta tällainen operaatio oli?
– En tunne tätä nimeä… mutta tämä kysymys siitä, millä tavalla Suomen kansalaisia ulkomailla autetaan, se tietysti määräytyy konsulipalvelulain mukaisesti.

Painostitteko, että konsulilainsäädäntö olisi pitänyt ohittaa tai virkamiehen olisi pitänyt tehdä suuri päätös omissa nimissään?
– En ole painostanut ketään virkamiehiä.

Halusitteko, että haetaan lapset ja jätetään äidit al-Holin leirille?
– Näihin en voi millään tavalla ottaa kantaa, koska eri henkilöt on eri tilanteessa siellä leirillä.

Myös viisumikäytännössä Venäjän suuntaan on ollut IS:n tietojen mukaan kitkaa. Halusitteko toteuttaa joustavamman käytännön kuin mitä EU edellyttää?
– Suomi noudattaa EU-lainsäädäntöä näissä kokonaisuuksissa. Kun tällaisia muutoksia tehdään, silloin täytyy katsoa, että ne toimivat sujuvasti ja että kaikki yrittäjät ja matkailu sujuu sillä tavalla, että niihin resursseja on riittävästi tarjolla.
– Tässä ei tietääkseni ole mitään ongelmaa nyt kun on saatu jonot purettua.
IkltaSanomat
2.12. 5:00
...Haaviston työskentelytavat ovat herättäneet kasvavaa kritiikkiä ministeriössä. Häntä moititaan esimerkiksi käskyttämisestä ja äkkipikaisuudesta, jotkut myös suosikkijärjestelmästä.
Haaviston maine leppoisana ja sovittelevana miehenä lienee harhaa? Vai onko hänellä ikäkriisi, painavatko kahdet hävityt presidentinvaalit vai mistä kenkä puristaa?

Vihreillä on selkeä missio; Al-Holin leiriltä porukka Suomeen, mutta ei poliittisella vastuulla.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Zipe
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 206
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 3:51 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Zipe » Ma Joulu 02, 2019 9:16 am

Virkamies toimi asiassa oikein ja joutui maksamaan rohkeudestaan. Näillä näkymin en äänestä Pekkaa seuraavissa pressanvaaleissa.

Olikohan meininki kertoa operaatiosta koskaan julkisuuteen?

THS
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 151
Liittynyt: To Helmi 04, 2016 12:29 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja THS » Ma Joulu 02, 2019 9:47 am

"Haaviston maine leppoisana ja sovittelevana miehenä lienee harhaa? Vai onko hänellä ikäkriisi, painavatko kahdet hävityt presidentinvaalit vai mistä kenkä puristaa?
Vihreillä on selkeä missio; Al-Holin leiriltä porukka Suomeen, mutta ei poliittisella vastuulla."

Haavisto kuten presidentti Niinistö tunnetaan räyhääjinä. Esittävät rauhallista julkisuudessa, mutta ovat s.......a kulissien takana. Tiedetty julkisestikin pitkään, mutta media vaikenee.

Kehoittiko Haavisto virkamiestä rikokseen? Ei ole rikosoikeudellisesti rangaistavaa, mutta miten poliittisesti?

Viisi vuotta sitten tätä artikkelia ei olisi julkaistu. Nyt, kun Persuilla on vahva kaula, on muutosta havaittavissa. Toimittaja jos joku haluaa tulla myöhemmin sanomaan; "Mitä minä sanoin". Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Ps. poliittisesti minulle on sama mitkä puolueet ovat hallituksessa, kunhan hoitavat asiat Suomen kannalta hyvin. Naiivia? Kyllä, tiedän.
:D

Pizzaman
Sammakkoprofessori
Viestit: 424
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Pizzaman » Ma Joulu 02, 2019 10:35 am

Zipe kirjoitti:
Ma Joulu 02, 2019 9:16 am
Virkamies toimi asiassa oikein ja joutui maksamaan rohkeudestaan. Näillä näkymin en äänestä Pekkaa seuraavissa pressanvaaleissa.

Olikohan meininki kertoa operaatiosta koskaan julkisuuteen?
Tällä poliisien palstalla sekoitetaan se mikä on laillista ja mikä on oikein!

Haavisto olisi halunnut lapset tänne ilman äitejään, mitä varmaan suurin osa kansalaisistakin pitää järkevimpänä vaihtoehtona.

blindpedestrian
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2016 9:26 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja blindpedestrian » Ma Joulu 02, 2019 10:38 am

Pizzaman kirjoitti:
Ma Joulu 02, 2019 10:35 am
Tällä poliisien palstalla sekoitetaan se mikä on laillista ja mikä on oikein!

Haavisto olisi halunnut lapset tänne ilman äitejään, mitä varmaan suurin osa kansalaisistakin pitää järkevimpänä vaihtoehtona.
Tuskin kovin montaa suomalaista lasta sinne on viety ja ne jotka on täältä lähteny on aivopesty käveleviksi aikapommeiksi. Siellä syntyneet ei ole suomalaisia.

H.Moilanen
Aloitteleva dekkari
Viestit: 522
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ma Joulu 02, 2019 12:04 pm

Pizzaman kirjoitti:
Ma Joulu 02, 2019 10:35 am
Zipe kirjoitti:
Ma Joulu 02, 2019 9:16 am
Virkamies toimi asiassa oikein ja joutui maksamaan rohkeudestaan. Näillä näkymin en äänestä Pekkaa seuraavissa pressanvaaleissa.

Olikohan meininki kertoa operaatiosta koskaan julkisuuteen?
Tällä poliisien palstalla sekoitetaan se mikä on laillista ja mikä on oikein!

Haavisto olisi halunnut lapset tänne ilman äitejään, mitä varmaan suurin osa kansalaisistakin pitää järkevimpänä vaihtoehtona.
Mitenköhän ainakin minä luin tuota uutista niin, että kun lapset olisi päätetty ja pystytty hakemaan, niin siinä samalla olisi tulleet kaapuakatkin. En nimittäin voi hetkeään uskoa, että a) vihervasemmisto olisi pakottanut kaapuakkoja luopumaan lapsistaan, enkä b) kaapuakat olisivat vapaaehtoisesti luovuttaneet lapsensa Suomeen vietäväksi. Tuloksena olisi siis ollut, että "nämä äiditkin nyt tulivat tässä vähän niinkuin vahingossa".

Hyvähän se on tietenkin puhua pelkistä lapsista, koska se herättää kansan sympatiat ja operaation tällä tavalla ilmi tullessakin saa ministerit (mm. Haavisto, Rinne, Ohisalo) näyttämään inhimillisiltä hyväntekijöiltä. Ainakin melkein.

Sverdlov
Sammakkoprofessori
Viestit: 409
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Sverdlov » Ma Joulu 02, 2019 12:19 pm

Rinne on nyt jäänyt kiinni valehtelemisesta, ilmeisesti myös Haavisto ja hänen myötään Ohisalo. Tuskin kannattaa edes luetella muita täydellisen ja vahvan hallituskoplan rikollisia. Olen seurannut politiikkaa runsaan viisikymmentä vuotta ja aivan samanlaisia paskanpuhujia on aina ollut. Onhan se ihme että me annamme tuollaisen tapahtua? Koska musulmaanien ja muun mustan väen miehitys maamme suuntaan jatkuu, on käsittämätöntä että ensi vaaleissa jälleen äänestellään kuten ennenkin.

Mikä ihmeen vietti tätä väkeä ajaa lassoamaan kaikki Isisämmät kakaroineen tänne? Sen jälkeenhän yhdistetään perheet ja - simsalabim - ei Suomea. Nämä suurmädättäjät on ensin saatava pois johtavista asemista ja ehdottomasti vastuuseen teoistaan. MdeW on usein maininnut kansanmurhan ja olen sangen taipuvainen käyttämään samaa termiä.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

Pizzaman
Sammakkoprofessori
Viestit: 424
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Pizzaman » Ma Joulu 02, 2019 12:49 pm

H.Moilanen kirjoitti:
Ma Joulu 02, 2019 12:04 pm
Mitenköhän ainakin minä luin tuota uutista niin, että kun lapset olisi päätetty ja pystytty hakemaan, niin siinä samalla olisi tulleet kaapuakatkin. En nimittäin voi hetkeään uskoa, että a) vihervasemmisto olisi pakottanut kaapuakkoja luopumaan lapsistaan, enkä b) kaapuakat olisivat vapaaehtoisesti luovuttaneet lapsensa Suomeen vietäväksi. Tuloksena olisi siis ollut, että "nämä äiditkin nyt tulivat tässä vähän niinkuin vahingossa".

Hyvähän se on tietenkin puhua pelkistä lapsista, koska se herättää kansan sympatiat ja operaation tällä tavalla ilmi tullessakin saa ministerit (mm. Haavisto, Rinne, Ohisalo) näyttämään inhimillisiltä hyväntekijöiltä. Ainakin melkein.
Juuri se, että olisi haettu pelkät lapset, teki operaatiosta laittoman ja tähän virkamies ei katsonut voivansa suostua. Suomen kansalaisten lapset toki ovat suomalaisia. Humaani tekohan tuo olisi ollut; ei tietenkään äitejä kohtaan, mutta heidän radikaalisoitumisestaanhan on epäilyjä. Lapsista useimmat lienevät liian pieniä ollakseen vielä aivopestyjä.

Avatar
Raven7.62
Alibin satunnaislukija
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 » Ma Joulu 02, 2019 1:23 pm

Siinä ois lastensuojeluliitot, mannerheimin lastensuojeluliitto yms kaltaiset toimijat hypänneet ruoriin jos skidit ois tuotu ilman mustakaapuja eli tässä tapauksessa äitejään. Lapsen oikeudet, maan tilanne taloudellisesti lastensuojelussa/hoivassa sellainen että äideittä kasvavia lapsia ei tänne olisi yksinkertaisesti pystytty tuomaan. ts ilman äitejään ko lapsia ei suomeen pystytä tuomaan. Tämän ovat tienneet lopultakin myös haavisto ja ohisalo, siksi sunnitelma A on siirretty romukoppaan. Hellvetin tyhmiä ihmiusiä muute em.poliitikot, ettei tullut sitten aiemmin mieleensä tuo mitä kirjoitin! Onhan ohisalo kuitenkin poliittisesti kaikkien poliisien äiti.

H.Moilanen
Aloitteleva dekkari
Viestit: 522
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ma Joulu 02, 2019 1:30 pm

Pizzaman kirjoitti:
Ma Joulu 02, 2019 12:49 pm
H.Moilanen kirjoitti:
Ma Joulu 02, 2019 12:04 pm
Mitenköhän ainakin minä luin tuota uutista niin, että kun lapset olisi päätetty ja pystytty hakemaan, niin siinä samalla olisi tulleet kaapuakatkin. En nimittäin voi hetkeään uskoa, että a) vihervasemmisto olisi pakottanut kaapuakkoja luopumaan lapsistaan, enkä b) kaapuakat olisivat vapaaehtoisesti luovuttaneet lapsensa Suomeen vietäväksi. Tuloksena olisi siis ollut, että "nämä äiditkin nyt tulivat tässä vähän niinkuin vahingossa".

Hyvähän se on tietenkin puhua pelkistä lapsista, koska se herättää kansan sympatiat ja operaation tällä tavalla ilmi tullessakin saa ministerit (mm. Haavisto, Rinne, Ohisalo) näyttämään inhimillisiltä hyväntekijöiltä. Ainakin melkein.
Juuri se, että olisi haettu pelkät lapset, teki operaatiosta laittoman ja tähän virkamies ei katsonut voivansa suostua. Suomen kansalaisten lapset toki ovat suomalaisia. Humaani tekohan tuo olisi ollut; ei tietenkään äitejä kohtaan, mutta heidän radikaalisoitumisestaanhan on epäilyjä. Lapsista useimmat lienevät liian pieniä ollakseen vielä aivopestyjä.
Voisitko Pizzaman kertoa mulle, miten ne lapset ja äidit olisi käytännössä erotettu toisistaan? Olisiko tää Tuominen yksinään mennyt Al-Holin leirille ja iskenyt sisään tiettyihin telttoihin sekä repinyt lapset äitinsä sylistä? Entä miten hän olisi saanut isommat lapset, jopa teini-ikäiset, mukaansa jos nämä olisivat vastustaneet leiriltä lähtöä ilman äitiään?

Entä miten tämä Tuominen olisi saanut noin 30 lapsen katraan kuljetettua Al-Holista ensin sivistyksen pariin ja sitten Suomeen asti? Joukossa on paljon vauvoja ja pikkulapsia. Ruotsiin evakuoitujen Skråmon lasten kohdalla oli niin, että 2-vuotiaatkaan eivät vielä kävelleet. Lisäksi lapset olivat paitsi huomattavan aliravittuja myös sairaita. Yksinkö tämä Tuominen olisi kantanut kaikkia kävelemään kykenemättömiä sekä pyörittänyt matkan aikana vaippa-, tuttipullo-, vessattamis-, pepunpyyhkimis-, syöttämis-, nukuttamis- ja rauhoittelurumbaa? Matka Al-Holista olisi todennäköisesti kestänyt vähintään 1-2 vuorokautta. Kyllä siinä olisi ollut yhdelle miehelle tekemistä :shock:

Vai oliko kuitenkin niin, että suunnitelmaan kuuluikin rivien väleissä myös jotain muuta...?

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2716
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Joulu 02, 2019 1:46 pm

Haavisto on kaksnaamainen liero, yrittää hoitaa asian painostamalla virkamiestä salaa kulisseissa ja kun ei onnistu mies saa lähtöpassit.

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2716
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Joulu 02, 2019 1:57 pm

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen vastattavaksi ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) toiminnasta.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006328448.html

Vastaa Viestiin