Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
CharlesBronson
Komisaario Köster
Viestit: 1824
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Su Heinä 21, 2019 4:07 pm

21.07.2019 Kaakkois-Suomi

Poliisi on jatkanut Luumäellä valtatie 6:lla viime yönä tapahtuneen kuolonkolarin tutkintaa. Tämän hetkisen tiedon mukaan henkilöauto, jossa oli ollut neljä matkustajaa, oli ollut matkalla valtatietä 6 kohti Kouvolaa, kun se oli pysähtynyt Jurvalan kohdalla tien reunaan siten, että auto oli jäänyt osittain ajoradalle. Pysähtyminen oli mahdollisesti johtunut autossa matkustajina olleiden henkilöiden erimielisyydestä, jota kolme autossa ollutta olivat nousseet ulos selvittämään pysähdyksissä olleen auton takapuolelle. Auton kuljettaja oli jäänyt istumaan kuljettajan paikalle.

Kolmen matkustajan ollessa pysähdyksissä olleen auton takapuolella tai sivulla, oli heidän takaansa tullut rekka törmännyt ajoradalla olleisiin henkilöihin, joista kaksi, vuonna 1979 syntynyt kymenlaaksolainen nainen ja vuonna 1996 syntynyt kymenlaaksolainen mies, menehtyivät välittömästi. Kolmas henkilö, vuonna 1982 syntynyt kymenlaaksolainen mies, loukkaantui. Päinvastoin kuin aiemmassa tiedotteessa oli kerrottu, törmäyshetkellä ainoana henkilönä autossa istunut, vuonna 1995 syntynyt kymenlaaksolainen nainen, ei loukkaantunut. Poliisin tiedon mukaan onnettomuudessa loukkaantuneen miehen vammat eivät ole vakavia.

Rekkaa kuljettanutta, vuonna 1983 syntynyttä venäläistä miestä epäillään tässä vaiheessa esitutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan. Tapahtuma-aikana oli pimeää, joten esitutkinnassa pyritään selvittämään, oliko rekan kuljettajalla ollut ylipäätään mahdollisuuksia havaita ajoradalla olleita henkilöitä.
https://www.poliisi.fi/kaakkois_suomi/t ... riin_82431

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006180151.html

Otsikkoa muutettu ja muutetaan edelleen
-NILS-
it's my car !

Wileda
Parranpäristäjä
Viestit: 87
Liittynyt: La Heinä 20, 2019 5:40 pm

Re: Joukkotappelu vt6:lla, 2 pukaria kuoli+1 haavoittui

Viesti Kirjoittaja Wileda » Su Heinä 21, 2019 6:02 pm

Ei porukka sitten huomata rekka? IHme porukka. Mitä lie huumeita vetäneet!

Avatar
CharlesBronson
Komisaario Köster
Viestit: 1824
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Su Heinä 21, 2019 7:12 pm

Tätä iltasanomien sivulla olevaa kuvaa kun katsoo, niin vaikuttaisi siltä, että rekka ei ole osunut tähän jenkkirautaan lainkaa.

Ilmeisesti nämä riitapukarit ovat jääneet rekan ja jenkkiraudan väliin, aiheuttaen kummankin ajoneuvon vauriot.
Julkaistu: 21.7. 18:17

Kaksi henkilöä menetti henkensä aamuyön tunteina tapahtuneessa kuolonkolarissa. Poliisi on kuullut törmännyttä rekkaa kuljettanutta venäläismiestä, joka on järkyttynyt tapahtuneesta.
Kaksi ihmistä kuoli liikenneonnettomuudessa sunnuntain vastaisena yönä Luumäellä Etelä-Karjalassa.

Nelihenkinen kymenlaaksolaisseurue oli henkilöautolla matkalla Kouvolan suuntaan valtatiellä 6. Onnettomuushetkellä auto oli pysähtynyt tien reunaan Jurvalassa ja kolme matkustajista oli auton ulkopuolella. Kohtalokas tilanne tapahtui, kun takaa tullut rekka törmäsi ajoradalla olleisiin henkilöihin.

Vuonna 1979 syntynyt nainen ja vuonna 1996 syntynyt mies kuolivat välittömästi kolaripaikalla. Vuonna 1982 syntynyt mies loukkaantui tilanteessa. Autoa kuljettanut vuonna 1995 syntynyt nainen ei saanut vammoja.

Kaakkois-Suomen poliisi tiedotti sunnuntaina iltapäivällä, että onnettomuushetkellä tien reunaan pysähtynyt auto oli osittain ajoradalla.

Poliisin mukaan auton pysähtyminen johtui mahdollisesti autossa matkustajina olleiden henkilöiden erimielisyydestä, jota kolme matkustajaa oli noussut ulos selvittämään pysähdyksissä olleen auton takapuolelle tai sivulle. Auton kuljettaja oli jäänyt autoon istumaan.

– Jotain erimielisyyttä oli automatkalla ollut, minkä takia se auto oli päätetty pysäyttää, ja kolme matkustajaa nousi autosta ulos keskustelemaan ja selvittämään asiaa, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saku Tielinen sanoo.

Tielinen kertoo, että erimielisyydestä ovat kertoneet henkilöauton kuljettaja ja loukkaantunut kolmas matkustaja, joita poliisi on puhuttanut alustavasti.

Törmäystilanteessa rekka osui myös pysähtyneeseen henkilöautoon aiheuttaen näkyviä vaurioita sen vasempaan takaosaan.

Tielisen mukaan toistaiseksi ei ole selvyyttä siitä, miten törmäystilanne on tarkalleen edennyt. Poliisi selvittää onnettomuuden syitä.

– Siihen en pysty sanomaan vielä mitään varmaa, että onko siinä ensin osuttu ajoradalla olleisiin ihmisiin vai autoon. Mutta kun henkilöauto oli ajettu tien sivuun, niin auton vasen reuna oli osittain ajokaistalla. Autot olivat siinä kylki kylkeä vasten osuneet törmäystilanteessa.

Tielisen mukaan ajokaistalle nousseiden matkustajien tarkasta paikasta törmäyshetkellä ei ole toistaiseksi varmuutta.

”Kuljettaja ei kyennyt riittävän ajoissa havaitsemaan”
Rekkaa kuljettanutta vuonna 1983 syntynyttä venäläismiestä epäillään tässä vaiheessa esitutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta.

– Sitä tutkitaan, että kun oli pimeää ja ajoradalla oli henkilöitä, niin vaikka kuljettaja olisikin kaikkea mahdollista huolellisuutta liikenteessä noudattanut, niin olisiko hänelle siltikään ollut mahdollista havaita henkilöitä ja väistää heitä ajoissa.

– Mikäli todetaan, että rekan kuljettajalla ei ollut käytännössä mahdollista näitä pimeässä olleita henkilöitä riittävän ajoissa havaita ja väistää, niin sitten tämä kääntyy enemmänkin tapaturmaksi, Tielinen jatkaa.

Tielisen mukaan rekan kuljettaja ja henkilöauton kuljettaja eivät olleet tilanteessa päihtyneitä.

– Näistä henkilöauton matkustajista en osaa sanoa, että olivatko he olleet päihtyneitä vai eivät.

Tielinen sanoo, että rekan tilanteessa kulkema tarkka ajonopeus tullee selviämään myöhemmin piirturin tiedoista. Nopeusrajoitus oli onnettomuuspaikalla sata kilometriä tunnissa.

– Mutta eihän tuollaisilla rekoilla kovin paljoa yli kahdeksaakymmentä pitäisi pystyä ajamaankaan. En usko, että ajonopeus on ollut siinä ratkaisevassa roolissa, että olisiko törmäystä tapahtunut vai ei, Tielinen pohtii.

Tie onnettomuuspaikalla on suora ja keli oli tapahtumahetkellä hyvä. Tielisen mukaan onnettomuuspaikalla kulkee kaksi kaistaa molempiin suuntiin. Rekan kuljettaja on kertonut poliisille, että havaitsi henkilöt ja auton liian myöhään ehtiäkseen vaihtamaan vasemmalle kaistalle.

– Hän sanoi, että siinä vaiheessa, kun hän havaitsi ajoradalla ihmisiä ja auton, niin hän olisi yrittänyt väistää. Mutta hän oli jo niin lähellä, ettei oikein väistöäkään ihan ehtinyt tehdä.

– Ilmeisesti se mahdollinen väistöaika on ollut niin lyhyt, että en osaa sanoa, että olisiko siinä rekka ehtinyt hirveästi sivusuunnassa liikkua. Tapahtumapaikan tutkinnan perusteella vaikuttaisi siltä, ettei hän ole oikeastaan ehtinyt tehdä mitään.

Ilmoitus onnettomuudesta tuli hieman ennen kahta aamuyöllä sunnuntaina. Tielisen käsityksen mukaan tie ei ollut tapahtumahetkellä valaistu.

– Tapahtuma-aikaan oli pimeää. Kuljettajan lausunnon ydinsisältö oli se, että hän ei heitä pystynyt siinä pimeydessä havaitsemaan riittävän ajoissa, että olisi kerennyt tehdä oikein mitään.

Tielinen kertoo, että törmäyksessä loukkaantunut henkilöauton matkustaja sai vammoja jalkaan. Poliisin tiedon mukaan miehen vammat eivät ole vakavia.

Sekä kaksi hengissä selvinnyttä henkilöauton matkustajaa että rekan kuljettaja ovat tapahtuneesta hyvin järkyttyneitä.

– Tämä henkilöauton kuljettaja, joka ei fyysisesti loukkaantunut, kuljetettiin myös sairaalaan lähinnä kriisiapua saamaan. Rekan kuljettaja on tietysti yllättynyt ja järkyttynyt tapahtuneesta, että näin pääsi käymään.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006180350.html
it's my car !

peteme
Ran-tan-plan
Viestit: 374
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 7:10 pm

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja peteme » Su Heinä 21, 2019 7:13 pm

Rekkakuskin syy tämäkin.

Avatar
CharlesBronson
Komisaario Köster
Viestit: 1824
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Su Heinä 21, 2019 7:16 pm

peteme kirjoitti:Rekkakuskin syy tämäkin.
Tietenkin.
Pitäisihän rekkakuskin olettaa, että joku pysäyttää auton keskelle moottoritietä, ja sitten vielä matkustajat kirmailevat sen ympärillä pilkkopimeässä ilman heijastimia.

Juu.
it's my car !

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12572
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Heinä 21, 2019 7:31 pm

peteme kirjoitti:Rekkakuskin syy tämäkin.
Ei välttämättä.
Mikäli todetaan, että rekan kuljettajalla ei ollut käytännössä mahdollista näitä pimeässä olleita henkilöitä riittävän ajoissa havaita ja väistää, niin sitten tämä kääntyy enemmänkin tapaturmaksi.
Ennakkopäätöksiä näistä yllättävistä esteistä ja tielleryntääjistä on olemassa ja sen mukaan autoilija on monasti vapautettu syytteistä.
Luumäenkolari.jpg
Luumäenkolari.jpg (90.26 KiB) Katsottu 21768 kertaa
Rekka törmäsi tien reunaan pysähtyneeseen henkilöautoon ja sen äärellä olleisiin ihmisiin. (KUVA: ARI NAKARI)
Rekka törmäsi tien reunaan pysähtyneeseen henkilöautoon ja sen äärellä olleisiin ihmisiin. (KUVA: ARI NAKARI)
Luumäenkolari1.jpg (90.68 KiB) Katsottu 21768 kertaa
On kyllä mennyt kuolema kuskiltakin aikas likeltä ohi... Rekka on mahdollisesti ehtinyt väistää sen parikymmentä senttiä.

Tilaa ajaa Chrysler tien reunaan pois ajoradalta olisi ollut ihan riittämiin, kuten kuvastakin ilmenee:
Onnettomuuspaikalla Kuutostiellä Jurvalan kohdalla on kaksi ajokaistaa molempiin suuntiin. Nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa. (KUVA: ARI NAKARI)
Onnettomuuspaikalla Kuutostiellä Jurvalan kohdalla on kaksi ajokaistaa molempiin suuntiin. Nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa. (KUVA: ARI NAKARI)
Luumäenkolari2.jpg (67.63 KiB) Katsottu 21768 kertaa
Mikähän aihe on ollut niin tähdellisen tärkeä riidellä, että autoa ei ehdi edes pysäköidä kunnolla?

Kouvolastako seurue oli?

Ja just kun tuollekin välille saatiin kunnollinen leveä tie, niin eiköhän tuo hyöty sitten ulosmitata välinpitämättömyydellä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

mipa74
Sammakkoprofessori
Viestit: 467
Liittynyt: Ke Loka 03, 2007 4:32 am

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja mipa74 » Su Heinä 21, 2019 7:54 pm

peteme kirjoitti:Rekkakuskin syy tämäkin.
Oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu, että tämmöiset asiat tutkitaan. Ja niin oudolta kuin se kuulostaakin, niin syytettynä on parempi olla kuin todistajana.
When I die I don't want no part of heaven
I would not do heaven's work well
I pray the devil comes and takes me
To stand in the fiery furnaces of hell
(B.Springsteen - Youngstown)

napalanko
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 245
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja napalanko » Su Heinä 21, 2019 7:55 pm

Pääasia kuitenkin, että ei ollut suomalainen rekkakuski, eikä onnettomuus näin ollen johtunut-
-kännykästä korvalla
-tietokone kojelaudalla pornoleffa pyörimässä.
-jalkojen pitämisestä kojelaudalla.
-puskurissa roikkuminen.
-rajoitinta vasten ajaminen.

Nämähän on net tyypillisimmät syyt miksi rekkoja kaatuu joka yö.

(ainakin siis kommenttipalstojen perusteella)

Ja edelleen painotan, että näihin syyllistyvät ainoastaan suomalaiskuljettajat!

Avatar
TieD
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 237
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja TieD » Su Heinä 21, 2019 9:32 pm

HTT kertoo että tässä onnettomassa onnettomuudessa menehtyivät Sebastian K Kouvolasta, sekä Piia R.
Ihmettelen kyllä myös miten eivät muka huomanneet väistää rekan tieltä. Vai luulivatko rekan väistävän heitä. Alkoholi varmaan liittyy tapaukseen jollain tasolla.
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

Avatar
CharlesBronson
Komisaario Köster
Viestit: 1824
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Su Heinä 21, 2019 9:50 pm

TieD kirjoitti:HTT kertoo että tässä onnettomassa onnettomuudessa menehtyivät Sebastian K Kouvolasta, sekä Piia R.
Ihmettelen kyllä myös miten eivät muka huomanneet väistää rekan tieltä. Vai luulivatko rekan väistävän heitä. Alkoholi varmaan liittyy tapaukseen jollain tasolla.
Kirjoituksesi pätkii.
Sebastian Carcasa Este Kalajainen.
Piia Rundberg.

Edit:auton omistaa Kimmo Pukki.
Edit2: kuljettajana Juuli Ida Maria Kari.
Edit38: Tämä Juuli oli kihloissa Sebastianin kaa.
it's my car !

khl
Philip Marlowe
Viestit: 1190
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja khl » Su Heinä 21, 2019 10:07 pm

Vielä jos on niin että tämä kuljettaja hermostunut ja käskenyt ukot pihalle niin aika järkkyy hänelle.

Avatar
CharlesBronson
Komisaario Köster
Viestit: 1824
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Su Heinä 21, 2019 10:12 pm

khl kirjoitti:Vielä jos on niin että tämä kuljettaja hermostunut ja käskenyt ukot pihalle niin aika järkkyy hänelle.
Vielä järkympää, kun tajuaa parkkeeranneensa keskelle tietä.
it's my car !

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4841
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja URSA » Su Heinä 21, 2019 10:19 pm

Kuvittelisin kyseessä olleen parisuhderiita ja toisen miehen yrittäneen rauhoittaa riitelijöitä. Vai onko tieto, että miehet on riidelleet keskenään?

khl
Philip Marlowe
Viestit: 1190
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja khl » Su Heinä 21, 2019 11:00 pm

CharlesBronson kirjoitti:
khl kirjoitti:Vielä jos on niin että tämä kuljettaja hermostunut ja käskenyt ukot pihalle niin aika järkkyy hänelle.
Vielä järkympää, kun tajuaa parkkeeranneensa keskelle tietä.
Ei ollut keskellä!!!

Avatar
CharlesBronson
Komisaario Köster
Viestit: 1824
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Luumäki; 2 kuoli erikoisessa onnettomuudessa vt6:lla

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Su Heinä 21, 2019 11:01 pm

khl kirjoitti:
CharlesBronson kirjoitti:
khl kirjoitti:Vielä jos on niin että tämä kuljettaja hermostunut ja käskenyt ukot pihalle niin aika järkkyy hänelle.
Vielä järkympää, kun tajuaa parkkeeranneensa keskelle tietä.
Ei ollut keskellä!!!
Hyvä kun korjasit.

Hyvin lähellä keskustaa kuitenkin.
it's my car !

Vastaa Viestiin