Iitti: Poliisi tutkii erityislastensuojelulaitoksen toimintaa

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

aumari
Tarkastaja Morse
Viestit: 993
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja aumari » Ti Syys 17, 2019 1:02 am

Tällaisessa bisneksessä toimii näitä Siekkisiä, mm. Pulkkilassa. En tiedä ovatko siellä vieläkin johtamassa Ojantakasen perhekotia, ainakin joskus 90-luvulla olivat. Kyseisessä perhekodissa sijoitetut nuoret pahoinpiteli yhden työntekijän ja varastivat auton. On luultavasti tälläkin palstalla mainittu. Onko oma ketju vai kerrottu Muhoksen perhekotimurhan yhteydessä?

hutkivajournalisti
Nikke Knattertton
Viestit: 859
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti » Ti Syys 17, 2019 1:03 am

Nuoria riisutettiin alasti ja pakotettiin syömään hiljaisuudessa laitoksessa Iitissä: "En ole koskaan törmännyt tällaiseen"

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies pitää Iitissä toimivasta lastensuojeluyksiköstä löytyneitä puutteita yhtä vakavina kuin Muhoksen Pohjolakodissa. Yksikön mukaan raportissa on asiavirheitä.

29.5.2019 klo 13.57

Iitissä sijaitsevaan Loikalan kartanoon oli sijoitettu tarkastushetkellä 15 lasta.
Iitissä sijaitsevassa erityislastensuojelulaitoksessa on paljastunut vakavia ongelmia nuorten kohtelussa.

Loikalan kartanossa tehdyssä tarkastuksessa on selvinnyt, että laitoksessa oli esimerkiksi riisutettu alasti ja eristetty nuoria. Alasti riisuttaminen ei perustu lakiin. Laitokseen sijoitetut olivat tarkastushetkellä 14–17-vuotiaita.

Tarkastus tehtiin eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin määräyksestä viime lokakuussa ennalta ilmoittamatta.

Loikalan kartanon lapset kertoivat tarkastuksessa, että heidät oli käsketty riisuutumaan alasti saavuttuaan laitokseen. Lisäksi heidät eristettiin muista ihmisistä käytännössä kokonaan. Apulaisoikeusasiamies vaatii, että laitoksessa luovutaan jatkuvasta eristämisestä ja sosiaalisten suhteiden rajoittamisesta.

Apulaisoikeusasiamies käytti ratkaisunsa pohjana paitsi lasten kertomuksia, myös laitoksen toimittamia rajoituspäätöksiä, henkilöntarkastuspäätöksiä ja lapsista tehtyjä asiakirjamerkintöjä.

Lisäksi ratkaisussa on hyödynnetty eri valvontaviranomaisten aiempia päätöksiä.

Rasismia?
Esittelijäneuvos Tapio Räty oikeusasiamiehen kansliasta pitää poikkeuksellisena sitä, miten totaalisesti lasten sosiaaliset suhteet katkaistiin heti laitokseen saavuttua.

– Sijoitetut lapset eivät saaneet liikkua oman yksikkönsä sisällä ja he joutuivat pyytämään lupaa päästäkseen ulos omasta huoneestaan koputtamalla oman huoneensa sisäpuolelta, Tapio Räty kuvailee.

Räty ihmettelee myös niin sanotun hiljaisen ruokailun käytäntöä, jonka mukaan lapset eivät saa puhua keskenään aterioinnin aikana. Raportissa(siirryt toiseen palveluun) lapset kuvasivat hiljaisia ruokailuja muun muassa erittäin ahdistaviksi, epänormaaleiksi ja omituisiksi.

– En ole koskaan törmännyt tällaiseen hiljaiseen ruokailuun. Se tuntuu epänormaalilta kasvatuskeinolta, Tapio Räty sanoo.

Lapset olivat kertoneet myös työntekijöiden rasistisesta käytöksestä. Työntekijät olivat erään lapsen mukaan vitsailleet, että "ei sua löydä tuolla pimeässä".

Kartanon johtaja: "Asiavirheitä"
Apulaisoikeusasiamies pitää laitoksen käytäntöjä lakiin perustumattomina, mielivaltaisina ja lapsia alistavina. Loikalan kartanon mukaan tarkastus antaa laitoksen toiminnasta liian negatiivisen kuvan.

– En saanut tehdä vastinetta ennen tarkastuspöytäkirjan julkistamista. Nyt syntyy sellainen kuva että minä rikon lakia, olen pahansuopa ja kiusaan lapsia. Jotkut kunnat siirtävät nyt lapsia pois minua kuulematta, sanoo yksikön johtaja Heidi Rauha.

Rauhan mukaan hän on ollut siinä käsityksessä, että laitoksen asiat ovat kunnossa.

– Mielestäni raportti sisältää asiavirheitä. Esimerkiksi sosiaalisten suhteiden katkaiseminen ei pidä paikkaansa.

Hän myös huomauttaa, että lapset ovat erityislastensuojelulaitoksessa, koska eivät ole kodeissaan tai väljempirajaisissa laitoksissa selvinneet.

– Minusta näyttää siltä, että oikeustoimilaitoksen silmissä nämä kaikki laitokset pitää muuttaa aika vapaiksi ja lapset saavat tulla ja mennä halujensa mukaan. Minulle se on vierasta, koska kokemukseni mukaan nämä lapset tarvitsevat rajoja.

Rauhan mukaan myös laitokseen sijoitetut lapset ovat olleet hämmentyneitä ratkaisusta.

– Tämä on vaikea paikka talossa, jossa lapset ovat kiintyneet meihin ja monet tykkäävät täällä olla. Se vaatinut läsnäoloa lapsille ja henkilökunnan rohkaisemista.

Ongelmia jo aiemmin
Yle Uutiset kertoi viime syksynä, että eduskunnan apulaisoikeusasiamies oli löytänyt lukuisia puutteita lastensuojelulaitoksista ympäri maan. Vakavimmat laittomuudet paljastuivat Muhoksella sijaitsevassa Pohjolakodissa.

Räty on ollut mukana parinkymmenen lastensuojelulaitoksen tarkastuksessa muutaman vuoden sisällä.

– Mielestäni suurimmat ongelmat ovat olleet Loikalassa ja Pohjolakodissa, hän sanoo.

Apulaisoikeusasiamies on puuttunut Loikalan kartanon toimintaan jo kymmenisen vuotta sitten, kun eräs lapsi oli kannellut elämästään Loikalan kartanossa vuonna 2008.

Silloin lapsen oli todettu olevan laittoman vapauden menetyksen kohteena. Lopulta Hämeenlinnan kaupunki maksoi Loikalan kartanoon sijoitetulle lapselle hyvitystä vapaudenriistosta yli 1700 euroa.

Esittelijäneuvos Tapio Rädyn mukaan sama meno on jatkunut, vaikka tavat eivät ole nykyisin yhtä "pitkällisiä ja krouveja" kuin ne olivat vuosikymmen takaperin.

"Kunnat eivät ole valvoneet toimintaa"
Syyttävän sormen Räty osoittaa kohti kuntia, joiden pitäisi valvoa toimintaa tarkemmin.

– En osaa sanoa, mikseivät sijoittavat kunnat ole valvoneet toimintaa, vaan ovat päinvastoin pitäneet Loikalan kartanon kasvatuskeinoja hyvinä. Se tuntuu käsittämättömältä, hän sanoo.

Samalla hän lähettää terveiset hallitusneuvotteluihin.

– Toivottavasti hallitusohjelmassa otetaan huomioon sijoitettujen lasten asema. Sitä toivon uudelta hallitukselta, Tapio Räty sanoo.

Apulaisoikeusasiamies on lähettänyt Loikan kartanon tarkastuspöytäkirjan tiedoksi ja toimenpiteitä varten laitoksen lisäksi myös sinne lapsia sijoittaneille kunnille. Ne ovat Varkaus, Forssa, Hämeenlinna, Kouvola, Hyvinkää, Nastola, Espoo, Valkeakoski, Järvenpää, Kuopio, Lahti, Jyväskylä, Kotka ja Savonlinna.

Iitin Mankalassa sijaitseva Loikalan kartano on tarkoitettu 13–18-vuotiaille huostaanotetuille nuorille. Laitoksen omistaa yksityinen Pro Manors Oy.
https://yle.fi/uutiset/3-10807272
ilmarinen kirjoitti:
To Maalis 12, 2020 2:25 am
No itse en ole käynyt töissä, mutta silti. No itsellä ei naista ole, mutta silti. Periaatteessa.

hutkivajournalisti
Nikke Knattertton
Viestit: 859
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti » Ti Syys 17, 2019 1:09 am

aumari kirjoitti:Tällaisessa bisneksessä toimii näitä Siekkisiä, mm. Pulkkilassa. En tiedä ovatko siellä vieläkin johtamassa Ojantakasen perhekotia, ainakin joskus 90-luvulla olivat. Kyseisessä perhekodissa sijoitetut nuoret pahoinpiteli yhden työntekijän ja varastivat auton. On luultavasti tälläkin palstalla mainittu. Onko oma ketju vai kerrottu Muhoksen perhekotimurhan yhteydessä?
Molemmat näistä Siekkisen veljeksistä taitavat olla tuomittuja. Toinen veljes taidettiin tuomita talousrikoksista Itä-Suomessa pyörittämänsä poikakodin tiimoilta. Molemmat veljekset olivat mukana ravihevosen pöllimisessä, jonka sitten piilottivat omistajalta. Tuomiot tuli niistäkin. Siekkisten mafia näitä erilaisia lasten"suojelu" bisneksiä pyörittää ja kuntalaiset maksavat. Vahva epäilys herää, että kuntien sosiaalitoimissa voisi olla korruptiota ja varmasti aika herkästi määrätään asiakkaita noihin paikkoihin.
ilmarinen kirjoitti:
To Maalis 12, 2020 2:25 am
No itse en ole käynyt töissä, mutta silti. No itsellä ei naista ole, mutta silti. Periaatteessa.

tukija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 113
Liittynyt: Pe Joulu 22, 2017 10:13 pm

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja tukija » Ti Syys 17, 2019 1:16 am

hutkivajournalisti kirjoitti:Kuten sanottu, tältä palstalta on helppo bongailla pedofiliaan taipuvaiset. He, jotka mielellään nöyryyttäisivät lapsia ja kaivelisivat lasten perseitä ja pilluja etsiäkseen "ydinaseita".

Kun ketju on kerännyt kaikkein heikkolahjaisinta väkeä mukaan keskusteluun, niin todettakoon, että kyseiset laitokset ovat lastensuojeluyksiköitä, eivät vankiloita.
Ei kiinnosta kenenkään perseet eikä pillut, vaan tahtoisin tietää miten tämä tarkastus sitten pitäisi suorittaa? Tokihan eräät "heikkolahjaiset" päästävät humehia läpi joka paikassa, koska "einy viitti". Liian tuoreella leivällä ruokitut velliperseet mahdollistavat huumeiden kuskaamisen ja pentujen paijaamisen since maailmansodat.

tukija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 113
Liittynyt: Pe Joulu 22, 2017 10:13 pm

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja tukija » Ti Syys 17, 2019 1:19 am

Ja piriä pillussaan kuskaava teini nauraa illalla näille "hyville ihmisille" kun olivat niin idiootteja, ettei tarvinnut ku laittaa nimi paperiin :D teinit voi olla tyhmiä, mutta ei niin tyhmiä kuin se joka ei tarkasta.

Muokkaus

Läpivalaisu olis yks. Tosin tila ennen/jälkeen valaisun? Penkin alle? Läpivalaisukoneen päälle jemmaan? Montako miljoonaa maksaa tommonen laitteisto? Saati hlökunta käyttämään/koulutus? Monellako perhekodilla semmoseen varaa? Huppista, menikö vaikeaksi?

hutkivajournalisti
Nikke Knattertton
Viestit: 859
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti » Ti Syys 17, 2019 1:31 am

Niin niin, ei varmasti kiinnostaisi pedofiili sadistia kaivella lasten perseitä ja pilluja :roll:

Kun tämä ketju näyttää keräävän todella hitaalla käyviä, niin todetaan vielä kerran, kyseessä on lastensuojeluyksiköt, eivät Kakola tai Keravan nuorisovankila. Lastensuojeluyksikköön sijoitetaan huostaanotettuja lapsia, joiden huostaanoton syyt ovat moninaiset. Miksi lastensuojeluyksikön lapsia pitäisi läpivalaista? Läpivalaisetteko omat lapsenne aina heidän tullessaan kotiin?
ilmarinen kirjoitti:
To Maalis 12, 2020 2:25 am
No itse en ole käynyt töissä, mutta silti. No itsellä ei naista ole, mutta silti. Periaatteessa.

tukija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 113
Liittynyt: Pe Joulu 22, 2017 10:13 pm

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja tukija » Ti Syys 17, 2019 1:47 am

Miksi lapset pitäisi läpivalaista? Onko heillä ongelmia huumeiden kanssa? Onko syytä epäillä että kuskaavat jotain?

Noissa laitoksissahan pääsääntöisesti elää niin puhdasta pulmusta, että olkoot vaan omillaan.

Ne saa kuule kovan jätkän/tytön maineen kun saa kerran tuotua jatkettua lehtisätkää sisään ja sitä porukalla poltellaan :D

Edelleen kysyn, miten tuo sit pitäis hoitaa? Ratkaisu on jo, mutta se ei kelpaa koska byhyyyyy. Eli keksi seuraava ratkaisu tai ole hiljaa.

tukija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 113
Liittynyt: Pe Joulu 22, 2017 10:13 pm

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja tukija » Ti Syys 17, 2019 1:59 am

Ne on nää "hys-hys" "eeeei se mitään"-porukat jotka mahdollistaa näiden pentujen perseilyn.

Joka kerta täys tarkastus persettä ja pillua myöten. Oksetus ja sen jälkeen läpivalaisu. Yksikin kakara kun hyppii silmille, jos ei ensimmäinen kielto tehoa niin pampulla leuka sisään ja viikoksi kylmään selliin.

Siitä alkaa eheytyminen. Haluatko tätä vai jotain muuta? Toki päänsilittelijät on eri mieltä mutta ne ei ole koskaan nähneekään ongelmatapausta tai edes sen kaltaista. Päätä voi silitellä 50 vuotta. Toisten rahoilla. Tai laitta asiat kuukaudessa kuntoon.

Oma valinta.

Tosin päänsilittelijät valitsevat aina sen vaikeimman ja kalleimman vaihtoehdon.

hutkivajournalisti
Nikke Knattertton
Viestit: 859
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti » Ti Syys 17, 2019 2:26 am

tukija kirjoitti:Miksi lapset pitäisi läpivalaista? Onko heillä ongelmia huumeiden kanssa? Onko syytä epäillä että kuskaavat jotain?
Sinä et varmastikkaan ole päässyt lisääntymään (onneksi), mutta ne joilla on lapsia, tuskin läpivalaisevat heitä heidän kotiintullessaan.

Huostaanoton syyt ovat moninaiset, osa on lapsen nöyryyttämisestä ja perseen kaivelusta kiinnostuneiden vanhempien uhreja. Osa on tukijan kaltaisten elämän hallinnan menettäneiden vanhempien lapsia jne.

Se on kuitenkin varmaa, etteivät tuollaiset keskitysleirimenetelmät ainkaan vähennä lasten katkeruutta yhteiskuntaa ja auktoriteetteja vastaan. Voi vain kuvitella miltä lapsesta jonka isä tai isäpuoli on tykännyt kaivella neljävuotiaasta lapsen persettä tuntuu, kun sadistinen pedofiili käskyttää riisuuntumaan edessään alasti ja osoittaa näin valtaansa ja hallintaansa lapseen.

Lapsen riisuttamiset ovat vain yksi sadismin muoto mistä noita lastensuojeluyksiköitä epäillään.
ilmarinen kirjoitti:
To Maalis 12, 2020 2:25 am
No itse en ole käynyt töissä, mutta silti. No itsellä ei naista ole, mutta silti. Periaatteessa.

tukija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 113
Liittynyt: Pe Joulu 22, 2017 10:13 pm

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja tukija » Ti Syys 17, 2019 5:59 am

Eli siis hys hys ja "meneppäs nyt siitä"-linjalla pitää jatkaa? Hups, meillä on ongelma. Jaksaako ja viittiikö ongelmalle tehdä jotain? Hupsista, ei taida jaksaa... pitää ruoka tehä ja koira käyttää ja kaikkee, täähän on vaan työtä....

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Iitti:Poliisi tutkii erityislastensuojelulaitoksen toimintaa

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » Ke Syys 18, 2019 12:45 am

Kerrotko hutkivajournalisti nyt vihdoin millä tavalla se huumeiden ja aseiden tuominen laitokseen pitäisi käytännössä estää, jos ei saa tehdä ruumiintarkastusta?

Vai oletko sitä mieltä, että huumeiden ja aseiden tuominen laitoksiin pitäisi hyväksyä?

hutkivajournalisti
Nikke Knattertton
Viestit: 859
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Iitti:Poliisi tutkii erityislastensuojelulaitoksen toimintaa

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti » Ke Syys 18, 2019 1:09 am

Miten yksinkertaista sakkia täällä kirjoittelee? :roll: Kyseessä on huostaanotettujen lasten lastensuojeluyksiköt, ei vankilat. Ainakaan lapsia ei tule vieraiden aikuisten edessä riisuttaa ilmeisen sadististen pedofiilien edessä, jokainen normaalijärkinen tajuaa mikä nöyryytys se lapselle on kun hänet käsketään riisuuntumaan alasti vieraan aikuisen edessä. Miettikää nyt vähän, annos empatiaa, please. Sitähän poliisi tutkii tässä juuri tutkii, laittomia sadistisia keinoja joita lapsiin on kohdistettu. Lapsen laittomat riisutukset ovat vain yksi sadistinen muoto jota poliisi tutkii näissä lastensuojeluyksikköjen toiminnassa.

Millä tavoin sairaalassa ym.laitoksissa tutkitaan, ettei potilas kuljeta huumeita laitokseen? Entä sitten kotona? Läpivalaisetteko lapsenne, etteivät he kuljeta huumeita mukanaan huoneeseensa?
ilmarinen kirjoitti:
To Maalis 12, 2020 2:25 am
No itse en ole käynyt töissä, mutta silti. No itsellä ei naista ole, mutta silti. Periaatteessa.

Avatar
Rorschach
Sammakkoprofessori
Viestit: 438
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Iitti:Poliisi tutkii erityislastensuojelulaitoksen toimintaa

Viesti Kirjoittaja Rorschach » Ke Syys 18, 2019 1:11 am

Tämä on kyllä laadukasta keskustelua. Ainoa argumentti kaikkea vastaan on, että eri mieltä olevat ovat pedofiilejä. Eipä tällaisesta mitään järkevää synny.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

hutkivajournalisti
Nikke Knattertton
Viestit: 859
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti » Ke Syys 18, 2019 1:16 am

tukija kirjoitti:
Ti Syys 17, 2019 1:59 am

Joka kerta täys tarkastus persettä ja pillua myöten. Oksetus ja sen jälkeen läpivalaisu. Yksikin kakara kun hyppii silmille, jos ei ensimmäinen kielto tehoa niin pampulla leuka sisään ja viikoksi kylmään selliin.

.
Tämäkö ei herätä epäilystä sadistisesta pedofiilista? Normaaleilla ihmisillä on noin sairaita lapsiin kohdistuvia unelmia?

Kuten sanottu, todella yksinkertaista sakkia. Se taas ei ole mikään yllätys, koska elämämkolu.

Kuka puolustaa tuollaisia sadistisia metodeja lapsia kohtaan? Ei ainakaan kukaan normaali ihminen.
ilmarinen kirjoitti:
To Maalis 12, 2020 2:25 am
No itse en ole käynyt töissä, mutta silti. No itsellä ei naista ole, mutta silti. Periaatteessa.

Avatar
Rorschach
Sammakkoprofessori
Viestit: 438
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Poliisi tutkii lasten vankileirien saaristoa

Viesti Kirjoittaja Rorschach » Ke Syys 18, 2019 1:22 am

hutkivajournalisti kirjoitti:
Ke Syys 18, 2019 1:16 am
tukija kirjoitti:
Ti Syys 17, 2019 1:59 am

Joka kerta täys tarkastus persettä ja pillua myöten. Oksetus ja sen jälkeen läpivalaisu. Yksikin kakara kun hyppii silmille, jos ei ensimmäinen kielto tehoa niin pampulla leuka sisään ja viikoksi kylmään selliin.

.
Tämäkö ei herätä epäilystä sadistisesta pedofiilista? Normaaleilla ihmisillä on noin sairaita lapsiin kohdistuvia unelmia?
No, edelliseltä sivulta on helppo havaita, että se oli aivan joku muu, joka alkoi aluksi haaveilla sormien työntämisestä lasten ruumiinaukkoihin. Ja sitten ihmetellään muiden yksinkertaisuutta. Tämä keskustelumenetelmä on sangen mielenkiintoinen eikä ainakaan edistä sitä asiaa, jota yritetään ajaa.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Vastaa Viestiin