Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli tuomittiin sakkoihin kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Heisenberg420
Parranpäristäjä
Viestit: 89
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 5:03 pm

Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli tuomittiin sakkoihin kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Viesti Kirjoittaja Heisenberg420 » Ma Marras 18, 2019 2:24 pm

Uhreja on seitsemän.

Poliisiammattikorkeakoulun opettajana toiminutta ylikonstaapelia vastaan on nostettu syytteitä seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalisesta ahdistelusta ja virkavelvollisuuden rikkomisista, kertoo syyttäjä tiedotteessaan.

Uhreja on yhteensä seitsemän.

Ylikonstaapeli on syyttäjän mukaan pidätettynä virastaan. Hän on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin

Aiemmin on kerrottu, että rikoksista epäilty ylikonstaapeli työskenteli voimankäytön opettajana. Epäasiallisen käytöksen on epäilty tapahtuneen sekä virantoimituksessa että vapaa-aikana.

Toinen epäily: Naisopiskelijat ilmoittaneet miesopiskelijan käytöksestä

Helsingin Sanomat uutisoi viime kuussa, että Poliisiammattikorkeakoulussa on selvitetty myös toista seksuaalisen häirinnän epäilyä. Lehden mukaan naisopiskelijat ovat tehneet ilmoituksia miesopiskelijan käytöksestä.

Ilmoitukset koskevat tätä lukuvuotta. Kyse on suullisesta ja fyysisestä häirinnästä. Poliisiammattikorkeakoulu ei kerro häirintää kokeneiden naisten määrää, mutta HS:n tietojen mukaan ilmoitusten tekijöitä on yhteensä neljä.
STT

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 12653.html

Otsikko päivitetty tuomiota vastaavaksi
-NILS-

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Tammi 14, 2020 1:27 pm

Huppu päässä oikeussaliin Tampereella tullut poliisiopettaja sai syytteet naisopiskelijoiden hyväksikäytöstä

Poliisiammattikorkeakoulun ylikonstaapeli kiistää syytteet.

OPETTAJANA Poliisiammattikorkeakoulussa toiminut ylikonstaapeli sai tiistaina syytteet seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalisesta ahdistelusta sekä virkavelvollisuuden rikkomisista Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Poliisimies saapui oikeussaliin hupparin huppu päässään ja lehtiöllä kasvojaan kameroilta suojaten.

Syytteet koskevat esimerkiksi pakaroiden ja rintojen koskettelua opetustilanteissa mutta myös vapaa-ajalla. Teot kohdistuivat pääosin opiskelijoihin, mutta myös toiseen koulun opettajaan. Yhdessä tapauksessa kyse oli esimerkiksi opiskelijan vartalon sivelystä aseenkäyttöharjoituksessa.

Syyttäjän mukaan mies on kokenut poliisimies, joka on tuntenut virkaansa koskevat säädökset. Teot ajoittuvat yli kolmen vuoden ajalle. Hän on 25 vuotta vanhempi kuin suurin osa asianomistajista, jotka ovat pääosin nuoria naisia. Kukaan naisista ei ollut antanut suostumusta teoille, vaan ne tapahtuivat yllättäen.

Opetustilanteessa tapahtunut teko lisää teon moitittavuutta, syyttäjä linjasi.

ASIASSA on seitsemän asianomistajaa. He olisivat halunneet käsittelyn salaiseksi, mutta oikeus ei suostunut. Moni heistä hakee tuhannen euron kärsimyskorvausta.

Ylikonstaapeli on työskennellyt voimankäytön opettajana. Hän kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Hän on ollut virasta pidätettynä koko esitutkinnan ajan ja on edelleen virasta pidätettynä.

Hänen puolustuksensa mukaan kyse oli vähäisistä teoista, jossa ei ole käytetty hyväksi asemaa opettajana eikä ketään ole alistettu mihinkään. Esimerkiksi yhdessä opetustilanteessa oli kyse siitä, että mies näytti mallia, miten turvallisuustarkastus suoritetaan. Samoin hän kiisti tekojen tahallisuuden.

Puolustus kertoi, että kyse oli opetustilanteessa, jossa pitää ottaa kontaktia. Puolustuksen mukaan miehellä on ollut läheiset kontaktit opiskelijoiden kanssa ja hän ollut pidetty opettaja. Hän on tukenut oppilaita vielä erikseen opetuksen ulkopuolellakin, jotta nämä pääsevät poliisin urallaan eteenpäin, puolustus lisäsi.

Hänelle ei ole selvinnyt, miten prosessi häntä kohtaan lähti liikkeelle ja yllättyi, kun hänet pidätettiin virastaan.

Yksi vain todistajana kuultu ruotsalainen nainen kertoi, että aseenkäyttöharjoituksessa mies siveli häntä niskasta ja pitkin selkää. Hän koki tilanteen seksuaalisena tekona eikä ollut koskaan nähnyt opettajan käyttäytyvän niin. Hän oletti, että suomalaisopiskelijat kokivat sellaisen aivan tavallisena.

Hän myös kertoi muiden kurssin opiskelijoiden todenneen, että hän pääsi tilanteessa vähällä. Nainen osallistui kurssin harjoitukseen, jossa oli muitakin pohjoismaalaisia osallistujia.

Yksi naisopiskelija taas kertoi tilanteesta kurssin juhlilla, jossa mies läpsäytti häntä pakaroille, kun nainen käveli miehen ohi. Nainen kertoi, ettei uskaltanut sanoa miehelle teon olleen väärä, koska mies oli opettaja. Hän koki tilanteen alentavana ja sellaisena, että mies halusi näyttää vieressä olleille miesopiskelijoille valtaansa.

Nainen kertoi myös, että harjoituksessa mies tunnusteli matolla selällään olleen toisen naisen rinnat kauttaaltaan, kun harjoituksen aiheena oli henkilötarkastus. Normaalitilanteessa nainen olisi tehnyt tällaisen tarkastuksen toiselle naiselle.
Helsingin Sanomat
Julkaistu: 14.1. 9:48, Päivitetty: 14.1. 10:58
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

holmesin haamu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Ti Tammi 14, 2020 7:34 pm

Jäikö poliisi kiinni housut kintussa? Luulisi ymmärtäneen että naisia ei pidä koskettaa ja ohjata ilman lupaa.

ReissuLasse
Columbo
Viestit: 2365
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ti Tammi 14, 2020 8:21 pm

Täytyy olla vaan ahneita ja ilkeitä naisia. Olivat käärmeissään kun eivät saaneet opettajaltaan huomiota.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7893
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Tammi 14, 2020 9:03 pm

Huppu päässä oikeussaliin - ottanut mallia suomalaisilta tappajilta ja taparikollisilta vai sittenkin musliminaisista, kuten Saido Mohammedin siskosta?

Tämä oudoksuttaa:
hs kirjoitti:Asiassa on seitsemän asianomistajaa. He olisivat halunneet käsittelyn salaiseksi, mutta oikeus ei suostunut.
  • Eikö seksuaalirikosoikeudenkäynnit ole pääasiassa salaisia? Mikä tässä erilaista verrattuna muihin?
Burn
Loot
Murder

Avatar
Raven7.62
Alibin satunnaislukija
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 » Ti Tammi 14, 2020 10:52 pm

ReissuLasse kirjoitti:
Ti Tammi 14, 2020 8:21 pm
Täytyy olla vaan ahneita ja ilkeitä naisia. Olivat käärmeissään kun eivät saaneet opettajaltaan huomiota.
Naulan kantaan. Se mikä oli 20 vuotta sitten hauskaa onkin nykyään rikos. Kyllä ennen oli kaikki paremmin,oli maitotyttö ja Panu maalia mainostettiin suurilla rinnoilla ja selkein vihjein: "Poika! Panu siellä lukee", kun poika tihrusti kiimaisena suuri rintaista naista. Säälittävää sinänsä tämä aikamme ilmiö, jossa miehet pyytelevät kilpaa anteeksi nettimaailman mukanaan tuomia ilmiöitä. Anteeksi mustalaiset sitä, neekerit tätä ja naiset sitä.

Ko ammattikuntaan mitään henkilökohtaista ajatustani tuomati, kiinnostaa seuraava kysymys: MITÄ TÄSSÄ ON TODELLISUUDESSA TAPAHTUNUT? Kun juttua lukee, ja lukee puolustuksen sanoja ajatuksella, voidaan olettaa että "kullakin naisella on ollut oikeus tuntea niinkuin mainitsee". Mutta missä menee se raja, jossa rakennetaan jälkikäteen tilanteen autenttinen todellisuus? Mitkä ovat ne "työkalut" joilla tällaisia näytetään toteen? itselläni ei ainakaan järki riittäisi moisten asioiden jälkikäteen maalailuun siten, että voisin tuomita ihmisen. Ja nyt kohdennan tämän juurikin näihin "se katsoi niin kummallisesti että minulla tuli epämukava olo" tahi "koski minua metrossa ja oli pakko lähteä toiseen vaunuun kun sen olkapää tuntui niin hirveältä. Tahallaan työnsi ja hengitti syvään. Kiimainen pervo vanha ukko"

Se on kuulkaas niin että monta hyvää miestä on vedetty tässä nykyajassa vessanpöntöstä alas vain ja ainoastaan siksi, että ovat miehiä ja kaikenvitunmaailman miituita on alettu hypnotisoimaan median avulla kansalaisten päähän. Näissä jos missä tapahtuu oikeusmurhia joka vitun päivä, ja uhreina ovat näköjään loppupeleissä aina miehet. Selkeät seksuaalirikokset ovat aivan eri asia kuin nämä "musta tuntuu" jutut. Kummallista että mikään miesliike ei ole lähtenyt näissä asioissa liikekannalle, tätä miesten likvidoimis kamppanijaa vastaan :?: Hmmm, tarkistin sanan urbaanista sanakirjasta. Eli tappamati miehistä tehdään psykologisesti ajatellen "hormoonittomia, viettejään toteuttamattomia naismaisia seniilejä".


https://urbaanisanakirja.com/word/likvidoida/
likvidoida
HIM
7.1.2014
sana on määritelty urbiksessa verbiksi tappaa, mitä se tietysti tarkoittaakin. Sen päämerkitys on kuitenkin toinen: kuolettaa, purkaa, realisoida, selvittää

Verbi likvidoida tarkoittaa "selvittää varat", "tehdä loppuselvitys". Likvidointi voi tapahtua yrityksen lopettamisen yhteydessä. Tähän perustuu myös sanan kuvaannollinen merkitys: poliittisen vastustajan tuhoaminen. (Wikipedia)

Neuvostoliitossa lividoitiin kokonaisia kyliä, ilman että toimenpiteen yhteydessä tapettiin ketään:

Perspektiivittömien kylien likvidointi oli 1950-1960-luvun vaihteessa Neuvostoliitossa toteutettu toimi, jolla perspektiivittömiksi eli kehityskelvottomiksi nähdyt maaseudun kylät tyhjennettiin asukkaista. Kylien kolhoosit, sovhoosit, kaupat ja palvelut lakkautettiin, joten asukkaat joutuivat siirtymään suurempiin keskuskyliin. Tarkoituksena oli luoda tehokkaita maatalousyksiköitä, joilla saavutettaisiin USA:n etumatka maataloudessa ja vähentää kaupunkien ja maaseudun elintason eroa. (Wikipedia)

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2291
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » Ke Tammi 15, 2020 8:11 am

Persu puoluekannaltaan.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

ReissuLasse
Columbo
Viestit: 2365
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ke Tammi 15, 2020 8:38 am

MohammedMohammed kirjoitti:
Ke Tammi 15, 2020 8:11 am
Persu puoluekannaltaan.
Ei, kyllä se täytyy olla perse, kiinnostuksen kohde ainakin.

Porin

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja Porin » Ke Tammi 15, 2020 9:32 am

MohammedMohammed kirjoitti:
Ke Tammi 15, 2020 8:11 am
Persu puoluekannaltaan.
Oho.
Tutkimusten mukaan enemmistö poliiseista äänestää Kokoomusta.

Avatar
Raven7.62
Alibin satunnaislukija
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 » Ke Tammi 15, 2020 2:31 pm

Yllättävän harva mies tohtii kommentoida tällaista asiaa. Miksi? Vaikka tarinan pääosassa on naisten taholta demonisoitu ja selkeästi mustamaalattu Mies. Oletko "Maire" vaikka ajokortissa lukee "Jari"? Kannattaisi vaihtaa etunimikin, jos median aivopesu on päässyt vahingoittamaan otsalohkoja ja kyllin, ettet tunne sukupuoltasi sorrettavan ja näin asetu puolustusrintamaan. Niinhän huoratkin tekevät. Muita asioita kyllä osaamme spekuloida jo tutkintavaiheessa poliisin antamien tietojen sekä median vääristämän informaation perusteella satoja postauksia. Tästä jos odotat että (unohdetaan nyt kokonaan että kyseessä on poliisi) mies tuomitaan(feministisessä oikeuslaitoksessammehan kun näin saattaa tapahtu) ja SITTEN olet jotenkin samalla asenteella kuin raiskaajia kohtaan niin olet kyllä aika vitusti pihalla. En tiedä miksi, enkä löydä pienintäkään syy-yhteyttä siihen, miksi juurikin tämä tapaus saa vereni kiehumaan! :twisted: En ole ollut(valitettavasti)kohteena kertaakaan ja näissä piireissä tällainen on miltei mahdotonta toteutua. "Mies-ääntä" ei vaan tahdo kuulua, se on surullista :(

Avatar
Raven7.62
Alibin satunnaislukija
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 » Ke Tammi 15, 2020 2:34 pm

ReissuLasse kirjoitti:
Ke Tammi 15, 2020 8:38 am
MohammedMohammed kirjoitti:
Ke Tammi 15, 2020 8:11 am
Persu puoluekannaltaan.
Ei, kyllä se täytyy olla perse, kiinnostuksen kohde ainakin.
:D :D :D Huutonaurut herättyäni :D :D :D Kiitos ReissuLasse 8)

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » Ke Tammi 15, 2020 4:35 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:
Ti Tammi 14, 2020 9:03 pm
Tämä oudoksuttaa:
hs kirjoitti:Asiassa on seitsemän asianomistajaa. He olisivat halunneet käsittelyn salaiseksi, mutta oikeus ei suostunut.
  • Eikö seksuaalirikosoikeudenkäynnit ole pääasiassa salaisia? Mikä tässä erilaista verrattuna muihin?
Osittain tässä lienee kyse siitä, että epäillyt seksuaalirikokset ovat suhteellisen lieviä. Eli kyseessä on koskettelu eikä raiskaus tai muu rankemman luokan hyväksikäyttö. Toiseksi tapaus on jollain lailla yhteiskunnallisesti merkittävä ja sen julkisuus siksi tärkeämpää kuin jossain täysin yksityishenkilöiden välisessä asiassa.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7893
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Tammi 15, 2020 7:46 pm

Opettajapoliisi on saanut jo melkoisen kovan rangaistuksen, koska nimi on jo useiden tiedossa. Sinällään hän on tämän ansainnut, kun ei ole ymmärtänyt kuinka metoo -maailmassa eletään. Muuten en kyllä korvaani lotkauttaisi tälle jutulle, mutta tämän tekee vastenmieliseksi se, että ylikonsta on todennäköisesti melko papparainen verrattuna opiskelijoihin ja lisäksi tulee natsojen ja aseman tuoma auktoriteettiasema.

Pitäisin kuitenkin parempana kuin tämänkaltainen julkisuus jo tässä vaiheessa, että käsittelisivät nämä suljettuna, niin eivät nakertaisi enää yhtään enempää ihmisten luottamusta haalaripelleihin. Itse en siis näe tätä yhteiskunnallisesti merkittävänä kuin siten, että poliisit paskoivat taas omaan pesäänsä.

Ylikonstaapeli on hyvinkin voinut oireilla kähminnällä jo poliisiaikoinaan, tiedä mitä tämäkin on tehnyt virkavallan suomalla auktoriteetilla, joten olisi hyvä selvittää, että:
  • Ovatko aiemmat vuosikurssilaiset kokeneet miehen toimintaa häiritseväksi?
  • Ovatko työkaverit valittaneet/raportoineet seksuaalishenkisestä häröilystä ylikonstan ollessa varsinaisissa poliisitehtävissä?
  • Ovatko asiakkaat tai muut siviilit kokeneet häirintää/valittaneet miehen toimista?
Olipa tämä miten oli, mutta jotainhan tässä takana on, vaikka voi olla hyvinkin lievästä ihmiset oikeudessa ja sanahan näissä painaa. Sinällään nautin tästä, kun itse olen kokenut oikeudessa kokeneen poliisin sanan paino-arvon, vaikka se olikin vale. Nyt saa sitten toinen kokenut poliisi mittauttaa sanansa painoarvon, kun vastassa on lauma nuoria poliisi-oppilaita ja #metoo.

Melkoinen pervo-ope on kyllä sattunutkin tulla poliisikouluun valituksi. Harvoin nuorten naisten hiplaajaksi ja lähentelijäksi aikuinen mies yhtäkkiä ryhtyy, joten olisiko jopa motiivi opetushommiin se, että pääsi olemaan tappituntumalla kauniiden ja rohkeiden kanssa - kyllä niistä aina joku antautuu vanhemmalle konstalle, kun oppilas on sopivassa pulassa tai tarvitsee koevastauksia etukäteen, arvosanaan parannusta...

Kuitenkin: Kähmiväthän ne poliisijohtajatkin milloin mitäkin ja haalariporras juoksee perseineen törkyrikollisten sellissä luvatta (Marianne Kaikkonen), tötöilee väärän rahan kanssa ja jopa hyökkäilee ihan selvistäpäin vieraan maan alueelle (Japanian lähetystö), joten vitunko väli, jos vähän koulussa omiansa rappaa ja syö huollon kuormasta? Eipä kuulu tämä homma pätkääkään minulle ja kyttäkoulun ei ole tarkoituskaan olla mikään paratiisi, kärsikööt vähän nuokin.
Burn
Loot
Murder

canis lupus
Neuvoja-Jack
Viestit: 290
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä

Viesti Kirjoittaja canis lupus » Ke Tammi 15, 2020 11:53 pm

Mun luokanvalvojani (nainen), muutamaa vuotta myöhemmin kun olin jo koulumaailmasta ulkona, heittäytyi riettaaksi, sekä oppilaita että miesopettajia kohtaan. Syyksi paljastui lopulta aivokasvain. Ei ole aina helppoa tämä #metoo-aikana eläminenkään...

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7893
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Poliisiammatti­korkeakoulun ylikonstaapeli tuomittiin sakkoihin kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Tammi 24, 2020 4:06 pm

TUOMIO!
Kotimaa 24.01.2020 14:51

Poliisiammattikorkeakoulun opettajana toiminut mies tuomittiin kahden opiskelijan seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut päiväsakkoihin Poliisiammattikorkeakoulun opettajana toimineen miehen. Mies syyllistyi oikeuden mukaan kahteen naisopiskelijaan kohdistuneeseen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Lisäksi mies tuomittiin naiskollegan seksuaalisesta ahdistelusta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Miestä syytettiin näiden lisäksi neljästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta käräjäoikeus päätyi hylkäämään syytteet.

Rangaistukseksi miehelle tuomittiin 80 päiväsakkoa, joista maksettavaa tuli 1  360 euroa.

STT
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Pol ... A4/1501311
Pienet tulot, lomautettunako?
Burn
Loot
Murder

Vastaa Viestiin