Raaka pahoinpitely ja sieppaus Espoossa 4/2019

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12424
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Raaka pahoinpitely ja sieppaus Espoossa 4/2019

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Elo 30, 2019 11:15 am

Poliisi epäilee: Nuori mies siepattiin ja pahoinpideltiin raa’asti Espoossa, motiivina ilmeisesti mustasukkaisuus

Poliisi on tutkinut tapausta tapon yrityksenä, törkeänä ryöstönä, ampuma-aserikoksena ja törkeänä vapaudenriistona.

POLIISI on saanut valmiiksi tutkinnan, jossa naiseen liittyvän mustasukkaisuuden epäillään johtaneen silmittömään väkivallantekoon Espoossa.

Uhrina oli 20-vuotias mies, joka pakotettiin aseella uhkaamalla auton takakonttiin, ryöstettiin ja pahoinpideltiin raa’asti viime huhtikuussa.

Rikoksesta epäiltyjä on poliisin mukaan kaikkiaan kuusi.

LÄNSI-UUDENMAAN poliisi sai esitutkinnan aikana selville, että uhri oli viety pahoinpideltäväksi hallirakennukseen Espooseen. Poliisi epäilee, että häntä pahoinpideltiin useiden tuntien ajan muun muassa nyrkkiraudalla, sähkölamauttimella ja teräaseella.

”Mies sai pahoinpitelyn seurauksena lukuisia vakavia vammoja, kuten luunmurtumia ja kallonsisäistä verenvuotoa. Lisäksi hänen korvaansa oli leikattu”, Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti esitutkinnan päättymisen yhteydessä.

Epäillyt ovat olleet tutkintaa johtaneen rikoskomisario Teemu Värtisen mukaan melko vaitonaisia teosta ja sen motiiveista.

”Tutkinnassa on kuitenkin todennäköiseksi motiiviksi selvinnyt naiseen liittyvä mustasukkaisuus”, Värtinen sanoo.

Poliisin mukaan tekijät ryöstivät uhrin vaatteet ja muun omaisuuden pahoinpitelyn yhteydessä. Osa tavaroista löytyi hieman myöhemmin Sipoosta, jossa Itä-Uudenmaan poliisi otti vihjeiden perusteella kiinni useita miehiä.

Kiinniotetut olivat pyrkineet pääsemään polttamalla eroon pahoinpitelyyn liittyvästä puutavarasta sekä uhrin vaatteista.

POLIISI EPÄILEE kahden miehen olevan rikoksen päätekijöitä, ja tapausta tutkitaan heidän osaltaan tapon yrityksenä, törkeänä ryöstönä, ampuma-aserikoksena ja törkeänä vapaudenriistona. Miehet ovat 28- ja 32-vuotiaita.

Neljä muuta miestä ovat epäiltyinä rikoksentekijän suojelemisesta.

Epäillyt päätekijät ovat olleet vangittuina huhtikuusta alkaen. Heidät passitettiin tutkintavankeuteen todennäköisin syin vakavista rikoksista epäiltyinä.

VÄRTINEN KUVAILEE rikosta tekotavaltaan poikkeuksellisen raa’aksi.

”Kokonaisuutena tämän kaltaisia rikoksia ole tutkinnassa usein.”

Juttu on nyt siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Mikäli syytteitä nostetaan, alkaa asian käsittely aikanaan käräjäoikeudessa.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006221354.html
30.8. 9:20, Päivitetty: 30.8. 10:02

Aiheesta myös IltaSanomissa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Silkkis
Alokas
Viestit: 27
Liittynyt: To Tammi 24, 2019 4:47 pm

Re: Raaka pahoinpitely ja sieppaus Espoossa 4/2019

Viesti Kirjoittaja Silkkis » Pe Elo 30, 2019 2:12 pm

No huhhuh. Ehkä jotenkin ymmärtäisin jos kyseessä olisi Todella iso velka, siis todellinen velka, ei keksitty tai mielivaltaisesti korolla nostettu mitä viimeaikoina on nämä velanperinnät aika yleisesti olleet. Mustasukkaisuudesta? Ja 6 miehen voimin. On olleet kyllä varsinaisia Alfoja liikkeellä. Järki jäänyt jonnekin matkan varrelle. Ei hyvää päivää...

Fire
Alibin kestotilaaja
Viestit: 333
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Raaka pahoinpitely ja sieppaus Espoossa 4/2019

Viesti Kirjoittaja Fire » Su Syys 01, 2019 5:18 am

On melkoinen tuhkapillu ollut kun on saanut 6 "aikuista miestä" mustasukkaisuuden kourissa ryhtymään tapon yritykseen, törkeään ryöstöön, vapaudenriistoon jne.

Miten tämä saa taas aikaan etnistä värinää.
"SKP perusti samoihin aikoihin Terijoen hallituksen jonka avustuksella Neuvostoliitto aloitti Talvisodan Suomea vastaan. SKP (Suomen Kommunistinen Puolue) on Suomen hallituksessa olevan Vasemmistoliiton edeltäjä."

JosefMengele

Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » Ma Loka 21, 2019 11:53 pm

Nuori helsinkiläismies muilutettiin espoolaiseen varastohalliin, jossa hänet sidottiin ja häntä kidutettiin julmasti

-Silvottu mies pääsi lopulta Jorvin sairaalaan tehohoitoon.
-Oikeudessa kävi ilmi, ettei teon motiivi ole ryöstö vaan kosto uhrin yhteydenotosta ex-tyttöystäväänsä.
-Naisen uusi poikaystävä oli tapon yrityksestä tuomittu 29-vuotias espoolaismies.

Rikos tapahtui 29. huhtikuuta Helsingissä ja Espoossa.

Nuori helsinkiläismies tapasi Helsingin Sörnäisissä sovitusti vanhan ystävänsä Amgad Mahmoudin. Mahmoudin seurassa oli Jari Kristian Hämäläinen, joka ajoi Volkswagen Polo -merkkistä autoa.

Helsinkiläismies nousi kyytiin.

Kesken matkan Mahdoud nousi veti esiin ampuna-aseen ja käski ystävänsä auton takakonttiin. Samalla hän otti haltuunsa tämän puhelimen.

Matka joutui varastohalliin Espoon Mikkelään. Siellä helsinkiläinen pakotettiin hallin puiselle parvelle. Hänen jalkansa sidottiin nippusiteillä kiinni toisiinsa ja kädet väännettiin selän taakse.

Sitten Mahmoud ja Hämäläinen alkoivat hutkia sidottua miestä puisella kepillä (ilmeisesti harjanvarsi, joka sittemmin katkesi).

Todistekuva talteen pilveen
Kaksikolla oli sähkölamautin, jolla he antoivat ainakin kahdesti uhrilleen iskun kaulaan. Hämäläinen iski miestä nyrkkiraudalla kasvoihin.

Uhri menetti tajuntansa.

Pahoinpitely jatkui siitä huolimatta. Kiduttajakaksikko yritti leikata teräaseella uhrinsa korvaa. Jollakin teräaseella hänen vartaloaan myös viillettiin ja pistettiin.

Uhrilta riisuttiin pois vereentyneet vaatteet.

Tajuttomasta, verisestä ja ulosteisesta uhrista otettiin kuva hänen omalla iPhone-puhelimellaan. Kyseinen kuva löytyi myöhemmin pilvipalvelusta poliisitutkinnassa.

Jorviin teholle
Mahmoud ja Hämäläinen anastivat uhrinsa puhelimen, pankkikortin, merkkilenkkikengät ynnä muuta irtaimistoa yhteensä ainakin 1 500 euron arvosta.

Lopulta kiduttajakaksikko lopetti väkivallan. He toimittivat uhrinsa Espoon Suvelaan, jossa uhrin tutut hakivat tämän hoitoonsa. Auttajat toimittivat miehen läheiseen Jorvin sairaalaan, jossa hän joutui teho-osastolle.

Mahmoudin ja Hämäläisen apurit siivosivat tapahtumapaikan. Vereentyneitä puisia parvirakenteita sekä uhrin päällä olleita vaatteita poltettiin seuraavana päivänä Sipoossa.

Uhri selvisi hengissä.

Hänen kiduttajansa otettiin kiinni vielä seuraavan vuorokauden aikana.

Kuvatallenteet avainroolissa
Uhri oli vähäsanainen poliisikuulusteluissa. Epäillyt puolestaan vaikenivat kokonaan.

Sama puhumaton linja jatkui Espoossa käräjäsalissa. Syytetyt kieltäytyivät vastaamasta kysymyksiin.

Uhri todisti asiassaan ensimmäisenä päivänä, mutta jäi pois seuraavana päivänä kun kuulemista olisi pitänyt jatkaa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus totesi asianomistajan pelkäävän Mahmoudia ja Hämäläistä. Käräjäoikeus katsoi lopulta, että asia pitää ratkaista uhrin esitutkintakertomuksen pohjalta – ilman asianomistajan läsnäoloa.

Tuomio pystyttiin antamaan tässä hankalassa tilanteessa, koska syyttäjällä oli asianomistajan kertomuksesta riippumatonta näyttöä kuten varastohallin valvontakameran tallenne, uhrin sairauskertomukset että poliisin iCloud-pilvestä saama kidutuskuva.

Tuo kuva puhui puolestaan.

Tyttöystävän kertomus
Alkuperäiset syytteet olivat törkeä ryöstö ja törkeä vapaudenriisto. Oikeudessa kävi kuitenkin ilmi, että omaisuuden anastaminen oli ollut vain toissijainen rikos. Se oli tehty lähinnä harhautusmielessä.

Väkivallan taustalla oli todellisuudessa se, että helsinkiläismies oli soittanut Hämäläisen silloiselle naisystävälle joka oli hänen entinen naisystävänsä.

Kyseinen nuori nainen todisti oikeudessa. Oikeus pystyi kuulemaan häntä todistajan asemassa, koska hän ei ollut Hämäläisen vaimo tai avovaimo.

Naisen mukaan uhri oli puhelimessa kysynyt neuvoja, miten menetellä piilolinssien kanssa. Lisäksi helsinkiläismies oli kysynyt entiseltä tyttösystävältään, miten tällä menee.

Pahaksi onneksi nainen oli maininnut tuosta puhelusta Hämäläiselle.

Myös uhrin äiti todisti oikeudessa. Hän kertoi nuoren naisen lailla, että tämä oli ollut myös hänen poikansa tyttöystävä.

Ehdonalaisessa vapaudessa
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 29-vuotiaan Jari Kristian Hämäläisen neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio luettiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Vankila on Hämäläiselle tuttu paikka, sillä Espoon käräjäoikeus tuomitsi hänet kesäkuussa 2013 tapon yrityksestä kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen.

Uuden rikoksensa Hämäläinen teki vanhan rangaistuksena koeajalla, Hän oli päässyt kesällä 2018 ehdonalaiseen vapauteen. Vanhan tuomion jäännösrangaistus yhdistettiin uuteen tuomioon.

Vantaan vankilaan
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus totesi, että Amgad Mahmoudin syyllisyys on hieman pienempi kuin Hämäläisen. Mahmoud sai neljän vuoden vankeusrangaistuksen.

Myös Mahmoudilla on rikostaustaa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet ryöstöstä viime tammikuussa. Tammikuinen neljän kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus yhdistettiin uuteen tuomioon.

32-vuotias Mahdoud on helsinkiläinen mutta asunut viime ajat virallisesti Ruotsissa.

Käräjäoikeus passitti molemmat miehet Vantaan vankilaan.

Tuore tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4fbb ... dc48c88e29

Sonderkommando
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 54
Liittynyt: Pe Syys 13, 2019 1:35 am

Re: Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen

Viesti Kirjoittaja Sonderkommando » Ti Loka 22, 2019 12:22 am

Kuulostaa luotettavalta ja ystävälliseltä kaksikolta. Todennäköisesti molempien idioottien tulevaisuudesta saamme lukea lisää tältä palstalta. Se 8v napsahti tästä: https://www.murha.info/rikosfoorumi/vie ... hp?t=15372

Veljeksille vankeutta silmittömästä väkivallasta Espoosta

Viittaus toiseen ketjuun nimikoitu
-NILS-
-Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla.

Tukulti-Ninurta I
Alibin satunnaislukija
Viestit: 126
Liittynyt: Pe Touko 23, 2008 12:26 pm

Re: Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen

Viesti Kirjoittaja Tukulti-Ninurta I » Ti Loka 22, 2019 12:25 am

Taitaa olla tämä paskakasa aika veijari kiusaamaan puolustuskyvyttömiä, tai tekee heidät sellaiseksi ennen muilutusta. Tämänlaiset ihmisroskat vois ihan hyvin lobotomian avulla sattaa suljetulle loppuiäksi pois yhteiskunnasta tai manipuloida niin kauan että psyke pettää ja sen jälkeen lääkkeillä turruttaa vihannekseksi. Kuka oileastaan kaipaisi tuollaista saastaa?
" Silmä silmästä, Hammaskeiju hampaasta! "

tokkaukko
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen

Viesti Kirjoittaja tokkaukko » Ti Loka 22, 2019 12:24 pm

Kun googlettaa Jari Kristian Hämäläinen niin löytyy vaikka mitä tempauksia ja aina "veljekset" eli lienee sama veljeskaksikko Tero ja Jari,millon hakataan naiset,millon niiden exät ja välissä painetaan pitkää päivää monialarikollisena,poltetaan autoja,ajellaan piripäissään,vedetään käteen rapussa ja pöllitään kaikkea,jo 15 vuotiaana kaverista on kuva ku missä lie hatkassa ollu.
Ei voi olla kuin yksi tällainen Jari Kristian Hämäläinen Espoosta/Helsingistä.

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2104
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ti Loka 22, 2019 12:44 pm

Tempauksen sponsoroinut Volkswagen ja Apple? Mikähän merkitys näillä tuotteilla oli rikokseen?

Calamity Jane
Tarkastaja Morse
Viestit: 950
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane » Ti Loka 22, 2019 12:46 pm

Siinä on Hämäläisten veljesten kasvatus , mennyt täysin päin peräluukkua!
Oliko molemmat vanhemmat juoppoja vai mitä? Kaikki ne lisääntyykään. Pistää todella vihaksi. Jospa karma korjaisi , nämä heittiöt pois ilmaa pilaamasta.
Niin monet kerrat tähän rantaan olemme tulleet ennenkin. Jättäneet kahdet jäljet santaan. Nyt yhdet vain vie takaisin.

tokkaukko
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen

Viesti Kirjoittaja tokkaukko » Ti Loka 22, 2019 2:19 pm

Kohta joku nainen kirjottaa täällä että haluais tavata Jarin,rakastaa sitä jo nyt. :shock:
Jari on niitä rentoja renttuja joita naiset kaipaa aina.Se tekee mitä haluaa,ei käy töisä mutta juo kyllä koska sitä ahistaa aina.Makia kotona tuomonen peli.

Ei varmasti ole tylsää,ei ole rauhallista ja tekemätöntä päivää!

Rubiskreebeli
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 653
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli » Ti Loka 22, 2019 6:28 pm

Paljonkohan näillekin veljeksille on kupattu verorahoja? Muutama vuosi jalkapuuta kauppatorilla tekis eetvarttia näille. Ja toki tuolle rikostoverille jonka nimi ei nyt ulkomuistista irtoa.

Smirre
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 681
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen

Viesti Kirjoittaja Smirre » Ti Loka 22, 2019 8:56 pm

Taitaa olla vankilatkin täynnä pelkkää roskasakkia,kun tällaiset niistä pääsee ulos elävänä...
Tua suamenkiäli on nii vaikiata.Mutta se onki keksitty kiäli.Agricolako sen loi?Tulevaisuuren kiälen määrää Afrigolat.

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2128
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen

Viesti Kirjoittaja putsari » Ti Loka 22, 2019 11:44 pm

Muhmutti näyttäisi siirtyneen Suomesta länteen sijaitsevalle aavikkokansojen maalle, jota ennen kansankodiksi kutsuttiin. Jotain vanhoja kamppailulajiharrastajia. Tehtävänä lienee ollut varmistaminen.

Aiheesta oli kaksi ketjua. Ne yhdistetty
-NILS-
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Vastaa Viestiin