Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

SuomenColumbo
Alibin satunnaislukija
Viestit: 124
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 1:04 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja SuomenColumbo » Ke Loka 02, 2019 11:50 pm

Epäilen, että se surmamotiivi oli se, että tämä tyyppi oli ihastunut siihen Ukrainalaiseen opiskelijaan. Mutta ei saanut vastakaikua.

Mutta taas se, että miksi hän kohdisti myös muihin väkivaltaa, niin tämä taas viestii näistä tyypillisistä joukkosurmafantasioista.

Tämä on myös tutkintalinjan näkökulmasta mielenkiintoista, että miksi hän halusi käyttää juuri miekkaa siellä luokassa, kun hänellähän oli myös pistooli mukana, jolla olisi varmasti saanut aikaan enemmän tuhoa ja kuolonuhreja.

Silloin kun se Jokelan kouluampumistapaus sattui 2007 vuoden syksyllä, niin poliiseilla kesti peräti 26 minuuttia, ennen kuin aloittivat sen koulun hätäevakuoinnin.

Kun taas tämä Kuopion tapaus oli jo 8 minuutin jälkeen kokonaan ohitse, kun poliisi ampui hyökkääjän sinne kauppakeskuksen käytävälle.

Eli jos on oikea joukkosurma käynnissä, niin jos Karhu-ryhmä jää pitämään sen aikana omaa kahvipalaveria, niin siinä menetetään lukuisia ihmishenkiä sen aikana. Jokelassa ja Kauhajoella poliisit eivät menneet tarpeeksi ajoissa sisään.

kampiakseli
Alokas
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Touko 27, 2009 10:07 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja kampiakseli » To Loka 03, 2019 12:13 am

SuomenColumbo kirjoitti:
Ke Loka 02, 2019 11:50 pm
...
miksi hän halusi käyttää juuri miekkaa siellä luokassa, kun hänellähän oli myös pistooli mukana, jolla olisi varmasti saanut aikaan enemmän tuhoa ja kuolonuhreja.
...
Se mediassa julistettu "ampuma-ase" oli ilmapistooli, eli mukana todnäk vain siksi, että sitä heiluttamalla oli tekijän pään sisällä mahdollista tehdä poliisin avustama itsemurha.

Avatar
Lassie
Columbo
Viestit: 2328
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Lassie » To Loka 03, 2019 12:33 am

Mitä tulee kansalaisuuskeskusteluun (tms), niin yksi osa keissiä on tekijä ja siihen liittyvä seikasto, mutta siitä ei saisi tulla koko keissiä/pääjuttua. Eikä agenda johtaa mietintää. Ja sitten on se, että asioilla irvailu ja epäasiaton provosoiva heittely niin oikealta kuin vasemmalta laidalta (siis myös suvaitsevaistolta tulee öyhötystä, jossa vain haukutaan eikä keskitytä muuhun) tuottaa turruttavan kehän. Keskustelukulttuuri jossa pyritään parempaan olisi jees, vaatisi alkuun linjauksia, paikan johto julistamaan nyt jatkossa käyttäydytään sitten sivistyneemmin, ollaan sentään länsimaassa.

-------------------------

:!: Mielenkiintoinen uutispäivitys Turun Sanomissa:
Kuopiolaisäiti Lännen Medialle: Hyökkäystä oli pelätty jo ennakkoon – "Luokassa oli ollut jonkinlaista kismaa jo ennen tätä tapahtumaa"

Lännen Median tietojen mukaan toinen vakavasti loukkaantuneista olisi koulun opettaja. Johtajaylilääkäri ei kommentoi yksittäiseen ihmiseen liittyviä asioita. Toinen vakavasti loukkaantunut on teosta epäilty mies.

Kauppakeskus Herman on yhä eristetty poliisinauhoin keskiviikkona. Iltapäivällä kauppakeskuksen eteen tuotu pieni hautakynttilöiden rykelmä on kasvanut muutamalla uudella kynttilällä. Asvalttia vasten makaa ruusuja.

Taivas tihkuttaa hiljalleen vettä. Puolustusvoimien varusmiehet vartioivat aluetta.

Valtaosa sisustamiseen ja rakentamiseen keskittyneestä kauppakeskuksesta on suljettuna.

Iltapäivällä kahdelta ostoskeskuksessa sijaitsevassa rautakaupassa on hiirenhiljaista. Kassamyyjät seisovat minuutin ajan vaiti tiskiensä takana kunnioittaen Kuopion kouluhyökkäyksessä kuolleen muistoa.

Henkilökunta kertoo, että kauppias on kieltänyt henkilökuntaa antamasta lausuntoja medialle.

"OLTU JO ENNAKKOON HUOLISSAAN, ETTÄ KOULUSSA TAPAHTUU JOTAKIN"

Sisällä liikkeessä kuopiolainen Piatta Miettinen on kynttiläostoksilla kumppaninsa Ari Keinäsen kanssa.

– Kävi tosi hyvä tuuri, tyttäreni oli eilen sattumoisin kotona lukemassa hyökkäyksen aikaan. On tässä monta sattumaa, sillä hänen kaverinsakin olivat nukkuneet pommiin, eivätkä siksi olleet koulussa paikalla, Piatta Miettinen kiittelee ja tuntee saman tien huonoa omaatuntoa.

– Tämä on todella ikävä tapahtuma, ja on onni, ettei tyttäreni ollut siellä, mutta ei tätä olisi pitänyt tapahtua kenellekään.

Piatta Miettinen kertoo tuntevansa Savon ammattiopistossa työskenteleviä opettajia.

– Muutama opettaja oli jo ennakkoon huolissaan, että koulussa tapahtuu jotakin. En tiedä tarkemmin, mikä huolen syynä oli, mutta tällaista kuulin heiltä jo ennen näitä tapahtumia, Miettinen sanoo.

– Ilmeisesti luokassa oli ollut jonkinlaista kismaa nuorten välillä jo ennen tätä tapahtumaa.

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve sanoo, ettei oppilaitoksella ole ollut etukäteen mitään tietoa kouluun kohdistuvasta konkreettisesta uhasta.

– Meillä ole ollut mitään konkreettista tietoa siitä, että olisi ollut syytä pelätä tällaista, hän sanoo paikalla olleelle Lännen Median toimittajalle.

Se, millä tavalla luokan sisäiset ihmissuhteet ovat voineet vaikuttaa väkivaltaiseen iskuun, poliisiasia. Siksi Helve ei tätä kommentoi. Hän kuitenkin toteaa, että juuri nyt poliisi kuulee opiskelijoita ja oppilaista tapahtuneesta.

– Toivomme, että henkilökunta ja opiskelijat auttavat tässä asiassa poliisia mahdollisimman paljon eli kertoisivat poliisille kaiken sen tiedon, joka heillä on.

Helve kertoo, että Kuopion kaupunki järjestää väistötilat Savon ammattiopiston Hermannin yksikössä opiskeleville ihmisille, missä on tarjolla myös kriisiapua.

– Ammattiopiston johdolla ei ole tietoa siitä, milloin opiskelut tässä yksikössä voivat jatkua. Kaupunki on järjestänyt väistötilat opiskeluiden turvaamiseksi.

KAIKKI PUHUVAT TAPAHTUNEESTA

Piatta Miettinen kertoo, että Savon ammattiopistossa tiistaina tapahtunut teräaseella tehty hyökkäys puhututtaa koko Kuopiota. Alueellisessa sosiaalinen mediassa ei muita aiheita juuri käsitellä.

– Tuntuu, että monille nuorille toimivin tapa käsitellä näin raskasta asiaa on vitsailu. Se on hyvin ymmärrettävää.

– Tyttäreni on erityisen pahoillaan opettajan puolesta, joka sai ilmeisesti todella vakavia vammoja hyökkäyksessä. Opettaja on ilmeisesti toiseksi vakavimmin iskussa loukkaantunut tekijän itsensä jälkeen, Piatta Miettinen sanoo.

Kuopion yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Antti Hedman ei ota kantaa siihen, että toinen vakavasti loukkaantuneista olisi koulun opettaja.

– Emme kommentoi yksittäiseen potilaaseen liittyviä asioita, Hedman sanoo.

Toinen vakavasti loukkaantuneista on teosta epäilty mies, joka poliisin mukaan on tehohoidossa.

– Poliisi ei ole päässyt epäiltyä henkilöä puhuttamaan. Hän siirtyy leikkauksen jälkeen tehohoidon piiriin. Tutkinta jatkaa puhutuksilla ja kuulusteluilla välittömästi kun se on mahdollista, rikosylikomisario Mikko Lyytinen totesi tiistaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Kahden vakavasti loukkaantuneen lisäksi sairaalahoidossa on vielä kolme henkilöä, joiden tila on vakaa.
....


https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/47215 ... tapahtumaa
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Terence
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2012 1:37 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Terence » To Loka 03, 2019 1:24 am

CarlPanzram kirjoitti:
Ke Loka 02, 2019 10:19 pm
putsari kirjoitti:
Ke Loka 02, 2019 9:09 pm
Mamukiimaiset suvakit juhlivat, kun tekijä on kantasuomalainen. Varsin sairas ajattelutapa.
Mitä sä sössötät? Eiköhän se mene lähinnä niinpäin että nämä AIDOSTI isämnmn-maanliset kehitysvammaiset avohoitopotilaat on taas kerran surun murtamia kun ei päästykään öyhöttämään. Mä en ainakaan ole nähnyt yhtään missään ketään juhlimassa tekijän suomalaisuutta, katsos kun normaalilla aivokapasiteetilla varustettuja ihmisiä kiinnostaa enemmänkin se mitä on tapahtunut, eikä se kuinka paljon melaniinia tekijältä löytyy.

Olen jo vuosia lukenut tätä palstaa ja vihdoin päätin rekisteröityä, ainoa asia mikä näitä juttuja lukiessa vituttaa on juuri toi sysipaska rajakki "huumori" mitä pitää väkisin tunkea joka saatanan paikkaan vaikka henki menisi. Sitten aina ihmetellään ihan hoomoilasena että mites nyt suvakit asiasta ärsyyntyy. En pidä itseäni mitenkään erityisen suvaitsevaisena, tai vasemmistolaisena, mutta kyllä mullakin alkaa keittää yli kun joka helvetin "Kaksi keski-ikäistä humalaista tappeli nakkikioskilla Sastamalassa" juttuun on joku aina heti suupielet vaahdossa kommentoimassa "OLIKO NEEKERI? MIKSI EI NIMIÄ JA KUVIA JULKAISTA? SALALIITTO! POLPON SIGNAALIAUTO NÄHTY YLEN EDESSÄ". Voi vittu, oikeasti? Oletteko te jossain psykoosissa vai pelottaako se musta mies tosiaan niin kovasti ettei mitään muuta osaa enää ajatella?

Joo, holtittomalla maahanmuutolla on ikäviä seurauksia ja niihin on hyvä puuttua, mutta ei tota lapsellista 24/7 kitinää jaksa erkkikään kuunnella. Laitan tähän alle vielä erään opettavaisen tekstinpätkän, joillekin ihmisille selvästi tekisi ihan hyvää lukea tämä satu joskus ajatuksen kanssa.

"Poika ja susi eli Poika joka huusi sutta on Aisopoksen satu ja opettavainen tarina siitä, miten valehtelu vie uskottavuuden ja johtaa valehtelijan omaan turmioon. Tarinassa paimenpoika juoksuttaa kyläläisiä huutamalla toistuvasti suden uhkaavan lammaskatrasta, vaikka näin ei todellisuudessa olekaan. Kun susi lopulta ilmestyy, kukaan ei enää reagoi saman pojan avunhuutoihin, sillä häntä ei enää oteta vakavasti. Sadun eri versioissa susi syö lopulta joko lauman tai pojan itsensä.

Tarinan opetuksena on se, että valehtelu kääntyy itseään vastaan, sillä valehtelijaa ei enää uskota silloinkaan, kun hän puhuu totta. Konkreettisemmalla tasolla satu varoittaa tekemästä tarpeettomia vääriä hälytyksiä"
Kiitos!

Samoin kuin sinä, minä jo vuosia palstaa seuranneena päätin vihdoin kirjoittaa ensi kertaa sanoakseni kuinka hienosti sinä osasit asian ilmaista.

Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 66
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Crombie » To Loka 03, 2019 1:44 am

TinTin kirjoitti:
Ke Loka 02, 2019 8:01 pm
Ainakin Googlen kuvahaulla löytyy vielä kuva ryhmästä missä nuoria joukko. Onkohan kyseessä sama kuva? Ja onko tekijä tää takarivissä oleva pitkätukka?
Normaalin näköinen nuorimies, todennäköisesti päästänsä pimahtanut ja nyt kävi näin mikä on todella ikävää ja surullista. Jännä jos kukaan ei ole ottanut merkille ennakoivia "oireita" eli onko ollut vakavasti masentunut tai jotain..
"Emmä käytä ku Kokaiinia ja sitäkin vain juhlapäivinä, ja mun mielestä se on luonnontuote eikä mikään huume".
-Lauri Johansson-

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2052
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja putsari » To Loka 03, 2019 1:44 am

Terence kirjoitti:
To Loka 03, 2019 1:24 am

Samoin kuin sinä, minä jo vuosia palstaa seuranneena päätin vihdoin kirjoittaa ensi kertaa sanoakseni kuinka hienosti sinä osasit asian ilmaista.
Paikka vain täysin väärä. Ymmärrän toki, että punkinfinladilla saattaa olla käytöstavat ja lukutaitokin täysin retuperällä, mutta tämä ketju koskee Kuopion koulupuukotusta. Ohi aiheen kiukuttelulle ja mielipiteen silittämiselle oikea paikka on Lautamiehet>Ärsyttää murha.infossa. Toivottavasti meni kerralla jakeluun ja loppuu ketjun paskominen, kiitti riitti!

Itse aiheeseen, niin onko Hesari tarkentanut syytä, miksi se julkaisi epäillyn nimen vaikka viranomaiset eivät sitä olleet vahvistaneet? Miksi juuri tässä tapauksessa?

Onko Sanna Marinista kuulunut mitään, eli onko hän tappajalle sukua?
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2052
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja putsari » To Loka 03, 2019 1:50 am

Crombie kirjoitti:
To Loka 03, 2019 1:44 am


Normaalin näköinen nuorimies, todennäköisesti päästänsä pimahtanut ja nyt kävi näin mikä on todella ikävää ja surullista. Jännä jos kukaan ei ole ottanut merkille ennakoivia "oireita" eli onko ollut vakavasti masentunut tai jotain..
Mediahan on täynnä juttuja, jossa miehen tunteneet koulutoverit sun muut kertovat, että oli muuttunut lukion jälkeen entistä sulkeutuneemmaksi ja omituiseksi. Rankasti kiusattu tapaus ala-asteelta lähtien.
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Durruti
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 191
Liittynyt: Ke Joulu 11, 2013 6:16 am
Paikkakunta: West Coast Rocks

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Durruti » To Loka 03, 2019 4:01 am

Terence kirjoitti:
To Loka 03, 2019 1:24 am
CarlPanzram kirjoitti:
Ke Loka 02, 2019 10:19 pm
putsari kirjoitti:
Ke Loka 02, 2019 9:09 pm
Mamukiimaiset suvakit juhlivat, kun tekijä on kantasuomalainen. Varsin sairas ajattelutapa.
Mitä sä sössötät? Eiköhän se mene lähinnä niinpäin että nämä AIDOSTI isämnmn-maanliset kehitysvammaiset avohoitopotilaat on taas kerran surun murtamia kun ei päästykään öyhöttämään. Mä en ainakaan ole nähnyt yhtään missään ketään juhlimassa tekijän suomalaisuutta, katsos kun normaalilla aivokapasiteetilla varustettuja ihmisiä kiinnostaa enemmänkin se mitä on tapahtunut, eikä se kuinka paljon melaniinia tekijältä löytyy.

Olen jo vuosia lukenut tätä palstaa ja vihdoin päätin rekisteröityä, ainoa asia mikä näitä juttuja lukiessa vituttaa on juuri toi sysipaska rajakki "huumori" mitä pitää väkisin tunkea joka saatanan paikkaan vaikka henki menisi. Sitten aina ihmetellään ihan hoomoilasena että mites nyt suvakit asiasta ärsyyntyy. En pidä itseäni mitenkään erityisen suvaitsevaisena, tai vasemmistolaisena, mutta kyllä mullakin alkaa keittää yli kun joka helvetin "Kaksi keski-ikäistä humalaista tappeli nakkikioskilla Sastamalassa" juttuun on joku aina heti suupielet vaahdossa kommentoimassa "OLIKO NEEKERI? MIKSI EI NIMIÄ JA KUVIA JULKAISTA? SALALIITTO! POLPON SIGNAALIAUTO NÄHTY YLEN EDESSÄ". Voi vittu, oikeasti? Oletteko te jossain psykoosissa vai pelottaako se musta mies tosiaan niin kovasti ettei mitään muuta osaa enää ajatella?

Joo, holtittomalla maahanmuutolla on ikäviä seurauksia ja niihin on hyvä puuttua, mutta ei tota lapsellista 24/7 kitinää jaksa erkkikään kuunnella. Laitan tähän alle vielä erään opettavaisen tekstinpätkän, joillekin ihmisille selvästi tekisi ihan hyvää lukea tämä satu joskus ajatuksen kanssa.

"Poika ja susi eli Poika joka huusi sutta on Aisopoksen satu ja opettavainen tarina siitä, miten valehtelu vie uskottavuuden ja johtaa valehtelijan omaan turmioon. Tarinassa paimenpoika juoksuttaa kyläläisiä huutamalla toistuvasti suden uhkaavan lammaskatrasta, vaikka näin ei todellisuudessa olekaan. Kun susi lopulta ilmestyy, kukaan ei enää reagoi saman pojan avunhuutoihin, sillä häntä ei enää oteta vakavasti. Sadun eri versioissa susi syö lopulta joko lauman tai pojan itsensä.

Tarinan opetuksena on se, että valehtelu kääntyy itseään vastaan, sillä valehtelijaa ei enää uskota silloinkaan, kun hän puhuu totta. Konkreettisemmalla tasolla satu varoittaa tekemästä tarpeettomia vääriä hälytyksiä"
Kiitos!

Samoin kuin sinä, minä jo vuosia palstaa seuranneena päätin vihdoin kirjoittaa ensi kertaa sanoakseni kuinka hienosti sinä osasit asian ilmaista.
Jokseenkin näin. Kannattaa tosin ottaa huomioon että nimim. Putsari on jopa Minfon natsien mittapuulla sangen harhainen mielenterveysongelmainen.

Durruti
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 191
Liittynyt: Ke Joulu 11, 2013 6:16 am
Paikkakunta: West Coast Rocks

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Durruti » To Loka 03, 2019 4:08 am

putsari kirjoitti:
To Loka 03, 2019 1:44 am
Itse aiheeseen, niin onko Hesari tarkentanut syytä, miksi se julkaisi epäillyn nimen vaikka viranomaiset eivät sitä olleet vahvistaneet? Miksi juuri tässä tapauksessa?
Siksi että sinä ja muut natsit levititte valheitanne tekijästä. Sulla on todellakin aivokapasiteetti pahasti vajaakäytössä, kun tollasta tarvii kysyä.

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2052
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja putsari » To Loka 03, 2019 6:00 am

Durruti kirjoitti:
To Loka 03, 2019 4:08 am

Siksi että sinä ja muut natsit levititte valheitanne tekijästä. Sulla on todellakin aivokapasiteetti pahasti vajaakäytössä, kun tollasta tarvii kysyä.
Lautamiestekstiä.

Niinhän minä totesin, että Sanomakonsernille on tärkeämpää se, etteivät heidän ulkoperäiset lemmikkinsä joudu huhujen kohteeksi, kuin se, että täysin viattomat kansalaiset (tekijän omaiset) joutuvat helvetinmoiseen henkiseen prässiin pienellä paikkakunnalla. Jos tästä seuraa itsemurhia omaisten joukossa, niin siitä voidaan kiittää Sanomakonsernin täysin edesvastuutonta uutisointia.
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Kikki Hiiri
Scooby Doo
Viestit: 611
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 8:54 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Kikki Hiiri » To Loka 03, 2019 6:30 am

putsari kirjoitti:
To Loka 03, 2019 1:44 am
Itse aiheeseen, niin onko Hesari tarkentanut syytä, miksi se julkaisi epäillyn nimen vaikka viranomaiset eivät sitä olleet vahvistaneet? Miksi juuri tässä tapauksessa?

Luulen että johtuu osin ainakin siitä että MV-piireissä oli jo muiden muassa Egyptin presidentti nimetty tekijäksi, eli valeuutisten torjuntaa.
Everything in the world is either a potato or not a potato

XiphiasGladius
Alokas
Viestit: 17
Liittynyt: Su Elo 25, 2019 5:57 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja XiphiasGladius » To Loka 03, 2019 6:52 am

^ Sosiaalisessa mediassa levitettiin myös "varmana tietona tekijästä" samoissa kouluissa opiskelleiden nimiä ja kuvia / linkkejä profiileihin. Joten huhujen pysäyttäminen tulee todellakin mieleen.

terbmis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 229
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja terbmis » To Loka 03, 2019 8:09 am

URSA kirjoitti:
Ke Loka 02, 2019 10:47 pm


Kuulemma mikään ei viittaa hyökkääjän suunnitelleen tekoaan etukäteen.
Missä näin on todettu? Hyökkääjän kotoahan löydettiin polttopulloja, ja tutkinnanjohtajakin kertoilee:

– Rikosnimikkeet kertovat tekojen raakuudesta ja suunnitelmallisuudesta, Töyräs kertoi.
On varmaankin suunnitellut tekoaan hyvinkin pitkään, kuten nämä joukkusurmaajat yleensä tekevätkin.

CarlPanzram
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: To Elo 29, 2019 6:40 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja CarlPanzram » To Loka 03, 2019 8:51 am

putsari kirjoitti:
To Loka 03, 2019 1:44 am
Terence kirjoitti:
To Loka 03, 2019 1:24 am

Samoin kuin sinä, minä jo vuosia palstaa seuranneena päätin vihdoin kirjoittaa ensi kertaa sanoakseni kuinka hienosti sinä osasit asian ilmaista.
Paikka vain täysin väärä. Ymmärrän toki, että punkinfinladilla saattaa olla käytöstavat ja lukutaitokin täysin retuperällä, mutta tämä ketju koskee Kuopion koulupuukotusta. Ohi aiheen kiukuttelulle ja mielipiteen silittämiselle oikea paikka on Lautamiehet>Ärsyttää murha.infossa. Toivottavasti meni kerralla jakeluun ja loppuu ketjun paskominen, kiitti riitti!

Itse aiheeseen, niin onko Hesari tarkentanut syytä, miksi se julkaisi epäillyn nimen vaikka viranomaiset eivät sitä olleet vahvistaneet? Miksi juuri tässä tapauksessa?

Onko Sanna Marinista kuulunut mitään, eli onko hän tappajalle sukua?
Tämä ketju tosiaan käsittelee Kuopion koulupuukotusta, joten vähän vaikea ymmärtää miten ne maahanmuuttajat TÄHÄNKIN liittyy, muuten kuin kuolonuhrin osalta. Etköhän se ole tasan sinä joka täällä ohi aiheen kiukuttelee, ketjua paskoo ja yrittää vääntää asiasta jotain poliittista vastakkainasettelua vaikka se ei nykytiedon valossa liity tähän keissiin mitenkään. En ole punk in finland foorumilla, mutta ehkä sinun kannattaisi harkita homma foorumia omien fantasioidesi esille tuomiseen tämän asemesta?

Mutta joo, mainitsemaasi "asiaan"...

Schrödingerin rajakki:
"Tekijän nimi julki vähän sassiin!"
*nimi julkaistaan*
"Miksi tekijän nimi julkaistiin?"

Kyllä se tekijän nimi on vastaavissa tapauksissa tullut julkisuuteen aika nopeasti, myös Turun terrori-iskussa, heti kun sankarille jonkinlainen nimi ylipäätään löytyi. Sitäkin ennen aikalailla samantien oli tiedossa että tekijä oli turvapaikanhakija, joten vähän vaikea ymmärtää mistä tämä käsitys siitä että poliisi ja media on tämän asian suhteen jossain salaliitossa kumpuaa...mutta näinhän ne asiat koetaan, faktoista viis.

Ehkä tuota Hesarin julkistusta on tosiaan vauhdittanut myös se että pitkin nettiä on "varmana tietona" kerrottu tekijän olevan joku Abdul. Onko tämä nyt tosiaan niin vaikea yhtälö ymmärtää? Kts. aiemmin postaamani "Poika ja susi" synopsis.

Marin nimisiä ihmisiä on Suomessa noin 700, pitäisin sitä suhteellisen epätodennäköisenä että Sanna Marin on tekijälle jotain sukua, ja vaikka olisikin niin mitä sitten?

Väkivallantarkastaja
Matlock
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » To Loka 03, 2019 8:54 am

putsari kirjoitti:
To Loka 03, 2019 1:44 am
Onko Sanna Marinista kuulunut mitään, eli onko hän tappajalle sukua?
On kuulunut. Ei ole, eikä tunne koko tekijää.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006258732.html
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Vastaa Viestiin