Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
El Pajarito
Harjunpää
Viestit: 291
Liittynyt: Pe Tammi 26, 2018 1:58 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja El Pajarito »

On Anoi Kaa kirjoitti:
Pe Helmi 21, 2020 4:03 pm
Yleistä huumausainekeskustelua varten on eri paikka:
viewtopic.php?t=2973&start=1245

Älkää viitsikö viedä tätä ketjua taas pois fokuksesta, mikä lukee otsikossa. Ketjua on muuten tosi vaikea seurata ja varsinkin myöhemmin lukea.
Komppaan tätä, ja olen jo aiemminkin kehottanut näitä tarinaseppoja siirtymään toiselle leirinuotiolle, mutta huonosti menee jakeluun.

Mitään uutta asiaan liittyvää ei ole vähään aikaan tähän ketjuun ilmestynyt, kun tuo Harjavalta-connection on maksumuurin takana, eikä kukaan ole asiaa pystynyt avaamaan. Suomen oloissa aivan ainutlaatuinen case käsillä, ja jengi inisee jotain viihdekäytön mahdottomuudesta. Itsellä viihdekäyttöhistoriaa vuodesta -92 ja sinä aikana kirjoitettu laudaturin yo-paperit, hankittu neljässä vuodessa maisterin paperit, nousujohteista työuraa 20 vuotta ja kuusinumeroinen vuosipalkka vuodesta 2006 eteenpäin. Eli kyllä sekin mahdollista on. Käytännössä kaikilla kavereilla sama tarina.

Kun ei kerran muuta spekuloitavaa otsikon aiheesta löydy, niin lopetan itsekin seuraavaan toteamukseen: poliisi vs. Nacci & R-A vaikuttaa olevan poliiseille vähintään 6-0. Nacin haara tuntuu toimineen suhteellisen hyvin, mutta Ranta-Ahon kaveriporukan kollektiivinen vasikointi romautti koko korttitalon.

sammakkohelsinki
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Su Helmi 09, 2020 6:46 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja sammakkohelsinki »

Jotta nyt palattaisi takaisin varsinaiseen aiheeseen, uskoisin että teonkuvaus on pitkälti tällainen:

Ranta-aho elänyt aika railakasta elämää Suomessa ja isänsä toiveesta lähti Espanjaan rauhoittumaan ja pääsemään pois tietyistä Tampere-piireistä.
Ranta-aho ihannoinut loistokasta Marbella-elämää, jota on kustannettu isän toimesta. Ranta-aholla ei ole näyttää mitään liiketoimea Suomessa tai Espanjassa, joka ei vaatisi pääomaa. Pääoma ei voi olla muualta kuin isältä peräisin.

Sitten jossain kohdin on alkanut ns.soberlife olemaan tylsää ja Marbellassahan tapaa kaikenlaista henkilöä yökerhoissa, kuntosaleilla, ties missä. Asiaa ei varmaan ole auttanut että tamperelainen perijäpoika ajelee Ferrarilla hihattomassa ympäri kylää.
Seuraan on liittynyt yhtä jos toisenlaista viheltäjää.

Ranta-ahon status Suomessa on ehkä vähän kyykähtänyt eikä hän ole ollut naisten tai hännystelijöiden joukossa enää yhtä kiinnostava kuin aiemmin. Onneksi oli sentään Instagram jossa pystyy näyttämään että ollaan käyty salilla ja massia edelleen on.

Sitten on alkanut tapahtumaketju joka muuttaisi Ranta-ahon elämän.
- Ensin käyty Dorianin salilla Marbellassa ja kun tulokset eivät ole lähteneet odotettuun lentoon, lyödään vähän kasvua ja testoa.
- Sitten tajutaan että perkele näillähän on hyvä markkina Suomessa. Laitetaan pari boksia menemään testimielessä. Jos onnistuu, hyvä. Jos ei, tulee sakot.
- No läpi meni, ja siitä tuli eka tonni. Tonnillahan ei tee mitään mutta mitä helvettiä, tuohan oli helppoa.
- Sitten vähän isompaa satsia ja useammin. Nyt alkaa jo jotain pientä fyrkkaa tulemaan eikä tartte isän rinnakkais-masteria käyttää ihan joka nurkassa. Se kun on vittuillut muutenkin kun ostelen näille tissimisseille laukkuja hänen selkänahastaan olevilla rahoilla
- Liitytään isojen poikien pöytään ja päätetään iranilaisgangstereiden kanssa ostaa yökerho (Teatro)
- Nämä isot pojat sitten ohjaavat ison maailman meininkiin jossa fyrkkaa liikkuu pikkaisen eri tavalla kuin suomalaisessa testokaupassa
- Yökerhobisnes näyttää helvetin hienolta ja ollaan Eva Longorian kainalossa. Todellisuudessa kulut ovat ihan helvetinmoiset ja toiminta ei kannata.
- No, bisnestä pitäisi pääomittaa vähän lisää. Kumpi laittaa, suomipoika vai iranilaiset. Vastaus lienee selvä
- Jossain vaiheessa isä Ranta-ahon huumori loppuu ja sanoo että nyt menee pillit pussiin
- Niko ajattelee että saatana tässä menee status ja jää vielä uuden yökerhon osaomistajaksi kaupan myötä, jotta ei olisi epäonnistujan leimaa
- Isä on tyytyväinen kauppaan mutta iranilaiset ei ja heillehän ei velkaa jäädä
- Siinä on sitten pari eri tapaa hoitaa velka. Joko maksamalla tai muulla tavoin. veikkaan että isä Ranta-aho ei olisi lähtenyt maksamaan poikaansa ulos tai sitten poika ei ole kehdannut pyytää
- Toinen vaihtoehto on että tässä kohdin on sitten häppä alkanut taas maistumaan ja sitä kautta ruvettu hengaamaan sellaisen porukan kanssa jolta päihteiden hankinta onnistuu
- Ranta-aho on koko ajan pyörinyt sellaisen kaliiberin porukan kanssa Marbellassa että isommatkaan hankinnat eivät ole tuottaneet vaikeuksia
- Sillä alueella ne ei tuota vaikeuksia kellekään, jos tarpeeksi pyörii
- Sitten siellä höyryissä on saatu kuningasidea. Mitä jos vähän laittaisi hyvin suunnitellusti suomen markkinoille liikennettä
- Kuri on tähän asti pitänyt ja kukaan ei tiedä mitään. Fyrkkaa sataa aika sopivasti sisään ja voidaan elää luksuselämää bikinimallin kanssa. Mikäs siinä!
- Tapahtuu kuuluisa lumipalloefekti ja homma lähtee laukalle. Oma päihteidenkäyttö ei hirveästi auta asiaa ja tulee pari lapsusta
- Kuin tilauksesta rannikolle ilmaantuu varsinainen siveyden sipuli, herra Tranberg. Siinä vähän visioidaan lautasen ääressä ja yhtäkkiä on käynnissä operaatio joka tunnetaan nimellä Katiska.
- Kun kaikki osapuolet itse syövät kuormasta, on lopputuloksena pomminvarmasti 13-vuotta kaikille päätekijöille ja vitunmoinen selvittäminen koko lähipiirille
- Kun jäädään kiinni, muistellaan sitä kirjaa mikä luettiin ja valitaan avustajaksi herra Tranbergin pitkään käyttämä asianajaja koska se on niin hyvä hommissaan.
- Vai onko jokin muu syy miksi valitaan Kokkolasta keskitason juristi hoitamaan miljonääriperheen vesan asioita?
- Tämä kokkolalainen on sitten neuvotellut toisen vastaajan juristin kanssa ja päätetty että koitetaan yhtä jokerikorttia vielä- Ranta-aho kippaa kaiken Tranbergin päälle koska Tranberg saa kuitenkin maksimit näytön perusteella.
- Ranta-ahon päälle ei muka ollut niin paljon näyttöä (koska poliisi ei sitä vielä tuolloin ollut paljastanut)
- Vasta loppulausuntoja pyytäessä Kaitaluoma saa käyttöönsä kaiken poliisin keräämän näytön jolloin totuus iskee vastoin silmiä. Koko katiska-kupru on auki ja Ranta-ahon "vasikointi" näyttää niin läpinäkyvältä ja suunnitellulta kuin voi olla
- Siinä on hetken aikaa leikitty Suomen Escobaria sillä seurauksella että seuraavat 6 suvea menee pääosin kivitalossa ja loppumeterillä avotalossa valmistautuen vapauteen lähes 40 vuotiaana

Selvittämättömiä asioita vielä:
- Onko tosiaan koko rikoshyöty vedetty, jos ei ole, missä se on?
- Ranta-aho ja Tranberg eivät tietääksemme ole itse toimineet Etelä-Amerikassa plantaasilla joten mistä tämä kaikki tavara on peräisin?
- Raha on kulkeutunut Suomesta näille henkilöille mutta kenelle he ovat maksaneet, missä ja kuinka paljon?

Tosiasiaa ovat:
- R-A ja Tranberg saavat näytön perusteella maksimit. Pelkästään lehdissä ollut näyttö ja muiden vastaajien kertomukset tukevat tätä.
- Teollisuussuvun vesa on päättänyt avata koko paketin ja lyhentää 13-vuoden tuomionsa noin 9-10 vuoteen kyseisellä toimellaan
- R-A:n sisko on ollut täysin tietämätön mistään rikollisesta, mutta on kuitenkin poliisin valvonnassa vaihtanut tavaraa muovikassilliseen rahaa jonkin vesitornin juurella Tampereella. Samaten veljensä jäätyä kiinni hän on matkustanut Espanjaan tapaamaan herra Tranbergia ja todennäköisesti samassa paljastanut toisen päätekijän olinpaikan. Heidän välillään on ilmeisesti ollut samalla romanttinen suhde, mikä on ikävä tahra tulevaisuuden poikaystävää valittaessa.
- Tranberg ex-vaimo on vienyt paperikassin jonnekin rappukäytävään, josta joku toinen on hakenut sen ja vienyt eteenpäin. Samassa hän on säilyttänyt bitcoin-avaimia ex-miehensä pyynnöstä mutta ei ole kuitenkaan ollut tietoinen mistään rikollisesta vaikka ex-miehen kuva ollut joka toinen viikko lehden kannessa.
- Belorf ei ole tiennyt mistään huumeista mitään, paitsi että hän on sitten ollut huolissaan siitä kun kamaa vedetään ja Tranberg pyörii heidän kartanollaan
- HE:n johtajat ja aliupseerit ovat palaneet siltä osin että kamaa on löytynyt heidän kotoaan ja tallilta, joka on labrakokeiden mukaan samaa erää jota löytynyt maastokätköiltä. Eiköhän näyttö ole aika selvä siltäkin osin ja ottaen huomioon tilakuunteluiden tallenteet. Heikommallakin näytöllä on päästy asteikon yläpäähän

Poliisi on leikkinyt yllättynyttä julkisuudessa mutta tosiasiassa tieneet kupletin juonen jo alusta pitäen, keränneet tarvittavan näytön ja naulanneet casen. KRP:lta ja HelPol:ta suhteellisen esimerkillinen paketti kokonaisuudessaan.

Toimittajilla on esitutkinta-aineisto käytössään josta riittää kerrottavaa seuraavat 2-3 kuukautta tilakuuntelutallenteita myöden.
Käräjät ovat ohi juhannuksena, tuomiot julki kun koulut alkaa ja hovikierros 2021 juhannuksesta alkaen.

Kuten joku sanoi, olisi kannattanut katsoa se Narcos loppuun ensin.

putsari
Jessica Fletcher
Viestit: 3267
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja putsari »

El Pajarito kirjoitti:
Pe Helmi 21, 2020 11:23 pm

Höpö höpö putsari. Jos poltan mielummin blossit kuin kulautan perjantaipullon, niin et sinä minusta mielenterveyspotilasta saa leivottua.
Sitähän minä juuri sanoin, et tule toimeen itsesi ja pääkoppasi kanssa. Vai ovatko nuo välttämättömiä elämän kannalta? Joku tarvehan noilla on, kun pitää turruttaa tunteet ja nostaa mielialaa.Sulla ei pää kestä elämää, siksi tarvitset päihteitä. Mutta kuseta ihan rauhassa itseäsi.
Viimeksi muokannut putsari, La Helmi 22, 2020 12:57 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

Avatar
MissMallard
Christopher Lorenzo
Viestit: 1602
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

sammakkohelsinki kirjoitti:
La Helmi 22, 2020 12:15 am
Jotta nyt palattaisi takaisin varsinaiseen aiheeseen, uskoisin että teonkuvaus on pitkälti tällainen:

Ranta-aho elänyt aika railakasta elämää Suomessa ja isänsä toiveesta lähti Espanjaan rauhoittumaan ja pääsemään pois tietyistä Tampere-piireistä.
Ranta-aho ihannoinut loistokasta Marbella-elämää, jota on kustannettu isän toimesta. Ranta-aholla ei ole näyttää mitään liiketoimea Suomessa tai Espanjassa, joka ei vaatisi pääomaa. Pääoma ei voi olla muualta kuin isältä peräisin.
...
...
Poliisi on leikkinyt yllättynyttä julkisuudessa mutta tosiasiassa tieneet kupletin juonen jo alusta pitäen, keränneet tarvittavan näytön ja naulanneet casen. KRP:lta ja HelPol:ta suhteellisen esimerkillinen paketti kokonaisuudessaan.

Toimittajilla on esitutkinta-aineisto käytössään josta riittää kerrottavaa seuraavat 2-3 kuukautta tilakuuntelutallenteita myöden.
Käräjät ovat ohi juhannuksena, tuomiot julki kun koulut alkaa ja hovikierros 2021 juhannuksesta alkaen.

Kuten joku sanoi, olisi kannattanut katsoa se Narcos loppuun ensin.
Kiitos varsin hyvästä ja kattavasta pohdinnasta, vaivannäöstä ja casen jonkinkaisesta pakettiin lyömisestä näin lyhykäisyydessään! Toki osin sinun näkemyksesi/arvailusi mutta paljonhan tuossa on varmaan läheltä liipovaa totuuspohjaa siitä miten asiat lienee todellisuudessa menneet.

Tranbergillä on aikaa sitten 13 vuotta lyödä oma versionsa kirjaksi ja tavallaan tuo Ranta-aho sopisi vaikka elokuvan päähahmoksi näennäisglamoureineen. Tosin en kumpakaan kyllä kovasti lähtisi idolisoimaan ja jalustalle nostamaan tietäen Tampereenkin surullisen huume-ongelma tilanteen jne.

Onkohan tuo Rantiksen lähipiiri nyt kaikki tässä casessa mukana olevat vai onkohan jotain sielunystäviä esim.Tampereella jotka ei ole jutussa itse osallisina mutta tietävät jotakin tästä kokonaisuudesta?
Tietysti piiri on pidettävä pienenä ja suljettuna mahdollisten vuotojen takia.

Lainausta lyhennetty
-NILS-

Ghost hunting
Jessica Fletcher
Viestit: 3368
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Taisi olla monelle Tamperelaiselle iso ylläri ja myös isokenkäisille, että Rantis oli noinkin läheinen toveri Naccimakkaralle.
Näitä ei parane laittaa millekkään jalustalle, nimen omaan kun tiedetään vuosien varrelta tämä Tampereen ongelma.

On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9150
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Oliko se nyt niin, että R-Ahon isää vastaan ei ole nostettu syytteitä? Halutessaan syyttäjän tempaisemat syytteet voisivat vaikka pitääkin, mikäli rahavirtoja seurattaisiin. Toisena on se, että voitaisiin mahdollisesti katsoa edesauttaneen törkeitä rikoksia ja olen melko varma, että R-A Seniorilla on ollut jonkinlainen haju pojan ryhtyneen hämäräbisneksiin, sillä hänellä on kuitenkin ollut eräänlainen näköalapaikka poikansa touhuihin sisältäen käytöksen, tiedot rahaliikenteestä(väkisinkin saanut tietoonsa joitain tuloja/menoja, mahdolliset muutokset kavereissa ja "lähipiirissä".

Myös varakkaat ihmiset puhuvat ja joillekin tuottaa suurta tyydytystä juoruta/puhua varakkaiden asioista ja näitä puheita on varmasti kantautunut myös Seniorin korviin, mutta onko reagoinut miten?
Jossain on pikkutyttö jonka äiti on horostrippari, iskä cracknisti, joka tunnusti tytön omakseen vasta stripparin ja oikeuden pakottaessa. Tytön pappa taas on lastennuuhkija, joka pussaa omia lastenlapsiaan suulle ja hän on myös USAN presidentti.

Joosua
Roger Murtaugh
Viestit: 859
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Joosua »

En ole kovin kiinteästi tätä juttua seurannut, mutta jostain jäi, saattoi olla Iltalehtikin, mieleen sellainen juttu että R-A olisi vasikoinut ja samalla väittänyt että Nacci teki hänestä ns kilpimiehen hänen tietämättään. Onko tässä perää? Eikö tämmöiset jutut tuo ikävän mausteensa vankeustuomion ajalle, ja ehkä sen jälkeisellekin elämälle?

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2288
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Ghost hunting kirjoitti:
Pe Helmi 21, 2020 10:57 pm
Nimen omaan "viihdekäyttö" on huumeidenkäytön valkopesua, ihmisten mielipiteiden muuttamista sallivammaksi. En ymmärrä, että miksi ihmiset niin kovasti haluaa pöpilään. Moni on kärsinyt Tamperereella Nakin, Rantsun mömmöistä ja koplan muusta harjoitetusta toiminnasta, lieveilmiöistä.
Näin on. Eniten väkivaltarikoksia aiheuttaa alkoholi. Se voitaisiin kieltää samaan tapaan muiden huumeiden kanssa. Tupakointi taas aiheuttaa 2-3mrd. kuluja terveydenhoidonpuolella. Sekin voitaisiin kieltää.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Puhelinkortti
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti »

Joosua kirjoitti:
La Helmi 22, 2020 12:19 pm
En ole kovin kiinteästi tätä juttua seurannut, mutta jostain jäi, saattoi olla Iltalehtikin, mieleen sellainen juttu että R-A olisi vasikoinut ja samalla väittänyt että Nacci teki hänestä ns kilpimiehen hänen tietämättään. Onko tässä perää? Eikö tämmöiset jutut tuo ikävän mausteensa vankeustuomion ajalle, ja ehkä sen jälkeisellekin elämälle?
Jos lähdetty vasikoinnin tielle, tuomio menee yleensä eristyksissä "lisko-osastolla". Mitä minä tästä jutusta olen kuullut, niin vasikoita tässä jutussa on pilvin pimein. Nakki lienee sen verran kokenut konna, että tuskin lähtee ketään vasikoimaan. Haluaa lusia tuomionsa niin kuin miehen kuuluukin, eikä missään pelkääjien osastolla.

Kastemato40
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 5:53 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Kastemato40 »

Tässä vihdoin tämä Harjavallan Katiska-keissin juttu kopioituna, jota ketjuun toivottu. https://www.satakunnankansa.fi/a/4a0c27 ... 8190ea7611

Katiska-huumevyyhdin ytimessä nuori nainen Harjavallasta – syyttäjät vaativat 13 vuoden vankeusrangaistusta

Myös pikkuveli Porista sai syytteet osallisuudesta jättiläismäiseen huumerulettiin.

Katiska-juttuna tunnetun, Suomen rikoshistorian laajimman ja suurimman huumevyyhdin laineet lyövät myös Satakuntaan.

Helsingin huumepoliisin jättipotiksi sittemmin osoittautunut vyyhti lähti purkautumaan joulunpyhinä 2018 Helsingin Vuosaaren Katiskapolulta. Erään pariskunnan, 27-vuotiaan miehen ja 26-vuotiaan naisen, asunnolla järjestetty huumehuuruinen illanvietto päättyi syyttäjien mukaan rajuun puukotukseen.

Veritekoa tutkittaessa poliisi löysi mittavan määrän laittomia lääkeaineita, ryhtyi tutkimaan asiaa tarkemmin ja pääsi vähitellen jättiläismäiseksi paisuneen huumeverkoston jäljille.

26-vuotias nainen on lähtöisin Harjavallasta, josta hän on joitakin vuosia sitten muuttanut Helsinkiin, viettäen siellä sosiaalisen median päivityksistä ja nyt julki tulleista syytteistä päätellen railakasta elämää.

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin tammikuun lopulla syytteet liikemies Niko Ranta-ahon ja ex-jengipomo Janne Tranbergin johtamaksi epäillyn rikollisliigan ennätysmäisistä huumerikoksista.

Erittäin kurinalaisesti toimineen, Espanjasta käsin johdetun liigan epäillään tuoneen Suomeen valtavia määriä eri huumausaineita, muun muassa 200 kiloa amfetamiinia, 100 000 ekstaasitablettia ja miljoonia huumelääkekapseleita.

Naista syytetään neljästä törkeästä huumausainerikoksesta, kahdesta törkeästä dopingrikoksesta, huumausainerikoksesta ja pahoinpitelystä. Syyttäjät laskevat naisen olleen osallisena huumekaupoissa, joiden kohteena oli yhteensä 700 000 huumelääkekapselia, 5 000 Rolls Royce -kuviollista ekstaasitablettia ja 1,8 kiloa marihuanaa sekä 600 käyttöjaksoa dopingaineita. Lääkekapselit olivat valtaosin alpratsolaamia sisältäviä Ksalol-tabletteja, lisäksi mukana oli pieniä määriä Bensedin- ja Oxycontin-nimisiä lääkkeitä.

Syytteen huumausainerikoksesta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen sai myös 22-vuotias porilaismies. Hän on 26-vuotiaan naisen pikkuveli. Syyttäjät katsovat miehen hankkineen isosiskoltaan 200 levyä eli yhteensä 3 000 kappaletta tabletteja sekä 200 tablettia ekstaasia, joita hän oli myynyt internetin salatussa Tor-verkossa.

Lisäksi porilaismies on syytteen mukaan myyntiä varten niputtanut tabletteja 10 levyn nippuihin ja siten edesauttanut törkeän huumausainerikoksen tekemistä. Niputettavana ollut erä on sisältänyt yhteensä 150 000 tablettia eli 10 000 levyä.

Syyttäjät vaativat jutussa lukuisille syytetyille, mukaan lukien kyseiselle 26-vuotiaalle naiselle, pisimpiä mahdollisia eli 13 vuoden pituisia vankeusrangaistuksia. Pelkästään päätekijöiden rangaistusvaatimukset kohoavat yhteenlaskettuina yli 200 vuoteen. 22-vuotiaalle porilaismiehelle vaaditaan runsaan 2 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Mies on pääosin myöntänyt syytteet. Nainen sen sijaan kiistää raskaimmat syytekohdat täysin. Syyttäjät katsovat naisen tehneen rikokset osana järjestäytynyttä rikollisryhmää, suunnitelmallisesti ja huomattavaa hyötyä tavoitellen.

Nainen on syytteen mukaan varastoinut, laskenut ja edelleen levittänyt huumausaineita sekä Tor-verkossa myynyt noin 60 000–72 500 tablettia. Nainen on lisäksi tehnyt kirjanpitoa huumausaine-eristä. Naisen ja hänen miesystävänsä asunnolta takavarikoitiin joulukuussa 2018 yhteensä 64 300 tablettia.

Miesystävää syytetään kaiken kaikkiaan lähes 2 miljoonan huumelääkekapselin välittämisestä. Aineita oli kuljetettu rahtiterminaalista Vantaalta Tampereelle ja osittain sieltä takaisin pääkaupunkiseudulle. Määrät ovat Suomen mittakaavassa ennennäkemättömiä.

Käräjäoikeus jatkaa jutun käsittelyä todennäköisesti pitkälle syksyyn.

massa
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ti Loka 29, 2019 3:11 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja massa »

Melkein voisi vetoa lyyä et tästä keissistä jonku ajan päästä joku selini elokuvaa leipoo... Vähän samaan tapaan kuin suomen ainoasta lentokone kaappauksesta..

Lamminsuo
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: Su Elo 21, 2016 12:25 am

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Lamminsuo »

massa kirjoitti:
La Helmi 22, 2020 11:06 pm
Melkein voisi vetoa lyyä et tästä keissistä jonku ajan päästä joku selini elokuvaa leipoo... Vähän samaan tapaan kuin suomen ainoasta lentokone kaappauksesta..
Pääkkönen Ranta-Ahoksi :lol:

Avatar
MissMallard
Christopher Lorenzo
Viestit: 1602
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Lamminsuo kirjoitti:
La Helmi 22, 2020 11:40 pm
massa kirjoitti:
La Helmi 22, 2020 11:06 pm
Melkein voisi vetoa lyyä et tästä keissistä jonku ajan päästä joku selini elokuvaa leipoo... Vähän samaan tapaan kuin suomen ainoasta lentokone kaappauksesta..
Pääkkönen Ranta-Ahoksi :lol:
Elokuvan nimi: Katiska - Fish trap

ps.saisihan siitä ihan "opettavaisenkin" tarinan siitä että kaikki ei ole siltä ja sitä miltä näyttää, eli kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää...

Elokuvan tunnuslaulu voisi olla Nightwishin Noise.

tokkaukko
Jack Bauer
Viestit: 975
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

sammakkohelsinki kirjoitti:
La Helmi 22, 2020 12:15 am
Selvittämättömiä asioita vielä:
- Onko tosiaan koko rikoshyöty vedetty, jos ei ole, missä se on?
- Ranta-aho ja Tranberg eivät tietääksemme ole itse toimineet Etelä-Amerikassa plantaasilla joten mistä tämä kaikki tavara on peräisin?
- Raha on kulkeutunut Suomesta näille henkilöille mutta kenelle he ovat maksaneet, missä ja kuinka paljon?
Ketjua lukiessa selviää että yhdessä bitcoin lompakossa joka on vaiennut nacin kiinni jäämisten aikoihin on 1.1 miljoonaa euroa ja siihen liittyvissä muutamissa pikkupoikien coinilompakoissa on 30-50,000 euroa.

Ja tuskin ne ede on kaikki lompakot,ei kukaan pidä kaikkia munia samassa korissa.

putsi
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Su Marras 24, 2019 7:11 am
Paikkakunta: Infland

Re: Suuri huumejuttu: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja putsi »

Veikkaan, että media on onnistunut tämän tapauksen myötä leipomaan kokkeli- ynnä muista essohommista yhä enemmän mediaseksikästä. Johan kovien bilehuumeiden ”viihdekäyttö” on yhä useamman nuoren arkuisen viikonlopun suunnitelmissa. Maanantaina sitten hieman vauhtia aamukahvin sekaan, jotta jaksaa pitkin viikkoa kun reseptorit eivät enää rankan juhlimisen myötä toimi arjen selviämismekanismina.

Siihen uskon näidenkin bisnesten kaatuneen. Tekijäporukassa otetaan itsekin piristeitä, valvotaan vuorokausia ja juodaan olutta välillä pari rauhoittavaa napaten. Jossain vaiheessa pää punaisena huudellaan pitkin puhelinlankoja toinen toistaan typerämpiä uhkauksia. Hyvä toisaalta, että möhlivät. Oppivat luultavasti, että myrkyt eivät ole ok. Eikä se ole ok tuoda myrkkyä omaan kotimaahan ja myrkyttää kansaa.

Koko ketjun alusta loppuun kahlanneena ja tapausta alusta asti seuranneena ei voi kuin hämmästellä ja naamapalmuilla menemään. Ihmeen hyvät kontaktit joka tapauksessa olleet ja varmasti tässä on korkeammalla sellaisia tyyppejä takana, joiden nimeä emme saa tietää. Ja tällaisia korkean profiilin touhuajia löytyy varmasti enemmänkin.

Vastaa Viestiin