Törkeästi käyttäytyvä tuomari hyllytetty. Kukahan tämä on ?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Alex Smith
Sammakkoprofessori
Viestit: 485
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Törkeästi käyttäytyvä tuomari hyllytetty. Kukahan tämä on ?

Viesti Kirjoittaja Alex Smith » Ti Loka 22, 2019 6:40 pm

Törkeästi käyttäytyvä käräjätuomari hyllytetty rikosjutuista Vantaalla – poliisit peloissaan, syyttäjät raivoissaan: ”Käsittämättömän arroganttia”

Selvityspyynnön mukaan poliisit pelkäävät nöyryyttävää käräjätuomaria pakkokeinoistunnoissa.
Vantaan käräjäoikeudessa toimivan tuomarin käytös on saanut juristit, syyttäjät ja poliisin takajaloilleen.
Kertomusten mukaan tuomari on asenteellinen, solvaa asianosaisia ja vaatii mahdotonta näyttöä vangitsemisistunnoissa.
Tuomarin työskentely on nyt valvottua.
Tikkurilan oikeustalolla kuohuu. Käräjätuomarin asiaton käytös on johtanut valvontaan ja osittaiseen hyllytykseen rikosasioista. Arkistokuva.Tikkurilan oikeustalolla kuohuu. Käräjätuomarin asiaton käytös on johtanut valvontaan ja osittaiseen hyllytykseen rikosasioista. Arkistokuva.
Tikkurilan oikeustalolla kuohuu. Käräjätuomarin asiaton käytös on johtanut valvontaan ja osittaiseen hyllytykseen rikosasioista. Arkistokuva. KARI PEKONEN
Suomen Asianajajaliitto ja poliisin tutkinnanjohtajat ovat laajasti kyllästyneitä Itä-Uudellamaalla, entisessä Vantaan käräjäoikeudessa työskennelleen käräjätuomarin toimintaan.

Helsingin hovioikeus tiedottaa, että Asianajajaliitto on pyytänyt tuomarin työskentelystä muodollista selvitystä. Hovioikeus on vastannut selvityspyyntöön ja ilmoittaa, että tuomarin työtä seurataan jatkossa tarkasti. Kokemusten mukaan tuomari käyttäytyy asiattomasti, nöyryyttävästi ja vaikuttaa jopa asenteelliselta käsiteltävää asiaa kohtaan.

Mies on toiminut myös pakkokeinotuomarina ja tehnyt päätöksiä rikoksesta epäiltyjen vangitsemisesta. Toimenpide on poliisin esitutkintatyön kannalta usein kriittisimmästä päästä.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella työskentelevä rikoskomisario kertoo hovioikeuden mukaan, että tuomari esiintyy pakkokeinoistunnoissa kuin niissä käsiteltäisiin jo lopullista syyllisyyttä. Tutkinnanjohtajan mukaan tuomari vaatii poliisilta jo pääkäsittelyyn verrattavaa näyttöä, vaikka kiinniotosta on ehtinyt kulua vasta kolme päivää. Tuomari ”hallitsee tilaa ja ”kyykyttää” vaatimuksen esittäjää. Rikoskomisarion mukaan tuomari yrittää ”saada kohteelle jauhot suuhun keinoja kaihtamatta”.

Heittelee papereita ja solvaa
Hovioikeus listaa kannanotossaan lisää kertomuksia tuomarin toiminnasta. Tutkinnanjohtajat ovat alkaneet vältellä kyseisen tuomarin pakkokeinoistuntoja ja yrittävät siirtää niitä sellaisille viikoille, kun mies ei ole pakkokeinopäivystyksessä. Pääkäsittelyissä puolestaan syyttäjät ovat kiukustuneet käytöksestä.

– Käräjätuomari suuttui ja hermostui minuun useita kertoja sekä valmisteluistunnon että pääkäsittelyn aikana. Hän puhui minulle alentavaan ja ikävään sävyyn sekä kyseenalaisti osaamistani. Oikeudenkäynti oli nöyryyttävä kokemus, kirjoittaa palautteenantaja.

– En ole koskaan koko noin 10 vuoden oikeudenkäyntiavustajaurani aikana kohdannut niin ennakkoasenteellista käsittelyä kuin mikä on kokemukseni [tuomarin] johtamassa oikeudenkäynnissä, arvioi toinen.

– Tuomarin esiintyminen, kuten papereiden heittely allekirjoittaneelle, epäasiallinen kielenkäyttö ja menettely suullisessa valmisteluistunnossa –– muodostivat perustellun syyn epäillä hänen mahdollisuuttaan ratkaista asia objektiivisilla perusteilla.

– Pidän tällaista ennakkoasennoitumista ja ylipäätään käyttäytymistä suorastaan käsittämättömän arroganttina.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5017 ... 4161226e70
Likeavirgin kirjoitti: ↑
Jos valkoisia on 5 krt enemmän kuin mustia niin poliisi on ampunut todella paljon enemmän mustia suhteessa valkoisiin. Jotta suhde olisi edes sama olisi valkoisia pitänyt kuolla yli 1150kpl. Ei ihme, että ihmiset ovat raivoissaan.

Rubiskreebeli
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 678
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Törkeästi käyttäytyvä tuomari hyllytetty. Kukahan tämä on ?

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli » Ti Loka 22, 2019 6:43 pm

Juu ja olisi kiva saada yksityiskohtaisempaa tietoa mitä nämä tuomarin vaatimukset ovat olleet ja mihin päin on ollut ns. kallellaan.

Kkalle
Alokas
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Heinä 27, 2015 12:45 am

Re: Törkeästi käyttäytyvä tuomari hyllytetty. Kukahan tämä on ?

Viesti Kirjoittaja Kkalle » Ti Loka 22, 2019 6:49 pm

Takuulla neekeri tai akbar

Smirre
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 701
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Törkeästi käyttäytyvä tuomari hyllytetty. Kukahan tämä on ?

Viesti Kirjoittaja Smirre » Ti Loka 22, 2019 7:40 pm

Joko on ikäloppu?Monilla alkanut dementia saattaa oireilla jopa turhana kiukutteluna.
Ja paskaako tällaisia "tarkkaillaan".Kaiketi yritetään keksiä keino päästä sievästi eroon.Ettei tuomari kiukuissaan paljasta jotain....
Tua suamenkiäli on nii vaikiata.Mutta se onki keksitty kiäli.Agricolako sen loi?Tulevaisuuren kiälen määrää Afrigolat.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7384
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Törkeästi käyttäytyvä tuomari hyllytetty. Kukahan tämä on ?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Loka 22, 2019 8:01 pm

Kkalle kirjoitti:
Ti Loka 22, 2019 6:49 pm
Takuulla neekeri tai akbar
Ei ole sinun leiriläinen kuumakalle, vaikka sairaalle ja mielivaltaiselle vaikuttaakin. Tuomarin virka vaatii koulutuksen ja rekrytointivaatimusten täyttämisen, eivätkä työvoimapulan paikkaajat ole oikein tässä vahvoilla (syrjintä!).
Kuten Smirre tuumasi, niin jotkut alkavat aivosairaudetkin voivat aiheuttaa tämänlaista, koska tuskinpa aina ollut tällainen vai onko joku juttu katkaissut kamelin selän?
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Gurney
Lovejoy
Viestit: 1747
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Törkeästi käyttäytyvä tuomari hyllytetty. Kukahan tämä on ?

Viesti Kirjoittaja Gurney » Ti Loka 22, 2019 8:10 pm

Jotenkin sitä kuvittelisi, että tuomareiden nimet olisivat yleistä tietoa. Mutta ei.

Siinä olen OAK kanssa samaa mieltä, että yksikään muslimi tai muu pakoloinen ei todellakaan pysty opiskelemaan tuomariksi. Never, ainakaan missään länsimaassa, älykkyys ei vaan riitä.

Laamanni Timo Heikkinen on kuitenkin tämän kusipään esimies.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Vastaa Viestiin