Oletko nähnyt tätä miestä? Epäillään 16 asuntomurron sarjasta – ilmoita havaintosi poliisille

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Columbo
Viestit: 2365
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Oletko nähnyt tätä miestä? Epäillään 16 asuntomurron sarjasta – ilmoita havaintosi poliisille

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Marras 14, 2019 1:16 pm

Oletko nähnyt tätä miestä? Epäillään 16 asuntomurron sarjasta – ilmoita havaintosi poliisille


Kuva
Poliisi etsii miestä, jonka uskotaan liittyvän asuntomurtosarjaan pääkaupunkiseudulla.

Oletko nähnyt tätä miestä? Helsingin poliisi kaipaa havaintoja henkilön liikkeistä asuntomurtosarjan selvittämiseksi.

Poliisi tutkii pääkaupunkiseudulla junaradan varrella sijaitsevien omakotitalojen murtosarjaa. Poliisi epäilee, että yhteensä 16 eri asuntoon Helsingissä ja Vantaalla on murtauduttu 22.9.–12.10. välisenä aikana.

Yksi romanian kansalainen on vangittu todennäköisin syin epäiltynä törkeistä varkauksista tapaukseen liittyen.

– Asunnoista anastettiin tekojen yhteydessä lähinnä erilaista arvotavaraa, kuten koruja ja elektroniikkaa. Omaisuuden arvo on yhteensä kymmeniä tuhansia euroja. Anastetusta tavarasta iso osa on edelleen kateissa, rikoskomisario Pertti Sovelius kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi julkaisi toisen epäillyn kuvan ja toivoo vihjeitä miehen liikkeistä. Poliisin mukaan miehen uskotaan majoittuneen Vantaan Tikkurilan alueella. Poliisi pyytää havainnot osoitteeseen [email protected].

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ole ... le/7624742

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11813
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oletko nähnyt tätä miestä? Epäillään 16 asuntomurron sarjasta – ilmoita havaintosi poliisille

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Marras 21, 2019 11:06 am

Missä laajasta murtosarjasta vangittu mies vietti yönsä? Poliisi toivoo tietoja kuvan miehen majapaikasta ja kymmenien tuhansien eurojen arvoisen saaliin kätköpaikasta

Poliisi pyytää yhä yleisövihjeitä siitä, missä laajasta murtosarjasta epäilty ulkomaalaismies on majoittunut rikosten välillä.

Poliisi pyysi viime viikolla rikoksista vangitun romanialaismiehen aiemmista olinpaikoista. Toiveena on löytää myös rikoksissa viety omaisuus. Poliisi toivoo, että joku tietäisi, missä henkilö on majoittunut tai että joku tunnistaisi miehen vuokralaisekseen.
– Edelleen on etsinnässä paikka, jossa kyseinen herra on majoittunut, rikoskomisario Pertti Sovelius kertoo.

Väärinymmärrys johti vääriin havaintoihin
Poliisin tiedotetta on aiemmin tulkittu väärin, ja poliisi on saanut ilmeisen virheellisiä vihjeitä miehen olinpaikasta epäillyn ollessa varmassa tallessa putkan puolella.

Viimeksi tänään Pirkanmaalta saatiin väärä havainto miehestä.

Miehen epäillyt ryöstöt ovat tapahtuneet syyskuun 22. päivän ja lokakuun 12. päivän välillä. Rikoksen kohdistuivat 16 junaradan varrella sijaitsevaan omakotitaloon Helsingissä ja Vantaalla.

Viettänyt aikaa Itä-Vantaalla
Mies otettiin kiinni 12. lokakuuta, eikä hänellä tuolloin ollut hallussaan juurikaan omaisuutta asunnoista, jossa hänen uskotaan aiemmin luvatta vierailleen.
– Ikään kuin rysän päältä saatiin kiinni. Todennäköinen olettamus on, että majapaikassa olisi etsittävissä sitä omaisuutta, rikoskomisario Sovelius kertoo.

Miehet tiedetään pyörineen Vantaan Tikkurilan alueella, joten majapaikkakin on todennäköisesti samalla alueella. Poliisin mukaan ulkomaiset rikolliset majoittuvat tyypillisesti esimerkiksi airbnb-tyyppisissä majoituksissa, ja poliisi epäileekin miehen yöpyneen yksityishenkilön omistamassa asunnossa.

Kymmenien tuhansien arvoinen saalis
Mies on ollut jo yli kuukauden poliisin hoteissa. Poliisin arvio on, että vuokranantajakin olisi todennäköisesti jo havahtunut vuokralaisensa kadonneen.

Poliisi pitää mahdollisena myös sitä, että rikoshyötyä on jo lähetetty pois maasta, mutta se haluaisi saada asian kunnolla selvitettyä. Pois ei myöskään ole suljettu sitä, että miehen majoittaja on ollut tietoinen tämän rikollisista toimista, eikä ole siksi halunnut ilmoittaa tietojaan poliisille.

Murroissa on viety pääasiassa koruja ja elektroniikkaa, eikä kokonaisarviota viedyn omaisuuden arvosta ole vielä tehty. Poliisin mukaan tapauksessa puhutaan kuitenkin kymmenien tuhansien eurojen arvoisesta omaisuudesta.

Poliisi pyytää havainnot osoitteeseen [email protected].
mtvuutiset.fi
19.11.2019 15:03

En laittanut artikkelissa ollutta kuvaa, sillä se on sama kuin edellisessä postauksessa.
...missä laajasta murtosarjasta epäilty ulkomaalaismies on majoittunut rikosten välillä.
Kavereittensa luona. Suomessa asuu tuhansia, ellei peräti kymmeniä tuhansia ihmisiä, joista viranomaisilla ei ole mitään käsitystä. Heitä on mm. väärillä henkilötiedoilla, sillä Suomeenhan voi periaatteessa saapua kuka tahansa ja milloin tahansa.
Miehen epäillyt ryöstöt
Onko hän siis käyttänyt väkivaltaa tai uhannut sill' murtoja tehdessään? Ryöstön määritelmä: Sellaista väkivaltaa tai uhkausta käyttämällä pakottaa toisen luopumaan taloudellisesta edusta, johon rikoksentekijällä tai sillä, jonka puolesta hän toimii, ei ole laillista oikeutta, on tuomittava ryöstöstä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Raven7.62
Alibin satunnaislukija
Viestit: 106
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Oletko nähnyt tätä miestä? Epäillään 16 asuntomurron sarjasta – ilmoita havaintosi poliisille

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 » To Marras 21, 2019 6:28 pm

Miksi en yllättynyt ihon väristä sekä kansalaisuudesta lainkaan ennen kuin aukaisin jutun ja näin kuvan. Onko K(y)RP antanut vielä koskaan arviota montako paperitonta tänne jäi majailemaan kun pakolais aaltoja oli aina lappia myöden? En löydä edes tuhannen tarkkuudella olevaa arviota mistään.

Avatar
SYLWAR
Komisaario Köster
Viestit: 1776
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Sverige

Re: Oletko nähnyt tätä miestä? Epäillään 16 asuntomurron sarjasta – ilmoita havaintosi poliisille

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » Pe Marras 22, 2019 12:28 am

Muuten ihan jees, mutta tuskin tuo mikään paperiton pakolaisaallon mukana tullut on, jos on sen yhden jo kiinni otetun Romanialaisen kanssa samaa porukkaa. Romania on EU maa joka tarkoittaa silloin sitä, että nämä perkeleet saa pyöriä ja rötöstellä ihan vapaasti 3kk ajan ilman velvollisuutta ilmoittaa edes olevansa maassa. Nämä mestarit on melko riesa täällä svedujen puolella, nämä vie kaiken mahdollisen irtaimen mikä ei ole pultattu kiinni, tai itseasiassa vei kyllä kiinnipultatunkin jos vain on aikaa askarrella. Nyt viimeaikoina nämä on erikoistuneet muiden varkauspuuhien lisäksi nyysimään dieseliä, eikä mitään pikkumääriä, vaan jos jossain on vaikka työkoneita ym muita, niin nämä imee joka tankin kuivaksi, ruotsissa kun näissä käytetään dieseliä, moottoripolttoöljyä täällä ei ole. Joku tolkku noihin EU sisärajoihin olisi aika saada, touhu alkaa olla jo sen verran älytöntä ja härskiä.
"En ole koskaan ollut sitä mieltä, että ihmiset voisi asettaa markkinoiden edelle" -Anne Berner-

Vastaa Viestiin