Vantaan murhapoltto 3/2019 - mies surmasi ihastuksensa

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3493
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Vantaan murhapoltto 3/2019 - mies surmasi ihastuksensa

Viesti Kirjoittaja poikani » Su Maalis 10, 2019 12:27 am

Ilta-Sanomat kirjoitti:Ihminen kuoli huoneistopalossa Vantaalla – myöhemmin pihalla paloi kaksi autoa

Julkaistu: 9.3. 12:37 , Päivitetty: 9.3. 22:36

Vantaan Kulomäessä syttyneessä huoneistopalossa on kuollut yksi henkilö. Pelastuslaitos sammutti palon, poliisi jatkaa tutkintaa.

HÄLYTYS Vantaan Maauunintielle tuli kello 10.07. Neljäkerroksisen talon toisen kerroksen huoneistossa oli syttynyt tulipalo, ja huoneistosta levisi savua porrashuoneeseen.

– Samasta kerroksesta naapuri teki ensimmäisen hälytyksen, kertoo palomestari Tommi Luhtaniemi.

– Pelastuslaitoksen tullessa paikalle porrashuone oli sankan savun peitossa ja sitä kautta savu pääsi muihinkin huoneistoihin.

Luhtaniemen mukaan huoneisto tuhoutui liki täydellisesti ja huoneistosta löydettiin yksi henkilö kuolleena.

Varsinainen palo kuitenkin rajoittui kyseeseen huoneistoon niin tarkasti, ettei talon asukkaiden evakuoinnille ollut tarvetta.

– Tarkistimme kaikki huoneistot. Joihinkin oli tullut savua, mutta savu saatiin hälvenemään ikkunoita ja ovia avaamalla.

Luhtaniemen mukaan viimeisetkin pelastuslaitoksen yksiköt lähtivät palopaikalta pois puolenpäivän aikaan. Luhtaniemi sanoo, ettei voi arvioida sitä, mistä palo on saanut alkunsa.

– En voi kommentoida. Itä-Uudenmaan poliisi jäi paikalle jatkamaan sitä tutkintaa.

STT kertoo, että lauantai-iltana saman kerrostalon pihassa paloi kaksi henkilöautoa.

Päivystävän palomestarin mukaan autot oli sytytetty tahallaan. Kukaan ei loukkaantunut tässä palossa.

Miika Viljakainen
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006029532.html

Autojen tuhopolttojen ei tietenkään välttämättä tarvitse liittyä huoneistopaloon mitenkään, mutta vähän erikoinen tapaus tämä on silti.

Muokkaus: Tuossa vieressähän tapahtui se murhan yrityskin vähän aikaa sitten: https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=25163

Otsikko vaihdettu tapauksen saatua oikeuden päätöksen
-NILS-
????? ?? ??????.

AnitaBlake
Alibin satunnaislukija
Viestit: 100
Liittynyt: Pe Touko 20, 2016 1:57 pm

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja AnitaBlake » Su Maalis 10, 2019 12:18 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/66bd ... 3e89afac4e

Nainen kuoli asuntopalossa Vantaalla – poliisi tutkii henkirikosta
Tänään klo 10:58
Poliisin mukaan näyttää siltä, että asunto oli sytytetty tuleen tahallaan.

Yksi ihminen kuoli lauantaiaamuna Vantaalla Maauunintiellä tapahtuneessa asuntopalossa.

Poliisi vahvisti sunnuntaina, että paloa tutkitaan rikoksena.

Palossa menehtyi 30–40-vuotias nainen. Poliisin mukaan tutkimusten perusteella voidaan epäillä, että tulipalo oli tahallaan sytytetty.

Yksi henkilö on otettu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kiinni tapahtumaan liittyen.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Raimo Laaksonen vahvisti Iltalehdelle, että lauantai-iltana samalla alueella on myös palanut auto. Toistaiseksi ei tiedetä, liittyykö autopalo tapahtumiin.

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3493
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja poikani » Su Maalis 10, 2019 12:29 pm

Tuohon Ilta-Sanomien juttuun on lukija nimimerkillä KuinkahanLie kommentoinut eilen illalla:
Ei yllättäis, jos liittyis autojen palot huoneistopaloon. Voihan toki joku häiriintynyt saada kimmokkeen autojen poltolle aidosta vahingos syttyneestä huoneistopalosta, mutta voi olla myös jälkienpeittelystä kyse molemmissa paloissa.
Tappaja on tosiaan voinut viranomaisten häivyttyä palata polttamaan uhrin auton tai jonkin muun tapahtumiin liittyvän ajoneuvon. Toinen auto on näköjään yön aikana muuttunut palamattomaksi, tai sitten toimittajat/palomestarit sekoilevat.
????? ?? ??????.

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2293
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » Su Maalis 10, 2019 12:31 pm

Eiköhän tuo tappaja ole naisen ex, tai lähipiiristä joku. Autot polttamalla on tuhottu dna:t ja muut todisteet, joita läheisestä ihmisestä tietysti olisi löytynyt autoista. Toinen auto on voitu polttaa hämäyksenä.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Crishelle
Poliisikoira Rex
Viestit: 571
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 7:29 pm

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja Crishelle » Su Maalis 10, 2019 2:14 pm

Asun itse tässä samassa taloyhtiössä, ja niitä autoja on tosiaan kaksi, nokakkain ja lähekkäin. Ihmettelinkin, kun tuossa pihalla pyöri vielä puolilta öin poliiseja ilmeisesti etsimässä jotakin. Kävin katsomassa myös palopaikan - nyt se on tietysti suljettu muilta kuin viranomaisilta, mutta kyllä oli aika karmea näky. Iltalehden toimittajakin siinä pyöri, ja hetki jutusteltiin.

Aika jännä juttu, koska olen pitänyt Kulomäkeä aika rauhallisena alueena. Tietysti täälläkin tapahtuu kaikenlaista, mutta missäpä ei?
"You say stick to the highway. I say we should take my shortcut.
Why don't we just flip a coin?"

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3493
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja poikani » Su Maalis 10, 2019 3:11 pm

Ilta-Sanomat kirjoitti:Vantaan Kulomäen kerrostalopaloa epäillään tahallaan sytytetyksi, yksi mies otettu kiinni – palossa kuoli nainen

Julkaistu: 10.3. 11:56

Vantaan Kulomäessä eilen aamupäivällä syttynyttä asuntopaloa tutkitaan tappona ja tuhotyönä.

VANTAAN KULOMÄESSÄ eilen aamupäivällä syttynyttä asuntopaloa tutkitaan rikoksena nimikkeillä tappo ja tuhotyö, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo.

Palossa kuoli 30–40-vuotias nainen. Poliisin tutkimusten perusteella palopaikalta löytyi viitteitä siitä, että tulipalo oli tahallaan sytytetty. Poliisi ei vielä kerro, mistä tahallisuus on voitu päätellä.

Poliisi on ottanut viime yönä kiinni yhden miehen asuntopaloon liittyen. Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä ei vielä kommentoi, miten miehen jäljille päästiin. Mies otettiin kiinni kotoaan muualta pääkaupunkiseudulta.

Poliisi ei ole vielä ehtinyt kuulustella epäiltyä. Vielä ei tiedetä, tunsiko epäilty palossa kuolleen naisen.

SAMAN kerrostalon pihassa paloi eilen kaksi autoa

Yksi asuinhuoneisto tuhoutui palossa lähes täysin. Asunto sijaitsee kerrostalossa Vantaalla Maauunintiellä.

Myöhemmin illalla saman kerrostalon pihassa paloi kaksi henkilöautoa. Päivystävä palomestari kertoi STT:lle eilen, että autot oli sytytetty tahallaan. Kukaan ei loukkaantunut näissä paloissa.

Tutkinnanjohtaja Jämsä kertoo, että tällä hetkellä selvitetään, onko asuntopalolla ja autojen polttamisella yhteyksiä. Jämsän mukaan kummankin tapauksen tutkinta on vasta alkutekijöissään.

STT
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006030303.html
????? ?? ??????.

AnitaBlake
Alibin satunnaislukija
Viestit: 100
Liittynyt: Pe Touko 20, 2016 1:57 pm

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja AnitaBlake » Su Maalis 10, 2019 3:45 pm

Osoite on kuulemma Maauunintie 14 missä sattui. Tuon tien varsi on täynnä rumia 70-luvulla rakennettuja kerrostaloja. Ennen olivat melkein vallan vuokrakämppiä, kaupungin, Sato, VVO yms mutta viime aikona niistä paljon ollut myynnissä yksityisille. Varmaan Vantaan halvimpia kerrostalokämppiä. Sekalaista porukkaa asuu, ja mitä olen kuullut niin viime vuosina alue on muuttunut paljon turvattomammaksi ja hässäkkää on - ja paljon. Paljon maahanmuuttajataustaisia asuu ko taloissa ja tuon tien varrella, sekä elämänkoululaisia.

Crishelle
Poliisikoira Rex
Viestit: 571
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 7:29 pm

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja Crishelle » Su Maalis 10, 2019 5:45 pm

AnitaBlake kirjoitti:Osoite on kuulemma Maauunintie 14 missä sattui. Tuon tien varsi on täynnä rumia 70-luvulla rakennettuja kerrostaloja. Ennen olivat melkein vallan vuokrakämppiä, kaupungin, Sato, VVO yms mutta viime aikona niistä paljon ollut myynnissä yksityisille. Varmaan Vantaan halvimpia kerrostalokämppiä. Sekalaista porukkaa asuu, ja mitä olen kuullut niin viime vuosina alue on muuttunut paljon turvattomammaksi ja hässäkkää on - ja paljon. Paljon maahanmuuttajataustaisia asuu ko taloissa ja tuon tien varrella, sekä elämänkoululaisia.
Totta, mutta on paljon myös ns. tavallisia työssäkäyviä ihmisiä. Omat draamansa näillä laitapuolen kulkijoilla on, ja Kulomäen koulun sivustalla on harmillisen useana vuonna nähty se sama rymyjengi, joka aiheuttaa häiriötä etenkin kesäaikaan, mutta pääasiassa elämä on näissä taloissa aika rauhallista. Bilettäminen aiheuttaa välillä harmaita hiuksia, mutta ei kuitenkaan liiaksi asti. Tämä on aika perinteinen nukkumalähiö kaiken kaikkiaan. Maahanmuuttajia on, mutta ei heistä ole minkäänlaista harmia ollut. Virolaiset ja venäläiset tykkäävät juhlia etenkin kesäisin, mutta hekin ovat muistini mukaan aina lopettaneet pirskeensä hyvissä ajoin. Kantasuomalaiset ovat olleet niitä joiden takia olen joutunut poliisia hälyttämään muun muassa juuri tuon Kulomäen koululla ördäämisen takia.

Asunnot eivät ole hinnalla pilattuja, paitsi meille, jotka olemme asuneet täällä vuosia. Talojen kuntokin on paikoin vähän niin ja näin. Olen siitä huolimatta ainakin itse viihtynyt, jopa niin, etten oikein edes halua muualle. Täällä on kuitenkin pääpiirteittäin rauhallista, ja ihmiset antavat toistensa elää omaa elämäänsä. Korsossa on sitten jo se rautatieasema, enemmän ihmisiä ja lieveilmiötkin sen mukaisia. Täältä on sinne noin kilometrin verran matkaa.
"You say stick to the highway. I say we should take my shortcut.
Why don't we just flip a coin?"

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3064
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja Iivis » Su Maalis 10, 2019 5:54 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/23a3 ... 9a5fe39bc1
IL paikalla: Naapurusto järkyttyi poltetuista autoista ja asunnosta Vantaalla: Carmen löysi palaneen autonsa aamulla – kuvat paljastavat tuhot
Tänään klo 16:07
Ystävättärensä luona vieraillutta naista odotti sunnuntaina karmea näky pihassa.
Poliisin mukaan tähän asti ilmi tulleet tiedot viittaavat siihen, että naisen asunto oli sytytetty tuleen tahallaan.
Poliisi tutkii Vantaan Maauunintiellä tapahtuneita tulipaloja. Lauantaiaamuna 30–40-vuotias nainen menehtyi palavaan asuntoonsa.

Tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä kertoi, että rikosnimikkeinä ovat tällä hetkellä tappo ja tuhotyö.

Myöhään lauantaiaamuna pelastuslaitos saapui jälleen Maaunintielle, kun samassa pihapiirissä paloi kaksi henkilöautoa.

Autot olivat pysäköitynä kyseisen rapun eteen, missä asuntopalo tapahtui.

Poliisi tutkii edelleen, onko tapahtumilla yhteys toisiinsa.

Kaksi autoa tuhoutui Vantaan Maauunintiellä sijaitsevassa pihassa. Autot oli pysäköity saman rapun eteen, jossa paloi lauantaina yksi asunto. KuvaAutot oli pysäköity saman rapun eteen, jossa paloi lauantaina yksi asunto. ANSSI KARJALAINEN

Autonomistajaa odotti karmea näky
Sunnuntaina iltapäivällä pihapiirissä oli rauhallista.

Palaneita autoja saapui katsomaan kaksi lähistöllä asuvaa naapuria, jotka hämmästelivät tapahtunutta järkyttyneinä.

– Tämä on rauhallista aluetta. Asun tuossa toisessa rapussa teini-ikäisen lapseni kanssa. Joskus joku järjestää juhlia, mutta muuten täällä on rauhallista, nainen kertoi.

Hän oli nähnyt vihreän auton pihassa ehjänä vielä lauantaina.

Kyseinen auto kuului Carmenille, joka otti yhteyttä Iltalehteen sunnuntaina.

Carmen oli ollut kyläilemässä ystävättärensä luona viikonloppuna. Sunnuntaiaamuna pihalla odotti järkytys.

– Olin tänä aamuna lähdössä takaisin Tampereelle, enkä ollut kuullut mitään ennen sitä.

– Näky autosta aiheutti hirveän pelon tunteen ja järkytyksen, Carmen kertoi.

Carmenin ystävä oli muuttanut pihapiiriin vasta viisi päivää sitten.

– Hän on ihan yhtä lailla peloissaan, eikä uskalla enää mennä sinne, Carmen jatkoi.

Aamulla autonsa luokse saapuessaan palon jälkiä oli katsomassa muitakin samasta pihasta.

Samalla Carmenille selvisi, että nainen oli kuollut asuntopalossa.

Tunnelma oli hämmästynyt, koska vastaavaa ei ole koskaan aiemmin tapahtunut. Näin kertoi muun muassa vanhempi mies, joka on asunut taloyhtiössä 12 vuotta. Miehen asunto sijaitsi samassa talossa, missä lauantain tulipalo syttyi.

Carmen löysi autonsa palaneena sunnuntaiaamuna.Kuva
Carmen löysi autonsa palaneena sunnuntaiaamuna. ANSSI KARJALAINEN
Asukkaat kuvailevat pihapiirin olleen rauhallinen.Asukkaat kuvailevat pihapiirin olleen rauhallinen.Kuva
Asukkaat kuvailevat pihapiirin olleen rauhallinen. ANSSI KARJALAINEN

Yksi otettu kiinni
Sunnuntaina rappukäytävä oli täysin hiljainen. Rajusti palanneen asunnon ovi oli lukittu, ja myös viereisen asunnon ovi oli vaurioitunut ja värjäytynyt osittain mustaksi.

Palaneen käry pisti nenään edelleen.

Poliisi otti yhden henkilön kiinni tapahtumaan liittyen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Poliisin mukaan tähän asti ilmi tulleet tiedot viittaavat siihen, että naisen asunto oli sytytetty tuleen tahallaan.
Kuva

Kuva
30–40-vuotias nainen menehtyi asuntopalossa.

Vato
Neuvoja-Jack
Viestit: 290
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 10:10 am

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja Vato » Su Maalis 10, 2019 6:05 pm

Onkohan kukaan näistä naapurustonväestä ikinä haukkunut asuinseutuaan? Sama mitä tapahtuu ja missä, niin aina on rauhallista + hyvät lenkkeilymaastot

Crishelle
Poliisikoira Rex
Viestit: 571
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 7:29 pm

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja Crishelle » Su Maalis 10, 2019 6:47 pm

Ei yksittäinen paha tapahtuma tee koko asuinalueesta huonoa itsessään. Mitä tahansa voi sattua missä tahansa.
"You say stick to the highway. I say we should take my shortcut.
Why don't we just flip a coin?"

sine qua non

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Su Maalis 10, 2019 7:09 pm

Lainaus MTV:n uutisesta:
Kiinniotettua kuulustellaan taposta epäiltynä

Poliisi otti viime yönä kiinni yhden miehen tapahtuneeseen liittyen. Henkilöllä epäillään olevan osuutta asiaan. Miestä tullaan kuulustelemaan tänään puolenpäivän jälkeen.

– Häntä tullaan kuulustelemaan nimikkeillä tappo ja tuhotyö, Jämsä kertoo.

Jämsä ei tarkemmin ota kantaa rikoksen epäiltyyn tekotapaan.

STT:n mukaan mies otettiin kiinni kotoaan muualta pääkaupunkiseudulta. Epäillyn suhteesta palossa kuolleeseen naiseen ei ole tietoa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/van ... #gs.0uie4d

Alleviivaamaani kohtaan viitaten voi spekuloida, että nainen ei ehkä olekaan kuollut tulipalossa vaan jo sitä ennen, vaikka tässä vaiheessa vielä uutisoidaankin palossa kuolleesta naisesta. Onkohan taas yritetty peitellä tulipalolla henkirikoksen jälkiä?

KARJU!!
Neuvoja-Jack
Viestit: 271
Liittynyt: Su Loka 15, 2017 5:51 pm

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja KARJU!! » Su Maalis 10, 2019 10:39 pm

Olisko???? Etnistä värinää????

Crishelle
Poliisikoira Rex
Viestit: 571
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 7:29 pm

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja Crishelle » Ma Maalis 11, 2019 5:28 pm

Huhutaan, että uhri saattaa olla eräs tämän seudun narkomaaneista. Asunnosta oli myös kuulemma kuulunut kovaa meteliä tappoa edeltävänä yönä.
"You say stick to the highway. I say we should take my shortcut.
Why don't we just flip a coin?"

MaSaOne
Parranpäristäjä
Viestit: 60
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2016 11:54 am

Re: Vantaa: yksi kuoli tulipalossa, autot poltettiin pihalla

Viesti Kirjoittaja MaSaOne » Ti Maalis 12, 2019 3:34 am

Kuka vittu parkkeeraa autonsa viikonlopuks rapun eteen?
Ja kuinka vitun kuuro saa olla jos ei mitenkään kuule jos eka palaa kämppä ja sit viä rapun eteen jätetyt autotkin palaa ja niitä sammutellaan yms?

Vastaa Viestiin