Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7257
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ma Loka 21, 2019 2:23 pm

Oisko varastanut ohjaajan puhelimen? Ja lompakko tottakai, vaikka lyhyeksi jäi tipun lento...
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3462
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja poikani » Ma Loka 21, 2019 2:27 pm

aiemmin virheellisesti tiedottanut poliisi kirjoitti:Korjaus Kokemäen poliisiaseman 21.10.2019 julkaisemaan tiedotteeseen

21.10.2019 klo 13.31
Lounais-Suomi

Poliisin saaman vahvistetun tiedon mukaan uhri on edelleen sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... seen_85174
????? ?? ??????.

Ghost hunting
Hercule Poirot
Viestit: 2010
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting » Ma Loka 21, 2019 7:33 pm

Kovaa luokkaa, murhan yritys sekä törkeä ryöstö, toivottavasti nyt ei Porin poliisi mokaa tätä kasea. Pitäisikö juttu siirtää välittömästi KRP:n hoidettavaksi ihan vaan varmuuden vuoksi. Tilanne kun on vakava.
-Turussa, jos jossain osataan koplata-

Avatar
ajanpatina
Sammakkoprofessori
Viestit: 408
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » Ma Loka 21, 2019 11:22 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e1e4 ... c68f0e3a63

16-vuotias tyttö puukotti aikuista lastensuojelutalossa Harjavallassa – yksikön toiminnassa havaittu aiemmin törkeitä laiminlyöntejä

Tänään klo 22:16
Aluehallintoviraston tarkastuskäynti Lastensuojelulaitos Eemeli Oy:n Harjavallassa sijaitseviin toimintayksikköihin paljasti puutteita muun muassa henkilöstön määrässä.

Teinityttö hyökkäsi teräaseella 52-vuotiaan naisen päälle Harjavallassa sijaitsevassa lastensuojeluyksikössä viime perjantaina aiheuttaen naiselle hengenvaarallisia vammoja. 16-vuotias tyttö saatiin pakomatkan jälkeen kiinni Harjavallan keskustasta, ja häntä epäillään nyt murhan yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä.

Iltalehden useasta lähteestä saaman tiedon mukaan hyökkäys tapahtui sisällä Harjavallan keskustassa sijaitsevassa Eemeli-lastensuojeluyksikössä. Seiska-lehden tietojen mukaan hyökkäyksen uhri on yksikön yövalvoja ja epäilty tyttö lastensuojelun asiakas. Poliisi ei ole vahvistanut tietoja, vaan vetoaa suojelun tarpeeseen, koska kyseessä on nuori epäilty.

Iltalehti pyysi Lounais-Suomen aluehallintovirastolta selvityksen laitoksen toiminnasta. Saaduista raporteista selvisi, että Lastensuojelulaitos Eemeli Oy:n Harjavallassa sijaitsevista toimintayksiköistä oli tehty tarkastuspyyntö laitoksen toimintaan liittyen lokakuussa 2017.

Nimetön ilmoitus
Nimettömän ilmoittajan mukaan Lastensuojelulaitos Eemeli Oy:n Harjavallassa sijaitsevissa toimintayksiköissä on ainakin kahden vuoden ajan pidetty luvan ylittämä määrä lapsia, eikä työntekijöitä ole lisätty tarpeen mukaan. Ilmoittajan mukaan yksiköissä oli aiheutunut vaaratilanteita, kun työntekijöitä ei ollut riittävästi hillitsemään aggressiivisesti käyttäytyvää lasta.

Ilmoittaja kertoi myös, että lapsia oli sijoitettu huoneisiin, jotka eivät olleet laillisia. Hänen mukaan työntekijöitä oli painostettu olemaan kertomatta puutteista ja epäkohdista.

Törkeitä puutteita
Ilmoituksen perusteella Lounais-Suomen aluehallintovirasto teki ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin Eemelin vastaanottokotiin 2. marraskuuta 2017. Lisäksi aluehallintovirasto sai Harjavallan kunnalta Eemelin vastaanottokotiin ja Eemelin nuorisokotiin maaliskuussa 2018 tehtyjen ohjaus- ja valvontakäyntien tarkastuskertomukset.

Aluehallintovirasto totesi, että Eemelin vastaanottokodissa lasten enimmäismäärä ylittyi törkeällä tavalla ja pitkittyneesti. Seitsenpaikkaiseen yksikköön oli tarkastushetkellä sijoitettu 11 lasta. Lastensuojelulaitos Eemeli sai aluehallintovirastolta huomautuksen lastensuojelulaissa säädetyn lasten enimmäismäärän ylittämisestä.

Epäinhimilliset olosuhteet
Aluehallintovirasto tarkasti myös sijoitetuille lapsille tarkoitetut huonetilat. Toimintayksikön toisessa siivessä sijaitsevassa kameralla varustetussa ’tarkkailuhuoneessa’ ei ollut tilaan tarkoitettua ikkunaa, ainoastaan pieni, noin 10 cm korkea ja 50cm leveä korkealla sijaitseva ikkuna, jonka kautta poistuminen hätätilanteessa on mahdotonta. Huoneessa ei ollut mitään muuta kalustusta kuin sänky.

Tarkastuskertomuksen mukaan ’tarkkailuhuoneeseen’ sijoitettuna ollut lapsi oli ollut toimintayksikössä noin viikon. Lapsen vaatteet ja muut tavarat olivat lattialla. Aluehallintovirasto katsoi, ettei tila ollut asiakasturvallinen eikä ihmisarvon mukainen.

Tarkastuskäynnillä selvisi myös, että osa toimintayksikön säännöistä oli lastensuojelulain vastaisia, kuten lasten puhelimia ja käyttövaroja koskevat säännöt.

Työntekijöillä puuttuu soveltuva tutkinto
Aluehallintoviraston selvityksen mukaan Eemelin vastaanottokodin yhdestätoista kokoaikaisesta työntekijästä kahdella ei ollut hoito- tai kasvatustyöhön soveltuvaa tutkintoa. Myös Eemelin nuorisokodissa työskenteli henkilö ilman hoito- ja kasvatustehtäviin soveltuvaa tutkintoa. Aluehallintovirasto toteaa, että jos soveltuvaa tutkintoa ei ole, henkilö ei voi olla vastuussa lapsista tai työskennellä yksin vuoroissa.

Aluehallintovirasto ilmoittaa seuraavansa myös jatkossa Lastensuojelulaitos Eemeli Oy:n Eemelin vastaanottokodin ja Eemelin nuorisokodin toimintaa ja ryhtyy tarvittaessa toimenpiteisiin.

21.10.2019

***************************************************************************************************
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2838 ... be2560f72d

Harjavallan veriteon nimike koveni murhan yritykseksi: Poliisi epäilee, että 16-vuotias tyttö suunnitteli teon – epäilty ei ole poliisin hallussa

Tänään klo 11:48 (muokattu klo 13:35)
Iltalehden tietojen mukaan tapaus sattui lastensuojeluyksikön tiloissa.

Poliisi on muuttanut Harjavallassa tapahtuneen veriteon tutkintanimikkeen murhan yritykseksi.

16-vuotiaan tytön epäillään hyökänneen 52-vuotiaan naisen kimppuun teräaseen kanssa.

Iltalehden tietojen mukaan tapaus sattui lastensuojeluyksikön tiloissa.

Poliisi on viikonlopun aikana päässyt kuulustelemaan tapahtuneeseen liittyviä henkilöitä ja suorittamaan teknistä tutkintaa tapahtumapaikalla ja lähiympäristössä.

Poliisin mukaan esitutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella on syytä epäillä tekoon liittyvän suunnitelmallisuutta.

Esitutkinnassa on selvinnyt myös, että asianomistajalta on anastettu omaisuutta. Teon suunnitelmallisuudesta ja uhriin kohdistetun väkivallan määrästä johtuen esitutkinnan nimikkeeksi on tarkentunut murhan yritys, sekä törkeä ryöstö.

Uhri on saanut vammoihinsa tarvittavaa hoitoa, eikä hänellä ole hengenvaaraa. Toisin kuin poliisi ensin tiedotti, uhri on edelleen sairaalassa.

Epäillyn osalta asia on käsittelyssä terveydenhuoltoviranomaisilla, ja salassapitosäännöksistä johtuen poliisi ei voi omien sanojensa mukaan tiedottaa asiasta enempää.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole syytä epäillä muiden henkilöiden osallisuutta tekoon.

”Ei ole poliisin hallussa”
Iltalehti tavoitti tapauksen tutkinnanjohtajan Matti Ala-Haaviston, jonka mukaan epäilty ei ole tällä hetkellä poliisin hallussa, eikä Ala-Haavisto ole toistaiseksi vaatinut epäiltyä vangittavaksi.

Syytä tähän hän ei tarkemmin avaa.

– Asia on terveydenhuoltoviranomaisilla käsittelyssä. Epäillystä ei ole kenellekään vaaraa, hän lupaa.

Ala-Haavisto ei kommentoi sitä, onko epäiltyä kuulusteltu tai sitä, missä epäilty tällä hetkellä tarkalleen ottaen on. Hän kuitenkin sanoo, että vangitsemisvaatimus voi tulla myöhemmin harkittavaksi.

Ala-Haavisto sanoo, että rikosnimikkeen muuttuminen murhan yritykseksi liittyy nimenomaan siihen, että poliisi uskoo teon olleen ennalta suunniteltu. Tarkemmin hän ei avaa, mitkä asiat suunnitelmallisuuteen viittaavat. Ala-Haavisto ei halua myöskään tarkentaa, mitä omaisuutta epäilty varasti uhrilta.

– Irtainta omaisuutta, hän tyytyy sanomaa.

Näin tapahtumat etenivät
Poliisi tiedotti perjantaina aamulla, että se etsii 17-vuotiasta tyttöä, jota epäillään vakavasta väkivaltarikoksesta. Tuntomerkkien lisäksi kerrottiin, että tyttö on verinen ja hän mahdollisesti kantaa jotain mukanaan. Myöhemmin täsmentyi, että kyseessä oli vasta 16-vuotias tyttö.

Poliisi etsi epäiltyä tehostetuin voimin. Ylikomisario Juha Joutsenlahti Porin poliisista kertoi, että etsintään osallistuivat kaikki irrotettavissa olevat partiot Porista ja lähialueelta.

Kiinniotosta poliisi tiedotti kymmenen aikaan aamupäivällä.

Poliisin mukaan epäilty kohdisti hengenvaarallista väkivaltaa 52-vuotiaaseen naiseen perjantaina aamuyöllä. Poliisi on kertonut, että teko tapahtui aamuyöllä Satakunnantiellä Harjavallassa.

Uhri kykeni hälyttämään itselleen apua ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

Korjattu 21.10 kello 13.34. poliisin kertoma virheellinen tieto. Toisin kuin poliisi ensin tiedotti, uhri on edelleen sairaalassa.

KIA KILPELÄINEN
********************************************************************************************************
Okey. Epäilty ei ole poliisin hallussa, kertoo Iltalehti. 😱😲

Mikäli tämän teon olisi tehnyt 16 poika, niin mediassa lukisi teon tekijän olevan mies ja tasan tarkkaan varmasti olisi poliisin huostassa. 8)
Mutta, koska tekijä on 16 vuotias tyttö, niin tytöstä myös puhutaan, joka saa teostaan ikäalennuksen ja naisalennuksen, kuten suomalainen "oikeus" lakiteksteineen, taikka paremminkin tulkintoineen AINA antaa. :shock:
Näin Suomessa toteutetaan tasa-arvoa. :twisted:
Kaikella on aikansa.

JosefMengele

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » Ma Loka 21, 2019 11:47 pm

Varmaan pöpilässä. Levoziinillä kyllästettynä.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7257
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Loka 22, 2019 1:37 pm

Nämä paikat ovat melkoisia ongelmahautomoita asiakaskunta huomioiden ja toisaalta ison "ilmaisen rahan" takia. Ihmetyttää kuinka ylipäätään saavat ketään tuonne töihin, kun mahdollisuus joutua joko julkisuuden, lain tai asiakkaiden riepoteltavaksi on varsin suuri. Ja eiköhän omistajillakin ole keinonsa vaateliaiden työntekijöiden kyykyttämiseksi, kun tuskinpa ihan jokainen heistä kuitenkaqn sairas pedofiili on?

Tätä on jo sivuttu joten linkitän vasta kohua aiheuttaneen lastenkodin ketjun tähän, kun siellä möykkäävät ovat kumman hiljaa ongelmanratkaisumenetelmistä siinä tapauksessa ja nyt tämän murhanhimoisen lapsen ketjussa. Tuolla siis öykätään lapsukultien puolesta:
viewtopic.php?f=20&t=28349
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12536
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Loka 25, 2019 2:20 pm

Poliisi vaatii Harjavallan murhayrityksestä epäiltyä tyttöä vangittavaksi

Vangitsemisoikeudenkäynti pidetään Satakunnan käräjäoikeudessa perjantaina iltapäivällä.

Poliisi vaatii Harjavallassa viime viikolla sattuneesta murhan yrityksestä epäiltyä 16-vuotiasta tyttöä vangittavaksi. Asiaa käsitellään Porissa Satakunnan käräjäoikeudessa perjantaina iltapäivällä.

Vangitsemisperusteet ovat murhan yritys, törkeä ryöstö ja törkeä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu.

Yksityisasunnossa tapahtuneen puukotuksen uhri oli 52-vuotias nainen.

Tapaus aiheutti viime viikon perjantaina ison poliisioperaation, kun epäilty liikkui teon jälkeen Harjavallan keskustassa ennen kiinnijäämistään.

Poliisi ei kommentoi asiaa ennen oikeuden istuntoa.
YLE
25.10.2019 klo 13.45
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Nippu
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 178
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 4:07 pm

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja Nippu » Pe Loka 25, 2019 6:46 pm

Harjavallan murhayrityksestä epäilty tyttö vangittiin ja lähetettiin mielentilatutkimukseen

Yksityisasunnossa tapahtuneen puukotuksen uhri oli 52-vuotias nainen.

25.10.2019 klo 13.45päivitetty 25.10.2019 klo 15.37

Harjavallassa viime viikolla sattuneesta murhan yrityksestä epäilty 16-vuotias tyttö on vangittu. Asiaa käsiteltiin Porissa Satakunnan käräjäoikeudessa perjantaina iltapäivällä.

Vangitsemisperusteet olivat todennäköisin syin epäiltynä murhan yritys, törkeä ryöstö ja törkeä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu.

Yksityisasunnossa tapahtuneen puukotuksen uhri oli 52-vuotias nainen.

Tapaus aiheutti viime viikon perjantaina ison poliisioperaation, kun epäilty liikkui teon jälkeen Harjavallan keskustassa ennen kiinnijäämistään.

Poliisi tiedotti iltapäivällä, että epäillyn puolustuksen pyynnöstä käräjäoikeus määräsi vangitun mielentilatutkimukseen esitutkintavaiheessa. Muutoin poliisi ei kommentoi tutkinnan tilannetta tämän enempää.

14:44 päivitetty: Oikeus on vanginnut tytön.

15:37 lisätty tieto mielentilatutkimuksesta.


https://yle.fi/uutiset/3-11037513

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3462
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja poikani » Ke Loka 30, 2019 10:54 am

Iltalehti kirjoitti:SKA: Poliisi epäilee aikuista puukottaneen verisen 16-vuotiaan tytön suunnitelleen myös toista henkirikosta

Tänään klo 8:44

Harjavallan veitsihyökkäyksen tutkittava rikosnimike koveni murhan yritykseksi. Satakunnan Kansan tietojen mukaan epäiltyä 16-vuotiasta teinityttöä epäillään myös toisen henkirikoksen suunnittelusta.

Harjavallan veriteosta on paljastunut uusia tietoja. Iltalehti uutisoi viime viikolla, että tutkittava rikosnimike on koventunut tapon yrityksestä murhan yritykseksi. 16-vuotiaan teinitytön epäillään hyökänneen veitsen kanssa 52-vuotiaan naisen kimppuun. Iltalehden tietojen mukaan tapaus sattui lastensuojeluyksikön tiloissa.

Tapaus nousi julkisuuteen perjantaina 18. lokakuuta, kun poliisi tiedotti etsivänsä veristä tyttöä isossa operaatiossa Harjavallassa.

Poliisi epäilee, että lastensuojeluyksikössä tapahtunut veriteko oli suunniteltu. Lisäksi asianomistajalta on anastettu omaisuutta, minkä vuoksi tutkittaviin rikosnimikkeisiin tarkentui myös törkeä ryöstö. Epäilty on vangittu perjantaina 25. lokakuuta.

Satakunnan Kansa huomauttaa, että vangitsemisoikeudenkäynnin yhteydessä diaaritiedoista paljastui uusi vakava rikosepäily. Tyttöä epäillään myös törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Lehti huomauttaa, että saman rikoksen valmistelusta ja yrityksestä ei voi syyttää erikseen. Näin ollen kirjaus paljastaa, että poliisi epäilee tytön suunnitelleen toisenkin henkilön vakavaa vahingoittamista tai tappamista.

Murhan valmistelusta voidaan tuomita enintään neljäksi vuodeksi vankeuteen. Murhan yrityksestä taas enintään 12 vuodeksi. Satakunnan Kansan tietojen mukaan poliisi epäilee teinitytön suunnitelleen nimenomaan toisen henkirikoksen suunnittelua.

ANTTI HALONEN
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0cf0 ... 163032b4d8
????? ?? ??????.

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3462
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja poikani » Ma Tammi 27, 2020 3:52 pm

Harjavallassa naista puukottanutta tyttöä syytetään murhan yrityksestä

Syytteet nostettiin maanantaina. Tyttö on tällä hetkellä mielentilatutkimuksessa.

Harjavalta 27.1.2020 klo 14.40

Jenni Joensuu


Harjavallassa viime lokakuussa ison poliisioperaation aiheuttanutta tyttöä syytetään murhan yrityksestä.

Syyte nostettiin maanantaina 27. tammikuuta.

Syytetty on tällä hetkellä mielentilatutkimuksessa, jonka arvioidaan valmistuvan maaliskuussa. Tapauksen pääkäsittely järjestetään tämän jälkeen kiireellisenä.

Poliisi etsi lokakuun 18. päivä Harjavallassa 16-vuotiasta tyttöä, jota epäiltiin väkivaltarikoksesta. Muutaman tunnin etsintäoperaation jälkeen hänet saatiin kiinni. Epäilty yritti vastustaa kiinniottoa.

Tyttö oli puukottanut 52-vuotiasta naista harjavaltalaisessa yksityisasunnossa. Uhri sai vakavia vammoja, mutta pääsi nopeasti sairaalahoitoon.
https://yle.fi/uutiset/3-11177654
????? ?? ??????.

MAAHINE
Alibin satunnaislukija
Viestit: 109
Liittynyt: To Loka 03, 2013 1:16 am
Paikkakunta: Vaasa

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja MAAHINE » Ti Maalis 31, 2020 8:59 am

Onkos tuo pääkäsittely jo ollut? En ainakaan pikasella googlettelulla löytäny uutista.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Huhti 16, 2020 10:15 pm

Harjavallan verisen tytön mielentilatutkimus on valmis – veritekoa käsitellään suljetuin ovin
Tänään klo 20:51 (muokattu klo 21:03)

Tuomionantopäivä ei ole vielä tiedossa.

Harjavallassa murhan yrityksestä ja toisen henkirikoksen suunnittelusta epäillyn, tekohetkellä 16-vuotiaan tytön rikosoikeudenkäynnin päivämäärä on päätetty Satakunnan käräjäoikeudessa.

Oikeudenkäynnin alkua siirrettiin, sillä tyttö määrättiin jo poliisin suorittaman esitutkinnan aikana mielentilatutkimukseen.

Käräjäoikeus kokoontuu käsittelemään tapausta yhden käräjätuomarin ja kahden lautamiehen kokoonpanossa tiistaina 21. huhtikuuta aamulla. Käräjäoikeus ilmoitti käsittelevänsä asian yleisön läsnä olematta suljetuin ovin. Käräjäoikeus kuitenkin julkaisee oikeudenkäynnin tuloksesta erillisen julkisen selosteen. Tuomionantopäivä ei ole vielä tiedossa.

Mysteeri on yhä myös mielentilatutkimuksen tulos. Käräjäoikeuden on määrä päättää ensinnäkin se, tapahtuivatko syytteessä kuvatut raa’at rikokset ja mielentilatutkimuksen perusteella myös sen, oliko tekijä tekohetkellä syyntakeinen.

Tytön epäillään hyökänneen keski-ikäisen naisen kimppuun teräasein ja suunnitelleen toisen henkilön tappamista. Lisäksi tytön epäillään anastaneen omaisuutta puukotuksen uhriksi joutuneelta 52-vuotiaalta naiselta. Hyökkäys tapahtui 18. lokakuuta viime vuonna Harjavallassa. Poliisi otti ajojahdin jälkeen tuntomerkeiltään veriseksi kuvailemansa tytön kiinni samana päivänä.

Alaikäistä tyttöä vastaan nostettiin tammikuussa syytteet murhan yrityksestä, törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja törkeästä ryöstöstä. Tekohetkellä 16-vuotias tyttö vastaa syytteisiin rikoksesta epäiltynä nuorena henkilönä.

Nuorella henkilöllä tarkoitetaan 15–20-vuotiaita rikoksentekijöitä. Tekohetkellä 15–17-vuotiaat rikoksentekijät tuomitaan yleensä rangaistukseen, joka on pituudeltaan enintään kolme neljäsosaa siitä, mitä täysi-ikäiselle tekijälle tuomittaisiin.

TOMI TUOMI

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/79c3 ... 20f1908e5e

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1438
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja Valoviikate » To Touko 07, 2020 4:03 am

Teinityttö tuomittiin Harjavallan murhayrityksestä yli viideksi vuodeksi vankeuteen
Mielentilatutkimuksen mukaan 16-vuotias tyttö oli tekovaiheessa alentuneesti syyntakeinen.

Harjavalta 6.5.2020 klo 15.54 päivitetty 6.5.2020 klo 17.32

Satakunnassa Harjavallassa viime lokakuussa suurta huomiota herättänyt väkivallanteko on saatu ratkaistua.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi teoista syytetyn tekohetkellä 16-vuotiaan (s. 2002) tytön 5 vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tyttö on ollut kiinniotettuna lokakuun 25. päivästä saakka.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tyttö tuomittiin alentuneesti syyntakeisena tehdystä törkeästä ryöstöstä nuorena henkilönä, alentuneesti syyntakeisena tehdystä murhan yrityksestä nuorena henkilönä sekä alentuneesti syyntakeisena tehdystä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna nuorena henkilönä.

Tyttö oli muun muassa kirjoittanut paperilapulle suunnitelmansa murhasta.

Uhriltaan hän ryösti esimerkiksi matkapuhelimen ja pankkikortteja.

Mielentilatutkimukseen esitutkinnassa

Tapaus herätti suurta huomiota Harjavallassa viime vuoden lokakuussa.

Tyttöä etsittiin Harjavallan keskustan alueelta ja lähistöltä usean poliisipartion voimin.

Hänet saatiin lopulta muutaman tunnin etsimisen jälkeen kiinni. Hän vastusti kiinniottoa ja poliisi joutui käyttämään paprikasumutetta.

Tytön epäiltiin puukottaneen 52-vuotiasta naista. Uhri sai vakavia vammoja, mutta pääsi nopeasti sairaalahoitoon.

Puukottajaa epäiltiin myös törkeästä ryöstöstä ja törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Epäillyn puolustuksen pyynnöstä käräjäoikeus määräsi vangitun mielentilatutkimukseen esitutkintavaiheessa. Mielentilatutkimuksen sisältö on salainen.

Tekijä on lisäksi määrätty maksamaan useiden tuhansien eurojen korvauksia uhreilleen.
https://yle.fi/uutiset/3-11335516

Avatar
Hello Piggy
Parranpäristäjä
Viestit: 78
Liittynyt: Su Heinä 21, 2019 1:19 pm

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja Hello Piggy » To Touko 07, 2020 9:32 am

Onko nimeä tiedossa?

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12536
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Harjavalta: 16-vuotias tyttö puukotti 52-vuotiasta naista lastensuojelyksikön tiloissa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Touko 07, 2020 10:20 am

Hello Piggy kirjoitti:
To Touko 07, 2020 9:32 am
Onko nimeä tiedossa?
Ei. Kait. Mutta on kuulemma saanut hyytävän liikanimen. Näin tietää sanoa aina valpas Satakunnan Kansa:
Tällainen oli 16-vuotiaan laatima murhasuunnitelma: Piilotti tekovälineet huoneeseensa, houkutteli uhrin paikalle, sammutti valot ja hyökkäsi haarukka kädessä raivon vallassa

Se olisi ollut suunniteltu ja kylmäverinen täysin poikkeuksellinen luku Satakunnan rikoshistoriassa. Alaikäisen tekemä tuplamurha. Lokakuisesta perjantaista tuli Harjavallassa verinen ja pelottava, mutta ihmishenget säästyivät kuin ihmeen kaupalla.

Tekohetkellä 16-vuotiaan, myöhemmin hyytävällä liikanimellä tunnetuksi tulleen tytön laatima murhasuu...
6.5.2020 11.10 – PÄIVITETTY 6.5.2020 16.57

alleviivaus dl

Mikä tuo liikanimi sitten on? Ehken etunimestä johdettu esim. Veitsi-Vilma, Silpoja-Sanni, Murha-Maija...
Mainittakoon vielä, että Satakunnan kansan mukaan teko oli erittäin raaka ja julma sekä kidutuksenomainen.

Tästä tytön tylleröstä saatamme tulevaisuudessa kuulla lisää...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin