Useita asuntomurtoja tehneelle romanialaismiehelle yli 4 vuotta vankeutta

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Useita asuntomurtoja tehneelle romanialaismiehelle yli 4 vuotta vankeutta

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Marras 14, 2019 1:16 pm

Oletko nähnyt tätä miestä? Epäillään 16 asuntomurron sarjasta – ilmoita havaintosi poliisille

Kuva
Poliisi etsii miestä, jonka uskotaan liittyvän asuntomurtosarjaan pääkaupunkiseudulla.

Oletko nähnyt tätä miestä? Helsingin poliisi kaipaa havaintoja henkilön liikkeistä asuntomurtosarjan selvittämiseksi.

Poliisi tutkii pääkaupunkiseudulla junaradan varrella sijaitsevien omakotitalojen murtosarjaa. Poliisi epäilee, että yhteensä 16 eri asuntoon Helsingissä ja Vantaalla on murtauduttu 22.9.–12.10. välisenä aikana.

Yksi romanian kansalainen on vangittu todennäköisin syin epäiltynä törkeistä varkauksista tapaukseen liittyen.

– Asunnoista anastettiin tekojen yhteydessä lähinnä erilaista arvotavaraa, kuten koruja ja elektroniikkaa. Omaisuuden arvo on yhteensä kymmeniä tuhansia euroja. Anastetusta tavarasta iso osa on edelleen kateissa, rikoskomisario Pertti Sovelius kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi julkaisi toisen epäillyn kuvan ja toivoo vihjeitä miehen liikkeistä. Poliisin mukaan miehen uskotaan majoittuneen Vantaan Tikkurilan alueella. Poliisi pyytää havainnot osoitteeseen [email protected].

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ole ... le/7624742

Otsikko päivitetty
-NILS-

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12553
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oletko nähnyt tätä miestä? Epäillään 16 asuntomurron sarjasta – ilmoita havaintosi poliisille

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Marras 21, 2019 11:06 am

Missä laajasta murtosarjasta vangittu mies vietti yönsä? Poliisi toivoo tietoja kuvan miehen majapaikasta ja kymmenien tuhansien eurojen arvoisen saaliin kätköpaikasta

Poliisi pyytää yhä yleisövihjeitä siitä, missä laajasta murtosarjasta epäilty ulkomaalaismies on majoittunut rikosten välillä.

Poliisi pyysi viime viikolla rikoksista vangitun romanialaismiehen aiemmista olinpaikoista. Toiveena on löytää myös rikoksissa viety omaisuus. Poliisi toivoo, että joku tietäisi, missä henkilö on majoittunut tai että joku tunnistaisi miehen vuokralaisekseen.
– Edelleen on etsinnässä paikka, jossa kyseinen herra on majoittunut, rikoskomisario Pertti Sovelius kertoo.

Väärinymmärrys johti vääriin havaintoihin
Poliisin tiedotetta on aiemmin tulkittu väärin, ja poliisi on saanut ilmeisen virheellisiä vihjeitä miehen olinpaikasta epäillyn ollessa varmassa tallessa putkan puolella.

Viimeksi tänään Pirkanmaalta saatiin väärä havainto miehestä.

Miehen epäillyt ryöstöt ovat tapahtuneet syyskuun 22. päivän ja lokakuun 12. päivän välillä. Rikoksen kohdistuivat 16 junaradan varrella sijaitsevaan omakotitaloon Helsingissä ja Vantaalla.

Viettänyt aikaa Itä-Vantaalla
Mies otettiin kiinni 12. lokakuuta, eikä hänellä tuolloin ollut hallussaan juurikaan omaisuutta asunnoista, jossa hänen uskotaan aiemmin luvatta vierailleen.
– Ikään kuin rysän päältä saatiin kiinni. Todennäköinen olettamus on, että majapaikassa olisi etsittävissä sitä omaisuutta, rikoskomisario Sovelius kertoo.

Miehet tiedetään pyörineen Vantaan Tikkurilan alueella, joten majapaikkakin on todennäköisesti samalla alueella. Poliisin mukaan ulkomaiset rikolliset majoittuvat tyypillisesti esimerkiksi airbnb-tyyppisissä majoituksissa, ja poliisi epäileekin miehen yöpyneen yksityishenkilön omistamassa asunnossa.

Kymmenien tuhansien arvoinen saalis
Mies on ollut jo yli kuukauden poliisin hoteissa. Poliisin arvio on, että vuokranantajakin olisi todennäköisesti jo havahtunut vuokralaisensa kadonneen.

Poliisi pitää mahdollisena myös sitä, että rikoshyötyä on jo lähetetty pois maasta, mutta se haluaisi saada asian kunnolla selvitettyä. Pois ei myöskään ole suljettu sitä, että miehen majoittaja on ollut tietoinen tämän rikollisista toimista, eikä ole siksi halunnut ilmoittaa tietojaan poliisille.

Murroissa on viety pääasiassa koruja ja elektroniikkaa, eikä kokonaisarviota viedyn omaisuuden arvosta ole vielä tehty. Poliisin mukaan tapauksessa puhutaan kuitenkin kymmenien tuhansien eurojen arvoisesta omaisuudesta.

Poliisi pyytää havainnot osoitteeseen [email protected].
mtvuutiset.fi
19.11.2019 15:03

En laittanut artikkelissa ollutta kuvaa, sillä se on sama kuin edellisessä postauksessa.
...missä laajasta murtosarjasta epäilty ulkomaalaismies on majoittunut rikosten välillä.
Kavereittensa luona. Suomessa asuu tuhansia, ellei peräti kymmeniä tuhansia ihmisiä, joista viranomaisilla ei ole mitään käsitystä. Heitä on mm. väärillä henkilötiedoilla, sillä Suomeenhan voi periaatteessa saapua kuka tahansa ja milloin tahansa.
Miehen epäillyt ryöstöt
Onko hän siis käyttänyt väkivaltaa tai uhannut sill' murtoja tehdessään? Ryöstön määritelmä: Sellaista väkivaltaa tai uhkausta käyttämällä pakottaa toisen luopumaan taloudellisesta edusta, johon rikoksentekijällä tai sillä, jonka puolesta hän toimii, ei ole laillista oikeutta, on tuomittava ryöstöstä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Raven7.62
Alibin satunnaislukija
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Oletko nähnyt tätä miestä? Epäillään 16 asuntomurron sarjasta – ilmoita havaintosi poliisille

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 » To Marras 21, 2019 6:28 pm

Miksi en yllättynyt ihon väristä sekä kansalaisuudesta lainkaan ennen kuin aukaisin jutun ja näin kuvan. Onko K(y)RP antanut vielä koskaan arviota montako paperitonta tänne jäi majailemaan kun pakolais aaltoja oli aina lappia myöden? En löydä edes tuhannen tarkkuudella olevaa arviota mistään.

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2165
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Oletko nähnyt tätä miestä? Epäillään 16 asuntomurron sarjasta – ilmoita havaintosi poliisille

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » Pe Marras 22, 2019 12:28 am

Muuten ihan jees, mutta tuskin tuo mikään paperiton pakolaisaallon mukana tullut on, jos on sen yhden jo kiinni otetun Romanialaisen kanssa samaa porukkaa. Romania on EU maa joka tarkoittaa silloin sitä, että nämä perkeleet saa pyöriä ja rötöstellä ihan vapaasti 3kk ajan ilman velvollisuutta ilmoittaa edes olevansa maassa. Nämä mestarit on melko riesa täällä svedujen puolella, nämä vie kaiken mahdollisen irtaimen mikä ei ole pultattu kiinni, tai itseasiassa vei kyllä kiinnipultatunkin jos vain on aikaa askarrella. Nyt viimeaikoina nämä on erikoistuneet muiden varkauspuuhien lisäksi nyysimään dieseliä, eikä mitään pikkumääriä, vaan jos jossain on vaikka työkoneita ym muita, niin nämä imee joka tankin kuivaksi, ruotsissa kun näissä käytetään dieseliä, moottoripolttoöljyä täällä ei ole. Joku tolkku noihin EU sisärajoihin olisi aika saada, touhu alkaa olla jo sen verran älytöntä ja härskiä.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12553
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Useita asuntomurtoja tehneelle romanialaismiehelle yli 4 vuotta vankeutta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Helmi 09, 2020 1:42 pm

Oikeuslaitos passitti romanialaisrosvon linnaan lihomaan:
Romanialainen ammattivaras vuosiksi vankilaan – 15 asuntomurron kohteena olivat vanhat omakoti- ja rivitalot

Murtovarkauksista tuomittu Ionel Ruica iski talohin junaratojen varrella. Valvontakameroiden kuvat olivat jutussa todisteena. Tämä kuva on Hiekkaharjun asemalta Vantaalta.
Murtovarkauksista tuomittu Ionel Ruica iski talohin junaratojen varrella. Valvontakameroiden kuvat olivat jutussa todisteena. Tämä kuva on Hiekkaharjun asemalta Vantaalta.
Ruica_asemalla.jpg (100.36 KiB) Katsottu 2851 kertaa
Helsingin käräjäoikeus langetti romanialaiselle Ionel Ruicalle 4 v 4 kk vankeustuomion kaikkiaan viidestätoista asuntomurrosta Helsingissä ja Vantaalla.

Murrot tapahtuivat syys-lokakuun 2019 aikana. Kohteet sijaitsivat Helsingissä ja Vantaalla junaradan läheisyydessä. 42-vuotias mies oli syytteessä kaikkiaan 16 törkeästä varkaudesta, mutta yksi syyte hylättiin.

Romanialainen kertoi itse, että hän oli saapunut Suomeen lentokoneella 20. syyskuuta 2019. Mies kertoi lukeneensa netistä, että Suomi on kehittynyt maa ja palkat olivat hyvät. Miehellä oli mukanaan teltta, jossa hän Tikkurilan kulmilla asui.

Murrot tapahtuivat kolmen viikon ajanjaksolla.

Hän oli kertomansa mukaan kerännyt Suomessa pulloja ja kävellyt kaduilla toivoen löytävänsä jonkun, joka voisi kertoa mistä saisi töitä. Töitä ei löytynyt ja mies kertoi epätoivoisessa tilanteessa ajautuneensa tekemään asuntomurtoja. Mies myönsi murroista puolet.

Murrot tehtiin asuntoihin, kun kukaan ei ollut kotona. Kohteet olivat vanhempia omakoti- ja rivitaloja ja niihin tunkeuduttiin sisäpihan puolelta ikkunoista useimmiten kello 19-23 aikaan.

Kolme murtoa tapahtui Puistolassa sekä kaksi Hiekkaharjussa ja Tapanilassa. Muut teot tehtiin Tikkurilassa, Tapaninvainiolla, Pukinmäessä, Rekolassa, Tapaninkylässä, Kulomäessä, Metsolassa ja Tapulikaupungissa.

"Ammattimaisuutta"
Teot olivat nopeita ja pääosin taloista vietiin käteistä rahaa, kelloja, koruja ja helposti rahaksi muutettavaa elektroniikkaa.

Oikeuden mukaan tällaiset seikat osoittivat tekijässä ammattimaisuutta, koska tekijä selvästi tiesi mitä haki ja pyrki välttämään kiinnijoutumisen. Oikeus arveli, että kohteita on tarkkailtu ennalta.

Kaikki kohteet sijaitsivat kävelyetäisyydellä pääradan juna-asemista. Tämä osoittautui myös näytöksi jutussa, koska mies tunnistettiin useasta aseman valvontakamerakuvista. Myös esimerkiksi miehen kengät tunnistetiin kuvista ja murtopaikoilta löytyneiden jalkineen jäljet täsmäsivät miehen kenkiin. Näyttöä löytyi myös miehen matkapuhelinten sijaintitiedoista.

Puhelimesta myös selvisi, että mies oli aina välittömästi tekojen jälkeen hakenut netistä tietoja samanlaisista tavaroista, jotka asianomistajat olivat ilmoittaneet anastetuiksi.

Ruica selitti tätä sillä, että hän vaihtoi ja myi tavaroita Romaniassa nettisivuston kautta ja haut liittyivät näihin.

Käräjäoikeus piti kuitenkin täysin epäuskottavana esimerkiksi sitä, että murtovarkauksista syytetyllä olisi ollut nettisivuillaan Romaniassa myynnissä suomalainen käsi- ja taideteollisuuden liiton ansiomerkki, jollainen juuri oli anastettu Suomessa.

Poliisi otti miehen kiinni 12. lokakuuta. Tuona päivänä hän oli tehnyt kaksi murtoa. Vain näiden kahden teon uhrit saivat omaisuutensa takaisin.

Helsingin poliisista kerrotaan, että se ei selvinnyt mihin Ruica kätki varastettua tavaraa tai lähettikö hän kenties niitä eteenpäin.

Törkeitä varkauksia
Oikeus katsoi teot törkeiksi varkauksiksi. Teot häiritsivät vakavalla tavalla uhrien kotirauhaa ja niistä aiheutui taloudellista vahinkoa.

Syyttäjä vaati koventamisperusteen käyttöä. koska kansainvälisten rikosrekisteritietojen mukaan Ruica on tuomittu asuntomurroista 1990-luvulta alkaen useita kertoja muun muassa Tanskassa, Saksassa ja Romaniassa.

Käräjäoikeus ei uskonut miehen selityksiin työnhausta, vaan katsoi Suomeen tulon tarkoitukseksi ammattimaisten asuntomurtojen tekemisen lyhyessä ajassa. Aiemmat ja nyt Suomessa tehdyt teot osoittivat piittaamattomuutta lain käskyistä ja kielloista.

Oikeus otti rangaistuksen pohjaksi vakavimman murron eli sen jossa anastetun arvo oli suurin. Sen rangaistus määriteltiin 10 kuukauden mittaiseksi koventamisperuste huomioon ottaen.

Yhteisen rangaistuksen mittaamisen periaatteiden – eli kansan kielellä tukkualennuksen – mukaisesti muut murrot toivat 3 kk per teko.

Näin oikeus rangaistus oli yhteensä 4 v 4 kk. Vangittuna ollut mies määrättiin suorittamaan tuomiotaan.

Ionel Ruica määrättiin maksamaan murtojen uhreille ja vakuutusyhtiöille anastetusta omaisuudesta ja korjauskuluista yhteensä 39000 euroa.
mtvuutiset.fi
08.02.2020 08:26
Töitä ei löytynyt ja mies kertoi epätoivoisessa tilanteessa ajautuneensa tekemään asuntomurtoja.
Afrikkalais- ja lähi-itäläistason selityksiä.
...määrättiin maksamaan murtojen uhreille ja vakuutusyhtiöille anastetusta omaisuudesta ja korjauskuluista yhteensä 39000 euroa.
Siitä sitten vaan. Korvauksia odottelemaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin