Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa ja Helsingissä

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

John Kimble
Hercule Poirot
Viestit: 2073
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa ja Helsingissä

Viesti Kirjoittaja John Kimble » To Touko 09, 2019 6:41 pm

Jaa mitähän rähinöintiä siellä on oikein ollut. Ei tällaista kai ollut ennen taksilain muutosta. Nyt saa ilmeisesti kuka tahansa suhari ajella "taksia".

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006099291.html
Turku sai tarpeekseen satamassa rähinöivistä taksinkuljettajista – ryhtyi toimenpiteisiin

Julkaistu: 9.5. 14:56

Kaupungin edustajat huomasivat virheellisiä merkintöjä alueella.
Turun taksinkuljettajien kiristyneet välit Viking Linen laivaterminaalin edustan ajojärjestelyistä ovat saaneet myös Turun kaupungin edustajat varpailleen.

Kiistan taustalla on Viking Linen ja Taxidatan yhteistyösopimus, jonka mukaan ainoastaan yhtiön autot saavat käyttää sisintä kaistaa, kun muiden taksien on jonotettava ulommalla kaistalla. Kärhämä kärjistyi maanantaina fyysiseksi, ja tapahtumista on tehty rikosilmoitus.

Taxidatan ulkopuoliset kuljettajat kokevat tilanteen epäreiluna ja laittomana. Ilta-Sanomien haastattelemien kuljettajien mukaan asiasta on tehty valitus kilpailu- ja kuluttajavirastoon sekä Turun kaupunginhallitukselle.

Turun kaupunki lähetti torstaina tiedotteen, jonka mukaan kaupungin hallinnoimilla alueilla sijaitsevat taksitolpat ovat tasapuolisesti kaikkien kuljettajien käytössä. Yksityisillä henkilöillä tai yrityksillä ei ole lupaa tehdä toimenpiteitä, jotka rajoittavat muiden toimintaa yleisillä alueilla.

Taksikuskien kiistoja aiheuttava kaistajärjestely on kuitenkin Turun kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpään mukaan Viking Linen hallinnoimalla alueella.

– Sinne kaupungilla ei ole varsinaisesti asiaa, ja he toimivat siellä parhaimmallaan katsomalla tavalla, Suonpää vahvistaa.

Turun kaupunki on kuitenkin puuttunut asiaan niin, että alueelta on käyty poistamassa virheellisesti sijoitettuja merkintöjä.

– Huomasimme aiheesta tehdyn uutisen ja näimme kuvasta, että merkintöjä oli myös kaupungin puolella. Otin yhteyttä Viking Lineen, ja todettiin, että siellä oli tapahtunut tällainen vahinko, Suonpää kertoo.

– Merkinnät olivat lipsahtaneet syystä tai toisesta kaupungin hallinnassa olevalle alueelle, ja ne poistettiin sieltä keskiviikkona.

Kaupunki ilmoitti tiedotteessa, että se ei ole osapuolena kiistassa.

– Kaupunki toivoo, että eri osapuolet sopivat taksien sijoittumisesta keskenään hyvässä sovussa, tiedotteessa sanottiin.
Taksinkuljettajien rähinöistä oli kaksi ketjua. Ne yhdistetty.
-NILS-
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

Avatar
CSI
Sherlock Holmes
Viestit: 3085
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja CSI » La Touko 11, 2019 8:52 am

Veikkaan, että Kebabbi ja Ahmed siellä mellakoivat, kun eivät pääse valkoisen miehen käyttämille kaistoille.

Aika rassistista, sanoisin.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3542
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja Rescuer » La Touko 11, 2019 9:03 am

Helsinki-Vantaalla taksit on jaettu vielä useampaan jonoon,eikä siellä ole vastaavaa tappelua näkynyt.
Hulluja nuo turkulaiset!
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Jinx
Alibin kestotilaaja
Viestit: 307
Liittynyt: Ti Touko 12, 2015 5:47 pm

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja Jinx » Ke Touko 15, 2019 10:03 pm

Rescuer kirjoitti:Helsinki-Vantaalla taksit on jaettu vielä useampaan jonoon,eikä siellä ole vastaavaa tappelua näkynyt.
Hulluja nuo turkulaiset!
Muistuttaa hullujen ruotsalaisten taksarien meininkiä, sieltähän tää nykyisen kaaoksen aikaansaanut malli on lähtöisin!

Avatar
GAZ-24
Parranpäristäjä
Viestit: 91
Liittynyt: La Marras 10, 2018 11:18 pm

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja GAZ-24 » To Touko 16, 2019 4:03 pm

Tolppahomot ovat olleet kusipäitä öykkäreitä iät ja ajat.
"Sepolla oli suuret lupaukset – saisin vielä niin paljon seksiä, että loppujen lopuksi vielä pyytäisin, saisinko välillä olla taas rauhassa" Auer kertoo kirjassaan suhteen arjesta.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3263
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Touko 16, 2019 7:54 pm

Linkkasin jutun jo aiemmin Berner-ketjuun, mut aiheellinen omaankin ketjuun .

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d35f ... 9d47f2fcc5
Taksisota leimahti Turun satamassa: Huomioliivimiehet kiertävät terminaalissa - houkuttelevat ”valkoisten poikien” autoihin
Tänään klo 16:26

Kaistajärjestelyt muuttuivat terminaalin edustalla huhtikuussa, kun Lounais-Suomen Taxidata sai yksinoikeuden lähimpänä terminaalia olevaan kaistaan. Tilanne on johtanut kuljettajien välien kiristymiseen. Yksi rikosilmoitus on jo tehty.

Uusi kaistajärjestely kuumentaa tunteita Viking Linen terminaalin edustalla Turun satamassa.

Kahdeksan aikaan keskiviikkoillalla tunnelma vaikutti kireältä ja asiakkaita oli melko vähän. Viking Grace oli hetkeä aiemmin saapunut satamaan. Takseja oli paikalla useita kymmeniä. Osa kuskeista kuvasi tapahtumia kännyköillään.

Keltaisiin huomioliiveihin pukeutuneet miehet ohjasivat asiakkaita edustamansa taksikeskuksen, eli Lounais-Suomen Taxidatan autoihin. Välillä miehet kävivät sisällä terminaalissa etsimässä asiakkaita.

Silloin tällöin huomioliivimiehet saivat osakseen ilkeileviä kommentteja muiden taksien kuljettajilta. Heitä kehotettiin esimerkiksi etsimään asiakkaita laivasta saakka.

Myös muiden taksien kuljettajat etsivät asiakkaita terminaalin oven edustalta ja huutelivat hintoja.

Osa taksia tarvitsevista matkustajista näytti hämmentyneiltä. Eräs vanhempi mies vastasi autotarjouksiin kysymällä, saako hän seurueineen tulla ensin terminaalin ovelta katutasolle johtavalta rampilta alas.

Epäasiallista toimintaa
Taksitolpan kireän tunnelman taustalla on huhtikuussa käyttöön tullut järjestely, jossa Lounais-Suomen Taxidatan autot saivat yksinoikeuden terminaalia lähimpänä olevaan kaistaan. Toinen kaista on varattu muille takseille ja kolmannelle tulevat tilatut taksit.

Keskiviikkoiltana kaistajako oli kuitenkin sekaisin. Sisimmällä kaistalla oli myös muita kuin Taxidatan takseja. Taxidatan autot puolestaan noukkivat asiakkaita kyytiin alueelta, jonne uuden järjestelmän mukaan tulevat tilatut taksit. Välillä huomioliiveihin pukeutuneet miehet kulkivat asiakkaiden rinnalla autolle asti.

Taksikuski Jukka Talvitie kuvasi keskiviikkoiltana taksitolpan tapahtumia kännykällään. Hänen taksinsa odotti muille takseille merkityllä kaistalla.

Hän kertoi kuvaavansa Taxidatan toimintaa, koska se ei ole hänestä oikein asianmukaista.

– Terminaalin sisältä jo ohjataan ihmisiä ja sanotaan, että suomalainen taksi, Talvitie kertoi.

Jukka Talvitie ei ole tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. Hän kuvasi keskiviikkona Taxidatan edustajien toimintaa.
Talvitien mukaan tilanne on ollut päällä noin viikon. Paikalle on hänen mukaansa uhattu aiemmin soittaa esimerkiksi hinausauto. Talvitien mukaan muiden yhtiöiden kuskeja on peloteltu muualle ja ihmisille on huudettu.

Hän kritisoi kaistajärjestelyä siitä, että asiakkaiden valinnanvapaus ei toteudu. Kaistajonojen keskellä olevat taksit eivät pääse liikkeelle, vaikka asiakas haluaisi kyseisen taksin. Ongelmista kertoivat myös monet muut Iltalehdelle puhuneet kuljettajat.

Taksiyrittäjä Muhammad Ahmadi kertoi puhelimitse, että terminaalilla on haukuttu ihmisiä ja autojen liikkumista on häiritty.

Taksikuski Rami Mattila kertoi, että muiden taksien liikkumista on estetty. Hänen mukaansa asiakkaan saadakseen pitää olla aiempaa valppaampana.

Iltalehdelle puhuneet taksikuskit kertoivat myös pelkäävänsä, että kaistajärjestely vaarantaa asiakkaiden turvallisuuden, koska nämä joutuvat kulkemaan kaistojen yli, jos he haluavat ottaa jonkun muun kuin Taxidatan taksin.

Kukaan Iltalehden haastattelemista kuskeista ei ollut Taxidatan kuljettaja.

Taksikuskien hiertyneistä väleistä uutisoi aiemmin Turun Sanomat, joka kertoi, että terminaalin edustan taksialueella on ollut myös suoranaisia yhteenottoja, kuten tönimistä ja mahdollinen päälleajotilanne.

Terminaalin edustan viime aikaisista tapahtumista on tehty yksi rikosilmoitus ja yksi selvityspyyntö, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Teemu Äikäs.

Hänen mukaansa rikosilmoitus liittyy tapaukseen, jossa auton kerrotaan lievästi törmänneen ihmiseen. Tutkintanimikkeenä on liikennerikkomus.

”Me vain mainostamme”
Terminaalin edustalla Taxidatan huomioliiveihin pukeutunut Sami Jankari kertoi oman näkemyksensä ongelmista.

– Yhtään autoa ei ole saatu tänään tänne [Taxidatalle merkitylle kaistalle], koska villit taksit ovat olleet paikalla hyvissä ajoin.

Villeillä takseilla viitataan autoihin, jotka eivät kuulu minkään välitysyhtiön piiriin.

Jankarin mukaan Taxidatan autoilla on ollut ongelmia vuokratulle kaistalle pääsemisessä myös aiemmin. Hän kertoo, että Taxidatan edustajat ovat ottaneet matkustajiin kontaktia jo terminaalin sisällä sen takia, heidän täytyy kertoa ihmisille, että Taxidatan taksit ovat keskiviikkona eri paikassa.

– Me vain mainostamme palveluamme tai kerromme, missä se on saatavana tänään, Jankari sanoi.

Hetken päästä muiden taksien kuljettajien ryhmässä oleva henkilö totesi, että kilpailua ei saa rajoittaa.

Puhetta ”valkoisista pojista”
Kaistajaon lisäksi myös huomioliivimiesten toimintatapa ärsyttää muiden taksien kuljettajia. Osa tuo esille, että Taxidatan edustajat ovat esittäneet rasistisia kommentteja ohjatessaan asiakkaita takseihin.

Iltalehden näkemällä videolla Taxidatan huomioliiveihin pukeutunut henkilö sanoo terminaalista tuleville matkustajille, että ”Taxidatan valkoiset pojat ovat tällä kertaa pylväiden toisella puolella”.

Hän viittaa siihen, että taksit eivät ole Taxidatalle merkityllä kaistalla. Henkilö puhuu myös ”Mogadishun pojista”. Ilmeisesti hän viittaa ulkomaalaistaustaisiin muiden taksien kuljettajiin, joista yksi huusi asiakkaiden suuntaan, että kaikki taksit ovat tasa-arvoisia.

Toisella videolla näkyy, miten huomioliiveihin pukeutunut henkilö toteaa toisen taksin asiakkaalle, että hinnasta kannattaa olla tarkkana.

Taxidatan toimitusjohtaja Tapani Ekuri kertoo, ettei ole tietoinen videolla havaittavasta rasistisesta kielenkäytöstä.

– Jos näin on ollut, niin ei ole asiallista kielenkäyttöä, Ekuri sanoo.

Hänen mukaansa keltaliivisten Taxidatan edustajien tehtävä ei myöskään missään tapauksessa ole hankkia Taxidatan autoille asiakkaita, vaan kertoa Taxidatan takseja etsiville ihmisille, mistä autot löytyvät.

– Tehtävänä on avustaa meidän asiakkaitamme autoihin, ei mennä terminaaliin sisälle.

Ekuri toivoo, että Taxidatan autot pääsevät jatkossa paremmin niille merkitylle kaistalle.

Järjestely voimassa toistaiseksi
Uusi taksikaistajärjestely otettiin käyttöön huhtikuussa. Viking Linen Turun terminaalipäällikön Peter Forsbergin mukaan järjestely on voimassa toistaiseksi. Hänen mukaansa taksitolpan kärhämiä on tullut hänen tietoonsa vain lehdistön kautta.

Forsberg kertoi seuranneensa tapahtumia tiistaina kadun toiselta puolelta sen jälkeen, kun laiva oli tullut satamaan.

– Minun silmiini ei osunut ainuttakaan kärhämää. Olin vähän matkan päässä, joten on vaikea sano, että millaista keskustelu on ollut siellä.

Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander kertoo, että Viking Linen ja Taxidatan välisen sopimuksen solmimisen taustalla oli osaltaan asiakkailta tullut palaute.

Hänen mukaansa taksilain uudistus aiheutti osassa matkustajia hämmennystä siitä, miten valita itselleen parhaiten sopiva taksi.

– Taxidata pystyy takaamaan meille tasalaatuisen palvelun ja luotettavan hinnoittelun. Päädyimme tämän tyyppiseen järjestelyyn.

Hän korostaa, että asiakas saa valita taksinsa vapaasti, vaikka Taxidatalle on annettu oma kaista.

– Tarkoitusperämme on ollut vilpitön. Olemme halunneet selkeyttää taksitilannetta asiakkaillemme.

Kun Takolanderilta kysytään Taxidatan edustajan rasistisesta kielenkäytöstä, hän toteaa, ettei hyväksy sellaista.

Maalauksia väärään paikkaan
Kaistajärjestely on voimassa ainoastaan Viking Linen terminaalin edustalla olevan katoksen alla, jota Viking Line hallinnoi. Katoksen ulkopuolista aluetta hallinnoi Turun kaupunki, eikä siellä saa suosia minkään tietyn taksikeskuksen autoja, kertoo Turun kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää.

– Viking Line kysyi, voisivatko he maalata kaupungin hallinnoimalle alueelle takseja varten kaistat sillä tavalla kuin he ovat toteuttaneet ne omalle alueelleen. Kaupungin vastaus oli selkeä ei, ei kaupungin hallinnoimalle alueelle rajata eri taksiyhtiöille omia kaistoja. Ne ovat kaupungin yleisiä katualueita.

Suonpään mukaan kaistamerkintöjä oli kuitenkin tehty myös kaupungin hallinnoimalle alueelle, eli terminaalin katosalueen ulkopuolelle.

– Annoimme välittömästi kehotuksen poistaa ne maalaukset.

Suonpää kävi keskiviikkona katsomassa tilannetta paikan päällä ja merkinnät olivat edelleen kaupungin alueella. Hän sanoi olleensa yhteydessä Viking Lineen ja antaneensa keskiviikon loppuun asti aikaa maalausten poistamiselle. Illalla Iltalehden vieraillessa terminaalin edustalla kyseiset merkinnät oli poistettu.

Taxidatan toimitusjohtaja Ekurin mukaan virhe oli sattunut merkintöjä maalanneelle henkilölle, mutta tilanne on korjattu.

KARJU!!
Neuvoja-Jack
Viestit: 289
Liittynyt: Su Loka 15, 2017 5:51 pm

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja KARJU!! » To Touko 16, 2019 8:25 pm

Eikö kehitysmaalaiset ymmärrä, että kanttiksilla on oikeus valita arjalainen kuljettaja joka ajaa arjalainen omistamaa taxia :D :lol:

Gurney
Charlien Enkeli
Viestit: 1865
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja Gurney » Pe Touko 17, 2019 7:44 pm

Videosta kuulee täysin selvästi, keitä nämä rähinöitsijät ovat. "minä maksaa veroa" "Ahmedin auto olla tässä ensin" ja niin edelleen.

Asiakkaiden kannattaa valita kantisten autot ja jättää nämä mutiaiset rähinöimään keskenään.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3263
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Touko 17, 2019 7:53 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8dae ... 8fa830a55a

Video: Huitomista, huutamista, tööttäilyä - Turun satamassa vallitsee täysi taksikaaos
Tänään klo 19:26

Uudet yrittäjät eivät kaikilta osin näytä sopeutuneen rauhaisaan kilpailuun taksialalla. Turun satamassa riita on kärjistynyt jo käsirysyksi asti.
Video Turun taksihärdellistä leviää netissä. IL TV
Kuka saa ajaa ja ketä kyydissä. Turun satamassa on meneillään täysi taksisota. Tilanne on vaatinut poliisin väliintuloa.

Iltalehti kirjoitti taksisodasta jo aiemmin.

Asiasta Iltalehdelle halusi kertoa lisää paikallinen taksiyrittäjä Jarmo Kivinen.

Hänen mukaansa uudet yrittäjät eivät kuulu Lounais-Suomen Taxidata -yhtiöön, joka on useammalla sadalla autollaan alueen suurin taksiyritysten yhteenliittymä. Kivinen kutsuu sitä datayhtiöksi. Taustalla on taksiuudistus, joka avasi aiemmin tiukasti säännellyn alan kilpailulle.

– He kutsuvat sinne toimittajia paikalle ja mellastavat ja tekevät tätä videolla näkyvää, kun ei ole mediaa paikalla. He käyttävät mediaa hyväkseen. Tässä videossa näkee, mitä ne oikeasti tekevät.

Kivisen kuppi meni nurin, kun hänen oman autonsa liikkuminen estettiin. Matkustajat olivat kyydissä ja myöhästyivät kohteestaan. Tilanne kesti yli puoli tuntia ja Kivinen päätti ottaa yhteyttä poliisiin ja tehdä asiasta julkisen.

Netissä leviävän videon kuvasi Kivisen taksikuski. Hänellä itsellään on Lounais-Suomessa autoja niin datayrityksessä kuin sen ulkopuolellakin.

– Tilanne on aika hurja, kun kuljettavat huorittelevat ja sylkevät esimerkiksi naistaksikuskeja päin, hän väittää.

Kaksi ahdasta kaistaa
Taksit ovat satamassa vastaanottamassa laivayhtiö Viking Linen matkustajia. Tilanne on Kivisen mukaan sikäli parantunut siitä, että aiemmin satamasta ei taksikyytiä tahtonut saada lainkaan.

Nyt tarjontaa on kahdella ahtaalla kaistalla liikaakin. Toinen on Taxidata-yhtiön alla ajaville takseille, toinen ulkopuolisille.

– Nyt nämä datayhtiön ulkopuoliset eivät ymmärrä, miten joku voi vuokrata kaistan jollekin. Se alue on Viking Linen alue ja yhtiö voi tehdä mitä haluaa. Molemmilla kaistoilla asiakas voi valita auton. Jos haluaa yhtiön auton, se onnistuu ja jos haluaa toisen, voi ottaa siitäkin. Nämä terrorisoivat sitä laajasti.

Ennakkoon tilatuille autoille on vielä kolmas kaista.

– Viking Line on sinällään fiksusti on varannut mahdollisuuden myös ulkopuolisille autoille.

Poliisi tutkii
Kivisen otettua yhteyttä poliisiin sininutut kävivät paikalla torstaina ja maanantaina.

Meno rauhoittui heti.

– Täytyy sanoa että silloin siellä oli jopa esimerkillistä.

Lounais-Suomen poliisista vahvistetaan, että sataman taksikiista on tiedossa ja poliisi on tilannetta valvonut.

– Tilanne on jatkunut ainakin joitakin päiviä. Tiedän että video on olemassa. Kyllä sieltä rikosilmoituskin on kirjattu, toteaa komisario Kirsi Koskinen.

Kuva
Videolla näkyy, miten taksikuskit huutavat ja möykkäävät toisilleen. KUVAKAAPPAUS VIDEOLTA

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3263
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Touko 17, 2019 8:03 pm

Ulkopuoliset kuskit ei näemmä hyväksy, että naapurikaistalta otetaan takseja :D

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3263
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Touko 23, 2019 11:09 am

https://www.turkulainen.fi/blogi/772249 ... kaannetaan

Mielipide: Nyt puhuu Taxidatan kuljettaja – "Hinnalla millä tahansa kaikki sonta käännetään meidän syyksi"

Kyllä, ajan työkseni lehdistön tuomitsemaa Taxidatan taksia Turussa. Tai eihän se Taxidatan ole. Lehdistö ei ilmeisesti tätäkään ymmärrä kirjoituksista päätellen. Ihan paikallinen yrittäjä auton omistaa. Hän vain on liittynyt Taxidatan välitykseen.

Paikallislehdet Turun Sanomat sekä Turkulainen ovat valinneet puolensa.

Hinnalla millä tahansa kaikki sonta käännetään meidän syyksi. Me olemme rasisteja, väkivaltaisia sekopäitä ja kaikkea muuta mahdollista. Näin toimittajien kirjoituksissa annetaan ymmärtää. Ikävä vain heidän kannaltaan, kun kuvat ja videot kertoo ihan muuta.

Ilmeisesti yhdessäkään lehdessä ei ole niin rohkeaa toimittajaa, että uskaltaisi kirjoittaa Taxidatan kuljettajien, ei toimitusjohtajan tai muunkaan konttorissa olevan, näkemyksen asioista. Ei, miksi turhaan!

Aina on sanottu, että taksinkuljettaja on vaarallinen ammatti. Kyllä, mutta nyt en pelkää asiakkaita! Enemmän pelkään muiden yhtiöiden sekä omatoimisia taksiyrittäjiä, jotka aggressiivisella käytöksellään estävät toisten työnteon. Näin esimerkiksi Viking Linen tolpalla, jossa he nojaavat Datan autojen keulaan tai ajavat omat autonsa tukkimaan ajoradat estäen näin autojen liikkumisen. Onko asiakas kyydissä vai ei, sillä ei ole heille mitään väliä. Tappouhkauksiltakaan siellä ei ole vältytty.

Mutta ilmeisesti niillä ei ole väliä, eihän mitään ole sattunut.

Tämäkö on Turun alueen toimittajien mielestä hyväksyttävä tapa hoitaa taksiliikenne? Ilmeisesti...

Tälle ja muutamalle muulle tolpalle en halua enkä uskalla enää mennä. En usko naisena pärjääväni näiden miesten hyökkäyksille. Lehdistö tehköön minusta näilläkin perusteilla rasistin. Vai keksiikö vielä paremman nimikkeen?

Tästä huolimatta pidän työstäni, vaikka välillä voimat loppuvat näiden lehtien lynkkaamisyritysten jälkeen. Joten kiitos lehdistö, olette lyöneet minuun ja muihin taksinkuljettajiin leiman, jota emme ansaitse!

Toivon vain, että lukijat ymmärtävät asiassa aina olevan myös se toisen osapuolen näkemys...

Tuula

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12950
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Touko 23, 2019 11:18 am

Pari viestiä ylempänä olevaan kuvaan ja sen aiheuttamiin mielikuviin viitaten kuittaan sen verran, että tuskin kukaan 1970-luvun Suomessa kuvitteli, että...
...taksin liikkeelle lähtöä estää pari mustaihoista miestä
...oululaisessa baarissa ja sen edustalla saa mustalta mieheltä kirveestä päähän
...muslimit joukkoraiskaavat lapsia maassamme
...yli 20 prosenttia sosiaalituista maksetaan ulkomaalaisille.

Monikulttuurisuus on rikkautta. Ei mulla muuta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3263
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Touko 23, 2019 11:21 am

Sensuroimaton video aiemmasta videosta:

https://www.youtube.com/watch?v=iYMvrirTE7I

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 943
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Taksinkuljettajat rähinöivät Turussa

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » To Touko 23, 2019 2:29 pm

Yllättävän vaikea konsepti tuo että kaikille on omat kaistat.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3263
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Taksikuskien nujakointi Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Heinä 02, 2019 4:54 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ab0c ... b58d28b025
Video oudosta välikohtauksesta Helsingin Asema-aukion taksijonossa leviää somessa – näin taksiyhtiöt kommentoivat
Tänään klo 13:57
Taksinkuljettajien välisestä nujakasta kuvattu video leviää sosiaalisessa mediassa.
Helsingin Asema-aukiolla on ollut taksinkuljettajien välinen nujakka.


Sosiaalisessa mediassa on viimeisen vuorokauden aikana levinnyt Helsingin Asema-aukiolta kuvattu video, jossa taksinkuljettajat nujakoivat keskenään. Videolla ainakin yhtä kuljettajaa lyödään ja tönitään. Nujakointiin osallistuu useita kuljettajia, mutta videon perusteella näyttää siltä, että muut kuljettajat menevät väliin kahden kuljettajan väliseen nujakkaan.

Videon kuvatekstissä kerrotaan, että video olisi kuvattu maanantaina 1.7. Iltalehti kysyi Helsingin poliisista, onko poliisilla tietoa tapauksesta. Helsingin poliisilla ei kuitenkaan ole ollut ainakaan 1.7. tehtävää, joka sopisi tilanteen kuvaukseen. Myöskään tutkinnassa ei ollut kyseisenkaltaista tapausta.

Videolla näkyy, että paikalla on ollut ainakin Lähitaksin auto. Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen kertoo nähneensä videon, mutta hänelläkään ei ole enempää tietoa tapauksesta.

– Laadunvalvonnassa on tunnistettu videolla näkyvä Lähitaksin auto, mutta yrittäjää tai kuljettajaa ei ole saatu vielä kiinni. Auto on ollut ajossa viime yönä aamukolmeen saakka, joten voi olla, että kuljettaja on vielä nukkumassa.

Myöskään Taksi Helsingissä ei ollut tarkempaa tietoa tapauksesta, mutta toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoi olevansa tietoinen videosta.

– Emme kuitenkaan ole saaneet sellaista tietoa, että meidän kuljettajiamme olisi ollut osallisena välikohtauksessa. Jos saisimme sellaisen tiedon, asia menisi tutkintaan ja siitä seuraisi kuljettajalle mahdollisesti sanktioita, hän sanoo.

Juha Pentikäinen pitää videolta näkemäänsä tapausta erittäin valitettavana, mutta sanoo kuulleensa, että kyse ei ole ainutkertaisesta tapauksesta.

– Minulle on kerrottu, että tällaisia käsikärhämiä on ollut aiemminkin esimerkiksi lentoasemalla.

Hän uskoo ongelman liittyvän raadolliseen kilpailuun alalla.

– Voi olla, että markkina-alueista on erimielisyyksiä tai siitä, mihin autoon asiakkaan tulisi mennä. Esimerkiksi juuri rautatieasemalla on asiakkaiden hankinta on aika aktiivista. Samoin on lentoasemalla, vaikka siellä niin sanottu asiakkaiden kalastelu on kielletty, Pentikäinen arvelee.

Pentikäisen tietoon on tullut myös sellaisia tapauksia, joissa asiakas on valinnut taksin taksijonon keskeltä, ja edessä olevat yrittäjät eivät ole antaneet tietä jonon keskeltä lähdössä olevalle taksille.

– Sellaisesta on tullut ainakin sanaharkkaa. On ihan selvä asia, että kenenkään fyysiseen koskemattomuuteen ei saisi puuttua millään tavalla, hän sanoo.
Viimeksi muokannut Iivis, Ti Heinä 02, 2019 5:28 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin