Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2008
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » La Loka 19, 2019 8:17 am

Se tunne kun ensin piileskelet maailmanlopulta vuosikausia, toteat että se ei ehkä tulekaan, mutta sitten ovikello soi:
greta-ends-the-world.jpg
greta-ends-the-world.jpg (86.74 KiB) Katsottu 1656 kertaa
Oulun käräjäoikeus:
Oikeuden mukaan Tynkkysen päivityksestä jää lukijalle sellainen käsitys, että islamilla ja terrorismilla on selvä yhteys.

Avatar
Valoviikate
Magnum
Viestit: 1413
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » La Loka 19, 2019 12:16 pm

En ymmärrä, miten tuo edellinen liittyy tähän. (Mutta parempi, ettei turhaan enempää mennä sivuraiteille tässä.) En myöskään ymmärrä, mitä on silmukoiden kävely. Ingressissä sanotaan isän olevan "vanha moonilainen", mikä minusta kuulostaa siltä kuin kyse olisi iäkkäästä, moonilaiskirkossa edelleen olevasta henkilöstä - mutta hän onkin eronnut siitä jo 80-luvulta. Mihin hän sitten nykyään uskoo, ja perhe, sitä ei (vielä) ihan tiedä.
Silmukoita kävelevän perheen mysteeri puhuttaa Hollantia ja Itävaltaa – kolme lasta pakeni jo vuosia sitten
Lastensa kanssa maatilalla yhdeksän vuotta piilotellut Gerrit Jan van Doorsten on vanha moonilainen. Perheen äiti kuoli 2004.

VYYHTI alkoi purkautua sunnuntaina, kun pitkähiuksinen ja -partainen Jan van Dorsten, 25, alkoi puhua kummia piskuisessa 4 000 asukkaan Ruinerwoldin kylän baarissa Hollannin Drenthessä.

Nuorukainen oli baarissa kolmatta kertaa lyhyen ajan sisään, ja nyt omistaja Chris Westerbeek sai kuulla, ettei hän ollut käynyt ulkona yhdeksään vuoteen. Westerbeek kysyi, oliko kyse esimerkiksi jostain kultista, mihin Jan vastasi niukkasanaisesti ”Kyllä”. Westerbeek soitti poliisit paikalle.

Poliisi löysi maanantaina van Dorstenin osoittamalta maatilalta olohuoneen kaapin takaa salatiloista 67-vuotiaan Gerrit Jan van Dorstenin ja tämän viisi lasta: neljä tytärtä ja pojan. Koska dna-tulokset eivät ole valmiit, poliisi ei vahvista sukulaissuhdetta mutta kertoo, että 18–25-vuotiaat lapset pitävät Gerrit Jania isänään.

GERRIT JAN VAN DORSTENIN lisäksi poliisi on pidättänyt itävaltalaisen Josef Brunnerin, 58, jonka nimissä tila oli vuokrattu. Hän toimi puuseppänä naapurikaupungissa. Miehiä epäillään vapaudenriistosta, toisen terveyden vahingoittamisesta sekä rahanpesusta. Talosta löytyi huomattavia summia rahaa.

– Ei mitään kymppejä, poliisi kommentoi.

Perhe eli pitkälti omavaraisesti. Paksu kasvipeite varjosti pihamaata, jolla oli myös kasvihuone ja vuohia. Naapurit kertoivat nähneensä itävaltalaisittain saksaa puhuneen miehen ajavan tilalle säännöllisesti ja esimerkiksi remontoineen siellä. Portti oli aina lukossa.

– Jalkani tärisevät edelleen. Yleensä kun jotain tällaista tapahtuu, niin näet sen televisiosta. Emme osanneet odottaa tällaista, naapuri kommentoi RTV Drenthelle.

Tapaus kuohuttaa Hollannissa, ja viranomaiset etsivät vastausta siihen, miksi lapset jäivät yhteiskunnan verkon ulkopuolelle eikä kukaan kaivannut heitä yhdeksään vuoteen.

LAPSET osaavat hollantilaismedian tietojen mukaan lukea ja kirjoittaa. Jan puhuu myös hyvää englantia. Koulussa tai lääkärissä lapset eivät tiettävästi ole koskaan käyneet. Ketään perheenjäsenistä ei ole rekisteröity Ruinerwoldin asukkaiksi.

Poliisipäällikkö Jenny Knol on kertonut Pauw-lehdelle, että vaikka perhe eli suljetussa tilassa, oli se jaettu erillisiin soppeihin ja päivänvaloa oli. Lapset kävivät silloin tällöin ulkona eristetyllä pihalla ja median mukaan tiesivät, että on olemassa myös ulkomaailma.

Perhe muutti maatilalle poliisin mukaan 2010. Samana vuonna Brunner muutti pysyvästi Itävallasta Hollantiin ja kertoi veljelleen perustavansa utopian.

– Hän kuului lahkoon ja koki olevansa parempi Jeesus, veli on todennut itävaltalaislehdille.

Tapaus puhuttaa Itävallassa, jossa on 2000-luvulla paljastunut kaksi lasten kidnappaus- ja kätkemistapausta. Sekä Elisabeth Fritzliä and Natascha Kampuschia oli käytetty vuosikaudet seksuaalisesti hyväksi, kun taas Ruinerwoldin tapauksessa lasten hyväksikäyttöä ei epäillä.

Josef Brunner oli tutustunut Gerrit Jan van Dorsteniin lahkon kautta vuosituhannen vaihteessa. He olivat myöhemmin asuneet naapureina Hollannin Hasseltissa ja myyneet yhdessä leluja Zwartsluisissa omassa kivijalkaliikkeessään, jonka vuokran he ovat maksaneet säntillisesti tähän päivään saakka.

Krone-lehden mukaan lasten itävaltalainen äiti oli menehtynyt syöpään 2004. Kuolintodistusta äidistä ei ole, ja joidenkin lehtien mukaan hänet on saatettu haudata ruinerwoldilaistilan pihalle.

Perheeseen kuului myös kaksi poikaa ja tytär, jotka ovat Gerrit Jan van Dorstenin sisarusten mukaan paenneet kahdeksan vuotta sitten ja suureksi yllätykseksi pyytäneet apua sukulaisilta, jotka eivät tienneet välit katkaisseen veljensä elämänvaiheista mitään.

VIRANOMAISET eivät ole kommentoineet paikallismedian väitteitä, joiden mukaan perhe olisi uskonut maailmanlopun olevan tulossa ja olisi siksi lukkiutunut ulkomaailmalta. Poliisi on kertonut selvittävänsä, liittyykö tapaukseen ”tietty uskomus elämään tai uskontoon”.

Perhe on RTV Drethen mukaan kävellyt puolen tunnin välein moonilaisuudelle ominaisia silmukoita mökkikylässä, johon heidät siirrettiin maatilalta.

Gerrit Jan van Dorsten liittyi 70-luvun lopulla veljensä kanssa moonilaisyhteisöön, josta hän erosi 80-luvulla. Kirkon mukaan hänellä oli psyykkisiä ongelmia. Aftonbladet tavoitti kirkolta miehen veljen.

– Olemme valtavan huolestuneita lapsista ja siitä, mitä heille on tapahtunut. Tämä on meille täysin uutta. Tämä henkilö katosi 30 vuotta sitten, joten meille tämä on valtavan suuri shokki.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006278449.html

aivoriihi
Nikke Knattertton
Viestit: 880
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja aivoriihi » La Loka 19, 2019 3:01 pm

Kaisla Kuuskoski taisi "kirjoittaa" artikkelinsa Googlen kaantajaa kayttaen. Vanha moonilainen varmaan tarkoittaa entista moonilaista.

Mita silmukoiden kavelyyn :lol: tulee, ainakin englannin kielessa sana loop tarkoittaa seka neule/virkkaussilmukkaa, mutta myos kavelya/juoksua/ajelua kehan tai ympyran muodossa.

Mista kielesta toimittajamme kaantelee, sita en toki tieda.
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

hutkivajournalisti
Alibin satunnaislukija
Viestit: 127
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti » La Loka 19, 2019 10:01 pm

Miksi Hollannin poliisi ei pidätä kaikki muslimivanhempia jotka pitävät tyttäriään käytännössä vankina kotonaan ja pakottavat pukeutumaan nämä peittävästi? Ei tämä lahko eroa musuista millään tavoin.
Tackleberry kirjoitti:
Se toinen jantteri kieltämättä oli näin lihaa syövän heteromiehenkin mielestä ihan hyvännäköinen.

aivoriihi
Nikke Knattertton
Viestit: 880
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja aivoriihi » La Loka 19, 2019 10:07 pm

Kivaa hutkivaa journalismia.
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

Avatar
sikakoira
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2812
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja sikakoira » La Loka 19, 2019 10:25 pm

Tässähän nyt oli kyse mustalaitovereista
Pitääkö nyt mun olla herra ja kuningas
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

aivoriihi
Nikke Knattertton
Viestit: 880
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja aivoriihi » La Loka 19, 2019 10:41 pm

Ei pida. Mee vaan nyt nukkuu.
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2030
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » To Loka 24, 2019 2:47 am

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006283345.html

Isä piti perhettä vuosia lukkojen takana maatilalla Hollannissa – samanaikaisesti souteli pihalla hurjalla häkkyrällä: ”Harjoittaa monia kehonosia”

Hollannin ”kellariperheen” isä oli aktiivinen sosiaalisessa mediassa, missä hän on julkaissut muun muassa videon harjoittelustaan ja kuvia Kim Jong-unista.
Alankomaissa paljastui viime viikolla koko maailmaa järkyttänyt tapaus, jossa kahden miehen epäillään pitäneen viittä nuorta vuosien ajan eristyksissä ulkomaailmasta vastoin näiden vapaata tahtoa.

Poliisit löysivät maanantaina Ruinerwoldissa sijaitsevan maatilan olohuoneen kaapin takaa salatilasta 67-vuotiaan Gerrit Jan van Dorstenin ja tämän viisi aikuista lasta: neljä tytärtä ja pojan. Toistaiseksi isän ja lasten sukulaissuhdetta ei ole vielä vahvistettu, mutta lapset ovat puhuneet Gerrit Jan van Dorstenista isänään.

Kuva
Tältä maatilalta löytyi 67-vuotias mies ja hänen viisi lastaan. Tapauksen jäljille päästiin kun yksi miehen lapsista ilmestyi Ruinerwoldin pikkukylän pubiin ja alkoi puhua outoja. (KUVA: WILBERT BIJZITTER/EPA/AOP)

Kuva
Maatilan on uutisoitu olleen hyvin pitkälti omavarainen. (KUVA: PIROSCHKA VAN DE WOUW/REUTERS)


Poikkeuksellisen tapauksen jäljille päästiin, kun 25-vuotias Jan van Dorsten ilmestyi Ruinerwoldin kylän pubiinja herätti sen omistajan epäilykset kertomalla, ettei ollut käynyt ulkona yhdeksään vuoteen.

Gerrit Jan van Dorstenin lisäksi poliisi on pidättänyt itävaltalaisen Josef Brunnerin, 58, jonka nimissä tila oli vuokrattu. Kumpaakin miestä epäillään vapaudenriistosta, toisen terveyden vahingoittamisesta sekä rahanpesusta. Talosta löytyi huomattavia summia rahaa.

KESKIVIIKKONA ruotsalaislehti Aftonbladet uutisoi Gerrit Jan van Dorstenin olleen vuosien saatossa aktiivinen sosiaalisessa mediassa samanaikaisesti kun hän piti lapsiaan lukittuna maatilan salahuoneeseen. Viimeisimmän päivityksen hän on tehnyt maaliskuussa, jolloin hän julkaisi kuvia kukista ja kahdesta kevätauringossa venyttelevästä kissasta.

Sosiaalisessa mediassa nimellä John Eagles operoinut van Dorsten julkaisi vuonna 2015 videon, jossa hän harjoittelee maatilan puutarhassa puusta valmistetulla omatekoisella soutulaitteella. Sen rakentamiskustannuksiksi hän arvioi noin 40 euroa, mihin ei ole laskettu työaikaa, jonka hän kertoo olleen ”tuntikausia”.

– Soutulaite on valmis. Se toimii erittäin hyvin ja harjoittaa monia kehonosia. Nyt tämä kuuluu päivittäiseen harjoittelurutiiniini, mies kertoo.

Toistuvia teemoja miehen sosiaalisen median tilillä vaikuttavat olevan myös luonto-, erityisesti kukka- ja kasviaiheiset kuvat. Lisäksi mies vaikuttaa seuranneen Pohjois-Korean tapahtumia. Vuoden 2014 jälkeen päivitysten määrä on kuitenkin jäänyt varsin vähäiseksi.

Perheen tiedetään muuttaneen maatilalle vuonna 2010 ja olleen hyvin pitkälti omavarainen.

Kuva
Viranomaiset ovat jatkaneet tutkimuksia maatilalla viime viikon maanantaista lähtien. (KUVA: WILBERT BIJZITTER/EPA/AOP)

Kuva
De Kastelein -pubi Ruinerwoldin keskustassa, johon ”kellariperheen” vanhin poika ilmestyi. (KUVA: VINCENT JANNINK/EPA/AOP)

GERRIT JAN VAN DORSTENIN ja Itävallasta vuonna 2010 pysyvästi Alankomaihin muuttaneen Josef Brunnerin on kerrottu tutustuneen Yhdistymiskirkon eli moonilaisuuden puitteissa vuosituhannen vaihteessa. Kirkkoa on syytetty jäsentensä aivopesemisestä, ja toiminnassa on sanottu olevan kulttimaisia piirteitä.

Lahkon jäsenten rituaaleihin kuuluu yhteen kerääntyminen ja ympyrässä liikkuminen puolen tunnin välein. Muihin erikoisiin rituaaleihin kuuluvat muun muassa massahäät.

Vaikka Gerrit Jan van Dorsten harjoitti laajamittaista omavaraistaloutta ja oli tuttu näky maatilan pihalla, olivat naapurit autuaan tietämättömiä siitä, että tilalla eläisi myös muita ihmisiä.

– Emme tietenkään tienneet, että siellä olisi ketään muita. On valtavan surullista ja traagista, että jotain tällaista tapahtuu näin lähellä, Aftonbladetin naapurustosta tavoittama Claudia de Gooijer toteaa.

Kuva
Poikkeuksellinen tapaus nousi nopeasti uutisotsikoihin ympäri maailmaa. (KUVA: VINCENT JANNINK/EPA/AOP)

Kuva
Useista rikoksista epäillyt Gerrit Jan van Dorsten ja Josef Brunner on pidätetty. (KUVA: WILBERT BIJZITTER/EPA/AOP)

Mikko Vesa
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

ReissuLasse
Lovejoy
Viestit: 1698
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » To Loka 24, 2019 11:43 am

Naapurit kertoivat nähneensä itävaltalaisittain saksaa puhuneen miehen
Miten ovat näkemällä päätelleet puhutun kielen ja murteen?

poikani
Hercule Poirot
Viestit: 2198
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Loka 29, 2019 2:34 pm

Iltalehti kirjoitti:Hollannin lahkoperheen mysteeri syvenee: Maatilan lukitut lapset dna-testeihin, isä epäselvä

Tänään klo 12:47

Lapset elivät lukitussa tilassa 9 vuotta.

Hollannin maaseudulta tässä kuussa löytyneiden lasten suhde heidän kanssaan löytyneeseen mieheen selvitetään. Ensitietojen mukaan mies on lasten isä, mutta sittemmin sukulaisuussuhdetta on ruvettu epäilemään. Kaikkien viiden lapsen tiedot väestörekisterissä ovat puutteelliset.

Hollannin median mukaan lapsille tehdään dna-testit, joiden avulla suhde mieheen selvitetään.

Isäksi oletettu hollantilaismies on pidätetty, samoin tapaukseen liittyvä, maatilaa lukitulle perheelle vuokrannut itävaltalaismies. Molempia epäillään ainakin vapaudenriistosta ja rahanpesusta. Jälkimmäinen epäily liittyy maatilalta löytyneisiin rahoihin, joiden alkuperä on epäselvä.

Hollantilaismies ei saa tavata lapsia tai olla heihin yhteydessä rikostutkinnan aikana. Molempia miehiä on kuulusteltu, mutta poliisi on ollut vaitonainen kuulustelujen tuloksista.

Syytteitä ei ole vielä nostettu, mutta miesten pidätyksen jatkumisesta päätetään tällä viikolla.

Entisiä naapureita

Lasten vuosikausia kestänyt piina paljastui tässä kuussa, kun vanhin heistä pakeni maatilalta pubiin ja kertoi tarinansa. Pojan mukaan hän oli sisarustensa kanssa elänyt vuosia maatilan pimeässä huoneessa, eristyksissä muusta maailmasta.

Ruokaa he olivat saaneet maatilan puutarhasta sekä maatilaa heille vuokranneelta itävaltalaismieheltä. Lapset saivat kävellä maatilan pihalla, mutteivät poistua aidan toiselle puolelle.

Kaikki lapset olivat täysi-ikäisiä. Poliisin mukaan he eivät olleet maatilalla vapaaehtoisesti.

Itävaltalaismies ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole sukua lapsille tai heidän kanssaan asuneelle hollantilaismiehelle vaan tuttavuus alkoi aikoinaan samasta kerrostalonaapurustosta.

Ainakin hollantilaismies kuului aikoinaan uususkonto moonilaisuuteen. Hän irtaantui liikkeestä jo vuosia sitten ja perusti oman uskomuksensa, josta kertoi sosiaalisessa mediassa.

Mieheen on yhdistetty lukittuina olleiden lasten lisäksi myös kolme muuta lasta. Perheen tuttavat kertovat näiden lasten paenneen isänsä luota.

Poliisi ei ole vahvistanut tietoa tai miehen biologisten lasten lukumäärää. Sukulaisten mukaan hollantilaismies katkaisi suhteet sukuunsa yli 20 vuotta sitten.

LAURA PERÄSALO
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/82f ... 90a8978eed

Tulee vähän insestiviboja tästä.
????? ?? ??????.

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8390
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka » Ti Loka 29, 2019 4:23 pm

Hurja häkkyrä = soutulaite.

Verratkaa aloituksen otsikkoa siihen, mitä noin puolen vuoden päästä jutusta kerrotaan. Jollei sitten vaimene jutut kokonaan, niinkuin näillä on tapana.

Joittenkin lahkojen tapoihin kuuluu kädet ristissä rukoilu ja kovaääninen veisaaminen ja kuivan leivän ja happaman viinin nauttiminen polvillaan erityisen alttarin edessä, näihin liittyy usein kuvia tai symboleja kidutettavasta miehestä. Jotkut lahkot kumartavat mustaa kiveä ja rukoilevat tiettyyn ilmansuuntaan tiettyinä hetkinä.

Ai niin, nämä ei olekaan lahkoja, vaan ihan Oikeita Uskontoja, eikä mitään hullua silmukoiden kävelemistä.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Avatar
AutumnForever
Aloitteleva dekkari
Viestit: 524
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Hollanti: Isä ja kuusi lasta odottivat vuosia maailman­loppua maa­tilan kellarissa

Viesti Kirjoittaja AutumnForever » Ke Loka 30, 2019 6:50 pm

Täähä nyt on perus kulttimeininkiä niinku jenkeissä. Pienimuotoinen Jonestown :lol:
Tulee luettua paljon vanhoja ketjuja, suurin osa viesteihin laitetuista linkeistä ei enää toimi. Tämänkin päivän juttu ja linkki ovat joskus vanhoja joten: kopioithan viestiin myös uutisen linkin takaa! Näin näitä uutisia on helppo lukea myös vuonna 2028.

Vastaa Viestiin