Sivu 1/1

Tapon yritys Äänekoskella 11.10.2019

Lähetetty: Pe Loka 11, 2019 8:27 pm
Kirjoittaja mikko1979
Tämä otsikko Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja löytyi torstain keskisuomalaisen nettisivuilta. Maksumuurin takaa kuten kaikki mielenkiintoiset uutiset. Perjantaina sivustolle ole tullut uusi tieto, joka on myös maksumuurin takana.

Äänekosken poliisioperaatiossa otettiin kiinni tapon yrityksestä epäilty mies – yritti paeta kerrostalon ikkunasta lakanaa pitkin laskeutumalla

Otsikko vaihdettu
-NILS-

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: La Loka 12, 2019 6:37 pm
Kirjoittaja mikko1979
Lauantain Keskisuomalaisen paperiversiossa oli tämä teksti.

Tapon yrityksestä epäilty yritti paeta ikkunasta lakanaa pitkin

Äänekoskella torstaina iltapäivällä olleessa poliisioperaatiossa oli kyse rikoksesta epäillyn henkilön kiinniotosta, Sisä-Suomen poliisi kertoo.

Operaatio herätti sivullisten huomion, sillä piiritetty asunto sijaitsi aivan Äänekosken keskustassa Sammonkadulla, tilanne kesti suhteellisen pitkään ja paikalla oli varustautuneiden poliisien lisäksi myös ambulansseja.

Rikoskomisario Markku Latvala kertoo, että epäilty, 33-vuotias mies saatiin kiinni, eikä sivullisille aiheutunut tilanteesta vaaraa.

Latvalan mukaan kiinni otettua henkilöä epäillään tässä vaiheessa muun muassa tapon yrityksestä Äänekoskella. Ensiarvion mukaan epäilty ei ollut halukas yhteistyöhön poliisin kanssa.

- Koska lähtökohdat olivat tällaiset, poliisi varautui mahdolliseen vastarintaan. Tilanne kesti kaikkiaan muutaman tunnin, sillä paikalla jouduttiin odottamaan poliisikoiran tuomista Tampereelta, Latvala kertoo.

Tilanne alkoi ratketa, kun asunnossa yksin ollut epäilty päätti poistua asunnosta ikkunan kautta. Latvalan mukaan epäilty yritti laskeutua toisessa kerroksessa sijaitsevan asunnon ikkunasta sarjakuvatyyliin lakanaa pitkin.

- Siinä tilanteessa epäilty loukkasi itseään lievästi, Latvala kertoo.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Epäiltyä tai muita tapaukseen liittyviä henkilöitä ei vielä ole päästy kuulemaan.

Tapauksessa on yksi kiinnostava juttu, miksi poliisikoira piti tuoda paikalle Tampereelta saakka? Eikö Jyväskylästä löytynyt koiraa avuksi?

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: La Loka 12, 2019 9:08 pm
Kirjoittaja SatuSetä
Voihan se olla, että Jyskän koirat oli muilla keikoilla..

Jotenkin tästä uutisoinnista tulee niin vahvat psykoosivibat lakana-spektaakkeleineen (ja loukkaantumisineen) ja muiden syiden vuoksi...

Pakko olla ollut pään sisällä kova meno.

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: La Loka 12, 2019 9:12 pm
Kirjoittaja kakkosurpo
Sehän on mahdollista että syy voi olla hyvinkin yksinkertainen. Maalikylässä ei ole ollut yhtään koirapartiota vuorossa. Tämä on jopa todennäköistä.

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: La Loka 12, 2019 10:25 pm
Kirjoittaja mikko1979
Palataan ajassa taaksepäin aikaan skannerien. Tapahtui vuoden 2000 loppupuolella Suolahdessa. Haulikkomies ammuskelee päivällä kadulla. Paikalle tilattiin koira Jyväskylästä, mutta kesken kaiken tuleekin tieto, että tätä kyseistä koiraa ei olekaan koulutettu tällaiseen tilanteeseen. Eli, se siitä koirasta sitten. Saarijärveltäkin lähti paikalle partio, mutta se ei päässyt kovin pitkälle Saarijärveltä, kun piti kääntyä takaisin juoppoja paimentamaan.

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: Ma Loka 14, 2019 2:35 am
Kirjoittaja Fire
Latvalan mukaan epäilty yritti laskeutua toisessa kerroksessa sijaitsevan asunnon ikkunasta sarjakuvatyyliin lakanaa pitkin.
Kyllä normaali ihminen hyppää tuollaisen pudotuksen alas. Mikähän tämä tällainen lakanajuttu oikein on?

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: Ma Loka 14, 2019 11:42 am
Kirjoittaja meitzi
sitä on juu eräitäkin normaaleja ihmisiä hypänneet tosiaan kakkoskerroksen asunnoista. Valitettavasti ovat myös päässeet siitä suoraan lanssiin murtuneiden nilkkojen ja katkenneiden sääriluiden vuoksi, vaikka ovat nuoria, notkeita ja normaalipainoisia.

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: Ma Loka 14, 2019 8:05 pm
Kirjoittaja mikko1979
Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

ja loppu onkin maksumuurin takana.

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: Pe Loka 18, 2019 11:16 pm
Kirjoittaja Säde
Saisiko keskisuomalaisen jutun tänne? Tai lisätietoja asiasta.
:cry:

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: La Loka 19, 2019 1:24 am
Kirjoittaja Iivis
Äänekoskella torstaina iltapäivällä kiinni otettu 33-vuotias mies määrättiin vangittavaksi tapon yrityksestä maanantaina, kerrotaan Keski-Suomen käräjäoikeudesta.
– Mies vangittiin vaatimuksen mukaisesti, sanoo käräjätuomari Teemu Vuorialho.
https://www.ksml.fi/kotimaa/%C3%84%C3%A ... A4/1451792

Muuta uutta jutussa ei ollut, tekijä oli loukkaantunut hiukkasen laskeutuessaan alas.

Re: Tapon yritys Äänekoskella 11.10.2019

Lähetetty: Ke Loka 30, 2019 3:00 am
Kirjoittaja mikko1979
Helsinkiläis­mies kärähti amfetamiinista ja ”kuulusteli” vaimoaan läpi yön – löi lopuksi samurai­miekalla ja hyppäsi pää edellä parvekkeelta

Mies tuomittiin vankeuteen ja maksamaan noin 10 000 euron korvaukset entiselle vaimolleen.

Helsingin hovioikeus on tänään antamallaan päätöksellä vahvistanut vuonna 1986 syntyneen Jarmo Markus Hytösen käräjäoikeudelta saaman 2 vuoden ja kolmen kuukauden mittaisen vankeusrangaistuksen.

Hytösen rangaistus tuli törkeästä pahoinpitelystä ja huumausainerikoksesta, jotka tapahtuivat heinäkuussa 2017. Ensimmäisenä niistä kertoi MTV Uutiset.

Tuomioon johtaneet tapahtumat saivat alkunsa puoliltaöin Hytösen nautittua päihteitä ja käytyä autolla kaupassa silloisen vaimonsa kanssa. Matka keskeytyi poliisiratsiaan kaupan pihalla. Sen päätteeksi mies vietiin poliisiasemalle verikokeisiin, sillä poliisin tekemä huumepikatesti kertoi amfetamiinin käytöstä.

Hytönen saapui kotiin noin tuntia myöhemmin, noin kello 2. Hän laittoi asunnon oven takalukkoon, otti vaimoltaan avaimet ja ryhtyi kuulustelemaan tätä siitä, oliko tämä soittanut poliisit kaupalle tai asunnolle, jossa hänellä oli amfetamiinia. Mies kävi myös eteisessä kuuntelemassa, tuleeko asuntoon joku.

Naisen mukaan mies ei uskonut häntä ja kuulustelu jatkui läpi yön ja seuraavaan päivään, kunnes mies haki olohuoneesta samuraimiekan, jossa oli 70 sentin pituinen terä. Takaapäin tullut mies laittoi miekan terän asunnon keittiössä tuolilla istuneen naisen kaulalle ja sanoi ”nyt mä tapan sut”.

Oikeuden mukaan mies löi naista kahdesti miekalla, olkapäähän ja kyynärtaipeeseen. Nainen oli nostanut kätensä ylös torjuakseen iskuja ja hänen mukaansa hänen päästään olisi lähtenyt pala, mikäli hän ei olisi toiminut näin.

Lyönneistä seurasi neljän ja kymmenen sentin mittaiset haavat, joista suurempi vaati leikkaushoitoa. Nainen joutui syömään kipulääkkeitä vielä yli puolen vuoden päästäkin.

Iskujen jälkeen nainen poistui keittiöstä parvekkeelle, josta poliisipartio hänet löysi. Myös mies seurasi parvekkeelle ja soitti hätäkeskukseen. Sen jälkeen hän oli noussut jakkaralle ja kiivennyt miekka kädessä kolmannessa kerroksessa sijaitsevan parvekkeen kaiteen yli.

Miehen mukaan hän ponnisti kaiteelta pää edellä alas ja yritti itsemurhaa. Miehen mukaan hän oli tämän jälkeen kolme päivää tajuttomana ja hänelle oli tullut useita murtumia, aivovamma ja hänen pernastaan oli tuhoutunut puolet.

Oikeudessa mies myönsi tapahtumien kulun, mutta kiisti pahoinpitelyn olleen törkeä. Hytösen mukaan hänen tarkoituksensa oli vain pelotella vaimoaan ja miekka oli lipsahtanut. Hän oli itsekin yllättynyt sen terävyydestä ja lyönyt vain kerran.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa tapauksesta kesällä 2018. Hytönen vaati hovioikeudelta, että syyte törkeästä pahoinpitelystä hylätään tai muutetaan perusmuotoiseksi pahoinpitelyksi. Lisäksi hän vaati rangaistuksensa alentamista ja hänen maksettavakseen määrättyjen korvauksien pienentämistä.

Hovioikeus piti käräjäoikeuden antaman vankeustuomion ja yhteensä reilut 10 000 euron korvaukset voimassa.

Onko näillä tapauksilla yhteinen nimittäjä? Nimimerkki mikko1979 voisi selventää asiaa kun uutisen tähän ketjuun postannut
-NILS-