Sivu 1/3

Jarmo Hytönen; törkeä pahoinpitely Helsingissä 2017 ja tapon yritys Äänekoskella 2019

Lähetetty: Pe Loka 11, 2019 8:27 pm
Kirjoittaja mikko1979
Tämä otsikko Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja löytyi torstain keskisuomalaisen nettisivuilta. Maksumuurin takaa kuten kaikki mielenkiintoiset uutiset. Perjantaina sivustolle ole tullut uusi tieto, joka on myös maksumuurin takana.

Äänekosken poliisioperaatiossa otettiin kiinni tapon yrityksestä epäilty mies – yritti paeta kerrostalon ikkunasta lakanaa pitkin laskeutumalla

Saman henkilön tekemisistä oli kaksi ketjua. Ne yhdistetty ja ketju otsikoitu uudelleen
-NILS-

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: La Loka 12, 2019 6:37 pm
Kirjoittaja mikko1979
Lauantain Keskisuomalaisen paperiversiossa oli tämä teksti.

Tapon yrityksestä epäilty yritti paeta ikkunasta lakanaa pitkin

Äänekoskella torstaina iltapäivällä olleessa poliisioperaatiossa oli kyse rikoksesta epäillyn henkilön kiinniotosta, Sisä-Suomen poliisi kertoo.

Operaatio herätti sivullisten huomion, sillä piiritetty asunto sijaitsi aivan Äänekosken keskustassa Sammonkadulla, tilanne kesti suhteellisen pitkään ja paikalla oli varustautuneiden poliisien lisäksi myös ambulansseja.

Rikoskomisario Markku Latvala kertoo, että epäilty, 33-vuotias mies saatiin kiinni, eikä sivullisille aiheutunut tilanteesta vaaraa.

Latvalan mukaan kiinni otettua henkilöä epäillään tässä vaiheessa muun muassa tapon yrityksestä Äänekoskella. Ensiarvion mukaan epäilty ei ollut halukas yhteistyöhön poliisin kanssa.

- Koska lähtökohdat olivat tällaiset, poliisi varautui mahdolliseen vastarintaan. Tilanne kesti kaikkiaan muutaman tunnin, sillä paikalla jouduttiin odottamaan poliisikoiran tuomista Tampereelta, Latvala kertoo.

Tilanne alkoi ratketa, kun asunnossa yksin ollut epäilty päätti poistua asunnosta ikkunan kautta. Latvalan mukaan epäilty yritti laskeutua toisessa kerroksessa sijaitsevan asunnon ikkunasta sarjakuvatyyliin lakanaa pitkin.

- Siinä tilanteessa epäilty loukkasi itseään lievästi, Latvala kertoo.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Epäiltyä tai muita tapaukseen liittyviä henkilöitä ei vielä ole päästy kuulemaan.

Tapauksessa on yksi kiinnostava juttu, miksi poliisikoira piti tuoda paikalle Tampereelta saakka? Eikö Jyväskylästä löytynyt koiraa avuksi?

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: La Loka 12, 2019 9:08 pm
Kirjoittaja SatuSetä
Voihan se olla, että Jyskän koirat oli muilla keikoilla..

Jotenkin tästä uutisoinnista tulee niin vahvat psykoosivibat lakana-spektaakkeleineen (ja loukkaantumisineen) ja muiden syiden vuoksi...

Pakko olla ollut pään sisällä kova meno.

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: La Loka 12, 2019 9:12 pm
Kirjoittaja kakkosurpo
Sehän on mahdollista että syy voi olla hyvinkin yksinkertainen. Maalikylässä ei ole ollut yhtään koirapartiota vuorossa. Tämä on jopa todennäköistä.

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: La Loka 12, 2019 10:25 pm
Kirjoittaja mikko1979
Palataan ajassa taaksepäin aikaan skannerien. Tapahtui vuoden 2000 loppupuolella Suolahdessa. Haulikkomies ammuskelee päivällä kadulla. Paikalle tilattiin koira Jyväskylästä, mutta kesken kaiken tuleekin tieto, että tätä kyseistä koiraa ei olekaan koulutettu tällaiseen tilanteeseen. Eli, se siitä koirasta sitten. Saarijärveltäkin lähti paikalle partio, mutta se ei päässyt kovin pitkälle Saarijärveltä, kun piti kääntyä takaisin juoppoja paimentamaan.

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: Ma Loka 14, 2019 2:35 am
Kirjoittaja Fire
Latvalan mukaan epäilty yritti laskeutua toisessa kerroksessa sijaitsevan asunnon ikkunasta sarjakuvatyyliin lakanaa pitkin.
Kyllä normaali ihminen hyppää tuollaisen pudotuksen alas. Mikähän tämä tällainen lakanajuttu oikein on?

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: Ma Loka 14, 2019 11:42 am
Kirjoittaja meitzi
sitä on juu eräitäkin normaaleja ihmisiä hypänneet tosiaan kakkoskerroksen asunnoista. Valitettavasti ovat myös päässeet siitä suoraan lanssiin murtuneiden nilkkojen ja katkenneiden sääriluiden vuoksi, vaikka ovat nuoria, notkeita ja normaalipainoisia.

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: Ma Loka 14, 2019 8:05 pm
Kirjoittaja mikko1979
Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

ja loppu onkin maksumuurin takana.

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: Pe Loka 18, 2019 11:16 pm
Kirjoittaja Säde
Saisiko keskisuomalaisen jutun tänne? Tai lisätietoja asiasta.
:cry:

Re: Poliisioperaatio Äänekosken keskustassa herätti huomiota – poliisilta ei tietoja

Lähetetty: La Loka 19, 2019 1:24 am
Kirjoittaja Iivis
Äänekoskella torstaina iltapäivällä kiinni otettu 33-vuotias mies määrättiin vangittavaksi tapon yrityksestä maanantaina, kerrotaan Keski-Suomen käräjäoikeudesta.
– Mies vangittiin vaatimuksen mukaisesti, sanoo käräjätuomari Teemu Vuorialho.
https://www.ksml.fi/kotimaa/%C3%84%C3%A ... A4/1451792

Muuta uutta jutussa ei ollut, tekijä oli loukkaantunut hiukkasen laskeutuessaan alas.

Re: Tapon yritys Äänekoskella 11.10.2019

Lähetetty: Ke Loka 30, 2019 3:00 am
Kirjoittaja mikko1979
Helsinkiläis­mies kärähti amfetamiinista ja ”kuulusteli” vaimoaan läpi yön – löi lopuksi samurai­miekalla ja hyppäsi pää edellä parvekkeelta

Mies tuomittiin vankeuteen ja maksamaan noin 10 000 euron korvaukset entiselle vaimolleen.

Helsingin hovioikeus on tänään antamallaan päätöksellä vahvistanut vuonna 1986 syntyneen Jarmo Markus Hytösen käräjäoikeudelta saaman 2 vuoden ja kolmen kuukauden mittaisen vankeusrangaistuksen.

Hytösen rangaistus tuli törkeästä pahoinpitelystä ja huumausainerikoksesta, jotka tapahtuivat heinäkuussa 2017. Ensimmäisenä niistä kertoi MTV Uutiset.

Tuomioon johtaneet tapahtumat saivat alkunsa puoliltaöin Hytösen nautittua päihteitä ja käytyä autolla kaupassa silloisen vaimonsa kanssa. Matka keskeytyi poliisiratsiaan kaupan pihalla. Sen päätteeksi mies vietiin poliisiasemalle verikokeisiin, sillä poliisin tekemä huumepikatesti kertoi amfetamiinin käytöstä.

Hytönen saapui kotiin noin tuntia myöhemmin, noin kello 2. Hän laittoi asunnon oven takalukkoon, otti vaimoltaan avaimet ja ryhtyi kuulustelemaan tätä siitä, oliko tämä soittanut poliisit kaupalle tai asunnolle, jossa hänellä oli amfetamiinia. Mies kävi myös eteisessä kuuntelemassa, tuleeko asuntoon joku.

Naisen mukaan mies ei uskonut häntä ja kuulustelu jatkui läpi yön ja seuraavaan päivään, kunnes mies haki olohuoneesta samuraimiekan, jossa oli 70 sentin pituinen terä. Takaapäin tullut mies laittoi miekan terän asunnon keittiössä tuolilla istuneen naisen kaulalle ja sanoi ”nyt mä tapan sut”.

Oikeuden mukaan mies löi naista kahdesti miekalla, olkapäähän ja kyynärtaipeeseen. Nainen oli nostanut kätensä ylös torjuakseen iskuja ja hänen mukaansa hänen päästään olisi lähtenyt pala, mikäli hän ei olisi toiminut näin.

Lyönneistä seurasi neljän ja kymmenen sentin mittaiset haavat, joista suurempi vaati leikkaushoitoa. Nainen joutui syömään kipulääkkeitä vielä yli puolen vuoden päästäkin.

Iskujen jälkeen nainen poistui keittiöstä parvekkeelle, josta poliisipartio hänet löysi. Myös mies seurasi parvekkeelle ja soitti hätäkeskukseen. Sen jälkeen hän oli noussut jakkaralle ja kiivennyt miekka kädessä kolmannessa kerroksessa sijaitsevan parvekkeen kaiteen yli.

Miehen mukaan hän ponnisti kaiteelta pää edellä alas ja yritti itsemurhaa. Miehen mukaan hän oli tämän jälkeen kolme päivää tajuttomana ja hänelle oli tullut useita murtumia, aivovamma ja hänen pernastaan oli tuhoutunut puolet.

Oikeudessa mies myönsi tapahtumien kulun, mutta kiisti pahoinpitelyn olleen törkeä. Hytösen mukaan hänen tarkoituksensa oli vain pelotella vaimoaan ja miekka oli lipsahtanut. Hän oli itsekin yllättynyt sen terävyydestä ja lyönyt vain kerran.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa tapauksesta kesällä 2018. Hytönen vaati hovioikeudelta, että syyte törkeästä pahoinpitelystä hylätään tai muutetaan perusmuotoiseksi pahoinpitelyksi. Lisäksi hän vaati rangaistuksensa alentamista ja hänen maksettavakseen määrättyjen korvauksien pienentämistä.

Hovioikeus piti käräjäoikeuden antaman vankeustuomion ja yhteensä reilut 10 000 euron korvaukset voimassa.

Mies kuulusteli vaimoaan läpi yön ja viilteli lopuksi samuraimiekalla Helsingissä, yli kaksi vuotta ehdotonta vankeutta

Lähetetty: Ti Marras 19, 2019 2:52 pm
Kirjoittaja tokkaukko
Mies kuulusteli vaimoaan läpi yön ja viilteli lopuksi samuraimiekalla Helsingissä, yli kaksi vuotta ehdotonta vankeutta

Naiselta läpi yön vastauksia tivannut ja lopuksi häntä samuraimiekalla viiltänyt tai hakannut mies sai Helsingin hovioikeudessa tiistaina yli kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion.

Väkivaltainen tapahtumasarja alkoi heinäkuussa 2017 yöllisestä kauppareissusta, jonka aikana vuonna 1986 syntynyt mies jäi poliisin ratsiassa kiinni rattijuopumuksesta. Pikahuumetesti näytti miehen autoilleen vaimo kyydissään amfetamiinin vaikutuksen alaisena, minkä vuoksi hänet vietiin verikokeisiin.
Nainen pääsi puolestaan lähtemään kotiin. Myöhemmin yöllä mies saapui sinne myös, kun poliisi päästi hänet vapaaksi verikokeen jälkeen.

Kotona mies viritti vaimon kertoman mukaan oven takalukkoon ja ryhtyi kuulustelemaan häntä. Mies tivasi, oliko nainen hälyttänyt poliisit kaupalle tai asunnolle.

Nainen kiisti tehneensä mitään ilmoitusta poliisille, mutta mies jatkoi tiukkaa kyselyään läpi yön. Nainen koki jääneensä loukkuun asunnon keittiöön.

Fyysiseksi väkivallaksi tilanne muuttui, kun mies haki olohuoneesta samuraimiekan ja löi tai viilsi sillä vaimoaan olkapäähän ja kyynärvarteen. Seurauksena olivat leikkaushoitoa ja tikkausta vaatineet haavat.
Mies soitti itse hätänumeroon. Myös hän sai hätäpuhelun soittamisen jälkeen itseaiheutetusti vakavia vammoja.

Mies myönsi oikeudessa pahoinpidelleensä puolisoaan miekalla. Hän kuitenkin katsoi syyllistyneensä enimmillään perusmuotoiseen pahoinpitelyyn.

Tästä huolimatta sekä käräjäoikeuden että hovioikeuden mukaan kyse oli törkeästä pahoinpitelystä. Näin ollen Jarmo Markus Hytönen, 33, sai kahden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Tuomiossa on mukana rangaistus huumausainerikoksesta.

Syytetty valitti käräjätuomiosta hovioikeuteen ja vaati saamansa rangaistuksen lieventämistä. Alkuperäinen tuomio pysyi kuitenkin tismalleen ennallaan korkeammassa oikeusasteessa.

Miehen pitää tuomion mukaan lisäksi maksaa entiselle vaimolleen 10 000 euron kipu- ja kärsimyskorvaukset.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006289183.html

29.10.2019 12:31

Re: Mies kuulusteli vaimoaan läpi yön ja viilteli lopuksi samuraimiekalla Helsingissä, yli kaksi vuotta ehdotonta vankeu

Lähetetty: Ti Marras 19, 2019 2:53 pm
Kirjoittaja tokkaukko

Re: Mies kuulusteli vaimoaan läpi yön ja viilteli lopuksi samuraimiekalla Helsingissä, yli kaksi vuotta ehdotonta vankeu

Lähetetty: Ti Marras 19, 2019 2:54 pm
Kirjoittaja tokkaukko
Mies hakkasi fitness-vaimonsa samuraimiekalla Helsingissä – aiheutti sitten itselleen aivovamman

29.10.2019 klo 22:19

Tuomio perheväkivallasta pysyi hovioikeudessa. Avioparin lapset joutuivat vaaran vuoksi evakkoon.

Hovioikeus on pitänyt voimassa 33-vuotiaan miehen tuomion törkeästä pahoinpitelystä.

Huumeongelmainen mies raivosi vaimolleen ja lopulta löi ja viilsi tätä samuraimiekalla.

Mies väitti, että miekka oli osunut naiseen vahingossa ja kiisti törkeän pahoinpitelyn.
Hovioikeus on käsitellyt Helsingissä 13. heinäkuuta 2017 tapahtunutta vakavaa perheväkivaltatilannetta. Pääkäsittelyn jälkeen hovioikeus piti vuonna 1986 syntyneen aviomiehen tuomion voimassa.

Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja huumausainerikoksesta 2 vuoden ja 3 kuukauden vankeuteen. Asianomistajaksi joutunut vaimo vetosi pelkoonsa ja kieltäytyi kertomasta tapahtumista poliisikuulustelussa. Parilla on kaksi alaikäistä lasta.

Iltalehti ei julkaise tuomitun nimeä asianomistajan ja hänen omaistensa yksityisyyden suojelemiseksi.
Fitness-ura keskeytyi

Aviomies pahoinpiteli silloista vaimoaan 70-senttisellä japanilaistyyppisellä samuraimiekalla. Mies löi naista kerran vasempaan olkapäähän ja kerran kyynärvarteen. Toisessa lyöntitilanteessa uhri istui lattialla ja oli heikossa asennossa puolustautuakseen.

Nainen kertoi vielä poliisikuulustelussa, että oli sokkitilassa eikä uskaltanut kertoa, mitä asunnossa tapahtui. Pariskunnalle tuli avioero, ja oikeudessa nainen uskalsi puhua.

Pariskunta ajoi autolla kohti kotia, kun mies kärysi rattijuopumuksesta. Mies säilytti kotona amfetamiinia ja tuli poliisin verikokeesta suuttuneena, ex-vaimo kertoi.

Mies vaati saada tietää, oliko nainen soittanut poliisit miehen perään. Raivokas mies luuli muun muassa, että joku on tulossa hakkaamaan hänet asuntoon. Lopulta tuomittu otti samuraimiekan ja pahoinpiteli naista kahdella lyönnillä. Naisen mukaan mies uhkasi häntä tappamisella.

Nainen kertoi kouluttautuneensa kuntosaliohjaajaksi ja harrastavansa fitnessurheilua.

– Tapahtumat tuhosivat elämäni, asianomistaja kertoi oikeudessa.

Mies: Lipsahti vahingossa
Käteen tuli leikkaushoitoa vaatinut vamma, jonka takia uhri ei voinut valmentaa eikä harjoitella. Pariskunnan lapset joutuivat muuttamaan asianomistajan äidin luokse.

Mies myönsi lyönnit, mutta katsoi syyllistyneensä vain perusmuotoiseen pahoinpitelyyn.

– Miekka oli vahingossa lipsahtanut, vastaaja väitti.

Tapahtumat asunnolla jatkuivat vielä pahoinpitelyn jälkeen.

Tuomittu hyppäsi asunnon parvekkeelta pää edellä. Kolmannesta kerroksesta tullut pudotus merkitsi sitä, että mies sai aivovamman ja oli kolme päivää tajuttomana. Myös pernaan tuli vakava vamma. Mies kertoi, että hän ahdistui itse huomattuaan, että satutti vaimoaan.

Mies valitti hovioikeuteen ja vaati syytteen hylkäämistä, koska pahoinpitely oli väitetysti tahaton. Hovioikeus huomautti, että lyöntejä oli kaksi ja tilanne oli pienikokoiselle vaimolle vaarallinen. Asunto oli laitettu takalukkoon. Lisäksi kyse oli parisuhdeväkivallasta.

Mies tuomittiin korvaamaan entiselle vaimolleen yhteensä 10 000 euroa kärsimyksestä sekä tilapäisestä ja pysyvästä haitasta. Vaimo sai 600 euron sakon oltuaan aluksi poissa pääkäsittelystä.

Re: Mies kuulusteli vaimoaan läpi yön ja viilteli lopuksi samuraimiekalla Helsingissä, yli kaksi vuotta ehdotonta vankeu

Lähetetty: Ti Marras 19, 2019 3:00 pm
Kirjoittaja tokkaukko
Naisen facen mukaan lapset on huostaanotettu jo 2016 alussa,ilmeisesti kun kotona on ollut vaarallista lasten elää tämmösen piripään kans.Päässeet pois 2017 syksyllä eli ku iskä on poistettu kotoa?